- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ZIDOO médialejátszók
- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pingu22
tag
Véletlen OLED topikba írtam, pedig ide akartam, hátha itt jobb helye van. Jó árban eltudnék hozni egy LG 55C3-at, bolti kiállított volt szóval van benne üzemóra rendesen. A panel viszont frissen cserélt 0 kilométeres, még fólia is rajta van, egy hete cserélték (mert az előző panel beégett már). Szerintetek így megéri, vagy van buktató a dologban?
Esetleg várható ismét Samsungnál készletfeltöltés, kuponhalmozás, várjam meg azt, hátha?
-
RWD
tag
válasz
Vismajor01 #97550 üzenetére
Köszi! Ilyesmi ársávban van esetleg más hasonló is, vagy egyedül ő a best buy? Csak érdeklődés, egyébként semmi kiventivalóm a típussal kapcsolatban.
-
RWD
tag
Sziasztok! Főleg esti filmezéshez, kisgyereknek heti 1-2 órás mesenézéshez keresünk valamilyen agysorvasztó készüléket
Olvasgattam az OLED-ről, de szerintem nekünk teljesen felesleges, meg aztán az ár is jó ha megáll valahol.
Megválaszoltam a kérdéseket, ha tudtok segíteni előre is köszönöm!
1. Tévére szánt összeg, forintban? Max 400 ezer bruttó, de azt se bánom ha van király best buy fele ennyiért.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmnézés, néha mesenézés.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Kb 2,5-3 méterről nézzük. 65-75" körül gondolkodtunk. A fal maga 4 méter széles, L alakú kanapé van tőle 2-3 méternyire, azon csücsülünk.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? A szoba maga elég világos, de könnyen sötétíthető. Javarészt este menne egyébként.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből, jelleInkább mzően 4 fő.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) -
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Ha a laptopot rá tudjuk "tükrözni" az már király
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Falra szerelném, egyébként mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Nincs fétisem.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Ambiligth nem rossz ötlet, más extra nem jut eszembe.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Csak új. -
rodman73
aktív tag
Az alábbi tv mennyire jó pc monitornak szerintetek?
Sony KD-43X75WL
Igazából ami megfogott benne az a Motionflow XR 200/240Hz. Ha jól értem a 60 herzes képet turbózza fel 200-240 herzre? Az lehet nem túl jó gamingre akkor.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Laca1212 #97544 üzenetére
Tudom olvastam.
Igazából vázoltam a tényeket.
Ha leszűkíted az arukeresőt Lg 75"-ra a Qned86 lesz a legdrágább illetve alatta még rengeteg IPS paneles model.Bármelyik vehető mint tv de oled után meg amúgyis öngyilkosság egy ilyen paneles tv.
Vagy maradsz a márkánál és szenvedsz egy normál ledes legtöbbször edge led tv-vel vagy márkát váltassz és veszel egy sokkal jobb VA paneles mini ledet hamár az oledet kizártad. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Laca1212 #97542 üzenetére
Ok értem.
De nincs ajánlható tv Lg led fronton bármennyire is hihetetlen.
Én egy 77B4 alá nem mennék,ez van
A Qned91 alatt a Qned85/86 van,mást nem tudsz mint 14 napos elállásban kipróbálni.
Ezek alatt meg inkább hagyjuk kategória.
Ez az 1 mini led szerintem ami jó a többi kihagyós.
Vagy vársz jönnek az idei modelek de azoknak meg az ára lesz bosszantó. -
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Nappaliba mindenes tvnel lenne (stream,xbox,tv adás)
Samsung QE65Q80DATXXH - 258.000-re tudom lekuponozni.
Jó lehet,vagy van valami jobb alternatíva ebben az ársávban? -
Laca1212
őstag
Üdv
Milyen tv-t javasolnátok az alábbiak alapján:
Jelenleg egy lassan 5 éves OLED65B9SLA-m van. Amit nagyon szerettem, míg be nem égett és nem sárgult be egy nagy foltban kb a képernyő közepén olyan 3 év után. Minden védelmi funkció be volt állítva és alkalmazva volt. Általános használatvan van. Tv, flix, yt.Szóval olyan új (nem oled) tv-t szeretnék, ami hasonló képet ad mint az oled, de nem ég be (tudom, tudom..."oled manapság már nem ég be"...nálam mégis), nem sárgul. Kizárólag LG érdekel a WebOS és a magic remote miatt.
Kb. 500-600e.2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Általános használat. Tv, flix, yt,, stb. Játék nem.3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
Minimum 75".4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Kb. egyenlő arányban.5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből. Max ketten.6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)Amit a jelenlegi OLED65B9SLA-m tud, az bőven elég.
Amit a jelenlegi OLED65B9SLA-m tud, az bőven elég.8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Középen, de nem kizáró ha mégsem.9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG, WebOS.10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Magic Remote11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
ÚjKöszi ha segítesz!
-
eladni0
csendes tag
Sziasztok,
1. Tévére szánt összeg, forintban? 500.000 huf
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmezés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 4m-ről, ~190cm átlóra gondoltam
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Vilagos, nappal és este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Apple nem fontos.
hbo, netflix stb fontos
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Semmi extra, hdmi, hálózat
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Falra lesz rögzítve
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) csak Samsung
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Csak újKöszönöm!
-
pataig
tag
válasz
rainman72 #97530 üzenetére
Na az megnyugtat, hogy nem nyúlnék mellé talán vele.... Mondjuk lehet megvárom a hétfő reggelt, hogy hátha töltik a készleteket addig.....jobb lenne egy QN90D.
Biztosan velem van a baj, de valahogy jobban bízok a Samsungban. Egyébként előfordul, hogy nem jobb minőségben, mint a kínai márkák....
Az ár most talán (általad ajánlott kuponozási módszerral 250eft alá megy). Ez az ár is sok érte? -
pataig
tag
Sziasztok!
A -Samsung 55QNX1D, hogy viszonyul egy Samsung UE40H6400-hoz?
Előrelépés lenne?
Érdemes erre beruházni?
Előre is köszönöm! -
honlapos5
csendes tag
válasz
rainman72 #97521 üzenetére
Bocsánatot szeretnék kérni, hogy a "Milyen tv-t vegyek" fórumon előadtam a kérdésem tv vásárlással kapcsolatban, a szabályzatban nem találtam értékhatárt vagy műszaki limitációkat a kérdéssel kapcsolatban.
Amugy a tanácsod megfogadtam, a jófogáson vannak, akik kb. 5 éves backlight degradation hibás TV-kben ledeket cserélnek és 50-60 körül árulnak 103-108 centis, Samu és LG-ket, 3 hónap garanciával, amiken még gyorsan fut a Netflix és a Youtube. Illetve van a Strong márka ami Androidos tv-ket gyárt (igazából hatalmas kínai gyártó egyik albrendje) és 2-3 éves tipusok beleférnek a 50-60 ezres keretbe, és 4 magos proci van bennük. Ezeket azért hagyom itt, hátha valaki hasonló tv-ket keres, és legyen kiindulópontja. -
hyppo!
aktív tag
válasz
Quadgame94 #97526 üzenetére
Nah ezért marad családban, hát ha valakinek szüksége van rá.
-
-
honlapos5
csendes tag
Szevasztok!
Egy használt, alap okos tv-re lenne szükségem, ebben kérem a segítségetek.
Nem én fogom használni, egy vendégházban lesz, szóval egy a feltételeknek még megfelelő, jó ár/értékű eszközt szeretnék venni használtan.
néhány tízezer Ft, mondjuk még 60 ezret kifizetnék érte.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
YOUTUBE és NETFLIX FUSSON RAJTA HIBÁTLANUL.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
100cm feletti tv,100-130 lenne ideális.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Nappal is néznék
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
csak szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
YOUTUBE és NETFLIX alkalmazások és lehessen tükrözni Apple és Andorid telefonokról. A YT és NF alkalmazások normálisan fussanak!
csak WIFI
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
mindegy, sőt nem baj ha nincs meg a lába, mert fali VESA-n lesz
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Mindegy, de ne legyen noname meg egzotikus márka. Pl legyen Samsung, LG és hasonló márka
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
FullHD is elég lesz felbontásnak, ha nincs meg a távirányítója, akkor rendelek Aliról egyet. Jó lenne, ha Budapesten lenne a készülék, vagy esetleg Pestm megyében, hogy kipróbálhassam.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
kifejezetten használtat keresek
Ha van ötelt tipusra annak örülnék, előre is köszönöm.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
rainman72 #97516 üzenetére
Tudom, hogy nincsen olyan tv, ami mindenben tökéletes. Minap voltam az MM-ben, ott éppen egy eladót kérdeztek, hogy miért fakó ugyan olyan beállítással a LG C4 a C2-höz képest, amit most vettek nemrég. Nem tudott válaszolni. Én is a C4 és QN85D fele hajlok. TCL és Hisense is tetszik, de ott a szoftver néha okoz fejtörést állítólag. De ilyen ez a popszakma, vagy nevegyél semmit.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Quqesz #97515 üzenetére
Értem én hogy rtings,nincs velük bajom.
De viszont itt van 3 komolyabb tv 2 oled meg 1 mini led.
Ha ezek nem jók akkor mit mer már megvenni az ember?Emberek többsége meg mai napig erre a 2 márkára esküszik főleg akik 5-10 évente vesznek csak új tvt.
Ettől lefele képminőségben már csak rosszabbak lesznek és rengeteg tv,és sok ember kerüli a TCL/Hisense vonalat akkor azoknak
mit ajánlasz(nem neked szólt a kérdés konkrétan)
Én se úgy ülök már le 1 tv elé se hogy csak a hibákat keressem,mert az mindenhol lesz sajnos.
Sokan a nagy átlag meg azt se tudja hogy léteznek. -
pataig
tag
válasz
rainman72 #97511 üzenetére
Igen azt megtettem!
Akkor tulajdonképpen azzal sem fogok nagyon mellé.
Egyébként az oled is képbe került, de egy másik fórumon erre a felhasználásra nem feltétlenül ajánlották.... érdekes módon a Media Marktban az eladó simán azt mondta, hogy vihető az oled, mert nem lesz semmi baja.
#97512zsolti75- a hétfő nekem már késő lenne, mert az akció hétvégén lejár.... -
rainman72
Topikgazda
TCL C805 jó áron minden méret euronics.
-
pataig
tag
Sziasztok!
A kinézett tv (55QN90DAT) elfogyott (a Samsung oldalán), s így megkérdezném, hogy az alábbiról mi a vélemény?
55QNX1DATXXH
Mennyivel gyengébb ez a tv?
Minden vélemény érdekelne.
(80%-ba Tv adásokra , s 20% Netflixre lenne és naponta megy kb 8-10 órát)
Vagy inkább a fenti felhasználásra merjem bevállani az oledet?
-55S90DAEXXHAz ügyfélszolgálattal beszéltem, s kérdeztem, hogy várható-e készlet a hétvégén, de nem tudta megmondani, csak hogy állítsam be az értesítést......
Találkozott valaki olyannal, hogy hétvégén töltötték a készletet?
Előre is köszönöm. -
rainman72
Topikgazda
-
Emu
őstag
Sziasztok!
55ig keresek TV-t, most dolgozói társkedvezményben:
Samu 55OLEDs90D-t 275k
Samu 55 Neo Qled QN85D-t 250k-ért adnák oda.Láttam mind a két TV-t ajánlásban, mennyire számítanak jó vételnek ennyi pénzért?
OLED LG-Samu összehasonlításban laikusnak van a különbség a két TV között? -
M_norbi
csendes tag
válasz
Vismajor01 #97502 üzenetére
Újat szeretnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Home server / házi szerver építése
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest