- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ZIDOO médialejátszók
- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Lehet, hogy jobban járnál egy 49"-os FHD-vel, pl. LH630V, mint az UHD-ből kicsinek számító 43"-os mérettel az alsó kategóriából.
De ha gondolod, az LG-ről érdeklődhetsz a topikjában, meg elolvashatod, hogy melyikről milyen vélemény van. Talán az UH6207-ről írtak, valamint 1 valaki írt az 50UH635V-ről is.
A KU6000-et már nem is mondom, hogy kérdezz rá, mert tudom, hogy mindenkit lebeszélnek a 6000-esről, mert az a Samsung UHD tévék alja. Ebből is a nagyobb méretet, és a jobb KU6400-as típust mondanám, ha már UHD.hahahahehehe Talán a nagyobb méretűt, de a kisebb se rossz.
-
uRage
újonc
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok és az alábbi két tv-t néztem:
- Samsung UE49KU6400
- Sony Bravia KDL-50W755CFőként filmeket, sorozatokat néznék rajta illetve ps4 lenne még rákötve. A sony tv-ről már hallottam illetve itt is láttam hogy elég ajánlott de a másikról nemtudok sokat viszont jelenleg akciós edigitalon és így árban nem lenne túl nagy eltérés a két tv között. A keretem sajnos véges 200-250ft között tudok rászánni.
Szerintetek a két tv közül melyik lenne a jobb választás? -
válasz
hahahahehehe #7357 üzenetére
A sonyt ajanlanam, nagyon jo tv!
-
hahahahehehe
újonc
sziasztok!
Szerintetek melyik tv-t vásároljuk meg? elsősorban film nézésre használnánk, ill a számítógépet kötnénk rá, de játszani nem szoktunk
.
SAMSUNG UE 60 J6240AWXXH vagy SONY KDL55W755CBAEP Android Smart LEDhttp://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sony-kdl55w755cbaep-android-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1166333.html
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-ue-60-j6240awxxh-1207413.html
köszi! ü:Gyuri!!
-
n0k0m_
tag
Azóta megnézegettem pontosan a típusokat. Ennek a tv-nek a képe nagyon megfogott:
http://www.digitalko.hu/index.php?st=1&id=ue43ks7500_s_ultra_hd_televizio&kat=led_1&alkat=uhd_4k
Viszont a 43 col túlzás nekem, ráadásul a hajlított kijelző is felesleges, így ha nem muszáj nem költenék ~300 ezret egy tv-re.
Van olyan technológia ami beéri ezeket a qled-es kijelzőket, fényerősség, kontraszt, színek stb. tekintetében?
Monitornak használnám, eddig egy 32 colos fullhd tv-m volt, ami méretre kb. ideális, de eljárt felette az idő.
-
andrás47
senior tag
Üdv !
Másod TV-nak üdülőbe kellene Tv, amit ritkán nézünk aránylak, egyszerűt, olcsót keresek , csak TV nézésre kell semmi extra, kb.32 méretben, a Mindig TV vételét tudja, árban 50k fölé nem nagyon mennék, akár használt is megfelelne, néhány típust tudnátok ajánlani ?
Köszönöm -
Mankó
veterán
Sony 55 HX751-et (még 2 év garancia) cserélnék 65W857c-re. Pro / kontra? Input lag fontos lenne, mert játszunk is rajta, de sajnos a w857-ről nem találok releváns adatokat. Aki tudja esetleg, ne tartsa magában!
Szerintetek mennyit érhet a jelenlegi 55 colos?Köszi
-
törölt tag
válasz
mike1334 #7349 üzenetére
Dehogynem, csak a smart tévéket játékhoz át kell tenni az Input> bemenetek szerkesztésénél HDMI 1-ről PC bemeneti módba. Egyébként az online kínálat teljesen eltérő is lehet a helyi MM-ok készleteitől, ezért is érdemes bemenni. A smart nélkülieket, mint 500T, 5100 és 541V elvileg át se kell állítani. Olyan 20-25 ms-ról (ezredmásodperc)van csak szó.
-
törölt tag
válasz
bghistvan #7321 üzenetére
Amiket érdemes lehet még megnézni, ha csakis UHD-t vennél: Samsung UE49KU6400 és LG 49UH7507. Az ajánlott jobb minőség Samsungtól a 7000-es, LG-től az UH7707 és 8507-es típusok, és van itt még 2 db 55"-os FHD is.
mike1334 Van még több különbség is. Például a csatlakozók, hangzás, több funkció, wifi, Dlna, stb. [link]. Az LF632-nek magasabb input lagja van, annál a 43LH630V is jobb lenne, de ha neked elég az alap tudása...
-
nrbi001
senior tag
Sziasztok, tudnátok ajánlani 150.000ft-ig LG tv-t. Nem muszáj nagynak lennie de azért 40" legyen smart kellene , és a 3d nem fontos. Nappalibal 47lb670-esem van megvagyok vele elégedve de a hálóból ma sikerült száműzni egy sony KDL40W605 egyszerűen a menüjét nem birtuk elviselni... ezért leginkább lg-t szeretnénk, ez vált be.
köszi a segítséget
-
törölt tag
válasz
anjani182 #7337 üzenetére
Olvastad a Samsung topik összefoglaló garanciáról szóló fejezetét? Szerintem nem, mert akkor nem írnál ilyeneket, de nyugodtan kérdezd meg tőlük, hogy honnan ajánlatos Samsungot vásárolni: hivatalos viszonteladótól vagy webshop-ból?
jenei0330 Az lg-k lejátsszák a legtöbb ma használatos formátumot, a Panát nem tudom. Annyit nézz meg rajta, hogy nem-e török összeszerelésű, mert akkor nem javaslom. Ismert dolog, hogy a Pana alsó kategóriát a vestel gyártja, és csak a logó a Panáé, na azt nem érdemes erőltetni. A 6-os széria viszont okés, csak drágább.
-
-
jenei0330
tag
Akkor melyik a jobb?
-
mike1334
veterán
Az LG 43 LH500T és az LG 43 LF632V között csak a smart funkció a különbség? Mert az nem fontos, de pl konzol is lenne rákötve, arra melyik jobb? (az árkülönbség meg menne plusz garanciára...)
-
jenei0330
tag
Én kérdésemre valaki?
-
anjani182
őstag
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
A jó vélemény általában a lassan kifutó ajánlott FHD-nek szólt, meg a drága felső kategóriás UHD-nek. A 6000-es nem ajánlott, meg a J széria már elfogyott. Mindenképp az újabb K szériából keresgélj. A UE49KU6400-ról elég jókat írtak, de konkrét beszámoló még nincsen, vagyis nem olvastam még olyat. Mivel innen hivatalos eladótól is rendelhető, gyári garanciával(majd regisztrálni kell) nem érdemes az emagtól ugyanazt drágábban venni. Az egy román webshop, a gyárinál sokkal rosszabb feltételekkel. Ráadásul könnyebben visszaküldhető, ha netán mégsem felelne meg neked. 43" kicsi lenne UHD-ből.
zalyy Manapság már mindenre azt mondják, hogy HDR-es(LG-nél HDR Pro elnevezése van az alsóbb kategóriában, mint ezek itt. Aztán van még ez a tesztelt UH7507 is. Majd a valódi 10 bites HDR-ek, az UH7707 és UH8507. Majdnem mind van 43"-ban is, de a kisebb méretben alig olcsóbbak.
-
törölt tag
Samsung UE60J6240 Szerintem jó lesz neked a 60"-os is, az sem sokkal nagyobb, és az 55"-os árában megkapod hivatalos viszonteladótól(edigital, euronics, mediamarkt, esetleg ha a madaras, vagy a sima teszkóban, már ha találsz még), mert erősen ajánlott onnan venni, a normális jótállás végett. Vagy bevállalod a webshop-os garanciát? Pl. ezzel a régebbi típussal: 55H6400
FIREBLADE78 Alap tévék alacsony input laggal, előd-utód, nem sok eltérés lehet, talán inkább az újabbat. Akár a 43" LH630 is jó lehet, de csekkold le magad a PS4-gyel is. Ajánlott Sony 43"-os 160k-tól lenne.
-
jenei0330
tag
sziasztok, Asegítségeteket szeretném kérni, hogy a 2 közül melyik tv-t vegyem meg.
Panasonic tx-40ds400e vagy lg 43lf5400?
Lelátszák az mkv-t? -
FaKing
csendes tag
Helló !
Szeretnék venni egy 40"-os tv-t . Töbnyire számítógépről szeretném üzemeltetni , így tudtommal a válaszidőre kellene figyelnem . Kb 100 -110 ezret szánnék rá max. Nincs szükségem semmi extrára , esetleg usb-s médialejátszásra. Néztem elsőkéne egy ORION PIF40-DLED-S 40" LED TVt. Csak itt azt írták a hang nem a legtutibb . Tudnátok ajánlani valamit ? Köszönöm előre is . -
Móncsa
aktív tag
Sziasztok
LG 60PB660V Plazma Tv
2éves még állítólag 3évig garanciás mert így vették az Euronicsban 175 000ftlenne.
Mi a szakmai és tapasztalati véleményetek.
-
n0k0m_
tag
Helló!
Segítségeteket szeretném kérni. Sok éve használok egy 32 colos fullhd LG tv-t monitorként, azonban az új TV-ket nézegetve már eljárt a képminősége felett az idő. Akár az új SUHD fantázianevű Samsung TV-ket, akár az OLED kijelzős LG-ket nézem a kép lenyűgöző, de ekkora képátlóval nem tudok mit kezdeni (55+). 32-40 col közt gondolkozok, irányárnak mondjuk ~200 ezer Ft-ot véve (indokolt esetben persze lehet több). Láttam, hogy a nagyképernyős monitorok ára is esett, akár azok is szóba jöhetnek, de 0 ismeretem van a mostani piaci helyzetről.
Használom játékra, filmezésre, illetve grafikai programokra, de a színhűség perpill nem érdekel, arra van másodlagos monitorom, így a különböző képjavító technológiák jöhetnek tucatjával. Kontrasztos, tűéles, világos, valódi feketés kép
.
-
Vmark
újonc
Sziasztok,
Bele-bele olvasgattam a fórumba.
Rákerestem és úgy láttam, hogy a Samsungokról általában elég jó vélemény van.
Kinéztem ezt: [Samsung UE48JU6070 Ultra HD Smart LED TV]
Miért ezt?
- most bevezetjük a DIGI-t, mert gyorsabb internettel és TV-vel olcsóbb, mint a Matáv TV szolgáltatás nélkül. (akkora TV-sek vagyunk, hogy a mostani TV-hez kb 6 éve nincs adás. Ritkán nézünk filmet rajta.)
- Ez tud egyfajta kép a képben (PIP, vagy ahogy ők nevezik "multilink screen"-t. Erre rá tudunk kötni 1-2 számítógépet, stb. és párhuzamosan tudunk 2 dolgot csinálni (ez elmélet, meglátjuk mennyire jön be).
- Az egyik desktop tudja a 4K-t, tehát monitornak biztosan jó lesz... ;-)
- Alapból van benne CI+, ami a DIGI-hez kell (ahogy én olvastam), tehát nem kell set-top-box.
- Nem ívelt (az ívelt nekem nem tetszik)....vagy valami idei verziót? Pl.: Samsung UE49KU6400
Esetleg Samsung 49KU6402 vagy a 43"-os verziót?
Az idei verziókban nincs USB3, míg a tavalyikban van... hmm.
Vélemények? -
Sziasztok! Tudnátok ajánlani 43 inches vagy nagyobb 4k LG TV-ket HDR-el? Köszönöm.
-
csorsz
csendes tag
Sziasztok, Teve vásárlás előtt állok. A keret 300e pénz(+10% esetleg) A méret 50-55" a maximum. Uhd-t nem erőltetnem. sorozatnézés/filmnézés 80%, a maradék 18% sport, 2% asszonynak egyéb műsor. Samsungom volt/van 8+ éve, így maradnék ennél.
2,5-3 méterről néznénk.Köszi!
-
csucsbicep
nagyúr
Sziasztok!
Tv hiányában eddig monitort használtam filmezesre is. Na most ez eppen elhalálozott. Bar első körben monitort kerestem, de a nagyobb kijelző remenyeben irok ide.
Olyan 70-80 kozott szannek ra(nagyon max 90). Lattam ebben vannak ajanlott 32-esek. Mennyit kene hozza tenni, hogy egy kicsit nagyobb normalis 40-43-ast kapjak?
Csakis gépről lenne hasznalva, tehat mint TV abszolút nem. Hétköznapi dolgokra kell, kicsi kepszerkesztes, jatek, net es filmezes.
Sajnos nem tudom átrágni a topikot, mert jelenleg nincs gépem.
-
PrometheusX
aktív tag
vond - Pumma
Lehet hogy akkor ezt a tévét fogom választani. Igazából ahogy néztem, jó ár/érték aránya van, minden igényünket kielégítené, és minőségi tévé. Na már csak párommal kell lefocizni a dolgot.
A biztonság kedvéért bekérdezek az LG-s tévé topikba, hogy hogy is mennek a dolgok, ill. mire kell számolnom.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
PrometheusX #7313 üzenetére
Hát, szerintem 129k-tól nem valószínű, hogy sokkal olcsóbb lesz. De nem látunk a jövőbe. Kell a 43" oda, nem lesz nagy.
FIREBLADE78 LG 32LF561V, vagy a LH530V is megfelelő lehet.
feket663 Megbízhatók az LG-k, nézz be a topikjába[link]. Samsung FHD-ból J5000-est és J5200-ast nem vennék, ha van hivatalos helyen J5100, vagy Smartból J5500.
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
UHD tévéket nézegetek 55" képátlóval, mert szeretném lecserélni az LG PZ550T 50" jó öreg plazmámat
Anyagi keretem persze véges ( 200-250eFt max amiben gondolkodhatok) ,és nézem a jelenlegi kínálatot,beleértve a régebbi kiadásokat is. (
Ebben a képátló méretben tudtok esetleg javasolni alternatívákat?
3D nem érdekel,mert a plazmán sem használom,jó lenne ha smart funkció lenne persze,és nyílván a jelenlegi plazma specifikációihoz hasonlítva csak jobb lehet a képminőség............szerintem,bármire is esik a választásom.
Ami nagyon fontos,hogy legyen rajta komponens csatlakozás,mert a kompakt házimozi rendszerrel a hangot csak így tudom átvinni ......Köszönöm!
-
feket663
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok ismételten, két alternatíva merült fel bennem:
LG 32LH530V vagy SAMSUNG UE32J5200
utóbbiból van már egy a családban szépen működik, de nekem semmi szükségem nincs a SMART funkciókra, ami 7-8 ezerrel drágábbá teszi a tv-t
Esetleg lenne még abban a boltban, ahol tudnék vásárolni, SAMSUNG UE32J5100 is, de ez nem biztos, hogy van is készleten.
Megbízható-e az LG, mert a haveromnak volt a szoftverrel baja, pár hónap alatt 4szer volt szervizben a tv-je.... Míg a másik haveromnak a Samsungja, és a családban lévő UE32J5200 is tökéletesen teszi a dolgát....
Segítsetek dönteni.
Köszönöm előre is!
-
FIREBLADE78
addikt
Halihó. Ps4-hez,tehát játékhoz elsősorban szeretnék tv-t. Fhd-t ajánlották. Méretben elég 32-is. Nem kell,1,5 m -es
. Input lagos témát nem értem,de ha tudok ajánlani egy best buyt,akkor megköszönöm. Árban jó lenne 150 alatt maradni.
-
AMATŐR
őstag
Lassan döntésre jutok! Két TV ami maradt a listámban.
- SONY KDL-50W755C
- Panasonic TX-49DX650EA kettő közül melyiket válasszam? Egyáltalán van olyan különbség, amit egy átlag felhasználó észrevesz?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
PrometheusX #7313 üzenetére
Nincs olyan, hogy túl nagy TV.
De a viccet félretéve, 2-2,5 méterre bőven jó a 43-as, mi a 49LH630V-t nézzük ilyen messziről, és hát még egy 55-öst is el tudnék viselni helyette.
A 43LH630V most sok boltban elég jó áron van. Arra figyelj, hogy rendes gyári garival adják. Meg ha tudsz, akkor vegyél hozzá plusz garanciát és/vagy biztosítást.
Esetleg még a novemberi Black Friday-t meg lehet várni. De ez meg ugye egyrészt zsákbamacska, hogy mi lesz leárazva, másrészt ha van is olyan, ami megfelelne, azt még meg is kell tudni venni. És az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy vannak problémák dögivel a hazai BF akciók környékén.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
#94529552 #7312 üzenetére
Pumma, gyors kérdés részemről. Most megéri megvenni az 43LH630V-t vagy esetleg várjunk még kicsit, hátha akciósabb lesz? Illetve 2 - 2.5 méter távolságból való tévézésre jó lenne ez a tévé, vagy már túl nagy (109 cm)?
Vagy esetleg van jobb alternatíva ebben kategóriában?
Lehet hogy most megvenném, ha szerinted még nem lesz később annyira akciós a tévé (hiszen ahogy mondtad, viszonylag új modell). -
törölt tag
Jó kérdés, mivel a 43LF632V most jobb árban van, viszont az idei 43LH630V meg mégis csak új modell webos3-mal, és ott az is akciós. Nagy különbség nem lehet a kettő közt, talán a menüje kicsit modernebb és gyorsabb az újabbnak, de ezek nem annyira fontosak. Azt a belépőszintű Sony WD650-et nem venném, amit valóban érdemes lenne, az a 43W755C, viszont az meg jóval drágább, annyiból már nagyobbat vennék inkább.
-
tony70
tag
Sziasztok! Tv-t szeretne egy ismerősöm,,, egyik egy SONY KDL-40WD650 a másik egy LG 43LF632V a kiszemelt. Melyiket érdemes szerintetek megvenni? Vagy az elöbbi lh630!?
-
törölt tag
-
prannk
őstag
-
yaszuf
csendes tag
Sziasztok!
Pár hozzászólással feljebb említett paramétereknek megfelelően:
"-50-70 ezer Ft-ot szánok rá.
-81 cm körül gondoltam
-legyen jó képe és hangja (ebben az árkategóriában)
-nincs igényem smart és egyéb extrákra, a lényeg, hogy ne akadozzonnak a tv csatornák."Ezek közül kb, melyik ami megérné az árát? (bocs a hosszú felsorolásért)
Orion T 32D/ LED televízió 82cm HD
Thomson TLC H32B3803 HD LED TV 81cm, DVB-T/C
Toshiba 32E1633DG LED Televízió, 80 cm, HD
Sharp LC-32CHE4042 LED televizió, 81 cm, HD
Philips 32PHH4100 Televízió 80 cm, HD
Sharp LC-32CHE4041 LED Televízió, 81 cm, HD
Philips 32PHH4101/88 HD LED televízió, 80 cm
LG 32LF510U Televízió 80 cm, HD
Samsung 32J4000 Televízió 80 cm, HD
Hyundai HLA3200FE LED Televízió
Hyundai FLA32486 FHD LED Televízió -
IG55
senior tag
Ismertek olyan oldalt, ahol alaposan össze lehet hasonlítani a TV-ket tulajdonságaik alapján? Nem csak szolgáltatásokra gondolok, hanem technikai paraméterekre is. Vagy rendes review-kat is megnézegetnék, ahol hozzáértő mondja el a szubjektív véleményét.
150K körül keresek 102-108 centis TV-t. Linkeltetek mostanában egy pár ilyet, de nem tudom mi a különbség köztük az árat és a szolgáltatásokat leszámítva. -
törölt tag
válasz
dewil666 #7300 üzenetére
Idei tv az LH630V, és szerintem korrekt darab, de olvass utána a topikjában is[link]. Van ott Samsung, de kicsit drágább lesz: 40K5500
yaszuf LG 32LH530V, vagy még az LF5610 is, amit például most hirdetnek a metroban 69k-ért.
Zjunior LG 43LH630V Ennyiből nincs ajánlott 4k.
-
Zjunior
veterán
43"-as 4k tv-ből melyik az ajánlott?
Vagy nem baj ha nem 4k csak jó legyen olyan 150k ig! -
customer114
őstag
válasz
dewil666 #7300 üzenetére
Sziasztok,
Engem is a MM akciózás miatt érdekelne a téma. Van-e a kínálatukban olyan TV melyet érdemes 19% kedvezménnyel megvásárolni a hétvége során?
Linkelem a MM-os TV listát, ha megtenné, hogy belenéz aki ért hozzá és hozzászólásba közzé tenné nagyon hálás lennék érte.
Hasonló kategória érdekelne, mint dewilt, FHD 40"-nál nagyobb, 3D nem fontos.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest