-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
übiii
tag
Sziasztok!
Szülőknek TV-re lenne szüksége, és ebben kérném a segítségeteket:
Elvárások:
* méret: 40" max. 43"
* FHD felbontás
* SMART nem fontos
* használat: Film, digitális sportműsorok főleg
* keret: 120k max.A kérdésem pedig, hogy mik a lehető legjobb opciók ennyiért?
Köszönöm.
-
kuthia
csendes tag
-
Peat76
őstag
válasz
janihunk #7145 üzenetére
Sony KD-55X8509 nemrég volt akciós a Sony Szalonba! Nekem nagyon bevált, most én is eladtam a "régi" PS4-et és előrendeltem a Pro-t, 320 volt, én is ennyiért vettem, nem tudom most épp akciós-e valahol, de ahogy láttam 340-ről indul! Belépő szintű 4K-t 300 alatt eszedbe ne jusson venni, csak egy jótanács, bár azok annyiért úgysem tudnak HDR-t!
-
törölt tag
válasz
koxkids #7143 üzenetére
Nem is csak az, hogy már alig van, de az árát is jól megemelték. Lassan a 42"-os árában lesz, akkor már inkább a nagyobbat. Boltokban nézted, vagy csak online? Mert nem egy készletből dolgoznak. Én megnéznék a helyedben egy 32LH530V-t, ami sztem nagyon hasonló smart FHD, és 75k-tól van, hivatalos helyen is csak 80k.
LeventeK KDL-43W756C-t, de ha kicsit átolvastad a topikot, akkor ez a kérdés fel sem merülne. Samsung UE49KU6400 lenne az egyik, amit megnéznék, ha most UHD-t vennék max 230k-ból. De a 6000-est se és a 40"-ost se nézném meg.
speyke81 Ezekből, lehet hogy egyiket se kellene. Annyiból inkább egy jó 55"-os FHD-t.
-
janihunk
senior tag
Üdv PS4 Pro hoz keresek tv-t. Igazábol nem tudom mit kène választani akkora a kínálat. Lènyeg ga már veszek egy olyan gèpet, ki is használjam. Tehát 4k HDR támogatásban gondolkodom. Max 300ezer ft. Köszönöm...
-
LeventeK
csendes újonc
válasz
#94529552 #7141 üzenetére
Szia,
szerinted
SamsungUE40KU6000 vagy Sony Bravia KDL 43W756?
Köszönöm. -
Sziasztok!
Tv-t szeretnénk venni az új lakásba. Mit javasoltok?
- max 32"
- Netflix és beépített Wi-fi
- FHDMax keret rá 90.000 Ft
Eddig az LG32LF5800-at néztük, de màr kb sehol nem lehet kapni.
Köszönöm!
-
törölt tag
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
A t-homtol szeretnék tv-t rendelni melyik lenne a legjobb választás?[link]
160 ezerig.
Köszi.
-
kicsako
őstag
Max 60 ezerert melyik a legjobb fullhd tv?
Egyetlen dolog ami szamit, hogy tudjon kulso vinyorol filmet/zenet lejatszani. -
User64476
őstag
Üdv!
A tapasztaltak segítségét szeretném kérni, 102-110cm közötti tévét szeretnék venni, de sajnos a keret csak az egypálcások környékén mozog, vajon mit érdemes választani?
A fehasználás SD-HD adás bámulás, sorozatok streamelve, néha egy egy FullHD film, esetleg pici játék de fél évente 1 alkalommal. 4k nem érdekel, lehetőleg ne legyen okos a tévé mert van okosabb kínai android boxom.
Jelenleg egy pompázatos Orion márkájú lapostévém van, CCFL, HD ready, 82cm, és már viszketek valami szebb és nagyobb képűre.
Ezekkel a legalsó polcos MM saját márkás meg Technika és hasonszőrű kütyükkel érdemes kezdeni? Nekem az Orion vagy 6 éve megy, szóval ez szerencsés volt, de azóta talán a belépő szinten is van előrelépés képminőségben (ez már akkor is totálbelépő volt)...
Köszi!
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Van normális képminőségű 82"-os tv 60-65eFt tájékán, legalább 2 HDMI csatlakozóval? -
kuthia
csendes tag
Sziasztok!
Azt meg tudnátok nekem magyarázni, hogy ez a modell miért csak az MM-nél kapható itthon?
[link]Tudtok esetleg hasonló árban (250-320k) ajánlani 50" körüli 4k (esetleg HDR) képes tv-t, aminek nem túlszaturált a képe és jól skálázza az 1080p vagy akár attól gyengébb forrásokat is? FHD-ről is meggyőzhető vagyok, csak szeretnék 2-3 évre előre gondolkodni, amíg esetleg a források itthon is felnőnek (4k streaming, konzolok) a nagyobb felbontáshoz. 3D, appok, ívelt képernyő, legyezős távirányító stb. abszolute nem igény, inkább legyen jó panel és normális feldolgozóegység (tudom, a gyártóknak manapság nem ez a fő marketing fókusz).
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
A kettő tv közül melyik az ajánlott inkább:
LG 40UH630V
LG 43UH6107
Sony Bravia KDL43W755C
Samsung UE40KU6000WXXH160 körül nézelődnék max.
-
speyke81
újonc
Sziasztok!
A kettő közül melyiket vennétek és miért?PANASONIC TX-55DX600E
SONY KD55XD7005
Előre is köszönöm a segítséget! -
neverwinter
csendes tag
Sziasztok
Találtam egyilyen Tvt. Nem értek hozzá de 138k egy 4Ks-ért nekem kicsit olcsó. Hol a hiba? Játékra használnám, PS4-et kötnék rá. mi a vélemény?sztorno visszaolvastam bocsika
-
magyarl
tag
Eldöntöttem, ha már veszek egy TV-t, akkor már legyen jó és rászánom azt a kis plusszt: 170e-ért egy Sony KDL43W755C.
Épp kattogom Edigital oldalán a rendelés részleteit, majd mind ahogy a mesében: éjfélt üt az óra és az ár egyszer csak 150e Ft! -
gamegod
senior tag
Na szóval a terv adott
- főként ps4-hez
- néha sorozat nézésre
- max 100-110k
Márkafüggetlen vagyok, remélem tudtok ajánlani...
32" feletti tv érdekel.. -
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Sony KDL-50W805C használok alacsony input lag és a győnyörű képe miatt!
Szeretnék váltani egy 4K HDR-es TV-re, 2,5m nézem, és az 55" még pont beférne...
PS4 Pro, és Popcorn Hour lenne rajta!
A Sony nagyon szimpatikus!
500 000Ft a keret! Mit ajánlatok? -
törölt tag
válasz
_Balee_ #7110 üzenetére
Szerintem ez egy jó választás.
Csabee86 Majd próbáld a PS4 Pro-val, ezáltal mi is okosabbak leszünk, esetleg még ezeket is. Főleg a nagyobbat, mert 2 méterre a 40"-os UHD elég kicsi, és normál látás esetén nem láthatók a nagyobb felbontás előnyei. Mint ahogy most is a 32 FHD-nál sem látható a különbség egy HD-ready tévéhez képest 2 m-ről.
Mint Lauda is mondja, viszont a 2. linkkel már nem érthetünk egyet teljesen, mert az ott említett DX700-as még nem valós 100 Hz-es tv, eltérően a tavalyi CX700-től. Idén csak a DX750-től felfelé azok.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok!
A Sony wd65 130k helyett van jobb alternativa?
Csak tv es filmhez kell. 40" a minimum.Koszi,
Udv -
Csabee86
senior tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Samsung UE32H6200 tv-t használok játékra. (PS4, PS3) Idén le szeretném váltani. Egy 40" tv-re gondoltam.
Erről a TV-ről mi a vélemény? Megérné-e nekem váltani a jelenlegi Tv-ről a linkelt tv-re? A TV-t jelenleg 2m-ről használom. Ebben a TV-ben lévő HDR PRo technológia mennyire valós? Ha nem is minden PS4 Pro játék használja majd ki a 4K-t, de 1080p és a HDR Pro dobna az élményen?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
_Balee_
aktív tag
Végül erre esett a választás:
Már meg is rendeltem.
Kérdés: Sony 50W805B Full HD-s TV, 2014. szeptemberében vettem, mennyit ér?
-
törölt tag
Szerintem tévedésből, mert a specifikációkat összevissza írják az oldalak, és a nem smart tv árában adják. Még a különböző nyelvű gyári honlapok sem egységesek. Érdekes, hogy az is baj, ha olcsóbb valami.
Itt biztos találsz véleményeket. A 6047 és a 630V szerintem csak külsőben tér el, ezért azokat a véleményeket is nézd meg. Ezeken webos3 van, az előd 632V-nek pedig webos2. Az 530V-n meg a régi egyszerű Netcast menü, mint az LF5800-ason, talán annak az utóda. -
törölt tag
válasz
bazsimano #7095 üzenetére
Már írni akartam erre, de pont visszavitték az árakat.
A hét elején még lehetett az MM-ben rendelni 49UH7707-et 249k-ért, nem tudom mikor, de biztos lesz megint akcióban, most ennyi.
Ezen kívül most vannak ezek: Samsung UE49KU6450, LG 49UH7507. Ezekről jókat írnak, utóbbiról itt.
Ha UHD akar, akkor ezeket nézném meg, vagy várnék még akciókra esetleg.rootmin A Samsung topikot is olvasod? Onnan. Inkább a gyári oldalt nézd, ne csak egy webshopos összehasonlítást.
Igen a 6200-at mondtam, mert az még hivatalos viszonteladótól rendelhető, míg a 6400 csak webshopokból. Samsungnál ez fontos a rendes 2 év gari miatt, és azért ez nem mindegy, bár valakinek lehet. -
kamant
csendes tag
válasz
#94529552 #7102 üzenetére
nézd meg ezt: LG 32LH530V,
Vajon miért ennyivel olcsóbb? Mindenhol azt mondták, hogy a hasonló tudású, de újabb tévék jóval drágábbak.
Esetleg még az LG 32LH6047-ről van-e valakinek véleménye a (főleg a 632V-vel összevetve)? [link]
Hasonló áron van ez is, de találtam akciósan jóval olcsóbban is. -
rootmin
tag
válasz
#94529552 #7063 üzenetére
A 6400 helyett nekem is ajánlottad a múltkor a 6200-at. Most akciós a MM-ben, így még jobb vételnek tűnik, viszont csak akkor érdekes, ha képminőségre tényleg ugyanazt tudja, mint a 6400.
Egy összehasonlító alapján nem vagyok benne biztos hogy csak a 2 szemüveggel és a + távirányítóval kevesebb a kisebb modell.
Honnan van az infó, hogy ugyanaz a panel?
-
törölt tag
Szerintem nézd meg ezt: LG 32LH530V, az edigitall-ból hivatalos garanciával kapnád[link], és olcsóbban megúszod, mint az előbbiekkel, és tud adást rögzíteni is.
Batib Rendben, mint alább, + Smart tudással, így a helyes, és így is akartam írni, köszi hogy szóltál. Mondjuk a J55-ös talpa nekem jobban tetszik, és 114k-ért már nagyobbat érdemes keresni, ezért mondom, hogy túl drága.
Egyébként lesz majd K6200, vagy megy tovább a H6-os 3D gyártása? -
Batib
őstag
válasz
#94529552 #7099 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy ez a tv egy edge ledes jól felszerelt (wifi,smart, HDD támogatás) és szerintem jól kinéző tv. Egyedül a 100hz ami hiányzik.
Ennél egyébként a ledsor nem az alsó élében (KU6400), hanem szemből nézve bal oldali élében van.
Képminőségről sajna nincs infóm, nem sokat láttam belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ és használt GAMER PC készletről 1-3 év garancia, számla - legjobbat a legjobbaktól!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest