- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogass
csendes tag
Sziasztok!
65" tv-t vennék főleg filmezésre, synology Nas-ról történő lejátszásra LAN kábeles összekötéssel. Néha játék Xbox One X-el.
A kinézett TCL 65C728 most akciós, 312ezer az Euronics-nál .
Jó választás lehet ez a tévé, vagy volna értelme várni egy Samsung q80 akcióra, ami akcióban is kb 70ezerrel drágább? Megéri-e a Samsung ezt a többletet, vagy van esetleg más, jobb alternatíva hasonló áron? -
rekop
senior tag
válasz
falabu88 #65693 üzenetére
Boltban teljesen mindegy milyennek látod a feketét, otthon a szobában, sötétben majd nem lesz az. Egyik LCD-n sem. Ha ez számít, akkor OLED. Én nemrég két 65" VA Samsungot vittem vissza a boltba, mert botrányos volt, nem csak ebből a szempontból. Igaz alsó kategóriás készülékek voltak, Q60 és AU8002. Elhoztam helyettük egy szintén alsó kategóriás LG A1-et. Este próbáltam ki először, az első bekapcsolás után az államat a földről kellett összekaparnom...
-
-
ribizly
veterán
válasz
pecccccccca #65696 üzenetére
Ó, hogy mindenre IS van topic.
-
ribizly
veterán
Köszönöm szépen a javaslatokat!
Végül LG OLED48C11LB lett belőle.
Ha esetleg valakinek volna paraméter listája, hogy miket érdemes a legjobb szín elérése érdekében beátállítani, akkor azt szívesen fogadom (ECO: off, bt 2020, meg hasonlók már megvoltak). -
falabu88
aktív tag
válasz
Héliosz #65691 üzenetére
Az a baj még a fórumban sincs erről egyetértés, hogy milyen paneles, rákeresve a típusra mimdenki mást ír. Ha fixen tudnám, hogy VA, akkor valószínű azt venném, 30ezerrel drágább mint a Q70A, annyit megérne a felár az Edge Led-el szemben.
Amennyire meg tudtam "vizsgálni" a boltban, a demó videó alatt nem láttam szinte, hogy hol van a képernyő széle és hol kezdődik a keret, annyira jó volt a fekete.
-
Héliosz
tag
válasz
falabu88 #65687 üzenetére
Q80A VA paneles, USA-ban ADS.
Amiket itthon próbáltam, kivétel nélkül mindegyik VA volt, 55-ban a QN85/QN90 azok amik ADS panelosakEgyébként igen, "becsap" picit a demó, mindegyik márkánál más. Az LG elég gagyi demókat gyárt szerintem, a Samsung mindig is látványosabb videókkal promótálta a tv-jeit. A helyedben a C11-et venném, nem igazán egy liga vele sem a Q70 sem a Q80. Ami LCD-ben megközelíti az a C825 illetve QN95.
-
gamegod
senior tag
Ps5 mellé melyik Nanocellt ajánljátok? 250-290e kozott
-
falabu88
aktív tag
Elugrottam ma az Euronicsba meglesni a kinézett típusokat (csak demóval, nem vittem még saját videókat, akkor lesz aktuális úgyis, ha valaki megveszi a mostani TU8502-t). Sajnos C728 nem volt, csak C725. Q70A nem rossz (az eladó srác váltig állította, hogy az még 60Hz, Q80-tól 120Hz.. mikor a honlapjukon mutattam, hogy a Q70A is 120 akkor se akarta elhinni
) C12 patika, de a talp annyira nem tetszik, lehet el se férne, nagyon benyúlik hátra, konzollal kéne felrakni, amit nem feltétlenül szeretnék.
Viszont volt Q80A, egymás mellett látva őket az tetszett a legjobban. Itt rákerestem, és látom, hogy 55"-ban IPS (VA-t szeretnék..) ami érdekes, hogy szinte tökéletes volt a fekete, jobb mint a Q70A, majdnem C11 szint.
Létezik, hogy ennyire becsapós a demó videó? -
peternac
tag
Sziasztok!
PS5-höz keresek "olcsó", budget tévét. Egy 55"-os Samsung MU6100-at váltana (ami nekem tökéletesen megfelelne, de bizonyos színeknél iszonyatosan foltos a képe és a HDR tartalmak szörnyen néznek ki rajta, mikor megvettem akkor még nem volt ilyen probléma vele).
A TCL 55C728-at néztem ki, jelenleg 250ezerért kapható.
Van most ennél jobb vétel 48"-55" (esetleg 65") méretben max 250ezerért (nagyon max 300ezer) játékhoz?
Előre is köszi! -
bviktor93
tag
Üdv
Nagy nehezen sikerült letenni a voksot a C1 mellett, ki is néztem a 48"-asat.
Viszont nem látom a különbséget pl. a 48C11LB [link] és a 48C12LA [link] között? Gondolom csak valami szín eltérés lehet, de a képek alapján sem bírok rájönni, specifikációra elvileg tök ugyanaz.
Illetve hogy lehet, hogy Euronics-nál csak 12 hónap garancia van rá? Legtöbb helyen (pl.Alza 36 hónap), vagy csak elírás, vagy van valamilyen hivatalos LG garancia (LG weboldalán nem találtam erről infót)? Itt tervezem megvenni, esetleg Mediamarkt-nál, de ott most drágább.Előre is köszi.
-
bnorci71
addikt
válasz
Alone55 #65676 üzenetére
vasárnap délután alkalmas
nincsenek egyszintben a gombok mint a 806-on, de akkor is nehezen eltalálható, hogy a dupla gombnál van az ember ujja vagy máshol. Előtte Samu volt azon a formája is más volt gombnak.
Gyári fotónál nem hiszem tudok jobbat lőni
Nekem jobban bejött a Samu középső lába a nagy üveg talppal, de hát ez van, majd megy a falra vagy asztali állványra ha lecseréljük a bútort.végre találtam valami tesztet is róla igaz lengyel, de hát gugli lefordítja
-
Alone55
csendes tag
válasz
bnorci71 #65657 üzenetére
Először is köszönöm a felajánlást!
Miután alaves leírta, hogy a 100/120Hz ua és a többi és a többi...
attól tartok, hogy újra felkavarom magam (már meg is történt igazából), ha ellátogatnék hozzád.
Persze a Perfect Natural Motion 10-es skálájának én nagyon örülnék + a BFI "egyénfüggő"
Zárójelben(!) kérdezem: vasárnap egyáltalán ráérnél-e?
(remélem nem, mert már kezdtem túllépni ezen)
A tv-vel kapcsolatban nekem is hasonló élményeim vannak.
Döbbenetes, hogy PS1-es játékot! a HD-ready plazmán szinte elviselhetetlen volt látni, ez meg újra játszhatóvá tette.
Bármit elindíthatok rajta, élvezetes.
4K/HDR-t követően gyengébb tartalmat elindítva sincs hiányérzetem.
Viszont hihetetlen, hogy a 706 távja ujjal nehezen érezhető.
Mindenesetre mutathatnál pár közelit róla...meg a tv-ről is, hogy áll neki az a 2 lábacska.
-
Sziasztok,
Jelenleg egy LG OLED55B7-et használok és fontolgatom, hogy egy másik TV-re váltsak. A TV-vel amúgy elégedett vagyok, azonban időnként jó volna, ha lenne airplay, menne az normálisan az apple tv+ ás lehet, hogy nem volna rossz, ha működne az az hbo max.
Erre megoldás lenne egy Chromecast with Google TV vagy még inkább egy Apple TV 4k, de felvetődött a gondolat, ha már 70e Ft egy Apple TV akkor inkább teszek még egy kicsit hozzá és akkor a mostani TV helyett lehetne egy modernebb cucc külső dobozok nélkül.
Milyen lehetőségek vannak jelenleg?
Érdemes e várni valamilyen akcióra, új modellre?
Nem ragaszkodom az OLED-hez, de a fekete kép helyett szürkét már nem igazán szeretnék1. Tévére szánt összeg, forintban?
max 350-400e Ft
Szinte csak film, (HBO, Netflix, ATV+, Plex)
kb 2,8M-ről egy 3,3M széles szobában. Jelenleg 55-ös van, nagyobb méretet nem igazán tervezek a 65-ös talán már túl nagy volna, nem akarom, hogy "uralkodjon" a szobában.
Este, tudok sötétíteni, nem fehérek, de világosokat a falak.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Kb. szemből, általában ketten.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Streaming, Airplay.
Optikai hang kimenet, RJ45 LAN csati
Kb mindegy, de nem baj ha nincs útban egy soundbarnak, ha később lemondok a hangfalas rendszerről.
Jelenleg elégedett vagyok a webOS-sel (a támogatás idejét kivéve, lásd HBO Max hiánya, Apple TV+ minősége) de nem használtam mást.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Esetleg Ambilight, de még nem láttam élőben így annyira nem izgat
Garis használt is szóbajöhet, de minnél újabbat szeretnék a hosszabb támogatás miatt. -
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Rokonom sajnos csalódott QN90 készülék vásárlásakor mert gyári hibás volt és nem tudtak másikat biztosítani neki. Változott a felállás és 43-as méretben keresne készüléket 200e Ft-ig. (mondtam hogy legyen 50 a távolság miatt de lelóg a szekrényről...). Szeretném hogy "jó"-t vegyen és ebben kérném a segítségeteket.
60+os hölgy és nem vesz TCL, Hisense-t stb. A jól ismert Samu és LG felé mozdulna . Csak helyben, media vagy euronics, Emagot nem szereti...
(nem kizárt hogy a márka és vásárlási hely változhat ha meg tudom győzni)
Amit most kinézett és tetszik neki külseje, lába... na meg a qled szerintem. QE43Q60AAUXXH típusú készülékről mi a véleményetek, jó választás lehet? (Q67 miben más?) ? Jól látom hogy edge ledes és csak 50Hz?1. Tévére szánt összeg, forintban? 200K
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) TV, film, netflix, youtube, ritkán sport.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 3m+ de a méretnek maradnia kell mert lelóg a szekrényről... 43 esetleg ha rá tudom beszélni valahogy, akkor 50 is.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Világosabb szoba, javarészt este inkább.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? 2 ember minimálisan oldalról, nem olyan durva szögben (szoba hosszabbik sarkánál a tv és szemben 2 sarokból lenne nézve). A tv fejmagasság felett, a szekrény miatt.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) HBO, Netflix, YT (PIP extra gondolom)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) jack esetleg?
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Méretfüggő. Középen inkább, mivel adott 1 polc szélesség de lehet oldalt is ha nem lóg le.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Samu és LG a többitől idegenkedik... Más márka is érdekelhet ha meg tudom győzni...
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) bluetooth? elfogadható hang.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új -
csƵ
addikt
Mi ez a februári áremelés?
-
kőbaltás
tag
Sziasztok 👋
Segítséget szeretnék kérni.
TV-t szeretnék vásárolni, de már az elején elakadtam, és mikor ennek a topicnak a téma bevezetését elolvastam, már tudtam, hogy reménytelen az, hogy egyedül, jól válasszak.
Mielőtt a fontos (ajánlott) kérdésekre válaszolnék, előzetesen elmondom, hogy jelenleg egy Panasonic TX-32AS600E készülékem van, és szeretnék is a Panasonic-nál maradni, de olvasva az adott márka topicját, még a legnagyobb fanok is azon a véleményen vannak, hogy ami most jó a panánál, az megfizethetetlen, ráadásul ami jó, az sem olyan jó mint pl. az LG, vagy a Samsung (írom mindezt úgy, hogy nálam a hűtő, mosógép, mikro, de még a zseblámpám 🔦 is Panasonic)
Tehát az ajánlott kérdések.1. Tévére szánt összeg, forintban?
250 ezer körül (+10-15%)
Tévénézés, filmek, sportból csak snooker, és a Tour de France
5 méter a távolság, és mint az előzőetesben írtam, most egy 81cm-es 6 éves tv-m van, tehát ennél nagyobb 120 - 140cm körül.
Reggeltől, késő estig, inkább éjjelig. A tv háttal áll az ablaknak.
Szemből, és egyedül
Jelen esetben különösebb igényem nincs, mert a műsort interneten keresztül nézem, egy H96 MAX Android box segítségével. Amire (mivel eleve rootolt) azt teszek amit csak akarok.
Minimum 3 HDMI, LAN port, CI modul, DVBT-2, és van egy nagyon jó HI-FI - m, ami dolby surround hangrendszerrel rendelkezik, és azt jó lenne használni a tv hangszórója helyett. A hifin van külső hang (AUX) de még nem jöttem rá hogyan lehetne használni.
Mindenképpen középen. Ahol média sarok van, ott csak egy kb. 55-60 cm-es asztal van (benne a már említett hifi, videó, DVD lejátszó, set top box, és a szintén említett Android box)
Panasonic, Android (bár a kettő együtt nem megy) de ez mint már írtam megoldott.
Szeretnék minél élesebb képet (egyre rosszabb a szemem)
Kizárólag új (az nem gond ha nem a legújabb kiadás) -
falabu88
aktív tag
A vodás c1 ár csak időszakos akció volt?
Már 30ezerrel drágább mint pár napja..
-
OldMike
őstag
válasz
fulton #65660 üzenetére
Szia!
Ez lehet hogy jó lenne neked, persze egy szekrény is kellene hozzá
[link]Kicsit keresgéltem egybeépített szekrényes (polcos) tartót, de kb. reménytelen. A szebb kivitelűeket kisebb méretű tévékhez készítik, a számodra megfelelő teherbírásúak meg nagyon ipari kinézetűek. Ráadásul a felszerelt polc kicsi és max. 5 kg teherbírású, nem biztos hogy egy soundbarhoz jó lenne.
-
alaves
addikt
válasz
Swatchboy75 #65665 üzenetére
Ha a nagy fényerőt szereted akkor QN90-95, ha a képminőséget akkor OLED.
Szerintem: Philips 65OLED706 (HDMI 2.1)
(Az OLED805 és a HZ980 HDMI 2.0-val szerelt.)
Ezek már nagyon nehezen égnek be vagy inkább sehogy, de ha tartasz tőle akkor LG OLED65C1 jöhet még szóba (az LG beégés esetén pár napon belül otthonodban cserél kijelzőt). -
Swatchboy75
csendes újonc
Sziasztok !
Szeretném kérni a segítségeteket!
A három tv közül melyikkel járnák a legjobban? Elsősorban filmezésre es tv nézésre lenne. Kicsit tartok az oled - nél a beégéstől .
-Philips 65OLED805/12
-Panasonic VIERA TX-65HZ980E
-Samsung QE65QN90AAT
Melyik lenne a legjobb választás?Köszönöm szépen a segítséget!
-
-
fulton
addikt
válasz
N.YCityBoy #65661 üzenetére
EZt nekem új, MIlyen tárolóra gondolsz?
Nekem ablak van ott ahol a tv. A fal rész emiatt nagyon alacsonyra esik, nem tudom falra tenni. És máshova sem a tv-t. Szal valami ilyesmi kéne. Tudsz linket adni, erre a tárolóra , nem tudom mire gondolsz pontosan. -
-
fulton
addikt
Sziasztok
Tv állvánnyal kapcsolatban, tudnátok segíteni?
Nem igazán találok olyan tv állvány (tartó konzolos ) kivitelt, ami megfelelne egy 75 colos tv-nek, ami kb 35 kg. mutatok képet mifélére gondolnék, itt pl alá elhelyezhető lenne a beltéri és házimozi egység is ilyen pl:
Azért lenne fontos ez, mert leginább fekbő pozicióból nézem a tv-t és fontos lenne hogy dönthető legyen. Sajnos fali konzol kiesik, asztal meg azért nem jó mert nem dönthető. -
bnorci71
addikt
válasz
Alone55 #65623 üzenetére
a táv a 706-nak is szörnyű az OK meg a 4 irány amit megtalálok érzésre a hangerőt már nem vagy nehezen
Ha gyenge a tömörítés kevés a bitráta pl.M1Hd a kép is olyan lesz csoda csak a filmekben vande egy 408p film jó bitrátával simán nézhető sőt élvezhető The Expanse fel se tűnt, hogy nem HD-be van meg na jó Prime stream az más tészta
100-120Hz nem tudok neked mit mondani mint ahogy a mozgásjavításra sem, nincs összehasonlítási alapom.
Ha nem vagy rest utazni kicsit Nyékládházán meglesheted az enyémet. -
theooracy
aktív tag
Nos, ma megérkezett az LG55C1
Hát, nem semmi képe van. Most ismerkedünk.
-
dj79
senior tag
válasz
dave_gahan #65654 üzenetére
Nem igazán, sőt, 50' méretben se nagyon, pont ezzel küzdök én is.
50' méret, 120hz nálam eddig úgy néz ki, hogy x85j, lg oled b vagy c, 50qn90. -
rainman72
Topikgazda
válasz
dave_gahan #65650 üzenetére
Például Sony X85J jó drágán
[itt nézelődj] -
rainman72
Topikgazda
válasz
Lahorva #65648 üzenetére
Mind1 melyik,60 vagy 65 ugyanazt a tvt kapod,pici eltéréssel.
Itt már jobb a kontraszt és fényerő is.
[rtings teszt]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zelda Játékok
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest