Új hozzászólás Aktív témák

• Ance

őstag

válasz milan26 #53381 üzenetére

Üdv! Tudom, hogy nem egyszerű ezt karbantartani és mindig csak jönnek az okoskodók, de nehogy az legyen, hogy valaki ez alapján megvesz valamit, aztán idejön panaszkodni. Én a javasolt tévékkel kapcsolatban sokkal óvatosabban fogalmaznék (azaz a kifejezett javaslással). Oka:

Én pl. az általam is birtokolt Philips 58PUS8505-ös tévét nem merném javasolni sem HDR, sem Dolby Vision adásokhoz. Azt mondanám jó rá viszonylag, jobb, mint egy alap Samsung 7-es, esetleg 8-as széria, de semmiképp nem javasolt. Javasolni a Samsung Q80T feletti szériát, a Sony felsőbb sorozatait ajánlanám. Ha valaki látott egymás mellett ilyeneket, akkor tudja, hogy a Philips a 400 nit körüli fényerejével (ami 1 éves erős használat után kevesebb lesz, hiszen az első évben kb. 5%-ot veszít a led az erejéből, aztán lassul be a romlás) fasorban sincs ezekhez képest. Első HDR-es tévének jó lehet, de ha valaki az ajánlásod alapján megveszi, majd elmegy a haverhoz, akinél lát egy 2019-es Q80R-t, akkor kicsit ideges lesz, hogy azt minek mondták, hogy jó.

Ugyanez mondjuk egy Hisense Fald-os tévénél. Bent ajánlja a lista HDR-hez, aztán sötétben a magas fényerőnél látszanak a fald-kockák. Szintén lesz baja vele, hogy akkor minek ajánlott.

Egyszóval én nem tennék ajánlást, vagy csak annyit, hogy nézze meg mindenki a boltban, ismerősnél stb., hogy mit tud egy csúcs tévé az adott változatban amit keres (va,ips), aztán próbáljon ahhoz közelit választani a pénztárcája szerint, ha meg tényleg kevés pénze van, akkor mondjon le egyelőre azokról a dolgokról, amikkel ma eladnak egy csúcs tévét és nézzen nagyon jól kinéző, de nem hdr, vagy dv filmeket a pénzéért megvehető legnagyobb tévén, amit el tud helyezni.

Persze nem akarok beleszólni, de nem véletlenül nincs ajánlás sok célfórumban adott termékek kapcsán.

platinum1987: Mindenképp olyan fali tartóra szereld, amivel be tudod dönteni a képet a nézőpont felé. Nekem is ülési 2 pozíció van a szobában ahol filmet nézünk és mindig dönteni kell, ha váltok, különben nem jó.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák