-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz milan26 #53381 üzenetére
Üdv! Tudom, hogy nem egyszerű ezt karbantartani és mindig csak jönnek az okoskodók, de nehogy az legyen, hogy valaki ez alapján megvesz valamit, aztán idejön panaszkodni. Én a javasolt tévékkel kapcsolatban sokkal óvatosabban fogalmaznék (azaz a kifejezett javaslással). Oka:
Én pl. az általam is birtokolt Philips 58PUS8505-ös tévét nem merném javasolni sem HDR, sem Dolby Vision adásokhoz. Azt mondanám jó rá viszonylag, jobb, mint egy alap Samsung 7-es, esetleg 8-as széria, de semmiképp nem javasolt. Javasolni a Samsung Q80T feletti szériát, a Sony felsőbb sorozatait ajánlanám. Ha valaki látott egymás mellett ilyeneket, akkor tudja, hogy a Philips a 400 nit körüli fényerejével (ami 1 éves erős használat után kevesebb lesz, hiszen az első évben kb. 5%-ot veszít a led az erejéből, aztán lassul be a romlás) fasorban sincs ezekhez képest. Első HDR-es tévének jó lehet, de ha valaki az ajánlásod alapján megveszi, majd elmegy a haverhoz, akinél lát egy 2019-es Q80R-t, akkor kicsit ideges lesz, hogy azt minek mondták, hogy jó.
Ugyanez mondjuk egy Hisense Fald-os tévénél. Bent ajánlja a lista HDR-hez, aztán sötétben a magas fényerőnél látszanak a fald-kockák. Szintén lesz baja vele, hogy akkor minek ajánlott.
Egyszóval én nem tennék ajánlást, vagy csak annyit, hogy nézze meg mindenki a boltban, ismerősnél stb., hogy mit tud egy csúcs tévé az adott változatban amit keres (va,ips), aztán próbáljon ahhoz közelit választani a pénztárcája szerint, ha meg tényleg kevés pénze van, akkor mondjon le egyelőre azokról a dolgokról, amikkel ma eladnak egy csúcs tévét és nézzen nagyon jól kinéző, de nem hdr, vagy dv filmeket a pénzéért megvehető legnagyobb tévén, amit el tud helyezni.
Persze nem akarok beleszólni, de nem véletlenül nincs ajánlás sok célfórumban adott termékek kapcsán.
platinum1987: Mindenképp olyan fali tartóra szereld, amivel be tudod dönteni a képet a nézőpont felé. Nekem is ülési 2 pozíció van a szobában ahol filmet nézünk és mindig dönteni kell, ha váltok, különben nem jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest