Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunter2
addikt
Na most éppen ez tetszett meg lg-65sm8050plc-nanocel
A kérdésem az lenne hogy a nanocell technológia valóban számít vagy ez is csak reklám bullshit?
Egy 40"-os (40UH630V) LG helyére menne a tv. HBO GO, Plex, netezés lenne a felhasználási terület. -
törölt tag
Sziasztok!
Az alábbiak szerint keresnék tévét:
- 4K@60 mellett 4:4:4 és minél kisebb input lag (monitornak is szeretném használni, a mostani LF632V-n elég jelentős sajna)
- normális minőségű optikai kimenet (a mostani tévén sajnos néha pattog a hang PS4-ről HDMI-n át optikain kiküldve)
- 50" körül
- lehetőleg VA panel
- lehetőleg flicker free háttérvilágítás
- normális, gyors működés (lehetőleg ne kelljen sokat várni mondjuk bekapcsolás után az input váltóra)Eddig főleg LG tévéket nézegettem, mert nagyon bejön a Magic remote, de igazából mindegy a rendszer, mert úgyis egy Shield TV lesz rákötve (meg egy PS4 és egy pécé). A fentiek többségét elvileg (a rtings.com tesztje szerint) egy UM7300 tudja már, csak kíváncsi vagyok van-e egyéb érdekes alternatíva, ami esetleg a flicker free működést is tudná például.
Köszi
-
tomp
félisten
Sziasztok!
A 2020-as LG 49NANO863NA-ról van valahol valami teszt?
Ez váltaná a meglévő régi fullHD-s Sony-t. Szerintetek jó választás lenne? -
-
Rasnac
aktív tag
válasz
Kiskutya #43792 üzenetére
Sajnos ez az oldal több specifikációban is hiányos. Szóval sajnos az ilyen oldalak annyit érnek mintha az LG oldalán vagy a Telekom oldalán csinálnék egy összehasonlítást 😂😅
Köszi azért a helpet! Ezzel kezdtem, de amíg kihagyja a 8200es alaptulajdonságait addig nem jo összehasonlítási alap.
-
Rasnac
aktív tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni TV típusokkal.
Adott egy LG 55SM8200 as típusú tv készülék, ami megérkezett csütörtöki napon, azonban panelhibás és cseregaranciába visszalesz küldve.
Namost a gond az, hogy amit helyette tudnak adni, az a 55SM8050 es modell. Ugyanannyiba kerül, viszont nem találom még az LG honlapján sem a különbséget a két készülék között.Van e bárkinek tapasztalata az adott modellel? Illetve ti mit javasoltok alapvetően, filmnézésre, játékra (sima 60fpses singleplayer) alkalmas ez a fajta sm széria?
A mostani tvm Lg 43uf680 as IPS 4K. Szerintetek a kép minőség nagyban javul a Nanocell miatt? Vagy olyan sokat ne várjak tőle?
Válaszaitok előre is köszönöm.
-
AL
addikt
Szia ! A legolcsóbb 65 - ös 100 - 120 Hz es IPS a Sony 65XG8505. ( MM - ben )
Ez IPS paneles, Edge ledes , androidos és nem valós 10 bit.
A 8505, 8577, 8596, 8599 szinte ugyanaz.
LG 65SM8600PLA Ez szintén IPS paneles, Edge ledes és nem valós 10 bit.
LG 65SM9010PLA Ez IPS paneles, direct ledes és valós 10 bit.
LG 65SM9800PLA Ez IPS paneles, direct ledes és valós 10 bit.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Ezek mind tavalyi, kifutó készülékek.
Üdv. -
seria
tag
-
modecom1994
tag
Sziasztok gyors kérdés szerintetek melyiket válasszam mérettől eltekintve ps4 pro-hoz
Samsung UE55TU8502UXXH
Sony Bravia KD-65XG7096 -
seria
tag
válasz
Aaron14 #43782 üzenetére
Ha vissza küldöm a tévét és megrendelem a Sony xf 9005 -öt ami mellette volt a "listámon" és nem lesz olyan jó mint mondod akkor te leszel a hibás!
. Viccet félretéve úgy is tesztelem még a tévét. Különben ha valós a hisense-nél a 132 local dimming zona a Sony val ellentétben (42azt hiszem) akkor nem hinném hogy jobb lenne a fekete. De kiderül pár napon belül.
-
-
salapp
addikt
A Sony XF/XG/XH90/95 ... tévék is "qled" tévék, csak náluk triluminos a marketing varázsszó.
Elvileg a Q80R tudja a szélesebb látószöget, Q70R még nem.
Amúgy tapasztalatom szerint panel és méretfüggő is, hogy melyik (nem wide angle) tévén mennyire sikerült szélesre a látószög. -
Csabi1984
addikt
Ez az a helyzet amikor egy némileg ismeretlen márka a többihez képest (Samu, LG, Sony) megtesz mindent, hogy "legyőzze" őket ezzel népszerűséget örvendve. Persze nem a fél millió vagy afeletti készülékekkel hanem inkább alattiakkal.
Szóval lehet jó készülékeket csinálni? LEHET de a hülye Samu inkább több pénzért cserébe butítja a TV-t -
seria
tag
válasz
Jorgi Kormi #43757 üzenetére
A fekete szürkül oldalról nézve, a többi szín is valamelyest de nem vészes. A plazmának ugye elég jó a betekintèsi szöge. Ennek nem annyira de nem zavar pedig azt 10 évig néztem. Minap voltam egyik ismerősömnél egy 2 éves Samsung tévéje van. Nem tudom a típusát de azt hiszem 300 K környékén volt. Na azt oda vissza veri a hisense, de nem kicsit, nagyon.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
ginola #43763 üzenetére
Az az igazság hogy Sony tvk-ben nem nagyon vagyok otthon!
Az XF90 egy nagyon eltalált széria,sokan még mindig arra esküsznek ha Sony ledről van szó!
Nem láttam milyen élőben nincs kirakva!
Garanciáról nem tudok semmit,de ha azMM-ban veszi vki akkor rajtuk keresztül megy úgyis gondolom! -
slemo
tag
Értem, akkor figyelem, köszönöm
-
AL
addikt
Sajnálom. Nekem már többször sikerült, úgylátszik az Eladó jóindulatától is függ. Még olyan esetem is volt néhány éve, amikor hűtőt vettem : megkérdezte az eladó, hogy mit szeretnék, amikor ismertette az árakat mondtam neki, hogy köszönöm nem kérem, mert egy másik műszaki üzletekben 15 ezerrel olcsóbb. Ő megnézte a gépén, hogy valós e az álításom, majd bement a Főnőkéhez és pár perc múlva megkaptam a másik üzlet árán ( olcsóbban). Nem kellett tovább mennem.
Üdv. -
Yerix
tag
Seria ha készítesz teszt vagy ismertetőt hozza. Azt nagyon szépen megköszönöm.
Engem a tévé a VA panellel, a 100 hz-el, a HDR 10 plus-al és a Dolby Vision tudásával fogott meg. Az már csak plusz, hogy tudja az Atmos-t és a DTS-t is. Kevés olyan készüléket tálaltam ami ezeket tudja.
-
m1lan
őstag
A MediaMarkt mondjuk pont az a hely, ahol nem kell bűvészkedni azért, hogy online áron kapd meg a terméket. A weboldalon egyszer kiválasztod az áruházat, ami hozzád a legközelebb esik, utána minden terméknél jelezni fogja, hogy van-e az adott helyen belőle készleten. Ha van, akkor megrendeled áruházi átvétellel, ott összekészítik neked és már kapod is az értesítést, hogy lehet érte menni. Így a 14 napos elállás is érvényes lesz, mert online vásárlásnak számít, nem úgy, mint a "méltányossági" árcsökkentés.
Én már kétszer is vásároltam így, mondjuk nem TV-t, de azzal is kivitelezhető.
-
slemo
tag
Sziasztok
Pár nap nézelődés után, teljesen belezavarodtam az egészbe. 😂😂
Kb 1 jó hónap múlva jön a Hisense 65U8QF.
Megéri rá várni?
Nem létfontosságú a Tv, vásárlás, csak 17 év után eljött az ideje a cserének. -
8
senior tag
65" ips 100-120Hz tévéből milyeneket érdemes most megnézni?
-
pilipi
aktív tag
Erre esetleg valaki tudna reagálni?[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Patikamérlegen számolgatják az iPhone 17 Air komponenseit
- Bestbuy játékok
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Kerékpársportok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest