-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
theanimal007
csendes újonc
3x4 es a szoba ahol lenne ugy gondolom 55colostól nagyobb felesleges 200-300e ft kozott szeretnèk.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jah, egyetértek, a kérdés az, hogy mi számára a csillagászati ár.
(#24095) theanimal007
Ha A 65-ös q6, vagy q7 belefér, akkor azt vedd meg.
Egyébként meg a 75 Q8 Qled TV-t, most black friday napok alatt, brutál jó árban adja a samsung. ha egyenesen tőlük van rendelve, ez így 980 ezerre jön ki, 1.6 millió helyett. Legalábbis nekem ezt mondták, hogy ennyiért tudják berendelni...itthon.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pro Koryak #24094 üzenetére
Mivel nincs időm ezzel tovább foglalkozni, kb ugyanezt írtam az 55 coll-os sony tv-re, hogy lezártam, utána már csak a 65-ös volt a téma, szóval amit még mindig erőltetsz, csak annyit írok, hogy vártam már, hogy mikor lesz ebből személyeskedés!
De a kérdésed leszámítva, betűről betűre ez a válaszom is, pontosan mit írtál.Írhatnám, hogy nem sok közöd van hozzá, de ha bele olvasol a samsung topikba, ott napra pontosan kiderítheted, mikor vettem a 65-ös oled-et. Egyébként meg qled és oled is azóta van, mióta kikerültek egyáltalán a piacra.
Na és mivel van jobb dolgom is, mint ezekre válaszolni, inkább visszavonulok hülyeként, de ez nem azt jelenti, hogy neked itt igazad lenne. Szép napot!
-
fauv
őstag
válasz
theanimal007 #24095 üzenetére
Picit több konkrétumot adhatnál. Mekkora méret érdekel, mennyi rá a keret stb.
-
theanimal007
csendes újonc
Segítene valaki? Telekomtól melyik tvt lenne èrdemes kihozni? Nem csillagászati áron? Ès milyen márkájút. Válaszokat köszönöm
-
Pro Koryak
addikt
Még mindig mellébeszélsz és nem érted, pedig egyértelműen látható a konkrét hozzászólás. De nem.
Tényleg nem érted és nem is látod, pedig ott a konkrét téma amire én válaszoltam anno.Ezért mondják, a hülyékkel nem érdemes vitatkozni, mert legyőznek a rutinjukkal.
Amúgy mióta van oled tévéd???
-
nesa
veterán
Ez felé húzok, vélemény?
-
theanimal007
csendes újonc
Sziasztok TV vásárlás előtt állok LG 55UJ6307 4K ULTRA HD SMART TV elsősorban ezt néztem ki az ára számomra kedvező csak nem tudom mit nyújt. Valaki vélemény? Megéri? Vagy más inkább? Egy ősrégi 72cm átmérőjű nagyhátuljú Samsungot váltana. Járatlan vagyok ebben a témában. Olvasgattam itt hogy hdcp 2.2 kell hogy legyen meg nemtudom. Telekomtól szeretném részletre kihozni.
-
zzz03
őstag
milyen tv-t vegyek?
youtube es (közvetlen) hbo go menjen rajta. max. 150.000huf amit aldoznek ra (42coll elegendo) lg elonyben. otletek? -
AL
addikt
Szia ! Néhány vásárlói véleményt olvashatsz ezen az oldalon ( majdnem minden készüléket megtalálsz itt ) .
[link]
Azt, hogy milyen hosszú életű lesz egy mai műszaki cikk manapság már nem lehet megmondani . Egy milliós készülék is romolhat el hamar és egy alapkészülék is lehet hosszúéletű . Ajánlatos olyan helyen vásárolni, ahol tudsz + garanciát venni hozzá . Az ügyfélszolgálatokon adnak információt . ( pl. Media )
Nem ismerem egyik készüléket sem, de ezen az oldalon és az áruházak oldalain is találsz néhány szót róluk . Üdv. -
AL
addikt
válasz
mbaker #24084 üzenetére
Szia ! A Panasonic EX 780 as kb, azonos szinten van, mint a Sony XE 9005 - ös, de talán még jobb is , Nagyon igényes a kialakítása, sok véleményt olvashatsz róla itt és a Pana topickban is . Bármelyiket veszed, ajánlatos hozzá + 3 év garit venni ( ezt utólag is megteheted ) Üdv.
-
Tikakukac
titán
Mi az az első TV árban amit nyugodt szívvel lehet vásárolni 32" körül? Okos funkció nem kell, csicsa nem kell, a lényeg, hogy tudja külső box nélkül kajálni a digitális adásokat.
Köszi!
-
Gypsy56
csendes tag
Szerintem ez nem egészen így van, mert a kettő nem egyenlő. Az én öreg tévémen nagyon valóságos minden . A politúrozott fa asztal fából van. A fiam samuján az barna műanyag. Nagyon szép, tűéles, de nem fa. Hiába veszek le a színtelítettségből, tolom el a fehéregyensúlyt, stb. Nem igazán tudom megmondani ennek mi az oka, de én így látom.
-
NY_A
őstag
Többször olvastam már, hogy azt mondják egyes modellekre, hogy túl élénkek vagy erősek a színek. Ezt mondjuk azért nem tudom megérteni mint problémát, mert a rengeteg beállítás mellett a színt is ugyan úgy be lehet állítani. Innentől kezdve pedig irreleváns, hogy mennyire van túlhúzva a szín a tesztelt példányon. Élénkből vissza lehet venni, akár nézheted fekete-fehéren is. Ne érts félre nem kötekedek, csak ez a része nekem furcsa.
-
-
Koley
tag
Melyik terméket vennétek meg a helyemben ebben a kategóriában a kettő közül?
https://www.youtube.com/watch?v=UqHW-gD7Wc4&t=147sLG-nek élénkebb a színe, de szerintem túlszaturált, túl van húzva, hangban pedig a samsungot mondják jobbnak a kettő közül a vásárlók.
-
mbaker
tag
Sziasztok!Lenne a pécsi MM-be kiállított pana 58ex780 370eft-ért.At euronics-ba sony 65xe8505 350e ft-ert.melyik lenne a jobb vétel?sok focit nézek.köszi a segítségeket!
-
Tomee001
csendes tag
Sziasztok!
Érik a gondolat a tv-m lecserélésében, és ehhez szeretnék tanácsot kérni.
Kb 200k-t (nagyon max 250k-t) szánnék rá, méretben 50-55" környékében gondolkodok 4k-s felbontásban. Igazából a csili-vili smart funkciókra abszolút nincs szükségem, mivel rá lesz kötve egy számítógép, de ahogy láttam, ezeket már nem lehet kikerülni. Extra igényeim nincsenek, sima tv + gépről filmnézésre lenne használva.
Márkából eddig Samsungokkal meg voltam elégedve, igaz a jelenlegiben pont döglődnek a csatlakozók, de a családban is van több, azokkal még nem volt semmi bajunk. Persze nem zárkózok el a többi márkától, ha azokat jobbnak gondoljátok. Nem tudom mennyire szempont, kábeles UPC lenne rákötve, és a szüleim tv-jével jártunk már úgy, hogy a UPC CI kártyájával nem voltak kibékülve valamiért, és kb hetente felejtette el a csatornákat. Ezt azért szeretném elkerülni, bár nem tudom ezt mennyire lehet előre tudni. Samuknál mindenesetre ilyen hiba még nem jelentkezett.
Személyesen még nem nézegettem őket, a neten nézelődve már kezdek elveszni a temérdek típus között, úgyhogy gondoltam az ajánlataitok alapján kicsit szűkíteném a kört, és úgy nézem meg őket.
Előre is köszi!
-
SoldierL
senior tag
Sziasztok! 120-130 ezer Ft-os kategóriában, kérném a tanácsotokat! Sony full hd vagy Lg 4k uhd-t vegyek?
-
Gypsy56
csendes tag
Egy ilyen 186-ért jónak tűnik? Ez lenne a fából vaskarika?
https://www.displayspecifications.com/en/model/a26711d1 -
Lucifer6280
aktív tag
Sziasztok!
Xbox One X mellé keresek tévét illetve a gépre is rá lenne kötve.Jelenleg 2 lehetséges jelölt között vacillálok.Az LG 49SK8100PLA és a LG 49SK8500PLA.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e kifizetni a SK8500 felárát az SK8100-hoz képest, illetve a FALD -al mennyire lehet mellényúlni az EDGE-LED-hez képest.
A Tv egy Sony Bravia KD49-X8309c-t váltana.
Előre is köszönöm a válaszokat illetve több lehetőséget is szívesen meghallgatok!
-
nesa
veterán
Sziasztok!
Ezek közül kellene választani, melyik lehet a befutó?
Az elsődleges szempont a tartósság, ne csak 1 órával élje túl a garanciát, vagy ha mindenképp megdöglik legyen olcsón javítható.
LG 32LJ500U
Thomson 32HC3101
Philips 32PHS4132/12 Ultra Slim LED TV (ezen kicsit több a bemenet, ez pozitív)
Vagy esetleg még ez, most az hogy Hd vagy Full HD nem igazán izgat.
LG 32LJ500V FULL HD TV
Előre is köszi!
-
sakal83
addikt
A TCL 55x9006 233k a mediaban. Egesz korrekt ar egy qled tvert ilyen hanggal.
-
nasilli
csendes tag
Sziasztok !
Tv vásárlás előtt állok . Folyamatosan olvasom a fórumot .
55 vagy 60- as tévék között keresgélek
Ha már a Harman hangot emlegetitek,melyik 55 vagy 60 -as típusokban van ilyen hangrendszer . -
Gypsy56
csendes tag
Igazából az piszkál, vajon mennyire jó az a Harman hang. Sajnos sehol nem tudom meghallgatni. Annyit sikerült, hogy valami bemondó híreket mondott, a végére már baromi hangosan. Így azt már tudom, hogy zajongani tud. Bevallom, nekem az LG a szimpatikusabb, de ugye itt is, máshol is ömlik rám a Samu nagyszerűsége, és ez elbizonytalanított. A bejárt boltokban számomra hihetetlenül jó képe van mindnek (kéretik nem elfelejteni, én az itthoni TN paneles Toshibához mérek), a fiamnak egy samu UE40J5000 van, ami szerintem nem szebb, mint a Toshiba (túl harsány, mű színek), viszont azt akár napfényben is nézhetem, mert annyi fénye van, kiégeti a szememet. Az LG nekem sokkal jobban tetszik, de azt nem tudom, vajon az is olyan, hogy világos helyen is nézhető? A szalonokban sehol nincs távirányító, fogalmam nincs hogy van beállítva, meg arról sincs, hogy néz ki rajta mondjuk egy mezei dvd, vagy bluray. Azok a csilivili uhd demók eszméletlen szépek, de ugy azok direkt erre lettek csinálva.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#45553408 #24066 üzenetére
nem fogom megúszni okos funkciók nélkül.
Ebben biztos lehetsz!
Szerintem manapság már az ultragagyi panel kategóriát is telecseszik a sok okos izékkel. 150 ezer forintos 55 coll philips a tecsóban ma láttam, csak is tuti frankó kategória lehet. De a smart ott virított rajta...
-
AL
addikt
válasz
#45553408 #24066 üzenetére
Szia ! Ez ugyanaz, mint a telefon, vagy más műszaki cikk, ha az ember jót akar venni, akkor olyan készüléket vesz az emberek többsége, aminél sajnos csak a megvett szolgáltatások töredékét használja .
Egyedi igényekre nem csinálnak semmit, de így legalább nem kell másikat venni, ha nőnek a tulaj igényei .Az Általam ajánlott Sony nem egy felsőkategóriás TV, de a saját ( ebben az ársávban ) kategóriájában jónak számít . Ha az Androidtól félsz, akkor nincs baj, ez nem droidos . Az áruházak oldalain vannak szűrőprogramok, ott is tudod nézegetni, mi az ami esetleg neked jobb.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
Teal'C #24060 üzenetére
Szia ! Az általad jelölt készülékek közül a 75 - ös Samsungodnál szerintem sokkal gyengébb lenne a kábel TV minősége. A 65 - ös 4K tévén nem lesz minden adás csodaszép, de a HD adás ( ha jó a jel ) szép lesz .
A neten sok szép 4K természet és úti filmet nézhetsz ( ha szereted ) . Ha jársz nagyobb üzletekben érdemes más márkákat is megnézni, hogy legyen összehasonlítási alapod. A Samsung topickban biztos tudnak személyes tapasztalaton alapuló véleményt mondani a Q6 - osról . Üdv. -
AL
addikt
-
Batib
őstag
válasz
#45553408 #24053 üzenetére
Sem az UHD felbontast sem a SMART funkciokat nem tudod már elkerülni ebben a méretben az ismertebb gyártóknál. Konkret modelleket nem tudok írni, de a fentiek tükrében nézelődj!
Esetleg támpontként: Samsung UE55MU6xxx MU7xxx vagy az idei NU7xxx sorozat.
A többi márkából talán majd más javasol. -
Teal'C
veterán
-
AL
addikt
Szia ! A Samuról nem találtam leírást, de az LG itt láthatod : [link]
Itt néhány vásárlói véleményt is találsz : [link]
[link]
Az lenne a legjobb, ha valahol mindkettőt meg tudnád nézni .
Az LG mint láthatod IPS kijelzős ( ez gyengébb fekete, kisebb kontraszt, de nagyobb betekintési szög, mint a VA panel ) . A Samuét nem találtam . Mindkettő FHD, Üdv. -
AL
addikt
válasz
Tamas02133 #24049 üzenetére
Szia ! Ezen az oldalon a legtöbb TV adatait meg tudod nézni, csak a jobb felső sarokba be kell ütni a típusszámot . [link]
Itt láthatod a tavalyi XE és az idei XF sorozatot . Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- GT710 passzív videokártya
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest