- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNgabus
senior tag
válasz
sakal83 #21749 üzenetére
értem, és köszönöm,
az a baj hogy sehol sincs kiállítva egyik se pláne mind2 egyszerre egy helyen hogy megnézné az ember "élőben", saját anyaggal nem a boti teszt szutykokkal, stb.
akkor pana lesz, sajnos még mindig olvasni bugokról az android tv-nél, pana saját firefox OS rendszeréről eddig csak jókat hallottam,
-
sakal83
addikt
válasz
HUNgabus #21748 üzenetére
Képminőség, HDR-t tekintve jelenleg a sorrend: Sony xe9005, pana xe780, sony xe85.
Az xe85 és az ex780 között egyértelmű és látható különbségek vannak a pana javára. Egyértelműen jobb a pana. Az xe90 és ex780 között már nem ilyen egyértemű a sony előnye, valaki szerint a pana jobb. Kb az ex780 és xe90 van egy polcon
Az öt év gari meg nem elhanyagolható a panánál továbbá job anyagminőség brutál állvány 3d. jó nehéz tv. Egyértelműen az ex780-at választanám.
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
én is ( mint látom még páran) vennék vmit ami ALL-IN-ONE és max 300e, mint olvasgatom a hsz-ket leginkább ezt a 2 tv ajánlgatjátok,
xxx.displayspecifications.com/en/comparison/68a02461e
panasonic ex780e vs sony xe8577
ahogy nézem árban a sony kicsit jobb ( - android )
szolgáltataásokban meg a pana
az érdekelne hogy ha kiveszuk a képletből az árat és a tv menűjét,
- ziddo x10 filmek, sorozatok, 4k hdr cuccok,
- UPC kábel sport miatt, néha tv
- PC játék havi pár óra csakakkor melyiket válasszam?
ha game sok akkor egyértelműen pana, ezt mar kitaláltam a inpu lag-ból
de ha azt is kiveszem és CSAK a képminőséget, panelt, 4k HDR minőséget nézem akkor melyik a "JOBB"?!
köszi
-
sakal83
addikt
válasz
villamos #21745 üzenetére
Panasonic 50ex700- as, ami a legjobb 200k-ig, de nem 100hz-es. Most akcióban pedig a sony 55xe85 250k. Ezek az újak.
Szerintem a legjobban használttal járnál, mondjuk egy 50w80-as vagy 50w75-ös szériával, vagy panasonic 48as640-el. Ezek bár csak fullhd-sek, de nagyon jó képminőségű tv-k. Simán hozzák a mai 250 vagy feletti lcd kategóriát csak nincs 4k meg hdr.
-
Habell
tag
Aktuális akciós tvk , melyik a jobb? vagy egyik sem éri meg az árát? tapasztalatok vélemények?
Samsung UE55MU6122
LG 55UJ6307 -
villamos
őstag
válasz
sakal83 #21743 üzenetére
Köszi!
Nem igazán értem, hogy miért csak ilyen böhömnagy tévéket gyártanak már. Mindegy. Ha nem vesszük annyira szigorúan a méretet, hanem csak a 200 ezres anyagi plafont, akkor milyen lehetőségeim vannak? A lényeg, hogy szép képe legyen, bírja az SD adásokat is, és ne "csíkozza" be a labdát...
Olyan a szoba elrendezése, hogy a tévét az egyik sarokban átlósan lehet elhelyezni, az ablak mellett. Esetleg az is lehetséges, hogy a jelenleg állványt kidobnám, úgysem ideális, mivel túl magas, és ülve nem igazán kényelmes a tévézés. Helyette van egy kb. 130 széles dohányzóasztal, bár azt meg igazából alacsonynak gondolom, de ki kellene próbálni... lehet hogy holnap ki is próbálom... -
AL
addikt
válasz
El_Gigante #21737 üzenetére
Szia ! Az MM - ben ez van akciósan jó ár és jó minőség . http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sony-kd-55xe8577saep-4k-ultrahd-android-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1229207.html Egyetlen" hátránya", hogy androidos . Ezt nem mindenki szereti . https://www.displayspecifications.com/en/model/fcaecdb Mint itt a leírásban látod mindenben a legjobbakhoz tartozik . Ezen az áron jó vétel . Ez kisebb,de jobb . Ha valahol még akciósabb áron van, talán belefér a keretedbe és 5 év a garancia, ha hivatalos helyen veszed és regisztrálod. https://edigital.hu/led-televizio/panasonic-tx-50ex780e-uhd-smart-led-televizio-p489889 Ennek itt látható a leírása : https://www.displayspecifications.com/en/model/30b5a2b Mindkettőt többen is véleményezték itt és a többi topickban is . https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-50ex780e-p366052639/ Sajnos ettől olcsóbban most hivatalos helyen nincs . A Sonyt most többen is választották, ha azt veszed szerintem siess, nehogy elfogyjon ! Üdv.
-
villamos
őstag
[link]
Erre valaki? -
misi021
tag
Sony Bravia XE90 55”-os TV-t vettem.
-
Downsampling
senior tag
válasz
misi021 #21733 üzenetére
Én elsősorban azt kérdeztem, hogy milyen forráskészülékről nézve fakó? Médijátszó, BD-player, stb? És azok milyenek?
Igazából azért, mert ugye az egy dolog, hogy az ember beállítja a tévét (valahogy), de egy külső lejátszó is eléggé bele tud szólni a képbe.
Én pont előző este kezdtem bele egy ilyenbe (a még elég friss Panasonic EX700 tévémmel: a sima tévéadásokhoz volt beállítva nem túl mélyen, csak alapszinten. Úgy gondoltam, hogy mivel minden csatorna képe alapvetően hol jobb, hol rosszabb (inkább rosszabb, csak nem egyformán), nem éri meg sokat vacakolni vele. Viszont tegnap este jutottam végre odáig, hogy megnézzek egy filmet is rajta az Oppo 105D-vel. És legfőképp az zavart, hogy a képnek van egy zöld fátyolossága. Az Oppo is nagyon sok képbeállítási lehetőséget kínál, de a tévém ehhez képest legalább négyszer annyit. Lényegében amit lehetett, azt el is állítottam a gyári értékről, a végeredmény nem lett rossz. De! Amikor utána visszakapcsoltam a tévére (ami azért érdekes, mert a Panasonic minden bemenetet külön kezel, amit beállítasz, az csak arra a bemenetre, vagy a tévé saját tunerére vonatkozik), voltak jelenetek, ahol a piros szín nagyon eltúlzott volt, de volt amikor inkább már lila, de volt amikor barnás-narancsos (ahogy nálad is).
Nekem van egy érzésem, hogy a ki-be kapcsolható FHD-4K felskálázási paraméterekben keresendő a probléma. Legalábbis nálam. -
El_Gigante
tag
Sziasztok! 250 ezer a keret, film, játék, motorsport! Méret mindegy, inkább Hz legyen magasabb! Köszi előre is!
-
AL
addikt
Szia ! Ebben az árban szerintem ez a legjobb a kínálatból. Ez a Samsung 50 mu 6102 és VA paneles : https://www.displayspecifications.com/en/model/c28dba2 Az általad írt kisebb 43 - as az bizonytalan, vagy IPS, vagy VA paneles . Erről a 6102 - ről sok vélemény van nézz utána . A neten is sokan dicsérik ( áruházak oldalain ) . Üdv.
-
misi021
tag
válasz
Downsampling #21729 üzenetére
Erre értem a fakóságot.
Ez egy 4K:
Ez meg egy FullHD:Ezzel a TV-vel használom: SAMSUNG UE 40 KU6000
Tudtok ajánlani jobbat ami OLED 4K és jól adja vissza a színeket ?
-
T1 Galaxy
csendes újonc
sziasztok ez a tv jó-e sportot nézni (futball,tenisz stb.) : LG 65UJ634V ?
-
Zeki
nagyúr
Max 160 ezer Ft-ig kellene választanom a Telekom tv kínálatából valami nagyon okos, gyors tv-t. Youtube, telóról tartalom átküldés, usb-ről filmek. 40-43" körül elég is lenne.
Azért a Telekomtól, mert hűség mellé részletre lenne.
Mit vegyek én onnan?LG 43UJ635V
LG 43LJ624V
SAMSUNG UE43MU6102
SAMSUNG 43NU7122Vagy egyik se és nézzek nagyobbat drágábbat? Melyiket?
Ezt ajánlgatja a Telekom:
LG 55UJ6307 4K ULTRA HD SMART TV
160-ért. -
Bigemperor
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tv vásárlás kapcsán.
Az új tv szekrény méretei miatt elvileg 49 coll-ig keresek tv-t (50-esbol talán kisebb fizikai méretekkel bíró elfér, még nem tudom ezt).Jó lenne 4k uhd, minél tartósabb , szép kép, nem kellenek nagy extrák.
Film és kevés tv nézés főleg, esetleg később egy-ket játék a gyereknek.
Most az edigi,mm,euronics hármasban is vannak akciók, legalább azért szeretném ezen helyeken látni esetleg.
Keret nagyon max. 200k,de minél jobb ár/érték arány.lg,pana 5 év jöhet. -
misi021
tag
Sziasztok, szeretnék venni OLED TV-t úgy tudom hogy 100%-os színeket produkál.
4K-s filmek fakóak nekem a mostani TV-n és gondoltam lecserélem jobbra mert a jelenlegi az csak egy belépőszintű. SAMSUNG UE 40 KU6000 4K UHD Ez a jelenlegi.
Számítógépen és PS4-en használom. -
AL
addikt
válasz
Satyricon #21706 üzenetére
Szia ! Ha teheted szerintem inkább ezt válasszad ! Több vélemény is van róla, habár inkább a kisebb méreteket vették . A Pana topickban is írnak róla . Most 5 év garanciát adnak, ha hivatalos helyről veszed és regisztrálod . https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-58ex700e-p365987145/ Itt látható néhány adat róla : https://www.displayspecifications.com/en/model/fa78a36 Üdv.
-
golyós
addikt
Ha már BT
A napi témás 6102 szériában van BT?
A gyártó honlapján csakannyi van, hogy régiónként változó. -
sb
veterán
Nézegetem ezt az NU7100-at. kicsit gyengébb ebben-abban, de majdnem ua. mint a 2017-es modellek. A kontraszt ami a fele a tavalyiaknak, de még így is elég jó és a 43"-os VA panelt kapott elvileg ami jobb méret lenne nekem mint a 40" vagy 50".
Vélemények? Van vmi nagyobb hátránya amit nem vettem észre? Bluetooth hiányról olvastam még, de az úgy tudom csak Samsung hangcuccal megy egyébként is. Ha így van akkor az nem érint. DTS passthrough szintén nem. A lejátszója kezeli vajon továbbra is?
-
dorika87
őstag
Azt jól látom specifikációkban, hogy a mostani Panasonic tv-kben nincs bluetooth (EX600E, EX633E)?
Fontos lenne az 5év gari és a BT is, de ha Panában nincs akkor marad valamilyen LG tv. Csak kérdés 49col körüliben mi az amit érdemes venni 160ezer forintig bezárólag?
-
fecke78
senior tag
Sziasztok Jelenleg egy panasonic GT 60 (TX-P50GT60) tv-m van . Dune d1 media lejátszóval , marantz sr 6011 erősitővel , szeretném lecserélni , a tmobil előfizetésemre tudnék tv-t elhozni , az LG OLED 55EG9A7V tv ami csak full hd de oled , vagy inkább egy 4k -s de nagyobb model is bele fér , elsődlegessen a képminőség érdekellne , én szerintem az oled a jobb választás , de hátha valaki jobban ért hozzá ? Válaszokat , tanácsokat köszönöm
-
bacee
csendes újonc
Sziasztok!
Tegnap bementek körbenézni szüleim tv-je miatt az Euronicsba és a MM-ba.
(összefoglalva, 40-es tv-t keresek, amin élvezhető az SD tartalom)
Euronicsban a "szaki" azt mondta, hogy van olcsó, meg minőségnek 99-ért Sharp, mondtam, hogy Pana, Sony, Samsung érdekelne, erre ő: már nem gyártanak 40-est, ami van, az kifutó, vagy gagyi kínai átcimkézve, de nekik ezért már nincs is. (honlapon van, de ennyi szakértelem melett nem akartam vitatkozni)MM-ban volt a PanaX633 és a Samsung 6102. A "szaki" szerint annyi a különbség, hogy a Pana-nak lágyabbak a színei, míg a Samsungnak élénkebbek...
Viszont a Pana olyan "szépen" be volt kalibrálva, hogy a piros, konkrétan lila volt, ami a több száz tv között elképesztően kilógott...Szóval próbáljon az ember képminőség alapján választani.... eszem megáll, ezzel az erővel én is eladhatnék tv-t...
valaki tudna tanácsot adni?
Samsung UE40MU6122
PANASONIC TX-40EX633E
Sony KDL40WE660BAEP -
golyós
addikt
Köszönöm srácok!
82cm-ről váltok ( hagyományos, sik képcsöves) és azután marha nagynak tünik az 50 col.
De az igaz, hogy a jót könnyű megszokni :-) -
Lackooo84
nagyúr
válasz
golyós #21709 üzenetére
Ööö nem, az 50-es méret 100% VA panel, az 55-ös panellottó, ami inkább IPS, nagyon kevés százalékban VA. A 43-as méret 100% IPS, de a 40-es meg 100% VA. Tehát még egyszer: 43", 55" IPS, 40",50" VA. Egyébként én az 50-esre szavazok, nem véletlenül vettem azt. Előtte 40-es tévém volt, nem veszem észre, hogy rosszabb minőségűek lennének a digitális adások.
-
golyós
addikt
Sziasztok!
UE43MU6102 és az UE50MU6102 re írjátok, hogy a 43 VA az %0 meg IPS panel ( vagy fordítva),
ez a különbség mit takar?
Nem tudok dönteni a két méret között, az 50 már lehet nagy lenne 2- 2,5 méterről Sd adások nézésére, lévén nem sok Hd vagy FHD adás van. -
Satyricon
addikt
Pfff, Ez nekem is eszembe juthatott volna
Köszönöm
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
erre valaki?
-
törölt tag
válasz
Downsampling #21698 üzenetére
Nagyon fontos, hogy BMR (képminőségi index) 1500 nem egyenlő a képfrissítéssel! Attól, mert egy adott típusnak 1500 a BMR-je, még lehet 50Hz-es!
Az LG például PMI-nek nevezi azt, amit a Panasonic BMR-nek. Ebben a hozzászólásban láthatjuk, hogy a PMI-ben a tényleges képfrissítés (Hz) értéket felszorozzák mindennel, ami kéznél van. A képletből az is látható, hogy maga az UHD-ság is pontot ér, azaz egy UHD-s tévének nem feltétlen azért magasabb az indexe, mert nagyobb a képfrissítése, vagy jobb benne a panel, hanem pusztán azért mert UHD.A Panasonic EX600/633 képminőségben (pl. local dimming) és a megjeleníteni képes színtérben is visszalépés az EX700 sorozathoz képest. Forrás:[link].
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zelda Játékok
- Külpolitika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest