Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Most már tudok nyers adatokkal szolgálni. Igaz kicsit offtopic de hátha más hasznát veszi ezeknek az infóknak.Előzmény annyi hogy sajnos a Telekomos 1000/25Mbps-es net nem jó steamelésre mert a külföldi szerverekkel nem tud elég magas sávszélességgel kommunikálni. Telefonról kábellel megosztva a netet jobb a helyzet, de még mindig nem tökéletes.
Így egyedüli megoldásként amellett döntöttem hogy egy LTE-s routert vásárolnom kell, majd abba a sim kártyát bele és meglátjuk mi lesz. Elsősorban jó lett volna egy beltéri eszközzel megoldani, ha esetleg nem akkor kültéri. Itt amit ajánlottál MaCS_70 Mikrotik routereket azok bestbuy kültéri eszközök, valószínű hogy azok mellett döntöttem volna ha a beltéri eszköz nem válik be.És akkor a lényeg. Végül egy TP-Link Archer MR200 mellett döntöttem. Közvetlen a gép mellé lett rakva az asztalra, tehát még nem is ablakba. Kipróbáltuk Telekomos meg Telenoros sim kártyával is, és a Telenor jobban teljesített nálunk. Letöltés 35-40Mbps környéke, a feltöltés pedig 27Mbps környéke volt. A Telekomos otthoni net feltöltése is nagyjából ennyi szokott lenni, viszont a Telenoros mobilnetnél bőven meg van az a sávszél amennyi kell ahhoz hogy a streamelés tökéletesen tudjon menni.
Aki hasonló problémával küzd annak bátran merem ajánlani hogy ezt a lehetőséget lépje meg! Fedett teraszra is ki tudtam volna rakni ahol valószínű nagyobb lett volna a sávszél, de így is bőven jó!
Nem tudom hogy egy Mikrotik kültéri eszközzel mennyi lett volna a sávszél nyilván kicsivel nagyobb. De már ez is bőven jó amennyi most meg van.
Plusz még kültéri antennát is van lehetőség felrakni rá mert cserélhető az antennája! A torony meg itt van kb 1.5km-re amire nagyjából rá is lehet látni, szóval azzal is tudtam volna növelni a sávszélt ha probléma lett volna beltéren.Szóval köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG OLED & OLED evo Televíziók: BLACK NOVEMBER -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Plusz még kültéri antennát is van lehetőség felrakni rá mert cserélhető az antennája! A torony meg itt van kb 1.5km-re amire nagyjából rá is lehet látni, szóval azzal is tudtam volna növelni a sávszélt ha probléma lett volna beltéren.
Gubek-Einste
Dr.NX