Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jozsi252

veterán

válasz MaCS_70 #89365 üzenetére

Most már tudok nyers adatokkal szolgálni. Igaz kicsit offtopic de hátha más hasznát veszi ezeknek az infóknak.Előzmény annyi hogy sajnos a Telekomos 1000/25Mbps-es net nem jó steamelésre mert a külföldi szerverekkel nem tud elég magas sávszélességgel kommunikálni. Telefonról kábellel megosztva a netet jobb a helyzet, de még mindig nem tökéletes.
    Így egyedüli megoldásként amellett döntöttem hogy egy LTE-s routert vásárolnom kell, majd abba a sim kártyát bele és meglátjuk mi lesz. Elsősorban jó lett volna egy beltéri eszközzel megoldani, ha esetleg nem akkor kültéri. Itt amit ajánlottál MaCS_70 Mikrotik routereket azok bestbuy kültéri eszközök, valószínű hogy azok mellett döntöttem volna ha a beltéri eszköz nem válik be.

És akkor a lényeg. Végül egy TP-Link Archer MR200 mellett döntöttem. Közvetlen a gép mellé lett rakva az asztalra, tehát még nem is ablakba. Kipróbáltuk Telekomos meg Telenoros sim kártyával is, és a Telenor jobban teljesített nálunk. Letöltés 35-40Mbps környéke, a feltöltés pedig 27Mbps környéke volt. A Telekomos otthoni net feltöltése is nagyjából ennyi szokott lenni, viszont a Telenoros mobilnetnél bőven meg van az a sávszél amennyi kell ahhoz hogy a streamelés tökéletesen tudjon menni.
    Aki hasonló problémával küzd annak bátran merem ajánlani hogy ezt a lehetőséget lépje meg! Fedett teraszra is ki tudtam volna rakni ahol valószínű nagyobb lett volna a sávszél, de így is bőven jó!
    Nem tudom hogy egy Mikrotik kültéri eszközzel mennyi lett volna a sávszél nyilván kicsivel nagyobb. De már ez is bőven jó amennyi most meg van. :K Plusz még kültéri antennát is van lehetőség felrakni rá mert cserélhető az antennája! A torony meg itt van kb 1.5km-re amire nagyjából rá is lehet látni, szóval azzal is tudtam volna növelni a sávszélt ha probléma lett volna beltéren.

Szóval köszönöm a segítségeteket! :R

Új hozzászólás Aktív témák