Új hozzászólás Aktív témák

• pc360

addikt

Ajánlgatjuk itt a Shotcut-ot meg az OpenShot-ot egy ideje videoszerkesztésre, de sosem teszteltem őket. Egy egyszerű, de pontos vágási feladat elé állítottam őket, és az derült ki, hogy igen nyögvenyelős velük a munka - már ha összejön egyáltalán az, amit szerettünk volna. Volt itt felületi rángatózás, átláthatatlan funkciókezelés, eltűnő gombok, ablakok, az intuitivitás teljes hiánya. Borzasztó mindkettő.

Helyettük ezt vetettem be: Kdenlive. A letöltésnél figyelni kell, hogy a külön beszerzendő FFmpeg codec-ek a megfelelő helyre kerüljenek. A Neszén véglegesre csomagolva lehet elérni a progit.

Ugyanúgy ingyenes és MLT alapú, de ez már jobban hasonlít rendes szerkesztőre, könnyű volt vele kettébontani a video- és audio csatornákat stb. Amit nem találtam meg hirtelen (bár annyira nem mentem bele), az a fade in és out-ok állítási lehetősége, netán hatás-görbéje.

Mindenesetre innentől fogva a szokásos videoszerkesztős kérdésre ezzel a programmal fogok válaszolni, a másik kettő felőlem a feledés homályába merülhet (és ott rohadhat el). De ha van még épkézláb alternatíva winre, feltétlen jöhet.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

Új hozzászólás Aktív témák