Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy MSI 1060 6GB-os karit és itt pőáran tanácsolták hogy kicsit huzzam meg a i5-2500k-mat és akkor biztos jól kihajtja a VGA-t. Egy Asrock P67 Extreme4 Gen3 van alatta és egy Gskill ripjawX
Arra gondoltam elsőnek kiporbálnám ezt:
OC Tweaker menüpontLoad Optimized CPU OC Setting: és itt kiválasztok egy Turbo 4ghz-et. Igazából én nem is szeretnék nagyon 4 Ghz felé menni. Mit gondoltok jó lesz ez igy? vagy ez a Load Optimized CPU OC setting nem is ezt jelenti?
Esetleg tudtok mondani egy atomstabil beállítást ami 4 GHZ-re állítja be a procit? -
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Jól látom hogy nem nagyon érdemes lecseréljem a processzorom?
Jelenleg egy i5-2500k van és a i5-7500-el szemezgetek. Egy MSI Gaming X+ 1060 6GB-os karit szeretnék venni és elgondolkoztam azon, hogy csak VGA-t cserélek minden más maradna.
-
medvezsolt
senior tag
Tudnátok gyors infót adni arról, hogy jelenleg mi a legújabb AMD és Intel processzor foglaltok és ez hogyan fog változni a jövőben? (Sok példa van arra, hogy egy foglalatba viszonylag sok idő múlva is fejlesztelenek olyan CPUt amit még bele lehet rakni ) Olyan foglaltot keresek amit esetleg nem kell majd lecserélni egy következő gépcserénél.
Köszi
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani egy alaplap-proci-memória triót, FullHD filmek lejátszására és egy 6670-es 1 GB DDR5-ös VGA optimális kihajtásához? A lehető legjobb ár/teljesítmény arányban.
Köszönöm!
-
medvezsolt
senior tag
válasz
darál0w #27697 üzenetére
Szerintem amíg Xbox360 uralkodik, addig a PC is beszűkül. Illetve már elérte a plafont. Nem fognak olyan játékokat gyártani ami nem indulna el az X360on, mert ez a marketing ( Pedig a PC jóval többet bírna, főleg a Sandy-kkel.) Tehát egyenlőre biztos nem éri meg játékra a Sandy, de én pl. hosszútávra tervezek és vettem is egy Sandy-t. (Aztán majd lassan csak jön a xbox 720 vagy hasonló, ami majd tovább lendíti a piacot és szükség lesz a Sandyre.
Ahogy fentebb olvastam, tavaly még a 2 magosok korszakában azt írtátok, hogy nem lesz szűkség a 4 magra. Pedig ma már igenis van. 1-2 év múlva meg már a Sandy is kevés lesz mert eszméletlen mértékben növekszik a Piac és a technológia, informatika.
-
medvezsolt
senior tag
-
medvezsolt
senior tag
válasz
kornel8585 #27497 üzenetére
az i5 2400 ha nem K-s széria, akkor nagyon gyatra a tunning potenciál. Plusz 2 hónap mulva lesznek alaplapok hozzá. DE én megvárnám őket. A napokban sokat foglalkoztam evvel és úgy látom most, hogy a 1155 foglalatot érdemes csak venni, de mint említettem a hibás alaplapok végett várni kell rájuk. És érdemes is várni
Amugy a használt processzorok nem szoktak annyira amortizálódni, jók azok is és akkor már az i7 860.. Vagy megint csak lehetne használtan keresni egy i5-2500k-t esetleg.
-
medvezsolt
senior tag
Az intel a harmadik negyedévben kifogja a piacra dobni a 2011-es foglaltokat. Ha jól olvastam.
Ergó jelenleg van egy 1155-s amihez nincs lap most ( Hibás sandy vezérlők). Nyáron jön az Ivy Bridge, ami gondolom a 2011 lesz... vagy nem.Szóval Intelnél is marha nehéz a döntés, hogy mi éri meg hosszútávon.
Viszont írtam fentebb, hogy egyébként is olyan hosszú ideig szokott nálam egy proci a gépben lenni, hogy mindenképp kellene foglalatot váltani.
-
medvezsolt
senior tag
válasz
atti_2010 #27456 üzenetére
vagy veszek egy nem Sandy-s intel i5/i7 4 magost
Nehééz a döntéés:S
De az az egy biztos, hogy várni kell még.
Az a tény, hogy gyakran változik a CPU foglalat, annyira nem izgat mert úgyis ha veszek egy CPUt, akkor az nálam általában viszonylag sokáig maradni szokott, addig meg úgyis cserélődnek a foglalatok.
Szal ha új procira adnám a fejem , úgyis kellene cserélni a lapot is..:STehát akár vehetnék egy 1366os i7 920ast használtan, vagy ilyesmi, mert az azért odarak rendesen. Itt meg az a kérdés, hogy érdemes-e megvárni a Sandy-s alaplapokat. Mennyivel jobb egy Sandy?
-
medvezsolt
senior tag
válasz
atti_2010 #27439 üzenetére
Tehát semmiképpen sem Intel?
És mikor jön az AM4?
Vagy AM3+ lesz az új zászlóvivő egy jó darabig?
Na és hogy viszonyul az AMD proci az Nvidia VGAhoz? vagy ezt másik Topicban tegyem fel?
Vegyek inkább Atit?( Mert megfigyeltem, hogy a tendencia az a játékgyártóknál, hogy Nvidiára sokkal jobban optimalizálják a játékokat. Pedig az Atiban is van erő rendesen. Csak most jelent meg a gtx 560ti és nagyon vonz
. Viszont most akkor nem tudom, hogy AMD vagy Intel és akkor Nvidia vagy Ati
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Szeretnélek megkérdezni titeket, hogy : Melyik ma kapható proci ér fel teljesítményben a Q6600-al?
Gondolkodtam Sandy Bridge-en, de most azzal gondok vannak, meg ahogy olvasgatom az Intel idén 2szer is fog foglalatot váltani, szal úgy vettem ki, hogy hosszútávra inkább AMD.
Abból is a AMD Phenom II X6 1090T 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition darabot néztem ki.Ez mennyivel jobb mint a q6600? Illetve, hogy vélekedtek a fentebb említett Intel üzletpolitikáról? Ti melyik gyártótól vennétek most procit? ( Vagy várjak Áprilisig amig jönnek a javított Sandy vezérlők?)
Jah és lehet, hogy ez Off topic, de AMD procihoz Ati VGA dukál? vagy szereti az Nvidiát is?
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Feltudnátok világosítani engem, hogy miért jobb a sandy bridge-es processzorok a sima intel procikkal szemben?
Azt tudom, hogy a CPUba belevan integrálva a GPU is. De az miért is jó? ..úgyis vennék egy külön VGA-t is. Vagy együtt dolgozik a VGAval? közös erőbedobás?
írnátok pár gondolatot erről?
Köszönöm!
Zsolti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest