- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- ZIDOO médialejátszók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy MSI 1060 6GB-os karit és itt pőáran tanácsolták hogy kicsit huzzam meg a i5-2500k-mat és akkor biztos jól kihajtja a VGA-t. Egy Asrock P67 Extreme4 Gen3 van alatta és egy Gskill ripjawX
Arra gondoltam elsőnek kiporbálnám ezt:
OC Tweaker menüpontLoad Optimized CPU OC Setting: és itt kiválasztok egy Turbo 4ghz-et. Igazából én nem is szeretnék nagyon 4 Ghz felé menni. Mit gondoltok jó lesz ez igy? vagy ez a Load Optimized CPU OC setting nem is ezt jelenti?
Esetleg tudtok mondani egy atomstabil beállítást ami 4 GHZ-re állítja be a procit?" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Jól látom hogy nem nagyon érdemes lecseréljem a processzorom?
Jelenleg egy i5-2500k van és a i5-7500-el szemezgetek. Egy MSI Gaming X+ 1060 6GB-os karit szeretnék venni és elgondolkoztam azon, hogy csak VGA-t cserélek minden más maradna.
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
medvezsolt
senior tag
Tudnátok gyors infót adni arról, hogy jelenleg mi a legújabb AMD és Intel processzor foglaltok és ez hogyan fog változni a jövőben? (Sok példa van arra, hogy egy foglalatba viszonylag sok idő múlva is fejlesztelenek olyan CPUt amit még bele lehet rakni ) Olyan foglaltot keresek amit esetleg nem kell majd lecserélni egy következő gépcserénél.
Köszi
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani egy alaplap-proci-memória triót, FullHD filmek lejátszására és egy 6670-es 1 GB DDR5-ös VGA optimális kihajtásához? A lehető legjobb ár/teljesítmény arányban.
Köszönöm!
-
-
medvezsolt
senior tag
válasz darál0w #27697 üzenetére
Szerintem amíg Xbox360 uralkodik, addig a PC is beszűkül. Illetve már elérte a plafont. Nem fognak olyan játékokat gyártani ami nem indulna el az X360on, mert ez a marketing ( Pedig a PC jóval többet bírna, főleg a Sandy-kkel.) Tehát egyenlőre biztos nem éri meg játékra a Sandy, de én pl. hosszútávra tervezek és vettem is egy Sandy-t. (Aztán majd lassan csak jön a xbox 720 vagy hasonló, ami majd tovább lendíti a piacot és szükség lesz a Sandyre.
Ahogy fentebb olvastam, tavaly még a 2 magosok korszakában azt írtátok, hogy nem lesz szűkség a 4 magra. Pedig ma már igenis van. 1-2 év múlva meg már a Sandy is kevés lesz mert eszméletlen mértékben növekszik a Piac és a technológia, informatika.
[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
Szerintem is ez a várakozás tök fölösleges.
Pl. veszek egy procit. Csak azért mert két hónap múlva megjelenik egy új proci, esetleg új foglalattal, nem fogom szídni őket, mert eleve se cserélnék procit pár évig és addigra meg már így is úgy foglalat váltás lenne.
-
medvezsolt
senior tag
válasz kornel8585 #27497 üzenetére
az i5 2400 ha nem K-s széria, akkor nagyon gyatra a tunning potenciál. Plusz 2 hónap mulva lesznek alaplapok hozzá. DE én megvárnám őket. A napokban sokat foglalkoztam evvel és úgy látom most, hogy a 1155 foglalatot érdemes csak venni, de mint említettem a hibás alaplapok végett várni kell rájuk. És érdemes is várni
Amugy a használt processzorok nem szoktak annyira amortizálódni, jók azok is és akkor már az i7 860.. Vagy megint csak lehetne használtan keresni egy i5-2500k-t esetleg.
-
medvezsolt
senior tag
Az intel a harmadik negyedévben kifogja a piacra dobni a 2011-es foglaltokat. Ha jól olvastam.
Ergó jelenleg van egy 1155-s amihez nincs lap most ( Hibás sandy vezérlők). Nyáron jön az Ivy Bridge, ami gondolom a 2011 lesz... vagy nem.Szóval Intelnél is marha nehéz a döntés, hogy mi éri meg hosszútávon.
Viszont írtam fentebb, hogy egyébként is olyan hosszú ideig szokott nálam egy proci a gépben lenni, hogy mindenképp kellene foglalatot váltani.
-
medvezsolt
senior tag
válasz atti_2010 #27456 üzenetére
vagy veszek egy nem Sandy-s intel i5/i7 4 magost
Nehééz a döntéés:S
De az az egy biztos, hogy várni kell még.
Az a tény, hogy gyakran változik a CPU foglalat, annyira nem izgat mert úgyis ha veszek egy CPUt, akkor az nálam általában viszonylag sokáig maradni szokott, addig meg úgyis cserélődnek a foglalatok.
Szal ha új procira adnám a fejem , úgyis kellene cserélni a lapot is..:STehát akár vehetnék egy 1366os i7 920ast használtan, vagy ilyesmi, mert az azért odarak rendesen. Itt meg az a kérdés, hogy érdemes-e megvárni a Sandy-s alaplapokat. Mennyivel jobb egy Sandy?
[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
válasz atti_2010 #27446 üzenetére
Köszi a választ!
És arra a tök általános kérdésre, hogy AMD vagy Intel? mit válaszolnál? konkrétabban x6os phenom II vagy i5ös 4 magos (esetleg i7 4 magos)?
Játékokra inkább, aztán max videószerk.
-
medvezsolt
senior tag
válasz atti_2010 #27439 üzenetére
Tehát semmiképpen sem Intel?
És mikor jön az AM4? Vagy AM3+ lesz az új zászlóvivő egy jó darabig?
Na és hogy viszonyul az AMD proci az Nvidia VGAhoz? vagy ezt másik Topicban tegyem fel?
Vegyek inkább Atit? ( Mert megfigyeltem, hogy a tendencia az a játékgyártóknál, hogy Nvidiára sokkal jobban optimalizálják a játékokat. Pedig az Atiban is van erő rendesen. Csak most jelent meg a gtx 560ti és nagyon vonz. Viszont most akkor nem tudom, hogy AMD vagy Intel és akkor Nvidia vagy Ati" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Szeretnélek megkérdezni titeket, hogy : Melyik ma kapható proci ér fel teljesítményben a Q6600-al?
Gondolkodtam Sandy Bridge-en, de most azzal gondok vannak, meg ahogy olvasgatom az Intel idén 2szer is fog foglalatot váltani, szal úgy vettem ki, hogy hosszútávra inkább AMD.
Abból is a AMD Phenom II X6 1090T 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition darabot néztem ki.Ez mennyivel jobb mint a q6600? Illetve, hogy vélekedtek a fentebb említett Intel üzletpolitikáról? Ti melyik gyártótól vennétek most procit? ( Vagy várjak Áprilisig amig jönnek a javított Sandy vezérlők?)
Jah és lehet, hogy ez Off topic, de AMD procihoz Ati VGA dukál? vagy szereti az Nvidiát is?
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Feltudnátok világosítani engem, hogy miért jobb a sandy bridge-es processzorok a sima intel procikkal szemben?
Azt tudom, hogy a CPUba belevan integrálva a GPU is. De az miért is jó? ..úgyis vennék egy külön VGA-t is. Vagy együtt dolgozik a VGAval? közös erőbedobás?
írnátok pár gondolatot erről?
Köszönöm!
Zsolti" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest