Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chris1983107

tag

válasz ollie #106888 üzenetére

Szia!

Akkor ha jól értem, ha most újonnan szállok be az AMD világába akkor érdemes lehet már 9800X3D-t megvenni. Ahogy korábban írtam is, Intel 10700K-ról váltanék. Viszont 15 éve nem volt AMD konfigom. Jól tudom, hogy érzékenyek a RAM-ra? Milyen ramokat érdemes hozzárendelni, illetve milyen lap illene hozzá? Nem szeretném “tuningolni” mert nem értek hozzá, szóval csúcs lapoktól eltekintenék, viszont azért azt sem szeretném, ha lap lenne a szűk keresztmetszet. Eddig úgy néz ki, hogy ezt a 3 dolgot cserélném: proci, lap, memória. A GPU majd év elején. Illetve van még egy dolog, ami nem tudom gond lehet-e. A hűtőm egy jó “öreg” Kraken még az X62-es szériából, 280-as radiátorral. Viszont nem tudom, hogy van-e hozzá olyan foglalat ami jó lehet. A spec szerint AM4 -hez is jó van hozzá, de meg kell néznem a dobzot ami sajna nem nálam van, hanem a szülői ház padlásán. Szóval, ha véletlenül nincs hozzá olyan retention bracket ami jó ,akkor azt lehet valahogy orvosolni? Vagy akkor a hűtő is cserés? Sajnálám, mert még mindig elég jól muzsikál.

• kolopele

nagyúr

válasz ollie #106888 üzenetére

Szerintem meg addig nincs értelme lecserélni se procit, se VGA - t amíg az illetőnek megfelel ami éppen van, legyen az akár 10 éves is. Aztán az igények is sokat számítanak (persze az anyagiak mellett), mert ha elég a 60-75 fps mondjuk akkor sincs értelme százezreket kidobni az ablakon. Amúgy persze, fejlődik az AI, de leginkább azért kell mindenből egyre erősebbet venni mert az optimalizálás ma már nem divat, hiszen ott a DLSS, FSR, FG, majd bekapcsolja a user ha nem elég az fps.

Új hozzászólás Aktív témák