Új hozzászólás Aktív témák

• elektrotank

aktív tag

válasz MZsoltee #103054 üzenetére

Azért legszívesebben 5 évente már váltanék. Elavultnak tartom a mostani gépemet is, hiszen a ryzen 2xxx, majd a 3xxx és az 5xxx is nagyot ugrott teljesítményben. Persze, mindezeket leginkább játékos szemszögből nézem. Netezésre, filmnézésre meg efféle jóságokra még bőven elég lesz egy darabig.
    Ez a 4 év, amit jósolok, szerintem nagyjából reális egy 5800x3D-vel. De lehet egy 5700x-el is az lenne.
    Amúgy mitől elő platform? Úgy érted, még nem elég "érett", s jobb várni a 8-9xxx szériára egy újabb nagyobb ugrás tekintetében?

A ramon én is gondolkodtam. Max lecserélném 3200-esekre a 3000-eseket és nyilván, 32 gb lenne a végeredmény. A vram többlet vga-ban nem tudom mennyire számít manapság, de az nem is ebbe a topicba tartozik.

Cifu: Az összkeretet olyan 500k-ban maximalizáltam. Ez nem azt jelenti, hogy minden áron kiszeretném használni ezt az 500k-t. Nem lennék letört, ha mondjuk maradna belőle valami. :))
    A PCI-E 4.0 nem tudom mennyivel tudhat többet a 3.0-nál és egyáltalán kihasználják e a kártyák ezt a többlet sebességet. Természetesen újíthatnék nagyobb chipsetre (pl 550), ahol már 4.0 van és esetleg több jóság, azonban akkor már tényleg jobban járnék az am5-l, mint hogy még több pénzt ölök a jelenlegibe.

Azért nehéz kérdés ez, mert a saját aspektusomból nézve mindegyik irány csak előrelépést jelent, majdnem 100 fps többletet (kompletten az egészre értem, nem csak a cpu vonalra). Ezért is jó meghallgatni, elolvasni a különböző véleményeket, álláspontokat itt.

Köszönöm a válaszaitokat! :R

[ Szerkesztve ]

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

Új hozzászólás Aktív témák