Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
epzon
őstag
Nézd meg: EPSON L550
EPSOn WF-5620amtől az 550-nem túl üzleti
- lassabban nyomtat,
- hiányoznak belőle a fejlett szolgáltatások (pl wifi, duplex, scan to funkciók, menedzselhetőség)az 5620 tud pdf-be szkennelni ez tényleg alap tudás, mert ez nem a készüléktől függ hanem a szoftvertől amivel szkennelsz. Ha azt kérdezed hogy a direktben pendrive-ra mentve tud e pdf-be szkennelni na azt nem tudja azt már az 5690 tudja
amiben jobb az epson a hp-tól
vízálló tinta -nem kenődik vízbe márthatod a nyomatot az rajta marad a papíron
két bemeneti papírtálca
tartósabb nyomtatófej -
almi
senior tag
Sziasztok!
Írtam már hamarabb is ide hasonló kérdéssel, de most, hogy átolvastam kb az utolsó 1500 kommentet. Kis in néztem pár konkrét típust, ezekről lenne 1-2 kérdésem.
Havi kb. 400 oldal lenne vele nyomtatva átlagban. Azért átlagban, mert van, hogy heti 10-15 oldal csak, de van amikor egyszerre 200-300 is lehet. Kb. a 85%-a feketében menne, de azért tudjon színeset is, mert van, hogy az is kell.
Olyat kerestem, aminek hosszú távon viszonylag olcsóbb az üzemeltetése. (A mostani Canon MG5550 katasztrófa ilyen mennyiségnél.. Pontosan még nem számoltam ki, de havi 1 patron szett nem elég, az tuti. Főleg a feketéből. Már nem kapcsolom ki és be, de mégis annyit takarítja a fejet, hogy szinte színes nyomtatás nélkül kiürülnek a patronok.)
Sok lesz a fénymásolás és fontos, hogy lehessen kicsinyíteni nagyítani a nyomtatóról, másolás előtt.
Az árban ez a 60-80 kb. megfelelő, ehhez még úgy is venni kell egy patron szettet, mert ahogy olvastam a gyárit nem szeretik kellően megtölteni!
A lényeg, hogy nem baj, ha most egy kicsit többet kell rá költeni, de hosszútávon érje meg a nyomtatás.A következő típusokat néztem ki :
1. [Epson WorkForce Pro WF-5620DWF]
2. HP Officejet Pro 8610
3. HP Officejet Pro 8620és esetleg egy Epson L550
(Ezt azért írtam utóljára, mert nem kimondottan egy üzleti nyomtató ugye, csak tényleg nagyon jó áron nyomtat.)
No, akkor kezdjük a 2 HP-val. Miben különbözik a 2? Csak annyiban, hogy a nagy tesó gyorsabb és kicsit nagyobb a kapacitása minden téren? Mert akkor nem feltétlen éri meg nekem azt a +15k-t.Az L550-esnél miben mutatkozik meg az, hogy butább a gép, mint a másik 3? (Azt tudom, hogy wifi nincs benne és nem duplex.) Ezzel lehet pl fénymásolásnál kicsinyíteni, nagyítani, stb?
Az első Epsonnál pedi nincs írva, hogy tud PDF-be scannelni. Azt csak kihagyták, vagy ez annyira alap már, hogy oda sem írják?
Most kb ennyi kérdés jutott eszembe, illetve ha valakinek van konkrét huzamosabb idejű tapasztalata a fenti gépekkel, ( fekete, színes lap nyomtatásának ára, jó minőségű után tölthető tintával való nyomtatás ára, beszerzése stb.) azt szívesen meghallgatom.
Köszönöm!
Üdv.
almi -
epzon
őstag
válasz
Balathruin #9016 üzenetére
Színes vagy fekete, nyomtató vagy multifunkciós?
Célszerű azt a legolcsóbb mono lézer nyomtatót venned amihez a legtöbb az induló kellék.
-
Balathruin
veterán
Sziasztok!
Kellene egy multifunkciós nyomtató. Nem lesz túl sok a nyomtatás, a maximum 50 oldal/hónap körül lesz. Árban nem szeretnénk elszállni, jó lenne ha kijönne 20-30-ból.
Mit ajánlotok? -
Benőke
őstag
Ha a nyomtató árát nézed csak, hamar pórul járhatsz. Napi 5 oldal nem sok, de ahhoz már elég sok, hogy megnézd a nyomtatási költségeket, mert ez több mint 1000 oldal egy év alatt... napi 5 oldallal számolva ez kb ~1300 oldal.
Inkább a HP 1515 -t vedd meg mert az INk Advantage. Ugyan az csak másik patron való bele 650 -es. Míg a 1510 -be 301 -es. A különbség a nyomtatási költségben van. -
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP J4500-am az irodában, és meghalni látszik. Nem nagyon akarja felszívni a papírt, szenvedős már. Érdemes lenne javítani, vagy inkább vegyek egy újat? Nem nagyon szeretnék milliókat költeni, napi max 5 oldalt nyomtatok feketében, de tudnia kell színest is, mert néha muszáj. Ja és szkennelni, fénymásolni is tudjon.
Ami kinéztem, az egy HP 1510. Nem tudom mennyire ajánlott darab ez. Nem zárkózom el más, normális gyártóktól sem, ha azt mondjátok az a jó. Kb 20.000 Ft lenne a keret rá. Ha kicsivel többért van jobb, akkor belefér az is!
Köszönöm!
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan nyomtatót ajánlani amibe olcsó a patron, nem sokat szoktam nyomtatni.
-
Varshi
aktív tag
válasz
csabiee #9006 üzenetére
> Tényleg keveset (heti 2 oldal mondjuk) nyomtatok
Azaz egy évben kb. 100 oldalt? Itt miért ilyen fontos a tinta ára?
Ha 2 évente kéne a kocsit tankolni, foglalkoztatna, hogy mennyit fogyaszt és mennyi a liter benzin ára? :-)))(inkább azt keresd, hogy tudja mindazt az extrát, amire vágysz, mittomén keret nélküli nyomtatás, wifi stb.)
Amúgy a kolléga jó választ adott rá rögtön utánad.
Mivel árérzékeny vagy, esetleg nézz ki 2-3 típust, és keress rá a netes teszteken, hogy lehúzzák-e valamiért. Ha nem, akkor vedd meg a szimpatikust, ne rugózz rajta napokat, nem éri meg a rááldozott időt. -
Varshi
aktív tag
válasz
Tesztelo.hu #9005 üzenetére
Valószínűleg nem 5%-os vonalas kifestőket
nyomtatok vele, mert 4000 helyett csak 3000 oldal jön ki a feketékből. A színeseket úgy kell értelmezni, mondjuk pár tucat fénykép volt ebben, a többi átlagos, tehát mondjuk volt az oldal 1-2%-ában színes rész is.
De nem is ez az érdekes, és nem is azért írtam le, hogy jóképességű kolléga megdicsérjen érte, hanem mert sokan keresnek olyat, hogy elég ritka színes nyomtatás mellett azért még megmaradjon a színes lehetősége, ne száradjon be, és ne is legyen horror az ára: ehhez hasonlítva egy "átlagos hápé" a színes tintákat akkor is felnyalja, ha csak alig nyomtatsz kimondottan színest: fejtisztítás, titkos öblítés, rituális tintaáldozat... és huss.
"Been there, done that." -
Benőke
őstag
válasz
csabiee #9006 üzenetére
15k ért vacsi újat kapsz. Van egy halom típus. HP, Canon.
Olcsó patron olcsó nyomtatóba nincsen. Utángyártott van csak... Ha nem sokat nyomtatsz, akkor mindegy.
Olyan hogy egy adott utángyártott patron biztosan jó, addig nincsen ameddig ki nem próbálod. 2 patron árából úgy is vehetsz egy másik nyomtatót
HP -nak van ez az Ink Advantage szériája. A hagyományos 2 patronoshoz képest olcsóbb a patron. ~3k a fekete, kb ugyan ennyi a színes. -
csabiee
csendes tag
Köszi a tippet, jó kis gépek, és ha igaz a reklám, tényleg nagyon olcsó vele a nyomtatás. Viszont maga a gép nekem drága, ennyit nem szánok nyomtatóra. Tényleg keveset (heti 2 oldal mondjuk) nyomtatok, sokáig nem térülne meg. Valami olcsóbb típust nem tudsz esetleg, amibe olcsó a patron? Használtan 5-15k között gondoltam rá.
-
Benőke
őstag
válasz
Pistiboy88 #9002 üzenetére
Színes lézer nem fotó nyomtató. Ez van.
Ezerféle színes nyomtató van ami szép fotót nyomtat, hát ajánlani nem tudok, neked kell választani.
Ha sok fotót nyomtatsz, akkor ugye a nyomtatási költség sem mindegy, szóval külön tintás kell nem 2 hanem minimum 4 tintás. Ezen kívül fontos, hogy a megfelelő papírra nyomtasd a megfelelő festékkel. Tehát ha HP a nyomtató, akkor HP papír és HP festék. A többire nincs garancia hogy jó legyen. Ha Canon a nyomtató, akkor Canon papír és patron. Utángyártott patron, és/vagy univerzális papír messze lesz minőségben...
HP esetében ráadásul nem tudok jó szívvel ajánlani egyet sem. A 4 patronosak épp eltűntek a kínálatból, azt nem tudom, hogy átmenetileg, vagy végleg. Amik vannak azok mind a 2 patronosak, sok színeset nyomtatni velük a reklám ellenére is gazdaságtalan, esetleg elfekvő készletből venni egyet. Pedig HP párti voltam, de most én is Canon -t vettem. A Canon esetében van választék bőven.Azért ha sok a fotó, és egy minimális kényelmetlenséget elviselsz, akkor egy HP fotólaborban nyomtasd ki őket. Olcsóbb, szebb, tartósabb.
(#9003) csabiee
Hát neked pl az Epson L110/L120 való. Gyári patronnal is olcsóbb mint a mostani utángyártottal. -
csabiee
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni, mi lenne az ideális nyomtató számomra?
Tintasugaras multiban gondolkozok. Viszonylag keveset használnám, leginkább fekete-fehér dokumentációk, max műszaki rajzok nyomtatására. Ami fontos lenne, hogy utántöltött patronnal is működjön, vagy olcsó legyen bele az utángyártott. Jelenleg Canon ip1900-at használok, jó kis gép, de az eredeti patronon kívül minden mással csíkoz, az meg viszonylag drága bele. Hallottam egy ismerősömtől, hogy van olyan canon gép, amibe kevesebb,mint egy ezresért lehet kapni utángyártott (/töltött?) patront és szépen működik vele.
Ezek fényében tudnátok pár gépet javasolni?
Előre is köszi. -
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok. Nem tudom, hogy milyen nyomtatót vegyek csaladi képek nyomtatásához. Tintasugaras van itthon, szepen is nyomtat, csak sok a baj vele. Egyebkent egy Epson multifunkciós. Nézegettem hőszublimációs fotónyomtatókat, lézer nyomtatókat. A lézer jobb lenne, mert masra is lehet hasznalni,de a kep minősége nem olyan szép,mint a tintás és szublimációsnál. Nagyrészt baba képeket szeretnék nyomtatni. Ja és tartós legyen a nyomat, mert van olyan tintasugaras képem, ami kifakult, meg mintha kicsit összemosodtak volna a színek.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy multifunkciós nyomtatóra.
Otthon most egy Epson WorkForce 635 teljesít szolgálatot. Nagyon elégedett vagyok vele, tudásban most is egy hasonló nyomtatóra lenne szükség.
Fontos szempont lenne az olcsó tinta utánpótlás.
Várom a segítségeteket és előre is köszönöm!
Üdv!
-
Driim
csendes tag
Multifunkciós (másolás, scan, nyomtatás) készüléket keresek különálló szinespatronokkal otthoni felhasználásra lehetőség szerint neves gyártótól. (10 év múlva is legyen hozzá gyári festék)
-
Varshi
aktív tag
Ma kellett először színes tintát töltenem a 355-be, 27 000 oldal után
(a statisztika szerint a 2/3-a volt színes oldal, szerintem ennél jóval kevesebb azért).Mind 3 színt betöltöttem, a kék kivételével bele is ment mind, a kékből maradt ki egy nagyon kicsi.
6000 Ft volt a töltés. 1,5 év után. -
LámaZ
addikt
válasz
fodor0410 #8992 üzenetére
Az nem jó annak, aki vásárolna.
Ő újat akar.
Canon (Pixma MG2450 11k ft, Pixma MG2550 13k) vagy HP (DeskJet 1510 13k) lesz belőle, szerintem. -
LámaZ
addikt
10 ezer ft körül melyik nyomtatót érdemes megvenni, ha havonta kb. 10 oldalt nyomtat valaki?
-
fodor0410
tag
Sziasztok!
Nem ideillő dolog, de nem találtam olyan topicot, ahol ezzel foglalkoznának. Ha lehet és ha tudtok, lécci segítsétek! Köszönöm!
Azt szeretném kérdezni, hogy a TP-LINK TL-PS110U típusú nyomtató szervernél, ha a külföldi oldalon megnéztem a kompatibilis nyomtatók listáját és nem találtam rajta a sajátomat, akkor semmi esélye annak, hogy enyémmel működni fog?
Köszönöm előre is!
-
atala
Topikgazda
válasz
543g45gfdgfd #8985 üzenetére
Kérdezz rá a Signdepot-nál, mert ha jól tudom, Ők töltöttek fel külső tartályos dye nyomtatót pigmentes tintával amit ők árulnak. Készítettek hozzá ICC profilt, hogy színhelyes legyen a nyomtatás. Baranyi Ferit keresd, Ő meg tudja mondani.
Én is az ő tintájukat használom, és nagyon megbízható. -
válasz
543g45gfdgfd #8985 üzenetére
Kérdés, hogy mekkora a gépek bekerülési költsége, részben indokolja a nagy eltérést és akkor még nem beszéltünk a ciss rendszerekről (amik bár nem gyáriak, de) jelentősen csökkentik az egy lapra eső nyomtatási költséget
-
543g45gfdgfd
csendes tag
Üdv, megint kérdeznék. Az 5110DW -t amit ajánlottál, majdnem megvettem, de rájöttem, hogy kicsit többet is szánok rá és veszek A3-ast, pólón (is) állatul néz ki. Erre nem kiderül, hogy durabrite -s Epsonban nincs is A3-as? Ami van L800 meg L1300 az meg dye ink -es. Igazából nem sajnálnám, ha lenne 6 tankos fotónyomtató durabrite -el, de nincs. Vagy? Amit találtam, azok meg 2009-es nyomtatók.
Az STYLUS PHOTO 1500W meg Claria fotótintát használ ami megint dye ink, ugye?
Esetleg más gyártó A3-as, 5-6 tintás pigment tintást tudtok ajánlani? Azért 150e -be jó lenne beleférni. AZ Epsont nem ismerem, de amennyire láttam, a legköltséghatékonyabb nyomtatói neki vannak. Pigmentes 4ft/lap, L széria 1ft körül, Canon meg HP ezt hozza 15-23 forintból.köszi
-
Teki1986
tag
Sziasztok!
Első ránézésre nagynak tűnik. Csak én látom így? Van esetleg kisebb méretben hasonló tudással nyomtató?
Köszi
-
epzon
őstag
válasz
Tesztelo.hu #8981 üzenetére
Kell hogy a nyomat vízálló legyen?
Ha nem akkor Epson L120
Ha vízálló kell akkor EPSON WF-5110DW -
Benőke
őstag
válasz
Tesztelo.hu #8978 üzenetére
Egyik munkahelyemen nyomtattunk etikettet lézerrel, jó sokat. Tehát napi 100-200 a4 oldalnyi is megvolt. Szóval minden ok volt, de a ragacs a papírról a gépbe ragadt. Szóval kb 1 -évet bírt.... Úgyhogy kiöregedő félben lévő lézerek lettek befogva a témára... Etikett minősége nem mindegy. Tintással nem csináltam még... Az olcsó lézerek nem nyomtatnak olcsón... Esetleg töltött vagy utángyártott tonerrel javulhat a lapköltség... Ellenben a minőség nem biztos, ki kell próbálni...
-
Tesztelo.hu
senior tag
Milyen nyomtatót ajánlanátok A4-es íves címkenyomtatásra?
A címkék színesek, vonalrajzosak, havonta kb. 200 lapot nyomtatunk.Jelenleg tintasugaras nyomtatót használunk erre a célra, amit olcsón után tudunk tölteni, így egy címke kb. 1 Ft-ba vagy még annyiba sincs (papírral együtt).
Viszont a nyomatminőséggel nem vagyok megelégedve, enyhén szőrös a nyomat, ezért lézernyomtatóra gondoltam.
Milyet érdemes venni, amit a legolcsóbb fenntartani? Wifi, gyorsaság nem szempont, inkább a jó papírkezelés (etikettpapír ne gyűrődjön be, ne húzzon be egyszerre többet stb.) és a lehető legolcsóbb üzemeltetés (utántöltés vagy olcsó, jó minőségű toner elérhető hozzá).
Gondolkodtam az Epson L sorozatán is, de nem vagyok benne biztos, hogy ott nem jelentkezne a szőrösödés. -
Benőke
őstag
válasz
ggeniuss #8976 üzenetére
50k környékén nem igen van olyan színes lézer amivel gazdaságosan fogsz nyomtatni.
Arra is számolj, hogy ha nyomtatót veszel, tonert vagy festéket is venni kell már az elején a nyomtatóval. (Hosszú távon ez lesz a fő költség.)
A leírt nyomtatás mennyiség pedig már elég sok ahhoz hogy ne legyen elég egy mezei olcsó nyomtató.50k környékén van nyomtató ami gazdaságos, de az tintás.
EPSON L120 -at javasolgatták, de csak nyomtató nem multi gép, de olcsón nyomtat. Spec nem vagyok nagy EPSON hívő. Megemlítem mint alternatívát. Lapköltsége verhetetlen... Azt nem tudom milyen mennyiségű nyomtatásra elég a nyomtató, és a nyomtató fej...HP, Canon duót szeretem.
pl
HP Officejet Pro 8610 mindent tud amit kértél és a nyomtatási költségek sincsenek elszállva ~4FT/fekete oldal, és ~18,5FT/színes oldal.Canon esetében a Canon MAXIFY MB2050 -t érdemes megnézni bár ez már drágábban nyomtat. (~6,5 / ~22,5)
Meg kell nézni mennyi a kellékanyag, és kb 5 évre kiszámolni a nyomtatott oldalak számával kijön hogy mennyibe is fog kerülni...
-
ggeniuss
újonc
Sziasztok!
Segítséget, véleményt kérnék tőletek!Saját, otthoni kis irodai felhasználásra használok jelenleg egy HP LaserJet P1005 Fekete lézernyomtatót és egy EPSON BX300F multifunkciós, tintasugaras, színes nyomtatót.
Az EPSON megadta magát, ismerős hozzáértő szerint beállt a fej, ami javíthatatlan - a gép kuka.
Amire szükségem lenne: A4 méretben
2 oldalas nyomtatás nem szükséges
Scanner nem feltétlen, de jó ha van
Fekete szöveg nyomtatás kb havi 200 oldal
Színes nyomtatás 1 teljes oldalon kb 6 kép havi 20 oldal
ábrák színes feliratok, fejléc... havi 40 oldalAmibe gondolkodok:
1. új színes multifunkciós lézer
2. új színes lézer, csak nyomtató
3. új színes tintasugaras multifunkciós
4. új színes tintasugaras csak nyomtatóEnnyi színes nyomtatáshoz szükség van drágább lézer gépre, vagy elég lenne egy alap tintasugaras a megmaradó fekete lézer mellé?
Ha szükséges olyan 50.000 Ft körül tudok venni nyomtatót, de ha felesleges akkor inkább vennék 15-30k között valamit!Előre is köszi a segítséget, konkrét típusokat is várok!
-
Teki1986
tag
Hello!
A felbontás az mit befolyásol?
Most így gyorsan kerestem párat. Akkor ezek megfelelnek az igényeimnek?
A lézer az soha nem szárad be? Szóval ha nem használom hónapokig akkor is jó lesz?
-
Benőke
őstag
válasz
Teki1986 #8970 üzenetére
Ami biztosan nem szárad be az Lézer. Wifivel nem tudom mennyi az átlag de 35k körül már kapsz... A tonerre számolj 15-20k -t és 1500-1600 oldalt kb. Canon, HP. De van Samu, Xerox is meg egyéb más is. Spec az első kettőre hallgatok
Tintás is van jó pár, és ez nem feltétlenül olcsóbb, pláne kevés nyomtatásnál. HP canon, de van Epson is bőven. Multis gépek belépőben néha olcsóbbak mint a sima nyomtató. 14k környékétől indulnak. Egy egy patron 3-7 között szór bele. 300-400 oldalt lehet velük nyomtatni. Ha nagyon sokáig nem használod beszárad, de ezek színes nyomtatók, sé jellemzően 3 színű a színes patron nem színenként. A HP is nem rég vezette ki a piacról a belépő otthoni gépek közül a 4 tintást, mert marha olcsóra sikerült...
A nyomtatókhoz a csomagolásban elrejtenek tonert vagy festéket, de ez nem teljes kapacitású...
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Főnököm szeretne magának egy kis helyigényű (esetleg "összecsukhatós" megoldással) A4 méretet nyomtatni tudó nyomtatót. Mobilitás nem fontos, de úgy gondolom, hogy a mérettel azért erősen kapcsolatban van ezért első körben rákerestem "hordozható nyomtató"-ra árgépen, de eléggé húzós ármagasságban nyitott a kínálat (77k+)
Tippek előre is köszönöm
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Eljött az a pont, hogy kivágom az ablakon a nyomtatómat..
Egy HP3525-ről lenne szó. Eddig kb 4 nyomtatóm volt az életben, mindegyik hasonló kategória, mindet gyűlöltem. Most eljutottam oda, hogy inkább kiadok többször annyi pénzt, csak legyen már végre egy értelmes nyomtatóm... (ezzel most épp az a fő gond, hogy a lapokat nagyon sokszor begyűri vagy csak az elejét hajtja fel, nem oda nyomtat ahol kéne, nem tudja egyenesen tartani a lapot és sokszor beszívni sem tudja. a 10x15ös fénykép esélytelen nála..)Mire is használom: Lapolvasó mindenképp kell rá, mert sokszor másolok, beolvasok dolgokat.
Főleg borítékokat, számlákat és árajánlatokat nyomtatok rajta. Ezek színesek, utóbbin kép is szokott lenni. Sima 80g-os, néha 160g-os A4-es papírra szoktam nyomtatni (és borítékra). Szegély nélküli nyomtatás is fontos. A fotó viszont annyira nem. Az olcsó tintapatron viszont annál fontosabb (nem feltétlen után gyártott, akár gyári is jó).Szóval erre keresek valamit
Előre is köszönet az ajánlásokért
-
Teki1986
tag
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék otthonra venni, amit csak szükség esetén használnék. Pl. repülőjegy, hivatalos papírok stb. amit mondjuk sürgősen kell és nem ér rá 1-2 napot. Tehát ritkán lenne használva.
Fekete-fehér tökéletes
Wifi ha van rajta akkor előnyÁr határt nem adok meg, inkább a lényeg hogy ne száradjon be/használhatatlan legyen mondjuk 1-2 hónap szünet után.
Tudtok ajánlani ilyet?
Köszi
-
Altalánoságban igaz is, mert valóban lelevegősödik. Nekem volt több. Amit mondani akartam, az az, hogy adott esetben kiváló választás, minimális odafigyeléssel pedig minimalizálható a levegősödés és "javítható" is.
Általában csak azok írnak, akiknek baj volt vele, aki boldog a készülékével, az ritkábban
-
-
abw6291
tag
Hello!
Szerintetek jó ötlet előre telepített CISS tartályos Nyomtatót venni?
Vajon milyen sűrűn kell ezekkel nyomtatni, hogy ne száradjanak be, ne csíkozzanak?
Ezek a belevaló tinták hány évig állnak el a nyomtatóban?
(Nekem lehet, hogy évekig elég lenne a kezdőkészlet is, de szeretnék olcsón nyomtatni.)
Érdekelne még, hogy szerintetek kb hány oldalt képesek kinyomtatni fejcsere, tintagyűjtő-szivacs csere, levegősödés, egyéb javításokig és ha eljön az idő, akkor mennyibe kerül ezeket cserélni, javítani?
Elsősorban a következő 2 érdekelne:
http://www.tintarendszer.hu/nyomtatok_53/uj_keszulekek_72/canon_ip2700_folyamatos_tintaadagoloval_95
vagy
http://www.tintarendszer.hu/nyomtatok_53/uj_keszulekek_72/canon_mx395_folyamatos_tintaadagoloval_98 -
Benőke
őstag
válasz
mclaren777 #8961 üzenetére
Nyomtatóval max 5 évre számolj, ha kibír többet is örülhetsz. 10 -et már csak levélnehezékként fog bírni. Nem gyakori na... Nekem 5 év 3 hónapot bírt, aztán megadta magát a HP -ban a fej. A fej pedig egy új nyomtató ára lett volna...
5 évre lehet kalkulálni... Többre nem érdemes... -
epzon
őstag
válasz
inkább az L120 szerintem mint az L110 az jobb gép
egyébként miért ne nyomtatnál színesben? feketében 0,5 Ft színesben meg 1 Ft nyomtatni, akkor nem jobb már színesben nyomtatni amikor csak lehet? szebb, minőségibb, láthatóbb nyomatokat eredményez, pláne hogy még kapsz is festéket hozzá bőven3-4 hónapokat simán kibírnak ezek a gépek úgy hogy nem használod, nem kell félni a beszáradástól (nekem már 6 hónapot is állt gép akkor sem volt gond)
-
Varshi
aktív tag
válasz
Ez a "mérce" ez nehéz ügy, kicsit mint "a régi szép időkben".
Olyan már aligha lesz - ma kapható nyomtatóval -, hogy csak locsolod be az ugy. tintát, és max melléfolyik, másért nem is kell aggódnod, mert akkora lyukméret van, hogy fogpiszkálóval tudod pucolni a begyógyult fejet... Minden gyártó küzd ez ellen, hiszen abból egy centjük se lesz, hogy az ebayen rendeled a tintán Kínából. )Két eltérő felhasználási módot írtál. Tök más nyomtató kell rájuk.
Ha a több 1000 oldal biztossá válik, akkor döntsél szerintem, addig próbáld húzni a döntést. Nagy a különbség, több 1000-et nem szokás "csak úgy" nyomtatni. Ott esetleg más szempont is fontos lehet, mondjuk hogy kész legyen a nyomat gyorsan stb. -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Új nyomtatót keresek, amit legalább 5-10 évre vennék.
-Jelenleg évente néhány száz oldalt nyomtatok max.
-A közeli jövőben elképzelhető, hogy néhány ezret is fogok.
-Az esetek 1%-ában lenne színes nyomtatás is, de általában sima lapra, nem fényes fotópapírra.
Tudom ez kevés, de olyankor hirtelen kell és nem is tudok/akarok nyomdába járkálni.Először HP 1015-öt akartam, de inkább kicsit többet kiadok egy jobb készülékért, minthogy utána vegyem a tintát aranyárban hozzá.
Most egy Epson L110/L120-on gondolkodom, mert ha jól tudom ezzel a legolcsóbb nyomtatni az elérhető áru nyomtatók közül.Amitől félek az a beszáradás.
Mi történik ha hosszú hetekig-hónapokig nem használok egy-egy színt?És mennyi a szavatossága ezeknek a festékeknek?
Pl. a színes tartályokat szerintem belátható időn belül nem fogom utántölteni. Lehet hogy sosem :-DNem fog így az egész nagyon hamar berohadni? :-D
*(tudom h nagyok az igények, de a 14 ezer Ft-os ip1000 10 évig bírta 300 ft-os tintával, nekem már csak ez a mérce :-D)
-
törölt tag
Sziasztok!
Itthoni felhasználásra mennyire van rendben ez a gép?
HP LaserJet Pro P1102 mono
Csak fekete nyomtatás az igény, és néha néhány kisebb tervlap.Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Viszlát
addikt
Sziasztok,
ismerősnek keresek olyan színes lézernyomtatót, ami fotók nyomtatására is alkalmas (fotópapírra, A4-es méretben). ~100.000 forint a keret, ha ennyiből nincs ilyen, akkor maradnak a tintasugarasnál...
Köszi!
-
Benőke
őstag
100k Nyomtatóstól volt. A kezdeti beruházásban venni kell tonert vagy patront is, mert amit először a nyomtatóhoz csomagolnak az csak kipróbálásra elég... (többnyire)
Egyébként megjött a Canon MAXIFY MB2050. Kicsit nagyobb mint gondoltam. Frankó meg minden, de szokás szerint a Windows- al volt/van megint a gond. Az előző HP nál az USB portokat összekeverte és a vezeték nélküli bill/egér adapterre küldte a nyomtatást és az egér és a bill -t pedig a nyomtatón akarta minden áron. Most össze veszett a HP scanner programmal a Canon scanner driver...
Viszont a Canon oldalán azt nem írták hogy LAN csatlakozó is van a nyomtatón, pedig de van... Nekem legalábbis.
A csomagolt patronokban kb 5% -a van mint azokban amit külön rendeltem hozzá...
-
Oké, világos. Köszönöm a magyarázatot. Közben rájöttünk, hogy multifunkció szempontból marad a régi mf4100-as canon (nagyon csíkoz a hengere, hogy parasztosan mondjam) és egy színes tintasugaras nem multi kerül beszerzésre, ami wifis, airprintes, stb.
Köszi mégegyszer a segítséget mindenkinek! -
atala
Topikgazda
Értem. Epzon fórumtárs szerint az Epson nyomtatók eredeti tintával fél évet is kibírnak beszáradás nélkül.
Amit Ő ajánlott (EPSON WF-5110DW) szerintem jó lenne neked. Eredeti tintával is 2 Ft/oldal költség.
Nekem is hasonló van, egyel régebbi kiadásban. Nagyon megbízható gép. Igaz, és utángyártott tintával használom, de minden nap, vagy max 2 naponta nyomtatok.
Ha meg tutira akarsz menni, akkor színes lézert veszel, de akkor a költségek megugranak. -
e=mc²
őstag
Lehet, hogy te nem tudod elkepzelni, ennek ellenere megis van ilyen eset. Nalunk idoszakonkent szukseges szinesben nyomtatnunk. Hirdetmenyt, prospektust, szorolapot. Nem nagy mennyisegben.
Fekete-feher nyomtatonk van dogivel, mind lezer. Ezen megy a nagyuzemi nyomtatas. Szines csak es kizarolag a fenti miatt kell. Masra nem hasznaljuk. Amikor nem kell akar tobb honapon kersztul ki van kapcsolva.
De ha kell szinesben valami, akkor az legkesobb masnapra kell.
Meg egyszer mondom, nem akarok vele hetente-kethetetne szuttyogni, csak azert, hogy ne szaradjon be.
Ha kell bekapcsolva marad, de akkor ne szaradjon be!Most is lezer van (lezer szamomra is jobb lenne), de ekkora mennyiseghez szerintem tul sok egy garnitura toner 100k-ert.
-
atala
Topikgazda
Azért szokták bekapcsolva tartani, mert ha minden nap nyomtatsz, és állandóan kikapcsolod, akkor másnap amikor bekapcsolod a nyomtatót, egyből egy fejtisztítással kezd. Ami jó a beszáradás ellen, de sok tintát pazarol, ami drága.
Több lehetőséged van:
Ha eredeti tintát használsz, akkor nem fog beszáradni (állítólag)
Vagy ha nem is használjátok, 1-2 hetente nyomtatsz vele valami kis ábrát, vagy egy fúvóka ellenőrző lapot.
Veszel lézer nyomtatót.
De nem tudom elképzelni, hogy egy céges irodába hónapokig ne használnának egy nyomtatót. -
epzon
őstag
válasz
koncsik #8942 üzenetére
de használja állandóan, mivel elég ritkán fogod eltalálni pont az az árnyalatot amilyen a tonerben lévő magenat pl.
színes nyomtatásnál egyébként sem értelmezhető a külön tonerek adott kapacitása mivel abból sok infót nem tudsz leszűrni ezért minden esetben kompozit adatot adnak meg a gyártók, azaz hogy a 3 színből együtt mennyit tudsz nyomtatni
a samsungnál maradva pl. a sárga toner tömege 599gr míg a fekete toner tömege 730gr. Nyilván a ház mérete súlya ugyanaz, a töltöttség a különböző
szóval ennél a lézernél olyan 50-60 Ft-os lapköltségre készülj fel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest