Hirdetés
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Gondolkozok egy színes nyomtató beszerzésén a mostani mono lézerem helyett.
Nem baj, ha a nyomtatóért picit többet kell fizetnem, a lényeg, olcsón üzemeltethető legyen, és ne száradjon bele a fejbe egy hét alatt a tinta.
Amiket én találtam azok többnyire Brother, és Epson [link] termékek. Az előbbiről nem nagyon olvastam semmit a neten, az utóbbiakat viszont szidják, hogy nagyon pixeles a nyomata.
A Brotherből nem csak tintatartályos kivitelt találtam, ami viszonylag olcsón üzemeltethető [link], hanem tintapatronost is [link], amihez szintén viszonylag olcsó a gyári festékkazetta.
Ezeken kívül van-e még hasonlóan gazdaságosan üzemeltethető nyomtató?
Lehet-e ezekhez a gépekhez nyomtatófejet venni és házilag cserélni, ha netán beszáradna?
Érdemes-e ilyen rendszerű nyomtatót házi használatra beszerezni?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Varshi
aktív tag
válasz energomatt #11596 üzenetére
-
senior tag
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék vásárolni. Mivel nem igazán vagyok képben nyomtatók terén, így a segítségeteket szeretném. Olyan nyomtató szeretnék, melyben van WIFI, multifunkciós, színes. Nem nyomtatnék sokat, havi pár oldal, ezért fontos, hogy a patron ne száradjon bele. Árban nem gondolkodtam, mindent meghallgatok, lényeg, hogy jó minőségű, megbízható nyomtató legyen.
Köszönöm!
Your car, your life ;)
-
atala
Topikgazda
válasz energomatt #11596 üzenetére
Nem kell egyből rosszra gondolni. Esetleg egy esküvői videós?
[ Szerkesztve ]
-
.Farkas.
tag
Hali milyen nyomtatot erdemes venni ami tud Blu-ray lemezre nyomtatni? (havonta 20-30db)
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz energomatt #11592 üzenetére
Világos. A kérdés lényege inkább az lenne, hogy melyik az a készülék, ami már vállalható és az ára sincs az egekben.
Elolvastam amit javasoltál. Azért bátorkodtam kérdezni, mert azt hittem, hogy ebben a témakörben is van mondjuk aktuális best buy készülék belépő, közép vagy csúcs szinten. Mondjuk a kínálatot elnézve, tényleg lehetetlen küldetés jó vételt javasolni.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
Sziasztok!
Színes multifunkciós lézernyomtatót kéne vennem, nem túl drágán, csak egyszerű otthoni felhasználásra. Van pár ajánlott típus az alsóbb szegmensben?Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
ViZion
félisten
Még egy gép képbe jött:
XEROX Phaser 3020V_BI
Ez is 20 k alatt van, elvileg nekünk elég, gyári toner sem drága. Vélemények?
Ez vagy a Brother (fentebb említettem)?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ryder62
őstag
Sziasztok!
A 4800x600 dpi felbontás egy tintasugaras nyomtatónál milyennek számít?
Fotó minőségben szeretnék nyomtatni, lehetőleg fotó papírra.
Ezt néztem ki:
CANON Pixma MG2555SMi a vélemény erről a szerkezetről?
-
Varshi
aktív tag
válasz sz_gabor #11585 üzenetére
> A kinézett Epson L386 vagy Brother DCP-T500W esetleg Brother DCP-T700W nyomtató közül mit javasolto
Mivel ezek a nyomtatók szérián belül sokszor igen hasonlóak, érdemes lehet ezt megnézned:
https://www.youtube.com/watch?v=4YFnuWfxQNkCanon megatank printer -G 1000, G2000, G3000, G4000
Epson EcoTank - L130, L360, L805, ET 4550
Brother - T300, T500W, T700W
HP - GT 5810, GT 5820[ Szerkesztve ]
-
sz_gabor
tag
Sziasztok!
Egy tintatartályos wifi-s nyomtatót szeretnék venni.
A kinézett Epson L386 vagy Brother DCP-T500W esetleg Brother DCP-T700W nyomtató közül mit javasoltok (nyomtató minősége,megbízhatóság,nyomtatás minősége).Esetleg hasonló árba más nyomtató.A válaszokat előre is köszönöm.
-
veterán
anyumnak brother multit vettünk, ahhoz nevetségesen olcsó az utángyártott toner és a dob is. előbbi 2-3e forint á 2600 oldal, utóbbi 12e. viszont a minőségükről nem tudok nyilatkozni, még a gyári demótoner van benne, igaz már fogyóban.
hanyas vagy, te disznó?
-
ViZion
félisten
válasz Varshi #11582 üzenetére
Nem estem neked, de ha megbántottalak, akkor bocs. Nem tudok havit mondani, van, h 50 oldal, van, amikor 1000... De inkább kevesebb.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Varshi
aktív tag
válasz ViZion #11576 üzenetére
Mondjuk kicsit nekem estél, amit nem értek, de akkor itt viszont szerintem rosszul lett megfogalmazva: igenis az olcsó üzemeltetés a legfontosabb. Legalábbis én ezt olvasom ki a sorok között.
Tehát ha ez a kérdés, ennek felméréséhez viszont jobban kéne tudnunk, mennyi az annyi. Havonta, vagy hetente mondjuk. És milyen sűrűn.
/Ismerem az iskolákat, de ez itt most off./
-
ViZion
félisten
válasz Brandynew #11579 üzenetére
Köszi az infót. Akkor itt "porszem" van a gépben, vagy a kisvárosi iskolákat ennyire mostohagyerekként tartják. Asszonynak megmutatom az írást, szvsz agyvérzése lesz
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ocscsaba
tag
Canon ib4050 csak nyomtat, 4 patronos, 2 éve használom a 2. gépet.
Takarékosan sokat spórolok vele eredeti tintapatronnal, ha 20 %-kal leveszem az intenzitását.
Az induló készlet több ezer nyomatra elegendő, kétoldalas nyomtató.Lényeges, hogy folyamatosan használjuk, ha ritka nyomtatás lesz, akkor inkább egy lézernyomtató, Samsung, vagy Brother.
Ha színes kell, akármelyik tintatartályos nyomtató, ha csak fekete nyomtatás lenne, akkor lézernyomtató.
Kétoldalas, duplexes nyomtató a fontosabb, vagy hogy Wifi-s legyen, ez eldöntendő, mert általában ennyivel drágább az egyik, vagy a másik.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz ViZion #11578 üzenetére
Itt nem ez a tapasztalat, épp ellenkezőleg, a klikk óta sokkal több mindenre van pénz és gördülékenyebben mennek a dolgok. Vidéki gimnázium (Szolnok).
Az oké, hogy mindenre külön engedélyt kell kérni és a klikken keresztül kell intézni, de úgy látszik, hogy ezt lehet jól és rosszul is csinálni.
-
ViZion
félisten
válasz Brandynew #11577 üzenetére
ööö az milyen gimi? Vidék vagy főváros? Milyen gazdálkodásról beszélsz? Nekik NINCS. Klikk van, az hoz minden gazdasági döntést, ahogy írtam még izzócserére, vagy a saját kisbusz használatára is onnan kell engedélyt kérni. Nincs saját gazdasági osztály vagy ilyesmi, ezt jó pár éve összevonásokkal (60 km-re lévő iskolával... lol) és egyéb trükkökkel elérték. Itt minden központi, semmi saját hatáskör. Közmunkásokat adnak kisegítőnek, mondani sem kell, h több a kár, mint a haszon ezzel is.
-
Brandynew
őstag
válasz ViZion #11576 üzenetére
Ez azért nem mindenhol van így. Apám egy gimiben dolgozik, ott korlátlanul nyomtathathatnak még színesben is (korábban korlátos volt a dolog, nemrég törölték el a limitet), illetve a legtöbb teremben használják az interaktív táblát. Ráadásul most kapott minden tanár ingyen laptopot (cserébe egy képzést kell elvégezniük).
Tehát ezt a romló helyzetet én nem látom, épp ellenkezőleg, sokkal többet engedhet meg ma az iskola, mint akárcsak 5 évvel ezelőtt. Ez az elmondásod alapján nincs így mindenhol, de úgy tűnik, ez nem globális tendencia, hanem az egyes intézmények jó vagy rossz gazdálkodásától, döntéseitől függ. Ez így volt mindig és mindig így is lesz. Sajnos nem minden iskolaigazgató alkalmas a posztjára.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Varshi #11573 üzenetére
Azért fontos, mert qrvára nem magamnak nyomtatok, hanem asszony tanárnő és erre persze nincs pénz az iskolának. Megy a TV-ben a nagy butítás, h minden rendben az oktatással. Aki kicsit is belelát, az meg tudja, h nincs rendben, nagyon nincs. Persze a papírok, a statisztikák szépek. De se szakképzett munkaerő, sem a kellékek nincsenek biztosítva (pályázatos digitábla azért van, csak nem lehet használni...). Egy-egy ünnepségre vagy bármire nekik kell mindent összetarhálni a szülőktől. De itt a szülők nem olyanok, nem tehetik meg, ergo vagy a tanár állja, vagy semmi nem lesz kész. Csináljon dolgozatot, felmérőket, de az iskolában nem lehet nyomtatni (elvileg lehet, de gyk meg nem, ez van, szeressük), ha elromlik egy zár vagy izzót kell cserélni, akkor is a klikre várnak, h jóváhagyja. Ami hónapok.
Szal. feltételezve, h ez csak romlani fog, ahogy az elmúlt 10 évben folyamatosan romlott is a helyzet, nekem nem mindegy, h 3-5 év múlva mennyivel támogatom az iskolát.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
atala
Topikgazda
válasz Brandynew #11568 üzenetére
Viszont az új modellekhez meg vagy nincs utángyártott kellék, vagy elég drága. Egy régebbi modellhez nagyobb esély van, hogy árulnak olcsó utángyártott kelléket.
Nem azt mondom, hogy 5 éves modellt kell venni, de nem mindig a legújabb a legjobb. Nézd meg pl az epson olcsó L szériás gépeit. Szerkezetileg kb mint egy gyerek játék. Olcsó, gyenge műanyag minden benne. -
ViZion
félisten
válasz Varshi #11570 üzenetére
Akkor pontosítok: ehhez van utángyártott toner olcsón, sok típushoz nincs, vagy nem jó a nyomat vele, etc. Erről én is jókat olvastam, szal. gyanítom rápróbálunk
-
Varshi
aktív tag
válasz ViZion #11569 üzenetére
Szia!
> Ami fontos, az alacsony fenntartási költség (ez némileg ellentmond a korábbiaknak, tudom)
De mégis, miért?!
Ha 5 év alatt "nyomtatsz el" egy kezdő 1000 oldalas tonert, akkor nem mindegy, hogy 6e vagy 10e bele most a toner? Mert hogy 5 év múlva mi lesz, azt ki tudja előre megmondani?
Amúgy rosszat még arról a nyomtatóról nem hallottunk, de szerintem ez inkább 2-3 év múlva lenne igazán jó érv mellette (az új kapcsolatban is mindig jobban dúl a szerelem, mint pár évre rá), csak akkor meg már biztos nem lehet majd kapni...
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Minimális lenne itthon az igény a A4 nyomtatásra, de amikor kell, akkor többnyire hétvégén... mint most is.
Többnyire megoldom cégnél, vagy a másolós boltba a nyomtatást.
Ezért is gondoltam mono lézerre, kétoldalas előny, de nem feltétel. Wifi előny, vagy lan, de igazán a hiánya ez sem para, amennyit használjuk. Ami fontos, az alacsony fenntartási költség (ez némileg ellentmond a korábbiaknak, tudom). Olyan 30 k alatt szeretném, Samu-t nem és HP sem szimpi igazán. amit néztem:
Brother HL-1210WE monokróm lézernyomtató, Wireless, A4 - ez 20k-ért van már, mindent (is) tud, ami kell, ha jól kerestem rá, akkor a toner sem horror hozzá.Vélemény, javaslat?
-
Brandynew
őstag
Nekem az a módszerem, ha nyomtatót keresek, hogy megnézem a nagyobb gyártók weboldalán az aktuális kínálatot, és kiválasztom a legújabb modellek közül azokat, amelyek beleférnek a meghatározott keretembe, majd leszűröm őket a tulajdonságaik alapján (pl. amelyiknek nincs automata lapadagoló funkciója vagy wifije, az kuka... nyilván kinek mire van szüksége), majd megnézem, hogy az így kiszűrt típusokba mennyibe kerül az utángyártott dob és a toner. Kb. 1 vagy 2 modell marad így a végére.
Azért nem a weboldalak kínálatával kezdem a keresést, mert ott sokszor 1-3 éves modellek is vannak, és ha már új nyomtatót veszek, akkor miért ne egy új modellt válasszak. Abból indulok ki, hogy minél újabb egy nyomtató, annál szebben és gyorsabban nyomtat. Az új lézernyomtatóknál már alig kell várni a felmelegedésre, míg egy 5 éves modellnél még számottevő volt a különbség e tekintetben a lézeres és a tintasugaras között.
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
Ehhez jön még ráadásul az, hogyha belépek egy nekem új topikba, ahol nincs témaösszefoglaló, használom a keresőt és megnézem, hogy hasonló kérdésekre milyen válaszok voltak, vagy jelen esetben az is elég, hogy valamennyit visszaolvasok.. Tehát szó sincs arról, hogy többezer hozzászólást kellene visszmenenőleg ánézni. Ezeket az iránymutatásokat ugyanis szinte heti rendszersséggel leírjátok.
[ Szerkesztve ]
-
atala
Topikgazda
Meg néztem a topic nyitó hozzászólást. 2004-es. Akkor még kevés nyomtató volt a piacon, kevéshez volt utángyártott patron/toner, könnyebb volt ajánlani.
Viszont a topic nyitó hozzászólásban is felsorolt 4-5 típust, és abból akart választani.
Mostanában meg csak annyit írnak, hogy olcsó nyomtató kell nekik olcsó fenntarthatósággal. -
atala
Topikgazda
Sokszor azért nem szoktunk ajánlani, mert vagy nem lehet, vagy pedig olyan sok nyomtató felel meg a kritériumoknak, hogy jobban jár az illető, ha maga jár utána.
A legtöbbször elhangzó kérdés, hogy melyikhez olcsó a patron. Ki a fene tudja észbe tartani? Meg kell nézni. ha meg már meg kell nézni, akkor nem én fogom megtenni helyette.
Ha esetleg van olyan ember aki használ olyan nyomtatót, és patront, akkor az biztosan beírja, de nagyon kevesen látogatják ezt a topicot.Szerk:
Varshi: Most nézem, te is éppen ezt írtad le.[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
válasz pataslogeza #11557 üzenetére
> Lézeresből mit ajánlanál ami megbízható és olcsó hozzá a lézer patron?
Nem igen szoktunk ajánlani. Oka: nem lehet.
Helyette: megnézed az épp akciós kínálatot, és rákeresel a toner árakra. Utána ugyanez az utángyártottra. Az árukeresőkkel ez kb. 30 mp meló. A vérprofik az ebayt/amazont...
Mi se tennénk mást. Olyan, amit fejből mondunk, hogy jó/jobb mindennél (vagy "best buy" - sokan ezt keresik a topikon, sőt szinte követelik), nem létezik. Ráadásul ha lenne is, esetleg megváltozna pár hónap után...
(Tessék ezt megérteni.)Én még az amazon.com review-it szoktam ajánlani, ha van kiszemelt. Mert még azt se javaslom, hogy itt kérdezd meg, pár tucat emberből jó ha 1-2 ismer egy adott nyomtatót. AZ meg kevés infó, hisz valszeg csak azt ismeri, meg még az előzőjét... Te meg pont arra vagy kíváncsi, hogy a TÖBBIHEZ képest milyen. Azt meg ugyan ki tudná...
Szóval nem fogod megúszni az utánajárást.
-
oba
addikt
válasz energomatt #11561 üzenetére
De sosem tudjuk már meg, hogy a te ajánlatod mi, mert inkább arra pazarlod az időd/energiád, hogy szakmai tartalom és segítségnyújtás nélküli arrogáns üzenet írj. Sokkal egyszerűbb lett volna beírnod egy márka+típus párost, aminek én már utána tudtam volna nézni. Mert ez egy szakmai topik. Aminek az a címe, hogy milyen nyomtatót vegyek... jöttem kérdezi, hogy milyet vegyek. Ha lenne összefoglaló nyilván nem kéne visszaolvasnom több száz/ezer hozzászólást, így konkrétabban tudtam volna kérdezni. De hát ez már csak ilyen, minden topikban van egy ilyen ember mint te. Zavarja ha az emberek érdeklődnek. Zárasd be a topikot és mindenki majd visszaolvas a 11ezer hozzászólásban. Részemről befejeztem. Nem vártam sült galambot... útmutatást kértem... helyette kaptam egy nagy adag semmit öntelt stílussal fűszerezve. Igazán szakmai, köszi.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
-
oba
addikt
válasz energomatt #11558 üzenetére
Sosem értettem, hogy ha ennyi energiát belefeccöltél ebbe a hsz -be, ami igazából _semmi_ építő jellegű információt nem tartalmaz, miért nem inkább egy-két típust írtál be? Amit esetleg beírtam volna a fenti keresőbe, és utána olvasok. De hagyd... már vettem egy Brother HL-1210WE -t. Nem fontos válaszolnod, köszönöm.
(#11559) Varshi: én kezdem gyanítani, hogy a Samsung M2020 az ilyen... mert bátyám win8as gépén viszonylag stabilan működik. Win10 -en meg katasztrófa. De gyaníthatóan hardveres hiba amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
"akit érdekel nem rég írtam róla."
It meg dettó, nemrég, (+ számtalanszor) írtak róla, ami téged érdekel.
Egyébként elég egyedi az igényed, mert mások álatában drága nyomtatókat keresnek, amelyhez drága a patron, a dob és a toner. Ráadásul, az ezt áruló cégek szeretik ttitokban tartani ezeket az árakat. -
pataslogeza
aktív tag
válasz syler123 #11555 üzenetére
A wifi azért lenne jó, hogy ne kelljen kábeleznem, csak odarakom egy konektor közelébe és elérjük mindenhonnan.
Lézeresből mit ajánlanál ami megbízható és olcsó hozzá a lézer patron?
Jelenlegi nyomtató egy Epson Stylus D78, amit 2005.ben vettem, és azóta is hibátlanul működik. Soha nem tapasztaltam hogy a tinta beszáradt volna, pedig sokszor hónapokig nem is használjuk.
-
oba
addikt
Üdv!
Olcsó, fekete-fehér lézernyomtatót keresek, ami teljesen kompatibilis windows 10 -el. Kis méret előny. Most egy Samsung M2020 -am van de vannak vele problémák, a nyomtató topikban akit érdekel nem rég írtam róla. Szóval ilyet nem vennék még egyszer A márkát is elkerülném ha lehet. Csak dokumentumokat és számlákat nyomtatnék róla. Jó lenne ha a gyári vagy a jó minőségű utángyártott toner olcsó lenne hozzá és könnyen beszerezhető lenne. Extra funkciók nem fontosak egyáltalán.
Köszi
-
syler123
veterán
válasz pataslogeza #11554 üzenetére
Én csak Canon nyomtatóról tudok nyilatkozni, ott wifi-n úgy működik, hogy a érintőkijelzőn beírod a wifi jelszót, csatlakozik, gépen telepíted a drivert és kész. Innentől ugyanúgy működik, mintha kábellel használnád, nincs különbség.
Miután most használom el a második tintás nyomtatómat, 2 év körül bírta mindkettő és 40-45k-ba kerültek, így azt mondom, hogy hülye voltam, hogy megvettem még egy tintás hulladékot. Ez volt az utolsó.Nem tudom a wifi miért kell neked, de én már csak Samsung lézer nyomtatóban gondolkodom. Azt már szedtem is szét darabokra, jó minőségűnek tűnnek.
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Nyomtatót keresek hétköznapi felhasználásra. Ami lényeges hogy legyen benne scanner, wifi, és olcsó gyári patronok hozzá, vagy ha nem gyári, akkor mutassa a tinta szintet.
Másik kérdés, hogy ezek a wifi nyomtatók hogy működnek? Kapcsolódik a rúterhez ami megjelenik a gépemen mint hálózati eszköz, és ugyanúgy megy a nyomtatás mintha a géphez lenne kötve usb ábellel? Ha így van, akkor hogyan kapcsolódik a rúterhez? Van a nyomtatónak kijelzője amin látom a wifi hálózatokat meg billentyúzet hogy beírjam a jelszót?
Kissé amatőr kérdéesek, de legutóbb 2005-ben vettem nyomtatót, akkor még nemigen voltak wifi nyomtatók.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
2db nyomtató közül szeretnék választani, engem a későbbi költségek érdekelnének melyik éri meg jobban.
és a
Azt tudom, hogy 9000 oldal után dob egységet kell cserélni a 2675-ben. A 2070-ben is???
Nekem alapból a 2675 lenne a legszimpatikusabb, de ha költségesebb a fenntartása, akkor maradok a 2070-nél. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy 9000 oldalt rohadt lassan fogok kinyomtatni az biztos, az nekem lehet hogy 8-10 év
-
veterán
gondolkoztam egy darabig az utólagos ciss megoldásokon, de aztán végül megvettem az L805-öt. eddig tetszik vettem hozzá tesztnek egy akciós csomag premium glossy papírt, azon nagyon jól néznek ki a képek. át is haladok a kérdéseimmel az epson topikba
hanyas vagy, te disznó?
-
FöldiM
csendes tag
Köszi, most mindenki engem talál meg, mert rá mertem kérdezni, hogy mit érdemes venni! Nem azért jöttem, hogy mindenki oktasson, de úgy látom csak ez megy! Bocsi hogy itt voltam!
Aquila non captat muscas.
-
atala
Topikgazda
válasz FöldiM #11545 üzenetére
Sajnos nincs itt olyan ember, aki profin értene minden nyomtatóhoz. De ezt számtalanszor leírtuk már.
Nem is lehet ennyi nyomtatót észbe tartani, azt meg pláne nem, hogy melyikhez mennyibe kerül az utángyártott, és az eredeti kellék.
....és valóban nincs olyan nyomtató, amire azt mondanánk, hogy best buy. Ha lenne azt ajánlanánk.
A tintásokban a tartályos nyomtatók amik nagyon olcsón nyomtatnak, de a szerkezete némelyiknek kívánni valót hagy maga után.Én is csak azt szoktam ajánlani amit már használtam, vagy most is használok.
Amikor lézeres nyomtatót vettem, akkor kiválasztottam azt az 5-6 típust ami szolgáltatásban megfelelő volt a számomra, és megnéztem, hogy mennyibe kerül bele a kellékanyag. Esetleg melyiket lehet könnyen, olcsón tölteni, tudok-e venni bele olcsón dobot...stb. Utána jártam, és így esett a választásom pl a Brother dcp-7065dn nyomtatóra. Egyszerűen tudtam tölteni, kínából rendeltem hozzá fényhengert 1500 Ft/db áron. -
Varshi
aktív tag
> mint régen az Epzon és meg tudják mondani, hogy az 5-6 fajta olcsó közül melyik jobb.
Ó igen, minden tiszteletem a kollégáé, de ő is inkább akkor volt csak 100%-ban magabiztos, ha abból az 5-6-ból 4-5 Epson volt. De legalábbis olyasmi, amivel találkozott.
És ugyan mi a fenétől találkozna egy átlagember 5-6-tal is abból az adagból, ami éppen kapható?
Ráadásul 1 ember nem minta, arra nem lehet alapozni, erre utalt már itt Energomatt kolléga többször is. (Igaz, ehhez vissza kellene olvasni, ahogy ahhoz is, hogy ide nem kereskedők írnak, így hobbiból senki nem fogja - de nem is képes - a piacon lévő több tucat termékből akár havonta változó paletta árait a kisujjából kirázni, mellétéve az összes termék műszaki paramétereit + vásárlói visszajelzéseit, minimálisan pár hónap használatot követően, hogy releváns legyen..)> Az MM-ben az eladó mondta, hogy 2135-öst vegyek, mert majdnem dupla kapacitásos és fele a patron ára,
> mint a 2130-nak.Ez már tényleg szaktudás!
> Na én éppen ilyenben akartam segítséget.
Hát mi itt pedig szerintem többen is azt gondoljuk, hogy ez számodra - vagy bárki számára - nem éppen egetverően nagy segítség. (Ráadásul 2 perc gugli, el se kellett volna menned az MM-be...)
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
Az oldal valóban azért van, hogy segítsünk egymásnak. Az hogy ez nem mindenki esetében sikerül, ez nem csak rajtunk múlik. A probléma az, hogy te szeretnéd azt meghatározni, hogy az kizárólag milyen módon lehetséges. Nem veszed a fáradságot arra sem, hogy a szinte naponta elhangzó hasonló kérdésekre adott válaszoknak utánanézz. Ez alig kerülne több időbe mint leírni a kérdésedet.
-
FöldiM
csendes tag
válasz energomatt #11534 üzenetére
Hát nem azért van az oldal, hogy segítsünk egymásnak? Azért kell olcsó nyomtató, mert eredeti patronnal kicsi használatban fél évig elég egy csomag patron és nem gond évente 2-3 alkalommal patront venni. Sokkal kisebb gond, mint 50000-ért olcsón üzemelőt hagyni a sarokban. Hát ezért! Egyébként vettem egy HP 2135-öst, abba az 50-hez képest annyi patront kapok a különbözetért és még nem is kell egyszerre sokat fizetni. Én azt hittem még vannak itt olyanok, akik komolyan foglalkoznak a nyomtatókkal, mint régen az Epzon és meg tudják mondani, hogy az 5-6 fajta olcsó közül melyik jobb. Az MM-ben az eladó mondta, hogy 2135-öst vegyek, mert majdnem dupla kapacitásos és fele a patron ára, mint a 2130-nak. Na én éppen ilyenben akartam segítséget. Bocs hogy írtam!
-
Primary92
senior tag
válasz energomatt #11542 üzenetére
Gondolod, hogy ezek kifényezett híg trutyik lennének?
-
energomatt
senior tag
-
Primary92
senior tag
Mindenképpen lézer kell, mert két dologhoz is ez a technológia jó, a kreatívabbnál jönne jól a színes, de azt csak ritkán nyomtatnánk. Van, hogy 2 hónapig semmit nem nyomtatok, aztán meg derült égből 100 oldal nyomat.
Ez a Lexmark CS417 tetszene, de vagy nem jól keresem, vagy tényleg nincs utángyártott toner hozzá. Egyébként meg főleg az irodai HP-khoz találni nagyon olcsó tonert. A Samsunghoz sem túl nagy a választék. -
Brandynew
őstag
Nekem most egy Brother 1910w-m van, nem kell többet várni a nyomtatásra, mint az előző tintasugarasomnál, szerintem a bemelegedés egy gyermekbetegség volt a lézeres nyomtatóknál, valószínűleg már nem annyira fájó pont ez a legújabb típusoknál.
A 120 g/m2 papírt pont a meghajlás problémája miatt írtam.
"ha legalább heti rendszerességgel nyomtatsz"
Pont ez a probléma a tintasugaras nyomtatókkal. Pl. idén elmentem 3 hétre nyaralni, és emlékeim szerint előtte és utána is volt legalább 1-1 hét, amikor épp nem nyomtattam. 1,5-2 hónap alatt simán beszáradhat a tintasugaras, ha egyáltalán nincs használatban.
Persze mindenki azt használ, amit akar, én személy szerint már nem vennék tintasugaras nyomtatót.
[ Szerkesztve ]
-
atala
Topikgazda
válasz Brandynew #11537 üzenetére
Ha csak fekete-fehér kell, akkor mindenképp lézeres, így visszagondolva, a tintasugaras már nevetségesen primitív technológiának tűnik a beszáradó, csepegő, tisztítandó fúvókáival együtt.
Nem feltétlen. Mi pl dokumentumokhoz az Epson 5620-as nyomtatót használjuk minden gond nélkül. Ha legalább heti rendszerességgel nyomtatsz vele nem fog beszáradni. Merem állítani, hogy gyorsabban nyomtat mint az előtte lévő lézeresem. Nem csöpög, szép tiszta nyomatok jönnek ki.
Az előző lézeresnél nem volt ilyen szép a nyomat, ráadásul várni kellett a bemelegedésre, melegen kissé meghajolva jött ki a papír, és még sorolhatnám a hátrányát. -
Brandynew
őstag
válasz Primary92 #11536 üzenetére
Ha csak fekete-fehér kell, akkor mindenképp lézeres, így visszagondolva, a tintasugaras már nevetségesen primitív technológiának tűnik a beszáradó, csepegő, tisztítandó fúvókáival együtt.
Ha színes is, akkor más kérdés, mert az jóval drágább.
A lézeresnél van egyrészt a toner, amiben a festékpor van, másrészt a dob. A toner 1-2 ezer oldal nyomtatására elég, a dobot kb. 10-15 ezer oldalanként kell cserélni (típustól függ). Tehát ha árérzékeny a dolog, akkor azzal kezd a keresgélést, hogy megnézed, mennyibe kerül az adott típusba az utángyártott toner és a dob. Ha 100 ezer alatt veszel nyomtatót, akkor szerintem nem éri meg eredeti tonert/dobot használni, mert 2-3x-os lecseréled, és kijön belőle egy új nyomtató.
[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
A toner töltés jobb megoldás vagy utángyártott tonerek vásárlása?
Tintasugarasban benne voltam ebben a világban, de a lézeres dolgokkal nem vagyok tisztában.
Mik az egyéb kopó/fogyó alkatrészek? -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
60-100e Huf közötti kategóriában, otthoni felhasználásra (heti 10-50 oldal, néha-néha 100-200 oldal egyben, általában monokróm, de nagy ritkán színes is kellene) mit javasoltok? Ami kell az a LAN port -hálózati nyomtató lenne- és az automatikus duplex nyomtatási képesség. Ami nem szükséges, de hasznos lenne az a szkenner rész gép nélküli másolással és A3-as nyomtatási képesség. Inkább a megbízhatóság lenne a fontos, illetve az, hogy a következő 5 évben ne legyen gond vele a patroncserén kívül. Értelemszerűen az oldalköltség sem elhanyagolható, de fontosabb lenne a hosszabb távú gondtalan működés.
Eddig egy Epson WorkForce Pro WF-5620DWF-t néztem ki, de kérdés, hogy van-e esetleg ennél jobb választás is más márka típusai között? Garancia tekintetében 2-3 év lenne elégséges, az egy év garanciával adott modelleket hanyagolnám.
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
-
Primary92
senior tag
válasz Primary92 #11531 üzenetére
Addig-addig agyalunk a nyomtatókon a feleségemmel, hogy a automata duplex megoldás kell, de egyszerűsítené a dolgom a hálózati interfész is, illetve előny a nagyobb felbontás.
A használt nyomtatókat nézegetve a HP 2420 nem tűnik rossznak, ráadásul nagyon olcsó hozzá az utángyártott toner, bár nem ismerem a minőségét.Hasonló árban a következőket találtam:
Lexmark MS317dn
Lexmark MS417dn
Ricoh SP 311DN
Brother HL-L2340DW
Samsung SL-M2625DÁrban még ezek a színesek is beleférnének, ami azért sokszor jól jönne, de tudunk élni nélküle:
Lexmark CS317dn
Lexmark CS417dnAz eredeti toner árak, ahogy nézem, nagy mértékben nem térnek el. Melyikhez lehet kapni értékelhető minőségű 3rd party tonert? Egyáltalán mi a véleményetek a felsorolt készülékekről?
-
FöldiM
csendes tag
Sziasztok!
Holnap vennék egy Hp olcsó multis nyomtatót. Nagyon kevés igénybevétel lenne neki, havi 20-100 oldal, tehát semmi komoly nem szükséges. Jó lenne, ha wifis lenne, de nem baj ha nem az. Max 18-20 e legyen, a kellékben az eredeti szeretjük. Melyik a best buy most? Légyszi segítsetek! Üdv: Móni
-
Primary92
senior tag
-
Primary92
senior tag
válasz gyenesmartin #11527 üzenetére
A Samsungod van?
A gyarival en is tudtam szep nyakot marni. Mennyire mukodo dolog, ha a gyarit csak a nyakhoz teszem be?
Az evente 5-6 nyaknal tobb nem keszul, koztuk viszont van tobb szaz oldal sima szoveg. -
energomatt
senior tag
válasz Primary92 #11526 üzenetére
Ezeket a nyomtatókat néhány év múlva eldobják, ha netán elromlanak. Akkor is, ha van hozzá alkatrész. Az alkatrészeket plusz a munkadíjat is egy jó ideje már általában úgy árazzák be, hogy ne legyen érdemes a készülékeket javítani. Persze nem csak a nyomtatók esetében jellemző ez. Tehát konkrétan emiatt felesleges aggódnod. (Én éppen most dobtam el egy három hónapos középkategóriás telefont, mert úgy javítják, hogy panelcsere + munkadíj. Alig került volna többe a javítás, mint amennyiért vettem. Szerintem a bevizsgálási díjból él a szervíz.)
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
válasz Primary92 #11526 üzenetére
A gyári toner bele 20 környékén van 1800 oldalra képes. 1 oldal tehát 10Ft körül plusz a papír. Utángyártottal szöveget lehet nyomtatni minden gond nélkül, de nyákot már nem, cserébe 8 körül kapható.
Nekem is ilyen nyomtatóm van és bevált nyák készítésre.
Az első nyákom vele így néz ki:[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
válasz energomatt #11524 üzenetére
De ehhez lesz alkatrész évek múlva is? Nem drágább nyomtatni vele? Ezek csak laikus kérdések, de mondjuk a laptopoknál az a tapasztalatom, hogy az üzletiekhez sok év múlva is lehet találni alkatrészt, nem úgy, mint a az egyszerű, eldobható társaihoz.
Van a családban egy ML-2160, ami nem rossz, csak fajlagosan drága bele a toner, bár csak eredetivel nyomtatnak. -
atala
Topikgazda
válasz qnadam #11519 üzenetére
Hivatalosan 3000 oldal a garancia, ezt megkérdeztem az Epsonnál, viszont a szervizek nem fogják nézni az oldalszámot. Ha gond van, akkor a Rikves-hez kell vinni, Ök nagyon rendesek.
Az L805 nagyon megbízható. Mielőtt megvettem, több embertől is érdeklődtem akik ilyet használnak, és nekem is ez a tapasztalatom. -
Primary92
senior tag
Sziasztok! Szeretnék venni otthonra egy mono lézer nyomtatót használtan. Nincs különösebb elvárás, csak annyi, hogy előny, ha tud 1200 dpi-t (sok raszteres kép jellegű nyomtatni való van).
Milyen márkák, mely típusai közül érdemes választani, ha a keret nem nagyon tudja meghaladni a 20000 forintot? Érdemes költeni a felújítottakra, ahol esetleg még garanciát is adnak rá?Az utángyártott tonerekkel mi a helyzet? A szokásos nyomtatási feladatok mellett két extra cél is van: NYÁK-ra vasalás, illetve ilyen trutymóval viszem át fára, illetve különböző anyagokra a nyomatot.
-
veterán
helló,
nyomtatót keresek, egyrészt fotóra, másrészt mindenmásra. az ideális az lenne, h a gép fizetne azért hogy nyomtathasson az epson külső tartályosok tetszenek, de nagyon sok rosszat olvastam a megbízhatóságukról. még akár egy l805 is beleférne, de ott meg az a 3000 oldal garancia hangzik nevetségesen... ez akkor is annyi, ha 3 évre bővítem a garit? a külső tartály szimpatikus, olvastam olyat is hogy valaki tölthető patronokat gyári epson festékkel etet, ez se okozna lelki törést, de persze a gyárilag olcsó megoldás tetszik a legjobban. a wifi előny, de ha nem hálózati, azt is megoldom. szkenner a tetejére nem kell.
egyáltalán, van olyan bolt, ahol meg lehet nézni nyomatokat élőben? nehéz mit kezdeni a tesztekben azzal, hogy jó minőségű, esetleg kicsit csíkos, az meg egy kicsit kevésbé jó.hanyas vagy, te disznó?
-
atala
Topikgazda
válasz satz18 #11515 üzenetére
Ez sajnos pont egy olyan fórum téma aminél nem lehet konkrét típust ajánlani. Maximum mindenki ajánlja a sajátját amivel meg van elégedve.
Lehet, hogy annak idején amikor valaki elindította a témát még lehetett bestbuy típust ajánlani. Most már nem ez a helyzet. Csak azt lehet elmondani, hogy olcsó nyomtatóba drága a kellékanyag, drágább nyomtatókba olcsóbb a kellékanyag.
Ami még biztos, nem jár ide olyan szaki, aki rengeteg nyomtatót ismer, és mindegyikhez tudja mennyibe kerül a kellékanyag, és esetleg tudna konkrét típust ajánlani.Ha valaki ide jön, és azt mondja, hogy szeretne egy olyan nyomtatót amivel kiváló minőségben tud fényképet nyomtatni, és olcsó bele a tinta, akkor tudok neki ajánlani. (epson L805)
Vagy ha kell egy színes multis nyomtató az irodába, ami bírja a gyűrődést, akkor ajánlom az Epson WF-5620-ast. -
energomatt
senior tag
válasz satz18 #11515 üzenetére
Ha egy fórumtopikban nincs témaösszefoglaló, akkor is van arra lehetőség, hogy a legáltalánosabb kérdésekre rákeresve, vagy akár csak 10-20 hozzászólást visszaolvasva, hasznos információkhoz juss. Tehát az lehet az egyik értelme egy ilyen fórumnak, hogy megtanulj önállóan is tájékozódni. Azt is többször leírtuk, miért nem számíthatsz ebben a speciális piaci helyzetben konkrét típus ajánlatokra, vagy ha mégis ilyet kapnál, miért érdemes azt erős fenntartásokkal kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Kisvállalkozásnak rakok össze egy gépet, és kellene nyomtató is hozzá. Semmilyen tapasztalatom nincs e téren.
Scannelni és nyomtatni kellene majd számlákat.
Ennyit tudok Lézer vagy tintasugaras?!
Megbízható legyen, semmi extra, csak tudja a dolgát.
Mit tudnátok nyugodt szívvel ajánlani?
Bruttó 40e kb a keret rá..Köszönöm!
havri
-
energomatt
senior tag
Ha lenne egyértelmű "bestbuy" akkor azt ajánlanánk, de ilyen sajnos nincs. Nem világítottál rá, hogy miért pont a te segítségedre szorulna, amikor egykőtök sem rendelkezik több tapasztalattal? A tintasugaras kontra lézer választásról itt szinte heti rendszerességről szóltunk már. Használd a fórum kitünő keresőjét és olvasd el a korábbi ezzel kapcsolatos hozzászólásokat, a korábbi ajánlatokat és ennek alapján mérlegelj!
[ Szerkesztve ]
-
koop6
tag
válasz energomatt #11495 üzenetére
Köszönöm a választ, egyben jogos, viszont így nehéz lesz neki bármit is ajánlani, mert nem tudom mi érhető el a számára, hacsak nem amazon / társairól rendeltetek vele.
Esetleg olyant tudnál javasolni, ami újabb típus, tehát valszeg még elérhető mindenhol a világon, vagy legalábbis online?
De az is jó, lehet, ha inkább abban segítesz mit érdemes ilyenkor nézni, tintasugaras / lézer, melyik márka az, amelyik megbízható (Brother, Kyocera, Epson, amikkel van még régről minimális, de alapvetően jó tapasztalatom). -
gyenesmartin
őstag
válasz gyenesmartin #11473 üzenetére
Megvettem a nyomtatót. Ha valakinek szintén nyák készítéshez kell, akkor tudom ajánlani, egész jól lehet vele dolgozni műnyomó papírral együtt.
-
atala
Topikgazda
válasz Varshi #11504 üzenetére
Ugyan úgy működik a tisztítás mint a többi nyomtatónál. Átfújja a tintát a fejen, majd egy puha lapka ami a parkoló állás előtt van, lehúzza a fejről a tintát.
Igen, ez nálam is megesik. Egy fúvóka miatt csinálok egy fejtisztítást, és utána a fele fúvóka nem működik. Utána kell 2-3 tisztítás mire helyre jön.
Egyébként még annyira lehetne mit fejleszteni a tintasugaras nyomtatáson.
Pl meg kellene végre azt oldani, hogy ha egy fúvóka bedugul, akkor egy másik ami fizikailag utána van, átvegye a helyét. Tehát úgy kellene elhelyezni a fúvóka sort, hogy dugulás esetén a másik még ugyan úgy oda vigye a tintát.
Valószínűleg meg is tudnák ezt tenni, de akkor tovább használnák a nyomtatókat, és kevesebb lenne az eladás. -
Varshi
aktív tag
Az Epson L-szériánál mi végzi a fejtisztítást? Valami "letörli" azt a tintát? Vagy kifújja magának, mint a náthás az orrát?
Csak mert belefutottam abba megint, hogy egyetlen rossz helyre nyomtatott vonalka miatt lefuttattam egy fejtisztítást, és most a minta 50%-a nem látszik... :-(
-
atala
Topikgazda
válasz zsozsoka80 #11496 üzenetére
Nem ismerem minden Epson típust, csak amivel volt dolgom. Amit kinéztél az a baj, hogy nagyon kis patronokat használ, amihez elég drága az eredeti patron. Igaz, van hozzá utángyártott patron is, de akkor le kell mondanod a pigmentes tintáról. Amit még megtehetsz, hogy veszel hozzá tölthető patronokat, és a színeseket megtöltöd eredeti L szériás nyomtatóhoz való tintával. A feketébe pedig az ugyan csak eredeti 7741-es tintát töltöd. Így biztosan nem lesz a tinta miatt gondod.
Viszont csak akkor vedd meg a nyomtatót használtan, ha az összes fúvóka működik. ha csak egy is el van dugulva, csíkozni fog a nyomtató.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest