Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Steam Deck
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz
mclaren777 #8961 üzenetére
Nyomtatóval max 5 évre számolj, ha kibír többet is örülhetsz. 10 -et már csak levélnehezékként fog bírni. Nem gyakori na... Nekem 5 év 3 hónapot bírt, aztán megadta magát a HP -ban a fej. A fej pedig egy új nyomtató ára lett volna...
5 évre lehet kalkulálni... Többre nem érdemes... -
epzon
őstag
válasz
inkább az L120 szerintem mint az L110 az jobb gép
egyébként miért ne nyomtatnál színesben? feketében 0,5 Ft színesben meg 1 Ft nyomtatni, akkor nem jobb már színesben nyomtatni amikor csak lehet? szebb, minőségibb, láthatóbb nyomatokat eredményez, pláne hogy még kapsz is festéket hozzá bőven3-4 hónapokat simán kibírnak ezek a gépek úgy hogy nem használod, nem kell félni a beszáradástól (nekem már 6 hónapot is állt gép akkor sem volt gond)
-
Varshi
aktív tag
válasz
Ez a "mérce" ez nehéz ügy, kicsit mint "a régi szép időkben".
Olyan már aligha lesz - ma kapható nyomtatóval -, hogy csak locsolod be az ugy. tintát, és max melléfolyik, másért nem is kell aggódnod, mert akkora lyukméret van, hogy fogpiszkálóval tudod pucolni a begyógyult fejet... Minden gyártó küzd ez ellen, hiszen abból egy centjük se lesz, hogy az ebayen rendeled a tintán Kínából. )Két eltérő felhasználási módot írtál. Tök más nyomtató kell rájuk.
Ha a több 1000 oldal biztossá válik, akkor döntsél szerintem, addig próbáld húzni a döntést. Nagy a különbség, több 1000-et nem szokás "csak úgy" nyomtatni. Ott esetleg más szempont is fontos lehet, mondjuk hogy kész legyen a nyomat gyorsan stb. -
Varshi
aktív tag
válasz
mclaren777 #8603 üzenetére
Most gyakorlatilag - egy analógiával élve - a tökéletes autót írtad le, ami gyors, nagy, megbízható és ráadásul keveset is fogyaszt, viszont olcsó. Ilyet nem fogsz találni.
Javaslat: elsőként az "olcsó tinta" dologból adj lejjebb.
Viszont: ha ritkán nyomtatsz, ne vegyél utángyártott patront (hiába nagy a kísértés), mert be fog száradni.Évente 300 oldalnál teljesen felesleges a patronárakat nézni, mert így egy patron se fog kifogyni, csak a demo patron. Egy XL töltésű patron 2 évig elég, mondjuk 6ezerért.
Autós példa: mindegy, hogy 5-öt vagy 15-öt eszik az autód, ha évente 1-szer tankolsz csak.Általában a HP ink advantage nyomtatói elég elfogadható tinta-árakkal működnek, és sok nyomatra elég.
Másik lehetőség: leadsz az igényekből (Wifi, színes stb.), és veszel egy akciós mono lézernyomtatót, aminek a töltete évekig elég lesz neked. 20 alatti akciókkal szoktam találkozni, de van 15-ért is. Sőt, most rákerestem, 20-ért már WiFi-t is tud némelyik. Cserébe azt az évente 1-2 színes oldalt máshogy kell megoldani.
-
Gergőke88
addikt
válasz
mclaren777 #4109 üzenetére
A 1050 szerintem drágább mint a 2050.
A Deskjet 1000 ugyanazt a patront használja, mint a 2050 tehát alapcélra tökéletes. -
epzon
őstag
válasz
mclaren777 #4079 üzenetére
nem
-
epzon
őstag
válasz
mclaren777 #4076 üzenetére
szerintem neked egyébként jó választás lenne egy olcsó színes lézer, ha nem kell a multis
ebből azt vedd, amelyiknek a legnagyobb a kezdő tonere (jellemzően 700-1000 oldal között mozog)
ez neked elég 2-3 évig, utána meg kuka (sajnos)
-
Gergőke88
addikt
válasz
mclaren777 #4076 üzenetére
Szia.
A Hp deskjet 2050, ha kell wifi 3050.
Ezek ugyanugy 2patronos gepek a 301 tintat hasznaljak. Tudnak mukodni csak fekete patronnal is. Ha kell fax, alacsonyabb lapktg. akkor erdemes megnezni az officejet 4500-t. -
epzon
őstag
válasz
mclaren777 #4074 üzenetére
hello
egy korábbi hozzászólás:
"nyomtatók 10eft - 100eftig terjed otthoni/kisirodai célra
minél drágább annál olcsóbb fenntartani
egy 10-20eft-os nyomtatónak a lapköltsége monóban 15ft színesben 50ft/lap környékén mozog
20-50eft között fekete 6-8ft színes 25-30ft
a 50eft felett 3ft/fekete és 15ft/színes lap
a típusok között meg funkcióbeli különbség van (fax, wifi, duplex, adf, stb.)
úgyhogy ez alapján lődd be, hogy milyen kategóriában keress és, hogy milyen funkcióra van szükség"persze használhatsz nem eredeti kelléket, azonban ha hónapokig nem használod azzal a gépet akkor garantált a beszáradás
-
delphinium
tag
válasz
mclaren777 #2347 üzenetére
Szia!
Neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél. A HP deskjet egy olcsó otthoni nyomtató, a HP officejet 6000 egy irodai eszköz, a Canon IP3600 egy öt tintás fotónyomtató. Mindegyiknek van előnye és hátránya. Ha ritkán és keveset nyomtatsz, akkor a Deskjet egy jó választás. Ha havonta többet nyomtatsz, 100-400 oldalt, akkor válaszd a HP Officejet 6000. Elsősorban fotóra nem az elöbbi kettőt ajánlanám, hanem HP Photosmart nyomtatót vagy a Canon IP3600.
Üdv: D -
QwErTy42
addikt
válasz
mclaren777 #2350 üzenetére
Szia!
A Canon ISO szerint is megadja az oldalszámokat csak az oldalukon még nem igazodtam ki teljesen. A canon biztos olcsóbban nyomtat mint a kis d2660. Az Officejet 6000 920xl fekete patronnal megy ami 5000 pénzért nyomtat 1200 oldalt. Fotóban jobb a Canon de ennél biztosan drágábban nyomtat már csak azért is, mert az egy otthoni fotonyomtató, míg a HP egy kisirodai.
-
mclaren777
senior tag
válasz
mclaren777 #2347 üzenetére
Emellett érdekelne még vélemény a Canon IP3600 és a HP OfficeJet 6000 típusról is! Nem lenne jóval költséghatékonyabb ezen modellek fönntartása? (Töltögetés nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest