Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
astreno
tag
Az a baj, hogy a Canon mg 3550 nyomtató annak a korábban vázolt próbálkozások ellenére sem nyomtat (tintapatronfeltöltés, driver újratelepítés, resetelés, dugulás ellenőrzés zsebkendővel). Kiírja, hogy kifogyóban a fekete tinta és nem nyomtat
Ha nyomtatna, természetesen lesz@rnám, hogy mit nyafog.
-
szeva000
addikt
Az nehéz lesz
, mivel most még szkenner hiányban szenvedek.
De azt állíthatom,hogy jobbak a nyomatok minőségre, mint a canon volt.Ráadásul 6fajta papírral kibróbáltam,igazából nincs gond, mint a canonnal volt. Az még a gyárit sem szerette mind.)
A színhelyességgel kissé küzdök, annyira nem vészes, de szeretem a tökéletest. (kalibrálni kellene a nyomtatót is, de csak I1 display pro-m van az NEC PA271-hez. Az megoldaná a problémát) -
jozsi252
veterán
Az egy dolog hogy olcsó lézereshez ne járjon olcsón toner. De azért én túlzásnak érzem hogy a nyomtató árát elkérik ha gyàri tonert veszel bele. 11ft csak a toner lapköltsége. Ezért akarok inkább az általam említett Epson L355 vagy L365 közül választani.
Csak nem tudom hogy megér-e egy kis pluszt a L365y -
epzon
őstag
Csak azt hagyod ki a történetből hogy utángyártott töltött patronokkal etetted az epsonokat, és azok okozták a problémát, és meglepő módon még a garanciával is probléma akadt....
most előhúzok neked 5-10 éves gépeket amik gond nélkül mennek...
Amúgy az L120 felbontása tökéletesen elegendő egy színes doksi nyomtatására
-
Traxx
őstag
"Egyébként nem tudom mi a baj, de lehet kapni nyomtató fejet ha pl beszáradt vagy csíkoz."
Fejhibás lett, de hiába tettünk bele új feje(ke)t, azt is kapásból hibásnak jelezte. Elvittük, fejcsere...jó volt kb. 1 hétig, és nyomtattunk vele vagy 30 oldalt maximum. Ekkor újabb fejhiba...gariba vissza, hogy a fej rossz, arra tippelt mindenki, hogy az újonnan beszerelt gyári hibás lehetett. De a harmadikkal már szinte rögtön kakukk volt, ugyanúgy fejhiba (ez minden alkalommal a cián-magenta volt), ezt követően pedig a fekete-sárga is hibát dobottA szerviz szerint jó eséllyel elektronikai gondja van, tehát permanensen fog fejhibázni, hiába cserélgetnénk, és azt nem tudják javítani, a HP pedig új panelt vagy ilyesmit nem értékesít. Szóval kuka.
Mi is autóipari beszállítók vagyunk egyébként, és az auditokra, doksikra valóban kell színes ábra, de ezek mennyisége nem horror szerencsére
Új termék bevezetésénél viszont fotós dokumentációt nem kell csatolnunk, szóval ha a színes nyomtatás megoszlását nézzük, akkor olyan 80:20-ra mondanám a diagramokat és hasonlókat, illetve a fotókat. Szóval nem kimondottan fotónyomtatóra van szükség, hanem egy olyanra, ami ha kell, azt is elfogadhatóan nyomtat
A Maxify, az iX és a Pro Canon már nagyon túl van a kereten, és ilyen fölösleges is lenne.
Az Epsonokkal miért voltak problémáid?
-
Traxx
őstag
Először is köszi a választ
Nos, nyomtattunk fotópapírra, HP Premium plus volt az alany. És a képek a legjobb minőségben ugyan viszonylag élesek voltak, de jóval sötétebbek, mint ami a monitoron megjelent. Illetve érdekes módon általános nyomtatást alkalmazva egyáltalán nem volt rosszabb a kapott minőség, mint fotónyomtatáskor
A színes nyomtatás legnagyobbrészt nem fotókra korlátozódna, max. 1-2 alkalommal lenne rá szükség, prezentációs céllal (termék hibatípusok bemutatása, szerszámok fotói, stb.). De jellemzőbb lesz a színes oldal, így az előbb említett képeket is inkább ide sorolnám, mert ezeket sem tervezzük fotópapírra nyomtatni, inkább dokumentumok részei lesznek. És igen, A4 méretűek lesznek a fotók, 9x13, 10x15, stb. méretű képek nem igazán lesznek, vagy csak elvétve (1-2 alkalom / év).
Oldalszámra nem tudok még nagyon becslést sem mondani. A nyomtatandó dokumentumok legnagyobb részéhez nincs szükség színesre, na meg arra ott van a nagy fénymásoló. Eleve az a gond, hogy ritkán kellene színes, de ha kell, akkor nincs kecmec, és falusi cég révén azt sem nagyon tudjuk megoldani, hogy elvisszük ilyenkor a cuccot valami ezzel foglalkozó helyre (és a céges adatok miatt ez amúgy sem lenne szerencsés). A mennyiségre egyszóval azt tudom mondani, hogy éves szinten kevés. A nyomtató áram alatt tartása szintén megoldott lenne. Szóval ami a legfontosabb, az az, hogy azt a kevés melót, ami a nyomtatóra jutna, azt megbízhatóan legyen képes elvégezni jó pár évig.
Legjobb lenne amúgy egy másik Officejet 8000, vagy 8500, hogy a szinte új eredeti patronok se vesszenek kárba, csak már kifutott típus
A 8100-hoz pedig ugyanezek már nem jók.
Az Epson külső tartályos megoldásai (főleg az L110) milyenek szerinted?
-
dudi6
senior tag
-
ngabor2
nagyúr
Köszi az ajánlást, a Brotherek után nem jutottam el a HP-ig
Érdesnek tűnik, utánaolvasok.
A Brother DCP-J4120DW-nek is van (az oldala szerint) Linux támogatása. Amitől kicsit tartok, az nálam is a beszáradás. Erről van valakinek tapasztalata? Nem igazán találtam se jót se rosszat a topikban.
mod: úgy tűnik, le lett állítva a projekt
A tintással szemben nagy az ellenállás, a lézer meg jóval túllő a kereten.
-
epzon
őstag
nem mindegy hogy milyen a papír adagoló mert alsó tálcából nem fog felvenni normál papíron kívül semmit
nem a nyomtatás és szkennelés extra funkció, hanem hogy közvetlenül pendrivra pdf formátumban/ból tudja eztde bizony a canon sokat vár, szárítja a papírt, tapasztalatból mondom
ha tudnád mi a direct wifi akkor nem írnál ilyet (router nélkül közvetlenül az eszköz - telefon, táblagép, laptop - össze tud kapcsolódni)
ismerem ezeket az epsonhoz fűződő tapasztalatokat... biztosan kínai tintával használtad ami tönkretette... és innentől kezdve bármit gyárt az epson az csak sz.r lehet...
-
epzon
őstag
"Konkrétan ezt az Epsont nem láttam, de saját pénzen én nem szeretnék soha többet Epson közelébe kerülni..."
látod látod - nem is ismered de te mégis ki mered jelenteni hogy melyik a jobb. Én láttam mindkettőt és tudom hogy melyik a jobb.
színesben canon 15 - epson 20lap/perc
Papírtálca - epson 250+80lapos hátsó tálca (boríték, csekk tértivevény, recept nyomtatás jobb innen) + 250 opcionális
kijelző - epson nagyobb és okostelon szerű elrendezés és kinézet - azaz könyebben elsajátítható megtalálhatóak a funkciók és 3 cm átlóban azért már jelentős különbség
és duplexben irgalmatlan sokat vár mikor fordítja a papírtextra funkciók - pl PIN kódos nyomtatás; nyomtatás, szkennelés pendrivere pdf formátumban is, Direct Wi-Fi, távmenedzsment, felhasználói korlátozások, LDAP cíjegyzék támogatás stb.
-
csabiee
csendes tag
Köszi a tippet, jó kis gépek, és ha igaz a reklám, tényleg nagyon olcsó vele a nyomtatás. Viszont maga a gép nekem drága, ennyit nem szánok nyomtatóra. Tényleg keveset (heti 2 oldal mondjuk) nyomtatok, sokáig nem térülne meg. Valami olcsóbb típust nem tudsz esetleg, amibe olcsó a patron? Használtan 5-15k között gondoltam rá.
-
Teki1986
tag
Hello!
A felbontás az mit befolyásol?
Most így gyorsan kerestem párat. Akkor ezek megfelelnek az igényeimnek?
A lézer az soha nem szárad be? Szóval ha nem használom hónapokig akkor is jó lesz?
-
e=mc²
őstag
Igazabol az ar majdnem mindegy. Nyilvan elszallni nem kell. Nekem az kell, amit leirtam #8930-ban. Az, hogy most ez lezerrel vagy tintasugarassal oldhato meg, nekem tokmind1.
Termeszetesen a kellekanyagok kozul ne egy darab keruljon 20e Ft-ba, es ne 300 oldal utan kelljen cserelgetni. Ami fontos, hogy legyen rajta Ethernet port.
Egyszeru sima szines nyomtatora van szuksegem LAN-on.
-
Köszi a választ!
Igazából nem tudom megítélni, toner csomagban utángyártott: 28900 (1000 oldal) , eredeti kit: 51980 (4000 oldal)Nem tudom melyik lehet elírás, az eredeti kit-tel számolva 1,30/oldal ha igaz, ami nem tűnik soknak...
Jól gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest