- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forestjo
senior tag
válasz Tikakukac #7998 üzenetére
Csak ezt a szintet hozzák teljesítményben? Pl. egy T500 ezzel a kiépítéssel: "Processzor: Intel C2D T9400 2 x 2530 Ghz 6Mb Chace" - nem erősebb sokkal a fenti Asus-nál? Nem tudom, ezért kérdezem.
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
Forestjo
senior tag
válasz Tikakukac #7996 üzenetére
Nem, azon gondolkozom, hogy új, vagy használt. Ezért kérnék segítséget, hiszen nem vagyok jártas a laptop világban.
Állítólag a IBM/Lenovo T500 egy erős kiépítésben - kb. 20-25 ezerrel kevesebbért - még mindig többet ér, mint ezek.Én úgy tudtam eddig, hogy ezek a Taiwani gyártók jó cuccokat csinálnak, de többektől hallottam, hogy sok a gond velük. Ez igaz?
[ Szerkesztve ]
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
Forestjo
senior tag
"ASUS X53E SX2172D laptop(Intel Celeron Dual-Core B820 / 4GB / 500GB / Intel HD Graphics 2000 / DOS / Piros)"
Sziasztok! Ez a kiépítés mire elég? Mekkora Teljesítményű procit jelent ez (GHz-ben)? 99-ért árulják újonnan. Én most is Celeront használok, idegenkedek tőle, mennyit ront a teljesítményen?
[ Szerkesztve ]
-
doddencs
senior tag
válasz Gooffancs #7984 üzenetére
ha az ember játszani akar, a dedikált kártya nélkül is megoldja. azok a jóöreg flash játékok.
"Meg akkor inkább bulizzanak a játék helyett."
ja igen, mert bulival kiesik az aznap este, és a másnap.egyébként programozó, jelen. és játszok, bulizok, iszok, nőzök. mondjuk munka most nincs. lehet ment a tanulás rovására is mindez, de most van időm ezekre.
-
Acsifun
aktív tag
Panaszkodtam hogy szaggat a Prototype 2 7670M -el, hát azért volt mert a noti energiatakarékosra volt véve már 2 hete és elfelejtettem , teljesen szépen viszi a játékot
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
akos727
senior tag
Üdv, milyen notebookot ajánlanátok nekem?
Legfontosabb, hogy dolgozni tudjak rajta, office programok menyjenek rajta. Tudom, hogy ez nem nagy követelmény, de fontos az is, hogy egyszerre sok outlook lap, meg sok internetes lap legyen megnyitva és ezt vigye el akadásmentesen. És hát persze az is szempont, hogy minél tovább legyen jó,erős, esetleg valami minimális játék elfusson rajta(valami nem integrált vga jó lenne), de nem nagy gond ha már nem fér be az ár tartományba. Újonnan szeretném venni számlával, keret nincs meghatározva, de 100 eleje fele fellelhető legyen. Márka nem igazán fontos, garancia annál inkább. Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Éppen a Toshiba L850-est püfölöm. Basszus 1,5 hétig volt nálam a Mac és elfelejtettem a Windows-t kezelni, beszarás. És, h milyen az L850? Most adtam le egy 400.000Ft-os fémtömböt, ahhoz képest király
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz ->Raizen<- #7866 üzenetére
Most vetem, már meg el is adod...Miért adod el ha publikus?
-
Gooffancs
tag
(#7968) HUN]Repa
Az Acernek e szerint, nem a legjobb a hűtése. Az y570 az egyik legjobb választás ennyiért, de ha játékra kell, akkor nem sokkal többért van nagyobb teljesítménnyel y580.
Azt pedig gondold át, egyetemen nem biztos, hogy kifizetődő egy játékra alkalmas gépet venni, jobban jársz egy gyengébbel a tanulmányaid miatt(#7972) btudos
Valószínű, hogy akkor elírás. Esetleg, találhatsz még fél-egy éves használt üzletit aprón, de ott az a baj, hogy csak sandy és hd3000 a jellemző...(#7974) Mardel92
Jó lenne eldönteni, hogy kell e a játék, ha igen akkor: [link] [link]
Ha nem kell akkor, még van Probook integrált VGA-val. Ilyen áron csak 15.6"-t kapsz, ha esetleg jöhet használt gép is, akkor 1 éves üzletit még kaphatsz itt hardveraprón gyári garanciával, esetleg kisebb kijelzőbel. Pl.: Ezt, de van több is.(#7975) kirusz1
Ennyiért valami, használt gép érné meg. Nézz szét, itt... Ezekre még van fél év garancia, de jobb az anyaghasználat mint a 100 eFt-os alsó kategóriásoknál. Esetleg még nézz körül hardveraprón, hátha találsz valamit. -
kirusz1
őstag
a netbook topicban nem igazán van nagy élet ezért ajánlannátok 1-2 jó ár tudás arányu hordozható gépet 70-100 ig könnyü legyen.nem igazán vagyok képben hogy mi legyen net,not,subbook annyi féle van.
-
Mardel92
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék laptop vásárlás ügyében kérni. Az asztali gépemet cserélném, beáraztattam, kb 110k-t ér, max 40et tudok rádobni, szóval 150k lenne a plafon.
Ami a lényeg, hogy 14"-15" körüli legyen a kijelző. Főleg netezni használom, de mivel elkezdem az egyetemet hordoznom kéne jegyzetelés miatt. Régen sokat játszottam, most már csak hobbi WoW-os és Diablo 3-as vagyok, de jó lenne ha ezek futnának rajta. Lényeg, hogy bele tudjak tenni 2 vinyót, mivel kéne egy HDD is és egy SSD is (akár az ODD rovására, azt sose használom). SSD-m van, szóval minél nagyobb winchesteres gép kéne.
A többi alkatrész annyira nem lényeg, minél jobb ami kijön. AMD és Intel párti se vagyok különösen, volt már minden, jöhet ami jobban megéri
A ház legyen minél letisztultabb és ha létezik olyan amin 5 csatornás hangkimenet van, annak is örülnék (mivel itthon van 5.1 és ha rátudnám kötni nem stereoban, az nem lenne rossz, de ez nem annyira fontos )Előre is köszönöm a segítséget!
-
őstag
válasz kmisi99 #7920 üzenetére
Nekem 8510p-m volt ezelőtt. Most is szolgálja az asszonyt 4 év után. Szerintem jó gép. Kitűnő a billentyűzet és az wsxga+ kijelző szerintem ideális ebben méretben.
Ami problémás vele, hogy az xp driverei foghíjasak (de kit érdekel ez mostanság) valamint elég hangos és melegszik (nemhiába elitebook előd ). -
HUN]Repa
aktív tag
Elvárás külön nincs amit szeretnék az erős vga és minőségi ház, ergo üzleties egy kicsit vagy trendi mint a M3 illetve játékokkal is elbánjon azért. A Probook-ok tetszenek nagyon, de ott nincs megfelelő erősségű vga és az újakba se lesz.
God save us from the arrows of the Hungarians.
-
btudos
nagyúr
válasz Gooffancs #7967 üzenetére
És tényleg fényes, akkor ezt benéztem, pedig van ennek matt verziója is, majd körülnézek.
Dellnek a supportjával és a Latitude széria anyaghasználatával volt korábban gondunk, plusz nekem a formavilága kifejezetten nem tetszik.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Gooffancs
tag
Értem én, hogy matt kijelző, de az Asus az fényes
A Probook az jó választás. Itt olcsóbb!
A dellel mi a baj, mi volt vele a rossz tapasztalat? Abból lenne még...(#7966) Raiu
Én a sötétet venném, kevésbé gyűjti a koszt, és szerintem elegánsabb is. Ramot tudsz bővíteni pár ezer forintból, de nem tudod lefesteni[ Szerkesztve ]
-
Raiu
tag
válasz Gooffancs #7964 üzenetére
Céges gépnek lesz véve papíron (mellette magán használat) és így kellenek a megfelelő papírok hozzá.
Már csak azt nem tudom, hogy melyiket válasszam:
1) Z580 59-335981 (204k)Vagy máshol kéne venni szerinted? Kicsit félek a fehértől,mert nem tudom mennyire tartja meg az eredeti színét. Viszont a +HDD és + memória miatt jobb vétel lenne SZERINTEM.
-
btudos
nagyúr
Sziasztok!
Elérkezett hát az idő, mikor új notebook után kell néznem, régi 4 éves gépem ugyan egész jó állapotban van, de gyenge már a jelenlegi feladatok teljeskörű ellátásához. Elsődleges szempont a hordozhatóság, valamint a hosszú üzemidő és a teljesítmény aránya
Amiből nem engedek:
- 13-14"
- matt kijelző
- Minőségi ház stabil billentyűzettel (ultrabook ne legyen, hacsak nincs személyes tapasztalat, amire alapozhatok)
- Dell NE legyen (korábbi és jelenlegi rossz tapasztalatok)Amivel kapcsolatban meg lehet győzni:
- integrated-only GPU (emiatt előnyben részesítem az Ivy Bridge-es APU-kat, a HD4000-nél nem kell több, a 3000-rel nem mindig voltam kibékülve eddig)
- i5, mivel szoftver tesztelőként dolgozom (nem játék, business cloud services), néha kell a kraft, és az energia management miatt is jobb lenne az i3-nál
- 200-250 ezer forintos kategória, kicsit túl lehet lépni, de számottevően többet nem szeretnék rászánniOp. rendszer nem kell, de van amit nem lehet nélküle kapni.
Ezek alapján ami minden kritériumnak megfelel, és nekem is erre húz a szívem, az Asus U32vm
Alternatív lehetőségként megjelent a Pheke féle Probook 4330s, ami ugyan "csak" Sandy Bridge, és van dedikált GPU, de az aksija ennek se rossz.
Igazából ezt a kettőt találtam eddig, amik tényleg tetszenek (fontos hogy ne érezzem azt, hogy rosszul döntöttem, vagy xy jobb választás lett volna, miután megveszem), de örömmel várok még ötleteket.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Matea
csendes tag
Köszi a gyors választ
-
Gooffancs
tag
-
Matea
csendes tag
Sziasztok 130k körül szeretnék laptopot venni...mindenféle használatra:játék filmnézés stb...
mit javasoltok? -
zsolti92
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni amelyben a segítségeteket kérném. Egyetemhez kell, de virtuális gépeket is használnék. Elég ehhez egy Core i 5 vagy inkább core i 7 eset vegyek. 200K körül mit tudtok ajánlani. Méretben 15.6 ra gondoltam és a videokártya dedikált legyen. Válaszaitokat előre is köszönöm -
Raiu
tag
válasz Gooffancs #7953 üzenetére
Az a baj,hogy az nem támogatja a WiDi-t ami kell nekem és nagyon kevés az akkuról a működési idő. Akkor a z580 a best buy ebben a kategóriában? Illetve fehér műanyag vagy a lilás fém burkolatosat vegyem inkább a linkeltek közül?
ussseal #7955: Sajnos különböző indokok miatt nem jöhet szóba használt gép.
[ Szerkesztve ]
-
ussseal
tag
Szerintem nem rossz választás ez a Z580, mondjuk ebben az árkategóriában a GT630 egy konzumer gépnél nekem egy kicsit túlárazottnak tűnik. Esetleg ha lehet még megnézném a helyedben itt az aprón SeniorTilla Pavilionjait, ha lehet még kapni őket
Úgy tudom, hogy nem használt, hanem renew Hp gépeket árul (gyakorlatilag teljesen új) 2 év gyári HP garanciával, számlával
[ Szerkesztve ]
-
Raiu
tag
Üdv
Jövőhét elején rendelnék LEGKÉSŐBB laptopot.
Keret 204.000Ft (postaköltséggel együtt, de nagyon minimálisan hajlandó vagyok felé menni).Felhasználás:
- Guild wars 2 játék + TS + stream + videó felvevő futna folyamatosan (Kell a bivaly erős processzor a szerver összecsapásokon hozzá!)
- Videó szerkesztés
- Kép szerkesztés
- HD film
- NetElvárás a géppel szemben:
- 2 év garancia minimum
- i5 proci (jó lenne, ha 3. generációs lenne)
- 4GB memória
- Hurcolást bírja (viszont súlya lényegtelen)
- Később más játékok legalább very low on fussanakÍgy a következő gépet találtam ami megfelel a keretnek és az elvárásoknak.
1) Lenovo Z580 (204.000Ft)
2) Lenovo Z580 (206.400Ft)
3) Bármi ami szerintetek jobb ennélElőre is köszönöm a gyors válaszokat!
-
Raiu
tag
Üdv
Jövőhét elején rendelnék LEGKÉSŐBB laptopot.
Keret 204.000Ft (postaköltséggel együtt, de nagyon minimálisan hajlandó vagyok felé menni).Felhasználás:
- Guild wars 2 játék + TS + stream + videó felvevő futna folyamatosan (Kell a bivaly erős processzor a szerver összecsapásokon hozzá!)
- Videó szerkesztés
- Kép szerkesztés
- HD film
- NetElvárás a géppel szemben:
- 2 év garancia minimum
- i5 proci (jó lenne, ha 3. generációs lenne)
- 4GB memória
- Hurcolást bírja (viszont súlya lényegtelen)
- Később más játékok legalább very low on fussanakÍgy a következő gépet találtam ami megfelel a keretnek és az elvárásoknak.
1) Lenovo Z580 (204.000Ft)
2) Lenovo Z580 (206.400Ft)
3) Bármi ami szerintetek jobb ennélElőre is köszönöm a gyors válaszokat!
-
Gooffancs
tag
válasz Vasinger! #7947 üzenetére
Nézd meg amit linkeltem, 200 eFt-ból szerintem ezek a legjobbak. Az aprósnál is gyári a garancia... A 2 HDD hely csak az ODD kárára lehet, ha az is kell, akkor veszel egy USB-set... De néhány laptopban van mSata csati, és oda mehet mSata SSD, és akkor megmarad minden, de az csak felsőbb árkategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Gooffancs #7943 üzenetére
Az a baj, hogy sosem volt még laptopom, így nem tudom milyen 13-14-15"-ossal utazni, de igazából az a lényeg, hogy a hátizsákba beférjen, amiben van laptop tartó is, de nincs kizárva, hogy lesz laptoptáskám is.
Ramot, meg SSD-t már cseréltem laptopban, de nem az enyém volt, én csak csináltam. Viszont az fontos lenne, hogy ezt biztosan garivesztés nélkül lehessen, tehát ne legyen leragasztva az a rész, vagy hasonlók.
SSD-t mindenképp HDD-vel használnám, mert 128 GB eléggé kevés számomra, szeretek terjeszkedni...
Van olyan laptop amiben 2 HDD hely van, tehát egy SSD és egy HDD?
Ivy és Sandy is jöhet, amelyiknek jobb az teljesítmény/fogyasztás/ár mutatója.
Azt elfeljetettem írni, de rákérdeztél, viszont megintcsak kihangsúlyoznám, operációs rendszer nélkül vennék és csakis újonnan! Apróról is veszek ha kell, de normális bolti garival, nem János bácsin keresztül 1 hónap próbagarisat.
negyedes:
Gondolom méretbeli különbségeknek vannak előnyei és hátrányai pl. nagyobb laptopon jobb és nagyobb billentyűzet, nagyobb képernyőfelbontás, jobb hűtésirendszer stb. Vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
válasz Vasinger! #7942 üzenetére
Mi alapján érdemes méretet választani?
A szeribte hogy mekkora jo neked. Nezzd vegig a paletatt 12-17ig es meglatod h mekkora jo neked, melyket latod jol noramlis tavolsagrol.
A ram bovites egyszeru nem jar garivesztessel. Csak megnezed hogy mennyin ketyeg az bent levo ram es veszeel egy olyat.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Иван
őstag
válasz Gooffancs #7943 üzenetére
Én is rendeltem egy 4530s-et, amúgy azok mind GDDR5-tel vannak szerelve? JA meg ha kéne mondjuk 1-2 év múlva még bele RAM, tudok garivesztés nélkül belepakol(tat)ni? ÉS azt most kb mennyiért végzik?
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Gooffancs
tag
válasz Vasinger! #7942 üzenetére
Ha sokat utazol, akkor lehet, hogy jobb egy 13,3" gép, esetleg 14", de ha nem zavar, hogy cipelni kell, akkor nincs gond. Ramot általában garivesztés nélkül otthon tudod cserélni. SSD-t meg már kapsz 20-25 eFt körül, 128 GB-t, ez szerintem elég a progiknak és a rendszernek, adatot tárolni, meg egy USB 3.0-s külső vinyó, vagy beszereled az ODD helyére a kivett HDD-t.
Na ami szerintem jó lenne:
[link]
[link]Ivy is jöhet, vagy kikötés a Sandy?
(#7944) Иван
Azt hogy mind DDR5-e azt nem tudom, csak feltételezem, hogy igen.
A RAM bővítés a legtöbb cégnél nem jár garanciavesztéssel, van is nyílás az alján, hogy kicseréld. Ha bontani kell az egész alját (mert egyben van az egész) akkor nem szokták engedni, és akkor szervizben csinálják. Kinézel valami RAM-t megveszed (pár ezer forint) , kb 5 perc alatt beleszereled, ezért felesleges idegennek fizetni.[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Gooffancs #7941 üzenetére
Ha ezek szokásosak...
Hát nem tudom. A környezetemből ítélve a főbb szempontok annyik szoktak lenni, hogy legyen sok mag és ócsó legyen.... az hogy recseg meg szar a zsanérja az nem érdekli őket.
Méretben passz, igazából túl nagyot sem akarok, mert hordoznám, tehát valszeg a hagyományos 15.6-os lenne a jó, de ezt se tudom, hogy mi lenne az ideális.
Mi alapján érdemes méretet választani?
A ram bővítése később jobban megéri mint most venni egy 8-assal szereltet? Mennyire bonyolult a ramcsere? (itt arra gondolok, hogy nincsenek e kompatibilitási gondok) Garivesztéssel jár?
SSD-t nem tudom, kicsit drágállom még ma...
Windows nem kell rá, mert kapok az egyetemről MSDNA-n keresztül.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Előre figyelmeztetek mindenkit, nem leszek könnyű eset, nagy összegű dolog vásárlása előtt rengeteg ideig járok utána, hogy mit vegyek, tehát nagyon alapos körültekintés után szeretnék venni egy notit, tehát ezért előre is elnézést kérek, ha kicsit fárasztó lennék.
Szóval:
Dióhéjban: egyetemre kéne, mérnökinformatikus szakra egy laptop kb. 140-200k szegmensben.
Játék az nem szempont, szokásom megnyitott fül mellett netezni, tehát akkor se szaggasson, bírja a full HD videók lejátszását gond nélkül, mivel a szakmámban nem tudom pontosan milyen programokkal fogok foglalkozni, ezért nem nagyon tudom, hogy milyen erős vas kéne, de pl programfordító progik, photoshop matematikai programok azért tudják enni a procit és a winyót is rendesen.
Dióhéjban ami kéne:
- Jó összeszerelési minőség: ne recsegjen, ne hajladozzon, ne essen szét.
- Ne csak 1 év garancia, bár ezzel nem vagyok nagyon képben laptop téren
- Legalább Core I5-ös proci. Azon belül is Sandy Bridge
- 8 GB ram
- 5-600 GB körüli winyó, bár nem tudom, hogy mi mennyire elég, lehet elég lenne kisebb is aztán külső winyóval pótolnám a hiányt, nem tudom.
- Legalább 3 usb port, legalább 1 USB 3
- DVI és/vagy Diplay Port kimenet
- ne üvöltsön a hűtője, ne melegedjen mint az állat. Nem akarok venni laptophűtőt hozzá.
- Ha van dedikált VGA benne, akkor legyen legyen mellette egy kis fogyasztású VGA is ami 2D-ben dolgozik alacsony fogyasztással.
- akkuidővel nem tudom mi a helyzet, gondolom nincs akkor szórás, vagy de?
- kijelző lehetőleg LED-es legyen a kevesebb fogyasztás miatt, IPS panel gondolom felejtős ebben az árkategóriában, tehát marad a TN+film LED háttérvilágítás.
- A végére hagytam a legfontosabbat: megbízható legyenIgazából egyelőre ennyi. Előre szóltam, hogy nem leszek könnyű eset, de nem akarok szart venni, nem fél évre tervezek!
A segítséget előre is köszönöm mindenkinek!
-
kirusz1
őstag
Sziasztok tudnátok ajánlani jó ár értékü uj nootebokot 70-100.000 között.főleg netezésre lenne használva előny lenne a könnyü suly.előre is köszi
-
ceripapa
aktív tag
válasz Speeedfire #7931 üzenetére
Hát már Gooffancs kirakta egyszer ,de ez is bőven jó lenne neki.
-
Gooffancs
tag
válasz Speeedfire #7931 üzenetére
Valahogy beszéld rá, ez így csak pénzkidobás lenne...
(#7934) ceripapa
100 eFt-ért még durvábbakat lehet kapni, esetleg pár év garival, csak körbe kell nézni.[ Szerkesztve ]
-
-
Gooffancs
tag
válasz ceripapa #7923 üzenetére
Az boltból egy lényegesen drágább cucc... Azzal a GPU-val nem játszani kell, azért kérdeztem, hogy milyen játék kell, hátha elviszi a IGP is... Kinek mi az igénye, azok a dellek jól megvannak csinálva nem úgy mint a "melegszenyasütő" széria, 3 év NBD se lebecsülhető. A 15" notikat már körülményes hordozni, ha hordozós gép kell akkor az 13,3" max 14"...
(#7927) Speeedfire
Ennyiért én nem vennék új gépet, vagy dobjon rá egy kicsit, vagy keressetek valami pár éves alig használt üzleti modellt 1-2 év garanciával... Ha nagyon választani kellene, és nem lesz játék akkor inkább a lenovot vegye...[ Szerkesztve ]
-
ceripapa
aktív tag
válasz Speeedfire #7927 üzenetére
Mára sok volt a dell XD, a koli tele van azokkal a melegszendvicssütőkkel
RedBack írta:
No meg utánaolvastam a no problem garanciának. 1 éven belül ha az én hibámból romlik el a laptop, vagy ellopják, vírus miatt adatvesztés történik, a Toshiba ingyen helyreállítja a kárt, lopás esetén pedig hatósági igazolás ellenében pótolja a laptopot.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz ceripapa #7925 üzenetére
Milyen dell?
Lenovot linkeltem.Esetleg más alternatíva ezeken kívül? Amúgy én is a toshiba felé húzok, de nem a vga miatt. Játszani szerintem nem fog. Legalábbis nem akar.
Meg szerintem lapost ne is akarja arra használni, mert nem azért van.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
ceripapa
aktív tag
válasz Speeedfire #7924 üzenetére
Tudok neked rajta 900 FT-t sporolni, vagyis a toshibán
Ha néha játszani fog akkor jobb a toshiba, igazából a hd3000 se rossz, de a BOOOOOCS LENOVOban hd2000 van csak, mivel a b960 is csak azt kapta integráltba. Inkább a Toshibát mondanám :]
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Ismerős akar laptopot venni újonnan 110k-ból.
Nincs semmi extra igény. Otthoni használatra kellene, film, net stb
Lehetőleg ne valami celeron legyen benne, vagy valami intel atom. Megbízható gép kellene. Én a gyártókat leszűkítettem: hp, lenovo, toshiba, dellEzt néztem neki, korrektnek tűnik.
Esetleg ez.Ötletek?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
ceripapa
aktív tag
válasz Gooffancs #7921 üzenetére
Én értem hogy milyen proci van benne , de amit eddig láttam 50-100 Dell már gyengébb procival is sütő funkcióval tolta. A VGA sem rossz (630m szintű),de tényleg ennyi pénzért mikor kb mennyi a különbség 10e ft mennyivel erősebb a másik oldal..... igaz 14 colos , de a súllya akkor is megvan és a hűtés pedig még nehézkesebb, mert még kisebb és benne van azért egy nagy proci is viszonylag egy erős kártya, de igazából ezért mondtam hogy vicc mert ha játszani akar valaki akkor az erősebbet megveszi +10-t ami jóval jobb. Nagyobb kijelző, így nem kell majd még egy monitort venni XD .
-
Gooffancs
tag
válasz rAY.BAN #7915 üzenetére
Igen erre, esetleg ha megtalálod valahol olcsóbban i5-el az is kihajtja a videokártyát, ezzel futni fog ultragigán a crysis 2 De ha ennyit szánsz rá, ez a legjobb. Lenne még ilyen, de ennek gyengébb a játékbeli teljesítménye...
(#7916) kmisi99
Nézz szét itt, de a legtöbb integrált, de ezek tuti gépek... De van az egyik T500-ban egy 256 MB-os: [link] -
kmisi99
addikt
válasz Gooffancs #7914 üzenetére
Hát ilyenek hogy pl call of duty MW meg pl left 4 dead meg hasonló alacsony gépigényű játékok amik gyakorlatilag 7-8 éves asztali vga val elmennek azaz csak az a lényeg hogy a laptopba is ne intel gma legyen hanem valami dedikált megoldás legyen vagy 256mb vrammal az már jó is lenne. Szóval semmi crysis 2 fullhd cucc csak minimumon normál fps el a gyengébb játékok.
[ Szerkesztve ]
-
rAY.BAN
tag
válasz Gooffancs #7911 üzenetére
A játéknál minimum azt jelenti, hogy a a Crysis 2-nek nem muszáj Ultra Giga FullHD-ban futnia. Engem annyira nem hat meg a grafika, inkább az érdekel, hogy akadás nélkül fusson.
Erre gondoltál?
Lenovo IdeaPad Y580
Intel Core i7 3610QM / 8GB / 750GB / NVIDIA Geforce GTX 660M
259.000Ft -
kmisi99
addikt
Heló! Olyan 60-70 000 Ft ig milyen notebookot ajánlotok persze használtan. Ami lényeges hogy aksi normálisabb üzemidejű meg 1-2 régebbi játék elmenjen szóval ne ilyen intel gma vga. Ha nem is igazán tudtok konkrét típust akkor ajánljatok valami márkát illetve szériát amit érdemes keresnem és itt körül megkapom.
-
Gooffancs
tag
válasz rAY.BAN #7909 üzenetére
Ennyiből talán y570, de miért kell az i5? A GPU a leggyengébb pontja, azt meg kihajtja egy i3 is. Ennyiből talán már y580-t is kapsz. A z580 egy szinttel lejjebb van, de abban l a videokártya gyengébb az y570-nél.
A Dell meg felejtsd el, bár ha szeretnél egy melegszendvicssütőt akkor jó, bár annak kicsit drága.
Játékoknál mi a minimum? Egy olcsóbb üzleti is beleférhet, ha nem kell nagy játékteljesítmény.(#7908) amok71
Az olcsó Asusok nem a legjobbak.
Ebben az árkategóriában mindegyik fényes a Toshibanál.
A Probook kurzorbilljeivel mi a baj?[ Szerkesztve ]
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni laptop váráslás témában. Eddig még nem volt laptopom szóval nincs semmiféle tapasztalom egyik gyártóval sem.
Röviden: egy minimum 15,6"-os NEM integrált videókártáyval ellátott, minimum i5-ös procis laptopra lenne szükségem, max 250e Ft értékben.
Amire kell: főleg filmet nézek és netezek, de jó lenne ha tudnék rajta minimumon játszani, ha nem is a legújabb játékokkal.
Egy ideje már keresgélek, és ezidáig a Lenovo tűnt a legjobbnak. (Lenovo IdeaPad Z580, Lenovo IdeaPad Y570A)
Amire még felfigyeltem az a Dell Inspiron N5110 volt (i7, 4GB RAM, NVIDIA GeForce GT 525M).Tudnátok esetleg mondani más alternatívákat, amelyek teljesítik az általam említett feltételeket?
-
Gooffancs
tag
Ha sok hordozással kell, akkor célszerű lenne egy 13,3" vagy max 14" nem? Viszont ebben az esetben nincs numerikus rész... SSD-t otthon beszerelheted, 5 perc alatt simán végzel vele, én ezért nem fizetnék több ezret egy idegennek.
Ha a numerikus rész nélkül is jó akkor: [link] -
g@bo
nagyúr
lenovo 15.4 es táska -uj- eladó akit érdekel. g580 hoz........
-
amok71
csendes tag
Sziasztok!
Notebookot szeretnék hosszú távra, sok hordozással.
Elvárásaim (rigolyáim): matt kijelző, numerikus billentyűzet, és használható kurzorgombok (HP Probook )
Hardverileg (és árban) olyasmire gondolok mit az ASUS K55VD-SX023D.Üzletek is érdekelnek ahol beszerelik az SSD-t a HDD?
Minden tanács érdekel, ne kíméljetek
Amok / Blind
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok