- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
O' Donaghy
csendes tag
válasz
MaxxDamage #7398 üzenetére
Van rajta 2db USB 3.0...
-
válasz
Gooffancs #7394 üzenetére
Köszönöm az infokat, meggyőztél a Lenovo Y580 -ra, csak az zavar, hogy 4db USB 2.0 van rajt és USB 3.0 nincs
(2TB -os Samsung Story Station USB 3.0 -ákhoz kéne, legalábbis jólenne
)
Volt i3 2.4 GHz -s laptopom (Toshiba Satellite C660) 8GB Ram -al, és tökéletes volt amire használtam, de azért adtam el mert Intel HD Graphics VGA zavart, hogy kb. Gamera nem volt megfelelő (ratyi)
Úgyhogy marad a Lenovo Y580 , és igen az a +10-20 ezer HUF nem oszt, nem szoroz már a végén...
L
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gooffancs #7394 üzenetére
annyira imádom az ilyen objekítv hozzáállást az amd termékekhez.
valóban, benchmark szinten nem domborít nagyon a proci (mondjuk a rommá kenik enyhén szólva is torzítás, azért nem egy athlon 64-ről beszélünk), viszont ha nem dolgozol direkt azt terhelő alkalmazásokkal, akkor ebből kb. semmit se érezni, cserébe az integrált GPU elviszi mediumon a max payne 3-at.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
vmcsaba #7393 üzenetére
Nem akarom lebeszelni a tarsasagot az Acerrol, de a 3 legutobbi gep, amibe az alaplap meghalt/haldoklott es elhoztak hozzam az ebbol kerult ki.
Az egyik epp egy 5750G volt.Lehet csak az en karmam rossz, de pl lenovo-ba hp-ba csak memoriat kellett bovitenem vagy hdd/sdd-t cserelni, esetleg OS-t ujrahuzni.
Nyugi nem vagyok fizetett berenc... -
Gooffancs
tag
válasz
PearCyp #7363 üzenetére
Jobban kijönnél, ha nem korlátoznád le magad a kamatmentes hitel mellett, mivel olcsóbban megúsznád, a G580-t normál hitellel, mint a többit kamatmentessel, és jobb géped is lenne...
(#7355) SymbianOS Érdekes felfogás, lehet nem véletlenül van sokaknak G580, lehet hogy veri az összes versenytársát...
(#7393) vmcsaba Mire szeretnéd használni, mennyit szánsz rá?
-
Gooffancs
tag
válasz
MaxxDamage #7390 üzenetére
Alap dolgoknak utána nézhetnél neten, és nem teljesen tudatlanul keresnél gépet...
Azt az A10-es procidat, rommá kenik az előző generációs i3-ak is, i5-ről nem is beszélve...
i7-t laptopba csak akkor vegyél, ha ki is fogod használni, játékra elég egy i3-os, a gépeknek a GPU a szűk keresztmetszete... Ha i7-t veszel készülj fel rá, hogy akkora házban tökéletes hűtés nincs, szép magas hőmérséklete lesz a gépnek, ami növeli a géped meghibásodásának esélyét, esetleg túlhevült CPU még le is fog kapcsolni, hogy mentse a saját életét, ami téged idegesíteni fog... Ha játékra kell, akkor intel+nvidia (nvidia-val jobbak az FPS-ek, hogy miért az rejtély, sokak szerint fizetik a fejlesztőket). Ha ránk hallgatsz, akkor Y580-t veszel i5-el, kétlem, hogy 250 eFt-nál az a +10-20 eFt, nagyon befolyásolna bármit is.(#7344) krisz74 A HDD mérete, szerintem nem számottevő, SSD-ben a jövő, te is fogsz venni, ebben biztos vagyok, akkor meg a HDD ki fog kerülni a gépből. Szükség esetén külső HDD használható, az adataidnak is jó, és neked is... Azért azt vedd, mert prociban erősebb, ha nem számít a játék, akkor elég neked az integrált, viszont a teljesítményhez azért célszerű egy jobb processzor, főleg ha olcsóbban megkapod.
-
vmcsaba
csendes tag
Sziasztok,
Szerintetek melyik laptopot érdemesebb meg venni és miért?
Acer Aspire 5750G-2334G64MNKK
ACER Aspire V3-531G-B9704G75MAKK
LENOVO IdeaPad G580
LENOVO ThinkPad Edge E530
-
mutyuru
aktív tag
110e koruli arba en ezt lattam:
vagy
VGA jol hangzik benne, de a 610 kb. az NVIDIA Geforce 520M ujra osztalyozott valtozata.
esetleg meg egy HP630 I3-as procival, de ebbe 2GB RAM van.
Kulonbseg a ket proci kozott: Intel i3 vs B960
Szoval vagy veszel egyet regebbi procival 4GB RAM-mal vagy egy kicsivel jobb procival es 2GB-tal es amint lesz zsed bovited 4-re.
Esetleg hasznalt?
-
O' Donaghy
csendes tag
válasz
MaxxDamage #7390 üzenetére
Y580hoz képest sehol sincs.
-
válasz
mutyuru #7388 üzenetére
Üdv,
Köszönöm a linkeket, igen már néztem a Samsung RC530-at is és abba ami bejön az, hogy nem 1 hanem 2db USB 3.0 van rajta, meg 2év garit adnak rá (Lenovo Y580-hoz is)
Ez a Laptop mire jó?
15.6 WXGA, AMD A10-4600M (Quad-Core 3.0 GHz / 2.3 GHz), 8GB, 1TB HDD, Ati HD7670M-2GB, DVD-RW, BT 4.0, Card reader, Win 7 Home Premium, 6cell, Vas- Szürke
Kiemelve erre lennék kiváncsi --> AMD A10-4600M
Úgy tudom, hogy az AMD CPU+ ATI VGA-s konfig, ha pl. Gamera kell akkor "optimális"
(legalábbis régen jobb volt, mint intel cpu-s configok) vagy tévedek?L
-
-
mutyuru
aktív tag
válasz
MaxxDamage #7374 üzenetére
Hi!
Szvsz, ha nem akarsz felev mulva uj gepet venni, akkor a belinkelt ACERt a helyedbe elfelejtenem.
Brutto 250k-ert sajnos Acert vagy Asust kapsz. En egyiket sem tartanam jo valasztasnak. Sajnos egy jobb minoseghez melyebben a zsebedbe kellene nyulni, ha ragaszkodsz az altalad leirt konfiguraciohoz, ami a procit illeti.
Javasolnek egy eros intel i5-t vagy AMD A8-t.Pl: az iponon:
[Samsung RC530] - bar a VGA "csak" egy GT540 benne, ami inkabb kozepesnek mondhato
sokkal inkabb vennem:Udv,
M -
válasz
AxBattler #7382 üzenetére
Ja, ezt az első oldalra sikerült nekem is beírni de semmi...
Valahol azért nem ártana a topik elején azt sem leírni ha valakinek i7 kell az kihasználja e... És ha kihasználja bírja e a gép hűtése. Mert kb. a jobb workstationok és gamer gépek bírják...
Valami hasonló:
1. Játszol? Akkor ne vegyél i7-et, i3 elég lesz...
2. Na jó legyen i5 de vegyél a maradékból ssd...
3. Ugye mennyivel jobb?De szerintem aki tényleg kihasználja az i7-et az ritkán kérdezi meg hogy jó e ez i7 extreme procis east india tipusú noti 112 ezerért...
Már bocsánat hogy ez kijött...
-
Borote
addikt
válasz
Mire szeretnéd használni, hova kell az i7? Mit tudsz a processzorokról, mekkora teljesítményre van szükség manapság?
-
Tekmen
aktív tag
Ilyen felszereltségű Z580 létezik Win7 nélkül? Nálam az lenne a tuti befutó!
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Aha, értem....
Inkább jobb ha megyek aludni...Jó éjt!
-
Magnum_
nagyúr
válasz
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MaxxDamage #7372 üzenetére
Szokott lenni pedig 250 ezerért i5-ös verzió de most én sem találok, 265-ért viszont van i7-es azt néztem most. Amúgy meg sem merem kérdezni mire kéne neked i7-es...
Amúgy játékra használnád? Mert ha igen ott a vga az elsődleges szempont nem pedig a proci, GTX660-asnál meg nem találsz jobbat 250 ezer körül...
-
-
Иван
őstag
válasz
Tikakukac #7368 üzenetére
Én tudatlanságom, azt hittem az ő kreációja, tőle láttam arckönyvön először. Elnézést
Csak mert a speckóik eléggé egyformák, elviekben pariban kéne lenniük. Elképzelhető, hogy későbbi driverek esetleg korrigálják? CSak mert pl semmibe nem kerül egy ugyanilyen 4530s-et keresni ugyan ezekkel a speckókkal, csak Hd6490-nel.
Alapesetben nem problémáznék ezen, de Go-ban lehet ez mondjuk jelent 4-5 fps-t, azon a szinten meg az is számottevő. (ld előbbi HSZ-eim).
SZERK
Ja, és szerintetek ha felhívom az ipont rendelés előtt, hogy GDDR5 v DDr3 változat, tudni fogják? Azért, mert benchmarkokban kicsivel jobban teljesít a GDDR5-ös (mondjuk nem mintha az a plusz pár százalék itt többet jelentene pár fps-nél, de ld előző bekezdésem, és akkor már csak utalgatok másik részekre a többi HSZ-emből/HSZ-en belül, a ti szemetek meg megy mint a pingpong labda). -
B-L-A-C-K
titán
válasz
MaxxDamage #7369 üzenetére
Szerintem erről még itt senkinek semmi tapasztalat, az egy év garancia miatt viszont szerintem gázos. Garancia bővítéssel meg már ott vagy hogy 250 ezerért inkább jobb ha veszel egy sokkal komolyabb tudású Lenovo Y580-ast.
-
-
Иван
őstag
-
malwy
senior tag
Steamről: Video Card: Video card must be 256 MB or more and should be a DirectX 9-compatible with support for Pixel Shader 3.0.
Ez ugye elég általános dolog.
Maces résznél viszont: Video Card: ATI Radeon HD 2400 or better / NVidia 8600M or betterNa most ezt a szintet már felülteljesíti a hd7470.
notebookcheck.tesztje szerint azért elboldogul a játékokkal, és mint írtad, hajlandó vagy low settings-re.
(#7365) Иван: Kép nem az enyém, azt hiszem Tikakukac alkotta
Én csak kiraktam FB-n, intésnek
Titánok harca:
HD 7470 based on the old Seymore XT chip and therefore a renamed version of the Radeon HD 6490M (perhaps with slightly changed clock rates). -
Иван
őstag
válasz
Tikakukac #7364 üzenetére
Hát igen, azért sem akarom elhamarkodni, mert CSGo-t lehet - sőt, valószínű idő/enegria stb hiányában - hanyagolni fogom pár hónap múlva, szal hosszútávon (egyetem alatt) egy megbízható, szép biznisz notival többre megyek, mint egy műanyag csodával. Többet bírja, megbízhatóbb, 3 év gari, etc etc.
De mint írtam - ha mondjuk natív felbontáson csont minimumon fut, nekem már az is bőven elég. Addig pont megunom, amíg kipróbálom.
Kép malwy tulajdona. Én rommá röhögtem rajta magamat.
SZERK
A Hd6490 vs Hd7470 titánok harcáról vélemény? -
Иван
őstag
NA, valószínű emellett döntök. 200-ba éppen belefér, mondtátok jó az anyaghasználata és nem is olyan gyenge.
Kérdés: CSGO hogyan futna rajta szerintetek? Ha elfut élvezhetően bármilyen beállításon, nekem már elég (ti stabil 25-30fps). Viszont ha van azonos árban, egy erősebb/CSGO-ra alkalmasabb lapos, hasonló anyag felhasználással, akkor szívesen fogadom a tippeket. Viszont nagyon-nagyon szimpatikus laptop, úgyhogy ha szerintetek hagyjam a gamet ilyen árkategóriába, elfogadom.
SZERK
Ja, elfelejtettem. Sok lapon láttam, hogy a 6490 gyorsabb, mint a 7470. Ez igaz? Vagy ezmiez? -
PearCyp
tag
válasz
runner 125 #7353 üzenetére
asus ból rosszul írtam le, szoval ehhez hasonlót kell elképzelni
én is végiggondoltam, samgsung jó, vaiot nemtudom, asus a legszimpatikusabb eddig. erröl vélemény?
-
Szoszo94
őstag
válasz
runner 125 #7351 üzenetére
AutoCAD, Invertor, illetve még a későbbiekben ezeknél komolyabb 3D-s tervező programok, de valószínűleg addigra beérik egy laptopcsere is.
-
Ez a G580 olyan mint a Nokia 3310-es régen. Mindenkinek ez van. Már ezért sem lesz.
-
ftc
nagyúr
Sztetek melyiket?
Lenovo IdeaPad G570 B800 15.6"HD LED IntelHD 4GB 750GB WL BT 318EUR
HP 630 i3-370M 15.6" AMD6370 4GB 320GB DVDRW WL BT Cam W7Pre64 + BAG 379EUR
HP 650/15,6/B820/4G/500/DVD/7HP 395EUR
Acer TravelMate 5760ZG-B954G50Mn 395EUR
Samsung 305V A6-3410 431EUR
ASUS P53E 15.6/B960/320/3G/DVD/B 345EUR
Fujitsu Lifebook AH531 GarnetRed 15,6´´ LED/CAM/B950/4GB/500GB/DRW/BT/GL/WLn/HDMI/NumPad/W7HP+Off2010S 425EUREzeket néztem ki magamnak...A cél kibirjon kb 3 évet... asztalon lenne nem lenne cipelve...árilag van eltérés... egy sorrend kellene
-
PearCyp
tag
válasz
runner 125 #7351 üzenetére
sajnos csak ezek közül tudok választani, bár lenovo is van (szerk.: nem biztos h ez, nem emléksek)
főleg azok közül kéne választani amiket leírtam :/
-
runner 125
nagyúr
-
Ezt a gépet ajánlanátok(minőségre)? 140k lenne az ára, megérné(vagy inkább G580GH)?
-
Én hajlok az I3-as felé mert jó az HT ha ott van. Nem 2 napra veszek notit. Tehát tolódik a téma, de lenovo lesz szinte biztos.
-
Szoszo94
őstag
Toshiba Satellite L850-11D vélemény? Játékra, erős hardverigényű programok futtatására megfelelő?
-
runner 125
nagyúr
ProBook 4730s, esetleg Lenovo G770, bár szerintem már sehol nem kapsz.
-
Tekmen
aktív tag
180ezer Ft-on belül van használható 17,3"-es laptop?
-
PearCyp
tag
hali! tanácsot szeretnék kérni. az adott gépek közül kell választani, kb 40e a legnagyobb árkülönbség, szóval nem vészes.
egyetemre megyek mérnök infóra, fontos a jó cpu, h ne melegedjen, és h jó anyagból legyen.
továbbá tartós és megbízható legyen.- asus 53sx - i5, geforce 610m, jó anyag (fém belső), jó hűtés, ez a legdrágább a listán.
- packard bell tk85 - ugyanaz mint az előző, csak gyengébb anyag, gyengébb hűtés, de jóval olcsóbb
- sasmung 300e - i3, gyengébb kicsit, de legalább jó anyag-esetleg még iylen jöhet szóba.
-
ftc
nagyúr
110K-t mit érdemes venni?
Samsung notebookokrol vélemény?
-
Gooffancs
tag
válasz
krisz74 #7335 üzenetére
Ha nem fontos a játék, akkor a Probook, bár a helyedben ezt venném.
Lenovo akkor jó, ha játszol is, ha nem akarsz játszani felesleges.(#7336) sgery Ha kell a dGPU, akkor Lenovo G580GH, a B960-as proci, csak pár %-al rosszabb a i3-nál, általános felhasználásban nem veszed észre, a GPU-t meg kihajtja...
-
krisz74
tag
Újra kérdezném, mert fontos lenne a véleményetek:
Szerintetek melyik a jobb választás általános használatra, játék nem jellemző:
Lenovo G580GH v HP Probook 4535s ( nem kevés itt a processzor? )
a kb 15000,- különbség belefér -
kIsDe`
tag
Sziasztok!
100-110eFt között milyen notebookot ajánlanátok? Nem igazán lesz mozgatva, kb egy asztali pc-t váltana ki, böngészés, zenehallgatás, filmnézés lenne a fő profilja.
köszi a segítséget!
-
mutyuru
aktív tag
válasz
Tikakukac #7308 üzenetére
Sztem az X/T 61es az jo valasztas lenne. 2-3GB RAM-mal a Win7 is eleg jol elcirkulal rajta.
Tavol alljon tolem, hogy 'mas madar tollaval ekeskedem', de a forumon tobbszor lattam egy "alfa" nevu srac nevet, aki nemi garanciaval ajanl gepeket. Ha jol emlekszem nala a listaba volt egy lenovo T61-es 47e Ft-ert.
Nekem nincsen vele szemelyes tapasztalatom! -
mutyi
senior tag
13.3-as vagy 15.4-es i3-as noti kellene szálcsiszolt fém-ben vagy fehérben.
Tudtok ajánlani valami jó vételt? Olyan 150-170 körüli áron. -
Elar
senior tag
Sziasztok
Kérlek ajánljatok egy gépet nekem.
Eddig egy cq61 Presario volt itthon, ami beadta a kulcsot. Helyette kellene egy másik.
Minimum 3GB RAM kellene és egy megfelelő proci a win7 meghajtásához.
A billentyűzetnél jobb oldalon is legyenek számok. Wide (lehetőleg nem fényes) képernyő
Elsősorban netezés illetve filmnézés a célSzóval ezek a paraméterek
-
-
mutyuru
aktív tag
Az altalad irt korabbi tipusokbol latom a ceged igenyesen valogatta meg a notikat, amiket korabban kaptatok. Ha lehet es a ceged eladja, akkor ezeket erdemes megvenni, mivel ugy is ismered mar.
Mellesleg en nem kernek meg a helyedben ujat. Az a T510es nem regi darab, foleg ha szereted. A kollegaktol, akik korabban cserelnek pedig majd erdeklodhetsz melyiknel ki milyen pozitiv ill. negativ dolgot tapasztalt.
Reszemrol a HP ELitebook P sorozatot javasolnam.Sajnos kifejezett osszehasonlito oldalt nem ismerek, mint gsmarena, viszont ez nehez is lenne, mert ua a laptop kulonfele konfiguraciokkal erkezik a gyartotol.
-
Tikakukac
titán
válasz
Magnum_ #7316 üzenetére
Rákérdezek, de szerintem ennyi a keret amit erre adnak. Szívem szerint én is azt venném. Plusz nyiregyiek ugye, és pont van ott egy 75k-ért. Áhhh...
Saint_: Amúgy a 2530p is kicsi vinyóval van, ez az átka az optikai meghajtónak, megöli a helyet. De csak kiköhögnek még egy kis pénzt aztán megveszik.
-
Tikakukac
titán
x200 kiesik pénz és touchpad hiányában, első gondolatom nekem is ez volt. Sajnos baromi régen volt a kezemben 2510p, bő fél éve, és nincs meg az emlék, hogy mennyire volt gyors. Mondjuk tényleg netre meg ilyen vacakokra kéne, de na.
Bááár most nézem, van U7700-as procival is, elég jó állapotban 50k-ért. Kis ram bele és ez talán elég lesz egy darabig, legalábbis 4 gigával a 2X1ghz-es brazos is elvan, ez is ott körül tudhat pötyögésben. Meglátjuk...
-
Tikakukac
titán
Lenne pénzük rá, csak gépre nem akarnak költeni. Valamilyen szinten igazuk van, de ők jobb esetek, ha azt mondom, hogy ez meg az így van, akkor elhiszik. Sokkal több baj szokott lenni a nem ismerős körből származó emberekkel...
De igen, akkor maradunk ennél, elkezdünk kutatni egy szép példányért.
-
Tikakukac
titán
Haverom meg bnője akar új gépet. Az egyik egy 2530p lesz, kicsit kifullozva meg hasonlók, ezt már letárgyaltam velük.
Nőnek is kell gép, 50k körül mozgunk, de ezt is már harcoltam. Színes-szagos gépet akart, üzletire rábírtam és itt jön a bibi.
Mi legyen a másik gép? 2510p van ennyiből, azt ismerem, egészen kellemes az összképe. Meg ugye ott van az x61 is. Meg pár régebbi HP és TP is.
Valakinek jobb ötlete a 2. gépre?
Krisinto: Elviekben a hd2000 is szépen viszi a cod4-et, így ilyet mondanék. Vagy esetleg egy Fuji A531, de nem nagyon látok a nagyobb B-s procisból már.
-
Kbali
nagyúr
Vagy, vagy ha nem zavar egy pixelhiba (most van róla Logout írás). Esetleg kicsivel többért hasonló.
-
Én nem tudok ilyen összehasonlító oldalról, még csak tesztről sem. A probléma az hogy ha jól tudom ezek a gépek nem "kortársak" tehát a 8540p újabb mint a T510. Vagy legalább is nem sok ideig mentek párhuzamosan. Én 15-ös üzletit utoljára a hp 8510p-nél vettem azzal párhuzamosan a T500 volt (azóta hp: 8530, 8540, 8560, 8570 Lenovo thinkpad: T510,T520, T530). De lehet hogy ezt rosszul tudom , régen volt már
-
koda07
csendes tag
Hello!
Szeretnék venni egy 13-14"os jó minőségű laptopot (nem 1 évre venném és sokat használnám) dedikált videókártya fontos lenne nem vagyok nagy játékos de azért néha 1-1el szivesen játszanék
A keret maximum 270e
ezt néztem pl
Mi a véleményetek róla? -
krisz74
tag
A 7290-re tudnátok valami okosságot mondani?
-
Krisinto
őstag
Üdv!
100-120 ezer körül egy normális notbookot tudnátok ajánlani?
Nem nagy játékos kell, régebbi játékok fussanak esetleg, max CoD4.
Másra nem kell, csak némi játék, film, szövegszerkesztés...stb
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kínai robottaxi indul Európában
- Windows 10
- E-roller topik
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Viccrovat
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- L14 Gen4 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest