-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
memorix
senior tag
Ez jobb vétel lehetne.
Lenovo Legion 5 - 15.6" FullHD IPS 165Hz, Core i5-11400H, 16GB, 512GB SSD, nVidia GeForce RTX 3060 6GB, 459eft
A felsorolt paramétereid alapján én inkább ilyet vennék ha választanom kéne.
A képernyő:Matt, FullHD, IPS, 300nits, 165Hz és könnyen gyorsan szerelhető, bővithető, tartós laptop.
-
veterán
Nem vagyunk egyformák, mindenki másban látja a megoldást.
Ha mindenképp azokból kellene választani, én a Lenovót választanám, a hármas legjobb kijelzője miatt.
Ha kicsit messzebbre is el szabad nézni, és a hordozhatóság nem legfőbb szempont, akkor abban az árban már 17", 6GB GPU-s Lenovo Legion is kapható.
A Legion pedig ebben a szegmensben jobb név, jobb gép, mint az előző 3. -
Raiu
tag
Valaki tudsegíteni, hogy mit rendeljek a 3 közül? Vagy inkább mást kéne?
Vasárnap estig kellene leadnom a rendelést,hogy időben megkapjam. -
HUN]Repa
aktív tag
Elvárás külön nincs amit szeretnék az erős vga és minőségi ház, ergo üzleties egy kicsit vagy trendi mint a M3 illetve játékokkal is elbánjon azért. A Probook-ok tetszenek nagyon, de ott nincs megfelelő erősségű vga és az újakba se lesz.
God save us from the arrows of the Hungarians.
-
ussseal
tag
Szerintem nem rossz választás ez a Z580, mondjuk ebben az árkategóriában a GT630 egy konzumer gépnél nekem egy kicsit túlárazottnak tűnik. Esetleg ha lehet még megnézném a helyedben itt az aprón SeniorTilla Pavilionjait, ha lehet még kapni őket
Úgy tudom, hogy nem használt, hanem renew Hp gépeket árul (gyakorlatilag teljesen új) 2 év gyári HP garanciával, számlával
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Az Optimus technológiát biztosan nem támogatja a gép, mert nem NVidiás... A nagyobb probléma, hogy a Switchable Graphics-ot sem, azaz végig működésben van a Radeon (ami már nem Ati, mert azt megvette az AMD )
Ha a WiDi-hez iHD kell (nem tudom, de mivel Intel technológia, így elképzelhetőnek tartom, de az is lehet, hogy a WLan kártyától függ), akkor szerintem nem nagyon lehet majd beüzemelni, mert az iHD 3000 nem érhető el ebben a gépben.
Ha napi szinten sokszor nyitogatod a zsanért, és olyan félelmeid vannak, hogy kikopik, akkor ne consumer gépet vegyél... Ha NAGYON lazán tartja, akkor a szerviznek illene megjavítania, ha csak lötyög, akkor a jóindulatukon fog múlni.(#7167) blck1: miért ne lenne elég 64 bites oprendszernél a 4GB memória?
Lenovonak vannak a legjobb billentyűzetei consumer kategóriában, de azért egyszer próbálj majd ki egy ThinkPad-et is(#7168) Gravity1234: én egészen biztosan az fHD kijelzőset venném, általában az fHD kijelzők minőségibbek, mint a HD-k Illetve nagyobb felbontásból lehet visszább venni (kis torzulással), de kisebb felbontásból nem lehet nagyobbat csinálni
Y580-ról ITT kérdezz
Alienware-ről meg annyit, hogy ott is voltak azért hibás darabok, de ott elsősorban a márkanevet kell megfizetni, azontúl viszont a hűtése is értelemszerűen jobb azoknak a böszme gépeknek.
Még amit érdemes megnézned, az az Asus G55 és G75(#7170) SymbianOS: ahogy korábban elhangzott, G580-at kapsz 130k-ért is, és teljesen rendben van a gép. A PB viszont sokkal hátrébb van azon a listán, mondhatni a zutolsók között kullog.
(#7178) spyduck: ja, és a garanciabővítés sem két fillér
(#7183) zoolyx: az imént jelzett Diablo-s gépigényt 200k-ból nem nagyon lehet kihozni, ennyi pénzért Lenovo Y570, illetve HP DV6-ban lehet gondolkozni - ez utóbbi SeniorTillától, kissé külföldi kivitelben (a kiosztás viszont általában magyar )
(#7186) Atikusz: kérdezd meg a TP topicban, de nem szabadna neki. RAM és HDD a CRU-k közé tartozik (Customer Replaceable Unit), ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
És a át tudsz váltani az Intel kártyára? Optimust egész biztosan nem tud mert az csak Nvidia kártyák tudnak . Az AMD-nek is van hasonló megoldása, de azt nem úgy hívják. Vezérlőpultban látod az integrált HD3000-et? BIOS-ban nem tudod kiválasztani hogy melyik menjen?
Ha átváltasz a másikra akkor természetesen az inaktív nem vagy alig fogyaszt áramot. Egyébként az én noteszemben is tiltva van az i5-be integrált VGA és én is azért örülnék neki ha lehetne arra váltani mert azzal a jelenlegi max. 3 órás akkummal menne 4-5 órákat... -
Borote
addikt
Az 'enyémek' olcsóbbak
Ráadásul én Szegeden járok egyetemre, úgyhogy könnyebben begyűjthetem azt a sörtSzerk.: még mindig el vagy késve
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ebből a mezőnyből z580-at mondanék. L850 se rossz, de az anyagok azok inkább alsó-közép kategóriásak.
Pppepe: Az új Probook a kezemnek ismeretlen. De ha igaz amiket eddig hallottam, és tényleg még jobban össze lett rittyentve, akkor ha tényleg kisebb a gémelési faktor, inkább azt.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
Nekem fontosabb, hogy a billentyűzeten kényelmes legyen gépelni, nem azt nézem, hogy szigetes-e, vagy sem
Ujjlenyomatok sajnos sok gépen meglátszanak, ilyen szempontból előnyös a fém, vagy matt borítás.
Használt gépek között pedig akad ám egykét baromi jó vétel Majd rájössz.
Szépen elmegy egymás mellett az Intel és a Radeon, ha nem így lenne, akkor nem tennék bele a legdrágább business gépekbe is... ennek eléggé voodoo szaga van (különben a legerősebb Radeonok pl használhatatlanok lennének).
A terméktámogatás persze lehet probléma, AMD kártyán egyáltalán nem indul el a játék? Nem egy NV szponzorált játékról van szó?Ilyesmi árban van TP Edge is GT630M-mel, de attól továbbra is idegenkedem...
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Esetleg egy Ivy Bridge-es ProBook 4540s? Bár egyelőre várni kell még rá, nemsokára remélhetőleg elérhető lesz.
dGPU-s változatokban HD7650M lesz, az kisssé gyengébb a GT630M-nél.Szigetes billentyűzet miért kitétel amúgy?
Laptopmágnes felület?
Használt géppel mi a probléma? (E 3 kérdés inkább csak kíváncsiság )(Azért egy ilyet bedobok, méretben, árban sem jó, de legalább maga a gép egy pazar darab )
(#5976) B-L-A-C-K: én sem tudtam nyugodtan ülni a seggemen, és vettem egy x61 tabletet 1400x1050-es AFFS kijelzővel
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
ProBook 4530s, 4540s, Latitude E5520 - apróról Latitude E5530
Legalábbis nem írtál olyan felhasználási területet, ahova kellene a GT630M 'ereje'(#5915) eddieke666: webshopos rendeléssel mi a gond? Teljesen megbízhatóan működnek. 7-14 napos elállási lehetőséged van, bármit is vegyél, ha nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Akkor használd a 32bites kulccsal a 64 bites oprendszert.
A fenti alapján legalábbis valószínű, hogy működni fog
-
Borote
addikt
Mivel a véleményem nem éppen közölhető a fórumon, ezért inkább a fórum szabályzatát idézném (nem szó szerint, az biztos), mert ez teljes mértékben kimeríti a warez fogalmát, amit itt a fórumon nem tartozik a tolerált dolgok közé
Én még nem hallottam volna, hogy emiatt a szerviz akadékoskodott (hiszen ők nem jogvédő szervezet), de azért lehetőleg ne reklámozd (és főleg ne a fórumon), hogy kalózvindózt használsz, mert előnyödre biztosan nem válik
Vannak gépek, amiket win7 nélkül nem is nagyon lehet elérni (vagy csak ritkán), így ott végülis nem sokat számít, hogy benne van a 7 az árában, ha jó áron megy
(#755) kiskekko: tetszetős, csak van benne egy akkori erősebb GPU, aminek van egy étvágya (és hőtermelése) Viszont a kijelző az tud kárpótolni
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
i7-et az ennyiért kapható gépekbe szerintem se vegyél. Nem fogja bírni a hűtésük, főleg ilyen időben nem, mostanság az y570-esek hűtése is haldoklik i3, i5 alatt is nemhogy i7 alatt. i7-et én ilyen Asus g53/g55, vagy munkaállomás szintű hűtéssel rendelkező gépekbe vállalnék be.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Ha van rajta elég kimenet, akkor lehet többet is rákötni, a mostani IGP-k is támogatják a több monitort, ha jól tudom, de dGPU-val szinte biztosan mennie kell. A probléma ott kezdődik, hogy a legtöbb notebookon csak egy HDMI van, meg mellette általában egy D-SUB - azt viszont nem tudom, hogy a kettőn egyszerre is tud-e jelet adni. (Egy monitorral biztosan működik a kiterjesztett asztal is).
Általában a dokkolókon szokott több videókimenet is lenni, dokkoló viszont csak üzleti gépekhez van.
Azt viszont nem tudom, hogy van-e megoldás arra, hogy egy HDMI-vel több monitort is meghajts - nem tartom kizártnak. Persze ez csak akkor működhet, ha a teljes felbontás a szabványon belül van.(A mentés lassúsága mondjuk nem a processzor hibája).
Notebookon i5-ön teszteltétek, ugye? (És nem asztalin ) -
brumi1024
veterán
-
Tikakukac
titán
i5 proci nem tudom minek, ha nem nagyon konvertálsz akkor kellemes pénzkidobás.
Ilyesmimondjuk megtenné első körbe. Játékra korrekt, kérdés, hogy mennyire kell matt panel stb. neked.
Mellesleg a GW2 fele ilyen konfigon is röhögve menne.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ASUS Chromebook C523
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- ACER Aspire E15 HDD nélkül + INGYEN POSTA
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest