- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
Nos a múltkor kapott tanácsok alapján egyelőre alfánál lesz egy használt üzleti, de ha mégsem tetszene akkor a következő paraméterek alapján mi lenne a jó:
15" körüli méret
fő felhasználás win 7 mellett orvosi szoftverek /receptíró meg hasonló, a mostani gép egy régi celeron tehát a mostani prociknak nem hiszem hogy gond a futtatásuk/
internet néha filmnézés ügyeletben
ssd relatív könnyen belerakható legyen, ha mellette összehozható a hdd is a gépben az lenne e legjobb
3g lehetne, ha nem akkor mobilnet lesz
strapabíró legyen, sokat lesz hurcolászva
számla kell, megbízható bolt, minél hosszabb gari
legyen olyan opció is hogy matt és fényes.Nagyjából ennyi, keret mondjuk 150 max.
Az élet kegyetlen .
-
félisten
Ilyen gépem van nekem is, múltkor azt hittem meghalt vagy a töltő vagy az alaplap csatija, bevittem de saját beépítésű SSD-vel és semmit sem szólt a szervizes. Saját szavaival élve: "örülök, hogy végre kezd terjedni az SSD"
Semmi matrica nincs rajta, csak a jobb csukló alatt van 3db, de annak semmi köze ehhez. Kiszerelni meg 2 csavar a hátlapon, meg kettő ami fogja a HDD keretet és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
dbala
tag
válasz Chaser #60595 üzenetére
A +4GB 11900, ennyiért láttam egyébként is, a 120-as Samsung SSD meg 26900, itt talán ráfizetek egy kicsit de külső racket itthon úgysem veszek annyival olcsóbban, ebayről meg mire ideér az idő.
Könnyen ki lehet szedni egyébként pl. egy Dell 3537 merevlemezét? Nem szoktak a hátlapra valamilyen matricát ragasztani, hogy észleljék, hogy már volt szétszerelve?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Így van. Ha gariztatni kell célszerű eredeti állapotba hozni a gépet.
szerk: dbala: Ilyenkor az a helyzet, hogy bolttól függően kidobsz kb 10-20k-t az ablakon, akkora felárat kérnek el érte. Olcsóbb megvenni külön az SSD-t, hdd-t meg rackba vagy optibaybe. Ennél a gépnél pl egyszerű hozzáférni a hdd-hez.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dbala
tag
válasz premete #60590 üzenetére
Vannak olyan boltok ahol van lehetőség memória bővítésre, HDD helyett SSD beszerelésre és a HDD-t megkapom külső tokban. Ilyenkor mi a helyzet a garanciával?
Jelenleg ott tartok a keresésben, hogy veszek egy Dell 3537-est i5 procival, HD 8670M 1GB VGA kártyával, kibővíttetem a memóriát 8GB-ra, 120GB SSD-t kérek bele és kijövök 200ezer alatt.
Szerintem ez megfelelő lenne az igényeimnek.
-
Crafter32
őstag
Köszönöm. Egész jónak néz ki a Dell. 100.000 -el olcsóbb is, de akkor ott van a Tecra R840.
Viszont találtam egy jó írást az SSD-ről ahogy olvastam a Dell-t. Nem gondoltam volna ennyivel gyorsabb a gép. Túl nagy háttértár nekem úgy sem kell. SSD-ről pedig hátrányt nem is írtak csak az árát. Lehet érdemesebb lenne Tecra r840-ET választani SSD-vel ha lehetséges. -
Kbali
nagyúr
válasz Crafter32 #60579 üzenetére
Most megnéztem a notebookchecken a tesztjét ennek a Toshibának, egész jókat írnak róla, versenytársnak a Thinkpad T430, ill. Dell Latitude 5430-at írják. Lehet, hogy érdemesebb lenne az utóbbit is megnézned, arra 3 év helyszíni garancia van általában.
A másik felvetésedre: én nem szoktam semmit várni, csomagtartóban a gép 1-1,5 órát, utána bekapcs, stb... nem tudok félórákat várni, hogy átmelegedjen. Ha félsz ettől, akkor inkább tedd az utastérbe, ülés alá a gépet autózásközben, ott mégiscsak melegebb van, kisebb a hőingadozás. -
nemigazmar2
csendes tag
válasz brumi1024 #60525 üzenetére
Köszönöm a választ, felmerül még más a kategóriában? Fujitsunak az üzemideje ma nem számít már kicsit gyengének? Illetve a képernyőről lehet tudni valamit, hogy mennyire erős a fényereje? notebookchecken egy UH572-es modellnél kicsit szidták, mert csak 180cd/m^2, de a hivatalos honlapon 220cd/m^2-t írnak, vagy ezek jónak számítanak ebben a kategóriában?
Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy új kéne, hogy legyen.
Köszönöm szépen a többi választ is!
-
Pano
addikt
Ha már az üzleti sávnál tartunk, a HP-nak az új 450 G1-es Probookjai milyenek? Valakinek volt már vele tapasztalata?
Nézegettem, hogy van egy egész kellemes verzió 190 körül, amibe már belepakoltak egy 8750-s radeont, i5m procival és szerintem simán ajánlható már multimédiára is, vagy játékra.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Khelben
nagyúr
válasz Arpsoft #60568 üzenetére
Nehéz ezt elmagyarázni, ha még nem volt üzleti kategóriás géped. Kb. azt képzeld el, hogy van egy 400 lóerősre tuningolt trabantod és ezt hasonlítod egy 170 lóerős, fullextrás BMW-hez. Nyilván a trabant a gyorsabb, minden indulásnál messze magad mögött hagyod a BMW-t, ordít a motorod, érzed a forró levegőt a tarkódon, ráz és remeg körülötted minden, minden váltásnál megcsikordulnak a kerekek alattad. A BMW sofőrje eközben elfekszik a masszírozós, hűtött bőrülésben, az automata váltó teszi a dolgát hangtalanul, az utastérben csak a csúcs hifiből szóló halk zene hallatszik. Remélem, sikerült érzékeltetni a különbséget.
A kérdés az, hogy mindennapi használatra melyik a jobb. -
Crafter32
őstag
Köszönöm a rengeteg választ. Toshiba Tecra R940-n gondolkoztam és furcsáltam, hogy se érintő, se bill.világítás.
A másik ami nagyon érdekelne:
Mennyire igaz, hogy hordozva a laptopot várni kell kb fél órát és csak utána bekapcsolni? Gondolok itt a reggeli munkába menetre majd hideg autóba beüllni és munkahelyen ismét 25 fokba lerakni a laptopot. Párakicsapodás vagy ilyesmi miatt lehet gond a szerkezettel? -
kona005
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerosom most szeretne venni maganak egy lapost. Olyan 130-140 lenne a ra keret, mindenes felhasználasra, azert ha elmegy rajta 1-2 ujabb gem az sem baj. Par tipust szivesen fogadok.
Elore is koszi
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tvamos #60573 üzenetére
Ugyan ilyen szürkés szálcsiszolt a fedlapja az E5420/E5430, E5520/E5530, E6220/E6230, E6320/E6330, E6420/E6430 ,E6520/E6530-asnak (azt hiszem nem hagytam ki semmit)
Sajnos nem eladóak, cégesek. Az egyik asszonyé, másik az enyém (és nem egy cégnél dolgozunk.. )
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #60567 üzenetére
Ez a felso... E5420... fenyes, szalcsiszolt alu? Nagyon tetszik! Tetszenek a fenyes dolgok... Nem elado?
(#60556) wilkyx
Ahh.. neked nem valaszolt meg senki? Lehet, ha vissza olvasol parat, ott kitargyaltak a sracok, mi kell jatekra.
Szerintem tegyel hozza par ezrest, es vegyel egy fasza jatekos gepet, mint ez a Dell Alienware. Persze, ha eleg a 14"... Ha nagyobb kell, az egy kicsit dragabb.
Node! Felre a trefaval!.. Ennyiert uj jatekos gep nincs sajnos![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Tikakukac
titán
válasz piRate_nEx #60571 üzenetére
Mindkettőt szerettem, U430p az egy macbook, a Dell meg Dell. Utóbbi supportban sokkal előrébb van, de elviekben wifije gyengécske, U430p sem vág agyon senkit, de ami nálam volt az jó volt az fix. Ez inkább külső dolog szerintem, a lenovo nekem valamiért jobban tetszett. Talán a billzet és a világítás, talán a félmatt kijelző, passz. szvsz egyikkel sem lő annyira mellé, csajoknak a dell talán férfiasabb, bár az első 2 gép amit hoztak és láttam azt csajok vitték el.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
piRate_nEx
aktív tag
Dell Vostro 5470 vagy Lenovo U430P?
Esetleg van jobb ultrabook hasonló árban?
Női felhasználásra.The glass is already broken.
-
brumi1024
veterán
Abban, hogy egy laptopnál csak harmadlagos, hogy milyen proci vagy gpu van benne. A hűtés, az összeszerelési minőség, az anyaghasználat, az ergonómia, a támogatás, a szervizháttér mind-mind olyan dolgok, amik sokkal lényegesebbek egy notebook esetén, mint az i7. Itt ugyanis ha nem elég jó a hűtés nem dobsz rá a procira egy komolyabb hűtőt, raksz a házba még 3 ventit, vagy akár lecseréled az egész házat. Nem, itt ha gyenge a hűtés kuka a gép. És az Acer azért ad ilyen olcsón ilyen hardvert, mert se a támogatás, se a hűtés, se az anyagminőség nem volt lényeges neki.
Csak érdekességképp: nézd meg ezt az Alienware tesztet. Még ez a gép sem tudja tartani minden esetben a turbó órajelét, sőt a GPU is throttlingol teljes terhelésen. Ezek után én egyáltalán nem ajánlom a belépő gépeket i7-el.
-
Tikakukac
titán
Mindenben. Hiába sorolom fel, mivel nem volt bajod vele, így felesleges leírnom, hogy az általad eddig használt gép az ipari hulladékok megtestesítője. Mert viszonyítási alapod ezek szerint nem sok volt. Na, hát azért nem annyi amit most mutattak, mert ezen költöttek némi pénzt anyagokra is, ergonómiára, zsanérokra, meg hűtésre.
Ha veszel egy jobbat te is rájössz addig nyilván ezt nem lehet felfogni.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Arpsoft #60564 üzenetére
Tyühühüüüüü
Azt a gépet megvenni akkora hardverrel azért volt olcsó, mert nem költöttek nudlit sem másra. Így ne mérd egy sokkal jobb minőségűhöz, mert unfair. Latiból ennyiért meg alap i3-at ha kapsz. Más kérdés azt milyen használni meg ezt.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz Arpsoft #60561 üzenetére
Azt elfelejtetted odaírni mit is vettél annyiért
szerk: dbala: Jah, és 3 év garis legyen, dell vagy HP. De 200 körül kapsz ulv i7-es 3537-et is, ami csak borításban különbözik az 5537-től. Pár hete 190-ért volt, nemrég 210-ért, most lehet épp fél úton van. De nézz meg pár teszet, x3-4 athlonok sajnos nagyon gyengék, azonos órajelű i3 majdnem minden alkalmazásban ver egy x4-et.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Crafter32 #60549 üzenetére
Hát pont ettől nem fog romlani az ára. Ha már touch, akkor legyen kiforgatható/billzetre hajtható kijelző, úgy esetleg értelme is van, egyébként nincs. Teló meg kicsi, még jó hogy elterjedt a touch, fizikai gombok helyére is mehet kijelző.
szerk: dbala: Nem hulladék, csak nem ilyen cpu-hoz van tervezve. Ez a kaszni olcsó gépnek való, nem munka gépnek erős cpu-val.
[ Szerkesztve ]
-
Arpsoft
tag
Sziasztok, 220k körül milyen laptopot ajánlanátok?
Olyan kéne, amibe be tudok tenni még egy 128 GB-s SSD-t a HDD mellé (feláldozom az optikai meghajtót is akár, de akkor úghy lehessen betenni a helyére, hogy kívülről semmi nyoma ne legyen), és alkalmas játékra is, továbbá legyen benne 8GB RAM, és olyan proci, ami jobb a i7-3630. 15,6"-os kéne. -
wilkyx
tag
Sziasztok nem tudom, hogy ez a copypaste-s dolog e a módi, de sok ilyet láttam, s így hátha segítetek rálelni álmaim laposára,
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? nyomban
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 175k körül
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) játék, játék, játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Elsősorban erre lenne, starcraft 2 , dota 2, cs:go, perverzkedésnek egy kis cod 5
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? minőségiteljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem létkérdés
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? nem igazán számít kb 15
(8) Notebook tömege? mind1
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? mind1, nem baj ha szűz
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 8gb ram nem lenne rossz, a többi nem létkérdés
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) a lista hosszú lenne, gép szempontjából ennyi elég
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? mean játékok?
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) még nincs konkrét áldozat
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?mind1, a garancia a fontosszóval kb. ennyi lenne, előre is hálahálahála
-
félisten
válasz Crafter32 #60551 üzenetére
Ha átalakítható tabra akkor használható talán., de csak kis méretben. Nekem a 7" tabom is még határeset, egy 15,4"-es 2 kilós cuccot meg hurcolni és érinteni felesleges dolog.
Mindennapokban meg nehéz elképzelni, hogy jó az érintő, hirtelen egy példa jutott eszembe ami eléggé ritka azért.. Esetleg annak jó aki nagy méretű érintősre fejleszt és tesztelni akarja. Pl. nálunk cégnél 22-32" érintők vannak, rajta 10 ikonnal és ennyi a kiválasztási folyamat (mint Tesco önkiszolgáló kassza kb).
-
Khelben
nagyúr
válasz Crafter32 #60549 üzenetére
Én már attól is rosszul vagyok, ha valaki véletlenül egy ujjal hozzáér a gépem kijelzőjéhez... Hogy nézhet ki egy érintős notebook egész napos használat után?
A telefon vezérléséhez egy ujjadat kell mozgatnod és az is kényelmetlen egy idő után. Képzeld el ezt úgy, hogy az egész kezedet kell mozgatnod.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Crafter32 #60551 üzenetére
A telefon más, ott alapvetően erre csinálnak ár mindent, plusz méretileg is más tészta.
2 hete próbálok rájönni, hogy kinek kényelmes ez az érintős dolog, mert napi 5 pöcintéshez kicsit drágállom, rendesen folyamatosan használni meg hát pocsék, mint eddig, de mivel már x éve van otthon érintős noti így ezt eddig is tudtam. Egyetlen értelemes a wacom, na azzal viszont lehet csodákat mívelni.
-
Crafter32
őstag
Nem könnyebb kezelni egy érintőset, mint egy " hagyományost"?
Telefonokban is azért hirtelen eléggé elterjedt lett az érintőkijelző... -
Crafter32
őstag
Üdv
Mennyire fontos, hogy egy friss új laptop vásárlás esetén legyen a képernyő érintőkijelzős?
Láttam új laptopokat 600 Ft felett ami ezt a funkciót nem is tudja. A win8 at érintővel nem könnyű kezelni? Nem romlik még jobban a készülék ára ha nincs benne ilyen funkció?[ Szerkesztve ]
-
Nippel
tag
üdv!
Vélemények? [link] Játékra is használnám!
-
kaszas19
senior tag
ezt néztem ki.
Nem messze tőlem árulják új 6hónap gari van rá és 78.000ft.
A kérdésem az hogy ez jó választás lenne??? -
Chaser
legenda
válasz tozso88 #60533 üzenetére
Hasonló teljesítméényű egy y510p lenovo k_vad i7-tel 270k körül.
szerk: Kara91 Az esetek nagy részében egy i3 gyorsabb egy x4-nél, pedig az 4 magos. De magonként elég gyenge, intel meg erős. Szóval 200k-ért azért találsz gépet, persze nem k_Vad i7-et, de az reggelire eszi az x3-akat - ha vannak mobilban -. Pl ha veszel egy ulv i7-es gépet azzal sztem elleszel. Pl dell 3537, nem a legmasszívabb gép de 3 év gari.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz kaszas19 #60539 üzenetére
Ha valamelyikben kevés lenne a ram, akkor kérhetsz még bele, illetve a HDD-vel is lehet variálni. Én azt szoktam tanácsolni ismerősöknek, hogy vegyenek egy új HDD-t és kérjék anélkül a gépet, így a legnagyobb rizikófaktor megszüntethető.
Dedikált VGA-val nem nagyon kapsz ennyiért megbízható gépet.
-
Chaser
legenda
válasz kaszas19 #60539 üzenetére
80k-ért nagyon sok mindent szeretnél, ez sajnos nem megy. Tudom sok pénz ez is, de notebookok világában kb semmi. B590-et pentiummal kapsz 100k-ért, celeronnal 85-90k-ért. Ennyi pénzért természetesen integrált vga-t kapsz. Videokonvertálás meg zsebbenyúlós, persze ezen is menne csak lassan.
szerk: látom használt is jó, akkor alfa156-nál nézz szét, vagy laptopsystem.hu, az ő oldala, korrekt tag, korrekt gépekkel
[ Szerkesztve ]
-
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni tőletek Laptop ügyben.
Max 80.000ft-tot szánnánk laposra.
Ebből szeretném a lehető legjobbat kihozni,használtban gondolkozom.
Tudnátok ebben segíteni nekem??? -
brumi1024
veterán
válasz Tikakukac #60532 üzenetére
Nagy +1. Én is bejártam az erős laptop utat, ráadásul az utolsónál már a minőség is a toppon volt (15" MBP mid 2012 Ivy i7), de váltottam, 13" MBA (12-13 óra üzemidővel, nulla zajjal) + erős asztali kombinációra (i5 Haswell + GTX770). A monitor adott volt, és az egész kijött az 1 éves MBP árából. Nem váltanék vissza
-
Kara91
csendes tag
válasz szabonagyur #60534 üzenetére
Jobban átgondolva a kijelző mérete lehet kisebb, mivel legtöbbször monitorra lenne kötve úgyis.
Hosszabb távra szeretnék beruházni rá, és a szoftverek amiket használok elhasználják a 4giga ramot és az x3 445 procit szinte teljesen, de a következő pár évben biztosan nem lesz ennél nagyobb igényük. Így sincs semmi ötlet 200körül? -
félisten
-
tozso88
csendes tag
Sziasztok!Van egy asztali pcm amiben egy intel q6600-as proci hd-7770-es kártya és 8GB 1333-s memória van.A gép sok helyt foglal és nem is használom már annyit ezért le szeretném cserélni egy notebookra.A kérdésem az hogy hasonló teljesítményű noti (amilyen az asztali pc) mennyibe kerülne?Néha néha szeretnék játszani is rajta köszönöm a válasz!
-
Tikakukac
titán
válasz Kara91 #60531 üzenetére
Grátiszban nagy eséllyel abszolút bővíthetetlen lenne, így az elején még ha be is halnál mit tud, utána erősen fogyna a kedv és a kraft. Ugyanígy atomgyenge asztaliról kentem át notira és hát na, élveztem, de aztán mikor kevés lett a core2 csapdába estem. Remélem egy ideig tudok netezős gép+asztali konfig mellett élni, mert ez a lehető legélvezetesebb páros azokból amit próbáltam. Pedig volt pár
-
Kara91
csendes tag
válasz szabonagyur #60530 üzenetére
Az tény, hogy asztaliból fényévekkel jobbat össze tudnék rakni, de mindenképp kéne egy laptop, mert elég sokat ingázom városok közt és mindenhova asztalit venni nem lenne gazdaságos. Azért gondoltam 200körül, mert ahogy néztem SSDvel 8 GB RAMos 17"-os laptopok kb kicsivel 200alatt kijönnek. Amiket láttam általában 2magos procival voltak, de egy 4magos nem gondoltam, hogy ennyivel megdrágítaná.
-
félisten
-
Kara91
csendes tag
válasz szabonagyur #60527 üzenetére
Asztali gép jó 4 éve lett összerakva kb 100-ból, szal nem egy túl erős darab már. Ha gondolod leírom az adatait, hogy ahhoz mérten lehessen keresni egy értelmes laptopot. Mennyiből jönne ki egy az általam leírt paramétereknek megfelelő laptop szerinted?
-
félisten
-
Kara91
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Április 18-ig lehetőleg.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? max 200.000
(3) Felhasználási kör? Minimális játék, főleg gépigényes szoftverek. (Jelenleg 4 giga memóriát min. 90%-ban kihasználja asztali gépen.)
(4) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség.
(5) Szeretnél bele SSD-t? SSD alapfeltétel lenne.
(6) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Lehetőleg matt, 17" vagy felette.
(7) Notebook tömege? Nem fő szempont, de azonos feltételeknél természetesen a könnyebb a preferált.
(8) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Lehetőleg nélkül.
(9) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége? Min. 8 GB RAM és SSD 120 v 250 GB
(10) Használsz-e CPU vagy GPU igényes alkalmazást? Jelenleg az AMD Athlon II X3 445-ös processzorom leterheli 85+ %-ban.
(11) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Mindenképp újat keresek.Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz nemigazmar2 #60521 üzenetére
-
ordas12
csendes tag
válasz Chaser #60496 üzenetére
Igazad lehet , csak aki megkérdezte úgy áll a dologhoz , hogy megyünk a tecskóba gépet venni.
Tudok-e annál olcsóbban rendelni. Új gépet akarnak venni.Gyengébb összeszerelésre majd jobban kell
vigyázni.Ezt [link] vagy ezt [link] éri jobban megvenni , ha az összerelést nézzük ?[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz nemigazmar2 #60521 üzenetére
-
nemigazmar2
csendes tag
Hello, gépet keresek anyukámnak, ezek a kritériumok:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
a héten(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
elég rugalmas, 100-200 között, attól függ mekkora a minőségbeli különbség(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
irodai munka, film, nagyon ritkán játék (elhanyagolható szempont kb)(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
mattot preferálnám, jó lenne, ha lehetne udvaron is használni. felbontásnál minél magasabb annál jobb(8) Notebook tömege?
lehetőleg könnyű legyen, sokat lesz hurcolászva(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
mindegy(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkam, hdmi mindenképp kéne, illetve minél tovább bírja az aksi, annál jobbigazából egy elsősorban irodai, strapabíró, kisméretű, könnyű, aksival sokáig bíró 11"-14"-os gép kéne, amin filmezni is lehet azért.
előre is köszönöm a segítséget!
-
csaba17
senior tag
ezek közül ti melyiket vennétek?
lenovo g700
hp pavilion
vagy tudnátok ajánlani valamit ilyen árban?
legyen 17"os a kijelző illetve ha lehet akkor dedikált vga legyen benne mert lenne egy pici játék is bár mondtam ismerősnek hogy ezek a videokarik nemigazán arra vannak bár nemtom hogy pl a hp-ban ez a 8670M mire képes -
Wikoo
aktív tag
Üdv
Ismerősömnek segítek notebookot választani.- Vásárlás minél hamarabb.
- 180 vagy inkább alatta.
- irodai munka és multimédia, exel, word, netezés, letöltés, filmnézés.
- 0 játék
- természetesen a minőség mindenek felett
- anyagilag csak a legszükségesebbek kellenek, ssd vásárlás esetleg évek mulva bővités szempontjából.
- 14-15,6 min 1366x768 felbontás, de a nagyobb természetesen jobb és mindezek melett edig nem sikerült lebeszélnem az ismerősömet h érintőkijelző is legyen.... gondolom ezek csak szutyok fényes panellel vannak.
- 3kg alatt, hurcolászva ritkán, de lesz.
- os nélkül lenne az ideális, így az ár is barátibb lenne
- 500gb hdd és 4gb ram bőven elegendő, optikai meghajtó jó lenne ha van, de ne ezen bukjak egy tökéletes választású lapost, ha nincs, túléli.
- hdmi usb3
- leírtakon felül semmilyen alkalmazás nem lessz hazsnálva, i3 masnál erősebb cpu felesleges lenne. gpu elég az apu rész
- ismerősöm ezeket a gépeket nézte eddig: LINK LINK ( fontos lenne hogy oylan boltba legyen vásárolva ahol kamatmentes, illetve alacsony kamatú hitellel lehessen megvásárolni a gépet.
- a részletre való vásárlás miatt természetesen csak új gép jöhet szóbaElőre is köszönöm a segítségeteket
Békesség, boldogság! x)
-
brumi1024
veterán
válasz viktor4545 #60516 üzenetére
A vékonyság és a nem fekete külső ez a keret mellett a minőség és a támogatás rovására fog menni, így én ezeket nem javasolnám. Ha jó a fekete gép is, akkor az Acer helyett sokkal inkább Fuji A544, vagy jelenleg kicsit nehézkes szervizzel B590 + SSD (ha Pentiummal veszed).
-
nagyúr
válasz viktor4545 #60516 üzenetére
Acer helyett inkább EZ
-
viktor4545
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlásEgy hónapon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 130-145.000ft
(3) Felhasználási kör? Játékra egyáltalán nem kell,Irodai Munka,Böngészés,HD Filmnézés
(4) Játékra használnád-e?-----
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Abszolút minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Szerintem ilyen keretösszegbe nem fér bele.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Nincs kikötésem.
(8) Notebook tömege? -------
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? -------
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Optikai meghajtó nem fontos,RAM min 4 GB
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Két fontos kívánságom lenne:
-kényelmes,megbízható gyorsaság
-vékony,elegáns,minimalista külső (fehér vagy más nem fekete színben)
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? ------
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Acer V5 573
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Új,garanciával.Sziasztok! Asztali gépet cserélném le notebookra kihasználatlanság miatt.2008 óta nem nem vásároltam azaz témába se vagyok, nézegettem és a fent linkelt Acer terméken akadt meg a szemem.
Fontos külső igényemnek megfelelő és azoknak a dolgoknak is amit említettem. Valakinek volt már tapasztalata vele vagy esetleg valami mással jobban járnék?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Handball94
aktív tag
válasz Gabesz25 #60454 üzenetére
Thinkpad T61
Dell Latitude E6400Esetleg 63e-ért Thinkpad T400
-
Gabesz25
tag
-
ginola
addikt
Dell 5430 vagy HP 8470 p?
-
ZavaBalazs
őstag
köszi a választ!
a jobb betekintési szög igazából annyira nem lényeg, szemből tervezem nézegetni, nem oldalról/felülről, bár egy esti filmezésnél nem hátrány, ha nem kell hússzor állítani rajta, hogy jó legyen. viszont a szebb színek...a dellnél a 8870-es verzió nem játszik, azt csak 17.3"-as gépekben láttam.
Tim82: neked is kösz akkor ezt kihúztam a szempontok listájáról.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ribarszki
őstag
Te valamit nagyon félreolvastál, vagy összekeversz. Ki kötött bele kibe? Ha nem ismered az aláírás előzményeit akkor miért van kényszered arra, hogy belebeszélj? Offban írtam, csak neki. Ő érti. Nem kötekedés volt, hanem pont, hogy egy összekacsintás. De ha már itt tartunk, neked mindenáron bele kell dumálni valamibe?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
De, az konkrétan az Nvidia hibája volt, úgy keress rá neten, hogy "Nvidia G86 failure". Igaz, ez jó 5-6 éves történet, az újabb generációs Nvidia GPU-kat nem érinti tudtommal.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest