Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Bluetooth hangszórók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #60998 üzenetére
Akkor vegyél egy B590-et pentiummal ennyiért
szerk: jah igen, használtan E5520 még inkább, vagy T510 alfától
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
diablo1984 #60998 üzenetére
Ha nekem kellene döntenem biztos inkább használtan vennék egy E5520-ast, mint azt...
-
diablo1984
veterán
válasz
B-L-A-C-K #60997 üzenetére
ja, annak a procinak az egyetlen előnye, hogy max 7,5 wattot eszik, amúgy egy lófing! itt az agész konfig egy értelmes irodai gépet takarhat, ami 3 év garos és gyári windows van hozzá(29900ft). így nézve durván meg kellene hogy érje, de én fosok az ismeretlentől.....
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
diablo1984 #60993 üzenetére
Nem érintős a kijelzője, medion gépekkel annyira nagy gáz nem szokott lenni, konkrétan ezt a típust még sose láttam, így nem is mondanék az anyaghasználatáról véleményt. Win 8.1 az csábító hogy jár hozzá, de hardveresen nem egy csúcs, vagyis a proci oké hogy 4 magos, de közel sincs pl egy azonos árú B960-assal szemben...
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #60989 üzenetére
ja a T modell érintő, a sima az sima matt led kijelzős.
-
Tikakukac
titán
válasz
kissb0913 #60990 üzenetére
Földrajzilag van bajom, tehát a bolttal. Magával a géppel nem sok, hát melegszik, én első körben burkolat minusz és nagy ventis hűtőpad rá. Az kiadja. Y510-et én szerettem volt már nálam vagy fél tucat.
B-L-A-C-K: Nem voltam egyértelmű: a bolttal van bajom only.
diablo1984: Ha 2-3 hét alatt cserélnének vinyót már ráncolnám a szemöldökömet. Ha valami nagyon erős és nagyon olcsó az általában olyan is.
-
stratova
veterán
válasz
A medion erazer gyakorlatilag MSI gép 2 helyett 3 év garanciával. Ha Medionról nem találsz tesztet, érdemes az MSI testvéréről vadászni.
-
diablo1984
veterán
válasz
B-L-A-C-K #60991 üzenetére
Chaser: elvileg a medion topicból azt szűrtem le, hogy 2 hó pénzvissza vagy cseregar van rá, utána küldik Budapestre! az ott leírtak szerint közvetlenek a szervízes diszpécserek, 2-3 hét alatt futár hozza vissza a gépet(vinyócsere). nem tudom mennyire lehet faja, a márkától egyszerűen kiver a víz, viszont durva a felszereltsége, ennyiért ilyet nem lehet venni más márkából!
-
Chaser
legenda
válasz
Ez az atom alapú celeron lehet, bár még csak pentiumot láttam belőle. Érintőkijelző kell? Mire?
w8 nem hátrány ha adják, összességében lehet megéri. Elvileg most a lenovo csinálja a medion gépeket, szerviz jó kérdés, kérdezd meg ket. Majd kitalálnak valamit gyorsan. Múltkor cipőt vettünk lidl-ben, 3 év gar, királyság. 1 hónap múlva vissza mert defektes, ja, hát nem ők intézik, ide meg oda el kell küldeni önköltségen, majd eldöntik...persze
-
-
diablo1984
veterán
Medion laposokról tapasztalat? a medion topic kissé kihalt, az aldiban piszok olcsón van egy modell, nem tudom, hogy mire való lenne, dobozáról sokmindenre nem tudok következtetni, csak hogy 4 magos cerka proci, 500-as vinya, 4gb ram, win 8.1-es rendszer, meg ha jól veszem ki még talán érintőkijelző 100ezerért....
-
kissb0913
csendes tag
Sziasztok! Játékra szeretnék vásárolni laptopot és keresgélés közben kettőt találtam. Lenovo Y510P Link illetve Asus G56JR Link Ti melyiket ajánlanátok?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 320 ezer.
(3) Felhasználási kör? Leginkább játékra. ill. általános felhasználás (Net, filmnézés, olykor office)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Leginkább játékra. Mindenevő vagyok. Lehetőség szerint minél jobb felbontásban és részletességben játszanék.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? hmmm. Ez jó kérdés. Egy egészséges egyensúly. Bár kb. 4-5 évig tervezem használni a gépet.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Igen szeretnék. Y510P épp ezért nagyon szimpatikus, mert van benne külön ngff M.2 ssd csatlakozó. Már ha nem felejtették el bele szerelni.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Full hd. Leginkább matt.
(8) Notebook tömege? Mindegy.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Optikai meghajtó nem szükséges. 8-16 GB RAM. Tárhely 500GB-tól nagyobb.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Nincs.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Max. a játék.
(13) Eddig kinézett notebookok? Amiket linkeltem.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Inkább csak új a garancia miatt.Engem leginkább a videókártyák zavarnak az y510-ben, mert azt olvastam, hogy eléggé túlmelegednek. Viszont az Asus-ban zavar, hogy a vidókártya nem igazán közelíti meg az SLI-s megoldást. Link
Illetve ami még felmerült bennem az ez Link, de ennek már horrorisztikus az ára! És ezt már valószínű, hogy nem is engedhetném meg, bár hosszú távon biztosan jobban járnék vele.
Előre is köszönöm a segítségeket!
-
JoolsNOS
veterán
Erre valaki! Csak azért sürgetem, mert lassan lejár a licites belőle. Illetve ezek között van olyan amit kizárnátok valami miatt? Köszi
-
runner 125
nagyúr
válasz
diablo1984 #60981 üzenetére
Ez consumer, nem üzleti.
-
umek7
őstag
válasz
diablo1984 #60969 üzenetére
Ismerősömnek pakoltam újra a win-t egy ilyen gépen, nyilván nem járkálhat mindenki üzleti kategóriás modellekkel, de bármikor inkább az előbb ajánlott Z510, mint ez..
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #60974 üzenetére
Alacsony órajelű i3, enyhén nem túl acélos AMD vga, gyenge kaszni, billzet. Ha jáékra kell és ennyid van jelenleg a legjobb a Z510 haswell pentiuma+GT740 verziója ekörli áron. Az minőségben sokkal jobb, de gari csak 2 év.
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #60969 üzenetére
Mire kell? Ami jó benne, az a 3 év gari, más nem nagyon
-
Kali4
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a Lenovo y510-et, de nem igazán találtam full hd változatot 200k körül.
Illetve sok helyen olyan konfigurációban árulják ami nekem egyenlőre fölösleges.
Van valahol lehetőség ahol valamilyen szinten tudok változtatni a konfigon? Ami fontos lenne, hogy i5 4200m és Ram illetve VGA pedig 4gb és mono, hogy olcsóbb legyen, de bővíthető is egyben.
Köszönöm a válaszokat -
musculus
tag
válasz
PainKiller13 #60953 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ!
Sajnos használt nem játszik, magamnak ilyesféle használat mellett biztosan megfontolnám
ez lesz, mert ezt a nyugdíjas rokon helyben meg tudja venni (vidéki nagyobb város), és ha baj van, vissza is tudja vinni emailezés, telefnálás nélkül
-
diablo1984
veterán
dell notiról vélemény? igaz nem 100ezres kategória, de jónak tűnik belső téren, vagy nem?
-
premete
veterán
válasz
Tikakukac #60945 üzenetére
Én sem értem ezt a beteges ragaszkodást a dvdhez, de épp ma szembesültem azzal a ténnyel, hogy az átlagember mérget venne arra, hogy minden notebookban van dvd író-olvasó, mert a teszkóban csak olyanokat látnak, amikor mondtam, hogy az enyémben sincs, ketten is letámadtak, hogy hülye vagyok, ott van az benne oldalt.
-
Tim82
félisten
válasz
[CS]Blade2 #60962 üzenetére
A T61-ben biztosan GMA X3100 van. Persze, erős CPU-val így is elboldogulna a flash tartalmakkal.
T400, R400, T500, R500, X200/s/tablet, ezek azok az ajánlható Thinkpad-ek, amelyekben 4500MHD van.
-
lacibacsi
addikt
Üdv!
Középiskolába készülő fiamnak szeretnék laptopot vásárolni.
Elvárásaim:
- 15,6" lehetőleg matt kijelző (ha minden más O.K., akkor lehet fényes is)
- i3 6-8GB RAM-mal, vagy i5 4-6 GB RAM-mal (AMD kizárt)
- minimum 750 GB HDD
- CD/DVD nem kell bele
- dedikált videókártya jó lenne
- numerikus billentyűzet
- WIFI, kártyaolvasó
- operációs rendszer nem szükséges
- Youtube és egyéb HD videók megnézéseA gép alapvetően tanuláshoz kell, de középiskolában még nem fognak túl nagy hardverigényű programokat futtatni. Sony Vegas, Photoshop, Indesign, Office és egyéb oktatási programok mennének rajta + játékok. Ez utóbbi téren nincs nagy kihívás. Online játékból Old Republic, BSG Online, Battlefront, Farming Simulator és más hasonló hardverigényű progik lennének.
Olyan gépet szeretnék, ami négy éven át bírni fogja a mindennapos használatot és heti hazautazásokat.A fiam szereti a kezét a billentyűzet felett tartani, ezért a kevésbé hajlékony klaviatúrával ellátott masinák előnyt élveznek...
Keretem maximum 160 ezer forintig enged. Mindenképpen új gépet szeretnék, lehetőség szerint legalább 3 év gyári garanciával (vagy igen kedvezményes garancia kiterjesztéssel).
Minden tippet szívesen fogadok!
Köszönöm.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Na akkor összeállítottam egy listát. A használat még mindig az alap dolgok: net, full hd videó. De nem baj ha van tartalék kraft.
Ezek közül melyik lenne a legjobb?
HP ProBook 6570B
WINDOWS 8 Fujitsu Lifebook A512
HP 250 G1
Toshiba Satellite Pro C50-A-1E2
LENOVO G500A hp csak akkor játszik ha megáll 330 körül (120ezer), mindegyiken van win.
Köszönöm! -
[CS]Blade2
addikt
LENOVO THINKPAD T61 - T7300 megfelelne vajon? Intel int. 4500MHD aszem. Ez 45K.
GMA950 vagy 3100 felejtős gondolom. Vagy jobb lenne egy kisebb radeon, hogy legyen gpu-s gyorsítás a böngészőben? HD2400 vagy 2600, HD3200 vagy nagyobb, HD4xxx eleje? Prociból C2D T7xxx-esek, T8xxx és P8xxx -
Ptor
csendes tag
Üdvözlet, Köszönöm az eddigi segítségeket.
Erre a felhasználásra sok gondolkodás és keresés után végül mégis az általatok is javasolt: E5530 -es gépre esett a válaszás, a linkelt boltban.De azért +1x +megkérdezem: 200 k-s határral, tudtok-e ajánlani, javasolni masszívabb gépet, ami bírná gari után is legalább 2 évig.
Vagy a boltal kapcs. van -e véleményetek?Köszönöm: Ptor.
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984 #60957 üzenetére
A gyepálást elég gyorsan ki lehet deríteni, ez ne legyen gond.
-
diablo1984
veterán
válasz
Tikakukac #60952 üzenetére
sejtettem, mert én is néztem teszteket, a 4 mag csak tömeg, de fogatlan oroszlán! nem tudom mi tévő legyek, szart nem akarok venni még ennyiért sem(az előző acerem is viszonylag hamar megpusztult gariidő után), használt esetleg, de ki tudja ki mennyire gyepálta, dobálta, stb...
-
adamos87
tag
válasz
redwhite78 #60942 üzenetére
Köszi a választ.
Én sem nagyon erőltetem a DVD meghajtót, de a párom mindenképpen olyat szeretne amiben van.
Egyébként konkrétan erre gondoltam: [link].
Itt azt írják van benne, illetve az Asus honlapján is azt írják, hogy bizonyos modellekben van DVD. -
umek7
őstag
válasz
[CS]Blade2 #60954 üzenetére
Ide az egyel fölötted lévő hsz-t kellene bemásolni. 50, max. 60 körül már kapni hardveraprón megbízható használt üzleti gépet, ami megfelel a kritériumoknak.
-
[CS]Blade2
addikt
Olyan noti keresünk, ami elviszi frankón a skype-ot, és a böngészést, esetleg a böngészős netes játékokat. Egy asztali P3 géppel ez jelenleg nem megy, mert a webkamera képe egy állóképre fagy. Használt jöhet csak szóba. Árat nem írok, mert az egyik lényeges kérdés pont az lenne, hogy mennyiből lehet ez kihozni.
15-15,6" környéke. -
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984 #60950 üzenetére
A 4 mag olyan, mint a baytrailben, erősebb core2 lemossa a bánatosba. Tehát ez ilyen szépséges nyálcsorgatás, mint a 10 magos AMD amit játékban kifúj egy erősebb 2 magos.
110-ből ez sem vált világot, anyagban fokkal jobb, mást nem tudok róla elmondani. Hegyekben állnak nálam a belépős konzumerek amik gari után haltak le, ennyiből gépet én nem nagyon fogok ajánlani újban míg nem érzem a remek ellenpéldát.
-
musculus
tag
Kedves Szakik!
Kérlek segítsetek, nyugdíjas rokonnak kellene lapos 150.000ig
Ami kell neki (nagyon egyszerű)
- 15 col környéki kijelző
- ne Acer-minőség legyen: ne hulljon szét apró darabokra, mint a jelenlegi MSI 163c
- DVD-olvasó - dvdre vannak kiírva a régi képek
- internetes felhasználás: skype, olvasás
- win os( - én nagyon örülnék ha win8 lenne rajta, de ő win7-tel is kibékülne, OS nélkül sajnos nem jó)
- magasabb garancia előnyTudtok esetleg ajánlani valamit?
-
diablo1984
veterán
válasz
Tikakukac #60949 üzenetére
lenovoból ezt a gépet nézegettem, csak ennél is az anyaghasználat számomra lutri, nem ismerem a lenovokat, de a 4 mag+ati kártya felkelti az érdeklődésemet, meg az 1 terrás vinya! de vajon ez is milyen minőség, gyorsaság, anyaghasználat?
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984 #60947 üzenetére
Hát igen, elméletben, gyakorlatban kevésbé. Gyakorlatban 10 kategóriával jobb gépen ami rücsis is meg minden is ocsmány a kopás.
Samsung drágának tűnhet még, de nem sokáig mert úgyis roló lehúz, szóval nem sokáig kell drágállni.
100k-ból én még saját részre nem vennék gépet az biztos. Ha nagyon muszáj akkor B590 Lenovo, esetleg valami akcióban kéne nézni gépeket, nem jellemző a -20k-s engedmény sajnos.
-
diablo1984
veterán
válasz
Tikakukac #60945 üzenetére
gondolom, mivel az egész fekete nehezebben látszik meg rajta a csuklótámasznál a kopás, nem? procira egy celeron dual core-tól csak jobb? az acerektől kissé tartok, de az asus sem tűnik sokkal jobb minőségűnek.
a szívem a samsungok felé húzna, az asszonynak van egy 4 éves 5-ös szériás laposa, az még most sem kopik, az akkuja is még 2 órát bír, 1x lett kitakarítva a portól, de semmi baj nem volt vele sosem még! csak a samsungokkal 1 bajom van az ára, drága, még intel hd-vel és i3 alatti procival is nagyon drágának tűnik! meg volt szerencsém 3as szériás samsunghoz, tetszik a matt kijelző, a sebessége is jó volt, de a csuklótámasz és a tapipad szépen fényesedik/kopik, igaz az acernél még a tapipadon a festék is lekopott.....
esetleg ilyen árban, ilyesmi tartalmú notit milyet ajánlanátok?
-
redwhite78
aktív tag
válasz
stratova #60944 üzenetére
Annyira nem baj szerintem, hogy elmennek a DVD nélküli irányba. Manapság ritka, hogy DVD-re lenne szükség, talán évi 1-2 alkalommal ha használom sokat mondok (és gondolom a nagy átlag szintén így van vele), akkor meg rádugom USB-n a külső DVD-t, vagy visszarakom az optibay keretet. Akinek meg mégis rendszeresen kell, az vegyen olyan méretű gépet, amelyikben elfér. Egyébként is mire megtalálnám a DVD-t kétszer lejön az iso képfájl.
-
Tikakukac
titán
válasz
ribarszki #60939 üzenetére
Folyamatos használatra fő gépnek én semmiképpen sem ajánlanám. Nem volt rossz, mert állati, hogy mindenhol elférsz, de szemed kifolyik.
diablo1984: Fog kopni rendesen az biztos. Pörgésre meg hát mihez vagy szokva, SSD nélkül ez sem pörög sehová, de SSD-vel sem fogsz rekordokat dönteni. Akksi idő meg izé, hát ezt meg kell nézni valahol. Én skippelném ezt a szépséget.
stratova: A 25**p HP-kon mindig meg tudták oldani. De azt tegyük hozzá, hogy régen berakták a kicsike pöttöm HDD-ket amiket képtelenség cserélni és aranyárban vannak, most se tudsz belülre rakni meghajtót, alapból kis SSD-d van meg lesz is. Én az optikát nem értem minek, főleg ekkorába, volt anno is 2.5"-os 2530p csak csesztek rendelni belőle, aztán szívnak a HP-sok a külsős meghajtókkal a keretben.
-
stratova
veterán
válasz
redwhite78 #60942 üzenetére
Az optikai meghajtó inkább a vékonyság oltárán vérzik el pl. HP Elitebook 2570P-nél még meg tudták oldani. De sajnos ez az ultra-vonal most a divat.
-
diablo1984
veterán
sziasztok
ezt az Acer E1-et nézegetem mostanában, tudtok nekem segíteni abban, hogy mennyire jó vételnek számít? javarészt netre, filmet nézni használnám, de néha esetleg befigyelne egy-egy játék is!
mennyire megbízhatóak ezek az acerek mostanság(volt egy x2-es amd-s acerem, 1,5 év utána ledobta a láncot, 1 év garis volt....). a festésük mennyire kopós? ez a gép procira mennyire pörgős? akkuja ha jól tudom 4 cellás, meddig bírja nettel/filmmel egy teljes feltöltéssel?válaszotokat előre is köszönöm!
-
ribarszki
őstag
Akkor 15,6os méretben ajánlott a FullHD kijelző vagy sem? Egyik oldal azt írja, hogy mindenképpen, a színek élesség. Stb miatt.. A másik oldal szerint viszont kínszenvedés használni. Akkor?
-
adamos87
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy ASUS laptopot páromnak. ASUS X451MA-VX047D
Az igénye az volt, hogy kicsi legyen, fehérés legyen benne DVD meghajtó.
A cél, hogy internetezni ( böngészés, Youtube ) tudjon rajta, Office jól fusson rajta, és 120.000 Ft alatt legyen.A vásárlást 1 hónapon belül szeretnénk megejteni.
Esetleg tudnátok valami mást ajánlani?
Illetve ASUS X451MA-VX047D notebookról mi a véleményetek?
Üdv,
Ádám -
mickemoto
őstag
Sziasztok.
Tudtok jobb vagy hasonló alternatívát ajánlani mint egy Lenovo IdeaPan G505 (113k)?
Ebben 8570M gondoskodik a megjelenítésről, ez az egyik fő szempont mert a cél hogy ez minél erősebb legyen.Van ennél erősebb hasonló árban újonnan?
Esetleg használtan szintén ilyen árban tudtok ajánlani jobb vételt? -
stratova
veterán
válasz
Szvena #60903 üzenetére
Ha netbookot vennél (mint a kiszemelt Asus), annak erre van a témája. De ebben az árban az Asus mellett kb. csak Acer V5 131-et kapni (a hardveres körítés kb. ua. és a garanciabővítése olcsóbb, az Asusban fixen forrasztott a memória, nem bővíthető később, ha ez is szempont).
-
kecsawi
senior tag
-
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Ez a toshiba milyen minőség? Full hd videóra, netre főleg. Tv kimeneten. Köszi
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tervezek a közel jövőbe egy laptop vásárlást.
A leg erő igényesebb dolog amire használnám az a játékok. (StarCraft 2, Diablo 3, Far Cry 3) Amugy net, film, meg hasonlók.
Ezért olyan laptopot szeretnék amibe inkább a gpu erősebb, és proci-ba elég lenne egy i3 mondjuk, vagy felső hangon max egy i5.
15,6 colos laptopot szeretnék, 1360x768 as felbontás nekem tökéletesen megfelelne.
Kinézet, minőség, márka másodlagos. A matt kijelző az viszont nagy előny lenne.
Ram terén 4gb bőven elég nekem, de ha több az se baj
HDD terén 500gb már a minimum szinte, ez nekem meg bőven sok.
Ár terén a maximum az 220 ezer forint (de ez már nagyon a plafon).
Eddig ezekkel szemezgettem:
Acer Aspire V5-573G-54204G1Taii , Acer Aspire V5-573G-34014G1Takk
Ezeknél szerintetek van jobb vétel?
Leginkább arra lennék kiváncsi hogy a GT750m-nél jobb erősebb gpu-val szerelt laptop-ot tudnék e találni ebben az ár szegmensbe. -
Chaser
legenda
válasz
Dickassman #60923 üzenetére
Minden notebookot tudsz vinni, ez evidens
Ha a mobilitásról beszélünk akkor 13" és alatta, ezért nem értettem.
-
Tikakukac
titán
válasz
norbeey #60921 üzenetére
El nem hinnéd, baráti/rokoni körben ez milyen sikeres. Mikor visszadobod a gépet, hogy ok, oldd meg akkor ha jobban tudtad, máris csipognak az üzik és a telefonok.
A frusztráltságot nem keverném ide, fogalmában ehhez nem sok köze van.Részemről mindegy, minden nap lejátszom vagy én vagy más ezt a kört, +/-1 mindegy
-
norbeey
tag
válasz
Tikakukac #60919 üzenetére
Ilyen ez a popszakma...
Attól, hogy te személyeskedsz semmivel nem lesz hatékonyabb a folyamat és nem fogja senki hamarabb/jobban megérteni amit el akarsz mondani, itt a te saját frusztráltságod legyőzése kéne hogy a cél legyen elsősorban. (Mint leírtad, van mit)
Azokat a mondataidat aminek még mondanivalója is volt a témáról, felfogtam.
Ha nem ragaszkodsz hozzá nem offolnék tovább.
-
Chaser
legenda
válasz
Dickassman #60918 üzenetére
Ha a mobilitás fontos, mért 15-ös gépet keresel? Nekem nehezen összeegyeztethető ez.
13-asban ott vana fuji UH552.
15-ös FHD dell E5540, ez matt, előző is.
Ha a gép saját kijelzőjén PS-eznél akkor FHD kell és 15". Z510 lenovo van még FHD-val és intel vga-val 190 körül. Esetleg dell 5537 3537 210-230 körül FHD-val.
Acert én hanyagolnám ilyen árkategóriában, igaz alatta is, nem sok jó ajánlatuk van. -
Tikakukac
titán
válasz
norbeey #60917 üzenetére
Szerinted nem próbáltam már ezt mézes mázzal szájba rágva? Dehogynem, ó, mennyit. Szerintem mióta úgy döntöttem, hogy mikulás helyett inkább informatikus leszek, onnantól vagy 7-8 évig biztosan. És egyszerűen fülbe be aztán ki. 2 hónap múlva már megint jönnek az infók, hogy pfú ezt hallgasd xyz.
Menj fentebb, szerintem csak az oldalon is találsz 2-3 embert aki szépen finoman, szájbarágósan próbálta elmondani a delikvensnek, hogy mi miért. És nem, kötötte az ebet, és hát biztosan nem, a bátyja unokatestvérének a barinője látta meg hasonlók. Ez van. Aki esetleg sértőnek érzi, hát sajnálom, okolja érte a többi szobahőmérsékletű IQ-s embert és reformálja a környezetét. Ez hívom háborús veszteségnek.
-
Dickassman
csendes tag
Helló, notebookot szeretnék venni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
mostanában
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
240 000
(3) Felhasználási kör?
általános dolgok, film, net, photoshop,
(4) Játékra használnád-e?
nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
teljesítmény, persze megfelelő minőség mellet
(6) Szeretnél bele SSD-t?
Jó lenne
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15 col, fényes, min 1368x768
(8) Notebook tömege?
fontos lenne a mobilitás
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
mindegy, lehet anélkül is
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
500 Gb jó lenne, RAM: 4-8 giga, optikai meghajtót: igen(12) Használsz-e CPU ) vagy GPU ) igényes alkalmazást?
photoshop, más nem igazán
(13) Eddig kinézett notebookok?
most egy acer m3 581 tg-t használok, valami hasonlót keresek, esetleg Acer Aspire V7( így elsőre)
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
újRemélem lesz valami jó tippetek.
-
norbeey
tag
válasz
Tikakukac #60916 üzenetére
Oké azt értem, hogy laptopon nem lenne annyi beállítás az UEFI-ben mint elképzeltem, ez tök jó, hogy kiderült mert kevésbé zavar egyből.
nem ez a betöltés lesz az ami neked tizedeli majd a boot időt
És akkor nem lett volna egyszerűbb ezt az 1 mondatot leírni hülyézés nélkül?
A kijelentés és kérdés különbségét is elég gyenge hogy felhoztad miután a te belekérdezésre írtam választ amibe benne volt az is hogy az alapján gondolom mindezt amit elolvastam 1-2 cikkből TEHÁT megerősítésre vagy cáfolásra vártam emberi hangnembe.
Én pedig hiszek abban, hogy ha nem ilyen lekezelően, nagy arccal írogatnál a te vérnyomásod is alacsonyabb lenne. Teljes mértékben el tudom fogadni ha valaki jobban ért hozzá és érvekkel alátámaszva elmondja miért tévedek, valahol erre való ez a fórum is nem? Kérlek.
-
Tikakukac
titán
válasz
norbeey #60913 üzenetére
Mert arról konkrétan tudom, hogy UEFI nélkül is milliószor több a beállítási lehetőség, de hozhatsz sok más gépet is ami kicsit is igényesebb volt. A skatulya elved hibás volt, erre hoztam példát.
Örülök a pcworldnek. Örülök az összes többi írásnak. És igen, a valóságban ez ordenáré hülyeség, mert nem ez a betöltés lesz az ami neked tizedeli majd a boot időt. Ezek szép katalógus dolgok. Olyasmi, mint a fele boot idős win8 vs win7 userek. Na ők azok, akiket beszippantott a fekete lyuk.
Én annak örülnék ha nem kevernék a kijelentést a kérdezéssel meg kevernénk össze desktopot notival. Tehát ha először kérdezünk és nem kijelentjük, hogy márpedig dehogynem, egyszerű, meg másodperc boot, akkor máris ott leszünk, hogy veszem a kamot, indítom a gépet és mutatom, hogy nem. Így pedig lesz tizedjére is nettó butázás. Én hiszek benne, hogy így talán elkezdik az emberek szűrni azt amit látnak és olvasnak, és talán szebb lesz a világ.
-
Pocok256
veterán
válasz
norbeey #60913 üzenetére
Nem rossz az UEFI és gyorsabb is viszont nem annyival, hogy figyelni kéne rá. Ez olyan mint egy 1333 as ram és egy 2100 MHz es RAM esete. Sokkal gyorsabb a 2100Mhz es RAM viszont hétköznapi esetben kb soha nem veszed észre, csak ha stopperrel rohangálsz. Ettől függetlenül én még mindig amondó vagyok, hogy a win 8 és az UEFI találkozása csak jól sülhet ki, szóval ilyen téren ajánlott a dolog, viszont fölösleges túlmisztifikálni.
-
norbeey
tag
válasz
Tikakukac #60910 üzenetére
Akkor 2 dolgot kérek: vegyük elő a random Dell üzleti gépet nem UEFI-vel és hasonlítsd össze az általad nézett UEFI-s géppel. Ha az elsőnek nem lesz 40* több beállítási lehetősége, akkor fizetem a géped.
A random dell üzleti gépnek ehhez mi köze amikor én nem arról kérdeztem? Lehet az összefüggést hibásan látom a boot idő és az uefi között...
"Az UEFI sokkal gyorsabban fut le, mint a BIOS, így ha a hardverelemeink is olyanok, akár 10 másodperc alatt is harcra késszé válhat a gépünk bekapcsolást követően" forrás : [link]
" Windows 8 includes further optimizations for UEFI systems, including a faster startup..." forrás: [link]
"Az UEFI gyorsabb rendszerindítást és hibernálásból való visszatérést tesz lehetővé." [link]
...bár úgy tűnik mégsem, ennyit az ordenáré hülyeségekről.
SSD bele fog kerülni egyből ahogy megveszem.
Örültem volna ha kicsit elfogadhatóbb stílusban írsz, nem gondolom magamról, hogy mindent tudnék. Ezért is kérdezek először. Viszont az, hogy elmondod kilencszer mekkora nettó hülyeségeket beszélek stb azzal nem segítesz így kérlek ezt mellőzd.
-
Tikakukac
titán
válasz
norbeey #60901 üzenetére
Kényelmesebb, több beállítási lehetőség van, úgy tudom akár windows alól is lehet állítgatni, másodpercek alatt bootol.
Akkor 2 dolgot kérek: vegyük elő a random Dell üzleti gépet nem UEFI-vel és hasonlítsd össze az általad nézett UEFI-s géppel. Ha az elsőnek nem lesz 40* több beállítási lehetősége, akkor fizetem a géped.
És rohadtul nem emiatt bootol másodpercek alatt, kopp ugyanannyi idő alatt bootol ez is.
Kettőből kettő ordenáré hülyeség eddig.Az asztali bios rohadtul más. Most bemásolhatom neked a jelenleg nálam lévő gép UEFI-jét szemben az asztaliméval. Sírni fogsz, de nem kis apró patakokban, garantálom.
Mindenesetre ha el tudod magyarázni miért nincs rá abszolút szükségem
Mert amit leírtál nettó és teljesen maximálisan hülyeség és semmi köze nincs a boot időhöz. Ha te másodperces boot időt akarsz akkor altatod a gépet és veszel SSD-t. Egyébként cold startban egy belakott win sem áll fel 20 secnél hamarabb.
Remélem kielégítő volt.
Szvena: Ami nincs arról nem beszélünk. Jelen esetedben az új gép mint olyan hasonlít az abszolút nulla fokra. Éppen van meg létezik, de elég nehéz lesz megoldani. Na ugyanez.
-
dbala
tag
Valakinek van tapasztalata HP Elitebook 8560w géppel?
-
norbeey
tag
válasz
Tikakukac #60900 üzenetére
Azt, hogy miért nem UEFI-sek azt én is szeretném tudni
Kényelmesebb, több beállítási lehetőség van, úgy tudom akár windows alól is lehet állítgatni, másodpercek alatt bootol. Nem mondom, hogy ez az 1 hiányosság dealbreaker de ugyan akkor nem értem, hogy milyen előnye van a bios-nak az uefi-vel szembe ami miatt 2014Q2-be kiadnak egy ilyen gépet 280k ár kategóriába (g56jr).
Elolvastam pár cikket illetve mostanában új asztali gépekbe már mindegyikbe az van, kipróbáltam és tetszettek, szerintem nem annyira jogtalan az elvárásom, nem?
Mindenesetre ha el tudod magyarázni miért nincs rá abszolút szükségem akkor maximálisan elfogadom, de nekem igen is számít hogy 40 másodperc alatt bootol vagy 10.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 1 / 2
- Kés topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest