-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crafter32
őstag
Olyat kérdeznék, hogy egy laptopot állandóan töltőre dugom asztali gépnek használva, de mégsem veszem ki az aksit okozhat -e akkumlátor romlást? Régebbi gépeken illetve az újabb típusokon?
-
-
Crafter32
őstag
válasz runner 125 #60614 üzenetére
Na ok, legyen: én vagyok a hibás. Na de engedtessék már meg nekem, hogy ne értsek hozzá és hibázzak vagy pedig tegye a dolgát automatikusan. A lényeg akkor , hogy ha már hülye vagyok akkor még most is megelőzöm a bajt egy kettéosztással.
-
Crafter32
őstag
Mennyire igaz a mai windowsokra, hogy érdemes a HDD -t két részre bontani: fontos anyagok és windows részre. Így mikor újra kell rakni a Win8-at vagy 7-t akkor sincs baj. A windows nem arról híres, hogy atom stabil.
-
Crafter32
őstag
Köszönöm. Egész jónak néz ki a Dell. 100.000 -el olcsóbb is, de akkor ott van a Tecra R840.
Viszont találtam egy jó írást az SSD-ről ahogy olvastam a Dell-t. Nem gondoltam volna ennyivel gyorsabb a gép. Túl nagy háttértár nekem úgy sem kell. SSD-ről pedig hátrányt nem is írtak csak az árát. Lehet érdemesebb lenne Tecra r840-ET választani SSD-vel ha lehetséges. -
Crafter32
őstag
Köszönöm a rengeteg választ. Toshiba Tecra R940-n gondolkoztam és furcsáltam, hogy se érintő, se bill.világítás.
A másik ami nagyon érdekelne:
Mennyire igaz, hogy hordozva a laptopot várni kell kb fél órát és csak utána bekapcsolni? Gondolok itt a reggeli munkába menetre majd hideg autóba beüllni és munkahelyen ismét 25 fokba lerakni a laptopot. Párakicsapodás vagy ilyesmi miatt lehet gond a szerkezettel? -
Crafter32
őstag
Nem könnyebb kezelni egy érintőset, mint egy " hagyományost"?
Telefonokban is azért hirtelen eléggé elterjedt lett az érintőkijelző... -
Crafter32
őstag
Üdv
Mennyire fontos, hogy egy friss új laptop vásárlás esetén legyen a képernyő érintőkijelzős?
Láttam új laptopokat 600 Ft felett ami ezt a funkciót nem is tudja. A win8 at érintővel nem könnyű kezelni? Nem romlik még jobban a készülék ára ha nincs benne ilyen funkció?[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Sziasztok
Írtam a Toshibanak egy levelet. Nagyon rendesek voltak(ismét) és a következő laptopot ajánlották nekem: Satellite P845t-10C [link]
Vélemények? Minden érdekel legyen az pozitív vagy negatív.Köszönöm
-
Crafter32
őstag
válasz ribarszki #60442 üzenetére
De érdekelne a Sonyról is a véleményed, nem veszem trollkodásnak. Szívesen meghallgatom ill. elolvasom.
Én elhiszem nem szól profin egy ekkora hangszóró, hogyan is tehetné, de mégis úgy érzem (a rosszak között is) nagy különbségek vannak laptop és laptop közt hangzásban. Egy telefon sem a netezésre való elsősorban megis már hatalmas kijelzők vannak. A laptopon is szeretné az ember ha cincogna egy kicsit jobban ha már egy youtube videót néz az ember mondjuk egy szállodában.
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
válasz runner 125 #60434 üzenetére
A Vaio FIT14e is ez az ár, csak annak a képernyője akkor nem a tuti? Sokat akartam...
A dellnek matt a kijelzője. Itt a prohardveren youtube videokon szidja a tesztelő matt kijelzőt . (pont a Fit tesztjén) Illetve nem látom, hogy vmi brutál hangja lenne, de majd utána keresek.
Köszönöm, jó éjt!
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Akkor keresem a következő laptopom:
kb 250.000 FT, 14coll, IPS, Harman Kardon minőségű hangzás, fekete vagy sötét burkolat(szép legyen), billentyűzet villágítás. Más fontosat nem tudok, esetleg NFC, HDMI és min 500GB HDD, 4MB+ mem. SSD, win8Remélem nem hagytam ki semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
válasz Tikakukac #60420 üzenetére
Én olyan 250 körül gondolkoztam először egy Harman Kardonos Toshiba 14"-al, de nem találtam a toshiba.hu csak 15 collal vagy a kimondott mozizásra készített laptopot. Viszont annak nem tetszett sem a külső, sem a kép arány. Ekkor jött még a Sony Vaio gondolata.
Tehát csak az alsó kat.ban kell szemfáradástól tartani? Mit kell figyelni, milyen fajta kijelző ne legyen?
A sonyról tudom , hogy mobil üzletágat helyezte előtérbe ezért a Vaio -t más viszi tovább, de a Toshibáról semmi ilyesmi. Meg azért úgy gondolom egy 3 évet csak kibírnak gond nélkül. Utána úgyis elavul a technikája.
runner 125: igen köszönöm. Én a szemem miatt 14 collban gondolkoztam. Szeretném használni néha fél napot is, de el szeretném vinni magammal is. Így úgy gondoltam ha egy bevált jó márkát választok nem lövök mellé nagyon + nagyon tetszenek küllemre a Vaio -k és a Toshiba- k is.
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
válasz Tikakukac #60416 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az első mondatod nem nagyon értem. Nincs különbség a Harman Kardon és a többi közt , ez lenne a lényege? Nagyon régen volt nekem egy Toshiba Satellite 5205-s503. Mai napig nem hallottam még olyan hangzást. (bár nem is járok sok helyen)
Ezt már valahol olvastam, hogy a kijelzők miatt lehet a baj. A Vaio-nál vagy a Toshibánál is bajom lehet?
Nem zavar a megszűnő márka. Nem vagyok már mai gyerek ezért ragaszkodom a régi márkákhoz amíg lehet.
-
Crafter32
őstag
Sziasztok
Sony Vaio Fit 14E. 14 coll -ban gondolkozom, bár még soha nem volt ilyen méretben. Érdeklődni szeretnék, hogy hangzásban van -e olyan, mint a Toshiba Harman Kardon ?
Valamiért tesztekben nem beszélnek hangzásról. Csak betekintési szög stb...
Kizárólag Toshiba és Sony -kat nézegetem.Köszönöm
szerk: illetve arra lennék kiváncsi ha vkinek hamar elfárad a szeme, mennyire zavaró a 15 coll helyett a 14?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest