Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mqm
senior tag
Sziasztok!
A keret Max. 50e.
Netezős, aránylag gyors, 15-17"-os laptopot keresek!
Használt is jöhet! Mit tudtok ajánlani?
Üdv,
P. -
iscsu
tag
válasz
SeatLeon08 #58397 üzenetére
Kollégám most kapott ilyet cégesnek, a leírt konfigban (4300U/8G/nVidia). A hétvégén lakja be, jövő héten megnézem alaposabban, hogy milyen. Bekapcs nélkül, elsőre szimpatikus, jól összerakott darabnak tűnik.
-
runner 125
nagyúr
válasz
SeatLeon08 #58397 üzenetére
Élőben még nem láttam, de a szanérmegoldása az E6xxx szériától származik. Fotók alapján korrektnek tűnik, de szerintem kissé még túlárazott.
-
SeatLeon08
tag
Dell Latitude E5440-ről mi a véleményetek? Jó gép?
Mennyire bírja a strapát? I5-ös Haswell procival, 4-8GB RAMmal és Nvidia 2 gigás kártyával? -
ToxLee
őstag
Sziasztok!
HP ProBook 450-ről vélemény? Munkára használnám, CAD-CAM(Creo 2.0, autocad stb.) és egyéb irodában használatos programok. Most egy DELL Inspiron n5110 van.(Core i7 nem tudom pontos típusát, 4Gb ram, 525M nvidia)
Köszi, üdv.
-
_adaml21_
őstag
válasz
Dhampir #58345 üzenetére
"Valamiért sokkal mosottabbak, csúnyák a betűk is, mint Win 7 alatt."
Ezt én is érzékelem, eddig mindenki hülyének nézett, pedig tényleg így van....
Nincs erre amúgy valami megoldás?Nekem egyébként Latitude E6530-am van, és átálltam win8.1-re, de nincs rá rendes támogatás.... Nem jelzi ki például semmilyen szoftver azt, hogy hány százalékon van a billentyűzetvilágítás, vagy hogy be van-e kapcsolva a touchpad/trackpoint, a custom akku töltési módokat is csak BIOS-ból tudom beállítani....
Ha ezekre valaki tud gyógyírt, szívesen venném! -
tvamos
nagyúr
válasz
bombibmw #58364 üzenetére
En ezt a gepet vennem, meg egy SSD-t bele. (Vagy a benne levo HDD-t elcserelnem egy SSHD-re.)
-
brumi1024
veterán
válasz
PePeBones #58390 üzenetére
Nem, én kerülöm a Windowst, amennyire csak lehet (Macbookom van), de volt nálam ilyen. Amikor nálam volt akkor még csak béta volt a BF4-ből, az meg nem mérvadó. BF4 multi vagy single? Mert ha multi akkor tök mindegy, milyenen menne, úgy is Mesh Ultra többi Low beállításon érdemes játszani. De ennyiért nincs még egy ilyen erős dGPU.
-
fajkus1
újonc
válasz
VegyesTamás #58388 üzenetére
nem szep dolog egy ujoncal
-
fajkus1
újonc
válasz
VegyesTamás #58385 üzenetére
200K
-
fajkus1
újonc
Sziasztok!
Segitseg kellene. Uj laptopot szeretnek beszerezni a kozeljovoben kb 200FT ertekben. Jatekra, netezesre, PS-re szoval eleg sok mindenre. Jo lenne ha legalabb egy terras HDd lenne benne de megelegszem a 750Gb al is
Jatekok kozul foleg World of warcraft es Sims3 minden kieggel szirrel szarral baratnomnek. MOndjuk azert kiprobalnek par uj jatekot is de nem kell semminek full hd-ban mennie ultra grafon.Koszi elore is'
Ha esetleg itt talaltok valami hasznbalhatot, baromi jo lenne a garancia miatt:
-
brumi1024
veterán
válasz
PePeBones #58379 üzenetére
Mivel a BF4-en kívül nem írtál kritériumot, ezért:
17": 5737, 8870M-el. Teszt.
15": 7537, GT750M-el, kicsivel drágábban, de jelentősen jobb minőséggel. Teszt.Előbbiben elméletileg erősebb a dGPU, de a driverekkel voltak/vannak problémák. Lesznek itt akik az erősebb procit fogják javasolni gyengébb dGPU-val, de én ezek alá nem mennék a BF4-ben, a proci pedig nekem elég volt, értelmes beállítások mellé.
-
PePeBones
csendes tag
Sziasztok segítsetek nekem légyszi, tud nekem valaki egy olyan laptopot ajánlani amit 200.000 forint alatt van és legyűri a Battlefield 4-et? tehát meg bírkózik vele. Köszönöm szépen mindenkinek aki segít!
-
brumi1024
veterán
válasz
Scoobyka #58375 üzenetére
A V5-öt én nem venném meg, nem is ajánlom igazán. Akkor inkább ne stimmeljen valami az igények közül, szerintem. 300-ig már van matt Y510p, de ott a Win7 nem stimmel, illetve nem játékra ordas nagy overkill, Probook 650, de ott meg a kijelző nem az igazi. A legjobban a Latitude E5530-al jársz, RAM bővítéssel + SSD-vel, de ott meg kell barátkozni az Ivy procival (ami egyébként nem igazán jelent hátrányt). Az E5530-nál saját tapasztalatból megy a Win7 is. A másik opció: E5540, kicsivel drágábban.
(#58374) bombibmw: Nincs mit, ott veszed ahol szeretnéd, én leszoktam a legolcsóbb kereséséről, csak modellt ajánlok egy árral, aztán a keresgélést már a kérdezőre bízom
Az A4 is megbízható hely, de az 1000 Ft különbség simán bennevan az utazásban, szóval ott vedd ami közelebb van. De érdemes neten rendelni és személyesen átvenni, mert így él a 8/14 nap elállás.
A mattra: ennyiért sok választás nincs. Régebben voltak Fujitsu-k, de az utóbbi időben eltűntek, illetve a Lenovo B590-ek mattok, de abból nem tudom, hogy van-e modell ennyiért.
(#58376) TomCat333: Ha nem jó a 7537, akkor nektek is a fenti kifutó E5530, vagy az E5540.
-
bombibmw
veterán
No,valaki?
[link]
-
brumi1024
veterán
válasz
csibepuding #58368 üzenetére
Veheted, jó lesz. Ha esetleg látsz dGPU nélküli modellt olcsóbban azzal még jobban jársz, az IGP mindenre elég és 1-el kevesebb hibát okozható tényező.
(#58369) runner 125: Igaz, el is gondolkoztam rajta, de rosszul emlékeztem.
Tehát akkor az ajánlásom: 7537 + normál 2,5"-os SSD, bocsi!
A minőségre: sajnos mindenhol ez látszik. Bár az Alienware új háza szerintem jobb lett, mint az előző volt (nyikorgás viszont előidézhető volt), viszont ott meg a tartozékokat spórolták ki a csomagból.
-
runner 125
nagyúr
válasz
brumi1024 #58367 üzenetére
7537-ben nincs mSata.
Egyébként nagy kár, de érződik h a Dell is lentebb adott a minőségből, főleg az E6540 Latitude-ök kapcsán.
Érdemes megnézni a notebookcheck tesztet, nem egy anyag és illesztési hibát fedeztek fel ők is. Legutóbb mi is egy púpos, nem működő touchpad-ú E6540-be futottunk bele. -
csibepuding
újonc
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, laptop vásárlás kapcsán. A paraméterek a következőek:
-max 130 000 Ft
-OP rendszer nem szükséges
-használat: netezés,email,film,adattárolás, letöltés,office - játékra nem lenne használva
-1000 Gb tárhely
-új
-preferált márkák: lenovo, toshiba - de nyitott vagyok bármireAmit kinéztem:
Lenovo b590
Processzor: Core i3 3110M (2400)
Memória: 4096 (DDR3) MB
Merevlemez: 1000 GB
Kijelző: 15.6ʺ HD LED matt
Videokártya: 1024 MB NVIDIA GF GT 720M
Operációs rendszer: nincs (F)
Optikai meghajtó: DVDRW SM
Kategória: Multimédia
Szín: fekete
Jótállás: 2 év
Bluetooth: 4.0
LAN: 10/100/1000
Kártyaolvasó: 2 in 1
USB: 2x3.0.2x2.0
Akkumulátor: 6 cellás
Wireless LAN: b/g/n 300mbps
Billentyűzet: magyar
Pozicionáló eszköz: Touch pad
Használt/Új: Új
Numerikus billentyűzet: van
HDMI: van
Ujjlenyomat-olvasó: van
Webkamera: van
Egyéb portok: VGAMit gondoltok, ebben a kategóriában ez egy jó választás lehet? Bármilyen segítségért/tanácsért hálás vagyok!
Köszi előre is
-
brumi1024
veterán
válasz
VegyesTamás #58365 üzenetére
Így elsőre 7537 IPS-el + hozzá mSata SSD, de áprilisig talán szélesebb körben elterjednek (és ezáltal kicsit talán lejjebb megy az áruk) a 6540-es Latitude-oknak, és akkor azok is beleférnek a keretbe, jobb minőséggel, NBD garival, szóval térjünk vissza rá a vásárlás előtt pár nappal/max egy héttel.
(#58366) Scoobyka: Valamelyik kritériumon választani kell, mert nincs 1080p-s gép 200k alatt újonnan. Pláne nem 14"-os. A Win7 kompatibilitás meg lassan még nagyobb kiváltság a konzumer kategóriában. A legközelebbi gép az igényeidhez az Acer V5 IPS-el, de nem igazán ajánlom a Brno-i szerviz és a nem igazán jó hűtés miatt sem.
-
Scoobyka
addikt
Hello!
Kollegam kert meg h gepet allitsak neki ossze. Jovoheten lenne a vasarlas,nem it guru, de fontos a megbizhato gep. Jatszani nem fog rajta, de a proci ne haljon mar le a full-hd felbontas mellett sem.
Amit szeretne full-hds kijelzo,legalabb 4-8giga ram,jo billentyuzet,aksi idoben egy kellemes 4ora. Meret 14-15colos. Egy usb3as legalabb legyen rajta es ssd-t kedobb lehessen bele rakni. A gep win7 kompatibilis legyen. Viszonylag szep kialakitas.Ar olyan 200.000ft korul.
Hdmi es vga kimenet is jo lenne ha lenne rajta,de hdmi minimum.
Varom a segitseget. -
VegyesTamás
senior tag
Sziasztok!
a minap egyik ismerősöm kért meg, hogy segítsek neki ebben, de amit én találtam eddig az nem tetszett neki
Követelményei: (min)
2.8 i5 processzor
Minimum 8 gb ram
350-500+ gb winchester
de nem szükséges 7200 rmp
15-17+ colos matt kijelző
Bluetooth
Wifi meg miden )sztem az ár minden gépben adott
3.0-ás usb. min1
Minimum 3db 2.0 usb.
És ha lehet hátrafelé myomja a levegőt a ventinlátor.
Torrent+film konvertálás-ra használná egy időben
áprilisban venné
a világítós bill előny
hdmi+webcamár- 280-340k -t szán rá
sztem ssd is kéne bele ha már ennyi a keret.köszi előre is
-
MikaVejneGI
aktív tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Hamarosan
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 200k , de mindenképpen hitelre(sajna).
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Játék,Internet. MMO és F2P játékok(Tank,Repcsi,GSO)
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség-Teljesitmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Igen , de csak később.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 17"
(8) Notebook tömege? passz
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Van jogtiszta WIN 7 és Win8 -am!
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 750GB-1TB , 6-8 GB Ram , dvd nem lételem , USB install fan vagyok.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Hát ha játszani akarok akkor igen.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link](14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? persze , jöhet használt is.
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Milyen asztali notbook-ot ajánlanátok 100k-ig?
Netezésre lenne,ha lehet matt kijelzővel ellátott kellene,HDMI-vel,2 USB kimenettel.
Köszi -
deja vu
addikt
válasz
zolee-coul #58301 üzenetére
Természetesen megbízhatóságra a workstation kategória sokkal jobb mint egy gamer laptop. Szerintem neked nincs szükséged ilyenre, csak úgy elköltenél egy raklap pénzt úgy, hogy amire használnád arra egyik sem megfelelő. Tanulgatni vehetnél alig használt 1-2 éves gépet amíg belejössz.
Amit kinéztél két laptop fos TN paneles mind (bazeg 6 bites hulladék kijelzős gépet fotószerkesztésre, legyünk már egy kicsit igényesebbek), egyébként neked mindenképpen workstation kategória kell. De ha tele vagy lóvéval akkor ezeket nézd meg:
Hp zbook 15 csakis Hp 10 bites Dreamcolor panellel, de a zbook 17-be is van ilyen kijelző.
régebben a Dell precision szériába is lehetett 10 bites Premiercolor panelt rendelni, azokat is nézd meg. -
runner 125
nagyúr
válasz
baboss #58358 üzenetére
Egy dolgot nem vettél figyelembe, pedig a legfontosabb.
Egy használt consumer termék tervezett élettartama kb 5-6 év. A két linkelt konfig nagyjából pont ennyi idős. Gyakorlatilag bármilyen alaplapi hiba esetén kidobhatod a kukába, max 15k-ért alkatrésznek valaki megveszi.
Egy laptop hűtése a gyári konfigokra van tervezve, ezt vedd figyelemmel ha erősebb VGA-t tennél mégis a szóban forgó két konfig valamelyikébe, de én azt mondom vesd el ezt a gondolatot és nézz újat, 2-3-4 év garanciával,120-130k környékén, amelyek már játékra is alkalmasak.
-
baboss
őstag
válasz
thomeef #58357 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tanácsot.
A gyerekek főleg játszanak és neteznek,valamint filmet néznek a gépen.Ezek után inkább megmarad az asztali az legalább egy jó konfig,max a VGA-t kell cserélni és akkor még sok évig tudják használni.Rég volt notim azért kértem segítséget. -
btudos
nagyúr
válasz
baboss #58355 üzenetére
Semennyit.
Az asztali géphez képest mindkettő brutális visszalépés (ez igaz bármire, amit megkaphatsz ennyi pénzért), és ha már teljesítményben visszalépsz, legalább minőségen egy komolyabb gépet vegyél a gyerkőcöknek.
Én egyébként megkérdezném őket, hogy szeretnének normálisan játszani, és ezért hajlandóak-e normálisan megosztani az asztalit, vagy lemondanak a normálisabb játékokról, viszont lesz saját gépük.
-
InterFox
senior tag
válasz
Sziasztok.
Lenovo G500-asom van, nem tudjátok milyen Upgrade lehetőségeim vannak?
RAM?
SSD?
VGA?
CPU? -
premete
veterán
válasz
Dhampir #58345 üzenetére
Nagy cégeknél nem is használják a windows telepítő dvd-ket, hanem legyalulják a vinyót, titkosítják, és rátolják a saját w7 képfájlt. Ha a Lenovo olyan gépet akarna adni, ami nem w7 kompatibilis, akkor az illetékes megköszönné nekik a tesztpéldányt, és rendelne Dellt, vagy HP-t, ami kompatibilis.
De ez pusztán elméleti lehetőség, mert egyik gyártó sem merné megreckírozni ezt, és lemaradni egy 20000 darabos notebook megrendelésről.
Az mondjuk lehet, hogy a dobozba beletesznek egy-egy w8 dvd-t dísznek, mert a Microsoft ezért fizet nekik. -
baboss
őstag
Sziasztok.
Most járok itt először,remélem tud valaki segíteni.
Van egy asztali gép a 2 gyereknek,állandóan megy a vita ,hogy ki használja.Lenne egy lehetőségem elcserélni 2 db notebookra.Azt szeretném megtudni megéri a csere,utoljára 8 éve volt notebookom.
A 2 notebook meghirdetett ára kb megegyezik az asztali gép árával.
Ezt kapnám cserébe,a hirdetésben ezek az adatok szerepelnek.Acer Aspire 8530G 18.4" - 89 900 Ft
Eladó a fent is említett nagyméretű notebookom.
Játékra is bőven megfelel még a Battlefield 4 is elfut rajta.
Proci:AMD Turion X2 RM-75
Vga:Ati mobility radeon 4650 1GB MXM cserélhető
Ram:4GB Kingston
Hdd:250GB Western Digital Black 100/100% +1 hely másik HDD-nek.
Karcmentes állapotban van,sehol egy repedés törés vagy csikarás.
Nagyon nagy darab és szép.
Hdmi kimenet is található rajta.
Játszani és filmet nézni is nagyon jó rajta a nagyméretű kijelző miatt.Acer Aspire 7730 17 "- 79 990 Ft
17" kijelző
Proci:T6400 2x 2Ghz-es proci
Ram:4gb ram
Vga:9600m GT 1GB vga MXM cserélhető
Hdd:160GB Samsung
Hdmi kimenet.
Karcmentes állapotban van,nagyon szép darab.
A játékokat szépen viszi,még a BF4 is elfut rajta.Ezt adnám cserébe.
Alaplap: ASUS M5A97 R2.0 AM3+ Garancia 2017.01.14
Cpu: AMD FX 6300 1.45v-on viszi a 4.7 GHz-et.Garancia 2017 .02.10 Vízhűtéssel
VGA: Gigabite Gforce GTX 465. GDDR5. 1GB. 256 bit.Vízhűtéssel1 hónapt garanciát adok rá.Doboza megvan.
Memória: Kingmax Hercules Nano 2x2GB 1600MHz DDR3 7 év gyártói garancia.Doboza megvan.
HDD: Samsung 160 GB 1 hónap garanciát adok rá.
SSD: OCZ Agility 3 60GB SATA III 2.5" OM Garancia 2015.08.03
SONY DVD író olvasó. 1 hónap garanciát adok rá.
Tápegység: HKC 630W USP-7630 PFC 12cm ventilátor moduláris.1 hónap garanciát adok rá.Doboza megvan.
Super-Flower - 609 FanMaster Ventilátor szabályozó és hőmérséklet figyelő.Cserélhető előlap színek: Piros,kék, pezsgő, fekete, átlátszó, ezüst.Az LCD háttérszíne állítható, 7 színből választhatunk
(piros / sárga / zöld / lila / indigó / kék / fehér) 1 hét garanciát adok rá.
VÍZHŰTÉS.1 hónap garanciát adok rá.
LAING DDC pumpa.
Tripla radiátor 3 db ventilátorral.
Aquabay M3 tartály led világítással doboza megvan.
Ház: THERMALTAKE XASER 3 1 hónap garanciát adok rá.Doboza megvan.
Monitor-Philips 190 wv 19" 1 hónap garanciát adok rá.
Kártya olvasó.
Transcend USB3.0 bővítő kártya - PCI-E - TS-PDU3
Billentyűzet + egér.A segítséget előre is köszönöm.
-
Dhampir
félisten
válasz
Pocok256 #58339 üzenetére
Pedig azt kapott az üzleti szféra is. Üzleti ThinkPadhez Win Nyóc lemezeket adtak.
Aszondja installáció után, amikor elindítottam egy Lenovos programot, hogy koppintsak a felületre...
Hova? A fejére koppintani egy barackot annak, aki nem érintős gépre kitalálta ezt a szabadalmi újítást.
Elhiszem, hogy táblagépen ez a jó móka, de munkaállomásra...
Valamiért sokkal mosottabbak, csúnyák a betűk is, mint Win 7 alatt.
-
426os
őstag
Thinkpad-et vennék 40-50k környékén. Thinkpad-et, mert csak. Alapvetően tartalékba lenne nekem, aztán ha tetszik édesapámnak (úgyis tetszeni fog neki), akkor megkapja használatra (net, céges dolgok stb, most egy 10"-os Atomos Lenovo-t használ, és azzal is elvan, úgyhogy nem kell atomerőmű)
14" körüli kellene, ezeket nézegetem:
T400
R400
T61
X200
Jobb lenne olyan, ami DDR3 ramot eszik, bár ez kevésbé szempont, lényegesebb, hogy legalább a 720p-s videók menjenek zökkenésmentesen, lehetőleg hardverből izzadva a pixeleket és nem a procit leterhelve.
A felsorolt notik között milyen sorrendet lehetne felállítani tartósság/megbízhatóság/minőség tekintetében?
Én egyelőre R400/T400-akat nézegetek, de ezekből a patentek inkább 50k fölött vannak, viszont pár ezer pluszt megérne nekem a fentebb 2 dolog. Nem lenne rossz valami nagyobb felbontású kijelzővel szerelt darab, de igazából ez sem olyan fontos.
Mit mondotok erre? Van még másik modell, amire érdemes lenne figyelnem? -
-
N0rbiii
csendes tag
-
brumi1024
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz
Pocok256 #58332 üzenetére
Miért hülyeség a Win 7? A Win 8 egy terhelt elme alkotása volt.
(#58334) Pocok256
Mobilon nem gond a csempe, de úgy látom, hogy ezt kifejezetten érintőképernyőre találták ki.
Még az Ubuntu Unityja is sokkal egyszerűbben használható. Át is állnék rá teljesen, ha nem kellene a Windows.
-
brumi1024
veterán
válasz
f4lcon #58329 üzenetére
Probook 450 és SSD. Miért előny a dGPU ha nem játszol és miért nem kell SSD?
A megvételre: érdemes megvenni neten és személyesen átvenni, mert így rendelkezésedre áll 8 nap elállás (vagy a szalonnál 14).
(#58330) dui: Játék lesz? Bár ebben az árkategóriában a legkorrektebb hűtést talán az Y510p adja, és minden kritériumodnak megfelel. Teszt róla.
-
dui
aktív tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy grafikai munkára is alkalmas (photoshop, lightroom, adobe premiere) notebookot 250-300 ezer forint között? Sajnos nincs időm keresgélni, holnapra kellene (Budapesten).
Min. 8 gb ram, min. 1 tb hdd, ha lehet full hd kijelző, i5-i7, ssd esetleg, és egy jobb, legalább 2 gb vga. -
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? AZONNAL
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 220.000 HUF
(3) Felhasználási kör? desktop replacement
(4) Játékra használnád-e? FB játékok max.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6" inagyjából
(8) Notebook tömege? mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Win 7 Prof kell rá, vagy olyan,a hol megvehető mellé
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? tárhely nem lényeges, memória 4GB, optikai meghajtó nem szükséges
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI, mstata, vékony laptopot szeretnék
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem, de i5 kellene a jövőt állóságot szem előtt tartva.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
nincs ilyen, de fizikailag Győrben kell megvenni, számlával. Ez fix. laptop.hu, laptopszalon.hu játszik.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? csak újDell Latitude, HP Elitebook 450, vagy Thinkpad?
Mindenképp üzleti szériás gép kell, ha van diszkrét vga az előny.
ötlet? Köszi -
Yandelus
tag
válasz
piRate_nEx #58325 üzenetére
Köszönöm!
-
tvamos
nagyúr
-
N0rbiii
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 hónapon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 200.000 Ft körül (max 220.000)
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) irodai munka, alkalmanként renderelés, internet, film (FHD)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? nem akarok játszani
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! van SSD-m
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? hordozni fogom ezért fontos hogy max 14", matt,
(8) Notebook tömege? mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? tárhely nem lényeges, memória 4GB, optikai meghajtó nem szükséges
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI, mstata, vékony laptopot szeretnék
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?alkalmanként CPU
3460
3360
Legfőképpen az érdekelne a 2 gép közül melyiket érdemes megvenni. Persze ha van ennél jobb akkor szívesen meghallgatom
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? csak újKöszönöm szépen a segítséget!
-
-
brumi1024
veterán
válasz
Yandelus #58317 üzenetére
A cserélhető akksi szerencsére ebben az árkategóriában még adott, a WWAN sajnos nem igazán, legalábbis újonnan nem.
Fifa, NFS közül melyikek lennének, és milyen igényekkel?
Így első körben erősebb dGPU-val M5400A, vagy ha elég az alacsonyabb beállítás akkor talán az IGP-s modellek közül a B590, vagy inkább E531. Ezek mellé még belefér egy SSD. De mivel egy hónap múlva esedékes a vásárlás kérdezz rá akkor újra, lehetnek változások a kínálatban még addig.
-
Yandelus
tag
Sziasztok, egyik barátomnak kellene notebook.
14 vagy 15.6 col lenne a jó.
Előnyt jelentene a cserélhető aksi, a maximális keret rá olyan 180 ezer forint, de jó lenne 150 alatt megúszni.
Nem tudom mennyire van ilyen árkategóriában 3 G foglalat, mert az eléggé hasznos lenne még....
Internetezésre, officra, és filmezésre lenne használva a gép, meg ilyen minimális játékra, de max. csak fifa meg nfs, mással nem szokott játszani.
a vásárlás kb. 1 hónap múlva lenne április 15-20 között.
csakis boltból venné, kell neki számla róla.
miket tudtok ajánlani? -
Tybee000
aktív tag
válasz
Casanova* #58314 üzenetére
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.html
cod itt kb ugyan olyan számokat hozott mint a bf4. igaz csak HD minden játék
-
Casanova*
veterán
válasz
B-L-A-C-K #58313 üzenetére
az igen,jó gyenge
más: a Cod ghosts játékkal teszteljétek a gpu-t. ez sokkal gépigényesebb,mint bf4. nekem a GTX 460M ghosts multi high beállítással ,anti és egyéb beállítás offolva, stabil 50-70 fpsem van. 4 éves az MSI GT663R lapos és még a mai játékokat simán viszi. 65-70 fokos a cpu,gpu. lehet majd bővítem GTX 570M vagy 580M gpu-ra,ez kb. 40-45k.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Chaser #58310 üzenetére
Ja, igen... persze... valamit be kell dugni az EC-be, onnan kijon a vezetek, aminek a masik vegen van egy foglalat, es oda megy az asztali gepbe valo video kartya.
Csak en ugye a hangkartyat dugnam bele. De inkabb a barkacskodas kedveert csinalnam, hogy ne unatkozzak. Es hat igen, azt hittem, valami ilyesmi jo a feladatra.(#58309) Borote válasza tvamos (#58308) üzenetére
Na igen, azt tudom. Azt hiszem, meg leszek a gepem dGPU-javal, megha ne mis olyan nagyon combos. -
Borote
addikt
válasz
tvamos #58308 üzenetére
eGPU néven tudsz rá keresni, pl a ViDock pont ezt tudja. (Ez a csicsa, drága, kit-es megoldás).
Az viszont ne feledd, hogy a notebook kijelzőjének nincs bemenete, azaz ezzel ha minden igaz, csak külső monitort tudsz meghajtani.(#58310) Chaser: köthető alaplapi mini-PCI slot-ra is, különbség elvileg nincs, mert ugyanoda vannak drótozva, csak ez sokkal-sokkal macerásabb
Szóval ja, EC-n keresztül kell, elsőre másra nem is gondoltam
-
tvamos
nagyúr
Bocs az off-ert, de hatha tud itt valaki segiteni....
Errol lenne szo.
Segitsetek legyszives, valami kiprobalt megoldassal! Koszonom elore is! -
tvamos
nagyúr
válasz
Tybee000 #58194 üzenetére
"várható majd/található olyan 15"-os laptop amiben 4 magos i7-van és 740M-nél erősebb VGA?"
Most is olyanrol irok! Dell Precision M4700. Beszarsz olyan jo! Nekem mondjuk nem telik ra, de a ceg... Lehet az az ize is van benne... nem tudom... SLI?Ja, de kozban latom, B-L-A-C-K mar irta a frankot...
-
Ateess
tag
válasz
Tikakukac #58304 üzenetére
Értem én, és mindenképpen U-s procit akarok. Csak arra próbáltam kilyukadni, vagyis némi következtetést levonni, hogy az U-s processzorral felszerelt Asus mennyit tud üzemidőben a HQ-s verzióhoz képest, de akkor ezek szerint így nem nagyon fogok előre jutni.
Kár!
Bár rengetegen tanácsolták már a Dell-t, főleg a 3 év garancia, illetve a masszív ház miatt, Asus-t meg sokan lehúzzák (bár nekem még egyik Asus gépemmel sem volt gondom), egyedül az fogott meg és amiatt nem tudok dönteni, egyértelműen a Dell mellett, mert az Asus-t könnyen tudom bővíteni akár SSD-vel úgy, h mellette a HDD is megmaradhat, illetve 16 GB-ig tudja kezelni a memóriát. Ezzel szemben a Dell-be nincs hely, vagy HDD, vagy SSD, illetve 8 GB a maximum. Na és ugye az említett Full HD IPS kijelző, ez sokat nyom a latba, de az egész nálam mit sem ér, ha az akkumulátor szar benne. Viszont a JV-s változatnál elért majdnem 5 óra, ami mondjuk inkább 4, ha kicsit komolyabban meghajtom, az már elgondolkodtató, hogy egy ULV-s processzor mit tud ugyanezen akksival.
Szóval ez a nagy dilemmám, amiben próbálom a segítségeteket kérni! -
Tikakukac
titán
válasz
Ateess #58302 üzenetére
Ezek TDP keretek. Tehát neked ez nem jelent semmit, a tripla fogyasztást akkuról el sem tudnád érni, mert töltő nélkül úgyis leszabályoz valamennyit.
A rendes sima procik úgyis többet esznek ezt tudom sok példából. Ha akksi idő kell akkor U ha nem sima. A kettő együtt még mindig nem megy, teljes spektrumon nem lehet zongoráztatni minden chipet.
-
Lalikiraly
addikt
válasz
Az Asus ban 16 giga a Lenovoban meg 4 giga ram van?
A kijelzőméret meg szerintem inkább a 17.3 persze tudom azonos felbontás de 15.6 os méretnél nem lesznek aprók a betűk, épp a minap volt cikk a kijelzőskálázásról...
-
Ateess
tag
válasz
Tikakukac #58300 üzenetére
Kódoláshoz jobb lenne a FHD kijelző, viszont sehol sem találtam az Asus N550LF-hez tesztet, csak az Asus N550JV-hez, abban viszont Intel i7-4700HQ van: [link]. Ebből akartam leszűrni valami infót, hogy az ULV-s proci mennyivel húzhatja tovább, mivel harmada a fogyasztása (47W vs 15W).
Ezért kérdeztem, mert hetek óta döntésképtelen vagyok, nagy nehezen leszűkítettem a listát erre a két gépre és lemondtam a Lenovo U430P-ről. -
zolee-coul
csendes tag
Hello mindenkinek ,
segítséget szeretnék kérni , notebook vásárlás előtt állok , amire használnám , 3D tervezéshez, és fotó-szerkesztéshez.
lenne elképzelésem ( lenovo és asus gépek között gondolkozom )
most épp lenovom van megvagyok elégedve vele nagyon.ASUS G750JX
Intel Core i7-4700HQ (4 x 2,40GHz / 3,40GHz Turbo, 6MB Cache)
17.3" FULL HD (1920x1080) LED matt
memória: 16GB DDR3 1600MHz
750 GB SATA 7200rpm
nVidia Geforce GTX 770M 3GB GDDR5Lenovo ThinkPad W540
Core i7 4700MQ (2,4/3,4GHz)
memória : DDR3 1600 MHz (1*4GB DDR3L)
kijelző: 15,6 " 1920x1080 Full HD
750 GB SATA 7200rpm
nVidia Quadro® K1100M 2GB Dedikált, saját memóriávalez a két gép közel azonos árban lenne , annyira nem értek hozzá ezért is kérem a segítséget. Amit észrevettem hogy az asus-ban erősebb a videókártya , erősebb a processzor , nagyobb a memória ... ( most a kijelző nagyságát nem veszem figyelembe )
Ha nem játékra szeretném használni , hanem inkább tervezésre és fényképszerkesztés , videószerkesztés... akkor miben gondolkozzak ??? fontos az erős videókártya ?? vagy elég ha a processzor elég gyors ?
megbízhatóságban melyik gép lenne a jobb ??előre is várom a segítő válaszokat.
köszi
üdv: Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Új Asus ROG Zephyrus G16 GU603VI ,16" QHD+ IPS - 240Hz- ,i9-13900H ,NVIDIA RTX 4070 ,32GB ,1TB NVMe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5,8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest