Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz
kid46 #167393 üzenetére
Ha utazás közben használnád és a közlekedési eszköz IC, akkor van értelme 15-ös gépeket nézni. Ha busz vagy másodosztály, akkor kb. kinyitni nem tudod két ülés között a 15-ös gépet.
Hamár Mac, akkor inkább Pro (havi 3 ezressel drágább az Air-nél).
Esetleg 14-es Zenbook vagy Expertbook, ha Asus és fémházat szeretnél. -
sympatex
csendes tag
Sziasztok, ismerős keres gépet a következőkkel:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
egy-két héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300ezer-350ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
irodai programok, internet, multimédia (filmnézés, zenehallgatás)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6, FHD, matt, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
minimális hordozás
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD, minimum 8GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(1) a zajszint fontos... például HP 15s olyan hangos, hogy nemigen jöhetne szóba; (2) numpad szükséges; (3) dedikált "í" a bal shift mellett szükséges; (4) jó lenne ha nem fekete volna, fehér-ezüst preferált (de végső esetben ez nem kizáró tényező) (5) világító billentyűzet előny
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
elsősorban új, de lehet használt is -
dorqa95
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan megadja magát a korábbi Dellem ezért a következő pár hónapban egész biztosan új masina után nézek, de elég speckó igényeim lennének, íme egy gyors lista arról ami kellene:A keret összeg nem számít, csak legyen minden igényt kielégítő. Webfejlesztésre használom ebből kifolyólag: FullHD kijelző (max 15.6", matt/fényes mind1), i5/i7 11. generációs proci vagy ezzel egyenértékű AMD, legalább 16 GB ram (2 foglalat legyen, hogy tovább tudjam bővíteni ha szükség volna), Linux oprendszer fog rámenni (ubuntu + driver támogatás: pl ujjlenyomat feloldás és touchpad pinch, stb), elvárt a fém ház, a strapabíró kivitel, mert sokat fog utazni. A grafika nem számít, játék nem lesz rajta. Legalább két aljzat legyen ssd-nek (pl 1 m2, és egy sima) vagy egy nagyobb méretű (1TB-t elbírjon). Garancia legalább 3 év. Még egy nagyon fontos kritériumom van, hogy az enter ne egy csík legyen, hanem két sorban legyen! (tudom ezzel kb a piac felét legalább kilőttem).
Előre is köszönöm a válaszokat, az utánajárást/ötletelést -
Gh0st.
csendes újonc
válasz
kid46 #167393 üzenetére
asus tuf fa506 ryzen7
Az a konkrét Asus nagyon nem ajánlott az elégtelen hűtése miatt, a gaming notis fórumban többen is leírták a tapasztalataikat a géppel kapcsolatban. Én mindenképpen kerülném.
sokat lesz hordozva es utazas kozben hasznalnam
Ha tényleg sokat hordoznád, kétszer gondold meg, mielőtt egy 2-2,5 kilós gémer notit választasz. -
kid46
aktív tag
válasz
Scaletta #167386 üzenetére
Na akkor ujra neki futok! Ezek alapjan mit ajanlotok? Amit en neztem ki asus tuf fa506 ryzen7.
1: most vasarolnam
2: max 500k ( csakis kizarolag ami a telekom kinalataban vannak laptopok azokbol tudok valogatni, reszletre hoznam ki )
3: foleg tanulas, programozas , webfejlesztes
4: neha jatszanek, COD , nem kell full grafika
5: panel mindegy,meret 15” minimum
6: sokat lesz hordozva es utazas kozben hasznalnam
7: windows
8: ssd , minimum 400 gb, memoria 16Gb
9: ami van a gepen alapbol nekem eleg
10: csak uj gep!
koszonom! -
kid46
aktív tag
Sziasztok. Visszaternek eredeti szakmamhoz es szeretnek laptopot venni. Webfejlesztes illetve programozashoz kellene egy laptop. Asus tuf fa506 ryzen 7 neztem ki. Megfelelne!? Teszem hozza ujrakezdes es tanulas!
-
Üdv.
A közeljövőben (1-2 hét) szeretnék egy laptopot vásárolni.
A keret nettó 200 ezer forint+/- pár tízezer.
Kizárólag irodai
programokra, Office...
15,6 inchesnél ne legyen kisebb, nagyobb lehet, 1080p fontos.
Matt/ fényes, mindegy.
Hordozva nem igazán lenne.
SSD legyen és 8 giga ram, ha van ilyen.
Oprendszer: mindegy.
Új, számlás gép kell.... remélem nem hagytam ki semmit...
Ezek fényében, melyek a lehetséges és ajánlott darabok?
Thx, előre is.Szerk: egyéb igények:
nem bánnám, ha lenne bill. világítás. -
d3zs0
tag
Sziasztok!
Tegnap.
"Netezős" max 300E (ez lehet nagyobb is mint 15,6, azt majd megkapják muterék :D ), amivel játszani is lehet az 500E környéke, tehát inkább az olcsóbbak.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elsősorban netezés, programozás, filmnézés. Másodsorban játék majd vmikor.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Jelenleg nincs játék, de nemsokára elindulok FPS vonalon. FHD.
Elsősorban 14", másodsorban 12-15,6". FHD. Matt. Inkább IPS.
Havonta 1-4x, de utazás közben nem lesz használva.
Linux. (openSUSE Tumbleweed, esetleg Fedora).
SSD. Min negyed terás, de inkább fél.
Memória min 8GB, de inkább 16.
CPU csak AMD Ryzen 5/7/9.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új.
Thinkpad-eken kívűl van bármi, ami ajánlott?
Érdekelne, hogy [ASUS ROG vonalon mi a helyzet a linux támogatással] . Gondolom, ha más miatt nem is, de az nvidia miatt kerülni kéne...Jelenleg itt tartok:
Netezős: [Lenovo Thinkpad A285]
Ahol játék is lenne: [ASUS ROG STRIX G15 G513IH-HN004] , [ASUS ROG Zephyrus G14 GA401IU-HE212] , [ASUS ROG Zephyrus GA401QE-HZ050C]
Előre is kösz a választ. -
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok!
Unokaöcsémnek (10 éves) szeretnék laptopot keresni. Néztem egyet, de kíváncsi vagyok a véleményetekre is.
1-2 héten belül.
Kb. 150-220e ft között
Iskolai dolgok és játék.
Főleg Minecraft (gondolom FHD).
Pasz.
Nem sokat hordozná, és nem használná utazás közben.
Semmi is oké.
Én SSD-re gondoltam.
HDMI kimenet.
Új kellene.Előre is kösz!
-
Khelben
nagyúr
válasz
scarbantia #167379 üzenetére
Latitude után egy nem-T Thinkpad visszalépés lenne. 5-ös vagy 7-es Latitude-okat nézném meg. A szürkeimportos boltokat meg hanyagolnám a garancia miatt.
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Laptop kellene, de nem magamnak, így kicsit el vagyok veszve, mit kéne venni. Szóval:
Kb. most, de mondjuk 1 hónapon belül.
450e Ft. Céges beszerzés, az alkalmazott választhat valamit eddig a keretig.
Abszolút irodai munka, semmi extra erőforrásigény. Mondjuk min. 16GB RAM szerintem ajánlott.
Zéró játék.
14", a hordozhatóság miatt, de FHD IPS, PWM mentes panel elvárás.
Cég, home office, meg ami közte van. Egy közepesen erős akkuidő legyen, de gondolom ez ma már nem gond.
Win10. (gondolom én)
SSD, 512GB, min. 16GB RAM
Legyen jó a billentyűzete gépelni, jó kijelző, esetleg jobb mikrofon/webcam online konferenciára, de gondolom ebben minden üzleti laptop egyforma. Ne essen szét, ha tud többet akkuval az előny.
Csak új, garanciális, láttam szürkeimportosnak tűnő boltokat is(r.. ium.hu - ?), erre még rákérdezünk, hogy belefér-e, meg nincs is tapasztalatunk velük.
A jelenlegi gép egy DELL Latitude E5470, ami elhasználódott, de a user szereti, igazából nem is szívesen vált. (bár a cégnél egy későbbi megrendelésből sokkal több lett hibás, az övé jó volt) Csak DELL vagy ThinkPad jöhet szóba. Sajnos Thinkpad T széria nem nagyon fér bele a keretbe, DELL-ről meg nekem semmi fogalmam jelenleg. Jók? Szarok? Az oldalukon van vagy negyvenféle Latitude, melyik széria képvisel valami vállalható szintet? ThinkPadből az L14 fér bele a keretbe, így elsőre annyira nem győzött meg, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Előre is köszönök minden hasznos infót! -
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Bár tudom nem ide tartozik szervesen a kérdésem, hátha választ kapok esetleg
Laptop táska mellett használtok egy külön "tokot" az egyéb kiegészítők (egér, tápkábel, külső hdd stb) tárolására és szállítására? Én hetente csak kétszer utaztatom a laptopot, viszont ilyenkor az összes tartozékát beleszórom a hátizsákomba, amit nem tartok így túl elegánsnak, és ennek kiváltására keresnék egy olyan kisebb táskát/tokot, amit utána ebbe a nagyobb hátizsákba be tudok tenni a laptoptáska mellé. -
NextError
tag
Sziasztok hugomnak keresnénk egyetemre való laptopot.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? 300-350k lenne a plafon kb
(3) Felhasználás? irodai programok, filmnézés, netezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13-15 colosak is jöhetnek
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Lesz hordozva egyetemre járós laptop.
(7) Operációs rendszer? nem szükséges, megoldom
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? ami belefér, ssd és legalább 8gb ram jó lenne.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Egy kellemesen gyors, szép kijelzőjű (akár oled ha van ilyen árban), tartós darab lenne a cél.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új -
Lac122
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretnék kérni laptovásárlás szempontjából.
Ebben az évben, viszonylag képléleny, de nem azonnal.
3-400.000 forint
Minimális igényű játékok, talán ha árban fedezi pár régebbi cím, esetleg Fortnite de nem szükségszerű. Irodai felhaszánálás lenne, Youtube, böngészés, Streaming. Fontos lenne ha egy töltéssel kibírna több órát is akár.
Méret: 13-15", felbontás FullHD.
Napi szinten kis távolságokra de sokat töltene hordozó táskában.
Kipróbálnám szívesen a Macet is de ha van más alternatíva azt is meghallgatom. Nem kötelező az előtelepített rendszer .
HDD SSD vegyesen vagy SSD , 16 gb ram .
Alap portok HDMI, UTP bemenet, 2 usb
Mindkettő szóba jöhet.Illetve nem tudom, hogy van-e köztetek aki a Timocom programot használja, útvonaltervező térképszofvereket. Abban kérném segítségeteket, hogy ezeket az M1 alapú Macbookok képesek-e futtatni?
-
Kbali
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #167372 üzenetére
Az a helyzet, hogy ennyiért tényleg a legalja van most a kínálatnak. Kb. bármit levehettek a polcról, ami tetszik, egyik sem fogja megváltani a világot. Hacsak a keretösszeg nem nettó. Abból már kijöhet Dell Vostro, HP Probook 4-es sorozat. Esetleg Thinkpad E/L, esetleg Acer Travelmate.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #167365 üzenetére
Igen, ez kb. a járható út.
300e még lehet, hogy belefér a pályázatba, ez az Acer gép Ryzen 5500U-val és nV 1650-el szerintem elég jó a mostani magas árakhoz képest. https://www.emag.hu/acer-aspire-7-a715-42g-r45b-15-6-fullhd-laptop-amdr-ryzentm-5-5500u-8gb-512gb-ssd-geforcer-gtx-1650-4gb-freedos-magyar-billentyuzet-fekete-nh-qbfeu-004-hu/pd/DCZP6KMBM/
Az emag adja ilyen áron, mindenhol 350 fölött van.
-
válasz
Kbali #167364 üzenetére
Általában kikötés az új gép. 250-ből csak belépőmodellt lehet venni, ott 2, max. 3 usb lesz. A negyedik USB csati helyét átvette a type c, még a nagy 17-es omenen is csak 3 sima usb van.
USB-C - USB-A kábellel meg lehet oldani, ez nem hub, hanem olyan mintha fizikailag usb-A lenne. Csak hát kiáll (mondjuk melyik USB eszköz nem)
-
Pangelus
tag
Sziasztok!
3-4héten belül
Max 220-230k Huf
Tanuláshoz Office etc., kapcsolattartás a világgal (youtube,facebook), Filmnézés
Nincs játék
IPS; Min 15,6"
Havonta 1-2x; Nem
Windows de ha nincs semmi az sem gond
SSD 256GB vagy nagyobb ha belefér az árba; 8GB Ram
Magyar billentyűzet
Csak új -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hy,
Merre induljak nézelődni, ha a fizikai USB portok száma (usb2 és / vagy usb3 a lényeg, a type-c nem érdekes, az csak jó ha van) lenne lényeges, meg egy munkára is alkalmas proci, mindezt mondjuk 250k körül? Az sem baj, ha nagy a gép.
Néztem az összefoglalót, de ez egyik kategóriába sem illik bele. - az USB hub használatát szeretnénk kerülni, mert problémákat hoznak be munka során.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Két jelölt maradt, egy árban vannak.
15.6" HP 303K1EA AMD RYZEN™ 5 4500U és
14" Acer Swift 3 SF314 elvileg i3-1115G4 CPU-val kevés munkára, inkább nyaralások alatt elkészült fotók megtekintése, film, youtubera és nagyon alkalmi online játékra lenne használva.
Ryzen combosabb, de nagyobb a gép, ha hozni, vinni kell, macerás.
Az új i3 alkalmi használatra megfelelő választás lehet Acer alatt? -
Csápájev
őstag
válasz
SeniorTilla #167357 üzenetére
Bár srác lennék...
-
-
Pano
addikt
válasz
Csápájev #167354 üzenetére
Laptop már önmagában masszív kompromisszum. Szinte mindenben.
Mindegyik laptopnak lesz valami nyűgje, hátránya. Az egyik ezért lesz jobb ebben, a másik meg azért lesz szarabb abban. Igazából csak olyan szempont szerint tudsz válogatni, hogy melyik bosszantó hátránnyal tudsz együtt élni. -
Csápájev
őstag
válasz
Pyttawrx #167351 üzenetére
Jóval bonyolultabb dolog ez,mint ahogy leegyszerűsíted.
"Vegyél használt üzletit..."
Millió aspektusa van ennek a dolognak egy olyan ember számára,aki sosem dolgozott még laptoppal,én is most kezdek azon agyalni,hogy a 15,6 méret,amit ideálisnak gondoltam,nem biztos ,hogy jó lesz. Nagy...
Viszont a gépeket élőben megnézve a nyers processzor adatok mellett fontosabbá vált nekem a kijelző és ott jöttem rá,hogy biza a kisebb méret lehet jobb lesz.
Gyakorlatilag mikor elkezdtem nézelődni 150 körül kiderült,hogy azért szr sincs, 200 ért már van szar, 250 ért is van szr, 300ért is van szr,még mindig az alsó polcon keresgélek.
Hát lehet furának tűnik én meg nem adok ki szívesen pénzt szrért.
Úgyhogy valami kompromisszumot kötni kell,nem is kicsit.
Nyilván nem ismerhettek minden gépet, gondolom hetente jön ki itt is valami újítás, igazából kár,hogy viszonylag kevesen írnak ide.
Szóval ez egyáltalán nem a te hibád, a segítséget köszi,de idegeskedni ne idegeskedj a hozzászólásaimon. Ignoráld,aztán kész. -
medve24a
újonc
Sziasztok a következőhöz kérnék segitséget:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél hamarabb, legkésőbb 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 150-200e
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) netezés(Facebook, youtube), irodai programok(MS word, ppt, kis meretű excel). Ha bírja akkor: filmnézés tévén(hdmi kábellel vagy wifin, 4k filmek), illetve tervben van hobbi képszerkesztés tanulása.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem lesz rajta játék.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14” – 15.6”, felbontás 1920x1080, matt, IPS.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Minimális hordozás(kb havonta egyszer), útközben minimálisan használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) semmi, van win10 amit rá tudunk tenni.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? SSD 256+ GB (van külső tároló). Amennyi RAM elég a (3) ponthoz esetleg ha kell később bővítenénk.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) fontos hogy magyar billentyűzete legyen, HDMI kábel, ha van rá lehetőség akkor későbbiekben lehessen bővíteni a RAM-t és tárhelyet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával). Új.Köszi
-
ahenobarbus
tag
Megtaláltak egy ilyen kérdéssel:
minél hamarabb.
250K korul.
office csomag, böngészés, filmnézés.
nem tényező.
14-15", fullhd.
hordozva lesz, menet közben használva nem.
nem tényező.
SSD legalább 512GB, 8 vagy 16GB RAM ha belefér.
szempont a súly, legyen 1,5kg alatt-körül.
új gép.Keresgéljek a Asus ZenBook-ok és az Acer Swiftek között, vagy van meg más is ami szóba jöhet?
Előre is köszönöm.uff, ocs.
-
Csápájev
őstag
MM van ilyen envy, 229ezer,ez is visszavitt lehet vagy ilyesmi? Sehol máshol nem találom.
-
Csápájev
őstag
válasz
Pyttawrx #167344 üzenetére
4gb nagyon kevés? Mennyi +4gb ? Egyébként biztos vagy benne,hogy bővíthető?
Van ahol írják,hogy sajnos nem bővíthető a ram, rá vannak forrasztva az alaplapra a modulok ennél a Lenovonál. -
Csápájev
őstag
Ennek a Dellnek nagyon tetszik a kijelzője,sajnos 15,6ban alig látni ilyet.
Ebben meg csak 4g ram van, a 8 gigás meg 300...
-
moma
őstag
De még egyet azért kérdeznék
Ha veszek a latitude-be később még egy ram-ot, akkor az emel érezhetően a hőmérsékleten? És egy plusz ssd? Van aki figyelte már ezt meg. (ha nem én majd megfogom
)
-
moma
őstag
válasz
forumpista #167237 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a laptop hangerős tippeket, segítségeket! Egyrészt végül szembe jött egy nagyon jó ajánlat dell latitude 5520 és ezt megvettem és jóval halkabb a ventije, mint a HP-é.
De ami a lényegesebb. Találtam egy nagyon jó szoftvert. NoteBook FanControl.
Belehet vele állítani, hogy milyen hőmérsékleten mennyi százalékra menjen fel a venti és ha mennyire hűtötte le vegye le megint. És ami még nagyon fontos. Lényegében kézzel is lehet álltani, hogy mennyin menjen a venti. Ez azért hasznos, mert ki lehet tapasztalni a hangkarakterét a ventinek. Pl a HP-ban kiderült, hogy ha 10%on megy már úgy is nagyon hangos, viszont 25% sem érezhetően rosszabb(picit erősödik a süvítés, de a brummogás meg lejjebb megy). Így az ember rá tud jönni, hogy mi az ami már zavarja (nem hiszi azt, hogy biztos 100% az, hanem rájön, hogy már a 10 is) . És így össze tudtam rakni egy olyan hűtési sémát ami sokkal jobb, mint a gyári. Kicsit később indul be a venti, akkor viszont nagyobb teljesítményen(aminek nincs érezhető hangerő különbsége) és jobban visszahűtöm. Így jóval kevesebbet megy és elviselhetőbb.
Továbbá itt ajánlotta valaki, hogy állítsak a proci teljesítményén és ez is bevált. Ha az advanced power settings/Processor power management/Maximum processor state-et lejebb veszem a 100%ról is érezhetően ritkábban megy a venti. Itt is lehet találni olyat, ami az adott munkához elfogadható eredményt ad.
Így a kettővel a HP is sokkal elviselhetőbb. Viszont az is kijött így, hogy mellette van a dell, hogy nem csak beképzelem, hogy durva itt a hűtés hangja, hanem ha a gyári módon működik, akkor tényleg az.
És köszi még egyszer tényleg mindenkinek a sok választ!
-
Csápájev
őstag
válasz
SeniorTilla #167335 üzenetére
Ezekről az ASUSokról mi a véleményed? [zen [lvivo] olcsóbb vivo
-
Little_Gaara
tag
Sziasztok
Hát 2 héten belül lenne ha lesz megfelelő
200000-300000ft között
Igazándiból barátnőmnek lesz netflix, webböngészőben nézni sorozatokat DE a legfontosabb 4k filmek lejátszása tv-re rákötve HDMI-n keresztül (nem vagyok rá büszke de ezek a filmek bizonyos kalóz oldalról lennének letöltve)
Nem létfontoságú max Starcraft 2 lenne ha belefér még az árkategóriába
Ha lehet 17-es de legalább 15,6-os
Semennyit és nem
Van eredeti win10-em az nem kell
Mind1 mert van itthon egy samsung 870 evo 1tb ssd,, memória meg sztem elég lesz a gyári amihez nekünk kell remélhetőleg
Nincs vagyis most nem jut semmi ilyesmi eszembe
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csakis új
Előre is köszönöm mindenkinek aki segít -
Panda01
tag
Sziasztok!
A kovetkezokhoz kerenem a segitsegeteket:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanaban (1 honapon belul, ha talalok megfelelot)
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Nincs limit, feleljen meg a felteteleknek es azok kozul a legolcsobb
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Irodai programok es a Geforce now fusson, viszont mindez 5 ev mulva is
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Csak ami Geforce nowhoz kell, max. reszleteseggel
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 17.3-as, FHD (jobbnak nem tudom lenne-e ertelme), IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem lesz.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem kell.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 1GB SSD, de valami gyorsabb, 16GB ram, 3200mhz
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Ne legyen rozsaszin.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak ujA proci eseteben az 5800h-val szemezek, szeretnek valami ujat venni, tehat ez egyfajta erzelmi dontes, ill. Intelt sem szeretnek. Ugy latom, hogy az 5800h egy apu, ami, ha jol ertem integralt gput jelent, ez pedig elvileg eleg kell, hogy legyen az irodai programokra es a geforce nowra (ezt most akarom kiprobalni, szoval nem tudom milyen). A gondom az, hogy nem talaltam olyan konfigot, amiben ne pakoltak volna dedikalt vga-t a proci melle, de arra igazabol nekem nincs szuksegem es igy az arat sem akarom megfizetni. Kicsit ellentmondasos, amit irok, mert ehhez a felhasznalashoz nem kell tul draga gep, szoval inkabb ugy irom, hogy eros gamer gep, de dedikalt vga nelkul. (nem a gamer topicba irom a kerdest, mert a gyakorlatban ez nem az).
Elore is koszonom a segitsegeteket!
-
CzDani
csendes tag
Üdv, előre is köszi a tippeket. Próbáltam utána olvasni neten meg youtubeon, de igazándiból az EU-ban meg itthon más a helyzet hiéába nézegetem a videókat az amerikai piacról.
Akár most, de ha lesz valami nagy generációváltás amit érdemes kivárni szóljatok.
500-600-700k Huf kb a lelki határ, de ha nincs olyan amit keresek ebben az árkategóriában akkor nyilván átgondolom.
Programozás, zenélés abletonnal és mindenféle cpu nehéz analóg szinti emulátorral. Szeretnék játszani is hébe hóba.
Nincs nagy igény, FHD-ban wowozni a minimum.
Esetleg ha kijön valami nem szuper tripla A játék akkor azért megnézném. Mostani benchmarkokat nézve ha a PS4 portolt játékok eldöcögnek 1080p-n és közepesen rajta az nekem már jó.
példának 1080p mondjuk monster hunter world.
15" vagy felette
Táskában lesz hordozva, nem lényeg annyira, asztali gép helyett amit hétvégente cipelgetek esetleg másik szobába átviszem.
win10
SSD 512 legalább vagy egy TB, 16 giga ram a minimum, jobb ha lehet upgradelni.
Dellt nem akarok, problémáik vannak az audioval.
Valami nagyon bicós CPU-val felszerelt gépet szeretnék zenéléshez és egy közepes videókártyátával játékhoz. Fontos lenne nekem hogy legyen valami normális hűtés a gépen és hogy ergonómiailag is használható kategória legyen. Lenovo ThinkPad szériát szoktam meg leginkább, jó lenne ha nem nyiklene nyaklana. Esetleg ha emellé támogatni tud valami external GPU megoldást ha mégis megjön a kedvem a nagybani játékhoz
Mindegy, lehet használt is. Nem lenne rossz ha csak bemegyek a boltba és megveszem vagy megrendelem azért. -
-
-
szabolint
csendes tag
Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állok és egy kis segítséget szeretnék kérni.
Mostanság
300 000 Ft- 400 000 Ft
Főleg munka Office 365, Affinity Designer, pici videovágás, gimp
Esténként kis levezetésnek játék Eu 4, Red Dead Redemption 2, Greedfall, vampyr
Nagy excel táblák miatt nem baj ha nagy a képernyő.
Hordozva sokat, de utazás közben nem használnám.
win 10 pro
Ssd, 16 gb nak örülnék a legjobban
nincs
Új gép
Köszönöm a válaszokat előre is. -
fordjee
aktív tag
válasz
racskobalazs #167330 üzenetére
És az a baj ezekkel, hogy nemhogy 130-150 ezerért, még 20 ezerért is drága, mert használhatatlanok.
Nem tudom mire használná a kislány a notebookot, de a tableten is el lehet gondolkodni, ha csak tartalomfogyasztás lesz , fele ennyiből már van értelmes tablet, a maradék pénzből meg vehet magának bármit. -
racskobalazs
senior tag
válasz
fordjee #167327 üzenetére
18-ban vett ismerősöm 80k-ért új gépet, mert "szép piros" hiába mondtam neki, hogy inkább vegyen használtan valamit aztán majd átfesti... Nekem kellett feltelepíteni a dolgokat, csak az Office csomag nagyjából 2,5 óra alatt ment fel rá... Azóta is panaszkodik, hogy állandóan lassú...
Úgyhogy ezzel csatlakoznék a táborhoz, vagy használt vagy többért.
-
-
fordjee
aktív tag
válasz
Repsol600 #167326 üzenetére
4 giga ram semmire sem elég. Nekem most 6.5-öt foglal, meg van nyitva 6 ablak, fut a háttérben is valami biztos, de semmi más. Olyan lassú lesz, hogy a telefont fogja használni helyette.
Az összeszerelési minőségük, hűtés, anyagok mind kritikán aluliak.
Nézegetem, mit lehetne ennyiből, de nincs ötletem.
1-2 éve, amikor ezek 100ezerbe kerültek, volt szerencsém egy ilyesmit használni , egy délután alatt megutáltam. Szinte percekbe telt, mire bejött egy komolyabb oldal.
Ha más nem, akkor tegyék be ezt a 140-150 ezret, meg egy kis hitel és nézni valami normálisat, amit használni is tud. -
Repsol600
addikt
válasz
fordjee #167325 üzenetére
Tudom, egy rokomom veszi a lányának ballagásra, úgyhogy mindenkepp csak új jöhet most szóba.
Ezt a kettőt néztem ki.Lenovo IdeaPad 3 15ADA05 15.6" FullHD laptop, AMD Athlon Silver 3050U, 4GB, 128GB SSD, ~130k
Asus VivoBook X415MA-EB273 14" FullHD laptop, Intel Celeron N4020, 4GB, 128GB SSD, ~ 140k
-
-
Csápájev
őstag
válasz
SeniorTilla #167319 üzenetére
Nagyon kérlek ne zavarj össze
Elég bajom van nekem!
Inkább legyszíves azt mondd meg hogy keressem ezt a fajta fényes, tű éles kijelzőt a leírásokban. -
törölt tag
Ez lett végül: HP 250 G8, 1005G1, 8GB RAM, 256GB SSD, Win 10. Szerintem jó választás, bár az árát sokallom, azért egy ilyen 150-ből kijöhetne Windows nélkül.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
150k körül (max 155) keresnék csak alap felhasználásra, újan, 14" vagy feletti laptopot. Ssd előny, op rendszer nem kell. Tudnátok ajanlani pár típust? -
-
hódmaci
senior tag
válasz
gaborn1 #167298 üzenetére
"Az lehet a gond, hogy 2-4 hónap még soká lesz."
Hozhatom előrébb a dátumot. ez csak tervezett idő, de ha most rögtön van valami jó ajánlat akkor üsse kő.
" Ha ragaszkodsz ahhoz az oldalhoz"
Nem, nem ragaszkodom. Csak azt leltem.
Lehet máshonnan is csak legyen számla illetve garancia.Köszönöm a tanácsokat.
-
neophyte79
tag
válasz
SeniorTilla #167314 üzenetére
Köszönöm, megfontolom.
-
Csápájev
őstag
válasz
SeniorTilla #167315 üzenetére
Na ezt nem írják róla még a gyári oldalon se [link]
-
-
válasz
neophyte79 #167311 üzenetére
Akkor vegyél egy használt üzleti modellt, pl. HP Elitebookot, 6-7 genes procival, jobban jársz vele mint egy belépőszintű újjal.
-
Csápájev
őstag
válasz
SeniorTilla #167308 üzenetére
Hogy keressek ilyen kijelzőjű gépet?
Ez most elszőszámú prioritás lett,mert attól féltem lefsom a bokám olyan kis szép kijelzője volt.
Mi ennek a szakszerű neve? IPS ? Az mind ilyen?
Csak mer látom olyat is írnak,hogy "Kijelző: IPS, MATT"Pyttawrx!
Közel jártam,de ebben csak 4gb ram vab
Egy ilyen +4gb ram bővítés mennyibe fáj? -
neophyte79
tag
válasz
SeniorTilla #167307 üzenetére
Jelenleg egy Dell gépet használok, i3-4005 CPU-val és egy nem tudom milyen SSD-vel. Ez így nekem az alsó használhatósági kategória, így ennél rosszabbat nem akarok. Ha már ezt megüti, akkor nekem megfelelő, ezt a gépet nemsokára vissza kell adnom. A GPU hidegen hagy, mert nem játékra kell, otthoni excel, weboldal szerkesztés, fájlok előkeresése a gépről. A FullHD filmeket ez is viszi, így a CPU/8 GB RAM jobb SSD a lényeg, a többi igazából nem izgat.
-
-
válasz
neophyte79 #167305 üzenetére
nem fog menni, kevés rá a keret:
Otthoni, munkára jól használható magas CPU/SSD
-
Csápájev
őstag
válasz
SeniorTilla #167301 üzenetére
Élőben megsasoltam egy DELL Inspiron 14 5406-et,eszméletlen szép a kijelzője.
MediaM oldalán csak annyit találok,hogy IPS,de ez LED,ha jól kerestem rá.
Tehát,ha ilyen tűéles képet akarok,akkor led kijelzőset keressek?Illetve a Dell.com on ez baromi olcsó [link] ,valaki rendelt már innen? Mikorra érkezik meg?
Ez bukó,mert magyar billentyűzet kell -
neophyte79
tag
Sziasztok.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? fél éven belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)150.00-180.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)munka szint, néha egy kis videószerkesztés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? játékra nem használnám
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15.6-17", felbontás/kijelző mindegy, tartós legyen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? semennyit, ha mégis kell, akkor viszem magammal., nem gond ha nagyobb
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) ha van Windows hozzá akkor megfelel, ha nincs...úgy is jó.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 8 GB RAM és 128-256 GB SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) esetleg HDMI és optikai meghajtó
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) új
Otthoni, munkára jól használható magas CPU/SSD, alacsony grafikus teljesítménnyel rendelkező 15.6-17" kijelzőjű laptopot keresek 150.00-180.000 Ft között, amihez ha van Windows akkor van, ha nincs akkor nincs...
Köszönöm, ha segítesz. -
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Fujitsu AKCIÓ ,vil.bill,15,6"FullHd IPS,8.gen.i5, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- ASUS ROG Strix G512LI I5 144Hz/10300H/1650TI/24 GB ram/512 M2 SSD
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Új Asus ROG Zephyrus G16 GU603VI ,16" QHD+ IPS - 240Hz- ,i9-13900H ,NVIDIA RTX 4070 ,32GB ,1TB NVMe
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest