- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok! Édesapámnak kell új notebook, csak segítenék neki eligazodni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most. Legkésőbb hétfőn.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200-250 e.
(3) Felhasználás?
Irodai programok. Chrome, Youtube, Office, néhány nem túl igényes igényesebb adatbáziskezelő szoftver.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Egyáltalán nem lesz játék.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Full hd ips.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán, de nem árt a nagy akksi.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha nincs semmi, nem gond, megoldom, de akár előre telepítet Win10-el is jöhet, sőt.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Kis ssd + 1tb hdd sztem.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Fehér világított magyar billentyűzet, + numpad. Csak CPU legyen, nem kell dedikált GPU. i5, vagy i7 minimum legyen, 8 giga rammal. DVD meghajtó nem kell. Intel 6-7-8 genes gép legyen, ha lehet a 4 magos procival, de nem a legizmosabb hq-val, vagy melyik is van gémer notikban.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új legyen. 3+ év gari fontos, Mo-n.Nézegettem HP és Dell ajánlásokat, neki is azok a márkák szimpatikusak. Konkrét gépet mondjatok légyszíves. Köszi!
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Kiegészítő notit keresek az asztalim mellé. A teljesítménnyel tisztában vagyok, egy gtx 1050/i5 gép lenne jó, a nehéz munkát/játékokat az asztali vinné.
Mi a véleményetek az Acer A715 (i5 7300hq / gtx 1050) gépről? Ezt találtam jó ár/érték arányban és normális nem agyontolt gémer külsővel. A hűtés meg a zajszint érdekel főleg. Valakinek van ilyen gépe?
Üdv.
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok! Hp probook g1-2-3-4 között gyakorlatilag csak a prociban van különbség ugye? Mind ajánlott kategória? Lehet használtam vennék egy i5 haswell/skylake verziót használtan, az újabb tök fölösleges nekem.
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Ryzen 5 2500U és Ryzen 7 2700U gépek még nincsenek normális áron Magyarországo?
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok végül nem gamer notebook, hanem desktop+laptop mellett döntöttem. Laptopot szeretném belőni most:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Július/augusztus
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
110-120-130-140 e
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Office, chrome, minimális játék (pl. Dota2) i3-i5 legalább jól jönne.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
720p v. 1080p 40-50+ fps nem lenne rossz egy Dotában, de ha nem annyira prio a játék, egy normális integrált gpuval is beérem.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14" FHD. Fix. TN/IPS mindegy, legyen normális.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utaztatnám legalább 2 hetente, úton nem fontos, hogy használjam.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ne legyen, van win10 pendriveom.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ram: 4-8 ddr3/ddr4, hdd nem kell, egy alap SSD 120+ GB körül, 250GB fölött már szuper.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI kötelező, többi mindegy. Optikai ne legyen semmiképp. Színben mindegy, akár a piros/narancs/fehér/szürke is játszik, ha lehet jó építésű, sok fémmel. Ne legyen túl nehéz.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Jöhet a hardverapros gép isSzerintem be kell, hogy férjek ezzel a keretbe
-
CSB29
aktív tag
válasz
Drakoo #131219 üzenetére
Életem első laptopja volt, szerettem, de tök műanyag az egész. Végül csak a használattól (semmi leejtés, vagy ütés) eltörött az egyik zsanér. Ezenkívül tápot is kellett vennem, mert a régi már nem bírta tölteni használat közben. 5 évig húzta, maga a ház gagyi, de a hardverek bírták. Szerintem se erőltesd.
-
CSB29
aktív tag
válasz
barnabas22 #131115 üzenetére
Akkor visszarakod az eredetit, ha szervizelni kell, és nem veszik észre, hogy hozzányúltál
-
CSB29
aktív tag
válasz
barnabas22 #131109 üzenetére
Vedd meg a 7700hq/1050ti/1tb/8gbDDR4 alapverziót 325-ért, aztán ha nagyon gettó akarsz lenni, rendelj német amazonról 15-20 ezerért egy normális kijelzőt és tedd be/rakasd be
-
CSB29
aktív tag
-
CSB29
aktív tag
válasz
Pacee87 #130758 üzenetére
Én épp terveztem megvenni az INSPIRON 7567-t. Mysoftnál újonnan kb. 325 ezer az alapkonfig 7700hq/gtx1050ti/8gbddr4/HDD kombóval. Egy millió értékelést néztem és mindenhol csak pozitívan nyilatkoztak róla. Kivéve a képernyőről, az trágya. Ezért szerintem akár meg is érné venni egy másik kijelzőt 15-20 ezerért mondjuk német amazonról és van egy klassz kis géped (például samsung LTN156HL01). Meg SSD-t, ramot valamelyik ph-s kollégától lopok
http://www.panelook.com/sizmodlist.php?st=&pl=&sizes[]=1560&brand_family=115&resolution_pixels=8180&display_mode_lc_family=3
Ami nekem még nagy plusz, hogy nincs meg az az ocsmány vörös gémer dizájn. A magyar billentyűzet és világítása is elvileg fehér, de ezt nem tudom megerősíteni. Top pick.
A 1060-as gépek nekem azért húzósak nagyon, de ha tudnék választani nem ASUS lenne, hanem MSI, vagy XMG (mysn.de), de azokat Mo-n nem éri meg venni.
Ha vársz egy kicsit, az amcsiknál már kijött a Predator Helios 300 (gtx 1060,i7,16gb, ssd only) 1100 USD-ért. Persze jó magyar forintban ez is sok lesz, de ránézhetsz, hátha bevárós vagy.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- IdeaPad 5 Pro 16ACH6 16" QHD+ IPS Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest