- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz albinolynx #114199 üzenetére
Én a helyedben egy Dell E7440-et néznék,200-220 ezer körül vannak, NBD garancia,full HD-s verzió,mehet bele HDD és msata SSD is,kezel 2x8 GB RAM-ot is,magyar világító billentyűzet is van.
-
albinolynx
őstag
Felmerült bennem az igény, hogy vásároljak egy ultrabook-ot. Jelenleg egy celeron processzoros netbook-kal dolgozom. Alapvetően ez is megfelel, csak kissé lassú néhány procedúra.
Amit szeretnék, i5 processzor (tudom nem azonos az asztali verzióval, de ott nekem nagyon bevált). 8GB ram, hdd. Ez a páros ultrabook esetén bővíthető/cserélhető esetleg? Ha nem, akkor hdd helyett ssd-vel szerelt gép lenne ideális.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Pár héten belül, ha van értelme ennyi pénzből. Viszont várni is tudok adott esetben.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200.000 - 250.000,- Ft (nettó)(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
90% munka (cad tervezés, ipari vezérlők programozása, office), 10% egyéb (film - külső megjelenítőn, net böngészés, stb)
Nincs okvetlenül szükség quadro-, vagy dedikált vga-ra. Nem vagyok tisztában mit ír elő az ultrabook szabvány.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Kedvezőtlen fényviszonyok miatt matt kijelző és kizárólag IPS. Mérete 13.3" - 1080p.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat (reggeltől-estig). Utazás közben várhatóan nem lenne használva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nincs rá szükség, de egy virtuális gépet spórolok, ha windows 7 kompatibilis még a gép. (Win 10 alatt nem minden vezérlő program fut zökkenő mentesen. HDD-t, SSD-t pedig nem szeretnék cserélgetni emiatt.)(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD lenne a célszerű (128GB-nál nagyobb méretű). Ram 8GB minimum.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMi-re szükség lenne. Usb csatlakozó minimum 2db.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Megbízható eladótól, érdekel használtan is - számlával.[ Szerkesztve ]
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Khelben
nagyúr
válasz vanillashake #114196 üzenetére
GTA5, Far Cry -> használt gépek kiestek. Újból Asus K501 nyújt elegendő teljesítményt ennyiért (természetesen minden beállítást alaposan visszavéve), a fém ház elég tartós, de semmiképp nem munkára való a gép. Autocad-ek gépigényét nem ismerem, gondolom ahhoz sem ártana valami vga. Használtból most egyik boltban sem látok ilyet. Lehet keresni Dell Precisiont vagy HP 8570W-t, ennyiért szoktak lenni.
-
adika4444
addikt
válasz vanillashake #114196 üzenetére
Hali!
Újból HP probook 450 lesz IGP-vel, hát az elég amire elég, esetleg Asus K501 DVGA-val (NV950)...
Használtban Laptopsystem-ben kéne szétnézni, bár most nem találok olyan átütő gépet erősebb VGA-val. Nem tudom mi az igénye ennek az AutoCad-nak, de ha elvan IGP-vel is akkor Dell 6440 most nagyon jó áron van, igaz foglalt de hátha van még belőle, vagy HP Probook 640g1...[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
vanillashake
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik cimborám új laptop vásárlását tervezi. Tehát:
A vásárlás egy-két héten belül esedékes.
Max. bruttó 190 ezer forintot tud rászánni.
Elsősorban AutoCad Civil 3D 2015 futtatására és netezésre kell a gép. Ha elfutna rajta a GTA 5 és Far Cry 4 jó lenne, de nem a legfontosabb.
Kijelző mérete 15-ös a legideálisabb - matt, IPS nem feltétel.
Hordozva ritkán lenne, utazás közben nem lenne használva.
Operációs rendszer nem kell.
Tárhely legalább 1TB, memória legalább 8GB, optikai nem szükséges.
Új és használt is szóba jöhet, viszont számla és garancia mindenképpen kell.Köszönöm előre a segítségeteket.
-
hallador
addikt
válasz ShineeStar #114192 üzenetére
A Legolcsóbb ilyen gép amit én nyugodt szívvel tudok ajánlani az a ProBook 450 FullHD-s verziója. De az is 300 000 Ft nem 150 000 Ft. És nem IPS paneles, a kijelzője a rosszabbak között van. Talán valamilyen Fujitsu lehet A555 IPS panellel, de az sem 150 000 Ft lesz hanem 250 000 Ft körül lesz, és annyira nem lesz hordozható mint a ProBook 450. Ezek a legolcsóbbak, amik jóbbak.
150 000 Ft-ért ilyen gép ujjonnan nem lesz.Figyelj ezt találtam 2 perces keresés után:
Amit én nyugodt szívvel ajánlani tudok, de ez is 236 000 Ft.
Egy teszt róla:
A tesztben nem IPS, hanem TN panel van.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Újonnan nincs ilyen.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Khelben
nagyúr
Egy használt HP 8470p kijön ennyiből.
-
ShineeStar
csendes tag
-
dugo_
veterán
válasz vnorbi1987 #114190 üzenetére
130-ért már van SSD-s A514.
-
vnorbi1987
csendes tag
Sziasztok
A tesóm szeretne gépet venni és abben kérném a segítségeteket.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- 1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
- max.120k
(3) Felhasználás?
- e-mail, online filmek, facebook. kb ennyi
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- semmi
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- min. 14"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- max. évente nyaraláskor
(7) Operációs rendszer?
- rendszer nem kell, majd win 10 lesz rárakva
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- méret min 100gb. SSD jó lenne, de kicsi a keret RAM: 4gb
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
- webcam, DVD-rom, kártya olvasó.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Lehetőleg újElőre is köszönöm a segítséget.
-
hallador
addikt
válasz ShineeStar #114180 üzenetére
(Csak új gép jöhet szóba) ^ (150.000-nél többet nem nagyon szeretnék rááldozni) ^ (lehetőleg IPS, matt, full hd közeli lenne talán jó) ^ (Továbbá jó lenne, ha 5 év után is gép lenne) hetente 2-szer lesz hordozva a gép, 2.5 órás ^ (utazás közben lenne használva.)
Remélem érted.
Amit leírtál az minimum 300 000 Ft. És konzumer. Ha azokat amit leírták, és én ilyen && logikai operátort használok, akkor ez 450 000 Ft-nál indul.
-
juve600
nagyúr
üdv
Lenovo Z50-75 /FX-7500 - R7 260DX - 8GB - 1TB - 1920x1080
ez a gép net-office-film-pici játék -ra milyen választás ??
-
cucumber87
tag
Sziasztok!
Ismerősöm érdeklődött, de én nem vagyok otthon annyira a témában inkább megkérdezlek titeket:
http://radium.hu/catalogsearch/result/index/?cat=&dir=asc&order=price&q=y700+gamer&gclid=CIz-v9KUz8wCFVXNGwodFIQAeA
vélemény?
És még azt kérdezte mit ajánlatos nézni, az AMD/Radeon R9 M385 kombót, vagy inkább az intel i7/Nvidia 960 verziót?
Ilyen konfiguráció érdekelné maximum 250.000-ig.
Cooler Master MCS-S400-KN5N-S00 Silencio S400 FSP 550W HYDRO GE 550 AMD Ryzen 5 3600X MSI B450M MORTAR MAX Kingston 2x8GB HX432C16FB3K2/16 3200MHz DDR4 HyperX Fury Black Samsung 250GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCIe Be quiet! Pure Rock BK009 XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
ovics
aktív tag
http://prohardver.hu/teszt/asus_vivobook_pro_n552_multimedia_notebook/minosegi_kulso.html
ezzel a géppel találkozott már valaki személyesen? elég jónak tűnik a teszt alapján, leszámítva az akkuidőt
-
ShineeStar
csendes tag
Sziasztok,
notebook vásárlás előtt állok, és szeretnék tanácsot kérni, hogy merre nézelődjek.(1) augusztus közepéig szeretném kézhez kapni a gépet
(2) 150.000-nél többet nem nagyon szeretnék rááldozni
(3) Programtervező informatikus szakra jelentkeztem egyetemre, így ennek megfelelően programozásra lenne főképp használva. Emellett irodai programok, játék (LOL), filmnézés.
(5) lehetőleg IPS, matt, full hd közeli lenne talán jó
(6) hetente 2-szer lesz hordozva a gép, 2.5 órás utazás közben lenne használva
(7) lehetőleg windows 10, de mellette lenne linux is felrakva
(8) jó lenne az SSD, mindegy mekkora,lehetőleg 8GB RAM, optikai nem kell
(9) billentyűzet megvilágítás, webkamera, mikrofon
(10) Csak új gép jöhet szóba.Szeretném, ha a gép hűtőrendszere jó lenne, nem lenne hangos, és a jack aljzat évek után is használható lenne (sajnos rossz tapasztalatokat szereztem etéren hp notebook tulajdonosként…) Továbbá jó lenne, ha 5 év után is gép lenne
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
tlala
addikt
Sziasztok, bajban vagyok, SOS segítséget kérnék.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
SOS
(2) A gépre szánt összeg forintban?
80-100e Ft
(3) Felhasználás?
Irodai programok, néha nagy excel fájlok, böngészés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
----
12-13 coll preferált, max.14.
SOKAT lenne hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nem kell nagy tárhely, SSD előnyben a fogyasztás miatt, de nem feltétel, 4GB ram, optikai nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Könnyű legyen, de azért jó akkuidővel, hölgynek lenne, és elegáns megjelenés előny, de nem feltétel.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Használt természetesen ezért az árért.[ Szerkesztve ]
-
hawrlantb
tag
Sziasztok. Tudnátok gépet ajánlani?
(1) Nem sürgős.
(2) 300-400k
(3) Az egyetemre kell. AutoCAD, ArchiCAD, Renderelés. Néha játszok is (BF, Fifa, COD ilyesmi)
(4) BF, Fifa, Cod, GTA. MIvel van asztalim ezért nem cél a ful high és társai.
(5) A 17" felettinek örülnék a legjobban, de ha 15,6-os van jobb akkor a teljesítmény érdekében meggyőzhető vagyok. Mindenképp FullHD
(6) 70% konektor közelében vagyok. De van hogy bírnia kell az akksinak.
(7) Nem szükséges. De majd win10 lesz. (hacsak nem macbookot ajánlotok)
(8) Nem kell optikai. min. 120 Gb SSD + 500 Gb HDD
(9) HDMI, USB 3.0
(10) Csak új.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #114162 üzenetére
más eladónál lehet gond ?? megosztanád az informáciokat ,akár privátban ?[ Szerkesztve ]
-
P00By
nagyúr
válasz P00By #114170 üzenetére
Hm, most meg nem találom
Akkor kitöltöm.
Minél hamarabb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
270 000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Meló (photoshop, indesign), szokásos otthoni meg néha egy egy jó páréves játék.
Passz, amennyivel elment a másikon
1920 x 1080, jobb lenne matt, IPS.
Hetente egy-két alkalom. Igen, lenne.
Nem kell, mert van.
Minimum 500 GB HDD, SSD bővíthetőség lehetősége legyen meg. Min. 8GB, jobb lenne 16. Nem baj, ha van.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új. -
P00By
nagyúr
Üdv!
Sajnos hamarabb, mint szerettem volna. Ekkor vettünk egy Acer Aspire V5-573G-54208G50aii laptopot, amivel azóta is több gond volt( a kijelzőn is van egy csík). Most viszont zárlatos lett az alaplapja és nem kezdjük el javítgatni, mert lehet könnyen javítható, de ha nem akkor viszonylag sokba kerülne.
Azóta annyit változott a helyzet, h sokkal kevesebbszer cipelné az asszony, szóval lehet vastagabb is és nehezebb is. Főleg, h a processzor a munkájához igencsak karcsú volt (photoshop, indesign).
Nincsen túl sok rá, de a legolcsóbb jónak tűnő az ASUS GL552JX CN369D (ugyan ebbe még kell venni ssd-t legalább, aztán még 8 GB ramot). Ezt jó választás lenne? -
hallador
addikt
válasz edari #114164 üzenetére
Szerintem nem érdemes. Persze attól függ mire használod, de a Business gépeknél, ha csak ki nem használod, a legtöbb user nem használja ki, nem érdemes dVga-s gépet venni, a dVga a Business kategóriában nem szokott előny lenni.
-
edari
őstag
Sziasztok
8460p-ből érdemes dvga-sat venni? Vagy mint a régebbi gépeknél, inkább integrált ( intel hd3000 stb)? -
Magnum_
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #114162 üzenetére
remélem, hogy hamarosan véget ér eme kínszenvedésed
I humbly and respectfully decline™
-
Wiz Khalifa
veterán
Na a voksom egy HP Elitebook 8460p lett amit alfától veszek mert ott legalább tuti hogy az van amit írnak.
Lenne ugyan annyiért 8470p is de gari nélkül mert a HDD-t nem ők teszik bele nekem hanem én. Így azt kihagyom mert egy laptopnál (meg bármi másnál) a gari nem hátrány.
Köszönöm mindenkinek aki segített a választásban. Majd ha megjön, megnézegetem már megtapogatom megírom a véleményem hogy jó választás volt-e.
Smoke some weed nigga!
-
Bkrisz9
őstag
válasz Lasersailing #114160 üzenetére
A G551 ezen verziója TN paneles, azt ne. Innen a 7559 lenne a legjobb neki szerintem. Bár most nézem, hogy játék nem annyira inkább az irodai felé húz a dolog, oda meg kinézetre jobban illik az N-es ASUS.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Lasersailing
senior tag
válasz Szevaszam #114158 üzenetére
Ha emelsz a kereten:
Ezeket a típusokat szokták itt dícsérni emlékeim szerint (ha mégsem kijavítanak akik értenek hozzá).
Ezek 4 magos procival vannak megáldva, így szerintem gyorsabb lenne, mint az 5558, videó szerkesztésben
De még egyszer szólok, hogy nem értek hozzá (semmelyiket nem láttam még belülről /sőt kívülről sem/ ), így ha emelsz a kereten, akkor hallgasd meg hozzáértők véleményét is!
-
hallador
addikt
válasz Szevaszam #114158 üzenetére
Nincs nagyon, akkor vagy, használtan tudsz valamit nézni, vagy elviseled, hogy ez lassabb. Sztem tönkremenni nem fog, ha asztalon használod.
-
hallador
addikt
válasz Szevaszam #114156 üzenetére
Ha van időd, mint fentebb is írtam, valamint a kolléga is megjegyezte, akkor igen jó lehet, de ha arra gondoltál, hogy real time szeretnég ezt a FullHD-t, akkor arra ez nem jó. Ahhoz Notebook nem lesz jó, vagy ha igen, akkor az nem 200 000 Ft, hanem 600 000 - 1000 000 Ft körül lesz.
Alaphelyzetben a renderelés az ami sokáig fog tartani a videót összerakni nem. De ha azt szeretnéd, hogy összerakod, és a videó hossza alatt le is rederelje neked, akkor ahhoz ez kevés lesz, ha ráérsz akkor pedig jó lesz.És fontos, hogy néha nem mindennap, mert ha 100-on hajtod ezt a gépet minden nap, akkor ez hiába dell, hiába ajánlott de nem erre. havonta pár alkalommal elmegy, de ha ennél többre kell, akkor ez a processzor, gép kevés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Szevaszam
csendes tag
válasz Lasersailing #114154 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a kiegészítést.
@Khelben, hallador: bár hallador megerősített a választásban, de elbizonytalanodtam egy kicsit, jó lesz ez a választás?
Köszi előre is! -
Khelben
nagyúr
válasz Concorde79 #114152 üzenetére
Először is szakíts azokkal az ismerősökkel, akik ilyen vackokat ajánlanak. Másodszor meg nézd meg ezt: HP 8460p
-
Lasersailing
senior tag
válasz Szevaszam #114150 üzenetére
Szia,
Ugyanerre, ugyanilyen processzorral felszerelt gépet használok (csak Fujitsu). A használt szoftver más (videopad, ill. linux alatti Openshot).
A proci a szűk keresztmetszett az én gépemnél: 2 mag, 4 szál 100%-on dolgozik (meg a hűtés is olyankor...)
A szerkesztések alatt kell türelem (pedig SSD-ről megy minden): néha kattintás után 1-2 sec-et várni kell...
De lehet így "dolgozni" (szórakozni), ha családi videókat vágsz. Munkacéllal viszont így nem tudnék dolgozni.15 perces videó FHD-ba renderelése kb. 2 óra. (persze ez mindegy, mert közben alszom, és csak reggel látom, hogy mikor végzett)
Dedikált kártya semmit nem számít (enyémben AMD-s hasonlóan erős (inkább gyenge) van.
Ha ennél jobb teljesítményt akarsz, akkor gondolom rendes 4 magos gép kellene, de ebben nincs tapasztalatom, csak itt írták mások máskor.
-
hallador
addikt
válasz Concorde79 #114152 üzenetére
Egyik sem. Vegyél egy használt Business gépet. Jó szívvel egyiket sem ajánlanám.
-
Concorde79
újonc
Asus X540SA
vagy
Lenovo IdeaPad 100-15IBY?Újonnan venném júniusban valamelyiket. 80.000 forint mindkettő, ez a maximum keretem, diákként nem tudok többet rászánni. Iskolához (word, excel, talán még photoshop), filmet nézni és maximum internetezni kellene.
Mindkettőre azt mondták az ismerősi körömben hogy jó márka, de nem tudom melyiket válasszam, melyik az erősebb. Tudnátok segíteni? -
hallador
addikt
válasz Szevaszam #114150 üzenetére
Arra jó, akkor te szerkesztesz, a videóvágás, az nálam a real time fullhd broadcast mpeg2 streamet jelenti. Ha csak erre kell arra bőven jó lesz.
-
Szevaszam
csendes tag
válasz hallador #114149 üzenetére
Szia hallador! Cyberlink PowerDirector szoftverrel szerkesztenék videókat, azaz fullhd kamerával felvett videórészeket összevágni egy videóvá, abból a nem sikerült részeket kivágni. Lehet hogy nem használom a megfelelő szavakat, de remélem ez így pontosabb válasz.
Mit ajánlanál? -
hallador
addikt
válasz Szevaszam #114148 üzenetére
Figyelj pontosan mivel szeretnél vágni, és renderelni? Ez a gépe nem ilyenre készült. És pléne nem egy i5 5200u-val nem. Ha csak olyanra kell, hogy elindítod péntekek este, és majd befejezi, jövő héten, akkor arra jó, de ha nem ilyenre kell, akkor a videóvágást most el lehet felejteni.
Azért lenne jó ha több infót adnál erről, mert a videóvágást sokan keverik össze a videószerkesztéssel, és a kettő nagyon nem ugyanaz.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Szevaszam
csendes tag
Következő 1 hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb. 200.000 Ft (+-10%)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Régi családi képek photoshop-ban való javítása, otthoni FullHD videók vágása, iroda, net
Football Manager széria
IPS a preferál full hd felbontással
Havonta 1x lenne hordozva
nem kell hozzá
nem szükséges SSD, de ha van az sem baj, 8+ GB memória
semmi extra, hosszabb távot bírjon ki (a mostani gépemet 6 éve gyűröm)
inkább újEzt néztem: Dell 5558
Szerintetek van ennél alkalmasabb ebben az árkategóriában? -
-
juve600
nagyúr
üdv
N2840 proci+4GB ram-al szerelt noti elég net-face-office-film-re ???[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #114142 üzenetére
Bocs, nem a telo volt a lenyeg
-
Máté94
addikt
válasz RunnyJuggler #114129 üzenetére
15.6"-os nem igazán hordozásra való, így igazából, hogy 2 vagy 3 cm vastag, mindegy. 2 kg felett pedig minden nehéz, így nem lesz nagy különbség.
-
hallador
addikt
válasz Khelben #114135 üzenetére
Csakhogy a 430-asok 90%-ban van TPM. is a kettő között a merevség, és a ház minősége, a zsanérok élettartama a különbség. Én is elfogadnám a 430 G3-at, ha nem lenne egy 820 G1-em. A 820 G1-et, vagy egy 6000-es latitude-ot nem adnám oda egy 430 helyett, azért nem ugyanaz a kategória. Szerintem is kiváló a gép a saját kategóriájába, és nincs is nagyon alternatíva ennyi pénzért mint amennyiért a ProBook 400-as sorozatot adják, de azért nem egy Enterprise business.
-
Magnum_
nagyúr
-
-
Magnum_
nagyúr
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Magnum_ #114134 üzenetére
Nekem inkább a zsanérnál nem tetszik annyira meg a fedlap. Én mindig is szerettem a nem lekerekített formát. Ezért is hajtok i5s-t telefonba mert az sem lekerekített int a telefonok 90%-a.
De amúgy ha nagyon bejön az élet odakint amit remélek akkor gy is egy MBP lesz helyette. Mert az az ami mindig is igazán tetszett.
Smoke some weed nigga!
-
Khelben
nagyúr
válasz potyka126 #114120 üzenetére
A HP 430 kiváló gép, csak a kijelzője ocsmány. Viszont a Dell 6320/6330 sem erős kijelzőben, tehát azokhoz képest nem lenne visszalépés. Úgyhogy ha nem gond a kevesebb vállalati funkció (smartcard, TPM hiánya), akkor simán vállalható a Dell-ek helyett.
(#114129) RunnyJuggler : ha tényleg csak sorozatokat néz rajta meg facebookozik, akkor abban a kategóriában viszonylag kulturált gép, ahogy a tesztjében írták: "nyomokban notebookot tartalmaz". De sokat nem szabad várni tőle, a gagyi anyagok és a rettenetes kijelző ennél is megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #114133 üzenetére
A 70-es elitebook az en szememnek is szebb volt, eloszor hezitaltam a dellen. most mindketto egymas mellett van (homeoffice-t tolok), de mar nagyon megszerettem a dellt, talan meg jobban is tetszik es van par tulajdonsaga, amiben jobb (pl bill.vil.).
De anno 2012-ben, amikor kijott a dell 30-as (20-as) szeriaja, nem tetszett.I humbly and respectfully decline™
-
-
hallador
addikt
válasz Wiz Khalifa #114130 üzenetére
Alaphelyzetben a Dell hűtésével semmi baj nincs. Amikor a Dell -t meghajtod (8 vm-et indítasz egyszerre) akkor a Dell elkezd melegedni, és ott lehet akár egész meleg is, azonban egy sima felhasználó ilyet nem csinál, az az Ő max annyit vesz észre, hogy a gép langyos lesz, vagy egy picit melegebb, mint alaphelyzetben. Persze ehhez az is kell, hogy a gépen tartsd a kezed, és a kezed is melegítse a gépet, ha külső billentyűzetet használsz, akkor a melegedés is max langyos lesz.
A HP ennyire sem melegszik cserébe hangos lesz. A HP-ban azonban van egy tervezési probléma, a hűtő nyílása a jobb kezednél van, tehát, ha jobbkezes vagy nem külső billentyűzetet használsz, hanem a sajátját egy egérrel, akkor a HP a kezedre fújja a meleget, ugyan ez csak akkor érezhető, ha tényleg hajtod a vasat, de egy átlag user nem szokott ilyet tenni.Szóval átlag user esetében az dönt melyik a szimpibb, nehezebb vagy könnyebb gépet akar, mire van igénye stb.
-
Magnum_
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #114130 üzenetére
Az enyembol kiindulva jo lenne a hutese.
De teny, hogy a HP-e talan meg jobb (igaz, folyamat teker, de abszolut nem meleg, persze a dell se forro)I humbly and respectfully decline™
-
hallador
addikt
válasz Wiz Khalifa #114127 üzenetére
Egy szinten vannak, a dell viszont könnyebb, és nem annyira roboztus. mint a HP.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz szabonagyur #114118 üzenetére
Szerencsére tavaly 1 emberbe botlottam bele aki ilyen volt. De az éven (5 hó alatt) sorozatosan csak ilyenbe. Ne mind1 nem offolom szét a topikot.
MÁS:
Dell Latitude E6320 az mennyire jó lehet még pl? Próbálok mazsolázgatni a sok fajta gép közül de eddig csak a HP Elitebook 8460p-t vagy ezt a Dell-t találtam ami valamennyire is megfogott árkategóriába. Ezt a Dell-t egy srác hirdeti PH-n 55k-ért viszont csak 3 cellás akkuval, amit később cserélnék 9-re.Kérdés hogy minőségben, stb... melyik a legjobb választás a kettő közül?
Mert ha a HP még mindig akkor az 63k-ért alfától nem rossz vétel és veszek egyet tőle. Biztosabb forrás úgy sem lesz
Smoke some weed nigga!
-
adika4444
addikt
válasz Brandynew #114122 üzenetére
Szia!
Bökjön rá valamelyikre a boltban, vegye meg, használja. Sajnos nincs ilyen áron jó gép ilyen méretben. De valami Dell-t, esetleg HP-t nézzetek, annak legalább van garanciája, de nem lesz egy öröm használni...
használtban meg HP 2570P ha sokat van hordva, ha a csendesség a lényeg akkor Dell 6230. Bár Laptopsystem-ben most 2570P pár napja megérősebb a 12 hó garancia miatt, persze a Dell is nagyon király de a 6 hó gari kevés (főleg az én esetemben (amilyen peches vagyok))...[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
Máté94
addikt
válasz RunnyJuggler #114124 üzenetére
-
RunnyJuggler
aktív tag
Hali!
Szeretnék venni egy notebookot a húgomnak szülinapjára, de nem igazán tudom, hogy mit válasszak.
Nincsenek nagy igények, sorozatokat nézne rajta, netezne... Jó lenne a minél több garancia, mert eléggé nyúzta a régit is.
150k forintig gondoltam maximum.Üdv:
Bobby -
Magnum_
nagyúr
válasz Brandynew #114122 üzenetére
ebbe tol egy ssd-t es kisimulnak a rancok.
Ja latom szerkesztetted. Akkor semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Max. 14 (de inkább 13) colos laptopból mit ajánljak egy ismerősömnek max. 130 ezer Ft-ért? Amire használja, az levelezés, nyomtatás, Office. Napi szinten hordozgatja, tablet kilőve. Most egy netbookja van 8. éve, anno 90 ezer Ft-ért vette, még kutya baja sincs, de már nem bír a mai programokkal. Nem fogom tudni neki beadni, hogy szánjon rá többet, mert ennyiért nincs normális üzleti gép, mivel a 8 éve vásárolt, napi szinten hordozgatott 90 ezer Ft-os laptopjának sincs semmi baja. Használtat nem akar.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz potyka126 #114120 üzenetére
A Kettő nem egy kategória. A HP ProBook 430 Gx egy alsó kategóriás small business gép. A hordozást korlátozottan bírja elsősorban asztalra gyártott gép, hozzáteszem kategóriákkal jobban bírja a hordozást, mint egy konzumer vacak, de nem arra találták ki elsősorban.
A Dell Latitude 6000-es család a Dell Business gépek csúcsát képviseli ma is. Az az legfőképpen van a gépben fém merevítés (Tri-Metal) váz. A kopásállósága masszívitása a gépnek kategóriákkal jobb mint a legkisebb probooknak.
A Latitude-ben van billentyűzetvilágítás is ami nagy előny még egy sima usernek is.
Az egyik 7/24-es munkára készült minden földi jóval megáldva, a másik pedig legfőképpen irodai munkára, napi 8 órára, de azt bármeddig bírja, nem mint a konzumer társai.
Azonban a HP-nak így is van egy előnye az m.2 sata port, ezt a Dell elhanyagolja a legnagyobb kategóriába sem tette be ugyan a legújabb business gépekben benne van, de sandy/Ivy/Haswell variánsokból kihagyta a Dell jellemzően. Ha volt is bennük 50 mm-es, vagy half size msata port akkor sem lehetett vagy csak korlátozottan használni ilyen drivokat bennük.Szóval röviden Dell Latitude 6000. Nem 20 hanem sokkal többet is megér a ProBook 400-as sorozathoz képest.
-
potyka126
csendes tag
válasz Khelben #114115 üzenetére
Sziasztok!
beleolvasva a mostani beszélgetésbe, (mivel hasonló paraméterekkel keresek én is gépet, csak hölgy ismerős részére, de 13,3", 70-90eFt, áltlaános felhasználásra), azt szereteném kérdezni, hogy a Dell 6320 vagy a Dell 6330 helyett lenne e olyan jó vétel mondjuk egy HP 430 G1 vagy G2? mennyire ajánlott vagy éppen nem ajánlott, és miért? sokkal filigránabbnak tűnik, könnyebbnek, és fiatalabbnak.
illetőleg a 6330 megéri e azt a +20eFt felárat a jobb proci, meg az usb 3.0 miatt?
Eszétikai, és hordozhatósági igények is közrejátszanak, ezért a Thinkpad-ek, hp elitebook-ok nagyrésze kiesik.
Vagy van esetleg más tippetek még? Szívesen fogadom![ Szerkesztve ]
-
stargazer
senior tag
Sziasztok,
notebook vásárlás előtt állunk, és szeretnék némi iránymutatást kapni, hogy merre tapogatózzak.
1-2 napon belül
450-nél többet nem nagyon szeretnék rááldozni
irodai programok, munka
lehetőleg IPS, matt, felbontás majdnem mindegy, de full hd közeli lenne talán jó, nekem 1600x900 van és az is megfelel
nem igazán
lehetőleg win 10
SSD, mindegy mekkora, RAM: 8GB, optikai nem kell
esetleg integrált billentyűzet megvilágítás (vagy világító bill. nem tudom az jobb-e, nekem az előbbi van)
csak új.az a helyzet hogy vettünk nemrég egy Acer Aspire P3-at, mert balfék voltam és hagytam magam meggyőzni hogy ez tényleg milyen jó. pedig nem. nagyon nem. pedig nem volt kimondottan olcsó, 230 volt, de úgy látszik nem elvárható hogy ennyiért jó gépet kapjon az ember. namost ez helyett kellene valami, ami nem Acer. Ennyire hitvány terméket még nem nagyon láttam. nem is tudom igazán mitől volt ennyire lassú, hiszen az ebben elérhető legerősebb procival vettük, SSD volt benne, mégis hitvány lassú volt (aztán megtaláltam azt a bizonyos beállítást amitől kicsit job lett, de még mindig nagyon messze a jótól). Ez miatt most van bennem egy elég erős para, hogy megint mellényúlok. nem merek magamtól rábökni semmire, mert tartok tőle hogy az is lassú lesz. egyszerűen nem ismerem ki már magam a mai procik közt, nem tudom őket elhelyezni a ranglétrán mondjuk az enyémhez képest (i7-620M, a ranglistán már nincs rajta sajnos). Azt tudom hogy én az enyémmel maximálisan meg vagyok elégedve. Simán viszi a 3D tervezőprogramot azon a kis egyszerű szinten amire én nagy ritkán használom, programozás, adatbázis, munka mellet eszméletlen strapabíró is, pedig kap rendesen (HP Elitebook).
Valami hasonlót szeretnék, de ahogy a teszteket meg az értékeléseket elnézem, mintha manapság már nem lenne ennyire egyértelműen elvárható hogy az ember a pénzéért azt kapja amit vár. 1500-2000 EUR-s gépeket simán le3*-oznak, pedig azért nem ezt várnám. de amit semmiképp nem szeretnék hogy ha már kiadok ennyi pénzt, akkor bosszankodnom kelljen mint ezzel a vacak Acerrel. Tehát biznisz gépeket nézegettem a strapabíróság jegyében mert hosszú távra tervezem, de nem vagyok meggyőzve. nem igazán találtam olyat, ami minden szempontból megfelelő lenne. Lenovo Thinkpad-eket (számomra teljesen ismeretlen világ), HP Elite/ProBook-okat, Dell gépeket, (Fujitsu-kkal is van már negatív tapasztalatom, igaz asszem az nem biznisz klássz volt), de valahogy mindenhol látok olyan negatívumokat hogy felteszem magamnak a kérdést, ennyi pénzért ezt nem tudták rendesen megcsinálni? és legszivesebben hagynám a fenébe az egészet, de nem lehet. valamit vennem kell. légyszi segítsetek ha tudtok, köszi!
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
félisten
-
Wiz Khalifa
veterán
Kész vicc ez a PH már. Némely eladótól nem lehet kérdezni sz@rt sem mert besértődik hogy mivel nem 2 privátot váltottunk csak és már rohanok a gépért meg ennyit kérdezek hát nem is vagyok vevő.
Egyre jobban leviszik ezek az emberek a PH hírnevét sajnos...
Smoke some weed nigga!
-
Brandynew
őstag
válasz Plokijuma #114114 üzenetére
Laptopnál a hardver a fontossági listában valahol az 5. helyen van. Nem a specifikációkat kell nézni A legolcsóbb ajánlható gép, ahogy írták is, a Fujitsu A514. Ez alatt nincs. Ha sok a 120 ezer Ft, akkor marad a használt üzleti gép (valaki majd ajánl konkrét típust), vagy marad az, hogy megveszel bármit, mindegyik tejfölösdoboz-szintű "izé" lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Plokijuma
aktív tag
válasz QwErTy42 #114111 üzenetére
Sajnos tisztaban vagyok vele, hogy kompromisszumot kell kotnom.
Ezert is irtam, hogy SSD-s masina lenne a preferalt, de el tudok tekinteni tole.
(Lattam 100k kornyeken SSD-vel rendelkezo gepet, de cserebe egy elegge gyenge CPU-t kapott)
Ahhoz viszont mindenkepp ragaszkodnek, hogy uj legyen. -
Maximo88HUN
csendes tag
válasz QwErTy42 #114112 üzenetére
Én mint kereskedő, értem, hogy mi a problémája: nem szidhatja a bruttó 80k-s konzumert és társait, mert akkor nem fogja elvinni senki a legalja gépeket. De azért az üzletit sem istenítheti orrba-szájba, mert arra az embereknek nincs pénze, és elmennek máshova, ahol meggyőzik arról például, hogy az ASUS X-széria mennyire király dolog és hasonlók.
Tipikusan olyan feladat, mint ami nálunk is elő szokott fordulni: a főnök kitalálja, fel kell dobni a honlapot, írjatok cikkeket bármiről. Aki éppen ráér, vagy nem mer nemet mondani, az ír egy "cikket", de nincs hozzá kedve, különösebben nem is ért hozzá, lenne 100 más dolog, ami fontosabb. A RAM-bővítésen hatalmas haszonkulcs van, meg kell említeni.
Szóval így születnek az ilyen és ehhez hasonló okosságok.
Dell e7440, 5310 + Xiaomi Mi 9T + Ender 3
-
QwErTy42
addikt
-
QwErTy42
addikt
válasz Plokijuma #114109 üzenetére
Szia,
Ennyiért nincsen ajánlott új gép ssd-vel. Az kicsit drágábban 130-ért a Fujitsu A555 lenne.
Inkább valami használt üzletit néznék a helyedben ennyiért. Pl egy ilyet. HDD beszámítással és SSD bővítéssel megáll a felső keretnél....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Bkrisz9
őstag
válasz Magnum_ #114108 üzenetére
Remélem ezt csupán poénnak szánták. Sajnos még annak is gyenge, de még így is ez lehet az egyetlen értelme...
(#114109) Plokijuma 105.000-ért semmi újat nem tudunk ajánlani. A legolcsóbb újonnan is ajánlott gép a Fujitsu A514 120.000 jó magyar forintért. Ez alatt csak is használt üzleti gépek ajánlottak.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Plokijuma
aktív tag
Sziasztok!
Alkalmi hasznalatra, kisebb irodai munkakra, bongeszesre hasznalatos uj laptopok kozul mit tudtok ajanlani?
- Inkabb elutazasok soran lenne hasznalva.
- 105k Ft a felso limit.
- Preferalt, ha legalabb 128GB SSD-vel van ellatva. Egyeb megkotes tarhely meretere vonatkozoan nincs.
- Legalabb 4GB ram.
- Kijelzo meretere es felbontasara nincs megkotes. 13'' - 15'' kornyekeny legyen
- Oprendszer nem kell (FreeDos tokeletes). Elony, ha win 10 tamogatassal rendelkezik.
- Aksi uzemidore sincs kulonosebb megkotes. -
Magnum_
nagyúr
ez aztan az olvasnivalo... itt kapkodva megirt hsz. tobb ervenyes infot tartalmaz, olvasmanyosabban.
-
vacs
veterán
Köszi srácok.
Én inkább táblagépet szeretnék nem notebook-ot.
Van itthon egy Logitech K400, ami alig van használva.
Ez a billentyűzet nem bluetooth-os, hanem 2,4Ghz-es usb-s vevő van hozzá.
Ezt rá tudom kötni egy tabletre (pl otg kábellel)?
Ha igen, akkor veszek pl egy Nexus 9-et, hozzá valami asztali állítható tartót, rákötöm a bill-t és öröm-boldogság!
(bár így már inkább tablet topikba való)[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
hallador
addikt
Ezen eszközök billentyűzete nem elsősorban felnőtteknek, hanem kis kezű emberekre (Gyerekekre, kisebb kezű felnőtteknek). A tablet része persze ettől még szuper. Ha elsősorban tabletet akarsz csak akkor próbáld ki. Az a helyzet, hogy notebook szinten van olyan amit lehet computerként is használni, de azok nem ilyen árban lesznek, hanem 300 000 Ft felett, és ami tényleg fasza az 500 000 körnékén mozog. (Fujitsu Stylistic, HP EliteBook Revolve) ezek faszák ezzel lehet dolgozni is. De ami ez alatt van az nem a legjobb notebook helyett.
Szerintem ilyen gépet csak akkor vegyél ha elsősorban tablet kell, és néha a billentyűzet. Mert ezeknek a billentyűzete vacak.
-
adika4444
addikt
Hali!
Ezek a hibrid csodák nem igazán használhatóak jelen állapotban...
Az árból Fujitsu A514-et lenne érdemes SSD-vel, cady-vel, az árból bőven kiférsz, vagy HP Probook 450-et keresni hátha van ennyiért. Használtban Laptopsystem-en meg van rengeteg jó business jó állapotú gép...üdv, adika4444
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Nemrég tönkrement a noti, táblagépünk még nincs, ezért gondoltunk rá, hogy veszünk egy hibrid tablet-et.
Próbáltam használni a keresőt, de nem sok sikerrel.
Olvasgattam teszteket és kb ezeket a típusokat találtam:
ASUS Transformer Book
Acer Aspire Switch 11 V
Acer Switch Alpha 12
Lenovo Yoga 500 14" 80N400T1HV (ez nem szétszedhető)Árban kb 150K a keret (de lehet kicsit több is).
Leginkább netezésre és filmnézésre kellene.
Android vagy win 10-es gép is lehet.
Mit érdemes venni, tudnátok tanácsot adni?(^)(>.<)(^)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz kromatika #114101 üzenetére
Így azért szimpatikusabb, hogy a plusz windows nem +35, hanem +20
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
kromatika
veterán
válasz -=RelakS=- #114098 üzenetére
Ernyiből plusz 1 a Fujitsu A514-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Laptopok alkatrésznek
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest