- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3int
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában, nem észvesztően sürgős.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150-200 eFt
(3) Felhasználás? Irodai progik, netezés munka szinten
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Jellemzően nem akarom játékra használni
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 12,5"-14", elég az 1366x768 (HD), inkább matt, az IPS nem lényeg.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Sokat hordoznám, utaztatnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Inkább ne legyen, Windows használok
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? min.128 gb SSD vagy ha HDD akkor 7200 rpm-es, optikai meghajtó nem szükséges
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)Kicsi, könnyű, strapabíró és gyors legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)Inkább újat szeretnék.Laci
-
Tikakukac
titán
válasz luciferc #115397 üzenetére
Hát egy IPS kijelzőért simán van ennyi felár. Kód alapján ez így 2 külön rendeléses sztori, valszeg IPS-es még előzőből volt jobb áron másik meg pukk.
Egyébként jézusmáriaszentjózsef ennyi pénz ezért.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
.wantííd
tag
válasz Bkrisz9 #115393 üzenetére
Értem hát kár érte...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Még a hónapban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-230e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
programozás tanulás szintjén (egyetem), photoshop, sony vegasban néha videószerkesztés, játszani ritkán szoktam bár azért egy dedikált vga nem rossz ha van.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Lenne egy Dell P2314H monitorom amire szükség esetén rá tudom csatlakoztatni tehát 1920x1080-as felbontás, játékok meg: Dota 2, néha Cod, Gta 5. Igazából legyen játszható de csodákat nem várok el ennyi pénzért.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 - HD v Full HD, jobban örülnék az IPS-nek de ez tudtommal csak a legfelszereltebb Dell 5558-asban van.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Gondolom az egyetem miatt szükség lenne rá.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1 TB HDD, később SSD bővítéssel, 8 Gb ram, optikai meghajtóra pedig nem tartok igényt.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
hdmi
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új. -
fakkabat
újonc
Köszi!
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ilyen 300ezer körüli összeget tudok max rászánni.
Esetleg ilyen árkategóriában tudtok valami jót? -
szaboger
tag
sziasztok ez a 6420 as vállalható 10-15 el többért találtam csak a nagyobb felbontással, annyira nagy a különbség, lánynak általános netezgetős youtubeos sorozatos használatra ágyban. Árban 65 a max. Vagy már megérné egy Hp Elitebook 8460p Illetve Hp5670est lehet plusz ssd vel bővíteni a hdd mellett?
[ Szerkesztve ]
-
.wantííd
tag
Nagyon rossz ezt hallani, főleg hogy eddig csak jót hallottam róla.. pedig már kezdtem reménykedni, hogy találtam valamit ami jó lesz az egyetemre. Van esetleg személyes tapasztalat vagy ami alapján ezek "köztudottak"?
Alternatíva? Hasonló ársávban? max 225e Ft-ig? (programozás, ps, sony vegas, minimális játék)
Szerk: Itt helyi eladók dicsérik a szervizt.. :/
[ Szerkesztve ]
-
.wantííd
tag
Sziasztok! Erről a laptopról vélemény? +4Gb rammal.
[link][ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz zsolt320i #115376 üzenetére
Minőségben Fujitsu >= HP >>> Acer.
Viszont amíg nem tudjuk, mire kell, addig nehéz rá bármit mondani (összefoglaló).(#115377) fakkabat : HP Zbook 17, ez biztosan elbír vele.
[ Szerkesztve ]
-
fakkabat
újonc
Sziasztok!
Animációt tanulok. Olyan laptopra lenne szükségem, ami elbír az ehhez szükséges programokkal (adobe premiere pro, after effects, maya, 3dsmax ,stb.), és bírja a strapát. Ezen kívül játszani is szeretek, szóval erős videokártyával (nvidia? ) felszerelt gép kéne. Dellre gondoltam, de ha tudtok jobbat, szívesen várom a tippeket. Segítsetek légyszi! Köszi előre is! -
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
A 3 vas közül melyiket ajánljátok:
Acer Aspire E5-573-50TL LIN NX.MW2EU.003
HP 250 G4 M9S66EA
Fujitsu LIFEBOOK A555Már jelezték hogy a Fujitsu (i5 5200, 128gb ssd) gyanús, de ha igaz lenne a 3 közül melyik lenne a legjobb?
Thx!
-
vacs
veterán
Sziasztok.
27 éves csajnak netezésre és filmnézésre melyik belépő gép ajánlott, vagy bármi egyéb típus?
HP 250 G4
Dell Inspiron 5558
Fujitsu Lifebook A514(^)(>.<)(^)
-
luciferc
őstag
válasz Magnum_ #115361 üzenetére
Kösz. Igazság szerint a Dell-ekkel nem vagyok újabban kibékülve, több 400E Ft körüli példány is volt a környékemen, aminek a kávájában lévő gumicsík kijött 1-1,5 év után, de persze azok lehet nem ez a sorozat.
És várom azért a további lehetőségeket (meg közben keresgetek), szeretem, ha nem 1-ből kell választani.
-
btudos
nagyúr
válasz sesztakbence #115365 üzenetére
A linkelt specifikacioban van negyfele kijelzo, itthon a masodik, FHD de nem IPS van a VW-ben, a JW kapott IPS panelt.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
nagyúr
válasz sesztakbence #115365 üzenetére
Mintha itt írta volna valaki,hogy a JW az IPS,a VW az nem.
-
nagyúr
válasz sesztakbence #115363 üzenetére
Ha jól emlékszem a G551VW panelje nem IPS.
A Dell is i5-el ajánlott,az bőven elég játékra-is.[ Szerkesztve ]
-
luciferc
őstag
Sziasztok,
A következő paraméterekkel keresek notebookot, de egyelőre nem igazán jártam sikerrel:
i5 vagy i7 proci, abból is inkább a felsőbbek (ez utóbbi nem abszolút kritérium)
16 GB RAM (vagy 8GB de fel lehessen bővíteni)
12,5-14,1'' (13,3'' az optimális) MATT kijelző, felbontás jó ha FHD közeli, de ez nem kizáró
min 256GB SSD
min 3x USB port
megvilágított billentyűzet
min 256GB SSD
max 1,7kg
izmos aksi (min 7-8 órát bírjon ki gyári adat szerint)
dokkoló lehetőség
ha lehet kicsi és könnyű töltő (vannak akkora állatok...)Első körben az ár nem érdekes, persze minél kisebb annál jobb.
Leginkább a memóriánál halt meg a keresésem.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Mivel nem találtam jobb topikot erre, így itt tenném fel a kérdésemet:
Jelenleg egy i5 3320m-ről írok, ami akár 3.3 GHz-re is fel tud menni terhelés alatt és akkor se veszi vissza az órajelet, ha a processzor már 100 fokon ég.
Valami hasonló processzor kéne majd az új notiba is, de az U széria kisebb melegedés után is már visszaveszi az órajelet, nagyobbnál meg 1 GHz alá is megy, legyen szó most itt 5. vagy 6. generációs processzorról. Mely szériák olyanok i5-ből és i7-ből az újabb generációk közül, amelyek nem csinálják ezt?
Mindenképpen olyasmi processzort keresek, ami ugyanúgy max 35 Wattot fogyaszt mint a mostani és jóval erősebb teljesítményben.
Köszönök minden segítséget ezzel kapcsolatban!
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
140-es keretből kell laptopot vásároljak.
Csak office, netezés, filmezés és zenehallhatás lesz, illetve eagle-ben nyák tervezés.
Ezért szeretnék lehetőleg minél erősebb procit
Ezt a két gépet néztem ki:
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/hp/250-g4-m9s66ea-p287012433/#termek-leiras
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/acer/aspire-e5-573-50tl-lin-nx-mw2eu-003-p321894459/Beleesik bármelyik az ajánlott kategóriába?
A Fuji A555 amit megrendeltem a tegnap a best marktól (i5 5200, 128 gb ssd 131K-ért kamunak tűnik)Thx!
Zsolt -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz spyduck #115334 üzenetére
Igazad van Skyduck. Annyira sok A555-öt olvasok itt ajánlásképp, hogy dögöljek meg, de Júniusban veszek egyet és brutálisan letesztelem! Ennyi ember nem tévedhet (bár én sohase követem a tömeget). Nekem perfekt a Medion Erazer / Clevo gépek, de egyetértek a nagy átlaggal, s itt most más megközelítést használok mint a műanyagpoharas anyag, billentyűzet, stb.
1. Szerviz támogatás (DELL Latitude / Precision / XPS szervizét gyakorlatilag semmi sem előzi le, s hozzáteszem 6-7 évig ThinkPad bu.i voltam ... kicsit vagyok még most is)
2. Rézcsövek "mennyisége" (értsd db-ok száma + hossza)
3. Bővíthetőség - mi forrasztott, mi nem?Következők nekem extrák, mert külső monitort / bill-t / egeret használok
4. Ha egyszer az életben látok még olyan gyönyörű képet mint Alienware M17x R3-nál, akkor megeszem a kalapomat. Gondolom csak Alienware-nél vannak ilyen képernyők, bár újabbakból nem sikerült beszereznem még példányt...
5. Touchpad (az Apple utánzások szörnyeiből elegem van) - legyen mint 2 külön gomb + touchpad rész, nem kell egybeerőszakolni :S
6. 3. billentyűzetre már jó 5 éve nem tudok mit mondani kedves kollegák. HP Elitebook 6910p / 6930p s ezekből való társaik voltak nálam az etalon, w-s verzióival együtt. Még ThinkPad Core2Duo-s (T400/T500/W500) volt nagyon korrekt.Mindenkinek tiszta szívből mondom, s tanácsolom:
Ha nem outletből szerzed / veszed, hanem boltból, esélytelen, hogy 100-000-150.000Ft-ért FullHD IPS, nem forrasztott elemű gépet kapj (CPU, VGA, néhol memória!), amiben normális processzor (intel atom, celeron, bocs, de nem...) VGA van ... tegyél hozzá még 100.000Ft-ot, s úgy már lehet válogatni korrekt modelleket, de akkor legalább 4-5 évig is használni lehet a gépet (korrekt karbantartás mellett + nem számolva ide, hogy áramingadozás miatt esetleg egy tranzisztor kiég, az ellen nem véd semmi sem sajnos ... kell egy jó UPS).Ha a világ ura lennék, betiltatnám a szarok gyártását, s minimum 5 éves távra terveztetnék az 1-2 helyett, s betiltatnám a next generation f@szságokat. Akkora óriási nagy haladás nincs, de folyton nyomatják az új agyonmarketingelt dolgokat, túlárazva. Gusztustalan ami a világon történik.
Bocs, kikívánkozott belőlemHa válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
-
Ramos_
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Idős embernek szeretnék vásárolni egy MINI laptopot kórházi használatra. Ennél fogva nem a játékokon van a hangsúly, tehát egy teljesen átlagos használatra keresném az ár értékarányban legmegfelelőbb cumót, 1 hónapon belül kellene
nagyon szépen köszönöm ha tud valaki segíteni pár ötlettel
-
Geekaa
csendes újonc
válasz persil #115345 üzenetére
Mint azt már írtam korábban, nem véletlen, hogy végül csak beregisztráltam ide és tanácsot kértem, mielőtt vettem volna bármit is. És azt is írtam, hogy az eladó nyilván nem fogja leszólni a saját árujukat, ez normális. Ami nem normális, az az, hogy a sima átlagfelhasználó olyan emberekre van utalva ezek szerint, akik nálánál szinte semmivel se értenek jobban a gépekhez rosszabb esetben, még szakboltban(!) sem, és ez még ráadásul teljesen rendben is van az eladói oldal részéről, a lényeg az, hogy el tudjon adni akármi szemetet is az az eladó, főleg mivel a gyártók alapból javarészt szemetet gyártanak, úgy tűnik, és nem is strapálják magukat, hogy minimum elfogadható (vagy esetleg akár jó!) termék kerüljön ki a kezeik közül, még fogyasztói szinten is. Csak hát akkor meg hogy vegyen valaki normális gépet magának? De hát ez már a "fogyasztói társadalom" nevű problémakör. Csakhogy a vásárlói oldalról nézve akkor is disznóság!
-
AxelRed
újonc
Megnéztem élőben egy IPS-es kijelzős, és egy TN-est. Aki nem tudja milyet vásároljon, az tegyen így: üljön le a két típus elé, és egyértelmű lesz a válasz... (persze ha nem kell grafikai cuccokat nyomatnia, akkor más lehet a helyzet)
A Fujitsu A555G nagyon jónak tűnik nekem, köszönöm a javaslatot Khelben! Azonban árban nekem elég magas. Szeretném megkérdezni, hogy erről a HP-ról mit gondolsz/gondoltok (link) ? Ha vannak tapasztalataitok, akkor osszátok azt meg velem! előre is köszönöm!
(a margóra: egyébként 5 éve HP 630-al tolom, és a kopáson kívül nem volt még problémám vele)Az igényeket - amit tegnap leírtam - bemásolom újra:
(1) Körül belül 1 hónapon - vagy annál kevesebben - belül vásárolnék
(2) Kb. 150-180 ezer Ft között
(3) Leginkább grafikai munkákra kivitelezésére használnám (így Adobe Photoshop és egyéb pixel ill. vektorgrafikus programok, amik alapkövetelménynek számítanak). Ehhez hozzá tartozik a Wacom digitalizáló tábla is.
(5) Kijelző mérete: 15,6", felbontása: 1920x1080 (de 1366x768-as is lehet), matt
(6) Naponta hordozom a mostani laptopomat is, így hát a leendő kiválasztottamat is ennek tenném ki ha út közben keveset is használnám, de hordozni mindenképp sokat fogom.
(7) Operációs rendszer: nem muszáj rajta lennie, de ha van, akkor Windows.
(8) Tárhely mérete, típusa: 1 TB, HDD; memóriánál fontos lenne, hogy 16 GB-ig bővíthető legyen; optikai meghajtó: nem támasztom feltételként, de jó ha van...
(9) Egyéb: HDMI ami fontos
Utolsó feltételt módosítanám:
(10) használt gép is szóba jöhetKöszi!
-
persil
nagyúr
válasz Geekaa #115323 üzenetére
Szerintem(és mondom ezt ugyanolyan laikusként, mint te) a hogyisvanez valójában nagyon egyszerű.
Te olvasol 3-5-50-100 kommentet arról, hogy milyen jó is az asus x szériás gép. Mindezt abból a több száz/ezer/tízezer darabból, amit eladnak.
Titakukac meg hetente lejavít ugyanennyit, ami tönkrement így vagy úgy. Ő látja azt, hogy 100 gépből hány darabbal van gond, te meg nem. Te csak azt a 3 lelkes vásárlói kommentet látod, aki épp kifogott egy jó példányt és pont nincs vele baja. Nem tudom mennyire érthető ígyDe van egy kollégám, pár hónapja vette laptopot. Emberünk rohadtul nem ért hozzá, de annyira, hogy a márkáján(!!!) is el kellett gondolkodjon, mikor rákérdeztem. 2 perc barkóba után kiderült, hogy az egy lenovo g50 lesz, amivel hősünk totálisan meg van elégedve, szerinte "tök jó kis gép" és milyen olcsó volt, ráadásul a vásárlás után az eladó még meg is jegyezte neki, hogy "nem csinált rossz üzletet". Le van neki téve egy asztalra és esténként megnéz egy filmet, ennyi. Erre neki megfelel. Pedig az a gép tényleg egy szar.
Csak ő még sosem látott normális billentyűzetet, nem fogott fém fedlapot, nem tudja mi az a throttling, ami nála be sem következhet a minősíthetetlen bay trail-es procin, de nem tudja mi az, ha rányom a start menüre, és 2 sec múlva felugrik, az szerinte normális. Na, értedAz eladó meg sosem fogja mondani, hogy figyelj papi, itt van ez a fasza kis gép 180-ért, de hallod ne vidd el, mert csupa rossz vele a tapasztalat.
(#115338) szuladam: valami mással teszteld, mert a lol az high-on elmegy párom száztízezer éves acer aspire 5720-jén is, melegedés nélkül
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
szaboger
tag
Sziasztok még mindig gépet keresek, sajnos a 6570 est amit magamnak néztem ki kisajátították ( eredetileg 13-14 est let volna a párja) így még mindig keresek egy hasonló 15,6 ost 60 körül?
-
sleck
csendes tag
Sziasztok!
Már beruháztam egy Dell 7559-re, hozza is amit vártam, köszönet érte.
Most viszont, egy csak és kizárólag filmezésre és netezésre használandó notira lenne szükségem.
A legfontosabb hogy matt ips kijelző legyen, 8gb ram, egy i5-ös elférne, neadjisten egy ssd, de az nem olyan lényeges. Keret 150-200 ezer.
Köszönöm szépen! -
AnTomySm
tag
Mint egy nagy ismert műszaki áruház volt alkalmazottja csak tovább erősíteni tudom a korábban elhangzottakat.
Először is semmilyen komolyabb képzést nem adnak azért, hogy a "szakértő" szakértő legyen. Az elsőszámú kompetencia, hogy jó meggyőző képességed van-e? Hogy mit kell eladni egy értékesítőnek?
Azt amit az ügyfél venni akar. Ha az ő fejében egy adott márka, típus jó és érdekli akkor nekem TILOS volt őt meggyőzni az ellenkezőjéről. Nem számít, hogy jó érzéssel sosem ajánlanám.
Ha nincs elképzelése akkor jöhet a tanácsadás. A FŐBB SZEMPONTOK tanácsadáskor:
Mi az ami elfekvő (régóta rohad a nyakukon), mi az amin nagy a haszon, mit lehet könnyen rásózni és csak végül azt, hogy az ügyfélnek mire van szüksége.
Azt nem oktatják, hogy mit kell tudni a laptopokról, de azt igen, hogy hogyan kell meggyőzni arról, hogy nálad vegye meg és ne a konkurenciánál.Szomorú, hogy ez a helyzet, de higgyétek el a boltokba betévedő embernek halvány dunsztja nincs, hogy mit szeretnének, jóformán azt ad nekik egy ügyes eladó amit ő szeretne. (főleg, ha jutalékot kap utána)
Szóval ti akik ide jöttök segítséget kérni, már mérföldekkel jobb eséllyekkel indultok, hogy ne legyetek átverve.
-
Gimely
újonc
Khelben QwErTy42 spyduck Köszönöm szépen! Minden tanácsot megfontolok. Meg most már kíváncsi is lettem, szóval lesz egy utam a MM-be megtapizni azt a hp-t is. Mermérne
Kijelzőkhöz n(s)em értek, de a 11 éves LG flatron monitorom biztos őskövületnek számít, ennek ellenére nekem bőven elég (lenne) otthonra tovabbra is (ha nem döglődne). Munkahelyen eleget égeti a retinámat a fullhd, tehát van összehasonlítási alapom, mégsem zavar. Viszont az ősregi asztalim lassúsága/használhatatlansága, meg a tabletem billentyűzete annál inkább. Na meg az ujjlenyomatgyűjtő vackok, mint a tabletem is tényleg irritálóak tudnak lenni. Grrrr! Ha nem ment volna teljesen tönkre itthon "minden" egyszerre, mostanság tutkóra nem vennék most notit. -
szuladam
aktív tag
Sok görcsölés után végül maradtam a k501-nél. Közrejátszott az is, hála istennek, hogy pont elkaptam még tegnap az akció végét így baromi jó áron vettem a legjobb spec.-cel a gépet. Ma még csak tesztelés folyt, de borzasztó masszív gépről van szó. Igaz régi játék, de lol-lal volt egy teszt game, full beállításon sem melegedett a gép. És a legjobb a bal kezemnél ahol a régi dell már ilyenkor meleg volt, szó szerint hideg volt a laptop ^^ egyedül a középső résznél volt langyos, de ahhoz úgy se érek játék közben , szóval nem hogy megfelelő volt, kifejezetten kellemes hogy játék közben már-már hűtötte a kezemet a gép
Köszönöm a tippet a topic gazdáknak!(ez a hsz remélem a jövőben megerősíti a többi idetévedőt, hogy itt tényleg olyan szakemberek vannak, akikre jobban kell hallgatni, mint egy bolti eladóra)
[ Szerkesztve ]
-
-
QwErTy42
addikt
válasz Khelben #115332 üzenetére
A billentyűzetet kihagytad. Abban sokkal jobb ám.
(#115335) spyduck
Az a billentyűzet ugyanaz, amit a HP immár cirka 6-8 éve tol az alsó szegmensben. Bevásároltak belőle anno gondolom pár százezret és azóta is kitart.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Tikakukac
titán
válasz w.miki #115326 üzenetére
Én sem tudom minden hibájukat, szerintem senki. De amit tudunk, azt illik elmondani. Vagy ha semmit nem tudunk, akkor csendben maradni.
Azért nem kell minőséget gyártani, mert úgyis megveszed 2 év múlva akkor a kövit. És így tovább...
Mert szép lassan mindenki rájött, hogy bármit el lehet adni. Üzleti gépet is úgy, hogy konkrétan használhatatlan padot rakunk bele vagy billzetet vagy 3 hónap alatt már szétkopó burkolatot.A fejlődés előre tart, ezért is néz ki úgy a piac, ahogy. Az ész a nagyobb rétegben stagnál vagy inkább lefele megy, így lehet eladni a bármit. A bármit.
Geekaa: 700k-s gépben is láttam már olyat, hogy jézusom. Top kategóriában elvárnék én is dolgokat, de nem én vagyok a minőségellenőr, sem a megbízó, hogy visszadobáljam ezeket. Majd ha így lesz, lesz valódi prémium. Addig életérzés van, amit az ad, hogy te négyszer annyiért vettél valamit.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Gimely
újonc
Sziasztok! Pár hete bőszen olvasom a topicot, és a tanácsaitok alapján hasonló igényű felhasználoknak ajánlottátok az A555-öt. Nekem is megtetszett, ma meg is rendeltem a laptopszalonban... de... kifutott. Röviden... Ajánlották helyette ezt a hp-t.
Mi a véleményetek erről az ajánlatról? JÓ alternatíva?
(Mondván ez is i3, 128ssd, 4gb ráadásul olcsóbb és full hd. (Színe nem érdekel)Nézem, nézem, de avatatlanként nem látom a csapdát. Mert az mindig van, túl sokat láttam én már ahhoz, hogy elhiggyem, ilyen szép legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Geekaa
csendes újonc
válasz Tikakukac #115325 üzenetére
Erre írtam azt, hogy nem tudom jó szívvel hozzájuk vágni a laptopot, mert ők ott eladók, ez a munkájuk, nem mondhatnak mást. De a másik oldalon meg szerintem az is normális, hogy a vásárló a pénzéért - főleg, hogy nagyobb összegről van azért szó -, ha nem is "a megváltót, a csodát, a leget", de egy használható gépet vár, ami futtatja, amire szükség van, és nem esik darabokra a kezében meglehetősen minimálidő után.
Eléggé patthelyzet, az az igazság...@QwErTy42: Nyilván én sem véletlenül kértem itt is tanácsot. Itt azért kicsit őszintébbek a vélemények (remélhetőleg ).
-
w.miki
veterán
válasz Tikakukac #115325 üzenetére
na jó, de azért az eladó sem hibás, hogy nem ismeri a negyedmillió termék paraméterét, és minden lehetséges baját.
Miközben főnöki utasításra el kell sózni mindent, ami raktáron van.
Miért nem lehet csak egyszerűen minőséget gyártani, ahelyett, hogy havonta több millió tonna műanyagot öntünk a tengerbe?
Miért jobbak az 5 évvel ezelőtti notik, mint a mostaniak?
A fejlődés nem előre halad?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Tikakukac
titán
Sehogy nincs. Minap volt az új Lada teszt TC-n és ott ment el a kommentek között az, hogy hát de milyen jó ez a kocsi, mert a 40 éves zsigulihoz képest milyen király.
Itt ugyanez megy. Emberek megszoknak dolgokat. Nekik az úgy jó, ilyen volt régen is, elmegy, nem foglalkozok vele. Amin izomból felb. magam, az az volt, amikor tényleg nívós(?) oldal hozott le videotesztben olyanokat egy notiról amik szimplán nem igazak. Tehát nem ilyet, hogy jó a billzet-szép külső, hanem konkrétan nem stimmeltek az anyagok, ott hűvös volt a gép, holott baromira nem az, sőt. Ezzel én nem tudok mit kezdeni. Nyilván megértem.
Egyfelől: kisker az kisker. Multiban főleg, ott van aztán söprés. Mintaboltban meg szerintem próbanapot nem élnéd túl, ha nem azt adnád el aminek 1 méteres logója van a fejed felett. Eladás van, kvóta van, vasszigor van. Ha valaki nem teheti meg azt, hogy azt mondja végső soron egy vevőnek: sajnálom uram/hölgyem, nyugodt szívvel önnek nem tudok mondani semmit, van az a gép, ami talán-talán okés ennyiért, de nem több. Ez kockázat. Mert a vásárló önigazolásra vágyik, ő a pénzéért nem a "talán okés"-t kéri, hanem a megváltót, a csodát, a leget. Tehát vagy vesz így is vagy arrébb megy 10 métert és megveszi esélyesen ugyanazt vagy valami más vackot, mert arra azt mondta a mindent tudó (erről is rengeteget beszélhetnénk) eladó, hogy primadonna.Így fest a dolog. Megnyugtatásul: karácsony óta nincs notim, nem üzleti célból vagy próbára nem is tervezek pénzt rakni bele.
-
QwErTy42
addikt
Ez úgy van, hogy a mai magyar valóságban minden hülyét felvesznek bármilyen eladónak szakértelem vagy éppen annak híján továbbképzés nélkül. Elmondják, hogy ebből a készülékből van egy raklappal a raktárban, mert az adott nagyker/gyártó adott rá sok marketing zsetont és ezt kell tolni.
A mezei vásárló meg naivan elhiszi, hogy hozzáértés van a segítőszándék látszata mögött.
Nagyon kevés olyan műszaki cikket forgalmazó bolt van (lehet kisgép, nagygép, számtech, ... kerti szerszámok...), ahol értenek is ahhoz, amit árulnak. Ennek az a legfőbb oka, hogy nagyon vicces a fizu, amit kapnak. Annyi pénzért, meg a szakik el se mennek és csak fogyatékosokat tudnak felvenni. Tisztelet a kevéske kivételnek.Találkoztam olyan eladóval az egyik legnagyobb magyar láncnál, aki úgy akarta eladni nekem a fostalicska ***** márkájú nyomtatót, hogy amikor megkérdeztem, hogy mégis hol és miképp kell benne patront cserélni (vagy éppen milyen való bele) csak csóválta a fejét. Pedig előtte 5 percig pörgette a lepénylesőjét, hogy mennyire csudálatos az a termék.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Geekaa
csendes újonc
Whysperer: "Amúgy srácok ez az ASUS X751L mér tnem jó gép ?"
Tikakukac: "Ezt én sem értem. Sok tudatlan költi itt a rengeteg pénzt, mikor fullnéma, bivalyerős, atom hűvös gépet lehet kapni bagókért Szörnyű világ."
Most erre mondjam azt, hogy ennek részben az az oka, hogy a tudósok mondják itt a tudatlanoknak (sokadjára), hogy az Asus X sorozat gépei (és átnevezett verziói) kukába való szutyokságok? És ezt most ne bántásnak vegye senki, én totálisan elhiszem, hogy segítő szándékkal hangzik el, és hogy tényleg tapasztalatból való meglátás ez! De pl. én ma is elszántan folytattam a Szent Laptop keresését, és a mintaboltban az előadott mondókám után (egyelőre "sunyin" nem mondva semmit a korábbi infóimról, csak azt sorolva el, amit itt a kérdőívben is kitöltöttem) kapásból egy Asus X-et ajánlottak elsőre. Amikor itt óvatosan belefűztem (csak általánosságban fogalmazva) a műanyag borítással, melegedéssel, hamar bekövetkező tönkremenéssel stb. kapcsolatos aggályokat, természetesen vad fejrázás volt a válasz, hogy ők ilyesmit nem tapasztaltak. És ezért még csak nem is tudom teljes szívvel hozzájuk vágni az ajánlott modellt, ők ott eladók, nyilván nem mondhatják azt, hogy bocsi, de egy rakás kaki, amit árulunk. És ha mint mezei júzer, előzetes informálódás nélkül megyek oda, akkor esetleg el is hiszem nekik, hogy az a gép tényleg jó nekem, mert hát már csak értenek hozzá, ha egyszer ott dolgoznak. Mert amúgy meg a végtelenségig segítőkészek, vásároltunk már ott korábban is, most meg az orrom előtt nézték meg a játékom gépigényét és tényleg ahhoz igazítva ajánlották azt, amit. Illetve itt Whysperer írta, de más topikban is futottam bele olyan hozzászólásba, hogy az illetőnek az adott "mumus" sorozatból való gépe abszolúte kellemes csalódás volt és a világon semmi baja vele. Szóval innentől kezdve jön a "mostakkorhogyisvanez"?
Mindenesetre én rá kellett hogy jöjjek az elmúlt pár napban, hogy laptopot vásárolni egyáltalán nem is olyan egyszerű dolog. -
Tikakukac
titán
válasz phulee #115321 üzenetére
Az első, hogy nálam nem IPS/VA paneles noti hacsak nem pénz készül belőle, nem teszi be a lábát a lakásba. Ha excelr kell akkor sem.
Ha megfelel egy random kijelző akkor bármelyik lehet, árban itt van ugrás azért nem kicsit, van amihez van brutál akku, van ami alapból vékonyabb, meg van kisebb és rendesebb billel, ez már egyéni dolog, amiket írtál rendben vannak úgy nagy általánosságban. Nyűgje mindegyiknek van valami, azzal együtt kell élni.
-
phulee
tag
válasz Tikakukac #115314 üzenetére
Tudom, alapvetően minden utómunka asztali munkaállomáson, kalibrált monitoron készül. Ezért is írtam először, hogy most alapvetően irodai gépre van szükségem (word, excel, jogtár, űrlapkitöltő stb.), valamint iszonyat ritkán kell helyszínen sajtóképeket leadnom. Ez utóbbira is használnám gépet, kb. 3 havonta egyszer, tehát jó az IPS, de nem létszükséglet.
Így nézve mi a meglátásod? Előre is kösz!
-
Khelben
nagyúr
válasz hajraolaj1 #115317 üzenetére
Asus K501 jön ki ennyiből, de az nem az igazi hordozásra és az U-s cpu miatt az ereje is véges.
-
hajraolaj1
tag
válasz juve600 #115306 üzenetére
Tehát 1-2 héten belül, 200-250k, videóvágásra,játékra (LoL,Overwatch), lesz hordozva a gép, de az akksi nem lényeg szerintem. A kijelzőt nem tudom, nem elsődleges szempont. Op rendszer nélküli talán jobb volna, de az se baj, ha van rajta. SSD jó volna, ha lenne. Új gép legyen. Remélem megfelel
-
Magnum_
nagyúr
válasz zsolt320i #115315 üzenetére
van olcsóbban, bár lehet gyengébb, de nem tudom, mire kell, nem olvastam vissza
I humbly and respectfully decline™
-
phulee
tag
válasz Tikakukac #115297 üzenetére
Köszi a valóban gyors választ, de csak azért, hogy megkedveltessem magam, ha kivesszük az IPS opciót, akkor mi lenne a javasolt?
Szemezek a HP EliteBook Folio 1040 G1-el, ez mennyire ajánlott?
Thx
-
Shade45
senior tag
Thinkpad T540P mennyire ajánlott?
Vannak típus hibái, vagy ismert problémái?
Túl jó vételnek tűnik...
-
Whysperer
addikt
válasz Tikakukac #115303 üzenetére
Elolvashatom a tesztet mert Én is csináltam elég sok CPu-val laptop i3 laptop i6u asztali 2-4-8-12 Threads-es asztalikkal plusz Xeonokkal. igaz csak Mayas környezetben és érdekelne az írásod. tudsz linket adni?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
juve600
nagyúr
válasz hajraolaj1 #115299 üzenetére
1.hsz !
-
AnTomySm
tag
Mostanában annyi kérdés érkezik, hogy Lenovo, vagy Asus X miért kuka, hogy lassan ki lehetne írni összefoglalóba?
-
bundenge
újonc
Sziasztok.
Barátnőm laptop vásárlás előtt áll és kis segítséget szeretnék kérni.
Az igények:
felső határ 230.000 Ft.
Vásárlás akár ma.
Matt kijelző.
Szinte mindennap suli miatt magával viszi Bp-Tatabánya vonalon, ezért mindenképp ultrabook kéne legyen.
Főként általános felhasználásra: internet, film, microsoft office. Photoshop meg akár egy sims se baj ha normálisan elfut rajta.Mi ebben az árkategóriában ezt találtuk megoldásnak:
http://focuscamera.hu/asus-zenbook-ux305ca-fc159t-133-notebook-feher-windows-10-p392364Mi a véleményetek, esetleg más opció ebben az árkategóriában szóba jöhet?
Előre is köszi a segítséget -
Tikakukac
titán
válasz Whysperer #115300 üzenetére
Tök steril és teljesen skálázódós esetekben órajel emeléssel arányosan kell gyorsabbnak lennie a feladatnak. Itt jön sok de. Más rendszer, más minden, más akármi torzít.
Szórakoztam már ezzel, írtunk direkt ilyesmit ott kijött, szóval itt inkább a háttér mossa el a dolgokat.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
icons
addikt
Sziasztok!
Egy barátomnak kellene gépet ajánlanom:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Kb holnap. A héten mindenképpen.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150ezer forint.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Egyetemre tanuláshoz. Net, office főleg. Néha nézne filmet rajta.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Max régebbi Fifa. Nem annyira szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14" vagy 15,6" (előbbi filmekre annyira nem lenne jó, de könyebben hordozható lenne) TN fér csak bele a keretbe.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Egyetemre vinné minden nap, de utazás közben nem használná.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell Windows,.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD legyen, és min 4 giga RAM (jó lenne 8 giga, de nem olyan nehéz bővíteni )
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Ha van jó használt, megbízható forrásból, akkor az is játszik.Ahogy visszanéztem a topikot, az A555 elég szimpatikusnak tűnik, van SSD-vel is ennyi pénzért.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- ASUS Chromebook C523
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest