- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz BigBlackDog #103997 üzenetére
Hááát, ez erősen típusfüggő. Lenovo nem nagyon szereti a drivereket megoldani mostanság, HP egész jól áll, Dell remek kérdés annyira új Latik nem voltak mostanság nem win8-as telepítésen.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Chaser #103972 üzenetére
Egyébként a jelenlegi Elitebookok, Latitude-ok hogyan állnak támogatottság terén? Pl. új oprendszer kiadásának napján van mindenhez driver, esetleg össze is szedi, feltelepíti valamilyen gyári segédprogram (hasonlóan a TP-khez)?
Jól értem, hogy kijelző terén ezek szerint akkor javultak a legfrissebb Elitebookok, Latitude-ok a régebbi szériákhoz képest?
-
corevalue
csendes tag
Ez mennyire számít jó ajánlatnak?
-
adika4444
addikt
válasz Sdmv8 #103992 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz 10-hez hanem például 7 is jó akkor HP EliteBook 8440P, kisebb méretben Lenovo X201, ezekhez nincs Win10 támogatás, próbálkozni a felrakással azért lehet, és összevadászgatni a gyártóktól a drivereket...
Viszont ha az SSD-nek is bele kell férnie ebbe az árhatárba, akkor gyengébb gépek vannak csak... Továbbá SSD-ből a legjobb ha te veszel és belerakatod/belerakod, mert akkor olyat raksz bele amilyen jólesik... Ja és ezekbe a gépekbe ráadásként könnyebb is beszerelni. Javaslom hogy Laptopsystem-en nézz körül laptopsystem.hu, elsősorban használt üzletikkel foglalkozó teljesen jó bolt.üdv, adika4444
-
Sdmv8
tag
Sziasztok Urak!
Segítség kellene édesanyámnak kellene egy laptop, külföldön dolgozik első számú cél skype, facebook, office.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - jövőhéten
(2) A gépre szánt összeg forintban? -60.000 /+- 5.000
(3) Felhasználás? (skype, facebook)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -nem lesz játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? -minél kisebb 13 - 14" a külföldre hordozás miatt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? -
(7) Operációs rendszer? (win lesz rajta sztem 10)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? -HDD helyett lehet egy 120-as SSD ha létezik ilyen opció.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? webcamera legyen benne ez a legfontosabb, magyar billentyűzet, SSD?
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt játszik ekkora keretből mindenképpen, de ne vmi. lelakott gép legyen.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Soulrebel
csendes tag
Üdv! Laptop vásárláson töröm a fejem. Remélem ti tudtok segíteni!
(1) Még idén.
(2) 300k körül, nagyon max 350.
(3) Játék, irodai munka, cad-cam programok.(Solid edge,Mastercam,Keycreator)
(4) Dota 2, Heartstone és majd Battlefrontoznék vele.
(5) 15,6" vagy nagyobb. Többi mindegy.
(6) Ritkán lesz hordozva.
(7) Semmi vagy win 10.
(8) 1TB min, SSD nem szükséges de nem baj ha van. 8GB RAM, lehetőleg bővíthető.
(9) Nincs.
(10) Csak új gép.Amit preferálok: Dell, HP, ASUS vagy MSI
Előre is köszi!
-
félisten
-
Konfigos
őstag
Üdv
Barátnőmnek keresek notit,kinéztem neki egy ilyen gépet Acer Aspire E3-112-C4DY
Jó kis "cuki ",árba is elfogadható,viszont a procitól kicsit tartok.Elég ez a kis cerka youtubeozásra,netezésre,filmezésre(bd rip főleg,esetleg ritkán 720p),win7-hez?Nem nagyon vagyok képbe az alsóházba,de azt tudom hogy az eeepc-s atomoknak gondot jelentettek ezek a dolgok,így ezeket élből kilőttem,hiába lenne jó használt gép is.Egy pink asus gépet találtam még a vakerán,atom n2600os procival.De gondolom az acer azért ennél erősebb már,persze az acer újonnan lenne.Köszi a segítséget
-
konor70
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy erről mi a mi a véleményetek ?
Dell E6430,3.gen.CORE i7,8Gb,500Gb,14"HD+ LED(1600x1050) -
Bkrisz9
őstag
válasz IMIIKE1998 #103982 üzenetére
50k-s gépekbe integráltal nem. Ez a régi gépem szintje. HP8440P nvs3100m vga. Ezen megy de nincs a kozelebe se a 60fps-nek.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Khelben
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #103980 üzenetére
Ott kezdődik a gond, hogy használtan játékos gépet nem fog ajánlani senki. Újból meg egy WoThoz szerintem a 950m is kevés. Cod4et nem ismerem, de ha a minimum szintű Dell5558at nézem, az is 130k, nem 50.
-
Khelben
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #103978 üzenetére
Remélem, ezt csak viccnek szántad. Majd akkor gondolkodjon el a vásárláson, ha ötször ennyi pénze lesz.
-
IMIIKE1998
őstag
Üdvözlet!
Egyik ismerősömnek kellene egy laptop, ami az átlag felhasználáson kívül még játékra is lenne használva. Sajnos a keret nem túl nagy, 50k körül van, ebből kéne kihozni, természetesen használtan egy olyan lapost, ami a következő játékokat normálisan, 60 FPS körül tudja futtatni, amennyiben lehetséges: World of Tanks, Cs:Go, COD 4, War Thunder. Vagy inkább mondjam még neki, hogy gyűjtsön még? Előre is köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #103974 üzenetére
Ha a 2540p tank, 2570p könnyített harcjármű, erre céloztam 3 cellás akkuval 1,6kg körül van. Kialakításra macbook air feeling. Jó is, szép is, de már sokkal másabb mint a 2540. Személy szerint azt sem értem, mért vették le 60-as szériától az EliteBook feliratot fedlapról, onnantól csak hp van.
szerk: akkuidő - valamit valamiért, sokaknak számít az alu burkolat, design, msata kihagyása volt hülyeség, dokk csati oldalra helyezése viszont kifejezetten tetszik
Tothgera30 Mellényúlni egyikkel sem lehet, pro/kontra mindnél van.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #103973 üzenetére
Ez is volt az én bajom, tank feeling. 2570p is ilyen, tök masszív átment rajta a kocsi semmi baja, de mivel ez kevésbé történik meg sűrűn, mint a hordozás, ezért beáldozom kijelző-msata-súly triót
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Chaser
legenda
válasz Tothgera30 #103969 üzenetére
Ugye tudod, hogy virtual világban szmájlival' jelezzük ha poénkodunk?
6400 gondolom 16:10, 6420 16:9. Beszélj a dellel, hátha megfontolják az ötleted Kínálat úgy gondolom adott, ha egyik sem tetszik nem tudunk segíteni. Tökéletes gép sose volt sose lesz, valamibe mindig bele lehet kötni. Szeretem a matekot, az egyszerűsítés elvét főleg. Azt kell venni aminél összességében a legkevesebb kompromisszum van, innentől nektek kell tudni melyik gép lesz az.szerk: BigBlackDog Azok a kijelzők a többi versenyzőnél is jelen vannak. Azokban az időkben nem volt IPS panel ezekbe a méretekbe, mai panelek viszont már nem jók beléjük.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Tikakukac #103963 üzenetére
Mifelénk, ahol szoftver hegesztők munkálkodnak. Mondjuk a 40-es szériát pont elkerülésre javasolták a touchpad miatt.
De nem erőltetem én a rosszat, elkezdek inkább fogdosni Elitebookokat. A Dellekkel (E6400, E6420, E5430, E4300) már van tapasztalat, rosszat nem nagyon tudok mondani, csak a kb. normális színmegjelenítésre szerintem nem nagyon alkalmas TN paneles kijelzőket (gondolom az IPS panelesekkel nincs ilyen gond).
-
Tikakukac
titán
válasz Tothgera30 #103969 üzenetére
12" ODD csak a HP volt olyan elvetemült. Cserébe jó kijelzőt nem is raktak ilyen méretben vagy 20 évig. Meg volt ott még baj.
Van olyan Dellnél, hogy kisebb kasztni nagyobb panel, de 12"-ban asszem ilyen nem volt még.
Amit kerestek főleg ennyiért az szerintem csoda.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Chaser #103966 üzenetére
Ugye tudod hogy egy jó poént fűztem a mondatomba, fentebb!?
2540p nem rossz, csak vastagnak tűnik... neki a 6420 nagyon bejönne, de ha leteszed a 6400 mellé, akkor bizony szélesebb, és amiatt esik ki nála. E6220-ban ha lenne ODD, és belezsúfolnának egy 13"-as LCD-t, best/buy lenne.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Chaser
legenda
válasz Tothgera30 #103964 üzenetére
Ezek vannak. Első gen core i-ből 8440p. Ha az a billzet nem jó neki ott baj van 12-esből 2540p, szintén jó billzettel. Sztem is az utódok szigetes billzete nem lett jobb, mondjuk halkabbak.
-
Chaser
legenda
#103963 Tikakukac: Azóta lehet kikerült egy oldschool verzió, a régi TP-k minőségével. - Ne mondd már hogy elhiszed Ha lesz is retro tp max külsőségekben hasonlít, régi minőség itt akkor lesz ha egy értelmes gyártó felvásárolja a lenovot, bár akkor sem lesz olyan semmi mint egy békebeli IBM volt.
-
ngaba
aktív tag
Bocs, akkor nem tudok segíteni, talán majd a többiek.
Én mást nem nagyon mernék venni használtan.
-
Tothgera30
Ármester
válasz ngaba #103948 üzenetére
Ezzel nem lettem előrébb. Ha visszaolvasol (de a hsz.-emből is kitűnik) hogy a főbb business notebook gyártó vállalatokat ismerem, viszont konkrét típust nem tudok neki ajánlani. Tehát E6420/8460p/T420 került szóba, mindet megvétózta, előbbit azért mert nagy, EB-t mert kaka a billentyűzete, és a TP pedig nem tettszik neki, és tapintásra sem szál-csiszolt, amihez hozzászokott.
#103958 BigBlackDog: E64xx.
#103963 Tikakukac: Azóta lehet kikerült egy oldschool verzió, a régi TP-k minőségével.
-
Tikakukac
titán
válasz BigBlackDog #103961 üzenetére
Na, te vagy az emberem. Hol mondanak olyan jókat az új TP-kről? Megyek oda aztán megnyomkodjuk kicsit a 40-eseket, biztosan annyira jók-e vagy én haluzgatok meg a márakszerviz
-
Chaser
legenda
válasz BigBlackDog #103961 üzenetére
Jók azok, kicsit bővebben, nem jók azok...
-
Chaser
legenda
válasz BigBlackDog #103958 üzenetére
8470p, E6430 sztem bőven elég neked. Újabb tp-.t leginkább ne.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Egy acer apsire 5315 után mennyire nagy előrelépés egy HP LX7300 (dual core procival és 2gb rammal). Megéri váltani csak azért,mert az Aspire valamivel lassabb, vagy inkább valami drágább modellre lenne érdemes lecserélni? Válaszotokat előre is köszönöm
-
BigBlackDog
veterán
-
Chaser
legenda
válasz pHantom x #103951 üzenetére
5x olvastam el, de nem értem...melyik a legjobb ha nem nézünk semmit? akkor mind vállalható gép 130k körül van, dell 5558, fuji a514. Amin már jó filmezni mert fhd ips paneles 190-től felfelé.
szerk: Gutenberger Asus k401
-
Gutenberger
tag
Előre is köszönöm a javaslatokat!
1. A jövő héten.
2 - Max 200.000 Ft
3 - Irodai munka, net, grafikai munka (kb. 10%-ban)
4 - Ha lehet matt kijelző.
5 - Konkrét 14"-osat szeretnék. Ha belefér akkor IPS.
6 - Városon belül hordoznám, így jó lenne 2 Kg alatt.
7 - Win 8.1, a win 10-től még tartok ....
8 - Min. 500-as vinyó és 4 Gb RAM, optikai meghajtó nem szükséges.
9 - Normál HDMI, esetleg világítós billentyűzet.
10 - csak új gépKöszönet és üdv.
G"Uram, ha Ön lenne a férjem, megmérgezném! - Ha az Ön férje lennék, bevenném!"
-
Anulu79
addikt
válasz szabonagyur #103954 üzenetére
Akkor én írnék mert ma már gondolkodom a vásárláson.
1 - Akár már ma is vagy a jövő héten.
2 - Max 140.000 Ft (de ha van olcsóbban is az sem baj)
3 - Lenne irodai munka, talán valami játék (nem mostaniak mert van asztali gépem is), fotószerkesztés, diagnosztika
4 - Mivel általában régebbi játékokkal játszom így a felbontás mindegy talán mert azok elmennek gyengébb gépeken is
5 - Konkrét 15,6"-osat szeretnék. Hogy TN vagy IPS azt nem tudom.
6 - Utazás közben nem lenne nálam. Hordozni max városon belülre vinném.
7 - Min. win 8.1 kompatbilitás kéne
8 - Min. 500-as vinyó és 4 Gb RAM, optikai meghajtó is kellene
9 - Semmi extra kívánság. USB legyen rajta meg 3,5 jack.
10 - Csak új gép kéne. A Euronicsba tervezem vagy a MM-ba tervezném a vásárlást.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz pHantom x #103953 üzenetére
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort. Próbálj meg minden kérdésre részletesen válaszolni!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) -
pHantom x
tag
Film nezes zene hallgatas
-
félisten
-
pHantom x
tag
Sziasztok. Egy olyan kerdesem lenne hogy melyik a legjobb laptop marka, hogy ha nem nezunk semmit. Elore is koszi.
-
Anulu79
addikt
Az i3-as procik jók a laptopokban? Vagy inkább 4 magosat nézzek? Konkrét elképzelésem még nincs róla.
-
ngaba
aktív tag
válasz Tothgera30 #103945 üzenetére
Akkor talán a HP Elitebookot célszerű még nézegetni (ami kijön ebből a kreditből), az valamennyivel talán "csicsásabb". A HP-kat nem annyira ismerem, ezért nem mondtam konkrét modellt, de használtban a Latitude / ThinkPad / Elitebook vonalon célszerű elindulni, ezek a "mindenki által javasolt" (üzleti) darabok, minden más azért kockázatosabb.
-
félisten
válasz Stylerr #103946 üzenetére
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort. Próbálj meg minden kérdésre részletesen válaszolni!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) -
Stylerr
addikt
Sziasztok! Ezt a laptopot néztem ki magamnak. Játékra, filmezésre, netezésre használnám. Szerintetek jó választás?
-
Tothgera30
Ármester
válasz ngaba #103943 üzenetére
Bizony eléggé félreértetted amit írtam. Tehát a felső árkeret az hozzávetőleges jellegű ha kicsivel drágábban van olyan masina ami tettszik is neki, akkor valamennyivel többet is fog áldozni rá. Játszani pedig olyanokkal fog ami ment eddig is a mostani gépén (P8800/X4500/3Gb). T420 kiesik, nem tettszik neki.
-
BigBlackDog
veterán
Nemrég ezzel a kérdéssel kapcsolatban kaptam ajánlást a Hp Elitebook 640 G1-re. Nézegetem a lehetőségeket, használtan simán beleférne pl. a T450/T440/T430 (sima/p/s) is. Ezek mennyire ajánlottak az Elitebookkal szemben? Melyiknek mi az előnye-hátránya?
-
ngaba
aktív tag
válasz Tothgera30 #103942 üzenetére
80k-s felső plafonnal és üzleti jellegű igényekkel azért nem fogod megváltani a világot.
A könnyű + jó billentyűzet + optikai meghajtó feltételrendszerből nekem a ThinkPad T420s ugrott be.
Játszani pedig szerintem nem a kis laptopokkal célszerű (a jó hűtéshez azért nem árt a hely). :-P
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Eljött az idő hogy barátnőm lecserélje megunt Dell Latitude E6400-asát. Nagyon elégedett a géppel, de kisebbre/könnyebbre, és gyorsabbra váltana. Mindenképp masszív gépre van szüksége, mivel legritkább esetben is heti szinten hordozza, sokat filmezik és dolgozik rajta. A 6400 billentyűzete tetszett neki, viszont a 6x20/6x30-asnak már nem, tehát nem egyszerű szülés lesz.
Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Télen.
A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - Maximum 50-80k.
Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.) - Suli (Pdf, szövegszerkesztők, táblázatkezelés), fotószerkesztés (Adobe - Photoshop), konvertálás (filmek), régebbi játékok.
Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - HD felbontás, de jó pár éves játékokra.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 12-14, matt, HD elég.
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Időnként 2-3 naponta, de van hogy csak heti szinten. Utazás közben is használva lenne.
Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Operációs rendszer nem kell. Amúgy Win7 lenne rajta.
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - 320-500 Gb HDD, ODD, 4 GB Memória.
Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - Webcam, ODD, dokkolhatóság.
Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Leginkább használt."A pokol nem hely, hanem állapot"
-
adika4444
addikt
válasz konor70 #103939 üzenetére
Sztem ez az EliteBook a legjobb. Esetleg néhányan még Lenovo TP-t ajánlanának, de azok se sokkal jobbak ám mint a HP. Szóval szerintem veheted a 8460P-t. Esetleg kisebb méretben van 2560P ua tudja mint a 8460P. Nagyobban pedig 8560P, ez is ua mint a 8460P csak a mérete tér el.
üdv, adika4444
-
konor70
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Napok óta olvasom a topikot, és két jelöltem maradt.
Del LATITUDE E6420 - Hp Elitebook 8460p
Melyiket ajánlanátok inkább? 14"-n esetleg más?
Köszönöm a segítséget! -
csevede
tag
Jó estét kívánok! Asztali konfigurációmat szeretném kiváltani hasonló teljesítményű új notebookkal. A főbb paraméterek a következők: Phenom x4 965@3,7ghz, Radeon hd 6850, 8gb ddr3 1600mhz ram. Megköszönném, ha valaki akár egy konkrétummal ki tudna segíteni. Üdv!
[ Szerkesztve ]
csevede felhasználónak 19 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
nfsu17
veterán
Khelben
köszi. Fuji szimpi valóban.
Chaser
korlátozottan kell fotómunkára, mert van külön monitor erre.
hang meg sosem volt számomra fontos.QwErTy42
Fuji akkuja valóban előny lehet.Köszi mindenkinek.
Fujiról még keresek tesztet, de úgy néz ki jó lesz ez nekem.[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz nfsu17 #103922 üzenetére
Szia,
A legjobb szervizháttérrel a Dell, Fuji, HP trió bír.
A HP-nak a kijelzője nem a legjobb a felsoroltak közül ellenben elég korrektül össze van rakva. Mondjuk a 17 col nem egy barátságos méret.
A Dell és a Fuji közül választanék a helyedben.
A Fujiban erősebb az akksi, több az USB port, gyorsabb a LAN (gigabit vs 10/100), jobb a billentyűzete ellenben 3 helyett csak 2 év garival adják (ami a két év alatt bármikor bővíthető háromra minimális felárért)....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Tikakukac
titán
válasz frizso #103916 üzenetére
Ez ugyanaz mint az előző destroyer csak max kapott billt és 1-2 chipet átraktak benne.
Én még ilyen hangos notit nem hallottam. Már írtam, de éppen szülőkhöz mentem haza vidékre és apci átjött a másik szobából, ami téglafallal van elválasztva az enyémtől, hogy esik az eső vagy mi ez a hang? Na ez a hang az volt, hogy toltam kis Far Cry-t este.
Szűrd le, hogy jó-e vagy sem. Mellesleg ilyen tök alap gépek is romosra verték teljesítményben.
-
Chaser
legenda
válasz nfsu17 #103922 üzenetére
Fuji és a Dell IPS, többi nem. Foto munkára olyan kell. Fuji két év garis de olcsón bővíthető 3-.ra, dell 3 év garis. Fujit még nem ismerem, volt róla egy röpke ph teszt pár napja. Az 5558 viszont 185k körül volt laptopszalonban 205 helyett, annyiért már nagyon elgondolkodtató ha még annyi az ára. Új fuji ha jól rémlik 205 körül van. Fujiban talán nagyobb akku van. DVI egyik gépen se lesz, HDMI igen, átalakítóval orvosolható. Hang nagyon szubjektív, ilyen szempontból a dellt se tudom, ahhoz huzamosabban kellene használni.
-
nfsu17
veterán
Hellosztok!
Kinéztem pár gépet, de nagyon hasonlóak és nem igazán tudok dönteni.
Acer Aspire E5-571G-51KL
Fujitsu Lifebook A555G
ASUS K501LX DM045D
Dell Inspiron 5558
HP ProBook 470 G2(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
idén
220-230k
iroda, net, lightroom (fotó), játék nem, max valami nagyon alap
-
matt mindenképp, min. 15, max 17, ips előny, de egy jó színű tn is lehet
nem nagyon, útközben végképp nem
min win7 támogatás legyen, vagy újabb, külön megveszem, ha kell
1TB hdd + nagy előny az ssd, ram min 4GB, optikai nem kell, bár picit bajban leszek, ha azon lesz az oprendszer
-monitort lehessen rá kötni (dvi), min. 3 usb, hűtése halk (az se baj ha nem is megy) legyen alap dolgoknál, pl net, böngészés, akku azért ne a leggyengébb legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
újA fujiról, asusról, dell-ről olvastam teszteket, igazából a fuji szimpi, pedig eddig nem akartam ilyen márkát venni. Asusról is jókat olvastam. HP annyira nem szimpi az az igazság.
Köszi előre is.
-
Khelben
nagyúr
válasz Khelben #103918 üzenetére
A GE62-ről, a GE72-ről és a GT60-ról tudok nyilatkozni, ezeknek megfelelő a hűtése. 4 magos I7-et és a 960-980-as vga-kat lehűtik rendesen, throttling ugyan van néha, de a mértéke elenyésző (<10%) és a gépház is elviselhető hőmérsékletű marad. De mindez nem menti a kinézetet és a felhasznált anyagokat.
-
frizso
senior tag
válasz Khelben #103918 üzenetére
Vazze akkor a végén csak marad az Asus K501-es gép....., pedig kinézetre egy elég törékeny darabnak tűnik, de ez a legalsó általatok is ajánlott gép ami még árban beleférhet, ha a párom is megbarátkozik az árával
Ha ez megesik, akkor már nem használt hanem új gépben fogok gondolkodni
(#103917) Armagedown ,(#103918) Khelben: Amúgy akkor most jó vagy rossz az MSI hűtése, mert ketten kétfélét írtatok?!
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz eddhunter #103915 üzenetére
Igen.
(#103916) frizso : nekem ezzel a géppel mindig olyan érzésem van, mintha önmaga kínai másolata lenne. Elképzelni nem tudod a kép alapján, milyen olcsó, bazári hatása van a lötyögő, fényesre krómozott műanyagoknak. A csúcsváltozat Dominator 4K volt nálam, egyszerűen elképedtem. Jó a hűtése, megbízható, de annyira gagyi mindene, hogy rossz érzés még ránézni is.
[ Szerkesztve ]
-
frizso
senior tag
Valaki ismeri esetleg az MSI Gamer gépek közül az alábbi AMD-s gépet?
Mennyire melegedős fajta?
A portok szempontjából kiváló választás lenne nekem, sőt a robusztus formája is tetszik
Már csak az a kérdés, hogy az AMD Cpu\Gpu páros mennyire forrófejű?Sok teszt nincs fent a neten a gépről (vagy legalább is én nem találtam), ezért kérdezem meg itt hátha volt valakinek szerencséje ehhez a típushoz és megosztja velem a tapasztalatait.
-
Chaser
legenda
válasz ALI_G #103911 üzenetére
Ezt azért nem jelenteném ki, szerencsére ismerek elég sok nőt/hölgyet/asszonyt/lányt akiknél van élet a színeken túl is, és akár TP-t használnak, hiába nem csecse', csak jó. Az tetszik vele legyen vele boldog, de komolyan, kár túlbonyolítani. Ha beüt a gebasz legközelebb esetleg majd átértékeli a színekről alkotott preferenciákat
-
Tikakukac
titán
válasz ALI_G #103907 üzenetére
Olyasmi ez, mint cserkóval, csokireszelékkel és tejszínhabbal kérni egy tálca trágyát.
Én minél szolidabb konfiggal venném ha venném, akkor ha épp 2-3 hónapig áll szervizben marad pénztartalék üzletire. Hidd el, utána már jó lesz a nem fehér is, mindig ez van
A kiszűrést azt úgy lehet megoldani, hogy nem veszünk szemetet. Én már tejesen fel is adtam a harcot, semmi kedvem időt szánni arra, hogy épp a nagyságos Lenovo melyik modellel hogyan akar romosra szívatni. Túl sok energiám ment már el ezekre. Magánszemélyeknek meg ha kalandorok hajrá, hivatalos úton tuti nem mondanak meg semmi.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
válasz Tikakukac #103902 üzenetére
Aha, ez a baj hogy kb csak az Yoga 500 van feherben 14-es meretben...
Visszatérve az eredeti kérdésre, megér +20k-t és szükséges az i5-ös cpu?
Ebben az árban még ennyi változást találtam a két laptop között:i3 5020U -> i5 6200U
HD Graphics 5500 -> HD Graphics 520Van ez a probléma a lenovo kijelzőjével, hogy csak 16 bites megjelenítést tud egyes modelleknél, ezt hogyan lehet legkönyebben kiszűrni vásárlás előtt a boltban? Erről most annyit lehet tudni, hogy Full HD IPS LED kijelzővel szerelt. Gondolom ez még nem elég
[ Szerkesztve ]
-
eddhunter
tag
válasz Khelben #103903 üzenetére
Igazából inkább csak az erősebb hw volt a cél, de egyébként itt is valaki javasolt egy Asus gépet még múltkor Azt gondoltam, hogy komolyabb felhasználás esetén úgyis elkerülhetetlen lesz egy külső monitor és akkor inkább legyen erősebb cpu meg vga, de lehet, hogy ez hülyeség.
-
mqm
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy lapost. 200 ezer a maximum keret ,használt is szóba jöhet!
Ennek a minimumnak meg kellene felelnie:
- Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, Core i3, AMD Athlon 64 X2 vagy jobb
- NVIDIA GeForce 7800, ATI Radeon X1800, Intel HD 3000 vagy jobb (250 MB video RAM és shader model 3.0 vagy jobb)
- 25 GB szabad HDD hely"
..inkább jobb legyen ezeknél..ram azért legyen 4 giga DDR3.
Természetesen nem gond ha jobb!
A cél ,hogy a GuildWars2 flottul menjen medium-high grafikán! ^^Köszönöm a segítségeteket!
Üdv,
P. -
Tikakukac
titán
válasz ALI_G #103900 üzenetére
Itthon a TMX a hivatalos szervize a lenovonak?
Bizony, ez minden leendő és jelenlegi nem TP tulajnak remek hír De inkább nem
Ki gyárt még fehér 14"-es laptopot?
Meglepően kevesen fejből kb senki nem jut eszembe, talán Asus lenne. Talán.
-
eddhunter
tag
Sziasztok Mesterek!
Pár hete írtam, hogy a húgomnak keresünk notebookot 15,6" méretben.
Nem sikerült még megvenni, ma jött el a napja.
Amire használná:
Grafikai programok; az Adobe család szinte összes tagja kivéve AE(ezt csak minimálisan)+ TV Paint(tudomásom szerint ez egy elég "igénytelen" sw)+net+office.
Keret:230e bruttó.
Sajnos használt nem jöhet szóba(legalábbis mindenképp névre szóló számla kell róla).
Hordozná rendszeresen, de majd vigyáz rá.
Ezt néztük ki: [link] később egy SSD-vel bővítve.
Ha van ennél ésszerűbb megoldás, vagy jobb bolt írjátok meg legyetek szívesek, ha nincs, ma megvennénk ezt.
Köszi!
Bálint
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Ukrajnai háború
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest