- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmisi92
csendes tag
Sziasztok, szeretnék egy uj laptopot venni, de annyi a kinálat hogy nehéz dönteni, ezért segítségeteket kérném.
(1) Vásárlás hónapja?
Novemberben lenne
(2) Maximális keret forintban?
Kb. 170.000-180.000 Ft ot szánnék rá
(3) Játékra is lesz használva? Ha igen akkor kérem, írjon pár példát.
Játékra max. Esős hideg vagy betegeskedős napokon hasznalnam akkor is lol-ra nem új játékokra
(4) Felhasználás?
Otthoni használatra venném, filmezés, internet, office
(5) Kijelző mérete?
15,6-os
(6) Kijelző fajtája: matt, fényes, HD, FULL HD, TN, IPS?
Legalább hd monitort szeretnék nem mindenesetre ips de nem bánnám
(7) Windows-al vagy nélküle?
(8) Asztali vagy hordozós gép lesz?
Asztali hasznalatra kellene ritkán lesz hordozgatva
(9) Minimális HDD, RAM, SSD méret?
Legalább 500 GB
(10) Egyedi igények?
Megbízható amennyire lehetséges
1 kérdés még. Lehet kapni pc-hez usb-t amivel fogja a wifit mint a laptopok. Ezek ugyanolyan eroősen érzékelnek mint egy laptop vagy kevésbe érzékelnek?pl. Laptop fogja a szobában még a jelet és felmegy internetre, de a telefon már nem. Előre is köszönöm! -
Chaser
legenda
válasz
mclaren777 #102193 üzenetére
Az igp is különbség, abban jobb az 514-é. 512-n nincs USB3, viszont van expresscard54, ami 514-en nincs. Mindent összevetve én az 512-est venném.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
A Fujitsu A512 és a A514 között a processzoron kívül mi a különbség? Melyik a jobb vétel?
-
vandor01
senior tag
válasz
drmotto #102187 üzenetére
a kinalatbol kiderul hogy van nyomtato is!
el kell donten kell-e nyomtato vagy sem?
aztan processor tekinteteben a lehetoleg: i3/i5i7-t valasszanak!
ES ezt vagy az ehhez a tipushoz tartozo procikat ne valasszak: Intel Pentium Quad Core N3700
occco occco de esetleg neha-neha vagy mindig belasulhat!!??
mivel egyik sem "ajanlott" gep ertsd ez alatt hogy maximum 3 evre tervezzek a hasznalatot!
ES akkor se lepodjenek meg ha 2 ev utan befosik a gep!!?
DE persze lehet 5 ev mulva is rajta kattingatnakutolso szempont es a legfontosabb!!??
elmenni megnezni megtapizni tetszik? nem tetszik? szimpi? nem szimpi?
azt valasztani amelyikkel egyutt tud "elni" az ember....vagy ha vmi fele husegpontokra kapjak ingyeee? akkor gepet atvenni gyorsan eladni!
arat megduplazni es venni az ajanlot kategoriabol!good luck...
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
Ismerősöm venne notebookot, ebben kérném a segítséget.
Összefoglalót nem töltöm ki, mert kizárólag a telekom kínálatából lehet választani olyat, ami nem az Apple gépe. A felhasználás a szokásos átlagos, facebook, levelezés, youtube.
Melyik ezek közül a vállalható?
http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/keszulekek/notebookokKöszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
DealTheBest #102183 üzenetére
Az is csoda, hogy 15-osben epkezlab gepben van ilyen. Tomege nem nagy, ha autoval hordozod sztem vallalhato.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Nincs is, örülj, ha 15,6-osban kapsz ennyiért normális gépet. A K401 fényes kijelzős és gagyi TN panel van benne. A TP300-at nem ismerem, de a nagyobb testvére, a TP550 is ugyanolyan konzumer gép, mint a K401, K501. Nem munkára való sem a házuk, sem a billentyűzetük. Rossz rajta gépelni hosszú távon, a ház nem bírja a sok hordozást, nyitogatást, stb.
13,3-14-re teljesen felesleges a fullhd, ha windowst használsz.
-
premete
veterán
válasz
Még 400-ért se nagyon találsz új fhd ips 13-14"-ost, hordozásra és útközbeni munkára, könnyűben.
Dell Latitude E7440 fhd ips például.... -
DealTheBest
csendes tag
-
Khelben
nagyúr
válasz
DealTheBest #102180 üzenetére
Használtra is van áfás számla, ha boltban veszed. 200ból nincs ilyen új gép, se munkára, se hordozásra, főleg nem a kettőre együtt. Vehetsz Dell 5558at, fullhd ipssel, de azon a billentyűzeten kínszenvedés lesz dolgozni és a gép nem fogja meghálálni a sok hordozást.
-
DealTheBest
csendes tag
válasz
Khelben #102179 üzenetére
A munka programozást takar weblap fejlesztést. Természetesen RAM-ból nem elég a 4gb de azt cserélem majd 12 GB-ra vagy 8G-ra modelltől függ.
Otthonra a huzamosabb munkára van asztali gép. Tehát otthon nem laptopoznék. Egyetemre, tárgyalásokra kell a notebook vagy ha épp utazok. Kb 4-5 órás maximális egyhuzamban történő használatra!
A keret sajnos nem növelhető, használt azért nem játszik mert cég fizeti és kell áfás számla róla!
-
Khelben
nagyúr
válasz
DealTheBest #102177 üzenetére
Ha tényleg munkára kell, akkor vagy duplázd meg az összeget vagy használt gépet kell nézni. Azt sem ártana tudni, hogy mi az a munka és mennyire intenzív. Van erre egy jó kis összefoglaló a topic elején, azt érdemes lenne kitölteni.
(#102178) grigo : Fujitsu A514 jó lenne neki, 120k a legolcsóbb változat, 135-ért pedig megkapja ssd-vel.
-
DealTheBest
csendes tag
Sziasztok!
Latopot szeretnék vásárolni htéen/jövőhéten.
180-200 ezer forint között.
Munkára kellene meg főkép..OP rendszer nélkül is megfelel. 180ba nem kell ssd 200 ért jó ha van. Kijelző csak FULL HDD, preferált az IPS. A gép sokat lesz hordozva 1,8kiló alatt legyen a súlya. Csakis új gépre tartok igényt!
Na már most annyit csavarok a dolgon hogy 2-t ki is néztem már én és azok között sem tudok dönteni.
Első:
https://ipon.hu/webshop/product/asus_k401lb_fr053d/1232538
Második:
http://www.digiprime.hu/laptop/asus-tp300lj-21172-eladoMindegyiknek van előnye és hátránya is. Szerintetek melyik a jobb, illetve van e hasonló felszereltséggel alternatíva!
Előre is köszi.
-
grigo
őstag
Sziasztok. Nyugdíja kollégának kell laptopot valasztanom. Alap gép kellene de olyan amit csak használnak és nem kell nekik bajlódni semmivel. Amire használják az Skype és böngészés. Ehhez kellene a lehető legjobb bestbuy a lehető legtöbb garanciával. Sajnos most telefonról nem tudtam kitölteni a kérdőívet. Remélhetőleg így is sikerül. Ajánlani valamit. Előre is köszönöm.
-
QwErTy42
addikt
-
sanyi150
tag
Sziasztok,
Fujitsu LifeBookból érdemes venni az ajánlott A514 VFY:A5140M53S5HU típusú, 135K-ba kerülőnél olcsóbbat?
Mondjuk ezt itt: Fujitsu Lifebook A514 VFY:A5140M53A5HU Ár: 119 500
A leírás alapján csak a 120 GB SSD vs 500 GB HDD a különbség vagy más eltérés is lehet?
-
Chaser
legenda
válasz
Wikoo #102170 üzenetére
Ami beugrik most az a K501, 160e-től indul. Az viszont lehet, hogy nem minden verziójába került bele. M2 akkor lehet fontos, ha nincs a gépben DVD. Ha van, annak a helyére mehet SSD/HDD beszerelő kerettel. Akkor necces ha valaki nagyon sokat használ DVD-t. Viszont pl. az említett asusban meg DVD nincs.
-
Khelben
nagyúr
válasz
_Smooth #102168 üzenetére
A Lenovo és az Acer is az anyagminősége miatt nem üti meg az ajánlott szintet. A lenovo ráadásul a garancia miatt is kerülendő. Az i3 alatti cpu-kkal pedig a sima internetezés is kínszenvedés. Úgyhogy mégegyszer: Fujitsu A514 120-130k körül a minimum szint, az alatt nem ajánlunk semmit, max. használt üzletit.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Khelben #102145 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Melyik kritérium miatt nem megy új példány?Az általam írt Lenovo pl. miben nem felel meg? Fényes a kijelző?
Ma voltam telefont venni és nézegettünk gépeket is, ha már ott jártunk.
15" elég, matt mindenképp. HP-tól már 100ért láttunk ilyen gépet Cerka N28xx procival.
Érzésre elég kell legyen (jelenleg egy atom központú win10 tablet is szépen futtat mindent, amire szükségem van).Mi a vélemény erről?
ACER TravelMate Extensa notebook NX.EEXEU.008 (15,6" matt/Core i3/4GB/500GB/Linux)ha jól látom, matt
i3-4005u
milyenek ezek az acerök?
99eFt -
Chaser
legenda
válasz
Sheld #102165 üzenetére
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? A gép sokat lesz hordozva, és utazás közben is használnám. - Ebből kifolyólag nem mindegy a méret, sokat hordozni 13" max. Út közben használnád is inkább 12". Laptopsystemnél van x201 5x e ft-ért, akkura kérdezz rá. 9 cellás nem elhasznált akkuval elég sokat el tud menni. Még olcsóbban x200 is jó lehet.
-
Sheld
senior tag
Sziasztok!
Kicsit bővült a keret:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Jövőhét
(2) A gépre szánt összeg forintban? 60eFt
(3) Felhasználás? Irodai munka, youtube feltöltések [és videó renderelés, a renderelés hossza nem számít]
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem, ha igen, akkor semmi komoly.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Az mind1
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? A gép sokat lesz hordozva, és utazás közben is használnám.
(7) Operációs rendszer? MSNA előfizetéssel rendelkezem már.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Optikai meghajtó nem kell, HDD méret 120GB környéke minimum, RAM mennyisége pedig 2-4 esetleg 8 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) D-Sub csatlakozó, és hosszú akku idő (nem baj, ha kilóg a gépből.)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új? XD Természetesen csakis használt. -
Chaser
legenda
válasz
Virág88 #102163 üzenetére
El kellene dönteni mire kell az a gép, felesleges körök futása helyett. Azt mondtad, némi játék. Némi játékra a 920m is jó. Ha játék előtérben akkor asus K501, ott viszont nem lesz olyan jó kijelző. Játéktól függően lehet kevés a kis i3, megint más kérdés milyen felbontáson játszanál. i5+950m se vált meg világot de már nem rossz. X-es asusok általában gyengébb anyagminőségűek. De találd ki mi a proiritás
-
Virág88
csendes tag
K501LX i3 5010U maximálisan kiszolgálja a GTX 950M-et? Vagy jobb választás a Core i5 5200U, 940M-el? Olvastam hogy nem ajánlott az ASUS X550JX, miért? köszi
-
Chaser
legenda
válasz
kelly7 #102158 üzenetére
Attól függ mivel/mekkora felbontáson/milyen minőségben. Integrálton is sok minden elfut. Mostani FPS, autósokhoz 160e a beugró, ha hosszabb távú a történet 250e. De az is max jövő ilyenkorig szól. Ha játék a cél célszerűbb asztalit venni. Azonos áron sokkal erősebbet ki lehet hozni és ugye komponensenként könnyen cserélhető/bővíthető minden.
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Olyan 120000 körül van esélyem dedikált kártyás notebook-ot vennem, hogy egy gyerek (pár évig) el játszadozzon vele? Ha esetleg igen, típusok? -
Khelben
nagyúr
válasz
Pipikék #102154 üzenetére
Ha használsz cpu igényes alkalmazásokat, akkor meg fogod érezni a visszaesést. A 950M annyival nem erősebb a 840M-nél, mint amennyivel gyengébb az I3 az I7-nél. Olyan játékoknál, ahol hangsúlyos a cpu használat, visszaesést fogsz tapasztalni fps-ben. A K501 háza egy fokkal jobb, mint a 3543. Hogy megéri-e, azt neked kell tudnod, szerintem a két gép értéke között max. 20.000 Ft van.
-
Pipikék
tag
Sziasztok!
Dell 3543 Intel Core i7 5500U, GPU 840-es laptopom van eleg jo arba eltudnam adni akerdesem az lenne szeretnek helyette egy masikat kiszemelt ASUS K501LX DM028D Core i3 5010U gpu 950-es lenne.
A Kerdesem az lenne Core i7 5500U vs i3 5010U visszalepes nagyon ? Gpu erosebb gondolom , megerne a csere vagy nem erne meg ?
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy jövőhéten meglesz a HP Elitebook 2570P típusú notim. Viszont gari kiterjesztést kellene rá venni. A jelenlegi 2016.06.05-ig tart, jól sejtem ha mondjuk 06.04-én veszem meg akkor is meg lehet hosszabbítani 2 évvel vagy 3-mal? Amiket kinéztem:
[HP EliteBook 2570p HP garancia kiterjesztés 2 év (U1PS2E) (k_337650)]
és:
[HP garancia kiterjesztés 3 év (UK707E) (k_235261)]
Jó ötlet innen venni? Lehetséges egyáltalán ilyen vétele használt gépre? Megéri a +12k-t a 3 év garancia?
Köszi! -
szabonagyur
félisten
válasz
kamikaz333 #102143 üzenetére
És azon mit fogsz látni? Maga a Windows mondjuk úgy jól néz ki, a programokkal van a gond általában.
-
paavoo
aktív tag
Sziasztok! Laptop vásárlással kapcsolatban kérem a segítségeteket.
1) Közeljövőben minél hamarabb lenne az esedékesség, de nem sürgős.
2) max 250e Ft
3) böngészés, office, zenehallgatás, adattárolás
4) játék: max diablo 3, de nem lényeg, bőven elég egy integrált intel vga (4400 körüli)
5) 12,5-13,3”-ra gondoltam inkább, mindenképp matt és IPS kijelző, HD felbontásban
ha létezik 14” HD+ matt IPS (bár ilyen nem hiszem hogy lesz), szép színekkel és jó betekintési szöggel (nekem az x240 kijelzője teljesen megfelelő minőségű-legutóbb azt láttam ami IPS notiban)
6) 12,5-13,3”-nál 1,5 kg-nál ne legyen több, 14”-nél 1,8 kg max; wifivel azért bírja az 5-7 órát egy Haswell procival
7) Windows nem kell rá, de nem baj ha van hozzá
8) 500-1000 gb HDD + mSata/m2.Sata csatlakozó (utólag rakok bele SSD-t)
Memóriának dual slot, min 4 gb legyen benne, de az se baj ha több (8 gb nekem elég dualba)
Proci min egy i5-ös Haswell (4300U körüli teljesítmény)
9) egyéb kívánságok: HDMI/Displayport, ethernet, bluetooth, webcam, magyar háttérvilágítós billentyűzet (teljes értékű, ne legyenek összenyomott gombok), jó lenne 3 USB (de jó 2-vel is), normális trackpad (legalább legyen 2 ujjas scroll), trackpoint nem kell
10) új és használt is szóba jöhet, számla nem kell, gari háztól házig nem lenne rosszKöszi előre is.
-
Virág88
csendes tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok, ezért a segítségeteket kérem
(1) a hónapbn
(2) 200 ezer
(3) általános, net, film, némi játék
(4) régebbi játékok, bár nem hátrány ha napjainkból is el fut 1-2
(5) 15" matt előny, ( nincs tapasztalatom e téren, nagy különbség van egy HD LED, és egy FULL HD LED között???)
(6) hordozva minimálisat lesz!
(7) operációs rendszer nem szempont
(8) 500gb HDD elég, SSD nem tudom van e ebben az árkategóriábanoptikai meghajtó kell, de nélküle is megleszek
(9) ----
(10) kizárólag új gép jöhet szóba. -
Khelben
nagyúr
válasz
LKorneol #102147 üzenetére
Felesleges linkelni a rosszabbnál rosszabb gépeket, elmondtam, hogy mi az ajánlott. 200k alatt nincs nagyon élet, az is csoda, hogy két ajánlott gép van. Vagy megfogadod, vagy vegyél, ami neked tetszik. Csak utána ne gyere majd vissza, hogy miért nem mondtuk, hogy ezek ennyire rosszak. Hát én szóltam.
-
LKorneol
csendes tag
válasz
Khelben #102145 üzenetére
http://www.laptop.hu/lenovo-z50-70-i5-silver-59-432504-fd-8gb
http://www.laptop.hu/lenovo-z50-70-i5-silver-59-432504-fd-8gb
ezt a 2-t néztem még, az asus-t meg azért csekkoltam mert a videokártyát összehasonlítottam a 840m-mel és jelentősen pozitívabb leírásokat olvastam
-
Khelben
nagyúr
válasz
_Smooth #102144 üzenetére
Ennyiért csak használt gépet tudunk ajánlani.
(#102137) LKorneol : Mivel Asus K501-et nem találtam azon az oldalon, ezért marad a Dell 5558, a fullhd változat. Az általad kinézett X-es Asus nem ajánlott, főleg nem erős hardverrel. A túlmelegedés miatt a tesztekben mért teljesítmény kb. 2/3-át várhatod a hardvertől.
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok!
Tervezett külföldre vándorlás miatt az egyszerűség kedvéért notira kényszerülök (bár jobban kedvelem a PC+Tab kombót, jelen esetben egyelőre nem akarunk PC-ben gondolkozni odakint).
Legkésőbb jövő február. De gondoltam, elkezdek már most karácsony előtt - crazy week, black friday, kuponozások stb - akciók miatt érdeklődni.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Lehetőleg 100eFt-ig - ha ennél kicsivel többe kerülne az alábbi igények alapján leginkább megfelelő példány, az is érdekel, max megpróbálok kibulizni valami kedvezményt vagy kivárni valami akciót.(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Alapvetően teljesen átlagos, otthoni feladatok, amire szinte bármelyik megfelelne. Social media, böngészés, kommunikáció. Ezen túl filmek - valszeg csak SD felbontásban, max 1-2 720p -, illetve nagyon minimális fotó utómunka... de ez annyira minimális, hogy szinte nem is szempont. Nem gond, ha kicsit többet gondolkodik a gép, tudom, hogy nagyjából mire számíthatok ennyi pénzért.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
komoly játék nem szempont. Ha valamit néha futtatnánk is, azt vagy gond nélkül fogja bírni még egy Celeron N28xx is, vagy kompromisszumkész lennék grafikai élmény terén. Már az asztali gépen is alig játszom.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Na ez egy sarkalatosabb pont. Nem tudom, hol és mi előnye van a fényesnek, de mattot szeretnék. TN tökéletesen elegendő - még a fotós dolgokat figyelembe véve is... nem pályázatokra dolgozgatnék rajta. Mérete még nem eldöntött, de valszeg 15 vagy 17" (utóbbi a filmek miatt)(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Mivel vannak smartphone-ok és tabletek, nincs szükség rá, hogy hordozgassuk, utazás közben használjuk. Egy gyengébb asztali PC funkcióit látná el.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szempont.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Örülnék, ha SSD-vel megoldható lenne, de ezt valszeg külön vennék és szerelném bele, a benne lévő HDD-t pedig rack-be raknám. Tudom, így a keret már kb 120k környékére duzzad egy 120GB-s verzióval. Prociból, ami a fenti igényeket kielégíti. i3-nál erősebb semmiképp se kell. 4GB RAM elegendő, 2GB kevés ODD nem szempont - ha megoldható helyére egy HDD rack és SSD a gépbe, az csábítóbb volna.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Gondolom, webcam nélkül már kb nincs is ilyen jellegű gép. HDMI mindenképp kellene, esetleg egy USB3-as aljzat, illetve numpadért is hálás tudnék lenni, ha beleférnek az árba. Többi irreleváns.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Első körben inkább új érdekelne. Garancia minél több, annál jobb - főleg, UK-ben is érvényesíthető.A kérdések alapján talán tényleg minden szempontot/preferenciát sikerült kiemelnem.
Netezgetős, filmezős kis masina, lehetőleg igényes, jól összeszerelt, nem túl melegedős, problémázós kivitelben.
Kijelző lehetőleg matt legyen, viszonylag jó betekintési szögekkel (legalább átlagos).Amivel szemezgettem eddig:
LENOVO IdeaPad G50-45 notebook 80E300GPHV (15,6"/AMD A6/4GB/500GB/DOS)
80eFt-ért kínálják most weben az Ich bin doch nicht blöd-nél
Tetszik az APU (ahogy olvasgattam, alacsony TDP és kb egy i3-40xxU meg egy HD4200 teljesítményével vethető össze), 4GB perfect, 500GB helyett 1TB-nak jobban örülnék, de még nem kizárt, hogy a 2×2TB NAS-t - vagy legalább az egyik külső 2TB-st is elvinném... akkor meg tökmindegy.
Kijelző milyensége érdekelne esetleg, illetve a konstrukcióról a vélemények. Maga a márka igazából közömbös számomra. Amúgy sem vagyok márkafan semmilyen téren. Húgomnak is Lenovoja van, nekem is egy x230as a céges gépem jelenleg... különösebben egyikre sincs panasz.HP-k összeszerelése, anyaghasználata nem volt szimpatikus az utóbbi években. Szinte mindegyik recsegett ropogott kézbe fogva, volt olyan, amelyiknél, az ODD környékén megfogva érezhető volt, hogy ha úgy emelem fel, kicsit erősebben megszorítva, akár össze is roppanna.
Az ilyen jellegű gépeket bármilyen márka esetén kerülném.A segítő szándékú javaslatokat előre is köszönöm.
-
kamikaz333
tag
válasz
szabonagyur #102106 üzenetére
Egyértelmű, hogy nem lesz rajta semmi, de azt azért gondoltam volna, hogy a Windows-t azért meg tudom rajta nyomogatni.
-
MoRT2195
tag
Sziasztok! Az elkövetkezendő pár hétben szeretnék venni egy notebook-ot olyan 250-300k árban, amit főleg játékra és filmnézésre használnék. Gondolom ilyen áron kapható gép már futtatja az újabb játékokat, még ha nem is maxon (persze javítsatok ki ha tévedek, nagyon új vagyok ebben a laptop témában). A felbontás jó lenne ha 1920x1080 lenne, mondjuk ez nem tudom mennyire számít luxusnak egy laptopnál. Ha a felbontás nagyon megdobja az árat, akkor jó valami kisebb felbontású is. És mindenképp újat vennék, használt szóba se jöhet. Jobban nem mennék bele a részletekbe, mert nem is nagyon tudnék, szóval remélem tudtok ez alapján ajánlani valamit.
-
LKorneol
csendes tag
válasz
Khelben #102039 üzenetére
laptop.hu az új hely ahonnan választanom kell, nem az MM.
kséőbbi játékokra való tekintettel a döntésemet úgy hoztam meg, hogy 8GB ramra szükségem van, illetve ami az árba belefér abból a legjobb videókártya. Tehát nevezhető az hogy ebbe a pénzbe ami belefér a legjobb "gamer" laptopot szeretném kihozni: 200 ezer forint számomra a plafon és ezt néztem ki: [link]
VÉleményt szeretnék kérni, találoik e jobbat más márkában stb... még1x annyi, hogy laptop.hu által forgalmazott termékek között tudok csak válogatniElőre is köszönöm szépen a választ
-
Steve007
tag
törölve
inkább hagyjuk
már én sem a márkát nézem... -
Khelben
nagyúr
válasz
Bkrisz9 #102133 üzenetére
Ne tévesszük meg a leendő vásárlókat. Nincs ilyen, hogy egyik márka jó, másik márka rossz. Mindegyik gyárt jó gépeket és szart is. Egy Toshiba Portege mellett elbújhat pl. az Asus majdnem teljes termékpalettája. A kérdőív kitöltése után lehet majd mondani valamit az igényekre, de az konkrét gép lesz, nem márka.
-
tothi_87
tag
Heló! Laptop vásárlás előtt állok. Érdekelne hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a laptoppal? http://m.edigital.hu/notebook/asus-x554lj-xo096d-notebook-feher-p486642.html
Mik a vélemények a mai ASUS-okról? Mi a különbség az X554LJ és az X555LJ között? Válaszotokat előre is köszönöm! -
Mokele
csendes tag
Sziasztok
17 éves lányomnak kellene gépet vennem, nézegettem a laptopsystemnél használtakat, mit ajánlanátok a 90-110 ezer közti zónában?
most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100 e
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
irodai alkalmazások, filmnézés, iskola
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
--
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14-15' matt preferált
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
mozgatva lenne, 3 órányi üzemidő kéne
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win preferált
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
optikai nem kell, a többi minél több annál jobb elven
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webcam kell, hdmi jó ha van
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
használt mehetKöszönöm
-
nexwo
őstag
Fujitsu-nak vannak olyan gépei ami ajánlottak és nem lifebook, vagy csak üzleti gépeket gyárt? (pár példa, mind a Dell-nél az 5558, nem mintha bajom lenne vele, de ha ez így van akkor talán ez az a cég amely többségében jó laptopokat gyárt)
-
Logan1212
tag
válasz
Mikulásbá #102121 üzenetére
Szia! Köszi a választ! A baj a neten a legtöbb cikkel( amit linkeltél sajnos az is) amit írtak erről a típusról azokban a régebbi változatról írnak , ami 860M-es kártyával készült. A legnagyobb baj hogy a legtöbb ilyen tesztben a thermal throttling-ot írják mint legnagyobb probléma, és nem tudom az újabb változatban javítottak e rajta.
-
Logan1212
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne:
Lenovo Y50 70 vagy ASUS G771JW-T7062D
Ami közös a két gépben : i7-Quad Processzor Core 4720HQ / 8GB / 1TB / NVIDIA GeForce GTX 960M 4GB Full HD IPS matt kijelző.
Ami különbözik : A Lenovo fém házas, 15,6" kijelző 1TB+8gb SSHD viszont nem bővíthető plusz vinyóval. Az ASUS fém fedlapos?(vagy csak úgy néz ki?) , 17,3" panel, sima 1TB vinyó de van +2 hely vinyóknak +esetlegesen egy optibay.
A méretbeli differencia nekem nem számít hordozhatóság szempontjából.
Árban nem lenne számottevő különbség, viszont még a mai nap kellene döntenem.
Melyiket válasszam?
Hatalmas köszönet! -
Khelben
nagyúr
válasz
frizso #102118 üzenetére
Süppedés nélküli billentyűzetet én még csak komolyabb üzleti gépekben láttam. Az üzletivel 2 gond van: csak használtat kapsz ennyiért (ami nem akkora gond, mert ha boltban veszed, akkor kapsz számlát, garanciát), és a multimédia (főleg a játék) nulla lesz rajta.
150-ből mindenesnek kapsz egy HP 8560w-t, ennek jó a kijelzője, jó a billentyűzete, játékra korlátozottan alkalmas, kijön bele 150-ből ssd is. Hordozni mondjuk nem olyan vidám dolog a 3,5 kg súlyt, de én is kibírom -
Khelben
nagyúr
válasz
anonymus89 #102116 üzenetére
HP Zbook 15 G2 már elég jó gép.
-
anonymus89
addikt
Akkor módosulna a notebook vásárlás mégpedig úgy, hogy mi az ajánlott notebook ami megbízható, szép kijelzője van és gyors is? Vagy a gyorsaság pótolható ssd-vel?
Az ár akkor nem befolyásoló tényező, hordozva lesz bár nem annyira sokat, hosszú üzemidő előny.Khelben: "már elég jó gép"
és 300k körül van valami értelmes?
-
Khelben
nagyúr
válasz
frizso #102114 üzenetére
A 3 legrosszabbat választottad ki
Ennyiért egyik szempontod sem fog teljesülni, különösen a kényelmes billentyűzet és a jó kijelző nem. Egy ajánlott gép van 130k körül, a Fujitsu A514. Abban viszonylag normális a billentyűzet és jó a hűtés. A kijelzője meg ugyanolyan, mint a többi gépnek 200k alatt: a leggagyibb TN.
-
frizso
senior tag
Az alábbi három noti körül melyik lenne ideális asztali gépnek?
Szempontok: jó hűtés, kényelmes billentyűzet és a kategóriához mérten jó kijelző.
ASUS X555LB-XO083D
ASUS K551LN-XO515D
LENOVO IdeaPad Z50-70 59-444929Köszönöm!
-
Ispy
veterán
válasz
Tutivesztes #102111 üzenetére
Jó tanács: 500-as HDD-vel és 4 GB RAM-mal keressél gépeket, aztán vegyél hozzá külön egy 250-es SSD, meg 4 GB ramot, ez így durván 40k.
Szerintem erre a felhasználásra egy Dell Latitude 5550 jó lenne, 250k i5U-val, 3 év NBD garival, később meg belerakod az SSD-t, meg a plusz ramot (bár nem vagyok benne biztos, hogy kell-e ilyen felhasználás mellet a 8GB).
Ja és, ha 5 évet szeretnél, akkor lehet venni még a 3 év mellé 2 évet, ezt durván még 60k, de akkor 5 évig le vagy fedve, igaz az igényeid nem a 250k-s kategória.
-
Tutivesztes
tag
Sziasztok!
Most.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250 ezerig kb.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Irodai munka, word, excel, netezés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem játszom rajta.
15-16 közötti, gondolom az ár szabja majd meg.
nem lesz mozgatva.
Windows 10., win 8.1
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, lehetőleg 256GB, 4-8GB ram.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
semmi.Egyszerűen nem találok semmit a piacon, ami legalább 3-5 évet kiszolgálna, és megfelelne a paraméteréknek. Vagy ezeket csak a drágább gépek tudják. i3 vagy i5 proci lenne a nyerő...
-
OrLiX
tag
Szeretném megköszönni a fórum tagjainak, hogy hozzászólásaikkal segítettek a választásban!
A laptopsystem-től vettem egy HP EliteBook 8560P típusú gépet.
(Egy HP nx7400-at váltott így 11-12 év után.)
Bátran ajánlom az üzletet, korrekt a hozzáállásuk és a laptopok is nagyon jó állapotban vannak, ahogy láttam azokat. -
Chaser
legenda
Sztetek is mission impossible egy ilyen cucc? 11,6-on quad i7, gt650 hát úgy érdekes. NBC-s tesztet néztem, de az is olyan érdekes. 2560/70p-nek hasonló a hűtése, 2 magos i5 meg integrált intelt nagyjából le is hűt, de ilyen kombót?
15-ös gépnek is elég.
-
szabonagyur
félisten
válasz
kamikaz333 #102101 üzenetére
Ezzel csak annyi a baj, hogy kiállított gépen nem lesz semmi olyan ami neked kell, ami rajtuk van azon a FHD jól mutat. Nekem szerencsém van 14" és FHD, de a programok jól néznek ki rajta, semmi sem zavaró.
Kiállított gépen meg kb. egy videó fog futni úgyis.
-
KisXaraX
csendes tag
Jövő héten.
130-150k körülbelül
Irodai munkára és játékra.
Elsősorban Fifa 15, de nem lenne baj, ha a mai játékok elfutnának rajta legalább alacsony részletességgel.
15,6"
Hordozva lesz, utazás közbeni használat annyira nem szempont.
Nem szempont.
HDD legalább 500gb, RAM 4GB, optikai meghajtó kell
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új, és csak olyan helyről, ahonnan lehet részletre vásárolni.Igazából elsősorban erről a gépről szeretnék véleményt kérni: Katt
Néztem teszteket a prociról meg a videókártyáról, de annyira nem vagyok otthon a notebook-témában sajnos, szóval nekem keveset mondanak. -
Steve007
tag
Rendben, köszönöm a válaszokat!
Valószínűleg azt fogom csinálni, hogy veszek egy olcsóbbat (130-150-ig), lehet belerakatok egy SSD-t és majd mentem a dolgaimat. Ha meg elromlik, akkor kuka és veszek bele másikat, a garanciát meg letojom.
Egyébként azért reménykedtem benne, hogy hátha van most a piacon valami titánok által gyártott darab, mert nekem eddig 2 féle gépem volt: MSI, Sony.
Lekopogom a mai napig kiválóan hiba nélkül működnek. Mintha tegnap vettem volna őket, a külsejük is teljesen príma. Mondjuk egyik sem volt olcsó, 5-5 évet használtam mindkettőt (MSI már 10 éves lesz kb).Viszont a Sony nem gyárt már laptopot, az MSI meg ráállt ezekre a méregdrága gamer dolgokra, úgyhogy muszáj új gyártó után néznem. Persze lehet, hogy csak szerencsém volt eddig, de ezt meg szeretném tartani vagy gazdaságosan felkészülni a veszteségre.
-
Ispy
veterán
válasz
Steve007 #102099 üzenetére
Bármikor elszállhat bármi akármiben.
Olyan gépet kell venni, ami helyszíni garanciás (NBD garancia), így jó eséllyel 1-2 napon belül előtted megjavítják, kb. ez a minőség legmagasabb foka. Igaz, ehhez jobban a zsebbe kell nyúlni. Sajnos manapság már nincsen olyan, hogy ha többet fizetek, akkor tutibiztosszázszázalék, hogy nem lesz vele semmi az első héten akár. HDD-SSD vonalon ez meg aztán sokkal igazabb. Mondjuk én most vettem a 4. SSD-met és még mindegyik megy vígan, de ez persze nem statisztika, csak szerencse.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest