-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sdmv8
tag
Sziasztok.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-220.000 (+- 10-15.000)(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Lánynak, egyetemre, office, böngésző sok tabbal.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Preferált a fullHD, IPS, 13,3" lehetne a sok hordozás miatt. - touch screen nem fontos.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva lenne sokat. Utazás közben is használná 2-3 órás utak.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Lehetne Win10 - de megoldható ha nincs.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD 256GB, RAM 4-8GB DDR4.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új és preferáltan MM.Eddig ezt néztem: [link]
Elsőre egész masszívnak tűnt élőben is.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Sdmv8
tag
Sziasztok Urak!
Segítség kellene édesanyámnak kellene egy laptop, külföldön dolgozik első számú cél skype, facebook, office.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - jövőhéten
(2) A gépre szánt összeg forintban? -60.000 /+- 5.000
(3) Felhasználás? (skype, facebook)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -nem lesz játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? -minél kisebb 13 - 14" a külföldre hordozás miatt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? -
(7) Operációs rendszer? (win lesz rajta sztem 10)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? -HDD helyett lehet egy 120-as SSD ha létezik ilyen opció.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? webcamera legyen benne ez a legfontosabb, magyar billentyűzet, SSD?
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt játszik ekkora keretből mindenképpen, de ne vmi. lelakott gép legyen.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Sdmv8
tag
Sziasztok!
Minél hamarabb szeretnék egy laptopot, mert a mostaninak elkezdett vibrálni a kijelzője. Igaz már 5 éve tett jó szolgálatot.
CAD-ben és EPLAN-ban dolgoznék vele. Játék terén League of Legends és Hearthstone futna biztosan. Napi 8 órát is menne, néha hordozni is kellene meló miatt.A kérdés az lenne kell-e nekem a dedikált VGA vagy jó lehet egy HD4600 is?
Keretösszeg: 150-200 ezer forint volna.Kérlek javasoljatok 1-2 lehetőséget és némi indokot is, hogy miért lenne érdemes ezt meg ezt venni.
Nem tervezem, hogy 3éven belül cseréljem, tehát az időtállóság fontos lenne kérdés mennyire valósítható meg ez a mostani gépeknél.
Köszönöm előre is. Üdv: Bence
[ Szerkesztve ]
-
Sdmv8
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, ezért szeretném a véleményeiteket/tanácsaitokat kérni.
200.000 forintot szánnék a történetre, multimédiás használatra és játékra (League of Legends, Cs:GO) kellene az egyetem mellé.
Eddig 2 jelöltem lenne, mind a kettőt volt lehetőségem megnézni élőben a Lenovo billentyűzete nem volt elég jó alátámasztással felvértezve, ellenben az Asus elég stabilan hatott. Tudásra elvileg ugyanaz a két gép, de a fórumot olvasva a Lenovo szervíz háttere nem ad sok biztatni valót, az Asuséról semmit nem tudok. Lenovo
AsusDell gépet még nem néztem ebben a kategóriában, ha volna jelöltetek azt szívesen venném. (7537 tetszene nagyon, de az 235.000 pedig tavalyi gép)
Mindent összevetve 200.000 forintig szeretnék egy jó laptopot kapni ami a fent leírtaknak eleget tud tenni.
Köszi előre is. -
Sdmv8
tag
Sziasztok!
Havernak kellene laptop és részletre szeretnék venni. Szokott játszani is lol, wow szintű játékokkal.
Jövőre egyetemre megy ezért majd az ottani dolgokra is használva lesz.
Eddig 1 jelölt van a 0% thm miatt: ez lenne.
Fontos lenne a helybeli vásárlás ezért, media és edigital ami játszik.
A fent említettről mindenféle véleményt elfogadok. Köszi előre is. -
Sdmv8
tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni, nagyjából 150.000 Ft-om lenne rá, egyetemre kellene, de mellette játszani is szeretnék rajta valamilyen szinten (Legaue of Legends, CS:Go lenne az elvárás, esetleg BF4. low-med beállításokkal). Eddig egy kiszemeltem van, mobil videokártyák terén nem vagyok jártas, nem tudom bírja-e ez a kártya ezeket a játékokat. Ha van másik javaslat szívesen fogadom. Köszi előre is.
Ja a [link], majdnem lemaradt.
-
Sdmv8
tag
válasz piRate_nEx #16223 üzenetére
Igazából ez sem igaz, mert egy kollega linkelte a G580-as Logout tesztben a GT630-as kártyáját aminek a teljesítménye teljesen ugyanaz, mint a Z580-ban levő. ittvan.
-
Sdmv8
tag
Most már az is érdekelne, hogy a G580-as GT635 illetve egy Z580-as GT635 között is van-e különbség...
Meg akkor mi ez a habizás ezzel a GT635-el, GPU-Z tesztek szerint csak névbeli különbség van a B970 processzoros GT 630-al szemben... ÓMÁJGÁD. /ezazigaziparasztvakítás/ csalódtam a Lenovoban.
[ Szerkesztve ]
-
Sdmv8
tag
Sziasztok!
Már korábban írtam ide, de sajnos az akkori dolgok nem úgy alakultak és nem tudtam végül notebookot venni.
Most viszont már tényleg szeretnék. (de, ha érdemes várni akkor tudok) Nagyjából 180.000 HUF lenne rá, nem vagyok egy nagy játékos, de azért szoktam játszani, mondjuk most várom az új Assassin's Creed részt. A gép sokat lenne használva átlag napi 10órát is menne. Játék mellett programozás, net, office és PS.
Körülbelül 4GB-ram, 500-as HDD elég lenne, i3 v. i5 nem tudom talán nem jelent sokat a különbség.
Kitűzött márka nincs. A Lenovo Z580-at nézegettem eddig, csak nem tetszik, hogy a touch padnek nincsenek kifejezett gombjai. Igaz használok egeret, de nem mindig viszem azt is a géppel.Végülis nem mindennap vesz az ember laptopot, ezért a pénzemért a lehető legjobbat szeretném kapni, ezért ha olyan lehetőség adódna, akkor egy 0% thm-es 10hónapos futamidős dolgot is megfontolnék, de ilyet nem nagyon láttam mostanában.
Segítségeteket köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- ACER Aspire E15 HDD nélkül + INGYEN POSTA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest