- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz szasanyi #42059 üzenetére
Na így már értem. Játékokban a 1280*720 vs 1366*768 közötti különbség kinézetre alig hoz változást. Már alapból játszani 1366*768 ban undorító képet hoz legalábbis egy full hd hoz képest. Inkább játszok kisebb grafikai részletesség mellett de full hd-n mint nagyobb grafikai részletességgel de nem full hd -n. Ami azt illeti 1366*768 ban semmi értelme nincs sokszor feltolni a grafikai részletességet maxra mert egyszerűen nem jön ki fölös nem lesz szinte semmivel sem jobb a játék. Ha játszani akarsz akkor azt full hd monitoron tedd ott meg minél nagyobb felbontás annál szebb kép.
Orient84
Normális használat mellett egyiktől se várjál 3 óránál többet. Itt az AMD dv6 tesztnél is írták a 8 órás üzemidőt ha én normálisan használóm már a 2 óráért is néha imádkoznom kell pedig csak netezek... Tesztek annyit érnek mint egy kalap[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
darvak
senior tag
válasz szasanyi #42059 üzenetére
Hát én is tudom, van is egy DELL U2312HM monitorunk, khöm, na az egyik legnagyobb hátránya, h ami nálunk faxán néz ki kép, elküldve másoknak, v akárhova feltöltve, szinte élvezhetetlen, meg se közelíti a színreprodukciót
De ha jobban megnézed, akkor a monitorok között se repked a Dell-en kívül oly sok IPS panel 100K alatt (vagyis az LG-n kívül). Vagyis ott sem általános.. Legalábbis még féléve nem volt az, mostanában nem követem, mióta van a Dell
-
darvak
senior tag
válasz szasanyi #42055 üzenetére
Pedig Borote jól leírta. Kb van a sz@r és a kevésbé sz@r (mivel TN panelokról beszélgetünk). Általában még a belépő üzleti szinten is gyengécskék a kijelzők, folyton felhozzák őket kritikaként.
Asztali monitort talán nem kéne laptophoz hasonlítani
Na persze a jobb tesztekben végeznek kijelző kalibrálást, így konkrét lapos típúsokra keresve találni ilyeneket is.
ahoj
-
Borote
addikt
válasz szasanyi #42038 üzenetére
Azért ez így nem teljesen igaz nagyon fontos pont a kijelző, és nagyon egyszerű okból kifolyólag nem fektetünk rá nagy hangsúlyt: mindegyik kb egyformán szar
Ennyi pénzért csak TN+film kijelzős gépet árulnak, amik betekintési szögre nagyon ótvarok, hamar invertálódnak a színek, kb az az általános, hogy a felbontás növelésével ez javul egy picit, mert jobb minőségűek lesznek a panelek.
Ami még változhat, az a matt vagy fényes, de erre is rendszeresen felhívjuk a figyelmet.Szóval vannak különbségek, de ebben az árkategóriában nincsenek olyan eget rengető eltérések. Viszont ezt személyesen is el lehet dönteni, ezért mondjuk, hogy nagyon érdemes élőben megnézni a gépeket.
Más: megint van olcsó Vostro a Shoppingplázában
(42043) Orient84: ha jól tudom, annak az Acernek gyenge a hűtése és throttlingol terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz szasanyi #42040 üzenetére
Aha, így már értem, szerintem ezzel nem kell annyira foglalkozni, mint írtam tényleg nem lehet szerintem részletesebben leírni, 1366x768ból ---> 1280x720 felbontásban azért nincs olyan nagy minőség romlás, de inkább valahol meg kéne nézned hogy saját szemeddel tapasztald meg.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz szasanyi #41510 üzenetére
Csupán a Sony márkanév presztízse, semmi több.
Nyomkodtam pár éve VAIO-kat, és exem is olyat kapott, kétség kívül egyben voltak, bár itt már olvastam olyan hsz.-t, amely kérdőjelezi az anyaghasználatot.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Borote
addikt
válasz szasanyi #41471 üzenetére
Naaaaaa, azért ezt így ne mondjuk. A nagyobb felbontás azért lényegesen szebb képet ad, a betűk méretét pedig lehet állítani. Én 1366*768-ról váltottam 1400*1050-re: a különbség üdítő egyedül játékok terén fog rosszabbul teljesíteni, de ott meg kárpótolhat a nagyobb felbontás és szebb kép.
Daert: elírás, minden téren. Nincs benne 6770M, csak a 6650, azaz 6720G2 160-ért nincs jobb gép játékra.
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz szasanyi #41322 üzenetére
Persze! Olvasd el ezeket sorban és megérted.
Üzleti és Consumer közötti különbségek anyaghasználatban és supportban: [link]
Lenovo szervizháttere ilyen volt Március 6.-ig: [link], Most pedig ilyen lett: [link] - de ettől nem kell megijedni, nagyon gördülékenyen működik minden. A Lengyel szerviz hatalmas hardverkészlettel rendelkezik, nagyon gyors a javítás.
A HP Support nagyon bonyolult de már készül az átfogó cikk. Április elején szeretném megjelentetni. Találkoztam a Pavilion szervizes képviselőkkel, 2 óráig bombáztam őket is kérdésekkel.
Bármi kérdésed van tedd csak fel nyugodtan!
-
Borote
addikt
válasz szasanyi #41306 üzenetére
Én kifejezetten a Latitude (és esetleg a Vostro) szériára lettem volna kíváncsi, az Inspiron egyáltalán nem is lep meg. Szóval azokra is kérdezz rá kérlek (Bár mondjuk az sem mindegy, hogy az adott gépből mennyit adtak el, mert ugye polip szerint az N5110-ból adtak el a legtöbbet... mondjuk polip az tis mondta, hogy egyáltalán nem is hibásodnak meg )
Kérdés az, hogy milyen szervizes srác? Illetve hogy hogyan lát ennyiféle gépet? Több gyártónak is hivatalos szervizük? -
darvak
senior tag
válasz szasanyi #41306 üzenetére
És ő mit mond, mi(k) a tuti(k)? Mondjuk 150K, 200K, 250K-ig.
MOD: (#41311) kornelka Jah én azt le se ellenőriztem, amit mondasz, csak legalább a DG elnevezést eltalálták, azt se szokták (mérmint létezőt írtak be).
Háát akkor ez max a GT540M szintet hozza.
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz szasanyi #41249 üzenetére
Hát ezt elég elegánsan elintézem az előbb belinkelt G6 teszt alapján:
HP supportüdv
-
darvak
senior tag
válasz szasanyi #41220 üzenetére
Tökéletesen igaza, igazad van!
Semmi sem biztos itt. Tapasztalatcsere. De pl. a supportok minőségére szerintem jó tájékoztatást ad a fórum. Ha egy modell anyaghasználata kirívóan rossz, arra is.
Ezen kívül érdemes az ajánlottabb márkákat keresni, bár kétség kívül ott is megvan a kockázat rá, h 1 rosszul legyártott modellt fogjunk ki, vagy h a megvásárolt modell mégse felel meg teljességében az elvárásainknak, de bizonyosan alacsonyabb így a rízikó, mondhatni közelít az elérhető minimumhoz.
Nem minimális, hanem az elérhető minimum.Emellett természetesen az összeszerelésben masszívabb egyedeket érdemes keresni.
Garancia? Hát persze,h törekedni kell a legjobb garira, így olyan nagy veszteség mégsem érhet minket, ha mégis beütne valami geb@sz.Jah igen, a G6-ra nem úgy értettem,h most holnapra tönkremegy, s be se fog kapcsolni. Egyszerűen silány műanyaggal bír.
MOD: Ha valaki tud linket az asztali gpu - notebook gpu megfeleltetésére, az ne titkolja!!
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz szasanyi #40981 üzenetére
Persze, ez így van gyorsan fejlődik a technika, de ezek már elvileg hamar itt vannak...Viszont a Y580-asról valami külföldi oldal igazán írhatna már egy tesztet...
ktommy91: Jogos...
attiati: Ez függ attól milyen aksi van benne, illetve az aksi kapacitásától, és töltőtől...(De átlag 2-3 óra)
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz szasanyi #40831 üzenetére
Ha, az ár/érték arányt nézzük, és eltekintünk a szerviztől, akkor egyértelműen részemről eeepc ajánlva. Ha, tutira akartok menni és nem kell USB3.0, akkor Lenovo S205, esetleg Thinkpad.
Eeepc-kből van kimondottan 6 cellás akkuval szerelt verzió, azok 6-7 órát elmennek.
Többit netbook-os topikban."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
gabor20
tag
válasz szasanyi #40701 üzenetére
Hát én aztán biztosra akarok menni - mondhatjátok. Írtam a CHS-nek, onnét ezt írták vissza: " Minden Latitude E 5520 típusú termékhez Next Business Day garancia jár, függetlenül attól, hol vásárolta.
A jótállási jegyen a következőnek kell szerepelnie: „1 év általános, jogszabályszerinti és 2 év gyártó által biztosított helyszíni garancia”.Most akkor mégis mindegy, hol veszem? magas ez nekem... Amúgy olyan áron adják,mint az ipon-nál.
-
Tachion86
tag
válasz szasanyi #40500 üzenetére
Objektívek vagytok, ezt köszönöm!
Akkor csak azt mondjátok meg hogy melyik nagyobb teljesítményű, melyikkel mennek jobban a játékok? Az AMD A6-3400-el az AMD Radeon HD 6720G2 társaságában vagy az Intel Core i5-2410M és az nVidia GeForce GT 540-el?(Közben rájöttem hogy más különbségek is vannak; az Intelesnek ha minden igaz nincs USB 3.0 portja, viszont szigetes a billentyűzete.)
-
Pocok256
veterán
válasz szasanyi #40489 üzenetére
Logout ciknek már a külső részét értékelő fele meg van most szenvedek a tesztekel rengeteg érdekes anomáliával küzdök :/
Maga a hardver ki lehet jelenteni, hogy bivaly erős ! És ezt lehet szó szerint érteni a proci 3 ghz is képes lenne menni ami irdatlan teljesítmény a vga t akár 50% al is túl lehet húzni ami teljesítménybe is megmutatkozik. (csak hát a melegedés)
Külső anyaghasználattal semmi baj nincs az még az elmegy kategória.ui.: Na meg hogy lehet képet úgy beilleszteni, hogy ne huzza szét a képet mert nem találtam meg logout ciknél meg hasznos lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Tachion86
tag
-
Borote
addikt
válasz szasanyi #40495 üzenetére
Ja, hát az kapásból hülyeség
DirectX9-nél a Crossfire nem használható, de Te döntöd el, hogy IGP-n vagy a 6490M-en futtasd a játékot(#40496) Tachion86: ez esetben már válaszoltam is egyébiránt a Lenovo Z575 olcsóbb egy picivel és jobb minőségű is... Persze szíved joga azt választani, amit akarsz.
(#40497) anihun: Z575 nagyon rendben van csak ennyiért éppen drága, van olcsóbban is (iPon, extreme digital), Inspiron melegedik és rossz az anyaghasználata, Toshiba is jó annyiért, amennyibe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz szasanyi #40489 üzenetére
DV6, G6 HP-knál anyaghasználatban vannak sokkal jobb gépek. Ezen típusok a HP abszolút beugró consumer gépei.
Nem régiben pl. az egyik G6-osnál volt egy egérgomb beesés.
Van nála minőségibb gép is."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
phobeus
aktív tag
válasz szasanyi #40411 üzenetére
Hát igazából mind2 lapi tesztjét elolvastam, de mind2 jó "kritikát" kapott. Tv-re sajnos nem tudom kirakni, elutazok majd külföldre és azért váltok csak laptopra. Aztán 2 játék van amivel játszok az egyik a cod4 a másik a league of legends. ebből a második jóval kisebb gépigénnyel rendelkezik, szóval azt simán tudnám maxfelbontásban tolni. cod4ben meg szörnyeteg77, megnézte hogy 1366x768ban akad a 125 fps nála. (neki y570je van) ezt meg simán nyomnám kisebb felbontáson nem 1600x900ban. szóval akkor tökmind1?
LG Nexus™ 4
-
Borote
addikt
válasz szasanyi #40361 üzenetére
Dehogy nincs, csak éppen 300k fölött
De az MVA panelek is szépekA kijelzőt azért nem hozzuk föl szinte sosem, mert szinte minden gépbe TN-t tesznek, az meg sehogy sem lesz szép Illetve lehet választani, hogy matt vagy fényes legyen, illetve a felbontással lehet trükközni, minél nagyobb, jellemzően annál szebb képe lesz
-
félisten
válasz szasanyi #40337 üzenetére
Ugyan nem engem kérdeztél, de én speciel azért tervezek AMD-s notit, mivel egy i3 teljesítményét nem feltétlenül használnám ki (B950 is elég lenne), viszont a Llano integrált GPU-jának többlete ugyancsak jól jön.
Kiegyensúlyozottabb terméknek tartom, na!
(Egy átlagfelhasználó számára.)[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Pocok256
veterán
válasz szasanyi #40339 üzenetére
Valaki képes felelős döntéseket hozni. Néha tovább kell látni, a saját boldogságodon és globálisan nézni a dolgokat tudom ez a mai emberben egyáltalán nincs kialakulva mert a mostani társadalom csak az egyént teszi központba és nem a társadalmat és a közös érdekeket. Pedig közös érdekeink az egyént is előre vinnék csak a mulandóság szele mindenki felett lobog ezért sietünk hamar célba érni és legjobb döntéseket meghozni SZÁMUNKRA ami érthető és logikus de nem helyes
De ez már nagyon off hidd el sok szemmel lehet nézni a világot és annak aminek először értelme sincs lehet , hogy az az igazság
-
Borote
addikt
válasz szasanyi #40259 üzenetére
Melegedés alatt azt értem, hogy eléri azt a hőfokot, hogy throttlingol a processzor.
Miért gond az 1x4GB memória? Legalább egyszerű bővíteni (nem mint ha a 8GB létszükséglet lenne). Bár olvastam már olyan cikket is, hogy ma már annyira nem fájó a dual-channel hiánya.
A GT525M kemény 10%-kal lassabb a GT540M-nél, ezért azt is belevettem: Toshiba L750
IdeaPad Z470
IdeaPad Z575 - szerintem ez az AMD variáns is egy teljesen korrekt gépThrottlingnak persze itt is utána kell érdeklődni, de ezeknél még nem hallottam - ami nem jelenti azt, hogy nincs is. Na meg az elengedhetetlen élőben megtekintés
Ja, esetleg a Pocok256 gépe DV6
Mire szeretnéd amúgy használni? (Nem tudom, hogy mondtad-e, de akkor elfelejtettem )
(#40260) Pocok256: és jó játék az a 3d mark 11?
[ Szerkesztve ]
-
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz szasanyi #40246 üzenetére
Előfordult már nem egy nagtív vélemény az Acer szervizről.
Az alapvető hárány, h a cseheknél javítják ezeket, így ha pl. user error miatt kerül kiküldésre, akkor a ki-és vissza szállítás, plusz bevizsgálás, esetleges javítás költségét egyszerre ráverik. Ami a 15-20k-s költséget alapból megüti.
Noh és az 1 év gari miatt sem érdemes azt venni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
olahmate1991
tag
válasz szasanyi #40171 üzenetére
Szerintem felesleges belekötni ilyen dolgokba, egy egyszerűnek mondható kérdést tettem fel, segítséget vártam nem pedig rosszindulatú kötekedést... Ha asztali pc akarnék venni nem ide írtam volna, mindenki arra költse el a pénzét amire akarja!
*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
rizso
addikt
válasz szasanyi #39931 üzenetére
Itt jön képbe a már említett kompromisszumkötés. Aki HD3000-rel akar játszani, az valószínűleg beéri majd 720p vagy kisebb felbontással, és medium-low grafikai beállításokkal.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz szasanyi #39927 üzenetére
Azért az a HD3000 nem olyan gyenge. Volt már párszor, hogy elfelejtettem aktiválni a dedikált GPU-t, és olyankor a HD3000-rel indult a játék, és még én is meglepődtem az eredményen, mert egész tűrhető minőségben lehetett játszani
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
aktív tag
válasz szasanyi #39927 üzenetére
Miért ne lehetne a HD3000-rel is kompromisszumokkal játszogatni? Pár éves játékok simán játszhatóak rajta kisebb-nagyobb kompromisszumokkal ilyen felbontáson.
Egyébként vegyen E6520-at, szerintem én is azt fogok, i5, HD+, NVS4200M, 3 év NBD gar 200k.
Vedro: 1 év van rá.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz szasanyi #39722 üzenetére
Azt a választ nem Neked írtam. Ő szeretett volna még 4GB memória bővítést!
(#39723) GaborGh: amit linkeltem gép, abban 35W-os processzor van. Nem attól függ, hogy 35 vagy 45W-os hogy A6 vagy A8, hanem hogy M-re vagy MX-re végződik. Utóbbiak a 45W-osok, és van mindkét féléből MX változat
(#39733) tomeedey: derítsd ki, hogy processzor, vagy GPU igényesebb-e a program, amit használnál, mert én ezt nem tudom. Ha GPU igényes, akkor Y570, ha processzor igényes, és i7-t szeretnél, akkor nagyon figyelj oda, hogy milyen gépet veszel.
(#39734) mokus1: most szerinted vegyen egy K53-at i7-es processzorral?
(#39718) mokus1: ezzel lehet, hogy vitatkoznának páran további összehasonlításként pont ez a különbség a HD5850M DDR3 és a HD5870M között is - mondhatni elég nagy. Az, hogy kell-e neki, az meg a programoktól függ, azokat én meg nem ismerem.
(#39740) nash1: én a Vostro-t venném, esetleg az E5520 Latitude-ot, főleg a 3 év helyszíni garancia miatt
(#39743) Pocok256: még jó azért 90 fok egy notebookot hosszú távon erősen meg tud gyilkolni belülről
(#39744) GaborGh: félreérted, azok a maximális turbó órajelek csak EGY magos használatra vonatkoznak, pont mint az Intelnél a maximális turbo frekvencia (ők viszont négy magot egyaránt húznak). Különben nem lenne sok értelme, mert a processzor alapjáraton úgy működik, hogy ha nincs terhelésen, akkor a minimális szorzót használja, és ahogy terhelődik, úgy kapcsol magasabb szorzóra.
Azt mondjuk nem tudom, hogy konstansra szokták-e állítani, vagy csak lehetővé teszik, hogy magasabb szorzót is használjon az automatikus állítás...[ Szerkesztve ]
-
GaborGh
őstag
válasz szasanyi #39735 üzenetére
És az melyik is?
Pl.: Llano A4, A6.
Intelből pedig a két magos procik többsége, i3, i5, i7.Akkor ajánlj olyat, ami kevesebbet fogyaszt és kevésbé meleg, és uo. vagy nagyon hasonló a teljesítménye - ja, és 180k+ az ára
Félreértesz, én nem azt mondtam, hogy nem jó vagy nem ajánlom, én csak rákérdeztem mennyire melegszik, mert a 45 W-os i7-ek fűtenek rendesen és csak felső kategóriás notikba ajánljuk, mert azoknak jobban meg van oldva a hűtése és eltudják vezetni a plusz hőt throttling, vagy károsodás nélkül...
Ha valóban csak 80°C-ig melegszik max terhelésen, mint ahogy Pocok írja, az teljesen jó érték.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz szasanyi #39706 üzenetére
Szerintem is jobb (különösen az A6-os változat)! Csak azért ajánlottam 13,3'-osat, mert a mobilitást emlegetted.
Viszont ezen az Árgépes listán az első megbízható bolt 179k-ért adja, ami már nem mindegy."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Borote
addikt
válasz szasanyi #39673 üzenetére
Nehéz olyan gépet találni, amin ezek a játékok nem mennek el, főleg 150-180 ezre magasságban. HDMI csatlakozó is szinte biztos, hogy lesz rajta.
Ha megfogadsz egy tanácsot, akkor vársz nyárigMost Lenovo Z575 van a játékra alkalmas fronton, illetve Dell Latitude E5520, E5420, Vostro 3550, ha nincs szükség dedikált kártyára. Jobb minőség, hosszabb garancia
-
B-L-A-C-K
titán
válasz szasanyi #39673 üzenetére
Én a Lenovo Z575am-t ajánlanám.
-
Borote
addikt
válasz szasanyi #39668 üzenetére
Ha érettségi ajándék lesz, akkor én várnék a helyedben nyárig az új generációs processzorokra, ha már egyszer megteheted Mire kiderülnek az érettségi eredmények, már talán megjelennek az Ivy Bridge alapú gépek is
Meg addig amúgy is változik a kínálat.Játékra alkalmas gépet szeretnél neki venni? (Ha igen, jobb is, ha érettségi után veszed, nemám eljátssza az időt )
(#39666) AxBattler: kellene neki. Hívd föl a hazai supportot
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 4
- SSD kibeszélő
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX G17 17.3
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
- ÚJ Lenovo X1 Nano i7 4,6GHz/16GB RAM/1TBSSD 2K IPS matt LCD/5G modem ultrakönnyű, és ultravékony
- 6 gen i5 Lenovo E51 Laptopi5-6200u/8 gb/240 gb ssd
- 15.6" slim 40pin matt laptop LCD kijelző HD (1366 X 768)