Aktív témák
-
Borote
addikt
válasz AMD Power #45464 üzenetére
Az 5755 már nem szörnyű, csak a support problémás illetve GT540M és i5 már erősen throttlingol benne, de még az i3-ra is mondják. (A selejt alkatrészekről Polip szokott mesélni )
(#45465) B-L-A-C-K: az elvileg telefonálással papírozással megoldható, hogy két év legyen... elvileg viszont a garanciális ügyintézésükkel még mindig szokott probléma lenni.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
-
lakatostomi
tag
válasz AMD Power #44915 üzenetére
Hát igen, mindenki szeretné minél olcsóbban megúszni.
Amúgy nézegettem ssd-ket, tényleg egész jó áron vannak már, pl ez: kingston
Ez bőven elég lenne nekem, meg plusszba lenne egy külső hdd is ugye.
Abból mi igaz, hogy van oylan noti is, amiben egyszerre elfér az ssd és a hdd és semmit se kkell kioperálni belőle. 17"os notik között van ilyesmi? Csak mert érdeklődtem, de pl asus vagy dell 17"osokba nem lehet igy betenni, hogy bentmarad a hdd.[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz AMD Power #44836 üzenetére
azért a logoutra is gyakran jellemző a kognitív disszonancia által gerjesztett köd, ami rátelepszik a dolgokra. én g6-ot, akármilyen jó is a belseje, nem vennék, mert irgalmatlan szar műanyagokból van összerakva, a billentyűzete meg egy külön mese tud lenni némelyik darabnak. ha nem hurcolászod és folyton billentyűzet van rákötve, akkor talán, de akkor meg már asztali gép.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
lakatostomi
tag
válasz AMD Power #44836 üzenetére
Ez hp, nem inspiron. Attól függeltenül én most már mindenképpen emgvárom az új trinity/ivy gépeket, annál is inkább, mert talán a Ft is erősödni fog.
Notebokcheck alapján azért jókora különbség lesz a HD2000 és 4000 között, lehet az mellé általános használatra nem kell dedikált gpu és pár évig el is visz igy mindent.
Most nem tudom hirtelen, de egyenlőre csak i7 és i5-e lszerelt gépek jönnek júniusban igaz? Nyár végén meg az i3 pentium celeron. Jól tudom? -
runner 125
nagyúr
válasz AMD Power #44407 üzenetére
PB előbb csődölne be, mint a Toshiba. Toshiba millió egy terméket gyárt még, kizártnak tartom, h 2 év alatt a nullára csődöljön. Ha, ez mégis bekövetkezik valami csoda folytán, ilyen esetekben valamely más szerviz át szokta vállalni a garanciális ügyintézéseket.
(Samsung HDD-nél fordult elő mostnaság ilyen, Seagate vette át.)Egyébként mindenen ennyit szoktál pötsölni?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Borote
addikt
válasz AMD Power #44323 üzenetére
Élményindexre pont nem érdemes alapozni Más driver, más hőmérsékleti profil, sok mindentől függ, hogy mire hány pont fog járni.
A játékbeli különbség is szerintem driverekből adódik.Viszont amit linkeltem, azt nézd meg, hozzátartozik a G6 teszthez
(#44326) Speedy86: az is könnyen előfordulhat, bár a 6,1 és a 6,5 között talán nincs akkora különbség... (Hacsak nem logaritmikus a skála )
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz AMD Power #44311 üzenetére
A Z575 pont annyira műanyag, mint a ProBook (legalábbis a 4530s) Műanyag vázon fém borítás, ebben mindkét gép megegyezik. A ProBook talán egy picivel masszívabb
Az Y570-hez képest a zsanérok és a kijelző kerete volt említésre méltóan jobb. Illetve a +1 év garanicaAmúgy a legviccesebb, hogy a Z575 csak a Win7 árával drágább a G6-nál meg az L750D-nél, és azért anyagra érezhetően jobb.
(#44307) sirszevenap: maga a hardver még szép, hogy jó ennyiért. DE: ehhez hozzá tartozik a váz, amiben van, a hűtés, ami a teljesítményhez kell, illetve a garancia, ami az előbbiek problémája esetén szükséges. (Bár egy P6100 talán nem fog megsülni, de a GT540M-nek is elég jelentős a fogyasztása).
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz AMD Power #44311 üzenetére
Az eddig említettek közül a G6 a 'legműanyagabb'.
Innen, egy fórumos srác a hugának vitt egy olyat, sajnos 2 hónap alatt már az egyik egérgombja beesett.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
GaborGh
őstag
válasz AMD Power #44291 üzenetére
Kb. ugyanaz a kategória mindkettő külsőre, belsőre, megbízhatóságra, support és garancia tekintetében is, szerintem mindegy melyiket veszed, nem fogsz érezni jelentős különbséget, ...
Következő lépcsőfok a Z575 lenne, ahol minőség és teljesítménybeli különbségek szembeötlőek lennének.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz AMD Power #44275 üzenetére
Igen, pl. az is jobb vétel lehet, egy Series 3.
De, ha már 140k körül jársz, kicsit megtoldod, s E-sata-val, jobb VGA-val, sokkal jobb minőségben már megkapod a sokat ajánlott Z575-öt.
-
-
Borote
addikt
válasz AMD Power #42791 üzenetére
Annak két oka lehet: egyrészt lehet mellé egy dedikált kártya is, és akkor tényleg két GPU van, illetve lehet szimplán elírás is
Szeretik odaírni, mert jól hangzik, hogy valakinek két GPU van a gépében Holott gyakran az 1 erősebb.Itt esélyes, hogy elírás lesz Vagy a dedikált kártya nincs odaírva, vagy a dual graphics az elírás.
Mondjuk ha nincs benne dedikált kártya, akkora baromira szar vétel. Amúgy sem jó, de úgy különösen rossz. Élőben nézted már?Ha minden jól van feltüntetve, akkor vagy HD 6540G2-t kellene írniuk, vagy HD 6520G + HD 6470M-et
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz AMD Power #41919 üzenetére
Most is van AMD-s gép ebben az ársávban, nem is értem, hogy miért ne lehetne 150 alatt a nyáron. Nem kell attól félni, hogy olyan hatalmas beragadt Llano készletek lennének, mert folyamatosan arról szóltak a hírek, hogy nem is tudják kielégíteni az igényeket.
(#41920) jeni: egy frissítés sosem árthat Bár ha működik minden rendesen, szerintem az élményindex a legkevésbé lényeges dolog.
Az iHD3000-re tényleg ennyit szokott adni, nagyjából egy szinten van a Radeon HD5470M-mel[ Szerkesztve ]
-
szörnyeteg77
tag
válasz AMD Power #41392 üzenetére
hehe,mert én is azért cseréltem le lapiért. Hiányzik a jó öreg asztali pc és a nagy monitor. Most meg sokat veszekedünk a laptop miatt. Azt mondja mindig a lapival foglalkozok és nem vele. Jóformán akkor laptopozok mikor dolgozik,főz,epilál,hajat moss,meg ilyesmik! Bajok vannak az új laptopom miatt.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz AMD Power #41289 üzenetére
Igazából jó vétel lehetne, mert szinte ugyanaz a hw található ebben is így a teljesítményükben lényeges különbség nemigen van. Csak sem itt nem ajánlják, és a szervizes ismerős srác is azt mondta, hogy - bár a szervizháttér jó - ha nem akarom gondot, ezeket elkerülöm, mert sok megy vissza (és hangsúlyozta, hogy az utóbbi időben minden DELL noti esetében el lehet ezt mondani). Na, ez alapján - nekem - elment a kedvem a DELL-től. INTEL vonalon CPU meg alaplaphibával vittek vissza több notit is.
-
szasanyi
félisten
válasz AMD Power #41241 üzenetére
Nem ilyet néztél véletlenül? HP ProBook 4535s LG863EA
Darvak: igen értem, én de szerintem akkor is minősíthetetlen, amilyen minőségű termékek vannak még 150k fölötti kategóriában. Éppen ezért néztem a fentit, talán az nem olyan hitvány. Azt nem tudom, hogy a HP garancia milyen... erről esetleg vmi infó, tapasztalat van-e?
-
félisten
válasz AMD Power #41243 üzenetére
Utólag összehasonlítva két teszt játékos részét, nincs is nagyon különbség a kettő között. Hogy külsőre mi tetszik, az meg egyéni szájíz kérdése - nyilván ha nem tetszik, akkor nincs mit tenni.
Acer-t nem néztél? (bár ezért lehet, hogy leharapják a fejem.)"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz AMD Power #41240 üzenetére
Szerintem megéri az erősebbet venned. Viszont vedd figyelembe, ami a laptopkalauzos Toshiba L750D-16K cikk játéktesztes részében szerepel (idézem):
"Érdekes volt számomra az is, hogy a HP Pavilion G6-ba szerepelt ugyan azon VGA körülbelül 30%-al gyöngébben teljesített."
Szóval én inkább hanyagolnám ezt a HP-t (G6 teszt a Laptopkalauzon), és helyette más gépet választanék... mondjuk Toshiba-t, vagy Acer-t. De ez én vagyok...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
AMD Power
titán
válasz AMD Power #41240 üzenetére
Grafika terén az alkalmi játékosoknak nem lesz többre szüksége a Radeon HD 6540G2-nél, közepes részletességgel a modern játékok is szépen futottak.
"Az AMD A6-3400 processzora a Radeon HD 6470M grafikus kártyával korrekt teljesítményt kínál még alkalmi játékhoz is,
Ez a mondat azért elég biztató. Mind a GPU mind a CPU ugyan az lenne mint az általam kinézet gépben. Csak ez mondjuk egy ProBook!
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz AMD Power #41219 üzenetére
Ezek úgyis csak benchmarkok, a valós játékok alatti fps teljesítményre nem ad releváns információt.
Logout blogokban kell teszteket keresgetni, v még neten utánanézni.Az anandtech-en megtalálod a 6520G játékbeli teljesítményét. Browse Mobile Benchmarks fülnél választhatod l(ow-medium-highÖ milyen szintű beállításra vagy kíváncsi, na meg alatta lévő fülön a játékok listája szerepel.
Aztán keresni kell 6540G2 eredményeket ha meg akarod tudni pontosan az eltérést.
Ha így nem találsz, akkor laptop modell típúsok tesztjeire kell keresni, amikbe 6540G2 van. Az a notebookcheck-en fenn szokott lenni.Nade a 2 linkelt gépedbe egyikbe ez van:
6520g
a másikban:
6540g2
Az oldalak legalján mindig megtalálod: Notebook reviews with xxxxxxx graphics card: és 1 listát. Így könnyen kereshetsz modellek tesztjei után is a kérdéses gpu-val. -
B-L-A-C-K
titán
válasz AMD Power #41219 üzenetére
Most végül is mire használnád? Ha játékra is kell és 150 ezer a keret, akkor én azt mondom ne sajnáld azt a plusz 10 ezret és vegyél egy Lenovo z575Am notit, ha hosszabb távon tervezel ez jó választás, minőségi gép, jól anyagokból összerakott. Vagy ha nem sürget a vétele várj pár hónapot míg megjelenik a Y580, a Y570-esek ára lemegy és vegyél egy olyat...
szasanyi: Asusba "K" szériás notikkal szokot gond lenni, Dell-ben pedig az Inspiron gépekkel, szóval azért hallhattad ezt. Ezeket a típusokat kerülni kell annyi. De persze akármilyen fajtát veszel minden elromolhat...
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz AMD Power #41215 üzenetére
Aha, mert te 6540G2-t hasonlítod egy másik 6540G2-höz
Több 6540G2 felállás (konfig) is létezik, mint láthatod!!! (amúgy szerintem elírás nem +7450M, hanem +6450M van a 6520G mellett!)
MOD: De tudod 160-ért van 6720G2-vel szerelt A6-3400M-es Lenovo Z575AM!!
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz AMD Power #41209 üzenetére
G6 nem a legjobb minőségű noti tudtommal. LLano gépet keresel, Toshiba L750-et nézted már?
gpu benchmarkok
MOD:
gaming
Browse Mobile Benchmarks[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AMD Power #40451 üzenetére
Nem rossz darab, de a külsejéről már leírtam a véleményem. Persze ebben az árkategóriában kompromisszumot kell kötni (én is fogok) - mindenki maga dönti el, hogy miben. Élőben láttad már?
ITT tudud összehasonlítani a GPU-k teljesítményét, ITT pedig olvashatsz a választott megoldás előnyeiről/hátrányairól.
Asszem' nekem az A6-3400M integrált 6520G-je is elég lesz. Anandtech tesztjében az A8-3500M-es 6620G elég jól teljesít, az A6 olyan max. 20%-kal lehet lassabb.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
szasanyi
félisten
válasz AMD Power #40419 üzenetére
Ha az tetszik lehet érdemes ránézni erre is. A "körítés" elmarad pici a ProBook-tól, de a többi megér egy misét.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz AMD Power #40330 üzenetére
Notebook.hu üzleteiben van egy halom gép mindig kirakva, ott is próbáld meg...
PrometheusX: Erről a típusról megmondom őszintén nem tudok véleményt mondani mert még nem volt alkalmam kipróbálni, sőt még nem is láttam. De ha már 17-eseket nézegetsz akkor ezt biztosra tudom ajánlani: Lenovo G770AM...
-
-
félisten
válasz AMD Power #40330 üzenetére
Passz, talán a Laptopszalonban. Én az Árkádos MM-ben néztem.
Hmm... Most, hogy jobban belegondolok, lehet hogy inteles L750 volt, amit megfogtam - bár valószínűleg külsőre megegyezik az AMD-ssel.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AMD Power #40278 üzenetére
Kicsit persze túloztam, de első érintésre érthető a dolog...
A Toshiba szerintem sokkal jobb. Igaz, hogy fényes felületű, de érzésre egyértelműen jobb összeszereléssel bír. A billenytűzetre is igaz ez: alig horpad, és jól jár. Az egyetlen furcsaság számomra a nagy (!) felületű, lapos gombok, amit persze biztosan meg lehet szokni. Egyedüli negatívum szerintem a burkolat horpadása nyomásra, illetve még hogy sima usb-n kívül nincs se usb3, se esata (már ha ez számít)."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz AMD Power #40263 üzenetére
Volt hozzá szerencsém élőben. Az hagyján, hogy a billentyűzet hagy maga után némi kívánnivalót, de a bill. körül lévő, belső műanyag olyan szinten gagyi, hogy az IKEA-ban kiállított bútorokhoz használt mű-notik szintjét közelíti...
-
Borote
addikt
válasz AMD Power #40147 üzenetére
[GONOSZ]Akkor inkább vedd a Brazos-os Asus-t Ezzel a 40144-el mondjuk megleptél [/GONOSZ]
Toshiba viszont jó lehet Érdemes megnézni azért a Samsunggal együtt mindkettőt.
(#40140) JColee: Programozni i7 kell mekkora az a programméret amúgy, ahol számít, hogy mondjuk nem 10 hanem 7 perc alatt fordítja le?
[ Szerkesztve ]
-
HPAA
őstag
válasz AMD Power #22145 üzenetére
akkor marad a notebook szerintem , ha már amúgy is meg van szokva a 15" , jobban belátható , ez esetben szinte tényleg bármi megteszi /az e-350 -től ameddig a pénztárca bírja/
kollégám feleségének voltak hasonló igényei , csak rosszul tolmácsolta kollégám , hogy netezget , aztán kiderült hogy web-böngészős játékok ...
...aztán jött a ram-bővítés
************* censored
Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Akciókamerák
- Elektromos autók - motorok
- Microsoft Excel topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX G17 17.3
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
- ÚJ Lenovo X1 Nano i7 4,6GHz/16GB RAM/1TBSSD 2K IPS matt LCD/5G modem ultrakönnyű, és ultravékony
- 6 gen i5 Lenovo E51 Laptopi5-6200u/8 gb/240 gb ssd
- 15.6" slim 40pin matt laptop LCD kijelző HD (1366 X 768)