- Házimozi belépő szinten
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Aktív témák
-
Borote
addikt
válasz tomeedey #40023 üzenetére
Ha valami olcsó, az nem véletlenül olcsó. Vérpisti látja i7, VEGYÜKMEEEG, aztán megsül a gép. Gyatra a garancia, abból is csak egy év van. Ezt 25 ezer forint 3 évre bővíteni.
Így működik ez, tőlem azt veszel meg, amit akarsz
Ráadásul ennek semmivel sincs jobb teljesítménye játékok alatt, mint egy i3+GT540-nek vagy A6+6650M-nek, cserébe simán elvérezhet a hűtése a gépnek, és throttlingolhat, ami játék közben viszont nagyon érezhető.Én elmondtam ezt többször is, ha elhiszed, elhiszed, ha nem hiszed, nem hiszed.
(#40025) ExtremeClock: ha el akarod adni a processzorát, tényleg megéri
-
rizso
addikt
válasz tomeedey #39814 üzenetére
Nekem az új Dv6-szériából csak egy i3-2310m+6770m verzió volt, de már az sem volt a leghűvösebb és leghalkabb gép. Egy i7 gondolom még tovább fokozná a melegedést és a hűtéssel járó zajt.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Dorottya
csendes tag
válasz tomeedey #39807 üzenetére
tomeedey, most megkérdezném, hogy miért van neked szép lányos géped, de nem akarok kényes pontokra tapintani
Így inkább csak az lenne a kérdésem, hogy milyen a processzor? Mert a google magyar oldalt erről nem adott, így nem látom, itthon milyennel hozták be, a többi gép meg 2 Gb, rosszabb merevlemezes..
Szerkesztek, mert már írtál - mennyivel 100 alatt?[ Szerkesztve ]
-
Dorottya
csendes tag
válasz tomeedey #39791 üzenetére
tomeedey, nekem megérné, sajnos az előző laptopomat ellopták, s fél éves alig múlt, így elég közel van ez a két nagyobb kiadás, hogy nagyon árérzékeny legyek Sajnos várni sokat nem tudok, szükségem van a gépre az egyetemhez.
Esetleg lenne valami tipp, hogy hol keressek? A legtöbb olyan webshop kínálatát már átfutottam, akik bevallottan ezzel foglalkoznak, ott nem is volt hasonló kvalitású gép sem.. Vaterán ugyanez, vagy teljes áron, vagy tönkrement aksi, be se kapcsol, egyéb nyalánkság.Homályosítsatok fel: felhasználóként mi a különbség a Intel® Celeron® Dual-Core™ B800 (1.50 GHz) és a Intel Pentium B950 (2 x 2,10GHz, 2MB Cache)?
-
rizso
addikt
válasz tomeedey #39797 üzenetére
Az a gép terhelés hatására tuti megközelíti a 100°C-ot...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Borote
addikt
válasz tomeedey #39791 üzenetére
Mi alapján mondod, hogy gyengécske lenne? A GT525 kemény 10% órajelben tér el a GT540M-től, semmi másban. Memória is DDR3, sávszél is ugyan az, kizárólag az órajel alacsonyabb. Ha lenne pl egy DDR3-GDDR5 különbség, az már jelentős lenne, de így nem nagy a differencia.
(#39792) ExtremeClock: amire ő használja, arra használom én is a T60-amat, amiben egy T2400-as processzor van. 1,8GHz... Yonah... és még ezzel is használható Ehhez képest az a processzor egy álom lenne
-
rizso
addikt
válasz tomeedey #39780 üzenetére
200k körül már találsz nagyon jó gépeket a használt piacon. Ahogy nézegettem van jó pár korrekt gép i7-es procival...
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz tomeedey #39771 üzenetére
Igazából 200k körül én nem nagyon tudok olyan gépet, amit i7-tel árulnak, és azt mondanám, hogy nyugodtan vedd meg
Ennyiért i7-es procival Asus K53, Dell Inspiron N5110, Acer 5755, illetve Toshiba L750 van.
Az első 3 közül egyiket sem ajánlanám jó szívvel (pl anyagminőség, hűtés - de a Dellnek legalább jó a supportja), főleg nem 45W-os processzorral - hosszú távon félő, hogy hamarabb adja meg magát valamelyik alaplapra forrasztott chip. A Toshiba L750-ről pedig nem tudom, hogy hogy bírná a hűtése az i7-tet, de én nem biztos, hogy ezért a gépnél adnék ennyit - 50-80 ezer forinttal olcsóbban egy jó gép, de ebben a kategóriában már nem ajánlanám. Ugyan ez igaz a Samsung NP300-ra is.
Munkára fogod használni? Mert akkor megérheti többet is rákölteni, és venni egy PrecisionHa a hűtést szeretnéd tesztelni, akkor bármilyen processzorterhelő alkalmazás jó (AIDA stressz tesztje, prime95), illetve ha ezzel párhuzamosan GPU-t is használnál, akkor egy Furmark-ot is elindíthatsz mellé.
Ez persze az én véleményem, nyilván ezek közül is sok elmegy i7-es processzorral és nem lesz semmi baja, max throttlingol játék közben, de jóval nagyobb az esély a meghibásodásra, ezért jó, ha ezt tudod. Ráadásul ez pont nem olyan probléma, ami egy hét vagy hónap után jön elő.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
válasz tomeedey #39733 üzenetére
Le fognak róla beszélni de szerintem számodra ahogy nézem az alkalmazásokat szükséged van az i7-re mivel jóval hamarabb,kész egy konvertálás real-time vágáshoz meg elengedhetetlen szinte a nagyon erős proci.Nekem vágás terén, az i3 és i7 között ég és föld volt a különbség.
Aktív témák
- ASUS ROG STRIX G17 17.3
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
- ÚJ Lenovo X1 Nano i7 4,6GHz/16GB RAM/1TBSSD 2K IPS matt LCD/5G modem ultrakönnyű, és ultravékony
- 6 gen i5 Lenovo E51 Laptopi5-6200u/8 gb/240 gb ssd
- 15.6" slim 40pin matt laptop LCD kijelző HD (1366 X 768)