Hirdetés

Aktív témák

• Borote

addikt

válasz FuRiONight #41389 üzenetére

Szia!

Én is megkérdem, hogy pontosan mi az, amire szeretné majd használni a gépet? Játék, nagyüzemű videokonvertálás lesz? Lehet, hogy elég lesz neki egy iHD 3000-rel szerelt gép is, vagy egy dedikált kártya nélküli Llano-s.
    Illetve pontosan mire kell az erős hardver? Sokan úgy érzik, hogy ha most nem vesznek bivalyerős gépet, azt 3-4 év múlva már nem is tudják majd használni - ez egyáltalán nem igaz. Egy mostani i3-as processzor bőven elég szinte minden alap feladatra, böngészés, szövegszerkesztés, de még képet is elszerkesztgethet vele. Filmezés, böngészős játékok pedig meg sem kottyannak neki.
    Viszont ha hosszútávra lesz a gép, sokkal érdemesebb jobb minőségűt venni, mert hamarabb fog az anyag elfáradni, mint a hardver (természetesen a hardver már egy év múlva elavult lesz, de ha ezen túlteszitek magatokat, akkor nem lesz vele gond. Én egy 5 éves gépet használok, és még ez is elég).

Nade, az alábbi gépek állnak rendelkezésre ennyiért: Toshiba L750D (nem piros), Samsung NP300V5 (ugyan nem piros, de narancs), esetleg Lenovo B570 vagy G570, illetve hosszú (és olcsón bővíthető) garanciával Fujitsu A531, aztán nézhettek még ThinkPad Edge-eket (2 év garanciabővítéssel érdemes, de úgy meg gyengébb lesz a hardver... viszont van esély piros gépet találni).
    Kicsit drágábban vannak piros IdeaPad-ok: Z570, Z470-ből is talán van piros, rózsaszín biztosan :D
    Illetve kicsit drágábban, viszont játékra is kifejezetten alkalmas hardverrel: Lenovo Z575

(#41422) ryz: elírás lesz :) de igazából mindegy is, mert ha DDR3-mal lenne, akkor pedig több számolóegység lenne benne, teljesítményre pedig nagyjából ugyanott lenne.

(#41426) whYz: hány colos gép kell? Illetve grafikai munkára mennyire kell 'jó' kijelző? Tudom, bután hangzik a kérdés, de fontos a színhelyesség? Mert a TN-es gépek grafikára kb pocsék kijelzővel rendelkeznek :(
    Felbontás alatt legalább 1600*900-at értenél? (15"-ban csak Asus N55 van ennyiért, i5-tel is megkapod talán... i7-tel meredek választás :D)

(#41427) Bati71: jó gép, teljes mértékben ajánlott :)

[ Szerkesztve ]

Aktív témák