- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Aktív témák
-
Coolby84
tag
válasz
DevilHunter #8154 üzenetére
hi!
Én is hasonló összegben kerestem gépet mint te... és igen hasonló feltételekkel is. lehet itt sokan megköveznének, de egy Acer Travelmate 5520g-t választottam.
ha érdekel itt olvashatsz róla kicsit. Olyan 153e körül lehet megvenni a legolcsóbb helyek, ez műszaki áruházakban biztosan több valamivel...
-
Coolby84
tag
beírom ide is, a dell notebook-os fórumba is bedobtam...
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy egy Dell Inspiron 1501-es laptopba, amiben most a legkisebb (TL-50) Amd turion x2 proci van, abba mit lehet maximum beletenni? mekkora porcit, és ennek jelenleg mekkora a költsége? mostmég tutti elég lenne, de megfontolandó, hogy a jövőben mit lehet még kihozni a masinából...
azt írják, hogy a chipkészlet Ati x1150 (én azt hittem ez csak a videokarit jelöli, de ezek szerint nem...)köszönöm a válaszokat!
-
Coolby84
tag
válasz
#16820480 #7471 üzenetére
köszi a segítséget... szóval a videokari az egyik kutya másik eb. a memória dolgában, akkor pedig még talán a Dell-turionos is a jobb... Akkor csak a proci gyengébb, viszont a 3 év gari talán fontosabb, mint egy kis plusz teljesítmény... főleg, hogy nem a teljesítmény miatt veszem...
-
Coolby84
tag
válasz
#16820480 #7469 üzenetére
Sajnos sejtettem, hogy nem fogja kibírni
Nem igazán tudom eldöteni mi legyen. A Hp mellett szól a jobb proci, meg 667Mhz-en mennek a memóriák.. A Dell mellett pedig a jobb videokari, és azért nem utolsósorban a 3 év gari. plusz a dell-en több az usb. hoppp hoppp, most nézem, hogy a Dell-ben csak 333 Mhz-en mennek a memóriák, lehet ez?
innen veszem:
http://www.extremdigital.hu/product.php?productid=33642&cat=1138&page=1azért így amblock, ha a proci, meg a memória jobb, akkor a HP mellett döntök.
-
Coolby84
tag
NAhh kérdezek konkrétat, ha senki nem reagál a HP vs DELL hozzászólásomra
most olvasgattam a Dell inpsiron 1501-esről, és most nem tudom eldönteni, hogy 4 vagy 6 cellás aksival adják-e... Az edigitalon, ahol nézem azt írják 6 cellás az aksi, de valahol azt írják csak 4es van hozzá... mi lehet az igazság?
A HP 530-ashoz 4 cellás van azt tudom. De melyik bírná tovább? A DualCore T2300 vagy a Turion X2 TL-50-es eszik-e többet? Nekem az lenne igazán faja, ha mondjuk egy 2,5-3 órás buszutat kibírna mondjuk filmnézéssel, meg .doc, .xls- ben dolgozással... vagy erre esély sincs?
-
Coolby84
tag
válasz
#41133696 #7455 üzenetére
hát erre nem tudok válaszolni sajnos... egyébként az integrált kártyák jó része (lehet hogy mind?) a rendszermemóriát használja, és a dedikáltaknak van saját memórájuk (de lehet, hogy ezek közül meg nem mindnek?)
mindenesetre a mobile vga-kat itt össze tudod hasonlítani: http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafikkarten-Benchmarkliste.735.0.html
-
Coolby84
tag
Sziasztok!
Kezdek a végső döntés fele közeledni... Még egy uccsó versus kontra véleményeket szeretnék esetleg, hogy jobban át tudjam gondolni...
Az egyik laptop ez (HP530)
http://www.edigital.hu/product.php?productid=33188&cat=597&page=1#
A másik pedig ez: (DELL Inspiron 1501)
http://www.edigital.hu/product.php?productid=33642&cat=1138&page=1
Jöhetnek a szavazatok indoklással, előre is megköszönöm
-
Coolby84
tag
Köszönöm a választ...
bár most elbizonytalanodtam, mert az edigitalnál drágább az a dell gép, amiben 1 Gb helyett 512 Mb memória van, szóval lehet elírták az árát... pedig nekem az kell, hogy kijöjjön 120e+áfából...
-
Coolby84
tag
A korábban írt cuccaimra tud valaki reagálni még? valami megalapozott, kifejtett véleménynek jobban örülnék... köszönöm előre is
---->
HP 530 (Intel CoreDuo T2300E, 1Gb ram, 80 Gb hdd, 945 GM videokari...)
Dell Inspiron 1501 N (Amd turion64x2 TL50, 1Gb ram, 120Gb hddAti x1150 videokari...) -
Coolby84
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik laptop éri meg jobban? kb egy árban vannak...
HP 530 (Intel CoreDuo T2300E, 1Gb ram, 80 Gb hdd, 945 GM videokari...)
Dell Inspiron 1501 N (Amd turion64x2 TL50, 1Gb ram, 120Gb hddAti x1150 videokari...)
itt főleg a videókari és a processzorrol érdekel a véleményetek, meg a minőségről.
köszönöm előre is a segítséget.
-
Coolby84
tag
Sziasztok!
Nekem annyi lenne a kérdésem, erről mostanában itt nem esett szó, hogy mi a vélemény az AMD turion MK38 2200 Mhz procikról? Most nem a Core2Duo-val történő összehasonlításra írom, hanem például nálam alternatíva mondjuk egy CoreDuo T2130, vagy egy Celeron M 530, 540?
konkrétan pedig mi a vélemény az ASUS F5M-A051 - ez a turionos
x51rl AP015 - ez a Celeron M 540
x51 r AP268 - ez pedig a CoreDuo T 2080-as (őszintén mondva ezekkel a T20xx számokkal nem vagyok még tisztában, mi mi)
árban kisebb ingadozás van, de talán mindegyik belefér 150e Ft alatt...
-
Coolby84
tag
sziasztok!
Lenne egy kérdésem... ha veszek egy laptopot mondjuk kéz alól. és adnak hozzá valami lepecsételt nemzetközi gari papírt. Asus laptopról van szó. akkor a garival nem lesz gond? és mire kell figyelni a garilevélnél? mit néznek a szervízben, mi legyen meg, hogy átvegyék? mi a helyzet, ha ugyanez van Toshiba laptopnál?
-
Coolby84
tag
-
Coolby84
tag
Erről a laptopról mi a vélemény? MSI VR600X 240Hu
http://www.goodbuy.hu/szamitastechnika/laptopok/msi_vr600x_240hu/boltok.html
csak az fogott meg benne hogy 2 Gb mem van benne, és CoreDuo-s már... és ippen 150e alatt meg lehet kapni...
-
Coolby84
tag
köszi az infókat, de azért az autocad-nek nem tudom miért írnak ekkora gépigényt, mert ez túlzás... ugye autocad azért 2D-ben tervez csak, legalábbis amennyire én tudom, és amennyire a hölgy ismerősöm használja (lehet van már 3D-s része is). A másik pedig, hogy jelenleg neki egy 256 Mb memmel felszerelt, PIII 800 Mhz-es videókari nélküli (csak monitormeghajtó kárty van benne) gépen fut, amit anno 15e Ft-ért vásároltam, és nagyon szépen szerkesztget rajta...
nade, az lenne a kérdésem, hogy mégis mit érdemes, ha tényleg csak ez a 150e Ft a csúcshatár... sok laptopot látni már 100e körül, de annyira értek a sima gépekhez, hogy tudom, hogy azokból sok minden hiányzik... Első szempontból mire érdemes költeni? ne legyen centrinoM? legyen már coreduo, az sokat számít? vagy jók az AMD sempronok is? inkább legyen szarabb proci, de jobb videókari? vagy több memória?
én mondjuk annyit fontosnak tartok, hogy azért 1Gb memóriát tuszkoljak bele. az akármilyen proci van, az sokat dob rajta azért. és lehessen azért ugye bővíteni mondjuk 2 Gb-ra... /azt néztem, hogy ezt pl az Acer laptopjai alap áron is tudják/
szóval konkrét tanácsokat is várnék, és köszönöm a segítséget
-
Coolby84
tag
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy olcsókategóriás laptoból milyet érdemes venni, 100e-150e Ft körül. márka?
Proci a fontosabb, memória a fontosabb, videókari a fontosabb? hölgynek lenne, tehát nem jáccani fog rajta, de azért pl AutoCAD menjen rajta szépen...
tényleg szükségem lenne segítségre, mert elvesztem a sok adat között.
Megjegyzés: Nem tud valaki esetleg valakit, aki visszanyomná nekem az Áfát a két szép szememért?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tudományos Pandémia Klub
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest