- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
-
^Clown
addikt
válasz
Lipton #27424 üzenetére
Az árakról sajnos senki nem tud semmit. Nemrégen olvastam egy előrejelzést, miszerint a 329Ft-os euroárfolyam sem elképzelhetetlen. Szerény véleményem szerint tovább fog romlani a forint, és ez a szar helyzet legalább 1, de inkább 1,5-2 évig fent fog állni. Úgyhogy (szvsz.) arra ne számíts, hogy árcsökkenés lesz. Inkább áremelkedés.
-
-
^Clown
addikt
válasz
lecterdoctor #27384 üzenetére
Ha mindenképpen ezek közül szeretnél választani, akkor inkább a Sony. MSI-kre sajnos jellemző a gyenge anyaghasználat, és alulméretezett hűtés. A Sony jóval minőségibb cucc, de a supportról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen.
-
^Clown
addikt
válasz
Benthe1st #27377 üzenetére
Mintha korábban azt olvastam volna, hogy az N500-asok Magyarországra nem Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD-vel, hanem csak a sima 4500M-es videóval jönnek, tehát nem tud hardveresen besegíteni a videólejátszásba. Ennek érdeklődj utána.
Én a helyedben inkább az R61-et választanám, jobb és tartósabb konstrukció. Az N500-ra elég sok panasz érkezett.
-
^Clown
addikt
válasz
Benthe1st #27240 üzenetére
MSI-ből egy szériát tudok neked javasolni egyedül, az pedig a Wind széria (netbook). Azon kívül ne is keresgélj, vagy maximum a prémium kategóriában, már ha mindenképpen az MSI-hez ragaszkodsz. Igen, jól tudod: alulméretezett hűtés, és nagyon rossz anyagminőség jellemzi őket. Rossz anyagminőség alatt mit értek: haverom gépe alig 1 hónaposan recsegett-ropogott, szinte már attól, hogy ránéztem. Alig mertem a kezembe venni, azt hittem, hogy széthullik.
Válassz egy jó Toshiba-t, azzal jól jársz! -
^Clown
addikt
válasz
gergo19 #27190 üzenetére
Sajnos nem vagyok naprakész a mai laptop kínálatot illetően (pontosabban csak az olcsóbb kategóriában). Nézegesd a Lenovo SL500-asokat, vagy a Dell Studio-kat. Ezeknél a gépeknél találhatod meg szerintem a jó összeszerelés - jó felszereltség optimális egyensúlyt. Hp-kről viszont tényleg nem tudok nyilatkozni.
-
^Clown
addikt
válasz
gergo19 #27186 üzenetére
Szia! Én a helyedben az Acer márkájú gépeket nem választanám. HP-ből nyugodtan válogathatsz, csak két fajtáját ne: paviliont, és s-es gépet.
200K-t okosabban is el lehet költeni! Egy laptopnál nagyon fontos a support, és az anyagminőség, ezért inkább egy jó Dell, HP vagy IBM/Lenovo gépet nézz ki magadnak. Lehet, hogyha ebből a három márkából választasz, akkor ennyi pénzért nem fogsz tudni venni túl erős konfigot, viszont értékállóbb és tartósabb géped lesz, sokkal-sokkal jobb supporttal.(Fusi, Asus és Acer gépekre akár 1 hónapot, vagy többet is kell várni, mire megjavítják.)
-
^Clown
addikt
válasz
^Clown #26807 üzenetére
IBM ThinkPad R61e még ő is szóbajöhet, de a gyenge proci aggaszt egy kicsit...
-
^Clown
addikt
válasz
^Clown #26791 üzenetére
Lenovo 3000 N500 NS738HV
Az előző hsz-emben felsoroltaknak ez felelt meg a legjobban. Egy hátránya van, hogy nincs benne az árban az op.rendszer. Tudtok még javasolni gépeket, ami körülbelül ilyen tudású? Fontos lenne, hogy strapabíró legyen.(ez az N500-as sorozat tényleg nem lett valami jó?)
-
^Clown
addikt
Sziasztok!
Egy idősebb rokonom szeretne laptopot magának. Sorolom is gyorsan a kritériumokat:
-keret: 140K maximum (ennél semmiféleképpen sem lehet több)
-méret: 15,4" (ne kelljen erőltetnie a szemét)
-hordozhatóság: munkába vinné magával, így fontos a tartósság, a jó anyaghasználat, strapabírás
-fontos: jó minőségű, könnyen olvasható kijelző
-op.rendszer: az árban legyen benne a Windows Vista Home Premium
-felhasználás: internet, zene, film (akár az 1080p-vel is bírkózzon meg), szövegszerkesztés
-RAM: min. 2GB
-processzor: Core 2 Duo legyen lehetőleg
-HDD: legalább 160GB
-videó: jó lenne ha elboldogulna az 1080p-vel (játékra nem lesz használva)
-garancia: minimum 2 év
-megjegyzés: mobilinternetet szeretne mellé, ha tudtok valami akciós csomagot, szóljatok
-megjegyzés 2: részletre venné a laptopotAmiket eddig nézegettem: HP és IBM (Lenovo). HP-ből akár renew is lehet, ha meg lehet venni részletre.
Remélem mindent kifejtettemKöszi szépen előre is a segítségeteket!
-
^Clown
addikt
válasz
Darth_Revan #17577 üzenetére
Jajaj, kicsit elbeszélünk egymás mellett
Itt leírtam, hogy miért lenne fontos, és a 15,4"-os noti miért nem jöhet igazán szóba. Ebből a 160K nettó keretből (200K bruttó) tudom én is, hogy 15,4"-osokból már nagyon jókat lehetne venni
mod: ja oké, rendben
Melyik lenne az az MSI?
-
^Clown
addikt
válasz
Darth_Revan #17573 üzenetére
Azért lenne fontos a szubnoti, mert:
- hölgynek lenne, aki sokat fogja cipelni (a 15,4"-est egész nap még én is megszenvedem, pedig jó erőben vagyok), tehát a tömeg max. 2kg legyen
- örülne neki, ha lenne benne DVD-író/olvasó, bár próbáltam lebeszélni, mivel szerintem neki a legideálisabb a Wind lenne, dehát... talán ha meglátja élőben, beleszeret -
^Clown
addikt
válasz
Darth_Revan #17569 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a választ, elég nagy dilemma, hogy melyik legyen: a Dell vagy az MSI. Elég árérzékeny az illető, akinek lenne, azért is ragaszkodunk ennyire a 160K nettóhoz.
Ez meglep, hogy az X3100 tudja az aero-t, viszont az mégjobban, hogy csak low-ban menne mondjuk a Vice CityDe ha ez van, hát ez van! A GMA 950 is tudja az aero-t, ez durva nagyon! Akkor a kis MSI Wind is vinné...
(egyébként a Wind is szóbakerült, mint lehetséges alternatíva)...
-
^Clown
addikt
válasz
spyduck #17568 üzenetére
Mármint mire nem alkalmas (mert elég sok mindent felsoroltam
)? Sajnos a keret, és a noti mérete is adott (keretben esetleg 10-20K plusz bejöhet, de nem valószínű, inkább a 160K-ból kéne valami okosat kitalálni). Köszi a választ az előzőre, és előre is köszi a most feltettre
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Dell Vostro 1310 L FD-ről mi a véleményetek: [link] ? Továbbra is szubnotit keresek maximum netto 160K-ig (12,1"-13,3"), szempont a garancia, illetve a tömeg (max. 2kg-ig). Felhasználási terület: internet, film, szövegszerkesztés, zene, illetve régebbi játékok, pl. GTA Vice City, GTA San Andreas, GTA III, Unreal Tournament, szóval tényleg régebbiek. Lehetőleg 2Gb RAM legyen benne, mert Vista futna a gépen, a videokártya tudja az Aero-t (jó kérdés, hogy az x3100 tudja-e...). Köszi a válaszokat, illetve az ötleteket!
u.i.: az eddig felmerült lehetséges ellenfél: MSI PR210X-070HU
-
^Clown
addikt
válasz
Rabbitf_24 #17535 üzenetére
A FuSi-knak elég rossz a híre (a legtöbbet meghibásodó géptípus), én pl. nem vennék, az biztos. De ha benézel a FuSi topicba, akkor hátha van olyan, aki ilyet használ, és tud mesélni a tapasztalatairól. Érdemes megpróbálni ezt az utat is.
Gépajánlást pedig az igazán komoly szakértőkre bíznám! Nemsokára válaszolnak neked is, meg nekem is -
^Clown
addikt
válasz
Rabbitf_24 #17532 üzenetére
Ha vállalod a FuSi-val a rizikót, akkor szerintem megéri. De kompromisszumokra kell számítanod... (melegedés, összeszerelés minősége, stb.). Mennyi garival adják?
-
^Clown
addikt
Igen, az Acerekkel szemben nekem is elég nagy fenntartásaim vannak... Most, hogy kicsit komolyabban utánatúrkáltam a dolgoknak, nagyjából leszűkült a kör. Marad a már említett MSI: [link], Dell a maga 160 nettójával már kicsit húzós, de szerintem megéri: [link] , plusz még ez az ASUS F9E-AP124 : [link]. Mit gondoltok, melyik képviseli a legjobb ár-érték arányt?
-
^Clown
addikt
válasz
^Clown #17528 üzenetére
Még ezt ajánlották figyelmembe: Acer Aspire 2920Z-4A3G25Mi . Acer termékekről nincs valami jó véleményem, viszont jó árban van, nem rossz a design (MSI szerintem szebb), viszont jár hozzá op. rendszer, ami nem elhanyagolható.
-
^Clown
addikt
válasz
tuskooo #17527 üzenetére
Az MSI Wind abszolút nyerő lenne, mert nem lenne komolyabb igénybevételnek kitéve a gép, maximum régebbi játékok mennének rajta (GTA III, esetleg Vice City), amúgy net, office, zene, film. Ami igazán fájó, az a beépített DVD-író/olvasó hiánya, az fontos lenne, pont ezért keresek szubnotit. De ez a 210-es nagyon jónak tűnik, főleg ennyi pénzért. Már csak azt kéne kitalálni, hol árulják részletre. De még várok, hátha van még valakinek ötlete, milyen alternatívák jöhetnek szóba a 210 mellett.
-
^Clown
addikt
Üdv! Szubnotit keresnék, maximum 150K-ig. Az MSI PR210X-070HU versenyzőn kívül van még más ebben a kategóriában?
Köszi a választ előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest