- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Alex91 #19499 üzenetére
Valamivel könnyebb nyílván, de nem csak a hűtésen van a hangsúly.
De érted, ha nem képesek rendesen hűteni/megépíteni egy rendszert, akkor mégis miért tesznek gagyibb gyártók 150e ft-os gépbe c2d-t meg dedikált vga-t.. Ja, csak olcsó legyen, a többi mindegy.
De mi is a problémád tulajdonképpen? -
harry
veterán
válasz
Alex91 #19496 üzenetére
He? A már sokszor említett három márka (adott típusainál) az "olcsóbb" kategóriákban is minőségibb anyagokat használnak, jobb hűtés, tervezés, de ezekért cserébe kisebb teljesítményt kapsz. A gagyibb gyártók meg belerakják a sz@rabb házba az erősebb procit, vgat, az, hogy nem lehet hűteni rendesen, és a sok műanyag megolvad, stb, az mellékes. Ez az olcsóbb kategória. De úgy 250 fölött már képesek ezekre is figyelni, legalábbis az Asusnál így van (acer meg fu-si-nál azért kétlem, hogy így lenne). Hozzátenném ezeket mind a topicban leírtak, és mások tapasztalatai alapján mondom, csak összefoglaltam.
-
szabtm
csendes tag
Sziasztok
Kinéztem magamnak ezt a Dell szépséget és kiváncsi lennék kinek milyen tapasztalatai vannak vele kapcsolatban
DELL Inspiron 1525-97081 STREET ára 189900
15.4" WXGA 16:9 GlareType, 1280x800, Mobile Intel® Core2 Duo T8100 (2 mag,64bit)
2100 MHz, Intel® 965GM, 2048MB 2db 1024/667MHz, 250GB 5400RPM SATA, 8x DVD+-RW DL drive, Intel Graphics Media Accelerator x3100, FreeDOS, 4800 mAh (Lithium-ion), 357 x 256 x 37mm, 2.7 kg
Wireless 802.11b/g: Vezetéknélküli hálózati vezérlő. Elméleti sebessége 54 Mbit/sec.
10/100mbps LAN, 4in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, ExpressCard slot, FireWire I-link, HDMI, S-Video, USB 2.0 (4db), VGA monitor, Webcamera(beépített), Wireless 802.11b/g,
36 hónap garanciaKöszönöm
-
harry
veterán
válasz
hardkris #19493 üzenetére
Hát ennyi pénzért és 5 évre szerintem nem érné meg egy n200, akkor inkább megtoldom picivel, és ha valamivel gyengébb, de akkor is inkább R61-et vennék (mivel strapabíróbb, jobb anyagokból van összerakva, ott a roll-cage, meg egyebek) pl [link]. Szerintem érdemes lenne maradni az integrált kártyánál. Miért kellene komolyabb?
Turionról: [link]
Penryn: még nem néztem utána, de gondolom a sorozatszámból (mint pl T8100, stb). Itt megnézheted: [link] Na, a T8100 pont az, a legkisebb.
-
hardkris
csendes tag
Igen azt olvastam fentebb a procikról, de ott nem esett szó az Amd-s összehasonlításról, ha jól emlékszem. Inkább csak a sima celeronos, a core duos és még röviden a core 2 duoról.
Engem az érdekelne (ahogy írtam) hogy az Amd Turion X2től akkor biztos hogy érdemesebb az Intel C2D-t választani? És miért?
És a C2D állítja a sebsségét, igaz? A "régi" sima Celeron nem, ugye? Jól értettem?És azt hol nézhetem meg hogy Penryn magos-e? Mert ezek a hirdetések nem olyan részletesek, hogy ilyen adatokat is feltüntetnének.
Nekem egyetemre kellene, 5 évre és ezt szemeltem ki magamnak:N200
Én is tervezem h veszek hozzá +2év gari kiterjesztést valamint +2GB ramot!Vélemény?
-
FerNandor
őstag
Hahó!
Újabb kis kirándulást ejtettem meg a pécsi electro w-be.. és ezt találtam:[link]
Most ez a proci csak core duo, ugye? és 1, 8GHz? Amúgy erről a fajta dellről mik a tapasztalatok?Esetleg tud valaki ajánlani egyet jobb procival, de kb ilyen többi paraméterrel??
Neten nem találtam ilyen gépet sehol? Mitől ilyen "olcsó"??Esetleg nem 17collosban hanem 15-ben, max 210-ig? ilyen vga-val. Én nem találtam ilyet és nem is értem, miért ilyen olcsó ez...
A 8600GT-k akkor még sz@rakodnak vagy mi van most velük?
köszi, üdv -
harry
veterán
válasz
parandroid #19480 üzenetére
Csúnya, mint pixeles, recés, homályos, olvashatatlan, torzult?
Esetleg erről tud valaki mutatni egy screenshootot?Mert azért akkora felbontásban olvasgatni a fórum hangyányi betűit nem lenne nagy élmény, de ha több virtuális géppel dolgozok, akkor könnyebb átlátni őket.
-
Balind66
csendes tag
Üdv!
Tanácsot kérnék laptop ügyben.
Hosszas keresgéléssel és utánajárással kb erre a két típusra szűkítettem a dolgot.
[Lenovo 3000 N200]
[MSI EX600X-253HU]
Illetve szóba jöhetne még a DELL 1525 is de az ebben a tudásban drágább.
Az MSI termékeiről sajna nem sokat tudtam meg, a Lenovo viszont nagyon szimpi, az egyetlen bajom, hogy gyenge az Intel GMA X3100.
Nekem viszont grafikához, photoshophoz és 3D-hez kellene a gép, nameg persze kis játékra (persze nem Crisys).
160k nál többet nem nagyon tudok adni érte.Segítsetek ha tudtok, melyik a jobb választás, vagy van e másik ami hasonlóan nekemvaló
-
harry
veterán
válasz
hardkris #19479 üzenetére
Procikról volt szó, nem is olyan régen....
Core Duo bár erős, de elavult, hosszútávra nem venném.
Celeron hosszabbtávra is jó lehet, ha megfelel az elvárásaidnak. Még tudnivaló, hogy nem állítja a sebességét, mindig maxon megy, így többet is fogyaszt, és rövidebb az üzemidő.
C2D - szép meg jó, kissé költségesebb. Penryn magos javasolt.
Volt szó a turionokról és a többiről is bővebben, visszakereshetsz, találsz infót.Amúgy mire kell a noti (vga)? Vagy mrie nem lenne elég egy x3100? Garit meg pl a hp, lenovo notikra is lehet bővíteni 3 évre, szóval ez nem szempont.
-
hardkris
csendes tag
Kezdetben én is Dell párti voltam. Pontosabban az Inspiron 1525ös széria érdekelt de azok szinte mind, kivétel nélkül Intel GMA X3100as VGAval vannak szerelve
, ami sztem elég gyengus. Ettől nekem komolyabb kártyára lenne szükségem. Pedig megfelelő lett volna számomra, főleg a 3év gari
, de hát a vga nem utolsó dolog!
A Toshibáról meg nem sok mindent tudok. Mennyire megbízható, hol a szervize, milyen az alkatrész ellátottsága, mennyire melegszik stb. Szóval nem tudom.
De ha tudsz egy jó példát Dellben (vagy akár Toshibában) azt örömmel venném!Ja és a prociról vki valamilyan tájékoztatást?
-
harry
veterán
Lenne egy egyszerűbb kérdésem - egy 15.4"WSXGA+(1680x1050pixel) kijelzőt lehet használni kisebb felbontáson is, vagy hogy van ez az LCD-knél? Mert néha jól jöhet egy ekkora felbontás, de ha csak olvasgatok neten, stb, akkor jobb lenne egy kisebb, pl 1280*800.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Segítségeteket kérném hátha tud vki vmi okosat. Ezeket a gépeket keresem, hol lehetnek a legolcsóbbak?
Keret max 120.000ft, de ez tényleg max:
-Dell inspiron 1525
-IBM Thinkpad R61i
-Lenovo n200 -
hardkris
csendes tag
Hali,
Az AMD Turion X2 és az Intel c2d között mi a különbség? Sokkal jobb az Intel?Valamint még arra lennék kíváncsi hogy mi a különbség a Lenovo N200 és az R61 között? Gondolom az R61 komolyabb, de miben? Az N200as is van még olyan jó minőségű mint általában a Lenovo vagy az már egy alacsonyabb, alsóbb szintű kategória?
Mert én ezt néztem ki magamnak:[link]
Ja és még ehhez akarok venni +2GB ramot!
Mi a véleményed róla?Előre is köszi a válaszokat, véleményedet!
-
x_o_n
veterán
inteles c2d ,nekem egymagos amdm volt igy csak pont egy asus...de nem naon birta...vista alatt kriminális volt,xpvel viszont hasitott,de garis csere lett belöle.msi sem rossz,de eddig nekem a toshiba vált be legjobban minden téren,3év gari stabil,megy mint disznó
asus?hát 2 darab után meguntam 1ik 2hó másik 4hónap után gariba,szerviz..és sajna járt igy ismerösöm is...
-
Kimosable
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak ezt a notebookot. Szeretném megkérdezni, hogy ha van valakinek tapasztalata erről, akkor az milyen, és hogy jó-e ez a választás
Válaszaitokat előre is köszönöm -
rallye
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy laptopot: ASUS F5VL-AP011.
Erről kérdeznélek titeket, hogy mik a vélemények erről a típusról.
És hogy kb. ezért a pénzért mik jöhetnek szóba.Előre is köszönöm!
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek! Heteken belül szeretnék laptopot vásárolni, ezért elkezdtem nézelődni a hazai kínálatban. Mivel nem vetem meg az újabb játékokat, ezért olyan gépet szeretnék, amelyben legalább egy HD2600 teljesít szolgálatot, de ugyanakkor anyagminőségben, masszivitásban és szervízháttért tekintve is legyen valamelyest verseny ill. kompromisszumképes. Az anyagi keret nem elégséges a jó VGA-s üzleti modellekhez (felsőkategóriás Dell, HP, Lenovo-k kizárva) maximum 185k áll rendelkezésre. Ilyen paraméterekkel az alábbi 5 gépet sikerült találnom:
[MSI GX600PX-214HU]
[Toshiba Satellite A200-1S9-GE]
[ASUS F3KA-AP067]
[MSI GX610PX-059HU]
[Acer Aspire 5920G-6A3G25]A kérdésem pedig az lenne, hogy ebből az ötösfogatból melyiket tudnátok ajánlani hosszabb távra? Tapasztalatotok vagy ismereteitek szerint melyikkel járok a legjobban a teljesítmény és a minőség összhangját illetően? A választ előre is köszi
-
Haart
addikt
Kéne egy kis segítség. Kinéztem 4 bookot hosszas szelekciók után
Sztetek melyik lenne jó és miért? Vagy éppen melyiktől kéne félni.MSI EX700X-068HU
Asus F5SL-AP152
Asus M51KR-AP036
TOSHIBA Satellite A300-1ED -
Alex91
félisten
válasz
ArrayOfLilly #19399 üzenetére
Ebbol levonhatjuk a tanulsagot, hogy az Apple es az Acer utan a Dell is tud xart gyartani
!
-
Mev
csendes tag
válasz
phantomhu #19462 üzenetére
Itt találsz egy listát a videokártyákról: [link]
A Quadro NVS 140M egy elsősorban grafikai programokhoz fejlesztett videokártya, de kisebb felbontásban, közepes részletesség mellet probléma nélkül lehet játékra is használni.
Alapjáraton 50-55 fokos hőmérsékletet ír az everest, terhelve 65-75. Ami viszont lényeges hogy a processzorhoz hasonlóan képes változtatni az órajelét 3 lépcsőben (Standard 2D, Lower-Power 3D, Performance 3D). Ez számít a fogyasztásnál is.
Ha nem akarsz játszani vagy erőforrásigényesebb grafikai programokat használni akkor szerintem megfelel az x3100 is.
-
phantomhu
csendes tag
Hello
Egy Thinkpad R61 notebook-ot készülök venni, lehet kapni nvidia quadro 140m és intel x3100 vga-val, az lenne a kérdésem hogy quadro kártyának mivel nagyob teljesítménye nem melegszik-e/megy-e tönkre hamarabb illetve sokkal nagyobb-e a fogyazstása?
-
Mihi100D
csendes tag
Heloka!
mostanában szeretnek venni en es egy notit,gondolkodom a TP R500 -ason, vagy pedig egy R61-en! Az R500asrol nem nagyon talaltam itt semmit, nem is nagyon ajánlottatok meg senkinek.Miert?nem jo szeria vagy jobb az R61!? kb egy arban vannak ahogy nezegettem!
van valakinek tapasztalata vele?
konkretan ezt nezegettem:
TP R500,CENTRINO,Core 2 Duo P8400 (2266 MHz),2 GB,160GB/5400rpm,DVD±RW DL,Intel X4500 Integrated Graphics15.4" WXGA non glossy No Camera, Gigabit,Intel 5100 AGN (1x2),BluetoothFPR6 cell,Express Card + 4-1 Media Card,Vista Business 32/RDVD,1 year -
hardkris
csendes tag
Hali!
Procik közül: AMD Turion X2 vagy Intel Core 2 Duo az ajánlottabb?
Ugye az Intel? De nagy a különbség? (ja és nem a pumás AMDre gondolok) tényleg az sokára várható, érdemes rájuk várna ha tanévkezdésre (pulssz 1,2 hónap) kellene a gép? Köszi -
RECK
tag
válasz
Barett 50cal #19458 üzenetére
Hát az Inspiron széria alapjában véve a konzumer kategória egyik legjobb gépe.
Ha visszaolvasol, vagy rákeresel a keresőben, találsz pár véleményt róla.DE akkor már inkább a HPQ 8710w-t ajánlanám, mert sokkal, de sokkal minőségibb gép, arról nem beszélve, hogy nem kicsit erősebb.[link]
-
harry
veterán
válasz
lamasz #19446 üzenetére
HP vagy Lenovo inkább, esetleg inspiron, de a többi felejtős....
HP - akkor inkább egy renew típus, ebben már turion x2 van HPQ 6715b (GC012/GW375). Bár nem tudom mekkora külünbség van a Sempronhoz képest, majd a többiek többet is mondanak.
Lenovo - hát most amit hirtelen találtam az 125 körül r61e, de ezeken nincs tapipad, és egy n200-as 130-ért, core duo procival, de erről meg itt olvashatsz: [L:http://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek/hsz_19219-19219.html][link][/L [link] [link] -
Shongi85
csendes tag
-
RECK
tag
válasz
Barett 50cal #19450 üzenetére
Ha nagyon ragaszkodsz az XPS-hez, akkor itt mintha olcsóbb lenne.
De ha már Dell, akkor inkább Vostro
Egy picit gyengébb a videokártya, viszont minőségibb darab, mint az XPSArrayOfLilly volt olyan kedves és megosztotta velünk a tapasztalatait az XPS-ről: [link]
Tanulságos -
Barett 50cal
senior tag
Pl hol??mert én nem találtam rendeset
M1530as télleg nagyon jó lenne -
more
tag
Valaki tud olyan boltot ahol r61i böl van matt kijelzős 160k alatt?
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Barett 50cal #19442 üzenetére
A disztribútoroktól tudsz kérni egyedi konfigurációkra is árajánlatot.
-
lamasz
tag
Heló!
A minap megkért a barátom hogy segítsek neki Notebook vásárlásban. Mondom persze, mire gondoltál.
Erre ő : 120.000ft-om van rá. Ja mondom ki vagyok segítve
A lényeg hogy utána néztem mit is árulnak ennyiért és 6 gép maradt a listán :
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Nekem a procija miatt a Dell tűnik befutónak. De szeretném ha megmondanátok melyiket érdemesebb megvenni és miért? Illetve van-e valami más ajánlatotok ennyi pénzért?
Köszi
-
Shongi85
csendes tag
válasz
Barett 50cal #19442 üzenetére
Kérdés, hogy milyen nagy legyen, én M1330-at sose vennék, az csak arra jó, hogy villogni lehessen vele, játékra elég gáz, ami szerintem már elég jó és nem túl nagy az ez :M1530, ebben már elég jó a proci is.
Ha meg nem számít a méret akkor valami M1730as, de azok Magyarországon aranyárban vannak... -
bobsurf
őstag
Sziasztok!
Egy olyan laptopot szeretnék, amin fut a CS:S, Warhammer, Fifa 0X... Kb ennyi amivel jáccom.
Legyen megbízható és minél olcsóbb.
Mit ajánlanátok?Üdv,
Bob -
harry
veterán
Tegnap jártam a notebookstorenál, és megkérdeztem pár dolgot a renew HP notikról.
Ezeket a notikat szinte bármelyik országból kaphatják, így a lokalizáció is nagyon változó, legritkább esetben magyar (esetleg angol, de lehet spanyol, olasz, német, stb.). Ha a billentyűk elrendezése megfelelő (van 'elég' gomb), akkor elég egy sima átmatricázás.
Ez 2000ft (nem tudom, hogy csak a matrica ennyi, vagy meg is csinálják, azt hiszem utóbbi). Állítólag vannak elég komoly matricáik, amiken szinte nem is látszik, hogy csak egy utólag ragasztott megoldásról van szó (legalábbis a HP-szürke modelleknél így lehet, de láttam ott egy matricás Inspiront, ott azért látszott, de az a fehér szín megint más kategória).
A másik megoldás (pl. angol billeknél, ahol nincs meg minden betű helye), hogy cseréljük a billentyűzetet, amire 10000ft-ot mondtak.
Kérdeztem azt is, hogy mennyire gyakoriak a kiállítási darabok. Nos, külföldön, a legtöbb notit simán kibontják, megmutogatják az embereknek, de jóformán nem mennek semmit, de mivel újként nem adható el, mennek vissza a HP-hoz, majd jön hozzánk renew modellként. Amit mégis kiraknak, azok legfeljebb egy hónapig lehetnek kint, de elvileg nem lehet ügyfélnél (valami ilyesmit mondtak, ha jól értettem).
Operációs rendszerek, hát, az, ami rajta van, az esetek többségében Vista, ezt nem nagyon lehet lealkudni, komolyabb modelleknél lehetne variálni, de max ilyen 6000ft különbség lenne, szóval nem nagyon érdemes.
Garancia ugyan úgy egy év, ami bővethető, mint minden modellnél.Szóval én nem igazán látom hátrányát egy renew notinak, a fentiek alapján mindenki eldöntheti, hogy szeretne-e ilyet. Akinek esetleg kevesebb pénze van, de szeretne minőséget és teljesítményt is, annak ezeket ajánlom, pontosabban a 6710b szériát.
-
Barett 50cal
senior tag
Hali
Szerintetek melyik a legjobb XPS,ami árban,teljesitményben a legjobb?
Lecserélném az asztali gépem,és azért,mert tul sok minden gond van vele.
Játékra sokat szánnék,szóval azért, teljesitmény kicsit fontosabb -
Dying Fetus
tag
és akkro mgé1 kérdés vga kapcsban...
őőő ati x1350 aminek van 128bites memóriabusza de csak 9.0c meg shadermodel 3at támogat és a futószalagok száma 4+2 asszem
vagy geforce 8400 ami igaz h 64 bites de 8 futószalag ill directx 10 meg shader model 4...vagy úgy is megkérdezhetem h unreal 3 meg nfs carbonna vagy 800X600 vagy 1024X768as felbontás low-medium beállításokkal szeretnék néah játszoGATni....
a notebookchecken előbbre van az ati pedig kevesebb a pontja:S
-
magnum_pi
tag
Sziasztok!
Egy alég hülye kérdés merült fel bennem. Fogyaszt-e áramot a notebook töltője ha az nincs csatlakoztatva a notebookhoz de a konnektorba igen. Ugyanez a kérdésem lenne a telefontöltőkkel kapcsoltban is. Ki kell őket húzni vagy sem?
-
BB3nce
tag
Sziasztok!
Melyik lenne a legjobb notebook 140k-ért, max 150 de olcsóbbat is mondhattok.
Nem játékra kell, hanem photoshopra (nagyrészt). 15ös elég a photoshophoz vagy jobb lenne egy nagyobb kijelző?
ThxBence
-
hardkris
csendes tag
Procik közül: AMD Turion X2 vagy Intel Core 2 Duo az ajánlottabb?
Ugye az Intel? De nagy a különbség? (ja és nem a pumás AMDre gondolok) tényleg az sokára várható, érdemes rájuk várna ha tanévkezdésre (pulssz 1,2 hónap) kellene a gép? Köszi! -
cod2gamer
csendes tag
Hi!
Ismerősömnek kéne 2t kinézett és ezt a 2t pls véleményezzétek
ASUS F9E-2P124C vagy DELL Inspiron 1525-97080 BLOSSOM
Melyiket éri meg jobban és miért megbízhatóság, márkákról valami vagy ha tudtok jobbat kb ebben az árkategóriában és hogy hol röviden ennyi előre is kösz.
-
Zollee
tag
Az Adobe szoftverek közül mondjuk egy Photoshop-ot szeretnék azért használni, de arra sztem elég a Dell is. A mostani asztalim még szimpla 1 magos 3 GHz-es prescott-os 1 GB 400 MHz rammal. Azon éppen elboldogulok, de jó lenne ha nem döcögne azért annyira a történet. Sztem ezen a laptopon azért jobban kell majd menjen..
Azon gondolkodtam mikor a hsz-omba gyűjtöttem az adatokat, hogy a Dell-en több a multimédiás kimenet. Elvégre nekem jobban kell multira mint játékra.
A Dell-t fogom megvenni. Az msi a teljesítmény miatt csábított, de ez sem sokkal gyengébb. Meg nem vagyok hardcore gamer, szóval csak elleszek GF 8600 nélkül is..Thx a segítséget!
-
(Darkwood)
őstag
Most van egy Asus notebook-om, amiben van egy 8600M GS kari, DE szeretnék egy olyan 15.4" notebook-ot, amiben jóval erősebb kari van. Tudnátok ilyet mondani? A keret rá: 300-350K!
-
Zollee
tag
Az Inspiron jelenleg 187.200 Ft (C2D T8100, 2 GB DDR2 667, Intel X3100 VGA, 250 GB, 15,4" 1280x800, 10/100 LAN, kártyaolvasó, Bluetooth, webcam, IEEE1394, S-VIDEO, HDMI, 4 db USB, 6 cellás akksi, 3 év)
Az MSI jelenleg 208.291 Ft (C2D T8100, 3GB DDR2 667, GF 8600 M VGA, 320 GB, 17" 1440x900, 10/100/1000 LAN, kártyaolvasó, Bluetooth, webcam, HDMI, 3 db USB, 6 cellás akksi, 2 év)
-
T500
aktív tag
válasz
Dying Fetus #19424 üzenetére
Semmi különös, egy voszonylag fejlettebb, alapteljesítményű VGA, nekem ilyen van a gépembe, és egész jól elviszis az alapfeladatokat, meg az ilyen QUAKE 2 típusú átékokat, meg az újabbakat is. az X3100 az Intel VGA-k között nagy ugrás volt, de egy alapkártya.
Az NVIDIA 8400 is kisteljesítményű, de nem egy integrált VGA teljesítményét nyújtja, annál jóval erősebb. De a 64 bites memóriakezelés azért nagyon lefojtja, sajna.
Ha ez segít!
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html -
T500
aktív tag
válasz
philoxenia #19423 üzenetére
Semmi különös, ha valaki 200 000 Ft-ért akar notit venni akkor egyből a legszembetűnőbben a teremben legtöbb gépet tartalmazó márkát keznik el aánlani, az Amilo Pro már nem él, a készleteket árulják ki, ami még maradt. Szóval az amilo pro nem egy jó gép, mintahogyan amilo sem, vannak jó szériák, de ezt nem úgy kell érteni, mint az R osztálynál, vagy a Vostronál. Meg ilyen baromságokkal etették, hogy a Dell azért drágább, mert alapban ott a 3 év garancia meg ilyen f@szs@got. Ja meg a pavilion milyen ó mert 2 év a gari, nem volt feltűnő, hogy rajtuk maradt egy nagy kupac FuSi. Lenovoról Dellről egy szó sem.
Szóval ha valaki 200 000 Ftért akar gépet venni, és objektív a boltos, akkor elővesz még egy HP xxxxB-t, meg esetleg egy olcsóbb Vostrot, vagy egy R61-t, nem az Amilo Pro. Na hagyuk már a NOTEBOOK.HU-t.
Nem neked szólt, csak úgy általánosságban.
-
Brett apó
tag
Szubnotebook-ot szeretnék majd venni 1-2 hónap múlva max 160-ig.
Eddig kettőt találtam: 1. Imibácsi Msi MSI PR210X-070hu-ja
2. [link]ti melyiket ajánlanátok?? Vagy,ha van jobb is akkor szóljatok
-
Dying Fetus
tag
és akkor még1 kérdés..
intel gma x3100 vagy geforce 8400.... vagy egyáltalán milyen kaliberű vganak kell az elsőt elképzelni -
ArrayOfLilly
aktív tag
A fórum klassz.
Amit írtam, annak a magyarázatát is leírtam: nem vagyunk elegen, nincsen elegendő tapasztalat és az emberek ráadásul másmilyenek: a tapasztalataikat sokkal kevésbé osztják meg, mint amennyire kérdeznek.
És hajlamosabbak az érzelmi alapú reagálásra - ez hazai specifikum.
Ti ezen nem tudtok változtatni, hacsak nem osztotok laptopot, hogy sok tapasztalat gyűljön össze.
De egy angol nyelvű fórum közönsége egy 8-900 M fős angolul beszélő közösség, az ittenié jó esetben 15 M magyarul beszélő ember szerte az egész világban.
300 M csak amerikai, ahol ezek a dolgok sokkal inkább megfizethetőek (voltak eddig), ezzel nem lehet versenyezni.
Ez nem jóakarat vagy illemkódex kérdése - így jártunk.
A fórumot szeretjük, ahogy van.
-
Edy89
csendes tag
A jó döntéshez kellett az objektív, hozzáértő vélemény is, tehát köszönöm neked!
Nem nagyon értek hozzá ugyanis, amit tudok okosságokat azt itt a fórumban olvastam nagyrészét.
Már csak azt remélem nem lesz túl nehéz felhúzni rá az XP-t, már annak is utánalestem de az ördög nem alszik..
-
T500
aktív tag
válasz
philoxenia #19417 üzenetére
A másik, meghogy nézd meg, hogy nem kiállítási darab, volt e, a NOTEBOOK.HU elég átverős cégecske, mikor bementaz egyik haver, akkor nagyon elkezdtek neki ajánlgatni 180 000 - 200 000 Ftért!!! Lejárt Amilo Prokat, meg Pavilionokat, szóval vogyázni kell ezzel a céggel, mert nem a becsület mintaképe. Fogalmazzunk úgy, hogy az átverős magyar kereskedő tipikus esete.
-
T500
aktív tag
válasz
philoxenia #19412 üzenetére
Core Duo T2400
512MB
80GB
Intel Graphics Media Accelerator 950ez nagyon egyszerű, ez a HP a HP üzleti modellek alja, és még 3 éves technológiát is tartalmaz, ez nem olcsó, ez drága!
Minden hátránya mellett az, nagy előny, hogy egész megbízható, és új. Persze mihez képest megbízható, van rendes szervíze, nem szívsz vele, mint egy két ember kedvenc négybetűs márkájával, szoftveres szempontból, és nem a Dellre gondoltam. -
Alex91
félisten
válasz
philoxenia #19412 üzenetére
Azert, hogy nehogy megvedd!
-
T500
aktív tag
válasz
Dying Fetus #19408 üzenetére
Nem rosszak annyira a pavilionok. De azért vigyázz velük, mert hiába HP, meg sem közelíti az üzleti gépek minőségét. A másik probléma, hogy a pavilion esetében a HP nem minden modellre vállal jótálást, és az baj, nagyon nézd meg, mielőtt megveszed, hogy erre legyen gari, itt nálunk is.
Mondjuk legelőször a HP ügyfélszolin próbálkoznék egy e-maillel.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Sziasztok !
Volna egy kérdésem. Ez miért ilyen olcsó ?
-
hatter
tag
válasz
Dying Fetus #19408 üzenetére
180 ért egyértelmű hogy nem Hp-t vennék főleg nem renew-et, legalábbis én már nem! Lenovo-t vennék!!!
-
Rico33
aktív tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tud üzletet, ahol már kapható a TP SL széria?Konkrétan az SL400 érdekelne.
Köszönöm!
-
Dying Fetus
tag
nah itt nézegettem ezeket a hp pavilionokat, persze csak a renew kat mert asist nem akarok venni...ezekről vmi vélemény
igazából 180ért egész szimpatikusak és mégiscsak hp... -
hatter
tag
Sziasztok!
ennél a laptopnál [link]miaz hogy dual channel képesség?? 2 vagy 4 gigáig bővíthető max a memória akor??
köszi! -
Edy89
csendes tag
Szülőkkel megbeszélve, leadtam a rendelést a Vostro 1510-re (győzött a 3 év gari és a centrino-s kiépítés). Ha minden összejön, hétfőn már itthon tudom a kicsikét.
-
FerNandor
őstag
válasz
rage00 #19402 üzenetére
Most akkor asszem várok egy darabig.. Vasárnaptól csütörtökig gólyatábor lesz, majd akkor utána megrendelem...
Azért köszi, de nem hiszem, hogy így előre kifizetjük, megvárom mire visszajön iponra a gép, és hogy ott mennyi lesz. Én is messze lakom Bp-től, Pécsen sz'al nem hiszem, hogy csak ezért felugranék
Amúgy már biztosra tudom a gépet:Toshiba Satellite A300-15A.Kaposváron esetleg nem tud valaki egy jó számtech boltot?ugyanis ott lesz a gólyatábor, oda is megyek egyetemre..
-
rage00
csendes tag
válasz
FerNandor #19378 üzenetére
Nekem a senorg-al jó tapasztalatom van.
Most lesz 2 hete hogy a senorg-nál vettem egy tp t61-est. Mikor fent voltam Pesten pont nem volt az a típus amelyiket kinéztem és azt mondták hogy csak másnap lesz meg vagy pedig futárral elküldik 2100 ft-ért, mivel 250km-re lakom Bp-től ezért félve de előre kifizettem és a megbeszéltek szerint két nap múlva hozta is a futár a gépet. Meg ha előre semmiképen nem akarsz fizetni fel kell őket hívni és megbeszélni velük hoyg mikor mész a gépért és akkor 10 perc alatt meg van az egész
- mikor beléptem tőlem is megkérdezték hogy meg volt-e beszélve -.
(igaz ez csak akkor járható út ha már meg van pontosan melyik notebookot akarod megvenni) -
T500
aktív tag
válasz
ArrayOfLilly #19399 üzenetére
Sajnos a magyar ember a saját kárán tanul, nem mások tapasztalataiból. Igazad van, na ez amit hirdetek, de nem hisznek sokan ebben ami tapasztaltál..
A Dell Latitude nagyon jó, de már elavult és nem bírja addig, mint a Lenovo T. A hűtése sajnos nagyon nem csúcs, ezért talán le is cserélték az egész szériát, Latitude E lett, reméljük a legjobbakat.
A tecra nagyon jó, de nem sokkal jobb, mint a FuSi LifeBOOK, ami megint nagyon jó Corporate Business.
A HPQ is nagyon jó, a jó hír, hogy még az olcsóbb modeljei is egész kellemessek. Persze, ha jót akaorsz akkor itt is a HPQ xxxxP játszik a pakliban.
A ThinkPad, az ThinkPad. Ezt illik megegyezni, és nem azért mert én sznob lennék, hanem mert igaz, és ezt tudja is aki már használt ilyet.
Nekem ha megtehetem, akkor csak ilyenem lesz, ha meg nem akkor sem Acer, meg barátai.
Köszönjük, hogy megosztottad, tanúlságos volt. Ha még van valakinek tapasztalata akkor szerintem várjuk szívesen.
A fórumokkal kapcsolatban ezen próbálok én is meg még páran változtatni, szóval remélük, változik a helyzet.
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- Külpolitika
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest