Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz
kekegsm #10595 üzenetére
Árban nem tévedtek, mert a depo-n is hasonló árak vannak; max a kijelzőt írták el, egyéb konfig. adatok egyeznek a többi boltéval
sőt, van ahol még olcsóbb is
holnap megkérdezem, és ha tényleg (1680x1050) VibrantView, 185 nit akkor én is ezt választom
Amúgy mit jelent a nit
-
Integra
titán
tényleg kapni csupasz fujitsuszimensz laptopot 99ezerért???
most küldött egy barátnőm smst hogy ilyen kéne neki, erre van pénze... -
tothm
őstag
Nekem valaki pls segítsen!
-
Shadowfax
addikt
válasz
parandroid #10579 üzenetére
Nekem van ilyenem, csak én másképp hívtam eddig. De tényleg nagy királyság.
-
kekegsm
őstag
válasz
Jimmy Clark #10575 üzenetére
Te figyu, most itt utannaneztem ennek a ket jateknak, ezek egy GMA950-en is izombol futnak, de egy X3100-on maxon is mehetnek. Ezek meg az elso TNT meg VooDoo3 meg ilyen kartyakra csinalt Dirextx8-at mar tudo! jatekok.
-
kekegsm
őstag
válasz
Jimmy Clark #10580 üzenetére
ne felj fokukactol, lehet talalni ilyen notikat. Most tesztelem, hogy az enyemen XP alatt (ahol le lehet venni a videokartya teljesitmenyet, Vistan nem) most tart 3:14 percnel. Pedig csak a 6 cellas akku van benne. VGA teljesitmeny feleron, cpu feleron. Es eddig mkv filmet neztem, most fejeztem be a F&F Tokyo Drift-et. Pedig az HD, ugyhogy kell a kajak.
Es gondolom a 3,5 ora akkuidot es a jatekot nem ugyanabban az idoben akarod megvalositani.
Ez mindketto dragabb egy picit, de jok:
[Dell Latitude]
[Lenovo R61] -
kekegsm
őstag
Nezd, a FuSi forumon meg mindenki a FuSitol van elajulva, volt olyan is, aki az L7300-ra azt mondta, hogy a vilag legjobb notija minden szempontbol. (Szerintem is lehetne, ha a legpuskagolyok nem utnek at, amikor a bucsuban nem talalod el az utolso, harmadik palcat. Kell a 3 palca, mert 2 nem tartja meg a sulya miatt)
-
dabadab
titán
válasz
A biztos 3,5 orahoz inkabb kilenc cellas akksi kell, az a tuti. Persze az meg egy kicsit kilog a gep hatuljabol.
-
törölt tag
válasz
parandroid #10579 üzenetére
próbálta anno a kis hp500-at, pár napig bohóckodott vele, de a képernyőt nagyon kevesellte. a 15" meg pont jó neki. a wide-tól idegbajt kap. a babtáblával az a gondja, h kicsit magasabban van a noti, mint ami kényelmes neki és inkább attól fáradt el hamarabb.
én is ültettem az ölembe mindkettőt, könyvalátétettel meg párnával is, sőt 17"-ost is, de szintén nem viselt meg fizikailag. utóbbin idegesítően nagy volt, meg monstrum is, igazából sztem a súlyeloszlás lehet a kulcs. -
törölt tag
válasz
nézd, most, hogy tudod pontosan mik az igényeid, kezdheted azzal, hogy melyiket tudod könnyebben feladni. ha ennyi pénzből akarod összeválogatni, akkor több dologról is valószínű le kell mondani. szerintem ha a dedikált vga-ról lemondassz, az nagyon sokat fog könnyíteni a választáson, mert jelentősen megdobja az árat (persze, lehet kapni dedikált vga-val is enniy pénzért gépet, de ha tartósság kell, sokat hurcolod, akkor nem annyira nyerőek az ilyen gépek, mert valamin spórolnak).
most konkrét gépet nem írok ide, de nézz körül, hogy péládul HP renew konstrukcióban mit lehet kapni, azok rendesen le vannak árazva, fő hátrány, hogy más lokalizációval rendelkeznek, de ez azért orvosolható (ha zavar egyáltalán, hogy angol a billentyűzet szitázása. én ilyenről gépelek most, nem hiányzik a magyar).
ha hurcolni akarod, akkor 13-14"-es gépek közt érdemes nézelődni, ezek súlyban egész emészthetőek, és egyszemélyes mozinak nem túl kicsi, ha meg kell, akkor ki lehet küldeni a képet tévére. a kijelzők terén is lesz csalódás, ha azt akarod, hogy a feket legalább hasonlítson a feketére, akkor minimum LED háttérfényű panelt kell nézni, ami még nem olyan elterjed, tehát drágább is. a többinek (kivéve a nagyon kevés MVA/IPS panelt) mind a betekintési szögei, mint a színhűsége pocséknak mondható az átlagos asztali monitorokhoz képest.
egyébként az x3100 az bőségesen elég a WC3 futtatására, de még a GMA950 is elég kéne legyen, legfeljebb csak kompatibilitási gondok lehetne a régebbi kártyánál.
az általad linkelt oldalról, az általad megjelölt árban én ezt ajánlanám: R61.
szerintem ezért a pénzért elég jó választás arra, amit szeretnél, de persze a kijelzőtől ne várj csodát. s-video van benne, így tévére köthető, minőségben kellően masszív, és példás hozzá a support is.szerk: ja és a hangkártya. ez szívfájdalmam nekem is, de minden gépben lényegében ugyanolyan integrált vacak van. ha minőséget szeretnél, akkor vagy külső usb-s, vagy pcmcia/pciexperess bővítésre lesz szükség.
-
karesz501
senior tag
válasz
Szerintem gondolkozz el ezen az R61-en, cca. 215k +ÁFA -ért megkapod a Ready -től. Szerintem nagyon jó ár egy C2D-s, WSXGA+ -os, Nvidia Quadro-s R61-ért. Szerintem.
Ready-t mondjuk nem ismerem, nagyon rég volt amikor én vásároltam ezt-azt tőlük. Akkor korrekt cégnek számítottak, mostanság azonban bármi megeshet...
Hátha a többiek okosabbak.peace
-
fokukac
nagyúr
válasz
nem, szerintem egy x3100-zal sem lehetséges a 3,5 óra filmnézés akksiról.
csak valami szar 950-es gma-val.ui. én toljára aknakeresővel játszottam, de már annak is vagy 10 éve
-
Jimmy Clark
csendes tag
válasz
fokukac #10577 üzenetére
Akkor a figyelmedbe ajanlom ezt a linket, és kérlek ne nézz tök hülyének, ha ilyen triviális lenne a válasz akkor nem kértem volna segitséget. mellesleg nem kell asszem olyan bika kártya egy wc3-hoz, nem egy nvidia 8600M-ra gondolok.
Mert szerinted 3.5 óra film csak egy x3100-al lehetséges?Azért köszi a választ.
-
tothm
őstag
A HP 530-ast mennyire tudjátok ajánlani?
-
fokukac
nagyúr
válasz
krumplit ne hámozzon, gyereket ne neveljen, a szemetet ne vigye ki ennyi pénzért?
vagy feltehetném úgyis, ahogy a viccben, hogy "és a f.....om nem kéne?"
amúgy több feltételed üti egymást, pl. a 3,5 órás filmnézés és a nem integrált videókártya igencsak ellentétes hatású kritérium.
ennyi pénzért nem C2D, hanem csak Core duo procis t60-at kapsz 512 memóriával és 60 giga vinyóval, ja és integrált vidkarival.
ha ennél többet akarsz, akkor mélyebben kell a zsebbe nyúlni. -
Kovács84
aktív tag
válasz
Asus F3SC? HP? Dell Inspirion? Necről én semmit
-
Jimmy Clark
csendes tag
Sziasztok!
Mostanaban szeretnek venni egy notebookot, szeretnem ha segitenetek (en ugyan nezegettem az interneten de nem vagyok szakerto).
Nem ismerem a titkos, olcso helyeket, es nem olvastam el az osszes korabbi hozzaszolast. Azt tudom, hogy a Thinkpad-ek nepszeruek errefele...(csak kar, hogy dragak)
A t60-assal szemezgetek, csak epp nem felel meg csatlakoztatasi szempontbol, es bizonytalan vagyok a hangminoseg es a kepernyo(nem ips)teren
(no meg ar szempontbol hataraeset 245k, es csak 1GB ram, 80GB hdd).Kriteriumok
Processzor: C2D (filmkodolas, kulombozo programok)
Ram: legalabb 1024-es (de ne 2*512, hogy meg hozza tudjak tenni 1Gb-ot), inkabb 2GB
VGA: lehetoleg ne legyen integralt (ne intel!), hallani sem akarok a GMA 950-rol
(hogy regebbi jatekokat - pl.: WC3 -, esetleg trackmaniat rendesen vihessen havonta 1-szer)
Minoseg: az egyetemre surun jarnek vele (+utazasok felevente), es szeretnem ha birna min 2 evig
Kepernyo: legfontosabb szempont, filmnezesre (a fekete kép legyen fekete), tanulasra legyen tokeletes. Nehogy farassza a szemem. Max 15,4 a hordozhatosag miatt.
Audio: sokat hallgatok fullhalgaton zenet. Legyen kivalo hangminoseg, ne sipoljon, kattogjon, ne halljam a ventit (px 100-as sennheiser fulhalgato).
Csatlakozok: tv-re szeretem tudni neha kotni (filmnezes a haveroknal), ill projektorra. Orulnek egy int. webkameranak de nem elsodleges
Aku: 3,5 oras filmnezes gond nelkulNem szempont: kinezet, op. rendszer
Ara: 240k max (szukseges kiegeszitokkel egyutt)
Letezik-e egyatalan ilyen gep, vagy tul alacsony az ar amit mondok?
u.i.
mi a velemenyetek a NEC-rol[link]?)
Köszönöm
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
parandroid #10507 üzenetére
hmm. majd akkor elmagyarázom öcsémnek, h ne legyen elégedett a napi 10-12 órában, fotelben, ölben használt a 15"-os 3 kg-os notijával, na meg plusz az alatta lévő világatlasz, ami olyan 80 deka és a hőmérséklet szigetelést, szöszölődést és egyenletes eloszlást hivatott szolgálni, a noti sarkai alatt egy-egy kerek szivacsdarab a dvd hengerekből. (de van pl. babizé (konkrét név nem jut eszembe), egy deszkalap párnával is ilyen célra, pár ezer forint, nagyon kényelmes dolog)
-
Badr Hari
csendes tag
az előző hivatkozást elírtam, a lenovo gép az ez lenne:
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7180
-
Badr Hari
csendes tag
http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=47294&
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6694
Kettő közül melyiket érdemes megvenni?
Vélemény?
-
karesz501
senior tag
Akkor az ACER fórumozók után szabadon, az, hogy ott nagy kedvenc az Aspire 5315, az biztos és érthető, különben nem azt vettek volna... Viszont ez miért zárná ki azt, hogy egy DELL6400 jobb? Amire egyébként 3év garancia van, mindamellett, hogy szintén "consumer" kategória.
Ergo már nem csak kekegsm "állítja", hogy jobb választás lehet a DELL, hanem én isAkik csatlakozni akarnak, hajrá
-
Gausz
aktív tag
válasz
kekegsm #10543 üzenetére
Hali
Hát ez egy kicsit meglepett. Acer topikban a 120k +/-10k körüli kategóriában ajánlották az Aspire 5315-öt, mivel az ottani fórumozók nagy kedvence, és szerintük megbízható.
Te meg azt állítod, hogy ez a Dell Inspiron 6400 jobb inkább?
http://ipon.hu/?product_id=17950
Cél a géppel az irodai munka, nem kell nagy teljesítmény, nem kell jó akksi, nem arról lesz használva.Kösz,
Gausz -
kekegsm
őstag
válasz
Kovács84 #10562 üzenetére
Egyebkent tudjatok hogy mi az erdekes? Itt tenyleg akarnak az ugyfelert tenni. A fejlesztoket nem tudom, de mi datacenteresek komolyan nekiallunk annak, hogy mindent az ugyfelert. Csak azert mondom el ezt, mert az emberekben van egy osszeeskuveselmelet, hogy csak a penzlehuzasra megy a dolog.
De ilyen osszeeskuveselmelet az is, hogy az itt dolgozok azok marslakok, es UFOval leszallnak az epulet tetejen amikor dolgozni jonnek.
De megjegyzem, az epulet tetejet soha nem hasznaljuk. Azert van a titkos foldalatti laboratorium Dr. Dexter vezetesevel...
-
kekegsm
őstag
Hat igazabol nem szervizes vagyok, hanem rendszergazda. Es nem laptopokon, hanem szervereken. Es igen, igen, a foellensegnel dolgozom. Akik egyebkent nagyon jo ceg, nagyon jo itt dolgozni.
De regebben dolgoztam laptopszervizeskent is egy picit, de a szervizesseg picit tulzas (tesztpadra radug, tesztel, hibas alkatreszt kicserel, ennyi).
-
kekegsm
őstag
Bocs ha valakit lekezeltem volna az elozo hozzaszolasaimmal, de ma eddig 3 Acert kellett szervizelnem. Tul sok az ismerosom, aki nem hallgat ram...
-
-
lilibibi
csendes tag
válasz
Köszi az infókat, akkor most ezeket mind átnézem. Pedig már majdnem döntöttem a Dell-Inspirion mellett, de most akkor átgondolom. A nagy képernyőt azért tartottam fontosnak, mert általában asztal mellett ülök vele, és azt gondoltam, hogy a szemenek jobb. Csak néha meg leülnék vele a fotelnek, mert sokat ülök gép előtt, nem bírja a hátam.
Egyébként számomra a dizájnnál jóval fontosabb a megbízhatóság.
-
Badr Hari
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Vásárlás előtt állok és érdekelne más véleménye is az alábbi gépről :
MSI Glare VR601X-012HU Notebookhttp://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=47878&search_termek=&
Kb. ennyit szánok rá, megnéztem már sok gépet, de nekem ez tűnt ár/érték szempontból a legjobbnak.
Ezen kívül még az Acer Aspire 5720Z-1A1G16Mi- is jónak tűnik, de az MSI-nél a 2 év garancia megnyugtatóbb. A gép internetezésre, munkára, meg általános felhasználásra kell, de az sem baj ha játszani is lehet rajta valamit.
Szerintetek mennyire megbízható az MSI?
Vélemény a MSI Glare VR601X-012HU Notebook- ról?Előre is köszönöm!
-
Nicole_19
csendes tag
Sziasztok! Az első notebook vásárlásom előtt állok. Kinéztem egy MSI és egy ASUS notebookot, hasonló paraméterekkel. Ti melyik márkát ájanlanátok?
Előre is köszi -
Kovács84
aktív tag
Új infó az Asus notik szervízéről, egyenesen egy laptopboltocskából.
-
amol
addikt
válasz
parandroid #10523 üzenetére
...és egy Bashiga (ez mi ez egyáltalán???)
Az egy Samsung. Kár hogy itthon nincsenek, nem rosszak. -
kekegsm
őstag
válasz
scott_free #10536 üzenetére
Ujra es ujra mindig minden ujonc topicozo bekerdezi.
Ha uj gepet akarsz, jo minosegut, es meg elfogadhato arut, akkor HP (de ne az 530-as, altalaban a fekete es szogletes kinezetrol megismered, melyik a tartos), Dell Latitude/Vostro (esetleg Inspiron), vagy Lenovo gepek (thinkpad elso helyen).
Dragabban vannak Toshiba Tectrak, FuSi Lifebookok, de ar/ertek aranyban nem eri meg.
Kerulendo az Acer, FuSi Amilo/Esprimo, MSI, olcso Asusok, Gericom, Toshiba Satellite, Sony, HP Pavilion, Packard Bell, stb. Ami tul olcso, annak oka van hogy miert olcso.
Celeronnak nincs energiagazdalkodasa, tehet a Core Duo vagy Core2Duo gepek az ajanlottak, AMD-nel pedig Turion, TurionX2, de a Sempronok sem rosszak.
-
kekegsm
őstag
mert ezek asis, renew gepek szerintem. Nemelyikhez new van irva, de szerintem csak eliras.
Egyebkent nalunk most volt par gep a melohelyen tesztelesre. HP-k, Dell latitude-ok, Thinkpadok, Tectrak.
12 modellbol volt egy-egy darab. 1 hetig voltak ott, vigyaztunk rajuk mint a himes tojasra, hiszen ezeket majd meg eladjak. Vegul is a HP 2510p lett, 1.2GHz ULV proci, 2GB ram, 100GB winyo, stb.A tobbi pedig 100%-os allapotban megy vissza, sracok mondtak hogy renew-kent lesznek eladva hamarosan, felaron.
Szoval en nyugodt szivvel vennek renew-et.
-
subs
csendes tag
Üdv! Segítsetek választani! Bár minél többet hallok erről arról, annál nehezebb dönteni. Talán TI tudjátok a megoldást.
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=09182
vagy
http://notebookpecs.hu/?base=items&type=detail&id=101521
esetleg
http://www.laptopszalon.hu/product_information.php?product=738&title=DELL%20NB%20Insp6400N%20CM%201.6G%201024M%2080G%20DOS
netalán
http://www.focuscamera.hu/index.php?id=termekek&art_id=592&search_gy=335&nyelv=hun
Dolgozni, netezni, filmet nézni használnám és a max 150.000.
Köszönet!
-
amol
addikt
válasz
Kovács84 #10520 üzenetére
Nem vetted figyelembe, hogy a ketegóriáknál értékhatár is van, ergó dága gépeketek nem pakolnak be.
ThinkPad R, Latitude D520 például kapható bttó 200 alatt is...persze nem T7500-zal.Én is amondó vagyok, hogy amellett hogy lehet dolgozni olcsó gépekkel is, megéri az árát a komolyabb.
Unokatestvérem egy 15" Acert használ állandó munkára, mindig megy, sokat viszi magával. A gép kb. két éves, még működik. Viszont fényesre kopott a billentyűzet (ez nem téma, anno 5000-ért vettük bele a magyart), eltört a kijelző kerete, kopásnyomok a csuklótámaszon, tisztítás és megemelés ellenére is hangos hűtés, néha fogja magát és kikapcsolja a kijelzőt, néha fagy. Az egész vállalkozása a géptől függ. Nyaggatásomra most jutott el odáig hogy kellene neki egy komoly, kisebb, hosszútávon megbízható gép amire építheti a munkáját. És nem, nem fontos a dvd-író és a legerősebb proci. Annál inkább a normális akkus üzemidő, a strapabíróság, a felforrósodás hiánya, az ergonómia, a normális és gyors szervíz, a minél hosszabb garancia.
Ugyanakkor megvárhatja amíg ez teljesen tönkremegy, de akkor már biztos hogy nem tud tőle megszabadulni. Ő sem dönt könnyen, mert ugye negyedmilla+ az negyedmilla+. -
törölt tag
válasz
parandroid #10534 üzenetére
én inkább úgy gondolkodom, hogy az az igazán becsülendő, aki vacak eszközökkel is képes minőséget produkálni
amúgy újságíró az illető. de egy cikken nem látod, hogy milyen gépen készült, Macbook, Thinkpad vagy valami vacak Gericom. a lényeg a tartalom.
-
Badr Hari
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Vásárlás előtt állok és érdekelne más véleménye is az alábbi gépről :
MSI Glare VR601X-012HU Notebookhttp://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=47878&search_termek=&
Kb. ennyit szánok rá, megnéztem már sok gépet, de nekem ez tűnt ár/érték szempontból a legjobbnak.
Ezen kívül még az Acer Aspire 5720Z-1A1G16Mi- is jónak tűnik, de az MSI-nél a 2 év garancia megnyugtatóbb. A gép internetezésre, munkára, meg általános felhasználásra kell, de az sem baj ha játszani is lehet rajta valamit.
Szerintetek mennyire megbízható az MSI?
Vélemény a MSI Glare VR601X-012HU Notebook- ról?Előre is köszönöm!
-
scott_free
senior tag
hali,
a következő márkák között minőségben, megbízhatóságban mi a sorrend (100-150 ezres kategóriában):
Acer, Asus, Dell, Packard-Bell, Toshiba?ill. teljesítményben, akksi időben mekkora a különbség a Celeron-M 5xx-es és a Core Duo T2xxx-es gépek között? (irodai használatnál észre lehet egyáltalán venni?)
köszi!
-
wwhy
veterán
válasz
parandroid #10534 üzenetére
Akkor kérek javaslatot napi 4-6 óra munkához, sok-sok gépeléssel
(a másik 8-10 órára ott a PC)
-
parandroid
félisten
válasz
#16820480 #10533 üzenetére
"inkább legyen egy jól menő vállalkozás vacak eszközökkel, mint hogy bevásároljon az ember egy rakás jó cuccot, amik aztán parlagon állnak... "
Vacak eszközökkel nem lesz jól menő egy vállalkozás. Ahány ipaos ismerősöm van, mind csak és kizárólag minőségi cuccokat vesz, mert a vacakkal egyszerűen nemcsak kényelmetlen, de rizikós is dolgozni. Természetesen nem azt mondom, hogy egy autószerelő, egy asztalos, vagy egy erdész, de akár egy pedagógus, vagy orvos (vagy bárki, aki a munkája során érintőlegesen használ csak számítógépet) vegyen Thinkpadet, mert ennek nincs sok értelme, viszont ha egy könyvelő, egy programozó, újságíró, vagy tervező, akiknek a napi nyolc-tíz-tizenkét-tizennégy óra munkájuk egy adott számíógéphez kötődik, a 150e Ft-os, belépőkategóriás konzumer gépek közül választanak, az azért kicsit már több, mint felelőtlenség.
p
-
törölt tag
válasz
parandroid #10528 üzenetére
ez szép elmélet, de nem mindenki teheti meg, hogy így gondolkozzon. van egy barátom, ő amikor vállalkozást indított, akkor a rengeteg költség mellett nem maradt már több pénz laptopra, így a legolcsóbb FSC-t volt kénytelen megvenni (amit amúgy azóta is megelégedéssel használ). hiába behozza az árát, ha egyszer az adott helyzetben nincs rá keret. szerintem inkább legyen egy jól menő vállalkozás vacak eszközökkel, mint hogy bevásároljon az ember egy rakás jó cuccot, amik aztán parlagon állnak...
-
Kovács84
aktív tag
válasz
fwgoze #10526 üzenetére
Jelzem éppen most jöttem vissza a futásból és le is fürüdtem
A csavarhúzóra visszatérve a Hilti a király meg a Black & Decker
Dufresne szép kis gép. Grat
Ha a szerszámgépes példánáln tartunk, akkor az egyik ismerősőm (minimálbér, sok gyerek) mesélte, hogy nem nagyon bírta ki és vett a Tescoban egy elektromos láncfűrészt, olyan 20 000Ft-ért, fél éven belül sz*rrá is ment és a javítása többe került, mint maga a gép. Összehasonlításkét a Stihl legkisebb benzinese 60-70 körül van, ezt 5 évi nem kell szervízbe vinni, akkor is csak lánccsere + élezés. -
wwhy
veterán
válasz
parandroid #10528 üzenetére
Mindezekkel teljesen egyetértek. De jómagamnak, mint viszonylag kezdő közszolgának, semmiféle plusz bevételem nincs; ezért a célnak (office+net) megfelelő, de ha lehet, akkor minőségi(bb) gépecskét szeretnék. A szakterületemen dolgozva kb. 2-3 év alatt tudnék félretenni negyed millát, a havi bevétel ugyebár csak a fix. Sajnos a beígért 100e Ft-os pályázati pénzt nem adták meg (ezzel kalkulálva már-már 100% lett volna egy HP-Compaq 6510b (GF910AW)+2 évvel megtámogatva, de így
Mivel elég sok foteles/autós meló lenne, ezért gondoltam a 14-est, de abból csak az említett Acert találtam. Marad a nehezebb 15,4-es Dell, ahhoz nem kell a +2év gari, inkább belefér +1GB RAM. Szóval kb. ez a helyzet (nálam)
-
cucka
addikt
a jó, minőségi, megbízható munkaeszköz behozza az árát.
pl. ha gyengébb minőségű notebook-ot veszel, akkor spórolsz ugyan mondjuk 50 ezret, de ha a gép besz*rik és egy hónapig ül rajta a szerviz, akkor mennyit is buksz azon, hogy nincs min dolgozni?
ezen kívül vannak járulékos költségek is, pl. mennyire tartós a billentyűzet. programozok, ez nagyon fontos szempont - ha a gagyi gépben évente le kell cserélni a billentyűzetet 25 ezer forintért, a jó gépben meg mondjuk 3 év múlva 10 ezerért, akkor melyikkel járok jobban? -
parandroid
félisten
Egy munkaeszköz visszahozza az árát. Nem tudom milyen területen dolgozol, de a legegyszerűbb péld a acsavarhúzó: itthonra vettem egy készletet a Praktikerben valami 1200 Ft-ért. A cégnél ha jön a szerszámbeszállítónk, akkor néhányezer forintos a legolcsóbb példány, amit kínál. És ez komoly kedvezményekkel megtámogatott, gyakorlatilag nagykereskedelmi ár, ráadásul még mindig nettó... Persze vehetnénk 10-15 darab ezerforintosat is, kb ugyanannyi ideig tartana, mint az az egy tízezer forintos.
Negyedmillió forint egy egyszemélyes vállalkozás havi bevétele körül kellene hogy legyen. Azt kalkuláld bele, hogy ha napi szinten szükséged van arra a gépre, akkor egy meghibásodás esetén könnyen elveszíthetetd ennyi időre. Garanciaidőn túli meghibásodásokról már ne is beszéljünk. A kérdés innét kezdve az, hogy milyen a szerviz, mert csak ezen múlik, hogy mennyi idő múlva, és mennyi utánajárás után kapod vissza.
p
-
wwhy
veterán
válasz
(én) nem is viccelnék, de kevesen mondhatják el (gondolom), h akkor most kiadhatok 350e Ft-t vagy még többet (12-14es Dell, HP stb). munkaeszközre
tehát kompromisszum minden téren; de még akár a negyedmilla is sok(k) tud lenni
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Jól van jól van, lemondok
Hoppá hoppá megvan a kulcs, csak az utólsó 3 hónapban tesztelt notik vannak a listákban, korábbiak nem
Akkor viszont elég lomhán tesztelgetnek...
-
parandroid
félisten
válasz
Kovács84 #10520 üzenetére
Az első ötben két MSI, egy Medion, egy FSC, és egy Bashiga (ez mi ez egyáltalán???). Köszönöm, van még kérdés?
Az értékhatárral meg ne vicceskedjünk kérem szépen. Munkára nincs olyan laptop, ami drága. Éppen ezen a területen nem szabadna, hogy számítson az ár, sokkal fonosabb a minőség, a megbízhatóság, az ergonómia, a szerviz és a support. Ezeknek pedig ára van. Nagyon komoly ára.
p
-
amol
addikt
válasz
valami kifutott nc-t ajánlanék, a 6220-6230-as szériából van még 14" nem wide változat
Tudsz helyet ahol még vannak ilyenek? -
Kovács84
aktív tag
válasz
kekegsm #10513 üzenetére
Nézd meg, hogy hogyan tesztelnek... Egyébként erősen subjektív a dolog, hiszen lehet, hogy az első helyen szereplő noti pl GUT minősítést kapott, a hatodik helyen álló pedig SEHR GUT-ot, a tesztek egyébként jók, ha összeveted a maradék 3-4nagyobb tesztoldallal, akkor igencsak használható.
-
kekegsm
őstag
válasz
Kovács84 #10508 üzenetére
Ezek a top10 listak nagyon viccesek...
Medion notebook, ami megelozi a HP/DELL-t? Hiszen az meg az ECS-nel is szarabb!
Guru notebook meg megint egy vacak, olyan mint a Gericom, ECS barebone-ra epul.
Szerintem felejtsd el ezt a listat, fizettek nekik vagy direkt poenbol raktak oda.
-
kekegsm
őstag
válasz
Hat szerintem nemigen van olyan uj gep, ami 12-13-as kepernyovel belefer a 150ezerbe... Esetleg meg a 250ezer hatareset lenne
-
wwhy
veterán
válasz
Esetleg tudsz (vagy bárki más
) vmi bővebbet erről az Aceről Travelmate 4520. Nálam (is) az a dilema, h bevállaljam-e ezt az Acert vagy egy komolyabb 15,4-est (Dell, HP)
14,1-ben egyszerűen nincs más áralternatíva
-
speedsly
csendes tag
Szia!
Most készülök venni egy FSC LI 2727-est az electro world-be.
Írtad, h ez a legmegbízhatóbb Fsc, én egy kicsit ockodom Tőle, mert nagyon sok rosszat hallani róluk. Úgy láttam Te ismered ezt a típust, megbízható érdemes megvennem? Nekem elsősorban szövegszerkesztésre kell, sokat fogom hurcolászni és az aksia is kell, hogy bírja, min 2 órát, néha filmeket is néznék rajta és töltenék is le, jó lesz ezekhez?Sajnos drágább gépre nincs pénzem, meg minek is vennék, ugysem használnám ki, viszont az nagyon fontos lenne, hogy a gépelésnél a gombok bírják és nem egy-két évig, hanem hoszzú távra!
Tudnám nekem tanácsot adni, megvegyem?
Előre is köszi a választ!!!
speed
-
Kovács84
aktív tag
válasz
A német Notebook Journal irodai alkalmazásra a TOP10-es listájába rakta az MSI PR300-as ill. a PR200-as sorozatot, ezek 13,3-as kijelzővel vannak szerelve, most pontosan nem tudom, hogy mennyi, de talán a Saturn akcióban a PR200-as szerepelt. Mindenesetre érdemes megnézni.
-
parandroid
félisten
válasz
lilibibi #10499 üzenetére
Ha fotelben/kanapén akarod használni, akkor a 15"-es kijelzőt felejtsd el. 14" fölé semmiképpen ne menj, de az se legyen wide. 12-13" preferred. Érdemes figyelni a gép súlyára is, olyan 2-2,5kg az a súly, ami ölben, néha mocorogva hosszú távon hsználható.
Ha HP-t választasz, akkor valami kifutott nc-t ajánlanék, a 6220-6230-as szériából van még 14" nem wide változat, illetve nézd meg az nc4400-at és az nc2400-at is. Esetleg valami 14", nem wide T-s Thinkpad, bár ez már szinte kizárt, hogy beleférjen a keretedbe újan.
Ha a dizájn fontosabb, mint a megbizhatóság és az ergonómia, akkor az MSI S260-S270 sorozatátnézd meg, de személy szerint nem ajánlom. Emellett az Acernek is van most 12"-es gépe az új TravelMate sorozatban, az talán még elfogadhatóbb is mint az MSI.
p
-
törölt tag
válasz
Marty8 #10505 üzenetére
a processzor még egy dolog, de azt tudod, hogy akármilyen laptop ennél a vga-nál sokkal szánalmasabb teljesítményre lesz csak képes?
esetleg valami méregdrága 8x00GT-vel szerelt gép, de az is jobban fog neked fűteni, mint jó teljesítményt nyújtani. az árárról nem is beszélve. -
Marty8
tag
ha így folytatjuk Macbook Pro lesz!
-
Marty8
tag
Üdv! Szeretnék egy Notebook-ot a Pc-m helyett! Egyenlőre érdeklődés szinten van a dolog! Nem szeretnék gyengébb gépet, mint a mostani pc-m. AMD x2 3.8 (2.01GHZ) 2 giga ram, 7600GT. Szóval egy olyan gépre lenne szükségem, ami ennél nem gyengébb!
Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest