- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- eGPU tapasztalatok
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz
rumos14 #10796 üzenetére
Nagy, nehéz, kényes, kérdés mennyire bírja a strapát több éven keresztül.
spyduck: Szerintem is a Thinkpadeknél kezdődnek a notik, bár nincs kizárva, hogy Vostro 1400am lesz, hasznosak a multimédiás gombok, tetszik a magnézium ház, a csepp és porálló billentyűzet és a hdd-védelem. Ezen kívül ott a Dell megbízhatóság s viszonylag jó ár, Thinkpad R jöhetne még ár alapján szóba, de az naaaaaaagy, nehéz. Ha meglátok valahol egy akciós Thinkpad T60/61et vagy X60/61et, akkor az esetleg még elcsábít a Vostrótól. Szerintem.
mod: Meg persze ott vannak a renew-s kisebb HP-k, azok is szóba jöhetnek még.
-
rumos14
nagyúr
válasz
parandroid #10793 üzenetére
ááá. mijabaja nekije?
-
amol
addikt
válasz
sssent #10781 üzenetére
A cserélt memóriára már nem vonatkozik a gép garanciája.
Természetesen az új memóriára a memória garanciája vonatkozik, a gépre pedig a gépé. Aki ért hozzá annyira hogy kicserélje valószínűleg meg tudja állapítani hogy a fellépő probléma a memória miatt van-e. Emellett valóban érdemes megtartani a régieket amennyiben gigásnál kisebb modulokról van szó, mivel eladni csak bagóért lehet őket és ellenőrzésre biztosan jók. A legbiztosabb ha az ember nem erőlteti ezeket a 2x256 vagy 2x512 kombinációkat.Nem vagyok kereskedő, de valahol érthető az ő hozzáállásuk is.
Én annál inkább és tudom hogy milyen ára (és értéke) van a szolgáltatásnak. A hozzáállásuk részben érthető, mivel így, hogy lényegében raktárkészlet nélkül, rendelésre dolgoznak és minden megrendelt gépet eladnak alacsonyabban tarthatják az áraikat és az emberek túlnyomó többségének csak ez számít. Arra viszont hogy ezzel lényegében be is biztosítják azt hogy mindegyiket eladják és így nekik is jobb, csak annyit tudok hozzáfűzni hogy vásárlóként senkit sem érdekel hogy a boltnak mi a jó.A pixelhibáról meg a nem is tetszik dologról már volt egy pár flame, most talán hagyjuk.
Te vennél pld. autót katalógusból? Flame-re nem emlékszem, valószínűleg nem hagyott mély nyomot bennem úgyhogy kérlek elevenítsd fel.Ami a bővítést illeti, én még olyan céggel nem találkoztam, ahol ne bővítették volna örömmel a gép bármely felhasználó által bővíthető alkatrészét (mondjuk ez jellemzően csak a memória, esetleg a hdd). A felhasználó által nem bővíthető alkatrészeket a kereskedő sem csereberélheti.
Ebben teljesen igazad van, de némileg ellentmond azzal amit ezután írtál:Az pedig, hogy a régi (konfighoz járó) memóriákat (vagy bármi mást) nem nagyon szokták beszámítani, annak az a nagyon egyszerű oka, hogy azok a modulok csak az adott gép részeként garanciálisak. A kereskedő másnak már csak használtként, garancia nélkül adhatná tovább. Azt már csak halkan mondom, hogy ahol mégis beszámítják, ott nem kizárt, hogy az majd bővítésként, valahová véletlenül újként kerül be. Csak akkor lesz majd kellemetlen, ha véletlenül elromlik.
Azok a memóriák amiket bővítenek jellemzően 256-os és 512-es modulok amik lényegében már senkinek sem kellenek, esetleg régebbi gépekbe tudnák őket beépíteni. Tehát bővítésre nemigen alkalmasak, valószínűleg inkább ezért nem szeretik beszámolni őket. Garanciát a bolt köteles vállalni ezekre is, mivel ad róluk számlát. Saját tapasztalatom szerint a memóriák ritkán szoktak elromlani. -
kekegsm
őstag
válasz
parandroid #10793 üzenetére
Azert jobbak, mint egy Acer...
-
kekegsm
őstag
válasz
rumos14 #10790 üzenetére
Vostro 1500? meg jobb, de meg dragabb egy picivel. Es az fekete izombol.
dabadab vagy peterkeT idezett egyszer egy indian mondast, hogy nincs eleg penzed ahhoz, hogy szart vegyel. Szoval szinte szo szerint az, amit a boltban mondtak.
Csak egyszer csapd oda a taskat a korlatnak a buszon, es mindjart behozta neked az arat a dragabb, de jobb gep.
-
rumos14
nagyúr
válasz
kekegsm #10768 üzenetére
b@szki kezdek meggyőződni. féltem a micsodámat...
na jó, nem csak emiatt. voltam egy bótban, ahol kb. u.ezt mondta az ürge mint te: ha már kiadok 300k-t ( inkább többet) valamire, akkor ne szart vegyet (némi túlzással).
persze csak hogy a dell is betegyen, az inspiron 1520 ami elég jó áron van, leginkább csak hupi színekben érhető el. -
mynames
senior tag
Sziasztok!
Előrebocsátanám, hogy abszolut kezdő vagyok noti témában (a mai napot forum olvsgatással töltöttem, de ez a téma sokkal szerteágazóbb mint desktop gépeknél).
Szal, mi az a GPU és proci ami egy notiban elvisz pl. egy Stalkert 1024X768-ban. Engem nem érdekelenek franctudja mekkora élsimításokmeg ilyenek, csak menjen, de akadásmentesen.
Többi felhasználás csak filmnézés lenne.Nem vagyok márkahívő sem, bár láttam H Fu-Si, és Acer nincsenek a topon. De ha esetleg van 3 év gari? (van ilyen?, mert eddig még nem láttam ilyet)
---egyenlőre nem akarok ár alapján belőni kategóriát, lehet bármi 100k-300k ig, de nem akarok többet költeni csak azért h, picivel szebb legyen a kép v. akármi. remélem ez érthető így---
mynames
-
sssent
senior tag
"Mivel a memória bővítésével/cseréjével nem ugrik a garancia, ez zöldség. Ennek ellenére több helyről hallottam már."
A cserélt memóriára már nem vonatkozik a gép garanciája. Bár még nem hallottam, hogy bárkinek munkadíjat számoltak volna fel, miután a szervizben kiderült, hogy az utólag bedobott memóriamodul döglött meg, azért ez nekik - mármint a szerviznek - kényelmetlen. Nyilván egy hozzáértő valószínűleg úgyis megpróbálja maga diagnosztizálni a gépét, mielőtt a szervizre bízza, de a legtöbben azért nem fognak nekiállni mondjuk memóriát tesztelgetni. Innen van némi létjogosultsága a fenti kérésnek."Na igen. A lényeg az, hogy ez a bolt nem tököl semmivel, rendeld meg a gépet és vidd. (...)"
Nem vagyok kereskedő, de valahol érthető az ő hozzáállásuk is. A pixelhibáról meg a nem is tetszik dologról már volt egy pár flame, most talán hagyjuk. Ami a bővítést illeti, én még olyan céggel nem találkoztam, ahol ne bővítették volna örömmel a gép bármely felhasználó által bővíthető alkatrészét (mondjuk ez jellemzően csak a memória, esetleg a hdd). A felhasználó által nem bővíthető alkatrészeket a kereskedő sem csereberélheti.Az pedig, hogy a régi (konfighoz járó) memóriákat (vagy bármi mást) nem nagyon szokták beszámítani, annak az a nagyon egyszerű oka, hogy azok a modulok csak az adott gép részeként garanciálisak. A kereskedő másnak már csak használtként, garancia nélkül adhatná tovább. Azt már csak halkan mondom, hogy ahol mégis beszámítják, ott nem kizárt, hogy az majd bővítésként, valahová véletlenül újként kerül be. Csak akkor lesz majd kellemetlen, ha véletlenül elromlik.
-
dabgergo
őstag
Hellósztok!
Május körül szeretnék laptop-ot vásárolni. A választásban kérném a segítségeteket!
Árkategória: 200-220e Ft
Felhasználási terület:
1) Internetezés, programozás
2) Photoshop alap szinten (nem 50MP-es képekkel)
3) FilmnézésKépernyő mérete: 15,4"-nál ne legyen nagyobb.
Legfontosabb feltétel: a megbízhatóság és a minőség! Így mindenképp BC kategóriájú gép kellene.
Márkák: én Hp vagy Dell gépre gondoltam, úgy tudom ezek a legjobb minőségűek. (Meg persze a TP-ek, de azok drágábbak [?])
Kérném a profik segítséget a kör szűkítéséhez
Előre is köszi a segítséget! -
amol
addikt
az ürge megjegyezte, hogy ha szervizelésre kerülne a sor, akkor kérik visszahelyezni az eredeti modulokat; így még eladni sem lehet
Mivel a memória bővítésével/cseréjével nem ugrik a garancia, ez zöldség. Ennek ellenére több helyről hallottam már.konfigot nem módosítanak
Na igen. A lényeg az, hogy ez a bolt nem tököl semmivel, rendeld meg a gépet és vidd. Se próba, se normális bővítés, semmi. Csakhogy ne legyen vele semmi dolguk. Fizetsz, utána megkapod a gépet, bekapcsolhatod hogy elindul-e aztán vidd. Van rajta egy pixelhiba? Így jártál. Hangosabb a ventilátor, rosszabb a billentyűzet, kevésbé masszív mint gondoltad? Ez van, miért nem próbáltad ki előtte máshol. Lehet hogy legszívesebben egy pénzbedobós automatából árusítanának, mint a kólát.
Vannak olyan helyek ahol más a hozzáállás, és nem biztos hogy annyival drágábbak amennyivel jobb szolgáltatást adnak. -
kekegsm
őstag
válasz
rumos14 #10762 üzenetére
SzaboZE kollega jobban tudja a kulonbsegeket, de szerinte csak a szin es a burkolat kulonbozik. A Vostronal femotvozet a burkolat, az Inspironnal gondolom muanyag.
DVI kimenet az, nincs, az igaz. Akksi letezik hozza 6 es 9 cellas, hatha kerheted a nagyobbal is normalis aron.nezd, amikor en azt irtam, hogy picivel tobbert mar lehet venni jo gepet is a vacak helyett, en azt az olcso, belepo kategoriahoz irtam. A "gamer" laptopoknal mar sokkal nagyobb a kulonbseg, de nem veletlen. Az en Vostrom meg a legdurvabb jatek kozben is nyugodtan olbe foghato, mig egy Acer azert lepiritja a micsodadat rendesen. Es ebbol kiindulva tovabb is fog tartani a markas, nem eszi meg a homerseglet.
Az se mindegy, hogy par honap NeedforSpeed-ezes utan leesik e neked a gaz gomb, vagy ugyanugy birja a billentyuzet.Ez is hasonlo dolog, mint az autok. Tudsz venni tuning Swiftet is, amibol kipreseltek 200 loerot. Vegsebessege mondjuk egy szinten lesz egy Imprezaval. De azert az nem lesz egy Impreza sose, valamint a motorja sem fogja addig birni, meg szetesik a futomu, kuplung leeg mindig, stb.
-
rumos14
nagyúr
-
-
zedok
őstag
Hello! Én néztem egy laptopot ezen a honlapon amit föntebb írt az egyik fórumozó és megtetszett az egyik és a véleményetek érdekelne.
Szóval a paraméterek a következők:
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview™ HD
• nVIDIA GeForce 7400 512MB TrueCache
• Core2-Duo T5500 (1.67GHz/2MB/667)
• 2048MB DDR-2
• 120GB HDD • DRW LightScr.
• Wi-Fi (802.11a/b/g)
• 1.3MP WebCam
• FreeDOS
Ár: 159.960 HUFVagy pedig hasonló paraméterekkel csak sima Core-Duo procival:
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview™ HD
• nVIDIA GeForce 7400 512MB TrueCache
• Core-Duo T2250 (1.73GHz/2MB/533)
• 1024MB DDR-2 • 100GB HDD
• DVD+/-RW SM
• Wi-Fi (802.11a/b/g)
• 1.3MP WebCam
• FreeDOS
Ár: 143.988 HUF
+ Ram 2gb-ra bővítése --> 6.900,-Ft+áfaMelyik érné meg jjobban? Természetesen jjátékra is használnám no de nem olyan bitangokra mint a crysis. ;)
-
Integra
titán
bazeg, megveszem ram nélkül aztán kész
angoloknál a dell-től spec igy lehet kérni a gépet!
hogy itthon a lenovo is tesz e ilyet..
vagy megveszem a legerősebb core 2 duo procival és minimál rammal, aztán turbózzuka kérdés viszont még mindig áll, hogy core 2 duo vagy core 2 centrino vagy centrino 2 duo?
faszseérti már ezt a sok nevet, de frankón..
azt vágom hogy a core 2 duo a legerősebb, az az asztalai proci. -
karesz501
senior tag
-
wwhy
veterán
válasz
venember83 #10748 üzenetére
Megkapod
de hát tehetem a fülem mögé
és az ürge megjegyezte, hogy ha szervizelésre kerülne a sor, akkor kérik visszahelyezni az eredeti modulokat; így még eladni sem lehet
Integra: kérdeztem ezt a lehetőséget is, de ugyanúgy meg kell vedd az 1*1GB-t a 2*512 helyett; vmi olyasmit magyarázott, h konfigot nem módosítanak, hanem amit megveszel, azt használják fel.
-
karesz501
senior tag
válasz
Integra #10744 üzenetére
Szerintem erősebb procival vedd és 1x1Gb RAM-al. Plussz 1Gb-ot bármikor bele tudsz utólag is rakni, nem lesz vele probléma. Processzort cserélni elég macerás és drága, vagy ha nem az akkor meg ugrik a garancia
szerk.: hű de lemaradtam a frissítéssel. sorry... kitárgyaltatok már addigra mindent
-
Integra
titán
válasz
venember83 #10751 üzenetére
amikor a clevo-t vettem a notebook.hu-nál, 1 gigával kértem a 2x512-es modul helyett, 5 rugó volt a ráfizetés.. no comment.
ja és levan ragasztva, úgyhogy náluk kell berakatni a +1 giga ramot majd..
de akkor már megmondom nekik, hogy ne ragasszák újra le.. -
Integra
titán
válasz
venember83 #10748 üzenetére
nem, természetesen azt nem kapod meg sehol...
-
Integra
titán
hát attól én is hülyét kapok hogy természetesen ha 512 mega ramrol van szól alapban, akkor nem 1 modul hanem 2x256 van benne.. üzletpolitika mindenhol, agyrém, de mit lehet tenni?
úgyhogy valszeg én is inkább eleve olyat fogok javasolni ahol 1 modul foglalt, vagy kapásból 2 giga ramos.. -
wwhy
veterán
kifutottam a modból
Arról nem beszélve, h tegnap kérdeztem az usanote-ot, és a 2x512-t nem számítják be, azaz 100%ban ki kell fizetni a 2*1GB-t (14.700 Ft-t mondtak). Lehet, h máshol is így van, de akkor a 2x512-es konfig egy kisebb bukta, azaz nem +1GB RAMról beszélünk (pl. a Dell-es notik nagy töbségében), hanem +2GB-ról.
-
Integra
titán
mit gondoltok, photoshop-nál inkább a 2 giga ram mindenképp, de lehet mondjuk csak 1.8-as c2d proci vagy 1 giga ram és 2.0-ás vagy 2.2-es c2d proci?
illetve nagy e a különbség az azonos órajelű centrino 2 duo és core 2 duo proci között teljesítményben? a fogyasztás most másodlagos, úgyis konnektorból menne a noti.. -
kekegsm
őstag
válasz
dekoninck #10740 üzenetére
Mint felvilagositottak tanult kollegak, ez az onaluk javitasra leadott geoek aranya, szoval nem tukrozi az eladott gepek szamahoz kepest az aranyt. Sorry ezert, nem neztem utanna megfeleloen.
A Compaq-al semmi gond, mivelhogy az utobbi par evben mint a HP resze funkcional...
-
dekoninck
aktív tag
válasz
kekegsm #10710 üzenetére
Ezzel a meghibásodási mutatóval kapcsolatban az a kérdésem, hogy mit jelent? A szervizbe bevitt notebookok arányát? Gyanús, hogy az összegük közel van a 100%-hoz. Mert így már az lenne a helyzet, hogy kb az eladott gépek arányának megfelelő a meghibásodási statisztika, kivéve természetesen a Dellt, HP-t, IBM-et
de azoknak lehet márkaszervize si.
Ha meg nem így van, honnan tudja a szerviz, hogy az összes, akárhol eladott, de hibás eladott gép hány százaléka kerül hozzájuk javításra? Van egy nagy összesítő? A márkaszervizek közzéteszik a saját leégetésük céljából a hibaarányokat??
Mint korábbról tudjuk, az MSI csóró, a Compaq is, az Albacompról nem is beszéljünk, ezek meghibásodási aránya mégis nagyon alacsonynak tűnik. -
amol
addikt
Ennyit találtam róla én is. Ne tudom mit fed majd le, de a Latitude név azért enged sejteni valamit, ez egy új dizájn amit a Penrynhez készítettek. Gondolom párhuzamosan mehet a D-vel. Engem az érdekelne hogy megmarad-e a dokkolhatóság, a modularitás és a masszív kivitel ill. alkalmaznak-e majd aktív hdd-védelmet. Bár lehet hogy az SSD jobb megoldás.
dabadab: 80-as évek eleje, nem?
-
dabadab
titán
Valoszinuleg a '82-es GRID Compass volt az elso, igazan laptopnak kinezo hordozhato szamitogep (akkoriban a legtobb hordozhato masinaban nem volt akksi es CRT-juk volt, ilyen volt az SX-64 is, a Commodore 64 hordozhato valtozata).
-
-
wwhy
veterán
válasz
Integra #10727 üzenetére
Akkor inkább az oldalon közvetelnül utána következő, nem
Lenovo (IBM) Thinkpad R61i (NG1A9HV)
Engem is érdekel(ne) -
Integra
titán
Lenovo 3000 N200 (TY2B8HV)
vélemény? -
Integra
titán
válasz
parandroid #10724 üzenetére
most sirta el ma épp kollégám, hogy a másfél éves acere, ami vagy 350e ft volt, szétnyilt...
persze 1 év garis, csak a munkadij lesz 16e ft, a kijelző újratokozását meg se említem inkáb..
és ő maga mondta, hogy most már tudja, hogy már a rossz szériába nyúlt bele, a haverja, aki ugyanezt vette az előző szériából, neki még semmi ilyen gondja nem volt.. -
rumos14
nagyúr
válasz
kekegsm #10718 üzenetére
köszi a tapasztalatokat.
az aspire nem is tetszett, esztétikailag sem, és minőségérzetem sem volt, de az a travelmate - persze nem szakértői szemmel nézve - nagyon egyben van. viszonylag megnyugtatott, hogy abból még csak 2 hibással találkoztál.
mindenkepp eszben tartom amiket írsz, a dell vostro 1500-as felkerült az esélyesek közé (Vistával jön ez is?). HP téren van kapcsolatom (fater ott dolgozik), lehet hogy tudok viszonylag jó áron szerezni egy nekem megfelelő masinát, majd meglássuk. -
parandroid
félisten
"Ja és az Acer fikázók - bár sokszor véletlenül igazuk van - , azért nefeledjék, hogy a Wistron és Acer csoport tagja és egyben a jelenleg legjobb minőséget produkáló tajvani szerződéses gyártó - Thinkpad T,X, HP NC sötöbö - ."
Bizony, régen még saját gépekből is raktak össze normális minőségűeket, mint a Travelmate 400-as (vagy 500-as?
) széria volt anno. Aztán rájöttek, hogy a cost saving a gyártási költségeknek is jót tesz és a forgalmat is megdobja (több gépet is adnak el, meg a hibák miatt gyakrabban is
), így összességében sokkal jobban megéri szemetet gyártani.
p
-
kekegsm
őstag
Mint irtam, nincsenek rola infoim, hogy pontosan hogyan is keszult a statisztika, csak a laptopkalauzon talaltam. De azert szerintem kb-ra fekszik a dolog...
En egyebkent a viragcserepet, kaspot, stb is a viragboltban szoktam venni... Mar ha leverem az eredetit. Altalaban ott kapok majdnem ugyanolyat, nem tunik fel az asszonynak...
De azt lathatod, hogy Lifebookra nincs egy rossz szavam se. De te is tudod, hogy azert a Lifebookok aranya a magyar piacon eleg csekely az Amilo-khoz kepest.
Azt meg te is tudod, hogy az hogy melyik gyarban gyartjak a laptopot, az nem all egyenes aranyban a minoseggel.
-
d900t
senior tag
válasz
kekegsm #10710 üzenetére
basszus.
pedig te idáig egy értelmes fickónak tűntél
ez nem felmeres és nem statisztika. Ez nem meghibásodási arány! Nem azt jelenti, hogy adott márkából 100db eladott noteszből hány hibásodik meg! Azt jelenti, hogy hozzájuk 100 szervizelésre beszállított noteszből melyik milyen márkájú. Ez pedig nem ugyanaz.
A website üzemeltetője saját bevallása szerint Acer és Fusi márkaszerviz. Ugye a virágboltban is 99% virágért megy és csak a nagyon hülyék keresnek ott mondjuk kolbászt. Nem beszélve arról, hogy a top2 a magyar piacon is kb. hasonló piaci részesedéssel bír. Ez persze nem azt jelenti, hogy fusi amilo és a acer aspire megbízható, mint egy Schaffhausen, de pl. egy lifebook viszont kimondottan az egy Vostrohoz képest. Ja és az Acer fikázók - bár sokszor véletlenül igazuk van - , azért nefeledjék, hogy a Wistron és Acer csoport tagja és egyben a jelenleg legjobb minőséget produkáló tajvani szerződéses gyártó - Thinkpad T,X, HP NC sötöbö - .Ja és ezt a statot egyszer testületileg legyaláztuk. Merre jártál akkor
-
DeathZombie
csendes tag
Vkinek van ilyen, avagy van vmilyen tapasztalata erről a laptopról ? ASUS F3M-AP113 v. ASUS F3M-AP111? Nekem jónak tűnik, még egy MSI-n gondolkodom ( MSI VR610X-012HU ), de azokról meg azt hallottam, hogy újjabban sok közöttük a rossz ventis, bár garanciája korekt, de akkoris.
ASUS-ok meg mintha megbízhatóbbak lennének, csak sajna e két laptopról semmi véleményt nem volt szerencsém olvasni. -
kekegsm
őstag
válasz
juhi07 #10717 üzenetére
Ezek mind dragabbak mint 120 (vagy 120 a netto?) es uj notik. amiket en linkeltem, azok renew vagy asis notik.
De hosszu tavra inkabb a HP-k kozul valogatnek...
De ha ennyire keves penzed van ra, akkor ne koltsd el hulyesegre. Gyujts meg hozza 30-40 ezret, es akkor mar van valasztek boven.
Egyeb: kicsit hosszu lett az elozo, bocsi...
-
kekegsm
őstag
válasz
rumos14 #10712 üzenetére
No, akkor szerintem csak nincs eleg tapasztalatod benne.
Probalok segiteni, es hidd el nem okoskodni akarok, meg nem is kihuzni a penzt a zsebedbol. Nem vagyok en ugynoke egyik laptopgyartonak sem, ahogy az adatlapombol is lathatod. Viszont a legalis Windowshoz ragaszkodj foggal-korommel...
Az uj Travelmate szeria egy par honapos dolog, mindahogy az uj, Gemstone-fajta Aspire is. nincs vele tapasztalat. Lehet hogy tuti jo lesz, de az utobbi jonehany ev Acer-produkcioi alapjan ketseges. Ne te legyel a kiserleti feher nyuszi a laptop miatt piros szemekkel.
Amit en tapasztaltam eddig: eleg sok ismeros megvette ezeket a laptopokat, es az Aspire sorozatban (ha jol szamolom, van vagy 15 a barati korben) eleg sok ment vissza garanciaban az USB vezerlo miatt. Elszallt az osszes USB port, alaplapcsere. (nem emlekszem pontosan, talan 4db) Videokartya megsult (5920-ban, 2db). Kijelzo kabel csere, mert odacsipi a burkolat szele es megtorik (talan 3 volt). Tobb ment vissza SATA kabel hibaval, forrasztas elengedett a csatlakozon. Kartyaolvaso nem mukodott (ez furcsa mod 3 gyari zsir uj gepen is volt, de kapasbol csereltek, szoval szeriahiba lehet). Enter gomb elhagyta magat 2 gepen, a W gomb ugyanigy (szimplan leesik), mondjuk a Q az az 5920-akon szallt el. Rohadt CoD4... ;)
Tolto csatlakozoja forrasztasi hibas volt, ez 4 gepen azthiszem.Szoval ez a felhozatal az elmult 5 honapban.
Uj Travelmate 2 darab volt. Az egyik halott BIOS-al erkezett, elvittek, visszahoztak alaplapcsere utan, de folyamatosan fagyott meg a bootolaskor. Ujra alaplapcsere, most mukodik, de rengeteg a kekhalal, hozzaerto kollegak szerint a BIOS a ludas ismet.
A masik egy ideig ment, de megallt benne ketszer a ventillator. Acerek most kicsereltek egy masfajtara, elnezest kertek, osszekeveredet a szallitmany. Most mar mukodik egy honapja.Fujitsu-Siemensekkel kevesebb a problema. Altalaban az L, Li, La sorozatokkal van a legtobb hiba. (mondjuk talan egy tucat jart nalam osszesen a 3 sorozatbol, szoval talan csak egyedi) Hasonlo dolgok, mind az Acerekkel, de megvan az a hibajuk, hogy hajlik a gep, amikor felemeled. (Sokszor at akar ulni a fotelba az illeto, aztan menet kozben elsotetul a kepernyo, ha csak egy kezzel tartja. Aztan sotet is marad, mert szetcsuszik a kabelcsatlakozas. Regi Amilo A es M sorozatok koruknak megfeleloen oregszenek el. Ez-az elfelejt mukodni, szetnyilt burkolatok, foltos kepernyok.
Lifebookot meg nem hoztak, mondjuk ritkabb is, parat ismerek csak.HP es Dell meg nem volt nalam. Lenovo igen, pont a hetvegen, R61, 2 hetes. Kisgyereknek sikerult a kinyitott DVD-RW-be belekapaszkodni, azota csak olvas, de lassan, irni rosszul ir. Valamit elnyomott rajta, de en azt nem tudom beallitani.
Toshibak inkabb csak elhasznalodnak. Kopas, de az nagyon, a Satellite sorozatban. Kikopnak a billentyuk, beesett a touchpad, ilyesmi. filleres dolgok, de bosszantoak. Compaq-ok altalaban csak a doglott akksik miatt, dehat istenem, nemelyik 5-6 eves, persze hogy doglott az akksi.
Akad meg gericom, advent, packard-bell. mindig csodalom, hogy meg akkor is mukodnek, amikor kicsomagoljak oket a dobozbol... Aztan minden elromlik hamarosan.Nezd, szerintem egy 50%-ot legalabb meger a minoseg. Behozza. Ha masert nem, amikor eladod par ev mulva, tobbet er. Nezd meg, 4-5-6 eves Thinkpadek annyiert mennek, mint a legolcsobb uj notebooknak latszo targy a Tescoban. nem veletlen. Toshiba regen nagyon jo volt, ma mar sajnos csak a Tectra sorozata.
HP/Compaq, Lenovo/IBM, Dell - Ezek a jok. HP-nak is van vacak sorozata (530), meg a Pavilion Magyarorszagon meg nem igazan tamogatot garancia ugyben, de ami fekete es szogletes, azokban megbizhatsz. Lenovonal barmelyik nagyon jo, Thinkpadek a speci strapabiro darabok, de az N100/N200 sorozatok is legalabb olyan jok, mint mas olcsoknal a business kategoria. Es nem is dragak. Dellnel a Latitude, de ha erosebbet akarsz grafikailag, akkor Vostro sorozatban is talalsz. A Vostro felut a business es a consumer kategoria kozott. De a Dell consumerje (Inspiron) is jobb, mint egy Acer TM.
Fujitsu Siemensnek a Lifebookjai jok, de aranytalanul dragak.
Se a FuSi Esprimo, se az Acer Extensa nem kerult meg a kezembe, azokrol nemigen tudok semmit.A Latitude ATG az azert ennyi, mert: [Olvasd el az ismerteto szoveget.]
-
juhi07
senior tag
-
kekegsm
őstag
válasz
juhi07 #10711 üzenetére
www.notebookstore.hu (es ezekknek mukkodik a VGA-ja, ha mek megse yo, akor garanciba javitlyak). Ezek 1-ik se nem celeron vagy Sepron.
HPQ nx6325 (EY347) business class
• 15"XGA (1024x768pixel) anti-glare TFT • ATi Radeon X1150 128MB H-Mem • fp-reader
• AMD Turion-64 X2 (TL-52 - 1.6GHz) • 512MB DDR • 60GB HDD • DVD+/-RW D-Layer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • Microsoft Windows XP Professional
• renew • 1év nemzetközi HP garancia akciós bruttó ár: 119.988,--HPQ nx6310 (ES469) business class
• 15"XGA (1024x768pixel) anti-glare TFT LCD • intel GMA-950 maximum 224MB video
• Core-Solo T1300 (1.67GHz/1MB/667) • 512MB DDR-2 • 60GB HDD • DVD+/-RW DLayer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Microsoft Windows XP Home Edition
• renew • 1év nemzetközi HP garancia akciós bruttó ár: 99.960,--HPQ nx6310 (ES471) business class
• 15"XGA (1024x768pixel) Brightview™ TFT LCD • intel GMA-950 maximum 224MB video
• Core-Duo T2050 (1.6GHz/2MB/533) • 1024MB DDR-2 • 80GB HDD • DVD+/-RW DLayer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • Microsoft Windows XP Home Edition
• renew • 1év nemzetközi HP garancia akciós bruttó ár: 119.988,--HPQ nc6320 (ES476) business class
• 15"XGA (1024x768pixel) antiglare TFT • intel GMA-950 max224MB video • 7in1mem.I/O
• Core-Duo T2300 (1.67GHz/2MB/667) • 1024MB DDR-2 • 60GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • fp-reader • FreeDOS
• asis • 1év garancia akciós bruttó ár: 119.988,--HPQ nx7300 (RU501) business class
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview™ TFT • intel GMA-950 maximum 224MB video
• Celeron-M 430 (1.73GHz/1MB/533) • 1024MB DDR2 • 80GB HDD • DVD+/-RW D-Layer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • FreeDOS
• renew • 1év nemzetközi HP garancia akciós bruttó ár: 99.960,--HPQ nx7400 (EY526) business class
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview™ TFT • intel GMA-950 maximum 224MB video
• Core-Duo T2250 (1.73GHz/2MB/533) • 1024MB DDR2 • 80GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2.0) • FreeDOS
• asis • 1év garancia akciós bruttó ár: 119.988,-- -
venember83
nagyúr
válasz
juhi07 #10711 üzenetére
120k-ért még használtat se nagyon kapsz nem integrált videokártyával, legalábbis normális minőségű notit. Különben MM-ban meg hasonló helyeken asszem van 99k-ért akciósan noti, nagy, nehéz, semmilyen szervízzel és megbízhatósággal.
Szvsz 200k alatt nem szabad notit venni s még akkor is lehet necces. Nem, nekem sem gyűlt még össze ennyi kp, ezért nincs is még notim.
-
rumos14
nagyúr
válasz
kekegsm #10710 üzenetére
köszi hogy ezeket leírtad.
a gépet pont az hogy hosszú távra akarom venni, mert most lecserélem az asztalit egy notira átmeneti helyhiány miatt, aztán majd mittomén 2 év múlva veszek egy asztali gépet és a noti marad 2. gépnek.l
lehet hogy naív vagyok, de azt gondolom, és sok helyről is hallottam, hogy lehet hogy régen szarok voltak az Acer-ek, de az új TravelMate széria nagyon jóra sikeredett.
amit a kolléga írt Dell Vostro 1500 300k környékén már elég jól hanzik. a tiédet is megvenném szívesen
nincs sok ismerősömnek lapotopja, még a családban vettünk anyukámnak 2000-ben egy Toshiba-t, ma sincs kutya baja, ez kb. az egyetlen tapasztalat, meg fater használja a céges HP/Compaq-okat jópár éve, nálunk ahol dolgozom IBM és HP van.
mivel csak április elején lesz aktuális a vásárlás, még van időm okosodni. van esély, hogy átgondoljam a témát, de azt a Latitude-ot nem venném meg annyiért -
juhi07
senior tag
Hello
segitséget kérnék töletek hogy 120 ért melyik a legjobb notebook amit meg lehet venni.( melyik boltban)
Ne celeron és Sepron legyen nés lehetöleg a vgája is jo legyen.
Ha tudtok ajánlani azt megkösszönémAz ajánlot notebookrol ha vannak tesztek azt is megkösszöném....
-
kekegsm
őstag
válasz
rumos14 #10691 üzenetére
Nezd, hiaba indokolnek neked is akarmit, te ugyis elosztod az arat a CPU+VGA megaherzekkel, es minel alacsonyabb az ertek, annal inkabb meg fogod venni.
Ha a minosegre hivatkozok, azt fogod mondani, hogy hatha szerencsed lesz, meghogy az ismerosod ismerosenek az ismerose ugyanilyen laptopot hasznal, es semmi gondja vele.Ajanlom figyelmedbe a laptopkalauz cimu oldal felmereset a laptopok meghibasodasi aranyarol:
Fujitsu Siemens 34 %
Acer 26 %
Toshiba 11 %
Compaq 7 %
HP 6 %
Albacomp 4 %
IBM 3 %
MSI 2 %
Dell 1 %
Sony 1 %Es hiaba mondani, hogyha leejted, akkor az Acernek vege, a minoseginek nem. En mar ketszer leejtettem a Dell-t, semmi baja. (mondjuk egyszer a labujjamra esett, be van kekulve rendesen a mai napig).
Hiaba mondanam, hogy 3-4 ev mulva az Acernek a mukodokepessege csak szerencse dolga lesz, ugyis azt mondod, hogy addigra lecsereled.
Hiaba mondanam, hogy ne 255+20, hanem 355-ert vegyed, es akkor egy igenyeidnek megfelelo, de minosegi gep jon ki belole, ugyis azt mondod, hogy nem szansz ra annyit.
Szoval kicsi az esely, hogy meggyozzelek. Nagyon ugy erzem, hogy az ar/ertek nalad a ar/teljesitmeny mutatoval egyezik meg. Ez asztali gepeknel meg lehet oke, de notiknal mar mas a helyzet. Te nem fogod valoszinuleg megerteni, hogy [ez] a laptop miert ennyibe kerul.
Egyebkent ha jo neked egy bemutatomodell, vagy tesztelesbol visszamaradt modell is, akkor [itt] talalsz par jot.
-
Integra
titán
válasz
venember83 #10701 üzenetére
ok, ezért kérdem, mert szerintem se, de rossz feleslegesen nem vetetnék mobil gpu-s notit a semmiért.. csak pénzkidobás
-
rumos14
nagyúr
válasz
dekoninck #10695 üzenetére
az Apple-ös cikkben leírt VDub teljesítménynövekedés azért qrvára elgondolkodtat. azt pont eléggé gyakran szoktam használni. namost nem azt mondom, hogy nem mindegy, hogy 10 vagy 7 perc alatt kódol át nekem egy videót, mert azért nem éjjal-nappal erre használnám, de mégis.
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest