Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
belinho #26998 üzenetére
A RAID nem biztonsági mentés!
A RAID a rendszer rendelkezésre állását növeli.
Biztonsági mentés minimum egy külső, USB-s HDD-re legyen! Bár a profik több helyen is tárolnak biztonsági mentést : másik épületben, másik városban egy másik NAS-ra szinkronizálva!
Céges szinten ez a minimum. -
belinho
senior tag
Üdv!
Adott egy qnap ts-412 NAS. Van benne 4db 3TB-os WD Black HDD, raid 5-ben.
2013 óta hibátlanul ment, egészen tegnapig. Az egyik vinyó meghalt, pirosan világít a rack része, ahol a hibás vinyó van, nem is érzékeli már.
Sajnos ennek a HDD-nek az árusítása megszűnt 2016-ban.
Milyen HDD-t tehetnék a helyére, ha ugyanolyan nincs, mint a másik 3?
WD red-ben találtam 3TB-os HDD-t.
Anno mintha olvastam volna olyat, ha nem azonosak a vinyók az galibát okozhat. -
djzolee91
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a WD30EFRX raid1-hez mennyire ajánlott (többek között pl az smr problémát illetően)?
Előre is köszönöm!
-
Borisz76
nagyúr
A jelenlegi NAS-od 2 fiókos.
Előrelépés lenne egy 4 fiókos NAS erősebb CPU-val.Synology DS218+/DS420+/DS720+/DS918+ termékek műszaki összehasonlítása.
Mind Intel CPU-val szerelt mert fontosnak tartod a torrentet.
3 és 4 lemez esetén működik a RAID5 ( 2 vagy 3 lemeznyi hasznos tár + 1 lemez a meghibásodás ellen )
Vagy esetleg a Synology saját megoldása az SHR. ( Hasonló mint a RAID5 de rugalmasabban tudja kezelni a lemezeket.)
RAID kalkulátor. -
dop3
csendes tag
Sziasztok! Gondolkodom, hogy lecserélném a nasomat és kíváncsi lennék, hogy mit ajánlanátok a jó öreg Qnap Hs-210 - em helyett. Túl nagy dolgokat nem várok el tőle, legfőképp stream, meg torrent, ami futna rajta, de mostanra kicsit kevésnek érzem a vasat benne... Köszönöm előre is!
-
futo001
senior tag
Sziasztok,
NAS vásárlásra előtt állok. Van egy 1TB-os külső HDD-m, eddig erről mentek a 4k filmek meg a FLAC az erősítőnek, de megtelt. Ebből érezhető, hogy nagy igényeim nincsenek, csak egy kiszolgáló kell, ami nem kódol, csak elérhetővé teszi a nagyfelbontású filmeket és zenéket a hálózatra kötött eszközök számára, azok hardvere elég erős a számításokhoz. Nincs multi room, max 2 eszköz megy egyszerre.
Ilyesmire elég lehet egy olcsó WD MyCloud? A bevezetőben olvastam, hogy azokban nincs aktív hűtés, ezért is lett szimpatikus.Köszi
-
axlfsi
veterán
//téves
-
-
djzolee91
tag
Sziasztok!
Cégünkben szeretnénk NAS-t venni.
Kb 10-15 fő hálózati dokumentum megosztását kéne kiszolgálnia irodán belül, és ha kell irodán kívül is. Nem torrent-ezünk.
Igény még, hogy tükrözött raid-et lehessen benne kialakítani a biztonság kedvéért.
Szeretnénk vinyókkal együtt kb 100-150.000 forintból kihozni a dolgot.
Milyen NAS-t ajánlanátok erre a célra?
Milyen vinyót érdemes venni bele?Előre is köszönjük!
-
Tonyk
veterán
válasz
Somatom #26969 üzenetére
Azért nem semmi figura lehetsz... Neked aztán tényleg semmi sem jó...
Ezt is megcsináltam neked. -
Tonyk
veterán
válasz
Somatom #26967 üzenetére
"hanem 5,5 collon, ujjal. Majd rájössz, hogy míly könnyű."
Rápacsáltál. Azon csinálom havonta....
De most már látom, tök mindegy mit írok, csak a bajod van.De beírtam a Google-be az ott hivatkozott nevet, parancsolj, töltheted.
Ki is próbáltam neked, működik.Tisztelettel jegyzem meg, hogy a fentiek alapján lehet kicsit magadba kellene nézni és a hibát arrafelé keresni.
-
Somatom
veterán
Ne huszon collos monitoron, egérrel bökdöss a képekre, hanem 5,5 collon, ujjal. Majd rájössz, hogy míly könnyű.
Ez most komoly? Ha már iderakod, legalább vennéd a fáradtságot, hogy leellenőrizd, amit írtam! Abban a how-to -ban bökj légyszi az Androidra! Ott a kliens képe, meg a hozzá tartozó Play Market link. Bökj rá! Na, akkor how-to?
-
Tonyk
veterán
válasz
Somatom #26965 üzenetére
Tényleg nem akarom tovább fűrészelni a kakit, de ha bele is szaladsz egy captcha ellenőrzésbe, mi olyan bonyolult azon, hogy klikkelj a képen a zebrára, vagy a közlekedési lámpára, kutyafülére? Ha van a képen kettő ilyen, akkor arra a kettőre, ha három, akkor arra a háromra. Ha pl a lámpa belelóg két mozaikba, akkor mindkettőre. Ez még így sem több mint 20 másodperc. Működik. Ennyi. Kiszálltam!
+1 DuckDNS : [link] Mindenféle rendszer alá how-to-val
-
Tonyk
veterán
válasz
Somatom #26962 üzenetére
Akkor Androidos telefonon fogom csinálni a videót 7 | 13 nap múlva...
-
Tonyk
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #26959 üzenetére
Pont ezt írtam, hogy van a Synohoz. Ha viszont épített NAS -on használnék Xpenology -t, akkor nem lenne. Épp azt fejtegetem, hogy egy alsó kategóriás Syno nincs is annyira túlárazva.
Az NSA310 -hez sosem volt. Az Owncloudos Zyxelek később jöttek. A 310 támogatása egyébként is régen megszűnt. A Gdrive szinkron is lehalt, ami hardcore Androidosként fáj. -
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #26957 üzenetére
Nem bízom a streamelős hókuszpókuszokban. Nekem a NAS, mint fájlszerver + külön médialejátszó konfig jött be. Úgy matekozom, hogy vasban nekem elég lenne a mostani NSA310 -em is. Egy Syno DS220J 60 ropi. Öt évre a NoIP cirka 40 ropi. Tehát, húsz plusz lenne a NAS. Ha kliensnek veszek egy miniPC -t a Hardkerneltől, vagy a Chuwitól, akkor jobban járok, mintha ugyanezt az erőt egy márkás NAS -ban venném.
Mindazonáltal újra kipróbálom a free NoIP -t, hiszen ingyen van. De, nem hiszem, hogy be fog jönni. -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Somatom #26954 üzenetére
Nekem NO-IP-s van, 23 nap után küld 1 emailt, hogy frissítsek, van rá 7 napom. Linkről átlépek az oldalra, ott bejelentkezek (mentett bejelentkezés) és rákattintok a confirmra. Oldal bezárása, kész vagyok újra 4 hétre... Captcha nincs (nekem még nem volt, vagy csak nagyon régen, hogy nem is emlékszem rá...) Kb. 4 éve használom....
-
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #26953 üzenetére
Rákerestem, hogy van-e hivatalos tutorial. Van. Az ember egy percig magyarázza. Nem tudom, hogy Tonyknak ez hogy sikerült két kattintásból. Hozzáteszem, hogy a videóban a capcha egyből beengedte az embert. Na, ez nálam nem így történt és onnantól jött a borzalom. De, miért is akarná a NoIP egyszerűvé tenni a free account használatát? A bonyolítással is a fizetős verzió felé terelik a usert. Ez most 25 USD/év. Sztem nem túlzás, hogy egy NAS -t legalább öt évig használnak. Az 125 USD.
-
Tonyk
veterán
válasz
Somatom #26950 üzenetére
Linux alá pl. van no-ip update script (ha már nas). Debian alapokon használtam egy ideig (de distrio független volt). (Ha jól rémlik , van windows alá is valami alkalmazás)
30 naponta szerintem kibirható az a két kattintás ( amire 7 nap van egyébként, szóval nem kell a határon ezzel kínlódni), ha már ingyenes. Évek óta használom (10+) elégedetten. Ez nem frissítgetés egyébként, hanem csak a regiszrált ddns cím megerősítése. Egy pipát kell betenni, meg rábökni egy megújítás gombra. -
Somatom
veterán
Nekem kihívás volt. Havonta küldözgetett e-mail -t, hogy frissítsek. Persze! Pl. a német-svájci határon, edge mobilnettel, Androidos böngészővel frissítgetni. Agyrém. Aztán áttértem a Duck DNS -re úgy, hogy egy, az otthoni wifin lógó telón futott az Androidos kliens ... amíg le nem halt. Már a Playen sem elérhető annak ellenére, hogy a Duck DNS dokuja még mindíg oda mutat. Aztán egy tudjukki fórumtársunk jóvoltából kaptam egy másik elérést, amit távhekkelt a NAS -omra. De, már az sem működik. Szóval, uncsi ez a DDNS küzdelem.
-
Somatom
veterán
Elgondolkodtató.
NAS házikó is létezik hozzá (bár, most épp "out of stock"). -
Tonyk
veterán
válasz
DeadmaN89 #26938 üzenetére
Építés szóba sem jöhet? 50-60-ből már házzal + táppal (ízlés, igény kérdése kb 15-20E, pl : LC-Power 1360II 90W ), 4GB memóriával(5.900Ft) összehozható egy pl Asrock J4105 (~34.000Ft). Erre aztán mehet linux, windows, ami jól esik. Ha meg nem kell win (elég lehet 2GB RAM és linuxozol) és ház (mert pl el tudod dugni valahová, ahol/mert nem nézegetni akarod) máris megspóroltad a ház árát.
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
Borisz76 #26937 üzenetére
Köszönöm szépen, tehát mondjuk erősebb arm procis megoldásban ne is gondolkozzak, nem lesz értékelhető javulás torrent terén. Egy két lemezes eszköz engem tökéletesen kiszolgálna, de ha 120e+-os buli lesz mindenképp ha intel procit akarok, akkor lehet hagyom, ennyit már nem áldoznék a zavartalan torrentezés oltárán...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
DeadmaN89 #26936 üzenetére
Torrentezés erősen CPU függő....pláne ha gyors az internet előfizetésed is, akkor bizony INTEL processzorral szerelt NAS-t javaslok.
2 és 4 fiókos modellek összehasonlítás : DS218+ / DS420+ / DS720+ / DS918+]
Jelölés magyarázat :
- 2 fiók 2018-s modell : DS218+
- 4 fiók 2020-s modell : DS420+
- 4 fiók + 5 lemezes külső bővíthetőség , 2018-s modell : DS918+
- 12 fiók + 12 lemezes külső bővíthetőség , 2015-s modell : DS2415+Az összefoglalóban a torrentezős rész neve : Download Station.
Kis leírás és sebesség eredmények is vannak benne.Az a megcélzott 50-80 EFt kevés lesz.....
Tegyél még hozzá. -
DeadmaN89
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Zyxel 325v2, ezzel a léptem be egy éve a NAS-ok világába, hogy egyáltalán lássam, van-e erre szükségem. Úgy döntöttem hogy fejlesztek, alapvetően a fő problémám az a torrentezéssel van, ha egyetlen torrentre korlátozok is messze vagyok az internet kapcsolatom sebességétől, 5 párhuzamosan futó letöltésnél meg elvérzik a dolog és 5-7mb/s a teljes letöltési sebesség ami nevetséges... A fájl mozgatási műveletek is lehetnének gyorsabbak.
Nem akarok egyszerre 20-30 torrentet futtatni és nincs is keret high-end NAS-ra, de van most a piacon 50-80 között olyan opció, ami torrentben és adatmásolásban már érezhető javulást tud hozni a 325v2-höz képest? (és mondjuk csendes is, a Zyxel ventijének kerregése már a sírba tesz
)
Köszi a javaslatokat!
-
unicumnext
aktív tag
-
E300TD
tag
Sziasztok,
egy új TV költözött a nappaliba (Philips 58PUS6504). Az első 4K videok nézésekor - NAS-ról - eléggé akadozik. NETFIX-ről semmi gond, tökéletesen megy!
-Zyxel NSA235, ezer éves HDD-k, Raid nincs
-A TV Wifin, a NAS kábelen csatlakozik a Routerre (Archer A9)Mi lenne a megoldás Újabb NAS, újabb HDD? Esetleg nem a TV beépített lejátszója?
-
-
zsakmany
csendes tag
Sziasztok,
NAS vásárlás előtt állok. Alapvetően egy DS218+-t néztem ki mondjuk 2x4TB Red WD-vel.
Főleg videók, képek, egyéb fájlok biztonságos tárolásásra használnánk itthon. Az esetek 90%-ban egy eszközről, esetleg kettőről.
Másodsorban torrentnek lenne, TV-ről nagy ritkán távolról szeretném elérni őket. Őszintén szólva ehhez nem érzem szükségesnek a RAID1-t.
Kell tudjon valami spec dolgot a TV, hogy 1080p, vagy 4k videókat le tudjak játszani?
Van valami lehetőség arra, hogy x terra tárhelyem legyen RAID1-ben, y terra meg csak sima hálózati meghajtó legyen?
Jól gondolom, hogy ehhez nem lesz elég egy eszköz?Köszönöm a segítséget!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
szaby72 #26918 üzenetére
Nos ez jó hír.
Ha a Beelink GT-King megbirkózik a jelenleg elterjedt audió és videó kodekekkel, akkor a NAS-nak nem kell feleslegesen transzkódolnia.
Transzkódolást akkor végez a NAS ( pontosabban annak CPU-ja ) ha a lejátszó nem tudja dekódolni a hangot, képet vagy a felirattal van baja ).
Ekkor a NAS olyan formátumra alakítja az anyagot, hogy azt a lejátszó képes legyen dekódolni.....mindezt "röptében" lejátszás közben.Természetesen emiatt pörög , terhelődik a CPU. Ha gyengébb a NAS processzora, akkor akadhat , sőt meg is állhat a lejátszás.Tehát ha nem kell / nem lesz transzkódolás akkor szinte bármelyik NAS jó lehet mert ez esetben "csak stream"-el a NAS azaz csak küldi ki magából az adatfolyamot és a lejátszó átalakítja azt a TV készülék számára.
Ezt követően kell eldönteni, hogy hány slot-os , fiókos is legyen a NAS. Valamint érdemes a torrentel kapcsolatos "Download Station" bejegyzést is átolvasni !
-
Borisz76
nagyúr
válasz
szaby72 #26916 üzenetére
Synology összefoglaló.
Attól függetlenül, hogy a filmek / sorozatok a NAS-on vannak érdemes használni egy jó külső lejátszót. Tehát érdemes lehet tovább használnod a Himedia q10 Pro-t.Azt nem tudom , hogy a Himedia q10 Pro milyen minőséget képvisel a lejátszók táborában ( gyenge , jó vagy profi ?! ) mert én asztali PC-vel filmezek....
-
szaby72
tag
Sziasztok.
Igen tudom olvasd végig az összes hozzászólást mert már mondtuk,de...
Sajna most nincs erre időm és szerintem itt pont segítőkész emberek vannak.
Eddig egy Himedia q10pro-t használtam,abban volt egy 1500Gb-os vinyó,csak filmek és torrent(n.ore) és lejátszás volt a lényeg.
És most olyan Nas-t keresek amibe 1 Hdd(3.5-ös 1500Gb-os) megy.
Nem kell semmi extra csak letöltés és vissza(max. 5-6 torrent) és Full hd+ hd hangú filmek lejátszása (nem is wifin). Synologyt ajánlták,de nem a belépőt..
A pénztárca most sajna max.40000ft,nem ijedek meg ha használt... -
válasz
Aprósólyom #26913 üzenetére
Némi Linux-ismerettel gyakorlatilag minden lehetséges. Az OMV pl. egy felprogramozott Debian. Feltételezem, a több is hasonlóan működik.
MaCS
-
válasz
Aprósólyom #26913 üzenetére
Home server topic ez inkább (a NAS szoftver meg pl. OMV), de ezt kb minden tudja amin valami linux fut: futtatsz egy rsync-et időzítve:
Pl. Synology-n így néz ki:/usr/bin/rsync -avh /volume1/forras /volume2/cel/
-
Aprósólyom
addikt
Kedves NAS hozzáértők! Meglévő hardverekből tervezem, hogy építenék egy NAS-t. Nincsen Raid opció, de fontos adatokat szeretnék tükrözve tárolni két (vagy több) merevlemezen.
Pl. Egy hálózati könyvtárba felmásolok fájlokat, majd azokat a NAS egy nyugodt pillanatában másolja/szinkronizálja 1-2 másik HDD kijelölt könyvtárjába.
Tudnak ilyesmit az ingyenesen elérhető NAS szoftverek? Vagy legfeljebb ezt nekem kellene manuálisan elvégeznem? -
myl
csendes tag
Sziasztok, az első NAS vásárlásom előtt állok, éppen ezért amennyire csak tudtam körbejártam a témát, viszont biztos, ami biztos alapon kikérném a ti véleményeteket is! :)
Az alábbi felhasználásra kellene a NAS, fontossági sorrendbe téve:
1. Média szerver: Nemrég vettem egy LG OLED C9-et aminek a tudását szeretném minél jobban kiaknázni, ezért amiből csak lehet 4K HDR10/Dolby Vision + Dolby Atmos (a közeljövőben tervben van egy Atmos képes soundbar is) tartalmat néznék rajta. Emellett előfordulhat, hogy vidéken laptopról vagy telefonról fogok tartalmat fogyasztani róla, de a transzkódolás elkerülése véget ezekhez a megfelelő, kompatibilis formátumban szedném le a dolgokat, tehát külön lenne UHD, HD, SD mappa.
2. Torrent: A fenti ponthoz kapcsolódóan torrentre is használnám elég masszívan a NAS-t, aminél azért biztosan jó pár tucat seedelés/letöltés futna folyamatosan.
3. Biztonsági mentések/Time Machine: Ezek mellett szeretném még backup-ra is használni a NAS-t, és mivel Mac-es vagyok, ezért a Time Machine-nel szeretném összepárosítani, illetve emellett kiválasztott mappákat (Munka, családi fotók, stb.) a NAS-ról Dropbox-ba is szeretném automatikusan feltolni redundancia miatt.
Kiegészítő információnak megemlíteném még, hogy felhasználószám szempontjából maximum 3, de inkább 1-2 egyidejű felhasználó használná a NAS-t, ami gigabites routerre lesz rákötve, amit DIGI 1000 szolgál ki. Keret szempontjából a NAS+4TB HDD jó lenne, ha 150-180 ezer környékén megállna.A fenti igényekre a jelenlegi kiszemeltem egy Synology DS218+ egy 4TB-os Seagate IronWolf HDD-vel kiegészítve (kezdésnek elég lesz 4TB, később persze bővítem a második slotot minimum ennyivel). Szerintetek ez optimális választás a fenti igényekre, vagy ütközhetek valahol limitációba? Ha nem elég, akkor inkább mit javasolnátok?
Emellett ha már ennyire belejöttem a kérdezésbe, akkor még két kérdésem lenne:
Az egyik, hogy ahogy említettem próbáltam magam kikupálni a témában, és remélem a kosz mellett némi tudás is ragadt rám, ez alapján pedig ha jól értem a média lejátszás szempontjából nem a NAS, hanem inkább a media player a szűk keresztmetszett sokszor, a NAS csak kiszolgál, de azért tuti ami tuti rákérdezek, hogy a fent említett 4K HDR10/Dolby Vision + Dolby Atmos-t képes kiszolgálni AC-s Wi-Fi-n egy DS218+? Mellé kezdetben az LG C9 Plex/Xplay app-ja társulna playerként, de később ha szükségét érzem, akkor akár egy Apple TV 4K + Infuse/Plex is bejöhet a képbe. Lényeg a lényeg, ebben a setupban megbízható pont lenne a DS218+, vagy kevés lehet a 4K HDR + Atmoshoz?
A másik pedig, hogy pár hete olvastam, hogy elvileg közel van már a DS220+, ázsiai piacokon már kapható, Európáról viszont még semmi hír. Tippre szerintetek mikor jelenhet meg itthon is, és egyáltalán megéri-e rá várni akár hónapokat a DS218+-szal szemben? Éppen nem hajt a tatár, és szeretném a legújabbat venni, de már szeretném megfelelő tartalommal etetni az új TV-t, ezért ha csak marginális különbség lenne a szempontomból, akkor lehet inkább nem várok és benevezek a DS218+-ra.
Bocsi a kisregényért, nagyon köszi annak aki végigolvasta, annak pedig pláne előre nagy kudos aki segít benne! -
Csiszib
újonc
Köszönöm szépen a segítséget !
-
Csiszib
újonc
Akkor nyugodtan vehetek kod nélkül is ? A kiszemeltem egy Ds218+ . Vásárlás előtti utolsó pillanatokban vagyok😃
-
Csiszib
újonc
Sziasztok!
Synology nas szervernél mi az a regisztrációs kártya? Láttam hogy azt nem minden bolt adsja hozzá . Nagy szükség van rá? -
Borisz76
nagyúr
válasz
TechRobot #26904 üzenetére
Synology összefoglaló
DS118/DS218/DS218+/DS218play/DS718+ összehasonlítás.Az összefoglalóban sok-sok érdekességet olvashatsz a Download Station ( torrent ) alkalmazásról,sebesség adatokról.
-
TechRobot
aktív tag
Sziasztok!
Mit ahjánlanátok az alábbiak alapján?
Nem feltétlenül a legolcsóbbat de azért nem is kell hogy 200e legyen. Amire használnám az főként torrentezés (100+ torrent futtatása jó lenne) illetve az is jó lenne ha Samsung TV (UE48JU6400) tudna lejátszani róla hálózaton (DLNA), meg csak simán tudnám csatlakoztatni hálózati meghajtóként tetszőleges betűjellel, hogy Total comanmnderrel tudjak felmásolni könynen.
Akár az is elég ha 1 lemezes szerintem 4 vagy 6TB lemezt használnék benne (WD RED).
Routerem egy TP-Link Archer C7. -
daeyvd44
tag
válasz
Borisz76 #26902 üzenetére
Ez jó kis rendszer
Nálam jelenleg úgy néz ki, hogy van az Intel NUC8i5BEH2, benne egy 120gb-os wd green m.2 ssd, illetve egy 2tb-os wd blue hdd (azért csak ez, mert maximum 9,5 mm-es hdd/ssd fér bele pluszban). A 2tb-os hdd-t a jövőben lehet kicserélem egy 4tb-os ssd-re a 4K filmek miatt.
Ez szolgálja ki jelenleg a QE5560R illetve a UE43TU8002 TV-ket Plexen keresztül. Illetve van egy MiBox S rákötve kábelesen az Asus AC65P routerre ami osztja a netet, így a telekomos modem ki van kapcsolva, csak továbbítja a jelet utp-n keresztül a routerbe. A router végzi a PPPoE authentikációt. A jel viszonylag stabil, de a szervernek mégis van problémája a 4K-ból 1080p-be való traszkódolásnak illetve a sima 1080p transzkódnak is, ha nem kompatibilis a formátum a tv-vel. A MiBox S pedig a QE55-ös TV-re van kötve.
A fura az, hogy a régi lakásban hasonló kialakítás volt és semmi probléma nem volt. Igaz ott 4K-s tv nem volt a rendszerben. De simán le tudtam játszani a 4K-s tartalmakat az 1080p-s tv-n. -
daeyvd44
tag
válasz
Sanyi.mTs #26900 üzenetére
Windows 10.
Állandóan frissítem, a Plex szervert is, a drivereket is.
Pont ma néztem, hogy be van kapcsolva a hyper-threading a bios-ban. Ahogy olvasgattam ez egy nagyon jó cucc 2 magos 2 szálas cpu-k esetében. Nekem ugye 4 mag 8 szál van. Ennél meg elvileg pont, hogy visszafogja a teljesítményt.
Még nem próbáltam ki, milyen ha kikapcsolom, de nem hiszem, hogy segítene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest