Hirdetés
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Notebook hibák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz Somatom #26969 üzenetére
Azért nem semmi figura lehetsz... Neked aztán tényleg semmi sem jó...
Ezt is megcsináltam neked.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Somatom #26967 üzenetére
"hanem 5,5 collon, ujjal. Majd rájössz, hogy míly könnyű."
Rápacsáltál. Azon csinálom havonta....
De most már látom, tök mindegy mit írok, csak a bajod van.De beírtam a Google-be az ott hivatkozott nevet, parancsolj, töltheted.
Ki is próbáltam neked, működik.Tisztelettel jegyzem meg, hogy a fentiek alapján lehet kicsit magadba kellene nézni és a hibát arrafelé keresni.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Somatom #26965 üzenetére
Tényleg nem akarom tovább fűrészelni a kakit, de ha bele is szaladsz egy captcha ellenőrzésbe, mi olyan bonyolult azon, hogy klikkelj a képen a zebrára, vagy a közlekedési lámpára, kutyafülére? Ha van a képen kettő ilyen, akkor arra a kettőre, ha három, akkor arra a háromra. Ha pl a lámpa belelóg két mozaikba, akkor mindkettőre. Ez még így sem több mint 20 másodperc. Működik. Ennyi. Kiszálltam!
+1 DuckDNS : [link] Mindenféle rendszer alá how-to-val
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Megnéztem a videót amit linkeltél. A 11. másodperctől a 28. másodpercig tart a havi 1x-i mutatvány (ha nem magyaráz közben, kb 10 másodperc alatt megvan). És TÉNYLEG HAZUDTAM, nem 2, hanem 4 klikk. Homok a fejemre, hogy így megvezettelek.
-
Tonyk
veterán
válasz Somatom #26962 üzenetére
Akkor Androidos telefonon fogom csinálni a videót 7 | 13 nap múlva...
-
Tonyk
veterán
válasz Somatom #26954 üzenetére
Jó akkor hazudtam. Következő alkalommal csinálok egy tutorialt neked. Évekkel ezelőttről emlékszem (tán a 310-es topicból), hogy akkor is ez volt a problémád, hogy milyen bonyolult.
Én minden hónapban megvagyok vele 15 másodperc alatt. Biztosan bennem van a hiba.
Egyébként a 3x 0-ben is ott a DDNS[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Somatom #26950 üzenetére
Linux alá pl. van no-ip update script (ha már nas). Debian alapokon használtam egy ideig (de distrio független volt). (Ha jól rémlik , van windows alá is valami alkalmazás)
30 naponta szerintem kibirható az a két kattintás ( amire 7 nap van egyébként, szóval nem kell a határon ezzel kínlódni), ha már ingyenes. Évek óta használom (10+) elégedetten. Ez nem frissítgetés egyébként, hanem csak a regiszrált ddns cím megerősítése. Egy pipát kell betenni, meg rábökni egy megújítás gombra.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz DeadmaN89 #26938 üzenetére
Építés szóba sem jöhet? 50-60-ből már házzal + táppal (ízlés, igény kérdése kb 15-20E, pl : LC-Power 1360II 90W ), 4GB memóriával(5.900Ft) összehozható egy pl Asrock J4105 (~34.000Ft). Erre aztán mehet linux, windows, ami jól esik. Ha meg nem kell win (elég lehet 2GB RAM és linuxozol) és ház (mert pl el tudod dugni valahová, ahol/mert nem nézegetni akarod) máris megspóroltad a ház árát.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Érdekes ez. Én megértettem mire gondolt, mit írt. Szerintem vagyunk ezzel még páran így.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz mrhitoshi #26476 üzenetére
Android alá próbáld ki a Foldersync appot. Évek óta használom. Amint hazaértem, tolja fel a nasra a különbséget smb-n. De nyilván tud ftp-től kezdve szinte mindent. Ha távol vagyok és sync kell, akkor vpn-en smb vagy sftp. Ha mégis magánfelhő a vágyad, akkor pl. owncloud (ezt is tudja).
Ennyi pénzért én tuti építenék.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz mrhitoshi #26459 üzenetére
"linux környezetben nem kapnám meg azt a szoftveres támogatást"
Synology DSM is GNU/Linux.
"otthonosan mozgok a GUI nélküli linuxban is"
Akkor végleg nem értem mi tántorít el a nas építésétől?!
"nincsenek megfelelő appok az igényeimre"
Ha nincs épp a distro repojában az igényedre megfelelő sw. nagy eséllyel azt fordítasz rá amire szükséged van pl github-ról.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz SunMount3r #24972 üzenetére
Lehet, pl. ffp alatt benne is van a repokban egy 3.3.10-es csomag, de fordítani fordíthatsz rá a legfirssebből .
-
Tonyk
veterán
válasz tobias88888 #23296 üzenetére
Milyen desktop az, ami csak 50W-ot zabikál fel a hálózatból? (Nehogy azt mond, hogy sdd meg valami U-s Intel ) És sok nas is azért jóval 10W felett van. Egy egyszerűbb kétlemezes nas terhelve 16-18W-ot simán megeszik. Nem is beszélve a combosabbakról.
Bár ha a DS118 tényleg ennyi terhelve akkor az elég jó!
PC nyilván függ a benne lévő cpu-tól, videokártyától, memóriától, hdd-k számától, táptól, usb -re aggatott cuccoktól. HDD-k 3-5W, CPU pár 10W-tól akár 100W felett is, memória 2-3W, videokártya megint 10-től sok W-ig.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"Ha backupra használja, akkor amúgy is folyamatos üzemben fog menni, amikor megy."
Ettől még parkolgat az szépen csendben. Ha jól emlékszem a greenben elég agresszívre van állítva a parking time (3s). Nem kell majd csodálkozni, ha ripsz-ropsz összejön az a párszázezer parkolás...
-
Tonyk
veterán
válasz Buckey #23236 üzenetére
"Szoftverből meg van pár, leírás is van a neten, talán meg tudom csinálni, már nézegettem. Ha máshogy nem, akkor Linuxot rá"
Windowst semmiképpen nem javaslok rá, felesleges.
A neten fellelhető nas csomagok meg úgy is linux alapúak, szóval mindenképpen linux. Akár kész megoldás (Freenas, Openmediavault, Nas4free, XPenology, stb ), akár egy mezítlábas pl. ubuntu serverrel indulva.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz bszotak #23226 üzenetére
A környék nem terhelt wifi-vel?
Próbáltad 20MHz vagy 40MHz-en is, szabad csatornán? (Ha lehet alatta és felette is legyen kettő szabad csati)? Ha nagyon sok wifi van a környéken, talán jobb a 20-as sávval próbát tenni.
LAN-on mit értesz, hogy nem gyorsult? A 100-as net max 12500Kbyte/s (12.5MB/s), de inkább ez alatt szokott lenni jellemzően olyan 11MB környékén.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
A nas egy dolog, de hogy az UHD iso-ból megy-e vagy mkv-ból? Ha iso-t akar lejátszani, akkor elképzelhető, hogy a tv nem fogja tudni saját lejátszójával lejátszani, mert az csak dlna képes. Tehát kellhet hozzá, SMB-t vagy NFS-t tudó kliens a tv-n vagy ha nem, akkor +médialejátszó. MKV esetében elég lehet a dlna.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Imi1981 #23194 üzenetére
Hogy válaszoljon is valaki... Alapból gyenge torrentkliens van rajta, ezt lehet cserélni TransMission-re. (Egyébként mi a bajod a TM-el?)
De azt fordítasz rá, amit akarsz ffp alatt (githubon lehet keresgélni forrást hozzá).
A TM kliens legfrissebb verzióját rendszeresen közzétesszük a zyxel 310-es és 325-ös topicjában.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Biga123 #22994 üzenetére
Hogy r@hadjon meg... Nem értem ennek a miértjét. Mondjuk nem sokáig nézegetem, mert így is, úgy is cserélem a nast egy Asrock J3160DC-re (Ott meg remélem nem lesz gond a transzkód). Plex csak azért érdekelt volna, mert lejátszás közben több feature-t tud, mint a sima dlna, amivel egyébként simán elvagyok.
(#22995) MaCS_70
Halvány lila gőzöm sincs. még ez a kérdés nem foglalkoztatott.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz szpali #22991 üzenetére
Ok-ok , de ha már plex akkor viszont nem DLNA! (DLNA-ra minidlna-t használok.) Plexnél kéne az a csillivilli felület amit a kliens tud. Samsungokra van frankón működő kliens LG-re még nem találtam.
De megnézem a mostanit, ami a LG Content Store-jában van. Egy éve néztem utoljára, az akkorival az volt a gond, hogy mindenképpen transzkódolni akarta a tartalmat, hiába állítottam LAN-ra "eredeti" minőséget. (Samsungnál nem volt ilyen gond.) Utánaolvastam és a plex honlapján is le volt írva, hogy LG-n mindenképp transzkódolás kell. (erre pedig a legtöbb, megfizethető otthoni nas gyenge.)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz killerjohn #22820 üzenetére
Kettővel feletted linkeltek az ED-ben akciós Zyxel NAS326--ot.
-
Tonyk
veterán
válasz poolbig #22800 üzenetére
Fúú, nem mélyedtem el ebben szinte semennyire, mert integrált CPU-s lappal akarom kiváltani a jelenlegi nasomat.
De pl: Intel Core i5-6600T (Skylake Quad-Core 2.7 GHz LGA 1151 35W )Inteléknél meg itt tudsz szűrni igényed szerint: Pl. 1151, 37W max TDP: [link]
-
Tonyk
veterán
válasz Devil Smile #22787 üzenetére
és a lényeg hogy kb fele áron!
-
Tonyk
veterán
válasz garfield545 #22775 üzenetére
i3-mal szerintem kicsit overshoot otthonra (bár ez igényfüggő). Fogyasztásilag sem túl jó (51W TDP). Inkább valami integrált proci megoldás felé nézelődnék: J3160 (6W TDP); -tól J4105 (10W TDP) -ig
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz tamas.nick #22757 üzenetére
Ha csak torrentezésre kell és ki tudod tenni a hálószobából, akkor elég egy pl. zyxel nsa326 kb. féláron az említett synology árhoz képest.
-
Tonyk
veterán
válasz Devil Smile #22747 üzenetére
Az a baj a desktop winnel, hogy huzamosabb működés után úgy belassul mint a fene. Egy nast meg nem kapcsolgat ki-be az ember csak azért, hogy a win jól érezze magát. Ha már win, akkor valami szerver, de inkább linuxot ilyen célra, nem olyan ördöngösség az... (out-of-box nason meg úgy is liunuxot kapnál alapból ). De ha nagyon kímélni akarod magad, akkor pl. OMV (screenshoots)(mondjuk az is linux (debian)) vagy ott van még a XPEnology
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Devil Smile #22732 üzenetére
Notebook tápról kaja a kakaót. Amit az első idevágó postban említettem abban, ott mellékelve is van a csomagban (elméletileg).
De ha már van házad, tápod ott vannak az Gemini Lake/Apollo Lake-es lapok is![ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz jézusom #22730 üzenetére
Már akinek!
+ a nasok ezért vannak.Devil Smile
Asrock lapjait dicsérik, épp ezért nem is néztem más gyártótól. Mondjuk nálam nincs ház és táp plusszban így én a DC-s verziót néztem (+ el is akarom dugni, így nincs is rá szükségem házra, megy fel a padlástérbe egy sarokba). De biztos lesz itt olyan, aki még tutibbat mond.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Devil Smile #22725 üzenetére
bár fogyasztásban több lenne..
De izmosabb is, az az 50E-es többlet meg nagyon-nagyon-nagyon sokára kopik el villanyilag
Nálam van egy Zyxel NSA320. 2db HDD-vel fogyaszt olyan 18W körül. (De ez már vagy 5-6 éves konstrukció).
Az integrált procis ehet szerintem olyan 23-27W környékén (szintén 2 hdd-vel). Legyen mondjuk átlagban 7W-tal több. Az egy hónapban (7/24-ben) kb +5kW , ami kb. 200Ft. Egy évben 2400Ft. -> mai árakon kb 20év alatt térül meg az 50E-es árelőny. (Nyilván megy fel az áram ára(?), akkor legyen kb15év) Hol lesznek ezek a cuccok már akkor...Ha nem akarod házba tenni (mert pl. padlás, garázs, spájz, szekrény alja/teteje eldugható), akkor még tovább olcsósíthatsz rajta.Van ITX házad, nyert ügyed van +ha van otthon memóriád is (vagy veszel használtan), verhetetlen szerintem ár/értékben. Én nem sokat gondolkodnék a helyedben, hogy melyik legyen.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Devil Smile #22722 üzenetére
Semmi közöm hozzá, de nem akarnál helyette inkább valami integrált procis megoldást? Kb feléből megúsznád. (pl. J3160DC-ITX ~30E, 4GBRAM ~11E (ház ~12E-től) ) Ha nem értesz a linuxhoz teszel rá win-t.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz MaCS_70 #18597 üzenetére
"Nem igazán értem, hogy mi ezzel a gond."
Te felvetettél egy problémát, én jeleztem, hogy SMB/CIFS nincs így menüpontilag. Aztán jött az NFS, erre mondtam, hogy az meg csomag telepítés után elérhető.
De ha úgy gondolod, hogy felvetsz valamit, de választ az nem szeretnél rá kapni, akkor bocsánat, többet nem foglak irányba állítani!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
"Melyik raidet érdemes használni?"
Az a céltól függ. Pl.: Sebesség, redundancia, ezek ötvözete,
"Miért van két lan csatlakozó szinte az összes nas-on?"
Pl.:
LAN, WAN,
Teaming (2 port, nagyobb sebesség)
Hibatűrés
...
...
...[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Így látja őket:
root@NSA320:~# fdisk -l
Disk /dev/sda: 2000.4 GB, 2000398934016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 243201 cylinders, total 3907029168 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0xe006f141
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 63 1028159 514048+ 8 AIX
/dev/sda2 1028160 3907024064 1952997952+ 20 Unknown
WARNING: GPT (GUID Partition Table) detected on '/dev/sdb'! The util fdisk doesn't support GPT. Use GNU Parted.
Disk /dev/sdb: 3000.6 GB, 3000592982016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 364801 cylinders, total 5860533168 sectors
Disk identifier: 0x00000000
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 1 4294967295 2147483647+ ee GPT
Disk /dev/md0: 1999.9 GB, 1999869837312 bytes
2 heads, 4 sectors/track, 488249472 cylinders, total 3905995776 sectors
Disk /dev/md0 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/md1: 3000.1 GB, 3000080728064 bytes
2 heads, 4 sectors/track, 732441584 cylinders, total 5859532672 sectors
Disk /dev/md1 doesn't contain a valid partition table[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz balhmm #17935 üzenetére
mdadm-mel hozd létre a kötetet a valamilyen linux alatt és menni fog.
(#17933) Dr.FantastiK
"nem a 'Legszerencsesebb' NAS a ZYXELL"
Évek óta használok egy 320-ast nagy megelégedettséggel, pedig nem csak a gyári funkciókat hajtom rajta, kap rendesen. Értem én, hogy neked nem jön be (user error?), de kár ezt a sületlenséget naponta idepötyögni.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Saját felhő a 325v2-vel is megoldható, de akár a távoli elérési is vpn-en keresztül. Szóval ez megint nem lehet akadály.
325(v2)-nek a 310, 320 miatt nagy a közösségi támogatása, akár itt a ph-n is, mivel. u.a a rendszer van mindegyiken. Az újabb architectúra miatt, lehet okosabb lenne a 326, de az a gond vele, hogy még nem ismerjük, de az ffp valószínűleg erre is rámegy, és ha ez van, akkor minden vanNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz napoleon2323 #17702 üzenetére
Más a proci benne. 325v2-ben 1.6-os Kirkwood, a 326-ban 1.3-as Armada van. Még nem találtam normális összehasonlítást, hogy mennyivel jobb az Armada. Ha valaki tud ilyet, linkeljen már egyet!
-
Tonyk
veterán
válasz balhmm #17698 üzenetére
Az a gond ezzel, hogy fizikailag ugyanott van. Tűz/árvíz/villámcsapás/meteorzápor/rontás esetén megy a nassal az is a lecsóba. Biztonsági mentést célszerű máshová végezni és máshol tartani.
Persze lényegesen jobb, mint a semmi!"most újra terjedő titkosító vírusoktól"
Nem követtem ezeket mostanában, de ez itt ugye linux nem pedig windows. Persze ettől még valami wines fertőzött gép bekavarhat fájlszinten oda ahová hozzáférése van.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz fogtunder #17696 üzenetére
Senki nem beszélt itt biztonsági mentésről, csak biztonságról. Egy RAID-1 fényévekkel jobb, mintha csak egy lemez lenne. (Épp pár hónapja volt egy ilyen az egyik kiszolgálónkban, hogy a RAID-1 alól az egyik hdd letérdelt. Ment szépen tovább, csak sírt egy új hdd-ért. Megkapta, megy tovább, mintha mise történt volna).
A biztonsági mentés meg szerintem egyértelmű, hogy ciklikus és máshol tárolódik.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz napoleon2323 #17693 üzenetére
Ezt mindegyik nas tudja. Zyxel NSA325v2-től felfelé bármelyik szóba jöhet (D-linket ne!). A kérdés, hogy mennyit szántok rá.
Biztonság miatt RAID-1 . Két HDD (2x1TB ~40E) + a nas (325v2 ~ 27E). Tehát alsó hangon min. 65-70E. Inne már csak felfelé van: nagyobb hdd-k, drágább nas.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz spiky03 #17641 üzenetére
4TB -os hdd, na de ki fia-borja? Az idle3ctl csak WD HDD-kel működik!
Első merevlemez : sda
Második merevlemez : sdbEzért nyilván ha a másodikon akarod kikapcsolni a parkolást, akkor idle3ctl -d /dev/sdb a megoldás. Mondjuk előtte érdemes lekérdezni, hogy nincs-e már alapból gyárilag tiltva: idle3ctl -g100 /dev/sdb
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz fogtunder #17632 üzenetére
Jaaaa, persze pl raid 0 esetében nyilván. De kellően combos nas esetében.
A kérdező által említett nsa325 esetében gyakorlatilag inkább lassabb lesz a raid 0(#17634) ShERiFF91
Nem is értem, hogy merült fel ez a kérdés!
Ezek után csak "remélni merem", hogy SSD-ről fut a gépeden.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz ShERiFF91 #17628 üzenetére
Mint ahogy írják előttem is, kellően erős nas esetében akár a hálózat is lehet szűk keresztmetszet, már ha a nas ssd-kel van feltöltve . Ha normál HDD megy bele, nem hinném, hogy a gigabites háló szűk lenne (elméleti max. 125MB/s)
Számold bele, hogy a telepített program (még ha hálózati meghajtóra telepíted is), az esetek igen nagy százalékában pakol a rendszermeghajtóra is adatot, swappel, taknyol-gányol a temp-be, stb. Azaz ez mind-mind módosít a sebességen."kb 300MB/sec"
Ezt olyan "elméleti sebesség"nek írtad ugye? Valós használat (nem több gigás readtestekről beszélek) mellet kis fájloknál ilyen sebesség... háááát....
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz ShERiFF91 #17626 üzenetére
A nasra tekints úgy, mintha egy hdd-lenne a gépedben (csatolt meghajtó). Az indított program azon a gépen fut ahol elindítod. Hiába indítod a nasról (pl. csatolt meghajtóról), az akkor is a gépeden fog futni.
Megoldható, hogy a program a nason (nas és oprendszerfüggő) fusson, de mivel ilyet kérdeztél, biztos vagyok benne, hogy nem így gondoltad.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Ha már ennyire benne vagytok a microarchitektúrákban, akkor érdemes lehet a n3150 helyet az n3700-at választani? Megérheti a felárat egy Acrock N3150DC-vel szemben egy "sima" Asrock N3700-ITX.
-
Tonyk
veterán
válasz Dorian #17482 üzenetére
"Beállítását én, mint laikus el tudom végezni?"
Elméletileg igen
"A megosztott filmeket, stb. ugyanúgy külön meghajtóként, mapparendszerben látom majd, mint mondjuk egy USB-s meghajtó esetében?"
Amennyiben láttál már hálózatot és használtál hálózati meghajtót vagy megosztást a gépeden akkor pont úgy. Azaz a kérdésedre a válasz: igen
"Hogyan működik a torrent letöltése? Tehát mondjuk laptopon böngészem a torrent oldalt kiválasztom a megfelelőt, és akkor hogyan fog a nason elindulni a torrent kliens?"
Van klines program , ami csatlakozik a nason lévő programhoz és azzal adod meg neki mit akarsz tölteni, kezeled a torrentjeidet. Lényegében mint az utorrent felülete. Vagy böngészőből tolod bele az arcába. A zyxelen van egy gyári kliens, azt ki kell kapcsolni, mert szart se ér, és a csomaglistából kell felpakolni a Transmission-t. Ahhoz pedig itt a gépre való "kliens", vagy marad a böngésző. De akár mobilról is indítható. Play-en találsz hozzá szintén klinest.
"Hogyan működik a torrent lejátszása? Letöltve ezek többnyire darabokra szabdalva vannak, tömörítve. Ezt letöltés után a nason kell kitömöríteni-összerakni?"
Nem is értem a kérdést. Gépen hogy csinálod? Na, így csinálod a nason is. Mint egy hdd-t képzeld el a nas egy-egy megosztását. (akár csatolhatod meghajtóként is.)
"Laptop(ok) adott mappáinak automatikus szinkronizálása könnyen megoldható?"
Ez user függő. Mondhatom én neked, hogy könnyű. Lehet nekem az, lehet, hogy neked fél napos móka. Tőled függ, hogy mennyire értesz hozzá. Ha csináltál már szinkronizálását mondjuk két gép között, akkor gyerekjáték, ha nem és közöd sincs hozzá, akkor lehet, hogy kicsit tornázni fogsz vele. Attól függ mivel és hogy akarsz szinkronizálni.
"- A kiválasztott nas zajszintje mekkora? Nappaliba nem akarok a HDD-knél nagyobb plusz zajforrást (ezen kívül van még egy háló, oda pedig főleg nem.)"
325v2 a Zyxel 3-as sorozatából a leghalkabb. De nem hangtalan! Ventillátor van benne, ami azért forgatja a levegőt. Megint egyénfüggő ki-milyen zajt visel el. Ami nekem bőven belefér, neked, lehet hogy felér egy útfelbontással. Egy hdd-nél azért hangosabb, ezért süketszobába nem való!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz plus44 #17461 üzenetére
Transmission-hoz (ami a legtöbb nashoz elérhető torrent kliens) van pl androidos kliens is. Tehát ehhez nem kell gép a letöltés elindítható telefonról is, de mivel van böngészős felülete a tm-nek, akár onnan is.
(#17462) tomi5244
Hiába a 25MB/s írási képesség - mert ezt bármelyik mai nas képes kipréselni magából -, ha a cpu-ja nem bír el a rengeteg kapcsolattal , pláne ha az még titkosított is + egyéb feladattal. Itt véreznek el olcsóbb arm-os nasok leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
+ a dobozban van még 2 sata power kábel is , nyilván nem kötelező a dc-s verziót választani.
De ehhez meg nem árt valami jó tápikát venni, ami megint 6-8E forint. De lehet mindjárt mondanak 2-3E-eset is. ,)[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Jó ez is, csak van egy 2 és egy 3TB-os HDD, amit bele akarnék tenni, ebben meg ugye csak egy hely van A fentiek meg tudnak 4 HDD-t (+ usb-k)
Ha jól emléxem, a Q1900 idle alatt 12W körül van, a N3150 olyan 25. Teljes terhelésnél talán 29W vs. 39W. De mindjárt rákeresek.
szerk :
N3150 fogyasztás
Q1900, igaz gyári értékekTehát idle: 12W vs 20-22W ; terhelve 24W vs 29-30W
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
RAM-om van a fiókban, vagy valamelyik notiban (1-2GB elegendő bőven). Ház: nincs rá szükségem, mert berakom a szekrénybe a router mellé vagy felakasztom a padláson a falra. Nem nézegetni akarom, hanem használni (7/24-ben megy a zyxel is)
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Én is erősen gondolkodom az zyxel nsa320 lecserélésén, két kiszemelt van: Asrock Q1900DC és Asrock N3150DC. Az előbbinek kellemesebb a fogyasztása a második azért combosabb és ezzel megy fel a fogyasztás is. Bár otthonra nas-nak és plex alá lehet elég lesz a Q1900 is.
Még mindkettő benne van a 40E határban (az N3150-hez jár táp is!).Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
"okozhat-e adatátviteli vagy bármilyen gondot ha nem egy rovid 20cm-es kábel köti össze a routert a NAS-val, hanem egy kb 20m-es utp kábel"
nem
"Vagy a NAS is a gigabites switchen lógjon?"
igen
"Vagyis egymásban kvázi két gigabites switch?."
igen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Notebook hibák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest