- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dency01
aktív tag
tvcalculator.com mi a toszért irányít át a golden-corps.com -ra?
-
korcsi
veterán
-
Bigemperor
senior tag
válasz
stranger28 #35892 üzenetére
Van tapasztalat, hogy az ajánlott boltok két nappal átvétel előtti rendelést tudnak teljesíteni? Mert kora délután elment, visszaigazolta egy automata és azután semmi. A kalibráció kapcsán sem kerestek még meg.
Még van a holnap is igaz... -
triluan
tag
válasz
stranger28 #35892 üzenetére
Nem kötözködni akarok de ha jól tudom mindkét bolt a fővárosban található.
-
triluan
tag
Ha egy boltban így kell ellenőrizni, hogy a a monitor PWM-es vagy nem az nagy baj gyártótól függetlenül.
Nincs senki aki megmondja??(Az eladó, értékesítő sem tudja mit ad el, akkor a vevő végképp nem tudja).
Az utolsó bekezdéseddel teljesen egyet értek:
" De az a legegyszerűbb, ha hozzáértő emberektől veszed, akik készségesen elmondják Neked, hogy az adott monitor milyen háttérvilágítás-szabályzást használ."
Sajnos kevés ilyen bolt van.
Ráadásul ahogy olvastam a témában járatosok is bajban vannak (pl.REV változások dell u23,24-nél viszonylag egyszerűbb, de a többi gyártó típusai,változatai?? ).
Az lenne a legegyszerűbb ha a gyártó egyértelműen jelezné a háttérvilágítás-szabályzást. -
emiki6
veterán
Hogy kell felhúzni a Dell U2312HM órajelét?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Bigemperor #35886 üzenetére
-
Bigemperor
senior tag
Tehát összefoglalva továbbra is azt mondjátok, hogy érdemes a két ajánlott boltban a pixelgaranciát és kalibrálást kérni a monitorhoz (Dell u2412m)?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
slashpm #35879 üzenetére
Ki tudod próbálni a helyszínen is...
Gyorsan mozgass ide-oda egy vékony tárgyat (pl. tollat) a képernyő előtt, s ha szép folyamatos a mozgás (nem látsz köztes állapotokat, -ha úgy tetszik - képkockákat), akkor nem PWM-es...
De ha van Nálad fényképező, vagy akár mobiltelefon, akkor azzal is tesztelheted... Kérd meg, hogy kapcsolják be, jeleníts meg rajta valami olyan dolgot, amin van egy függőleges csík (pl. böngésző, ablak széle), s exponálj valami lassabb, fix záridővel (pl. 1/25) úgy, hogy közben a kamerát az előbb említett függőleges csíkra merőlegesen (vízszintesen) gyorsan mozgatod... De közben a rekeszre is figyelj, mert ha túl sok fényt engedsz be, akkor túlexponált képet kapsz, amin nem tudod leellenőrizni a háttérvilágítás szabályzását...
Ha jól csináltad, akkor a csík szélesebb lesz és vagy elmosódik (no PWM), vagy megsokszorozódik (PWM)...
Remélem, érthető voltam... ITT olvashatsz a témáról bővebben angol nyelven...
De az a legegyszerűbb, ha hozzáértő emberektől veszed, akik készségesen elmondják Neked, hogy az adott monitor milyen háttérvilágítás-szabályzást használ...
-
slashpm
csendes tag
válasz
emiki6 #35880 üzenetére
Aha, azt nem tudtam, hogy lednél a gyakorlatban is alkalmazzák
Amúgy sikerült elbizonytalanítani.. lehet, hogy jobban járnék valóban egy 24-es 16:10-essel, mint egy 27-es 16:9essel, mivel az óriási szélességet nem nagyon tudnám kihasználni
na mindegy, ezt már talán egyedül eldöntöm innentől
-
slashpm
csendes tag
Értem. Akkor ez talán megint olyan dolog, amit vásárlás előtt nem is nagyon lehet kipróbálni...
Jól értem, hogy a LED-es háttérvilágítású monitorok/tvk PWM-mel szabályozzák a fényerőt? Ez automatikusan mindegyikre igaz, mivel a led "fényerejét" csak így lehet szabályozni, vagy van más technológia is?
-
szmayer1
senior tag
Elolvastam, amit én kivettem, az az hogy már csak ips paneles monitort érdemes venni, mert a tn paneles monitorok nem igazán jók. Még az lenne a kérdésem, hogy ips paneles monitorból már mindegy a márkanév???
Ez az LG pl milyen lenne LG . -
gregus021
tag
Sziasztok! Jelenleg egy Samsung SyncMaster 2233-at használok, de kezd már kicsit megöregedni, van rajta egy pixelhiba, és egy részen kicsit világosabb a kép mint kellene. Milyen monitort ajánlotok helyette? 24 collos monitor érdekelne, 120Hz-es, kicsi válaszidővel, a 3D nem lényeg. Elsősorban játékra használnám, de néha képeket, videókat editelek, szóval kellene valami középút a kis válaszidő, és a jó képminőség között. Ármegszabás nincs, nem tudom kb. mennyiért lehet ilyesmi monitort venni, de nem szeretnék nagyon sokat szánni rá.
Előre is köszi a tippeket.
Amúgy ez csak szerintem nagyon jó business? -
szmayer1
senior tag
válasz
stranger28 #35874 üzenetére
Milyen összefoglalóra gondoltál. a topik elején lévőre???
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Monitor vásárlás előtt állok, jelenleg egy Samsung SyncMaster 930BF monitorom van, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve. A váltás oka csak annyi lenne, hogy legalább egy 24 coll-os monitort szeretnék. Legfőképpen játékra, illetve olvasásra, használnám, a filmnézés monitoron nem érdekel annyira.
Többen ajánlottak Benq típusú monitort, de én szeretnék továbbra is a samsung felé orientálódni, vagy kíváncsian várom a véleményeteket, tapasztalataitokat.
Szeretném kikérni a ti véleményeteket, mivel nektek több tapasztalatotok van, és nem szeretnék olyan monitorba belefutni ami a későbbiekben nem felelne meg az én elvárásomnak. Persze az ember anyagi körülményeit tekintve szeretném behatárolni olyan 50-55000 forintig.
Tehát amire inkább használnám az játék és olvasás.Előre is köszönöm
üdv
-
slashpm
csendes tag
Hmm.. és a LG IPS277L is pwm-es? mennyire zavaró ez a jelenség?
-
Isual
veterán
válasz
SchumiBácsi #35868 üzenetére
ASUS valszeg PWM-es.
-
emiki6
veterán
Ma érkezik a 23-as Dell. Meg fogom osztani tapasztalataim.
-
válasz
SchumiBácsi #35861 üzenetére
Időközben túrom a netet mint a dózer.
A Dell S2740L tükröződése botrányosnak tűnik így kiesett.
Már csak az Asus VG27AH (ami szintén tükröződik, de úgy látom nem annyira mint a DELL) illetve a Dell UltraSharp U2412M jöhet szóba.
Valahol itt a fórumon olvastam még egy LCD-vel kapcsolatos dologról, ez a PWM.Az DELL U2412M-ben nincs ez a monitorguru-n külön ki is van emelve.
Az Asus VG27AH kapcsolatban erről még infót nem találtam. Ha valaki megtudná mondani azt nagyon megköszönném, tulajdonképp már ezután vásárolom is meg azt amelyik nyer D.Válasz sürgős, és előköszi!
-
Tenager18
senior tag
Na sikerült szereznem egy IPS monitort. Asus VS239H... vélemény ?
-
SRII
őstag
hi ! szakik! tudnátok erről valamit mondani?
-
korcsi
veterán
válasz
BomiBoogie #35858 üzenetére
Kalibrált a kijelződ? Vagy fent maradt a napszemcsi
vagy mákod van és kifogtál egy "hibás" példányt vagy tényleg a monitor előtt barnulsz, érdekes...
-
válasz
Akkor ezek szerint mégsem veszi be. Leginkább ez a gáz
-
Na újra itt vagyok.
27 colos kategória lett az elsődleges szempont monitorfejlesztés ügyben.
Így két versenyző maradt:
Dell S2740L
Asus VG27AH"Szerencsére" mindkettő csillog valamennyire, de a problémát áthidalhatónak tartom. Na most a legfontosabb kérdés a bennük rejlő IPS panel. Bár az ASUS 3D-t is tud, a normál felhasználásban ha nincs eget rengető különbség, én inkább az ASUS-t választanám. Valahogy kinézetre jobban tetszik az a monitor mint a DELL.
Sztetek is jó az ASUS, volt valakinek ilyesmivel dolga?Bolttal le van zsírozva ha nem válik be, akkor némi árért visszaveszik, és küldenek bármilyen mást.
Vésztartalék a Dell UltraSharp U2412M, ami ugye 24".A felhasználási területek, jellemzően játékok és filmek, illetve fotók szerkesztgetése.
Jelenleg Samsung SyncMaster 226CW-vel játszok. Sztem ehhez képest húzásban is jobbak ezek az IPS-ek, mármint kevesebbet húznak. Válaszotokat előköszi! -
stranger28
addikt
válasz
Errefelé nem csinálnak ebből problémát.
Kajak van valami szembajod.
(#35859) SCR3AMN00B: Persze, csak mégis egyszerűbb úgy.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
stranger28 #35856 üzenetére
Mindig félremegy.
Amikor észreveszem akkor már mindegy, de néha egyértelmű mire megy a válasz.Egyébként (#35851) Pocok256-nek ment vissza.
Amúgy jogos, bocsánat a félreértésért.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
stranger28 #35844 üzenetére
Ha beveszi és a rokonom, ott valami nagyon nagy gáz lenne.
Egyébként az előbb levettem 20-ra a fényerőt, hogy ne sipákoljatok, de gyakorlatilag a sötétben tapogatóztam, gyorsan vissza is állítottam.
-
Isual
veterán
Nem ártana
-
Pocok256
veterán
Hát akkor köszi szépen
-
Clickbait
aktív tag
Azért ez parasztvakítás..
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Pocok256 #35849 üzenetére
Kifejezetten jó játékra (is)...
És valóban sokkal jobb lesz...
(#35851) Pocok256: Én meg azért mondom, hogy teljesen jó lesz, mert a legtöbb TN panelessel simán felveszi a versenyt ilyen téren... Persze vannak hardcore játékra kihegyezett TN kijelzők, de azok ritkák és drágák, és nem utolsó sorban képminőségben megfekszenek az U2312HM előtt...
-
Pocok256
veterán
Sziasztok érdeklődnék, hogy a Dell U2312HM monitor játék téren küzd e valami eszméletlen buggal vagy van e ebben az árkategóriában játékra jobb vétel ?
Gondolom a mostani Benq 2220HD nál sokkal jobb lesz
-
Peddy789
őstag
válasz
stranger28 #35847 üzenetére
hát gondolom hogy egy konkrétan dupla annyiba kerülő dellhez képest nemfogja azt hozni de azért ez nemis akkora csoda
hát így azon gondolkodtam hogy mostanság kicsit túl közelről nézem a monitoromat, hamost ugyanannyi képont lenne csak +3colon lehet kicsit jobban hátradölhetnék a székben, és ezzel ugyanott lennék nem?
-
Peddy789
őstag
Az LG IPS277L-ről vajon mikor elsz tftcentralos teszt?
mitől ennyire olcsó ez?
amugy azon gondolkodtam hogy a többi 27-30as dell kicsit talán túl precíz szín pontosság stb, nekem full felesleges, és örülnék ha lenne kicsit kevésbé precíz de nagy kijelző, ezlenne az első ilyen? jól látom hogy ez mostanság debütált?
-
Marcye
csendes tag
Sziasztok,
Monitor vásárlás előtt vagyok és szeretném a tanácsotokat kérni, az alábbi kritériumoknak megfelelő monitort szeretnék vásárolni:
-LED, Full HD, 21,5", DVI csatlakozó
-a márka gyakorlatilag mindegy
- 32000 Ft-t. szánok rá és ez a maximumMár kinéztem egy Philips 227E3LSU-t, azt szeretném kérdezni hogy erről mi a véleményetek?
Előre is köszönöm,
-
stranger28
addikt
válasz
BomiBoogie #35843 üzenetére
Á, szóval bevesz a szájába dolgokat, és/vagy a rokonod.
Te tudod, nézesd meg vele élőben, aztán úgyis a képarány dönt nála szerintem.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
stranger28 #35840 üzenetére
Meh, nem baj, ha drága, majd nagyvonalú leszek és "pótolok bele".
Egyelőre úgy tájékoztattam, hogy kb. 40 ezer Ft-ért már lehet kapni ilyesmi monitort. Fő a dezinformálás.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
BomiBoogie #35839 üzenetére
Ezt nekünk miért kell olvasni? Én mára lefáradtam tőle végleg.
mert kicsi és nem fárasztja a kezet
Ez amúgy a kedvenc részem. Egyben remek ötlet. Ezzel fogok csajozni. Kicsi,de legalább nem fárasztja a kezet... -
stranger28
addikt
válasz
BomiBoogie #35839 üzenetére
Ha találsz ilyen típust, előbb linkelj róla rivjút.
Tipikus női hülyeség.
Az U2412M jó lehet szerintem neki, ha arra gondoltál, de az meg derága. Kisebb is, ha nem.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
stranger28 #35838 üzenetére
Hah. Nem.
Vagy hagyjam a nyűglődést a fenébe és vegyek egy 2412HM-et?
Nőnemű egyedről lenne szó, akinek van egy netbookja (kicsi a képernyő, de jó a billentyűzet, mert kicsi és nem fárasztja a kezet) meg egy notebookja (jobb a képernyő, de azért ugye helyhez kötött a notebook létből fakadóan).
Az eredeti kérdése az volt, hogy a kettőt össze lehet-e valahogy kötni, hogy a két monitoron kétfélét lásson. Mondtam, hogy ez nem igazán jó gondolat.
Szóval inkább legyen egy monitor.
-
stranger28
addikt
válasz
BomiBoogie #35837 üzenetére
Akkor biztos ismerősöd beültetted elé és neki ment tönkre.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Monitort keresek, még új vagyok itt. A téma összefoglalókat sajnos nem tudja megjeleníteni a böngészőm, ezért hozzátok fordulnék.
Kérdés: szinte kizárólag szövegszerkesztésre és internetezésre, szemkímélő, minél nagyobb monitort tudtok ajánlani mondjuk 50 ezerig bezárólag?
Mondjuk nem ártana, ha lehetne forgatni, hogy ugye függőlegesen is lehessen rajta olvasni (mint a DELL 2312-t pl.).
Tehát IPS panel nem feltétel, de mondjuk egy 27-esnek örülnék.
Nem, nem nekem kell, azért, mert tönkrement a szemem a 75-ös brightness miatt.
-
CYBERIA
őstag
válasz
SchumiBácsi #35806 üzenetére
Hátrébb tolod egy 10 centivel, és akkor ott vagy a 0,3 mm-rel, mint a másiknál a 0,27-tel.
Amúgy én a DELL-t venném. -
CYBERIA
őstag
Lehet hogy hülye kérdés, de 15:10-es (vagyis 3:2) monitor létezik-e?
Mondjuk 1920×1280 kimondottan tetszene. -
válasz
SchumiBácsi #35826 üzenetére
Időközben találtam 1 lehetséges megoldást:
Asus VG27AH 27" 3D LED LCD, ugyan tükröződik sajnos de egy rovarcsapda UV fényében csak nem látom a tükörképemet rajta majd este. Délután meg lejön a redőny legfeljebb az ablakra. A hátam mögötti LED-eket meg megoldom valahogy. De ah minden kötél szakad akkor visszaküldöm, és lesz a 24" DELL.
A kérdés lényege így már csak az hogy akinek van mennyire elégedett ezzel a monitorral?
IPS panel lévén gondolom a teteje nem sötétebb. A húzásra lennék még kíváncsi, bár a Samsung 226CW-nél lehet hogy ma már csak jobb van. Választ előköszi! -
El Kebir
őstag
válasz
South Velen #35829 üzenetére
nem, rosszul tudod, a frekvenciája nem változik, csak a kitöltési tényezője.
szerk.:
[link] -
Isual
veterán
válasz
South Velen #35827 üzenetére
Határeset. Nekem sok, mert én a 30-40-hez szoktam, legalábbis jó ideje ígykörül használom a sajátomat. De 50-60-at úgy általában már jónak tartjuk, a 80 kis háttérfénnyel még elmegy, matt sötétben kicsit azért sok.
-
válasz
slashpm #35822 üzenetére
Na hasonló cipőben járunk. Hasonló problémákkal...
24" DELL U2412M ki van szemelve a mostani 22" után.
De azért a kisördög dolgozik: mégiscsak jobb volna nekem is ellépni jobban a 22"-től...
Egy 27" monitorral támasztott elvárásaim:
-ne tükröződjön (nem is értem ilyen baromságot miért találnak ki LCD-re)
-IPS panel
-ha 60Hz-nél normál megjelenítésben többet tud, akár csak 75-85-öt vagy 100-at, ne adj' isten 120-at az is érdekelne személy szerint.Ha valaki tud ilyesmit 27"-ban megköszönöm ha segít. Árakkal ne törődjetek, ha túl drága legfeljebb gyűjtök.
-
Isual
veterán
válasz
slashpm #35824 üzenetére
A prad.de tesztje szerint a 277L fényereje 83-251 cd/m² között szabályozható. Nekem előbbivel lenne inkább gondom, a 250 cd/m² erős napsütésben már éppen elég azért.
16:10 24" felett nem igazán van 100k alatt - kivéve egy kiváló használt Dell az aprón.
Illetve egy ilyen dolog is van, ami egy elég komoly cucc, bár valszeg te nem ilyesmi monitort keresel, akkor nem jönne szóba az LG, az tuti.
-
-
Isual
veterán
válasz
slashpm #35822 üzenetére
LG IPS277L
Ha nagyobb felbontásra vágysz, akkor kicsit a kereted felett most van fent aprón 2 Dell U2713HM, ami megfontolandó (1, 2) - újonnan 150k.
Illetve meg szoktuk említeni a Dell U2412M-et, mint egy az ajánlott 27-es LG-nél valamivel kiforrottabb, jobb minőségű alternatívát, csekély méretcsökkenés fejében.
-
slashpm
csendes tag
Helló!
Tanácsot szeretnék kérni. Szeretném lecserélni a jelenlegi 22 colos LG monitoromat egy 27-esre.
Engem semmilyen extra igazából nem érdekel (3D, hangszóró, tv vevő, forgatási lehetőségek stb), csak az, hogy milyen a képe, fényereje, kontrasztja. Ja, és ne legyen rajta fényvisszaverő üveg, mert az borzasztóEgyelőre 70-90e között nézelődnék, nem szeretném ezt átlépni
Mit ajánlotok?
Előre is köszi.
-
Isual
veterán
válasz
Clickbait #35818 üzenetére
Nem éri meg. 16:10 fetisizták vagy maximalisták (ami a plusz 160 sort illet) szokják mégis megvenni, vagy azok akik ezzel csajoznak, elvileg van ilyen is,
27", WQHD, IPS már fél áron van, az az ajánlott. Használtan volt mondjuk most fent 3014 200k alatt (vagy van is), arra azt mondom, hogy OK, de azért gyanús...
(#35810) emiki6: Vannak olyan, többnyire professzionális IPS monitorok, amelyek képesek a DVI 3x8 bitje helyett 3x10 bites jelet fogadni HDMI-n és DisplayPorton. Így precízebb a színfeldolgozás, kisebbek a kerekítési hibák, pontosabb a megjelenítés. Ezeknél van értelme a DisplayPortnak. Azonban nem kell szükségszerűen magának a monitornak is 10 bites natív megjelenítésűnek lennie, ugyanis a "csak" 8 bites, de fejlett elektronikával és 10 bit supporttal rendelkező monitorok (mint pl NEC P232w, vagy épp az én SV-m) ditherezéssel érik el az effektív 10-12-14-16 bites megjelenítési precizitást.
Emellett külön eset a natív 10 bites megjelenítésű és ezt támogató VGA-val hajtott rendszerek (AMD Fire Pro, nVidia Quadro), amelyeknél kötelező a DP a 3x10 bites natív kép megjelenítéséhez.
(#35812) SCR3AMN00B: Ha valamire nem tudod a választ, akkor arra ne válaszolj.
(márha erre szántad ezt a válaszod
)
-
Clickbait
aktív tag
válasz
stranger28 #35817 üzenetére
Hülyeségeket beszélek így szombat hajnalban.
30" -as ok
Azért van egy áruk, de megéri.
De helyedben maradnék 27-nél maximum. -
stranger28
addikt
válasz
Stalker-2572 #35815 üzenetére
27 elég vagy kell a 30? Csak, mert 2x annyiba kerül a szvsz nem sokkal nagyobb méret. Meg egy keretet adj már.
(#35816) SCR3AMN00B: Egynek az jó lehet, ja, de szerintem az már messze lesz a fullHD-tól. Mondjuk egy jó 27-30-as monitor is.
Ezzel vitatkoznék. Van is neki IPS, az után venni egy belépő TN-t... Pláne nem 27 colon. Meg alapból minek nézne rosszabb képet, csak, mert nem melózik rajta, stb.
-
Clickbait
aktív tag
Dell U2913WM
Ez azthiszem jó lesz.Amúgy jogos hogy nem kéne a TN, de végülis neki tökmindegy milyen panel van a moncsiban.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
stranger28 #35809 üzenetére
Olyanom már van
, valami nagyobb kéne. 30" körül. Nem tudom mi az ami bejáratott.
-
stranger28
addikt
-
Clickbait
aktív tag
Olyan nincs.
-
Clickbait
aktív tag
Azért akad olcsóbban is, mennyi lenne a keret?
Szerintem akkor elég egy TN-is.
A legelterjetteb a 21,5 és 24. -
stranger28
addikt
válasz
Stalker-2572 #35808 üzenetére
Dell U2312HM? Vagy az U2412M még jobb lenne szerintem, de az meg nem 1080-as, hanem 1200-as.
Előző "kollegát" ne vedd figyelembe a 24-esnél, nem a Földön él.
-
Stalker-2572
veterán
Milyen monitort vegyek? Nem játszom, nem mozizom és nem photoshopozok rajta. Viszont egész nap nézem ezért jó lenne ha kímélné a szemem, ha van ilyen...
Valami nagyobbat szeretnék, full HD, nem tudom hány colos az ami elterjedtebb?
-
rszp
aktív tag
schawo:
A betekintési szöge a PVA Samsungomhoz képest rossz. A függöleges minimálisat de az belefér, a vízszintes viszont lényegesen rosszabb. Általában 2 gépet+monitort használok és nem fordíthatók el a monitorok csak nagyon keveset. Zavaróan csökken a láthatóság, szürkül a monitor ha áttolom a széket a másik gép elé. A mostaniaknál nincs ilyen gondom.anytime
Nem az U2412M amit meg akarok venni de ezt tudtam felhozni példának, hogy jobbat szeretnék, mert ezt ajánljátok elég sokat. Nálam a best buy azt takarja, hogy jót, jó árért. Ezt valahogy nem tudom jónak ítélni de ez az én bajom.Nyugdíjas:
Ja. 140+ÁFA volt a 19"PVA. De ennyi pénzért egész jót adtak.Ok. Most, hogy megkaptam a magamét, felteszem újra a kérdést:
Legyen jó a betekintési szöge, ne vibráljon(no pwm), legyen elfogadható színhűsége (nem grafikai munkához kell), több féle bemete legyen. Szeretném, hogy legyen fekete benne, filmeknél a sötétebb rész is látható legyen valamennyire, ne a monitor világítását kelljen élveznem.
Kb 150ezret szánok rá. Ha tudtok ilyenben segíteni, akkor legyetek szívesek!
Egyik jelölt a U2413 de nagyon szívesen megnéznék más gyártótól is valamit.Köszönöm.
-
Hali újra!
Kérdezgettem a "boltomat" 27" TFT kategóriában. Ma jött egy ajánlat.
Asus VG27AH 27" 3D LED LCDPH-n igaz írtak már róla de néhány dolgot tisztázni kellene.
DVI-n keresztül kapcsolódna a géphez, akkor ezen át így hány Hz lenne a frissítése?
Cikk nem ír róla, vibrál e vagy sem (PWM) ?Végül majdnem a legfontosabb a felbontása amiből következik a 0.3mm képpontméret.
Pár napja már szinte majdnem lefixálódott egy Dell UltraSharp U2412M, ami 0.27mm képpontméret.Na most a két monitor között alapjáraton élességben azt hiszem nincs különbség.
A DELL a kisebb képpontok miatt elvileg kevésbé rajzol fűrészfogas képet.
Az ASUS igaz 27" ami jókora ugrás lenne a mostani 22" mérethez képest, de a 0.3mm képpontméret miatt arra következtetek hogy a kép alapból pixelesebb lesz, élsimításnál meg nem lesz olyan éles a kép mint mondjuk 0.27 képpontméreten ugyanazzal a beállítással. Ti mit gondoltok erről?Jelenleg így ez a két monitor játszik.
Dell UltraSharp U2412M 24" 1920×1200
Asus VG27AH 27" 1920×1080Melyiket választanátok? Előköszi!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Azert Arra is gondolj, hogy annakidején majdnem az U2413 árában voltak a jobb S-PVA Samsungok. Az a pénz most nem ugyanannyit ér. Viszont jól példázza a gazdasági helyzetet, hogy sok ember most annyiért vesz monitort, mint 8 évvel ezelőtt. Csak a pénz ér kevesebbet. Sokkal...
-
anytime
őstag
Egy dolgot azert ne felejts el!
A best buy nem azonos azzal, hogy a foldkerekseg legjobb es nagyjabol a legdragabb monitorjat fogod tudni megvenni, hanem azt, hogy egy ar / ertek bajnok moncsit tudsz a 2412M araert venni.
Nem akartam szemelyeskedni, csak kibuggyant belolem - irom ugy, hogy egyenlore nalam nem a DELL all nyerore, ennek ellenere mindig elolvasom azok irasat, akik nap mint nap ezzel foglalkoznak (van aki hivatasszeruen). -
rszp
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #35801 üzenetére
Nem lehet normális monitort venni?
Gondoltam, hogy a 8 évvel ezelőtti monitoromat könnyű lesz lecserélni. Ez sem hibátlan de ha az U2412M a best buy most, akkor siralmas a kínálat. Az U2413 lesz a következő versenyző amit megnézek, ennyit még áldozok rá ha megéri. Ha ez sem üti meg a szintet akkor megvárom az LCD utáni technologiát vagy veszek valami huszonezer forintos akármit amivel szemben nincsenek elvárásaim.
Új hozzászólás Aktív témák
- Valami baja van a tápomnak
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kompakt vízhűtés
- Nintendo Switch 2
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gran Turismo
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- LG Ultragear 45GR950QE-B OLED A Győzelemhez! 45 Ívelt Qhd OLED Gaming
- LG 45GS95Qx-B 45" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Samsung ViewFinity S6 34 (S34C650TAU) ívelt monitor - 13 hó garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest