- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
stranger28
addikt
válasz
fikuszjohn #33099 üzenetére
Nem drága egy átalakító, minőségbeli veszteséged sem lesz tőle, de venni kell, igen.
Nem véletlen írkálnak még ők is jót róla, pedig közük nincs hozzá néha.
Pont ezért lenne érdemes a két "helyi" boltból venni, akiket/amiket ajánlani szoktunk.
-
fikuszjohn
csendes tag
válasz
stranger28 #33097 üzenetére
Értem. Ha jól látom ezen nincs hdmi. Arra átalakítót kell venni? Megérné mondjuk mert ez az össze vissza állíthatóság meg a többi szöveg amit irkál róla az ipon jól hangzik.
-
stranger28
addikt
válasz
fikuszjohn #33096 üzenetére
Dell U2312HM-nek normális a talpa, meg másban is jobb. Viszont ez már 54k.
(#33094) taknyi: AOC, mint ajánlott az első hszben? Le vagyok maradva.
Szerintem ezt kellene venned. Ajánlott bolt, amit linkeltem.
-
fikuszjohn
csendes tag
válasz
stranger28 #33095 üzenetére
Mit ajánlanál?
-
stranger28
addikt
válasz
fikuszjohn #33093 üzenetére
Nem ezt mondom én is?
Ha kb. sose mozog az asztal, akkor jó, de, ha olyan vagy, mint én, hogy asztallal együtt állsz fel, akkor necces.
-
taknyi
aktív tag
Tisztelet! Samsung 2243BW monitorom cserélném FHD monitorra. Melyiket ajánlanátok márkában, típusban? 22", max 40K van rá, játékra. Az 1. hszben említett BQ, LG, AOC? Esetleg más tapasztalat alapján?
-
fikuszjohn
csendes tag
válasz
stranger28 #33092 üzenetére
Oké.
Köszi!
Most nézem róla a képeket. Elég érdekes neki a talpa... Most ezek után kételkedem. -
stranger28
addikt
válasz
fikuszjohn #33091 üzenetére
Nem, csak stabil asztalra tegyed, mert megfejel.
-
fikuszjohn
csendes tag
válasz
stranger28 #33090 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy eltörik vagy mi?
-
stranger28
addikt
válasz
fikuszjohn #33089 üzenetére
Talpa szar, amúgy rendben van.
~10k-val drágábban van jobb.
-
fikuszjohn
csendes tag
Hali!
Mi a véleményetek erről a monitorról?
http://ipon.hu/webshop/product/lg_23ea63v_p/383290 -
Orgi
addikt
Sziasztok,
jövő hónapban szeretnék venni egy nagyobb monitort mint a mostani 19"-os Samsung 970p-m. Áttanulmányozva a fórumot és az 1. hozzászólást 55k környékén úgy látom továbbra is a Dell 2312hm a nyerő típus. Annyi kérdésem lenne, hogy mivel új videókártya valszeg pár hónapig nem fér a keretbe, a gépem meg nem egy erőgép, használható normális minőségben 1280*1024 (mostani monitorom felbontása) környékén ez a monitor vagy csak a natív módjában lesz jó a kép? -
madgie
titán
válasz
Khelben #33083 üzenetére
"Én ilyet használok (WoW, Battlefield3), tökéletesen jó játékra. Szöveget nézve nyilván látható a különbség a 24 és a 27 fullhd között, de egyáltalán nem zavaró."
Erre írtam, hogy szerinted az, más szerint meg baromi zavaró. Ekkor kellett volna abbahagyni az egészet, neked ez tetszik, nekem meg amaz. Te is leírtad, én is, a többi része már mindkét részről hiszti. Szóval szerintem hanyagoljuk a témát.
-
Khelben
nagyúr
válasz
fatallerror #33077 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon. Nem én lázadoztam, hogy minek nagyobb, hanem a ppi-fetisiszták (most már csak azért is így írom), hogy milyen szart bámulunk. Nekem semmi bajom azzal, ha valakinek kevés 27 colon a fullhd. Csak nem tudom, miért nem lehet megérteni, hogy valakinek meg elég. És jönni ilyen baromsággal, hogy fürdeni se mindenki fürdik... Mindenki másra igényes. Én elvagyok 27 colon a fullhd-val, de sosem vennék olyan autót, aminek 9 másodpercnél több kell a 0-100-hoz és nincs benne szintszabályozós futómű. De nem kezdem el hülyézni meg igénytelenezni azokat, akiknek gyengébb autójuk van, mert tudom, hogy valakinek az is elég.
-
korcsi
veterán
Menthetetlenek vagytok.
-
madgie
titán
válasz
fatallerror #33077 üzenetére
Bezzeg az mindennél fontosabb, hogy XY játékok natívban, ultra high-ban fussanak
-
stranger28
addikt
válasz
Khelben #33075 üzenetére
Ez a fetisiszta szöveg már kezd unalmas lenni... ha nem látsz már, vagy nincs rá igényed, oké, valaki pl. nem szeret fürödni se, lelke rajta. De azért ne terjesszük már, hogy ez milyen jó.
(#33079) madgie: Kevés a racionális a felnőttek között is; nem csodálkozom. Pedig ott a zinternet, lehet mindenről tájékozódni már, nem kell könyvtárból könyvet kivenni.
-
fatallerror
addikt
válasz
Khelben #33075 üzenetére
" Ez különböztet meg egy ppi-fetisisztától"
mi abban a sznob dolog ha az ember éles képet szeret bámulni ami felhasználói élményben is jobb és még a szemet se rontja (annyira)
ennyi erővel az is ppi fetisiszta aki újságot olvas v könyvet ill olyan sajtót amit interneten is elér de nyomtatva olvassa a nagyobb ppi miatt (lehet nem tudja a miértjét de látni látja h élesebbek a betűk)
sose fogom megérteni azokat az embereket akik fellázadnak h "fúúú minek élesebb képet bámulni jó az ami van".
de nincs azzal gond ha vkinek nincsenek nagy igényei és a szeme világuk nem fontos csak nem értem minek kell fröcskölni azt akinek viszont fontos a kép/szövegminőség#33076) madgie : tudom, amint handras szerzett már szaladtam is megnézni, elég baba
az még nyilván nem nyomtatott szövegminőség de szerintem ennek kéne már a minimumnak lennie. remélem 2-3 éven belül beindul elérhetőbb áron a 4k-s monitoridőszak
én is szeretnék már nyomtatott szövegélességet.
fórumozni is nyilván jobb de nem ilyen kevés szövegmennyiségnél zavaró a fhd (24".ig szerintem ideális 70-90cm távolságból a fhd sem katasztrófa) hanem ha nekiugrasz 1 több oldalas dokumentumnak, na akkor már néhány oldal után érezni h fárad a szem, nem tragédia de nem a legkényelmesebb míg az említett retinás macbookon (ugyanakkora betűkkel természetesen) nem volt olyan fárasztó elolvasni pár oldalt (3-at olvastam el h ne foglaljam sokáig a gépet)
-
madgie
titán
válasz
fatallerror #33074 üzenetére
Nézz meg egy retina mbp-t. Nem lesz netgeo magazin, de konkrétan nem a pixeleket látod végre, hanem a szép ívelt betűket.
Ha az fetisizmus, hogy az ember azt akarja látni, ami a monitoron van, nem magát a monitor pixelszerkezetét, akkor ez van.
Khelben: nézd meg megint az az ipadet, mondjuk előbb egy kettest, aztán egy négyest. Böngészés közben lehetőleg. Legyen mondjuk állítva és nyisd meg a PH!-t. Tipikus geológus és teológus esete (ég és föld).
-
fatallerror
addikt
válasz
madgie #33068 üzenetére
"az a szakmám, hogy jól lássak"= bérgyilkos aki sokat dolgozik sniperrel
megint előjött ez a hülye vita. kicsi a fhd de még a wqhd (27es méretben) is ha a nyomtatott szöveg v kép minőségéhez hasonlítjuk, azok még mindig jobbak mint a monitoron tehát amíg ezt a minőséget nem érjük el monitorban (pontosabban inkább ppi-ben kell érteni) addig úgysem lesz olyan kényelmes monitoron olvasni
-
drzozo
senior tag
Na szépen elindítottam egy lavinát.
Nekem speciel nem éppen a legjobb a szemem. Jelenleg 15,6"-os laptopról gépezek, ezt váltanám le majd asztali + nagy monitor/tv kombóval. Viszont van otthon kb. egy 24"-os lcd tvnk, amit ha összekötök hdmi-vel a laptoppal és mondjuk facebookozok, egyszerűen nehezen tudom elolvasni, hogy mit írnak vagy én mit írok, mert mintha elmosódna a kép, vagy homályos lenne. (jó persze egy szemüveg már nem ártana, de távolra nem látok csak, közelre igen) Persze ha összpontosítok akkor jó, viszont teljesen más tészta azon szöveget olvasni. Komolyan, még a laptopról is könnyebben elolvasom. Mivel nyártól már dolgozni fogok és elég sok szöveget kell majd wordben szerkesztenem, ezért jó lenne olyan megoldás, ami nem okoz "torzulást", és amin élesen látom majd azt.
-
Kuruc2
senior tag
válasz
drzozo #33057 üzenetére
Nekem is ez a 27-es lg-m van, én se értem milyen szőrözésről beszélnek itt a vájtszeműek. Mondjuk én nem is közelről használom. Az én személyes véleményem szerint egyáltalán nem kevés a fullHD a 27 col-ra, meg szerintem te is ezt mondanád ha kipróbálnád vásárlás előtt, persze nem is fél méterről kell használni, 27 col minek olyan közelről.
-
madgie
titán
válasz
korcsi #33066 üzenetére
Van egy különleges képességem, amit általános iskola első osztályban tanítanak: olvasás. Te is birtokában vagy eme páratlan tulajdonságnak?
szerk: ja és amíg neked azonos pixelszámnál a kettő hasonlónak tűnik, addig nincs miről beszélni.
Én leírtam: 23" Full HD-n is szőrösek a betűk. Fél méterről is. Igen jól látok, sőt, az a szakmám, hogy jól lássak (lássatok).
-
madgie
titán
válasz
Khelben #33064 üzenetére
Nézd, amíg nem láttál mondjuk egy iPadet, addig jó a mostani is. És igen, tudom, hogy az iPadet közelebbről nézed. Egyszerűen technológiai merénylet 2013-ban ekkora pixeleket fél méterről bámulni. Az összes betű szőrös a böngészőben (vagy épp szarrá élsimított így olyan a kép, mint egy elállítódott CRT-nek)
És ezt úgy mondom, hogy a tévéműsor csak 1366*768-as és 50". Csak hát azt 3 méterről nézem és főleg mozgókép megy rajta.
Légyszi ne fussuk le újra ezt a kört, okkal szűntek meg évekkel ezelőtt az 1920*1200 27" monitorok. Most ugyan az LG bedobta a csontot "olcsó fullhádé IPS kistévét a népnek" címszóval, de még olcsóbb lenne felvenni a szemüveget.
Szerk: azért a 15.6" full HD noti és a 27" full HD monitor nem nevezhető egy lapon. Ez a 27" szörny kábé olyan béna megoldás, mint az 1366*768 15.6"-on.
-
korcsi
veterán
válasz
drzozo #33057 üzenetére
"torzul"?
Csak nagyobb, mint a 23-24-es, és a pixelek is nagyobbak, de ha úgy adódik, hogy picit messzebbről kell nézni akkor nem gond, szerintem amúgy sem ez a baj a 27-el, hanem hogy közelről (40-60 cm) nem látod át rendesen, játékba, mondjuk nem biztos, hogy ez probléma. De ha az asztalon kell előtte egy kis hely, akkor jól jön a nagyobb méret.
-
qgetata
csendes tag
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok és lenne egy kérdésem. Egy monitorra rá lehet kötni két gépet? Az egyik HDMI-n csatlakozna a másik pedig D-sub-on. Nem kell osztott képernyő!!!
Amúgy milyen monitort ajánlotok?
- min 21" képátló
- HDMI és D-sub/DVI bemenet legyen rajta
- még legalább egy évig legyen garis.
- Az ár max.: 40 KKöszönettel:
Qgetata -
Khelben
nagyúr
válasz
drzozo #33054 üzenetére
Nézd meg ezt. A 27-es Dell-lel az a baj, hogy brutális gép kell akkora felbontáshoz.
-
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Multi FPS játékokra (+off használatban filmnézésre) érdemes-e 24"-tól nagyobb monitort venni? Megéri-e a majdnem dupla felárat? Mindenképpen nagyobbat akarok 22"-től, abban már volt részem egy LG kapcsán, bár akkor még csak arra mentem, hogy a legolcsóbb/legnagyobb kombinációt vegyem.
24"-ből ezt néztem ki. Ebben az árszegmensben van ettől jobb és olcsóbb?
27"-ből ez lenne.
A 27"-es majdnem a duplája a 24" árának. Azért ez besz*rás. Tehát ebből kifolyólag érdekelne az is, hogy 140k körül már nem lenne érdemesebb inkább egy nagyobb LED tv-t beszerezni, mint egy a 24"-tól nem sokkal nagyobb monitort?
-
stranger28
addikt
válasz
fatallerror #33048 üzenetére
Delikát 'zmeg!
-
madgie
titán
válasz
fatallerror #33051 üzenetére
Voltam én már magdi is
-
fatallerror
addikt
válasz
fatallerror #33048 üzenetére
madgie elnézést, nem szándékos volt
-
kleinguru, vond: köszi.Valószínűleg ezt választom. Az átalakítónak utánanézek.
Van valami hátránya, ha a PC Display porton, a PS3 meg HDMI -> DVI átalakítón át van a monitorra kötve?
-
fikuszjohn
csendes tag
Hali!
Mi a véleményetek erről a monitorról?
http://ipon.hu/webshop/product/lg_23ea63v_p/383290 -
madgie
titán
válasz
mindfreak #33045 üzenetére
De, az lesz.
Nézd csak ezt. Igaz, 810 pixellel kellett volna megcsinálni, de a lényeg látszik: azonos fov-nál sokkal nagyobb horizontális látóteret kapsz egy 21:9-es kijelzőn, mint a 16:9-en. Nem mellesleg sokkal könnyebb VGA-t tenni alá, mivel az U2913 összpixelszáma közelebb áll a Full HD-hez, mint a WQHD-hez.
-
mindfreak
őstag
válasz
fatallerror #33044 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is. 2560 függőleges vonal adja a szélességet. Azonban mindkét monitornál 2560, csak annyi, hogy az U2713nál sürübben vannak a pixelek. Tehát mondjuk egy FPS játékban nekem nem lesz szélesebb a látóterem.
-
mindfreak
őstag
Üdv
Két monitor közül szeretnék választani. Közismert U2713HM és U2913WM típusok. Azt mondják, hogy az útóbbi játékra és filmre jobb, mert nagyobb a látószög és nekem kizárólag ilyen felhasználásra kellene. Ugye fizikailag valóban szélesebb a monitor, azonban a függőlegesen ugyanúgy 2560 oszlopot jelenít meg, mint az U2713HM. A kérdés, hogy akkor hogy lehet szélesebb a látószög játékokban? Elvileg ugyanolyan látószög van, csak nagyobb a pixeltávolság -> nyújtottabb a kép. Javítsatok, ha valahol hibázik a gondolatmenetem.
-
-
Isual
veterán
Na csak megcsináltam to whom it might concern...
(A múltkori bevilágításos, glow-s témához)NEC SpectraView 231 (4xCCFL - NEC EA231WMi szinte identikus volt, nyilván az egy egyszerűbb elektronikával, de ugyanezzel a H-IPS panellel)
Bevilágítás:
(Minimum Br. kontrasztvesztés nélkül - 7.5%, Uniformity lvl 2 - kb 20 cd/m2)
(15% - kb 30 cd/m2, ennyin használom matt sötétben, ritkán veszem lejjebb)
(55% - kb 120 cd/m2 - ezért tűnik soknak videón a 2410 glow-ja, bevilágítása)
(95% - kb 180 cd/m2)
Megjegyezném, hogy képen erősebbnek hat, főleg a két alacsony fényerős fotó, élőben 7.5%-nál totál bevilágításmentes, 15%-nál is csak 5-10s múlva látja a szem, ha már kicsit szokta a tiszta fekete képernyőt. Mivel ritka az ilyen rendes használat mellett, ezért ez is mentesnek tekinthető, mint ahogy bármely Br. értéknél, ha a környezeti fényviszonyoknak megfelelően állítjuk a fényerőt, tehát nappal 55%-on sincs és erős napsütésben 100%-on se látható bevilágítás.
Glow:
(Balról - mérsékelt, egy hajszálnyi kékes beütés talán)
(Jobbról - érdekes módon jóval kifejezettebb, szokásos szürkés glow)
A monitor megvétele előtt a fejlesztés alapjául szolgáló NEC EA231WMi-t használtam, amin hasonló mértékű volt ez a két jelenség (újonnan 100-110k körül lehetett kapni, véleményem szerint a vala elém került legjobb monitor ár/képminőség arányban), tehát fel voltam készülve, hogy itt is meglesz a 4 sarki csóvás bevilágítás. Jobb felül, szélen van egy minimális szivárgás (bleeding), de ezt csak nagyon szőrszálhasogató és teljesen életszerűtlen módon lehet fülön csípni.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
stranger28 #33030 üzenetére
Erre voltam kíváncsi és nem a kérdésembe beleképzelt dolgok kiforgatására.
Köszönöm.
-
Dzsabba
aktív tag
Távol álljon tőlem,hogy vitatkozzak vagy okoskodjak, hiszen ti vagytok a szakértők,de ha figyelmesen elolvassátok amiket írtam,akkor láthatjátok,hogy nem állítottam semmit csak annyit,hogy hallottam egy ilyet és megkérdeztem,hogy valóban létezik-e amire bőven elég lett volna egy igen vagy egy nem,de ennek ellenére,
"Ráadásul, kicsit tovább gondolva... a "mihez van szokva" az nekem sehogy sem jön össze fejben a szabványosítással" sikerült egész jól túlképzelned/magyaráznod ezt az egészet. -
Haart
addikt
3D monitor esetén(passzív) a valley és heaven benchmarkoknál mit kell választani hogy 3d-s legyen a kép?
Mert elég sok választási lehetőség van
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
< CyberBob > #33024 üzenetére
Ráadásul, kicsit tovább gondolva... a "mihez van szokva" az nekem sehogy sem jön össze fejben a szabványosítással
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Dzsabba #33022 üzenetére
Szín az szín. Tiszta matek az egész. Semmi köze ahhoz, hogy a te látómeződben mennyire gyakran fordul elő a piros mondjuk. Pl., ha én a Vodafone alkalmazottja vagyok akkor nekem egészen sűrűn. De nem lettem tőle katari. Érted...
Ráadásul a szabványosításnak pont ez a lényege, hogy ne legyenek ilyen különbségek. Ettől függetlenül -hogy rövidre zárjuk az ügyet- a monitorok gyárilag teljesen összevissza vannak beállítva, úgyhogy semmi ilyennek nem lehettél szemtanúja.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
kukulec #33015 üzenetére
Ezt gondoltam,de valahogy a philips a szimpatikus nekem.
Nyugdíjas:Arra gondolok,hogy minden éghajlati övön vagy kontinensen más más színvilágban élnek az emberek.
Pl. Teszem azt egy Katari nem olyan színvilághoz van szokva mint egy Kanadai vagy Alaszkai vagy ilyet sem nagyon lát ami perpillanat nálunk is van ha most kinézek az ablakon.
Szóval ezek alapján minden "régiónak" megvan a maga színvilága és ennek a szabványa.Jelenesetben állítólag Európának is megvan a maga szabványa amit csak a philips tart be.
Végül is az LG,Samsung pont távol keleti termék és nincs túl sok köze Európához.
Remélem így már érthetőbb,hogy mire gondolok.Visszatérve a kiszemeltjeimre mi a véleményetek róluk?
-
Dzsabba
aktív tag
Lejárt az 5 percem ezért külön kell írnom,hogy ha bemegyek olyan helyre ahol sok monitor/tv megy egyszerre egy falon,akkor nekem mindig a philips-ek képe tetszik a legjobban.
Azt hallottam,hogy ez az azért van,mert a világon egyedül csak a philips tartja be az európai színszabványt.Biztos van pontosabb megnevezése,de remélem értitek, hogy mire gondolok.
A kérdésem az lenne,hogy ilyen szabványosítás tényleg létezik-e? -
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy belépőszintű IPS monitort.
Szerintetek ezek közül melyiket érdemes megvenni?-[PHILIPS 227E4QHAD/00]
-[PHILIPS 227E4QSD/00 ]
-[LG IPS224V-PN]A segítséget előre is köszönöm.
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Tudtok valami oldalt, ahol össze vannak gyűjtve a 30"-os monitorok?
Az érdekelne melyeknek van 16:9-es képaránya.
Nem muszáj új típusnak lennie, lehet akár kifutott széria is.
Meg elsősorban nem TN panelesek érdekelnének, de ha nincs más, vagy csak kevés választási lehetőség van beleférnek a TN-esek is.
Köszi!Üdv!
-
Bálint85
senior tag
nekem is válaszolnátok?
[link] -
kukulec
őstag
hello, az lenne a kérdésem, hogy van olyan monitor, amelyik képes 60Hz-nél gyakoribb frissítésre 1920*1200-ban IPS panellel?
-
szabacsik
őstag
2 monitor között gondolkozok.
1. Samsung S22B350H 39.517 Ft
2. LG Electronics IPS224V 37.385 FtMelyiket lenne érdemesebb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- HP OMEN Transcend 32 - 31,5", OLED, 3840x2160, 240Hz, HDR400, 0.03ms - Eladó!
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest