- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsMarc
tag
válasz Quadgame94 #133949 üzenetére
Nagyon szépen köszi! Ha aktuális lesz, keresni foglak!
Egy Dell Latitude 5480-as a céges gépem. Home office-ban ezzel a monitorral együtt használnám. Aztán pedig szabadidőmben egy MacBook Pro-val. Ezekkel a gépekkel mennyire jól jön ki a Samsung 49" oled? -
Quadgame94
őstag
válasz CsMarc #133951 üzenetére
Én ilyen használatra nem vennék 32:9 ívelt monitort alapból, főleg nem OLED-et. Ez gaming-ra van kihegyezve, vegyes felhasználásnál zavaró lehet, hogy ennyire ívelt. 650K az a monitor annyiért kijönne egy 34 inch 21:9 munkára/játékra + 42C2 játékra és filmekre. Én is ebben gondolkodom most. Egyébként van 38 inch 21:9 300K környékén. Igazából tudom, hogy a OLED csábító, de ezek a 49 inch-es 32:9 ívelt monstrumok office-ra nem annyira jók, és filmekre sem.
-
CsMarc
tag
Én is így gondolom egyébként, de a rtings szerint ez az egyik legjobb vegyes felhasználású monitor [link]
Office-ra sem kapott rossz pontszámot. De egyetértek veled egyébként, hogy filmekre nem a legjobb és valószínűleg mivel gamingre sem fogom sokat használni, találhatok nála jobb opciót.[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Max. 100k.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27"-32". 1920x1080, vagy 2560x1440 (bár ezt nem tudom mennyire bírná a gépem)
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Leginkább szemből nézem a monitort.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Általános, játék (Diablo IV, Starfield stb.), filmnézés.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
XFX Rx6800, Freesync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, Displayport
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem életbevágó.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állíthatóEgy Dell Ultrasharp U2312HM monitort cserélne. Hosszú évekig kiszolgált, nagyon szerettem a képminőségét. Legalább azt a minőséget szeretném.
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
hibavissza
veterán
Acer XV272UP (QHD 144 Hz 10 bit) helyett mit érdemes venni ami mindenben kicsit jobb vagy nem rosszabb és legalább UHD. LG 27MD5KLP-B drága és fix 60p.
-
basterd
csendes tag
Hasznalt monitort mennyire kockazatos venni, igy altalanossagban, mint hardware?
Itt a forumon kineztem egyet, 1 eves sincs meg, allitolag semmi hibaja, van meg ra 1 ev gyartoi garancia, Oazistol vasarolt. Ennyi a para, hogy szemelyesen nem tudom megnezni, es csomagkuldessel jonne. Nagyot kockaztatnek igy, hogy meg van rajta ervenyes gyari gari?
-
Golyo69
senior tag
válasz basterd #133956 üzenetére
En nemrég vettem itt az aprón egy 34 colos dellt, majdnem 2 év garival az oázishoz. Futárral jött, minden rendben volt. A leritaknak megfelelo hibatlan volt.
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
basterd
csendes tag
válasz Quadgame94 #133957 üzenetére
Gondolom itt videohivas alatt nem kepernyomegosztasra gondolsz, hanem hogy kamerazza le a kepernyojet egy piros hatteres halott pixel teszt soran? Ketlem, hogy igy barmit is latnek, de javits ki, ha nem igy van.
-
Quadgame94
őstag
-
degec
senior tag
Tiszteltem,
Elnézést, hogy itt kérdezem meg, de lehet egyáltalán olyat akarni egy Asus TUF Z490 i5 9th gen masinától, win11 alatt, hogy két darab LG29WK600 uw monitor ami hangszórós, egyszerre szóljon mindkét monitor hangszórója, pl winamp alatt ? Jelenleg win11 alap driverei vannak fent, LG-hez felraktam a legfrissebb drivert. mást nem, realtek-et se semmit sem..Egyik hdmi-n másik pedig displayporton van bekötve alaplapról értelem szerűen.. Köszönöm ha valaki segítene !! -
Golyo69
senior tag
válasz degec #133962 üzenetére
Nemtom de sztem nem
Minek is akarod duplán hallani szar minosegu monitor hangszórókbol a zenét? no offensXiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Van egy Asus laptopom és van melle egy 24-es regi monitorom. Szeretnék mellé egy 27-es méretű monitort, ami nem túl drága de jó képe van! Nem tudom hogy HDMI Összekötve mennyire terheli a laptopot egy kulső kijelzö ekkora méretben? Vagy egyáltalán a sima HD 1080P monitor elég -e ekkora méretben vagy inkább QHD monitort nézzek? Kinéztem egy Aoc monitort (AOC Q27B3MA) elég kulturált áron nem tudom ez jó lehet -e, vagy elég a full hd? A laptopban egy Nvidia 3050 vga van, 11 genes I5 procival. Leginkabb netezni, filmezni, néha egyszerűbb játéka Diablozni használom. Koszi
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
Vagy érdemesebb ez a Philips?
27" Philips 271V8LA … Va paneles ez is csak gsync kompatibilis, de ez csak full hd
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
-
sztivo
Topikgazda
-
sasa134
addikt
sziasztok, home office-ra (irodai alkalmazások, semmi fotós vagy 3D melo) keresek monitort, ami előtt ülve napi 8-9 órában (persze szünetekkel) sem fájdul meg az ember feje/megy tönkre a szeme. 2 laptop lenne rákötve hdmi-vel, max 24" méret kell. köszi előre is
Avanti Roma
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
így évvégére, 1440p OLED fronton van most vmi best buy?
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
Taci
addikt
válasz lockdown90 #133973 üzenetére
Az LG 27GR95QE-B ment be kuponzás nélkül 300e Ft alá:
[iPon - 299.991 Ft]
Hogy best buy-e, ezt én sajnos nem tudom megmondani, de tény, hogy az eddigi legalacsonyabb (nem kuponozott) ár. -
magickonfig
tag
34" Lg 2560*1080p ről váltottam egy MSi G274QPF-QD. Nagy hülye voltam ilyen gyenge ppi felbontásban 7 évet letoltni. Ég és föld a kettő. Sokkal szebb a kép, és olvashatóbb az írás is. Multiban is érezhető a javulás. Singleban talán jobb az uw, de multiplayer estén a 27" Qhd jobb.
Érdeklődnék, hogy valakinek nincs egy jó beálítása ehhez a monitorhoz.
A színprofilt szertném átlááítani, mert picit redishnek érzem. Vagy esestleg egy kalibrált icc.-t is kipróbálnék.[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
válasz magickonfig #133975 üzenetére
Nálam is az MSI van, alapból nagyon tulszaturalt. Engem is érdekelne a szinprofil
-
Taci
addikt
Azt még hozzáteszem gyorsan, hogy most beszéltem az LG ügyfélszolgálatával, (OLED) beégésre nem vállalnak semmilyen garanciát. Tippeket tudnak adni, hogy rejtsd el a tálcát (és minden elemet, ami fixen a képernyőn maradna huzamosabb ideig), de ha mégis beég, így jártál.
-
Taci
addikt
-
magickonfig
tag
-
nggabi
félisten
az msi-n ha nézitek mobilaréna felől, tehát így:
125%os nagyítással, akkor kb milyen távolságból élesek a betűk? LG-n olyan 40cm ami nyilván nonszensz, de akárhogy állítgatom a sharpnesst vagy akármit nem javul.
"szenyor dzsíííí"
-
Gergello
addikt
Idősebb, gyengébben látó apukám monitorát szeretném cserélni, fő a jobb olvashatóság.
Most egy Dell U2415-öt használ. 24" 1920x1200px 125% nagyítással. Internetezik és az Outlook-ot használja főként.
Dönthetőség és magasság állítás kell, sík képernyővel.
Ár: mik a lehetőségek ? -
sztivo
Topikgazda
-
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok kompetitív játékra (144-170hz), budget talán 150e-ig max, 32", 1440p és talán ips rövid válaszidővel, 3070 karival. Hdr nem lényeges
Gyerkőcök ledobták a Philips 32M1N5500VS monitoromat :'(
Köszönöm -
sztivo
Topikgazda
válasz csikosdapro #133984 üzenetére
Szia!
Kompetitív játékra jobb a kisebb átmérő, így én azt javasolnám inkább 27" körül (profik a mai napig még 24-25" játszanak, de ne downgradelj, ha nem muszáj).
LG 27GP850P egy jó döntés, illetve MSi G274QPF-QD ezek egy liga.
Asus-nak elég jó szokott lenni a ULMB/MPRT (nevezzük ahogy akarjuk) implementálása. Nem tudom ilyet használsz-e vagy mivel játszol. V27AQ(L)1A és VG27AQ(Z) mehetnek.
Gigabyte M27Q remek válaszidővel bír.Acer XB323QUNV - ez fér bele 32"-on, itt van is aki vett.
-
csikosdapro
tag
válasz sztivo #133985 üzenetére
azt tudom, hogy akkorán játszanak, nekem volt 24-em, de nagyobbra szerettem volna váltani, én elvagyok a 32-vel ezt használom sok mindenre, filmet nézni van tv is, de inkább sokszor a gép előtt ülve nézem...
Igen néztem az Acert meg az MSI G321Q-t, amúgy érdekes, mert az msi g-sync kompatibilis, erről igazán nem találtam semmit (mármint az Acernél), meg tesztet sem nagyon, egy betű és teljesen más monitor meg lehet nem hivatalosan tesztelt, de mégis tudja a gsync kompatibilitást... -
sztivo
Topikgazda
válasz csikosdapro #133986 üzenetére
Acer is tudja.
-
berg12
friss újonc
Sziasztok, szeretnék egy új monitort venni, leginkább gaminghez pc-n, illetve ps5-ön.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
50-80 ezer forint
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
144 hz minimum, 24'', 16:9
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
AMD Freesync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, esetleg displayport de nem fontos
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Nem számít
Előre is köszönöm a segítséget! -
Melorin
addikt
Sziasztok!
200k alatt szeretnék egy 32" 2560x1440 legalább 144Hz monitort.
LG 32GP850-B
Ennél jobb létezik vagy 200 alatt ez a best buy?[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
-
nggabi
félisten
rendeltem egy msi-t, nem bírom a homályt az LG-n. ha viszont a szemem rossz akkor én kérek elnézést
"szenyor dzsíííí"
-
Gergello
addikt
válasz sztivo #133983 üzenetére
Szia !
Ezt néztem ki, ez tud mindent, amit írtam.
Dell P2722H IPS Monitor, 27", Full HD, 60Hz, 5ms, HDMI, Display Port, VGA, USB, Pivot, Fekete/SzürkeVan jobb javaslatod ?
Esetleg ez lehet plusz, mert tud 65W tpye-C töltést. /igaz az most nem kell/
https://www.displayspecifications.com/en/model/c5a1361a[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
a jelenlegi VA panel.-es LG 32GK850G-B-144Hz monitoromat cserélném egy IPS panel.-re
méret maradta 32" col. 2560-1440 p felbontás ezt még szépen a 4080.-al ki tudnám hajtani.ez a két kiszemelt jelenleg. Melyik lenne a jobb választás előre lépés ? Lényeg minél élénkebb színhű színek..
1. LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz
2. LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms
Köszönöm a segítséget--Szinyák
-
sztivo
Topikgazda
válasz Gergello #133995 üzenetére
Őszintén? Jó, mert P széria, viszont ennyiért találni QHD-t is.
ViewSonic VX2780-2K ez most valami 60-70k körül megy - azt mondanám bestbuy
Samsung S27B610EQUDe ha nem szeretnétek a továbbiakban skálázva használni a rendszert mehet a Dell, csak a QHD élesebb képet biztosít ekkora méretben.
Melorin
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz Szinyák #133996 üzenetére
Szia!
Mindkettő NanoIPS, tehát még túl is szaturáltak a színek, mindkettő házon belüli panelt használ, úgyhogy szerintem nincs különbség.
A-TW kevesebb IPS Glow-t és egyenletesebb feketéket ígér, viszont ezzel is lesz egy minimális, lilás glow a sarkokon, nem zavaró.Árban azért jelentős a különbség, ez alapján mérlegelj, és hogy kell-e a 240Hz. Bár ha VA-ról mész IPS irányba, szerintem megéri, hiányozni fog a jó fekete.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest