- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zümzümm #125840 üzenetére
Én értelek de egyenlőre olyan monitor ami rendelkezzen olyan panellel ami képes 100% sRGB és 100% Rec. színvisszaadásra ,képes legyen az élénk, valósághű képek megjelenítésére ami fotóid életre kelnek és minden apró részlet tisztán kivehető legyen és emellett legyen 144Hz és 1 ms válaszidőre is mind ezt 130,000-Ft összegért ,egyszerűen lehetetlen . Vagy én nem tudok ilyenről
Én nagyon szeretnék neked segíteni ez ügyben , de ha tényleg a fotós képességeket keresed egy monitorban én a fentebb említett Asust javaslom továbbra is. Muszály némi kompromisszum kötés reszedről .parandroid
Ugyan , tudok kompromisszumot kötni . -
Sziasztok! Jelenleg egy Samsung 32” G7 monitort használok ps5 konzollal. Van esetleg valami jobb alternatíva? Úgy értem hogy szeretem meg minden jó vele, de ha bevan kapcsolva a HDR akkor lehetne valamivel világosabb. Igazából csak ez az ok amiért gondolkodom a váltáson. Ha nagyobb az nem baj, de kisebbet nem szeretnék. Tv vel tudom jobb lehetne de az nagy nekem, így monitorban gondolkodnék. Kizárólag ps5 játszom csak. Nagyon szépen köszönöm.
-
umek
tag
válasz
parandroid #125846 üzenetére
Tökéletesen egyetértek!
-
parandroid
félisten
válasz
Luck Dragon #125839 üzenetére
Ne foglakkozz vele, a te válaszaid értékesebbek, a kérdezők meg jellemzően rutintalanabb forumozók, jobban megtalálják így a választ az adott kérdésre. Meg utólagosan a keresőhasználat is egyszerűbb, ha kattintható, hogy mire ment a hsz. Annyira meg nem pörgős topik, hogy akit nem érint, át tudja tekerni.
p
-
Viktor77
titán
válasz
Bohus84 #125842 üzenetére
Szokásos tévhit, 144hz-hez nem kell Vsync. De kell. Pont azért, mert ha 144 fps-nél többed lesz, ugyanúgy törik a kép. 144Hz alatt nem szól bele semmibe, de 144 fölötti képkockákat "megakadályozza".
Nem muszáj Vsync, sokan nem szeretik, némi input lagot okoz, bármilyen más megoldás jó (sokan a RTSS-t használják a max képkockaszám korlátozásra) lényeg, hogy korlátozva legyél 144Hz-re. -
Bohus84
tag
Sziasztok!
Régi 60hzes monitor helyett vettem egy Samsung Odessey g5-öt.
Két játékkal játszom, Fifa és az új Cod.
A bajom az, hogy ha a monitor 144hz-re van véve, a kép elkezd akadozni mindkét játéknál. Ha 60hzre állítom a monitort akkor nincs baj. Nem értem, pont fordítva kéne lennie. Vga: gtx 1660 super. Display port 1.4 kábellel használom. Mit kellene állítanom, hogy jól működjön? -
zümzümm
senior tag
válasz
Luck Dragon #125839 üzenetére
Igen eredetileg ez volt a befutó, csak aztán gondoltam egy 144hz monitor jobba lenne mert folyékonyabb lenne a netezés/görgetés. Illetve az 1ms ha nagy ritkán játszom. Ezért jött a képbe a Acer XV272UPbmiiprzx, de most láttam hogy egy fórumtag nemrég vett ilyet és nála a bevilágítások borzasztóak (#125805zotyi85)
Én már az 1ms-ot is eltudnám engedni, de a 144hz-et nehezen engedem el.
-
-
Biga123
addikt
válasz
Luck Dragon #125834 üzenetére
Picit összerakhatnád a hszeidet 1 -be , mert szinte csak veled van tele a fórum..
-
-
-
-
-
-
-
válasz
szakmaster #125801 üzenetére
Kezd fáradni a szemed ,akkor monitor menüjében válaszd ki "blue light filtert" azon állítsd be a szemednek megfelelőt.
UI: köszönöm a visszajelzést! -
gyenge47
aktív tag
válasz
Luck Dragon #125746 üzenetére
Samsung S27B610EQU
Ez esetleg? -
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Egy kis segítség kellene, már régóta nézegetem ezt a monitort: Acer Nitro XV272UPbmiiprzx
Megvehetem-e, 8 bit+ frc igaz-e?Segítségetek előre is köszönöm!
By.: Johnny
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Néhány hete kerestem monitort, de azóta jobban beleástammagam a témába és így tudatosabban keresek... Az alábbi paraméterekkel keresek monitort 100-130ezer ft körül, túlnyomó részt fotók kidolgozására, ezek mindegyike nagyon fontos:-27col, QHD, 144Hz, tükröződésmentes felület, állítható magasság, legalább egy USB, színek valós visszaadása, flickerfree, kékfényszűrő ki/be kapcsolhatósága, megbízható működés és tartósság mert kb 5-10évig tervezem használni.
Illetve néhány "extra" paraméter, ami jó lenne ha tudná a monitor, de ezeket már el tudnám engedni, ugyanakkor ezekkel lenne teljes a boldogság:
Freesync/Gsync, 1ms, HDR (nyilván ezek nem kellenek a fotók kidolgozásához, de ha lesz egy remek monitorom és egy jobb vkártyám, valószínűleg játékra is használnám)Konfigom: i510600, 32db ram, gtx960. A vkártya legkésőbb januárban cserélve lesz nvidia 20xx vagy 30xx szériára használtan kb 100e értékben, vagy ennek megfelelő AMD vkártyára.
Köszönöm -
BogyóBP
addikt
válasz
zotyi85 #125805 üzenetére
Igen igen sajnos ez a része a monitornak elég siralmas. Én is úgy vettem észre mintha zöldes lenne a kép szerintem a gyári kalibracio nem kalibracio csak egy jelentés hogy a panel meg felel annak a bizonyos dE<2 vagy micsoda dolognak ami a monitor kavan is rajta van. Elvileg ez egy szinhelyesseg szabvány. Én inkább azt morgom hogy nem kaptam hozza display port kabelt így Nvidia kártyával nem sokat erek mert azzal nem megy a gsync csak DP kabellel azt meg egyszerűen nem talalok mepkezlab normálisat. Egyik fényesebb a másik fakóbb a 3. Élesebb de a kettő közt..őrület
-
aginor
veterán
-
Ijk
nagyúr
Nem tudom melyik topikba kellene ezzel fordulni, de megőrjít a Windows színprofil kezelése. Csak megnyitom a képernyő tulajdonságokat és máris vált a rendszerbetöltéshez képest a színeken, de néha elég ha csak áthúzok egy ablakot. Ráadásul dual monitoros, a beállításoknál a jobb az 1-es a bal a 2-es, de a színprofil kezelőben már fordítva. Ha rajta vagyok a beállításokon akkor a kalibrált profilt mutatja beállítottként, de biztos hogy nem az megy mert zöldesebb az egész.
[kép] [kép]Van velemi leírás lépésről-lépésre hogy lehet ezt a katyvaszt kibogozni?
-
balajti
tag
Sziasztok!
Többnyire munkára szeretnék venni monitort. Játékra nem használnám, csak néha valami casual szintű lazításra, meg esetleg film nézés néha. Kinéztem pár darabot. A kérdésem inkább arra irányul, hogy a T25d megéri-e a dupla árat? Valamint a 27" indokolt-lehet-e vagy elég a 24"? Mi a véleményetek a választottakról? Előre is köszönöm!Lenovo ThinkVision T24i-2L: [link]
Lenovo ThinkVision T25d-10: [link]
LG 27MP60G-B: [link]
Lenovo ThinkVision 23,8" IPS LED: [link] -
Alf25
tag
Samsung Odyssey G7 mennyire ajánlott monitor? Félek, hajlított.. VA.. De egyébként eléggé ott van..
-
zotyi85
tag
Helló!
Aki a híres nevezetes Acer XV272UPbmiiprzx vásárolta, neki is ilyen bevilágítások vannak a sarkoknál? Mondjuk ennyire azért nem durva, a telefon rátett egy lapáttal, de akkor is elég feltűnő. A munkahelyemen egy alsókategóriás AOC 27E1H van szintén IPS kijelzővel, ott alig észrevehető a bevilágítás. -
Skillerz
aktív tag
válasz
Luck Dragon #125789 üzenetére
Köszönöm a választ, én egy LG GN650B-t néztem ki ez, az általad említettekhez képest mennyivel lenne rosszabb? Mert árban nagyjából egyszintet képvisel. Előre is köszönöm a segítséget!
-
Lalee88
csendes tag
Sziasztok!
Milyen gamer monitort ajánlanátok 27"+ / 16:9 / 4K / IPS / 144Hz?
Ahogy néztem valahol itt kezdődnek árban: Samsung Odyssey G7 S28AG700NUKöszi
-
szakmaster
tag
Sziasztok!
Az itteni ajánlások olvasgatása után beszereztem egy Asus ProArt PA279CV monitort és egyelőre nagyon pozitívak a tapasztalataim.
Leginkább programozáshoz, kép-és videószerkesztéshez használom főleg Apple Macbook Air M1 társaságában.
Oázisból rendeltem pixelgari nélkül, hogy mindenképp bontatlant kapjak. Szerencsére hibátlan példányt kaptam és azóta is keresem az állam, hogy mennyivel több "helyem" van a képernyőn a régi 20 colos FHD monitoromhoz képest. A MacOS alatt 1920*1080 skálázást választva szuper éles minden és a betűk megfelelő méretűek, USB-C-ről is rendesen megy. A kalibrált sRGB profil is tökéletesen megfelel számomra. Remélem ezzel a monitorral is elleszek pár évig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Total Commander
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Politika
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Külpolitika
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest