- Házimozi belépő szinten
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
atillaahun #118149 üzenetére
Ha gondolod rendeld meg, aztán ha valami gebasz lenne vele akkor még mindig ott a 14napos elállási idő.
-
atillaahun
veterán
válasz
HELLAFLUSH #118148 üzenetére
Na de 30%-al?
Van ott több visszaüldött cucc is, azok nem sokkal olcsóbbak.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
atillaahun #118147 üzenetére
Lehet, hogy az IPS glow miatt valaki elállt a rendeléstől.
(én erre tippelek) -
atillaahun
veterán
Az Alza-sok mennyire szemétládák? Ha leáraztak egy monitort 50 ezerrel, akkor annak mi baja? Nem hajlandók róla mondani semmit, szerintük hibátlan.
-
Gibo
senior tag
Sziasztok,
az Acer VG270UP-röl mi a véleményetek? (wqhd 144Hz) 259 €-ért megéri?
Elöre is köszönöm a választ. -
Low Noise
senior tag
Sziasztok!
Samsung Odyssey sorozattal van valakinek tapasztalata, mint VA paneles monitor, hogy áll a szellem képpel, valós válaszidővel? 27 col 1440p modellre gondolok.
Most egy MSI MPG27CQ-m van szintén VA paneles, nem vagyok vele megelégedve, vannak jó pillanatai és borzasztók is.
-
gti3
csendes tag
Sziasztok! ASUS VA279HAE monitorral van valakinek tapasztalata? A felbontás és méret nekem jó lenne. Általános mindenes felhasználásra kéne, film, net és némi játék.
-
Biga123
addikt
Lehet butaság, de , a mai monitorok mind led háttérvilágításúak.
A led alapból nem vibrál?
Tehát akkor a flicker free hogyan is valósul meg a gyakorlatban? -
DaTika
tag
válasz
HELLAFLUSH #118139 üzenetére
Szia! Köszi a választ! valószínűleg a Dell-t fogom választani, Dellel személyesen még sosem volt gondom, hátha továbbra is így marad
-
DaTika
tag
Sziasztok!
Max 150e-ig keresnék 27"-os monitort 1440p-t, elsősorban programozásra és játékra. Eddig amit kinéztem az az AOC AG271QG, erről mi a véleményetek? Van olcsóbban jó/jobb, esetleg ugyan ilyen áron jobb amit ajánlanátok?
-
atillaahun
veterán
Aki Samsung G5-öt vett (C34G55TWWR), nálatok sem működik rajta az Auto Source Switch?
-
Brazilori
újonc
Sziasztok! Monitorvásárlás előtt állok, már egy hete nézegetem a nekem megfelelőt.
Kettő monitor maradt, amik közül nem tudok dönteni.
1. Samsung Odyssey G5 C34G55TWWR
2. AOC CU34G2X
Programozói munkához kéne szóval színhelyesség nem elsődleges és kis játékra is. USB hubom van alavvetően, szóval az sem fontos, hogy legyen rajta.
A samsungnak a legnagyobb hátránya, hogy imbolyog nagyon a műanyag talp miatt, ugyanakkor megfelelne ha a specifikációkat nézzük és az AOC mellett ugyanannyi negatívum szól.
Bízom benne, hogy van itt pár hozzáértő, aki el tudja billenteni a mérleget valamelyik irányba -
Arnetic
csendes tag
Üdv mindenkinek. Szeretnék egy kis segítséget kérni, monitor vásárlással kapcsolatosan.
Jelenleg egy Acer Predator XB321HKbmiphz 32 Inch-es monitorom van amit szeretnék lecserélni.
1440p-s 140hz+os monitort keresek de nagyon fontos lenne hogy a színek a lehető legjobbak legyenek. Ez alatt azt értem hogy lehetőleg ne kelljen rajta nekem túl sokat kalibrálni, és jó lenne ha erős/magas fényerősséggel bírna. Színtévesztő vagyok ezért nagyon nehéz saját magamnak állítgatni és kalibrálni.
Jelenleg az LG 27GN850en és a Samsung Odyssey G7en gondolkozom, de az értékelések alapján úgy tűnik, hogy ezek pont a szín illetve a contrast és a világosság terén vannak lemaradva.
Tudnátok ajánlani valamilyen más monitort, vagy megerősíteni hogy a fentiek jó választás lenne-e?
Köszi előre is. -
Eugene Roe
őstag
válasz
jeges #118126 üzenetére
Windows cleartypeot még futtasd le, kicsit segíthet.
A lényeg, hogy a legsötétebb és legsárgább (kékmentesebb) kép kell, ami melett a szemed még egy kicsit sem erölködik. A sárgához hozzá tud szokni a szemed valamennyit, az alacsony beightnesshez nem. Sharpness is legyen 0-án.
Ha nem flicker free a monitor (legyen az!) akkor az alacsony fényerő növelheti a villódzást. Ilyenkor ügy sötétül, hogy a 30-as brightness másodpercenként nem ~400x villan fel, hanem csak 133x (PWM), amit ~tudat alatt már érzékelsz.
Flicker free pwm helyett Dc szabályozza a háttérvilágítás erejét, és nem csalással (villódzással) próbálja elérni az eredmény.
-
jeges
senior tag
válasz
Eugene Roe #118125 üzenetére
nagyon köszönöm!
ha jól értem, alapvetően a brightness + kék, ami leginkább számít.
brightness eddig kb 80%-on volt, most levettem 40%-ra. + áttettem "warm"-ra a színbeállítást.
kipróbálom, és meglátjuk. ha még mindig zavaró, a kéket tudom csökkenteni.
még egyszer nagyon köszönöm! -
Eugene Roe
őstag
válasz
jeges #118124 üzenetére
Flicker free-t keress, az kell.
Az eye care-t manuálisan is meg tudod csinálni, mert általában csak az olvasó/text mód fancy megnevezése. A monitor menüjében keresd meg a színprofil menüpontot, és csökkentsd a kék szín szintjét addig, ameddig nem túl zavaró. Ha ez megvan, csökkentsd +1-gyel, és használd 2-3 napot, ha ezután is túl sárga, akkor emeld meg.
Márkától függően 88-93 közé simán mehet a kék (vagy akár lejjebb is).
Kontraszt legyen 75-100, brightness pedig 25-33 az iroda naposságától függően. Nagyon naposban esetleg 40 is
-
jeges
senior tag
remélem, nem nagyon off-topic a kérdésem:
az utóbbi időben a szememnek egyre kevésbé tetszik az egész napos monitor előtti munka. nézegettem "eye-care" és hasonló szlogenekkel árult monitorokat, és érdekelne, ha valakinek közvetlen tapasztalata is van.
mennyit tudnak segíteni, illetve mennyivel kímélőbbek ezek a technológiák, monitorok?
ha esetleg rossz topikban járok, megköszönöm a megfelelő iránymutatást.
köszönöm -
.mf
veterán
Reméltem azért pár tipp lesz
A héten kéne vennem valamit (vagy viszem a régi U2311-esem).
TL;DR: fotószerkesztés, leválogatáshoz elsősorban; net-office, filmek másodsorban; ritkán játék (amihez Freesync előny).
Egyre inkább a 32" UHD *VA felé hajlok, 150k-ig.
Rtings, TFTcentral és még pár oldalon sok tesztet megnéztem.
Dell eddig bevált, de sajnos csak egyetlen ívelt modell van csak 150k alatt.
Benq EW3270U például tetszene, ha lenne benne USB hub; ha jobb tipp nincs, egyelőre ennek áll a zászló.
Pár márkában régebbi rossz tapasztalatok, meg azok alapján, amiket időnként hallok-olvasok róluk, kevésbé bízok, de nem zárkózok el előlük. -
törölt tag
Szép napot mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy valakinek van-e tapasztalata Acer Nitro XV340CKP-al és ha igen megéri az árát vagy érdemes lenne még várnom vele és nagyobb kaliberre gyűjtenem? Most akcióba lenne a mediamarktba 190e-ért.
-
Komplikato
veterán
válasz
Hauptmann #118120 üzenetére
Ezek szerint mobilról vagy sikerűl vagy nem, a linkelés.
https://youtu.be/YjAvyaNPJbM -
Hauptmann
veterán
válasz
Komplikato #118112 üzenetére
Nem jó a link. 220 ezer itthon, igaz, csak 8 bites. Nem tűnik rossznak, inkább ez, mint egy WQHD.
-
SpaceJam
aktív tag
Milyen Dell-t vennétek használtan 30-35-ért, ha a színhűség számít?
24" | 1920*1200 | DVI kell | USB jó, ha van
U2412M vs P2414HB vs G2410
-
szabi43
újonc
válasz
tothjozsi96 #118113 üzenetére
Pedig pont az lenne a dolog lényege, hogy munkára és filmre/játékra is használnám. Azért elég nagy luxus volna kiadni 150k-t napi 1,5 óra filmezésért
-
Komplikato
veterán
-
mano
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Samsung S24A600U (QHD, IPS, HDR, USB-C) monitorral kapcsolatban? 2021-es modell, neten sem tesztet sem véleményt nem találtam. De lehet csak béna vagyokGalaxy Note 10 Plus + DEX-hez akarom használni. Eddig egy régi monitorral használtam 10in1 multiport segítségével.
LG 27QN880, BenQ EX2780Q és hasonló monitorokat néztem. Szempont a választásnál QHD, HDR és USB-C csatlakozó. Elég lenne a 24” is. Elsősorban irodai munka, Office, levelezés, tartalomfogyasztás. Játszani nem szoktam.
Napiszinten használom a Samsung DEX-et, ha van köztetek más is, aki használja, azoktól kérdezném, hogy USB-C-n köti a monitorhoz vagy multiport közbeiktatásával. És milyen monitort használ?
Előre is köszönöm -
szabi43
újonc
Sziasztok!
9 éves 1080p IPS monitoromnak mostanra elég durva backlight bleedje és IPS glowja van ami esti filmnézésnél nagyon szembetűnő, ezért szeretnék tanácsot kérni. Létezik max 150k-ért 10 bites 4k monitor VA panellel értelmes HDR-rel? Valamint a VA panel IPS-sel szembeni kontrasztelőnye szembetűnő?
-
atillaahun
veterán
Tegnap megérkezett a Samsung G5-öm (34"), tesztelgettem, az alacsony nem állítható talpat még éppen meg lehetne szokni, de a black smearing-je (?) szerintem szembetűnő. Pl. játékban szürkületben, fekete textúráknál amikor forgok, elég erőteljes világos élek jelennek meg, mintha világítanának a fák körvonalai.
Emiatt szerintetek érdemes visszaküldeni és másik márkát/típust kipróbálni (AOC, MSI, Philips) vagy 150k-ért VA panel-től ne várjam hogy jobb lesz? -
gedikart
aktív tag
Üdv! Kizárólag otthoni/HO igényekre keresek 24" monitort (FHD). HDMI és Displayport megléte fontos illetve Flicker free és low blue light. Ár: 60-70e között. AOC 24P1 mellett mi javasolt még?
-
SutPet
aktív tag
válasz
SutPet #118063 üzenetére
Kis kiegészítés a Blitzwolf BW-GM2-höz. úgy néz ki a dokkolóm sz@r és nem bírja a 2K-t. Ami azért fura mert pontosan ugyan ilyen dokkoló meg egy másik 2K-s monitort gond nélkül visz. Illetve multkor direktben asztalira kötve se ment a DP most viszont tökéletesen megy. Így csak a baromi melegedés ami aggasztó illetve ez a kicsit hektikus működés... refundolni próbálom de baszakodik a banggood...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- További aktív témák...
- SAMSUNG( LS32A600NWUXEN) 32" QUAD HD GAMER MONITOR ! AKCIÓ%
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- SAMSUNG (LC34G55TWWRXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest