-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
ispi
tag
Üdv!
Monitorvásárlás előtt állok és persze egyre nagyobb a zavar. Egy régi Samsung 2253BW-t váltanék, egy nem is tudom mire. Ami az egyik lényeges dolog lenne, az a szemkímélő üzemmód. Ha azt ígérik, hogy villódzás mentes a monitor, akkor legyen is az, még minimum fényerőn is és itt jön a másik lényeges dolog, hogy - mivel elég fényérzékeny a szemem - a minimum fényerő minél alacsonyabb legyen. A kinézett méret és felbontás miatt sajnos veszítenék némi PPI / DOT értéket, de talán nem lenne akkora tragédia, a fent említett dolgok meglétéért cserébe. A jelenlegi vas sem villog kb. 40% fényerő fölött, de az nekem már túl sok, max. 20%-on, este pedig már csak 0%-on szoktam használni, ott pedig már elég rossz. Ha esetleg valakinek van tapasztalata az említett dolgokban, megköszönném a visszajelzést, a kinézett típusok pedig (gondolom a panel ezekben ugyanaz) a teljesség igénye nélkül:
LG 34WN650;
LG 34WL500;
LG 34UM69G;
LG 34WK650
stb... -
Üdv, monitort szeretnék. A kinézett vonal 2560x1440 144Hz IPS. Nyitott vagyok a 3440x1440-re is. Olyanom van most, (34GK950F-B) de megsérült a panel. Majd cserélem ha találok egy jó és olcsó csere helyet, de addig is kellene egy monitor.
Valami elég jó képminőségűt szeretnék és ami nem gagyi a kivitelezésben sem. -
vlevi
nagyúr
válasz
Drizzt #110262 üzenetére
Ma délelőtt lenyúltam a konyhából a régi 32"-s FullHD TV-t, és rádugtam a gépre.
Azt kell mondjam, a 27"-s monitor mérethez képest az már nem olyan hatalmas ugrás, mármint képátlóra. De ahogy számolgattam, pixelméret tekintetében, ha a 32" QHD felbontást nézem, akkor az pontosan ugyanaz lenne, mint a 24" FullHD pixelmérete.
Azzal a mérettel pedig nekem nem volt bajom, még az is lehet, hogy munkához, programozáshoz jobb is lenne egy kicsit nagyobb pixelméret, mint a 27" QHD méretben.
27" QHD ugyanis 0.233mm-es pixelméret,
32" QHD pedig 0.27mm körül.
Csak megint ott a probléma, hogy van 2-3 féle monitor ebben a kategóriában, lehet, hogy nem véletlenül.
Múltkor pórul jártam az AOC VA paneles monitorral, most már megint azon vagyok, hogy nem merek beleválasztani semmibe. Sajnos a környéken kipróbálható monitorok nincsenek.
Illetve, az említett 32"-os Samu, szintén VA paneles, lassan 10 éves TV-n nem tapasztaltam azt a kép széli vignettálst, mint ami az általam megvett, és 2 nap után visszaküldött AOC-nál volt. -
Krisz0418
őstag
Sziasztok! Hasznal valaki asus vg27aq monitort? Vagy tudnatok velemenyt mondani rola? (2k, 165hz, ips, hdr)
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok,
Egy ideje LG 23MP68VQ-P monitort használok (Freesync-el), azonban a napokban láttam, hogy emag-on az Asus VP249QGR 56k-ért futkos. A 144hz-re beindult a nyálelválasztásom természetesen (60hz és 75hz között is látni a különbséget az LG-n).
A kérdésem az, hogy a 144hz-en túl mit várhatok az Asus-tól? Specifikációkból nagyon hasonló a két monitor, valakinek van tapasztalata képminőség terén? Nem tudom mennyit fejlődtek az IPS panelek 3-4 év alatt, várható-e bármilyen különbség. Csak azért, mert 144hz, nem biztos, hogy váltanék (de egyébként kb 90%-ban gamingre használom az asztali pct).
Köszi a segítséget.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
24" AOC G2460PG leváltásán gondolkodom IPS-re, a kiszemelt az AOC 24G2U/BK. Van bármi probléma ezekkel, ami miatt nem ajánlott? Gsync mennyire működőképes vele?
-
BITBOYS
addikt
válasz
Rengete #110291 üzenetére
Rengeteget hoz, 60Hz után a 144Hz olyan lesz mintha repülnél, egyszerűbben minden gyorsabban történik. De már a 100/120Hz is nagy lépés.
Én a 16:9-et szeretem, nincs annyira összenyomva a kép.
LG OLED48CX kellemesnek tűnik, maximum a lag miatt aggódnék, mivel egy gémer monitorhoz képest itt gondolom magasabb ez az érték.mod: Számomra ez lenne az ideális
[link] Asus PG43UQ
-
Egon
nagyúr
Üdv!
27 colos, nem TN paneles, nem ívelt, WQHD felbontású, legalább 120 Hz-es képfrissítésű monitort szeretnék, 200K alatt. Pivot mód nem fontos, magasságállítás jó lenne, de nem feltétel. A legfontosabb a relatíve minél jobb fekete, kevés bevilágítás, általánosságban jó képminőség lenne (alacsony frekin is). Ahogy nézem, túl sok alternatíva nincs: szerettem volna pl. Dell monitort, de ilyen paraméterekkel nem van.
Az alábbiakat találtam a fenti paraméterekkel:
- LG 27GL850-B
- ASUS TUF Gaming VG27AQ
- LG 27GN850-B
- Acer Predator XB273UGSbmiiprzx
- Acer Predator XB271HUbmiprzA PB279Q ára már túl van az ingerküszöbömön.
Van még versenyző, ami kimaradt (akár még meg nem jelent példány is)? Az LG 27GN850-B-ről mit lehet tudni? Miben különbözik a sláger LG 27GL850-B-től? -
Rengete
aktív tag
válasz
Coolmat #110290 üzenetére
Egyébként ha bármelyiket veszem meg, hoz érezhető változást játékban a válaszidő és a képfrissítés a tv-hez képest amit most használok? Fentebb írtam hogy egy LG 43uk6750pld. Már csak azt nem tudom, hogy hdmi-n is tudja e a 120hz-et amit az xbox tud full hd-n. A g-sync azért lenne fontos, mert a pc-mben meg egy 1080 van.
-
Coolmat
őstag
válasz
Rengete #110289 üzenetére
Samsung C32HG70 (ez az Odyssey G7 elődje), vagy Dell S3220DGF -t mondanám 32 colban.
Esetleg ha feljebb is mehet az ár és a méret, és van mivel kihajtsad, akkor LG OLED48CX az ultimate megoldás -
Rengete
aktív tag
válasz
Coolmat #110288 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!!!
És ha ragaszkodnék a 32-eshez? 43col utána már ez is hatalmas változás... A 27-es már nagyon kicsi lenne....
Soha nem leszek verseny játékos de szeretném itthonra kihozni a maximumot....
Azért vagyok ennyire felajzva a dologra, mert nem gondoltam volna, hogy ennyit számít a normális válaszidejű egér és billentyűzet... most a monitor magasabb hz és alacsonyabb válaszidejében látom a következő fejlődésemet... -
Coolmat
őstag
válasz
Rengete #110286 üzenetére
Szia!
Fórumtárs tapasztalata és a redditen és a Samsung support oldalán is olvasható flickering issue miatt egyelőre nem ajánlanám jó szívvel az Odyssey G7 -et, pedig nagyon jó monitornak tűnik a tesztek alapján. Én is majdnem megvettem, de ez a sok negatív vélemény a flickeringről eltántorított a vásárlástól. Remélhetőleg hamarosan kijavítják ezt a hibát firmware updattel, rosszabb esetben új hardver revizióval.
Ha nem ragaszkodsz 32 colhoz, akkor az LG 27GL850-B -et ajánlanám most, mint az egyik legjobb motion handling-el bíró gaming monitor.
-
Csandi
őstag
válasz
Rengete #110286 üzenetére
Hát ha komoly fps játékra kell akkor még mindig a TN a befutó, az a leggyorsabb. A VA a leglassabb, az nem számít, hogy mindre 1ms van írva, az nem igaz. Nem tudom milyen szinten játszol, milyen rankban, illetve tervezel versenyezni is, de ha csak ilyen ‘hobbi’ játék akkor jó lesz a VA, cserébe szenb mint egy TN, de ha komoly játék lesz akkor csak TN jöhet szóba. Bár 32 colon se az, se ips nem nagyon van
gratzner: A Dell 43-masát megfogom venni mindenképp
-
Rengete
aktív tag
Akkor másképp teszem fel a kérdést!
Jelenleg egy LG 43uk6750pld tv-t használok monitornak kb 2 éve. Tökéletes is volt ezidáig.
Az utóbbi időben visszatértem az FPS játékokhoz, amit már vagy 10 éve hanyagoltam. Pár hete a perifériákat cseréltem gamer minőségre és meglepődtem, hogy mennyit számít a játékban ezeknek a válaszidejük csökkenése. Ezen a vonalon haladva szeretnék egy monitort is beújítani. 120 fps-es nekem elég. Az már ad akkora változást a 60-hoz képest, hogy valamit hozzátesz a javulásomhoz....(vagy nem) Azt vettem észre, hogy a 43 col eddig mindenre tökéletes volt de most a játékhoz nagy és kicsit beláthatatlan, közel ülve kb 80cm. Nem ragaszkodom az ívelthez... 45 éves koromra sikerült annyit összekaparnom, hogy tudok áldozni kicsit többet a hobbimra, így szeretném a lehető legkevesebb kompromisszumot megkötni az új monitorommal.... kb 300ezret szánok rá. 16:9 van még előnyben nálam de ez sincs kőbe vésve. Kivételesen most XBOX-on játszom a warzone-t és az nem támogatja a 21:9-et. Az új már talán igen.
Hát ennyi, így dióhéjban...
Ezek fényében szeretném megvenni a Samsung Odyssey G7 32-es változatát.
Ha van ettől ésszerűbb megoldás, nagyon örülnék a javaslatoknak! -
gratzner
tag
válasz
Csandi #110240 üzenetére
Szia!
Szívből ajánlom a 43-as 4k-t. Egy LG 43UD79-et használok a mindennapokban otthon. Ez előtt 3 db 24-es FHD-t váltottam 1 db 32-es 4k-ra, kicsi volt. Gyönyörű, de kicsi. Ez a 43-as alap 100%-ra skálázva, kb 60-80 cm-ről (előbbi meló, utóbbi játék, film hátradőlve) szinte tökéletes.
4 felé (4 ablak) osztva jó 60-ról, néha 2 bemenetről felezve is patent, elég produktív kombó. Ennél jobbat kb úgy tudnék elképzelni, ha 4 db 27" 2k kijelzőt pakolnék össze egy 4-es karra. Akkor még szebb lenne a kép és még nagyobb a felület.
Remélem adtam egy lökést a jó irányba -
Csandi
őstag
válasz
Rengete #110280 üzenetére
Sokat nem ér a ráírt válaszidő ha a VA true válaszideje attó még jóval nagyobb illetve működéséből adódóan tud ghostolni, de ha nem hardcore kompetitív shooterekkel játszó gamer vagy, akkor nem hiszem, hogy zavarni fog, mindemellett viszont egy nagyon jó monitor lett
-
rozso3
csendes tag
Új monitor vásárlása előtt állok ebben szeretném a tanácsotokat kérni.
keret: kb 100-110k
felhasználás terület: játék (FHD-ban)
megcélzott méret 27"+
felbontás: FHD
képarány: 16:9
Képfrissítési frekvencia: 144 Hz
Köszi -
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel a monitorral szemezek és valószínűleg meg is veszem: Samsung Odyssey G7 LC32G75.
Biztos ami biztos megkérdezem, hogy ezekkel a paraméterekkel találnék versenytársat?
Köszönöm előre is a válaszotokat! -
kory24
őstag
Sziasztok!
Philips 326M6VJRMB monitoron milyen a hangbemenet?
Philips oldalán ezt találtam:
Audio (be/ki): Számítógépes audiobemenet
Ez mit jelent?
Ha xboxot kötök rá hdmi-vel, akkor a hang átmegy, mint tv-re?
Illetve mennyire jó ez a monitor konzolhoz?
-
Vagany
őstag
Sziasztok!!
Van most ettől jobb vétel ebben a kategóriában?
[link]
ASUS VP249QGR 56e -
kem001
tag
Sziasztok. Egy kis tanácsot szeretnék kérni monitor vásárlás ügyben. Jelenleg egy 2K-s 75hz-s monitort használok, de szeretnék 4K-ra váltani.
Viszont kérdéses, hogy mennyire lenne zavaró 60HZ ebben a kategóriában?
Ezt néztem ki:
https://www.lg.com/hu/monitorok/lg-27UL600-W(https://www.lg.com/hu/monitorok/lg-27UL600-W)Alapvetően ezek lennének fontosak: 4K és tudjon HDR-t, ja és persze csak IPS jöhet szóba. -
Starlights
csendes tag
Sziasztok,
mit gondoltok az alábbi monitorról?
Előtte 2 dell volt a jó öreg uh2312hm. Semmiképp sem szeretnék nagyobbat mert 2 lesz belőle. Néha egy kis játék néha egy kis munka semmi xtra. -
vlevi
nagyúr
válasz
Drizzt #110262 üzenetére
Nekem igazából nem lenne szükségem a 144Hz-re, de sajnos a sima 60, max 75Hz-es monitorokról semmi infót nem kehet találni.
Ha -e képminőséggel nem lenne baj, akkor az acervg270ub is elég lenne, de nincs róla info. Bevilágítás, IPS glow, satöbbi. Illetve ennek a talpa nagyon buta, ehhez, lehet, hogy venni kellene egy rendes VESA talpat, ami megint tízen.... FT, akkor meg érdemesebb egy másik monitort választani, aminek van állítható talpa.
A legolcsóbb Phillips, Benq, ... típusokat nem merem megkockáztatni, utána meg már rögtön csak ezek a gamer monitorok vannak, ahol viszont a teszték csak nagyritkán foglalkoznak a szintűséggel, mindenkit csak az input mag érdekel.
Legsziv3sebben olyat vennék, amiben van DP out, ezért, hogy a másik, regebbi monitoromat ugy kossem ra, na, de ilyet tipus mar vegkepp alig van. -
BITBOYS
addikt
Nixeus nx-edg274k, 4K (144Hz) 27 colon, mondjuk az ára kicsit khmm..
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
Hegyirabló #110260 üzenetére
Szemezek az Acer Nitro Xv272up-val.
[link]
De csak szemezek vele, semmi más. -
vlevi
nagyúr
válasz
Hegyirabló #110258 üzenetére
Asszem az, hogy a monitor alapvetően AMD Freesync-t tud, de már egy jó ideje a 10xx, 20xx Nvidia kártyák nagyon sok monitornál támogatják g Syncet is.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Mi a különbség a G-Synces és a "csak" G-Sync kompatibilis kijelző között?
Köszi!
-
b0lcs
csendes tag
Sziasztok,
Új monitort szeretnék a jelenlegi 27" LG 27MP65 IPS mellé.
Ami fontos:
-27"
-PWM mentes, flicker free
-képminősége minimum olyan szintű legyen mint a fent említett kijelző
-játékra minimálisan lenne használva
-állítható állvány is hasznos lenne, de nem létszükség
max 80.0000 ftFélig meddig ide kapcsolódó kérdés, ha netán új laptopot veszek amin 1db HDMI csatlakozó van, hogy lehet hozzá két külső monitort csatlakoztatni ?
Köszönöm,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest