- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
delta38boss
tag
válasz keresztes81 #109897 üzenetére
Használtam G-sync et egy évig freesync(kompatibilis) előtt.
Nem vettem észre külömbséget, csak árban
-
[Prolixus]
addikt
válasz tibi14 #109848 üzenetére
Ilyen képeket bármelyik IPS monitorrol lehet késziteni szerintem ha közelről fotózol és/vagy szögben tartod a fényképezőt.
Ez itt két különböző LG 27GL850-B:
Mindeközben Dell U2312HMÉ
[kép]Ay egyik LG pixelhibás úgyhogy azt visszavittem. A masik még nálam van de nem tudtam kiprobalni pár fotón túl mert nem vagyok otthon a háten. A Dell-t 8 éve használom, sosem zavart ez a mértékú glow ami a képen is látható. Igazából élőben nézve, középről nézve a monitort negyedennyire sem zavaró, legalábbis a Dell-nél igy volt, az LG-nél meg meglátom.
Ha az ember rakeres neten hogy 27GL85ö ips glow tucatnzi hasonlóan szép (csúnya) képeket fog találni. De nemcsak ennél a monitornál hanem másnál is.
Acer Nitro XV270Pbmiiprx volt nálam pár napot kb egz éve, de azt visszavittem blacklight bleeding miatt. Érdekes módon nem a sarokban volt a legrosszabb hanem a képernyő szélétől 5 centire, és olyan volt mintha lenne egy féligmeddig éles határ a fénnyel szennyezett területek között ezért sötét jelenetekben állandóan megakadt a szemem a monitor azon részén. IPS glow szempontjából képek alapján ugzanolyan rossz volt mint ezek az LG-k, sajna azokról már nincsenek meg a képeim, de pusztán amiatt szerintem nem vittem volna vissza.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Csandi
őstag
válasz [Prolixus] #109907 üzenetére
Ezek sem túl jók ám így, redditen szoktam nézegetni ips glow/blb képeket, vannak emberek akik hajlandóak 4-5-6 moniort is visszaküldeni mire egy jó panelt kapnak, és az ilyen fotóik róla ég és föld.
Nekem van egy U2419H-m, nem tudok ilyen képet lőni róla
mert az rendben van. Ott is van glow nyilván, de nem ilyen szembántó mennyiségű.[ Szerkesztve ]
-
keresztes81
csendes tag
válasz delta38boss #109902 üzenetére
értem, köszi szépen
-
[Prolixus]
addikt
válasz Csandi #109908 üzenetére
Tudnál pár képet linkelni ilyen sokszériás próbálkozásról, hogy mi a különbség a 3-4 rossz vs 1 jó panel között, ugyanolyan körülmények között és fényképező beállitásokkal fotózva?
Amúgy csak arra irtam, hogy ajánljátok neki a GL850-B-t, mintha az a drágább és bizonyos szempontból jobb minőságú panel miatt mentes lenne ettől a problémától. KÖzben nem, legalábbis itt van 2 példa rá tőlem, meg ahogy irom számtalan egyéb még a neten.
Amúgy az ilyen nagyobb elektronikai boltok online értékelő felületén is jó értékeléseket kap, nem hiszem hogy a casual user sorozatban küldözgetné vissza a monitorokat, meg azt sem hiszem hogy mind veletlenül jó panelt kapott. Szóval kiváncsi leszek a képeken látható glow élőben mennyire fog zavarni, ténlyeg mindezt úgy hogy a fotózott Dell szeretett megjelenitőm már nagy régóta.
Ja és még egy gondolat. Van ugyebár a TFT centralos teszt:
https://www.tftcentral.co.uk/reviews/lg_27gl850.htmOtt oldalról fotózták be a panelt, hogy látható legyen a glow. Ilyen szögből nézve pontosan ugyanilyen mértékű és jellegű a glow a nálam járt panelon is:
[link]
[link]Lehetséges lenne hogy szemből nézve a TFTCentral által tesztelt panel nem volt ilyen rossz miközben oldalról nézve pont ugyanazt látom amit ők fotóztak? Csak mert a tesztben nem panaszkodik a szerző hogy kritikán alulian sok a glow vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Csandi
őstag
válasz [Prolixus] #109910 üzenetére
Ha látok megint mindenképp linkelem, most nem kezdenék el visszakeresgélni ahol hetekkel-hónapokkal korábban láttam, de több ilyen sorozatot is láttam. Ettől függetlenül valószínüleg ips paneles lesz a következő monitorom is, igaz már ultrawideban gondolkozom
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok. Jelenleg két monitorom van a fő monitor egy aoc c24g1 (144hz 24col) a mellek egy Philips 278e8qjab (75hz, 27col). Ezt valtanam le egy nagy monitorra.
Erről mi a vélemény? Szerintetek jó lehet? (főleg f1 es más szimulátorok miatt kellene, de elofordul division 2 és csgo is). [link]
A gép szerintem elég lenne hozzá.
Strix 1080ti 11gb
Ryzen 3600
16gb ddr4.
1,5tb ssdAMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
KraRe
aktív tag
Sziasztok, kezd meghalni a zowie xl2411p monitorom, tudnátok ajánlani helyette 150k körül egy lehetőleg g-synces, mimimum 120hz-es, minimum 27”-os monitort?
3d tervezésre és szimulátorozásra lesz leginkább használva.
A gép ami hajtani fogja:
Ryzen 3700x
Zotac 1080TI AMP
64gb ram
Köszönöm! -
Seangaijin
aktív tag
#109816-ra valaki?
YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
-
atua
aktív tag
válasz Seangaijin #109917 üzenetére
-
Danex
addikt
Üdv, 2 kérdéssel fordulnék hozzátok. Először is ,hogy tegnap barkácsolás közben sikerült megkarcolni a MSI MAG271CQR monitoromat, amin a sötétebb bevonat sérült a kijelzőn. Most lenne lassan 1 éves, jól sejtem hogy javíthatatlan kategória? Kb a monitor jobb oldali 2/3 részénél van átlósan egy 6-8 cm-es vonalban, játék közben, vagy nem egyszínű háttérnél nem látszik, használtan, sérülten mennyit érhet?
Másik kérdésem már az lenne, hogy az utód beszerzése.
Sokat vacilláltam, de az időtállóság miatt maradnék a 27col - WQHD felbontásnál, főleg játékra és böngészés. Másik fontos dolog, a G-Sync kompatibilitás, azaz FreeSync és Gsync is legyen, mondván kitudja mit hoz a jövő. (Nem szeretnék villódzó hackelős Gsync-et), >=144Hz legyen az alja. TN panelt nem szeretnék, most a VA tetszik, IPS nagyon bevilágítós?
8bit vs 10bit mi most a helyzet? megéri? látható a különbség?
Budget valahol 150e alatt szeretném, de meggyőzhető vagyok ~180e-ig.
Elsőre ezeket láttam: LG 27GL850-B (10bit) , ASUS VG27AQ (8bit, 165hz, talán jobb uniformity), de más ötleteket is köszönök.
Előre is köszönöm -
Csandi
őstag
válasz Danex #109920 üzenetére
Én az LG-re szavazok, szóba jöhetne ellene az Asus is illetve az Aorus végleg kijavított modellje is, de szerintem ez a komment elég meggyőződést ad az LG felé (remélem tudsz angolul )
-
-
KraRe
aktív tag
válasz Amerigo57 #109916 üzenetére
Ezek a paraméterek nekem annyira nem fontosak, a fullhd-vel elvoltam tökéletesen, ha szerinted 27/32-be már zavaró lehet akkor wqhd, a kártyának szerintem bírnia kell. A panel is lehet olyan amilyen éppen van abban a monitorban ami a többi kritériumnak megfelel, és az usb hiánya sem kizáró ok.
Ár-érték arányban szeretnék jót a megadott 150-ből +-50k belefér ha ennyiért nincs olyan ami mindennek megfelel, és még a sok gari előny lehet mert ez a monitor is csak 2 évet bírt és elkezdtek megjelenni rajta fényesebb sávok, ma pedig már foltok is. -
Danex
addikt
Mivel eladom, így ebből kifolyólag én nem vennék ilyet. De úgy általánosságban nem szoktam használt terméket venni főleg ilyesmit nem.
Pixelgarancia helyett az elállás is ugyan úgy jó nem? Nyilván csak 14 nap és nem 30 vagy mennyi szokott lenni.
Jelenleg amúgy írtam emailt az oázisnak illetve az MSI-nek, hogy kb mennyibe fájhat a javítás.
Köszönöm az LG melletti kommenteket. -
BiP
nagyúr
válasz Danex #109925 üzenetére
akkor átfogalmazom:
Általában ahhoz, hogy megtudjuk, hogy nagyjából mennyit ér, mennyiért tudnád eladni, érdemes belegondolni a helyzetbe, hogy ha te vennél ilyet, mennyit lennél hajlandó adni érte az adott paraméterekkel, hibával.
Ha nem kéne, mert hibás, vagy épp emiatt csak nyomott áron vennéd meg, akkor más vevő is így fog gondolkodni, úgyhogy aszerint számíts esetleges vevőkre, árajánlatra, amikor meghirdeted.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Kicsit OFF: van egy Dell U2312HM monitorom, amit elvileg módosított driver-el 75Hz-en lehet használni DP kábellel. DVI kábellel használtam a drivert, azzal 72Hz-en megy, viszont a 75Hz-es illesztőt nem nagyon találom. ITT, az U2311H topicban vannak linkelve, de már nem működik az összes link. Nincs meg valakinek a megfelelő wondercsabo féle illesztő, vagy honnan lehetne leszedni?
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Korábban írtam azzal kapcsolatban, hogy olyan monitort szeretnék kihozni minél olcsóbban (100 ezer alatt), hogy: 24", ips, 144hz és jó legyen a kártyámhoz ami egy gtx1660 super.
AOC 24G2U lenne számomra szimpatikus, ami freesynces, de elvileg támogatja a gsyncet is.
Megvehetem biztosan? Azt még nem tudom, fogom-e látni szabad szemmel a 60 hz és 144 hz közti különbséget, de mi lesz a biztosíték hogy tuti támogatja? Fogom látni pl. az nvidia control panelban? Illetve, jól tudom hogy játék közben majd nem kell bekapcsolni majd a vsyncet?Tudom kissé laikus a kérdésem, de előre is köszi a segítséget.
Galaxy S23 256GB Cream
-
Amerigo57
őstag
KAMELOT , AxBattler ,schawo , Beri .
Tudtok rá adni valami választ ?Én 3D tervezéshez 60 Hz-s munkamonitorokat használok.
Ami a kérést illeti nekem a 2K-s 27 colos 144 Hz-s monitorok közül
csak az LG 27GL850-B (10bit) , jutott az eszembe ,
illetve 4K-s monitorban 144Hz és munkamonitorban , az
Acer Predator XB273KGPbmiipprzx monitor ,
de ez már 289 ezer Ft.A Kérdés :
2020-07-31 07:25:42 (#109915) KraRe
Sziasztok, kezd meghalni a zowie xl2411p monitorom, tudnátok ajánlani helyette 150k körül egy lehetőleg g-synces, mimimum 120hz-es, minimum 27”-os monitort?
3d tervezésre és szimulátorozásra lesz leginkább használva.
A gép ami hajtani fogja:
Ryzen 3700x
Zotac 1080TI AMP
64gb ram
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
CabalX
aktív tag
A GIGABYTE G32QC -el kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata ? Relatív új model de a tesztek alapján elég jó és nagyon jó áron (130-140e HUF körül) lehet kapni - méretéhez, tudásához képest.
Lassan fontolgatom hogy lecseréljem a 8 éves 27"-es fullHD LG monitorom és ez a model lenne az egyik kiszemelt. -
-
Danex
addikt
Update: a fos fogantyú ami nekiesett a kijelzőmnek végül nem sértette meg a kijelzőt és a bevonatot, hanem rátapadt a gumi réteg amit sikerült a jó öreg nedves ujjal ledörzsölni. (Mint suliban a teremcipők). (THANKS GOD )
-
KraRe
aktív tag
válasz Amerigo57 #109930 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, és ha külön nézzük? Eddig egy monitoron oldottam meg, hogy a cockpitet az asztalhoz húztam, de meggyőzhető vagyok, hogy legyen 2 külön, az egyik csak játékra, a másik pedig a munkára.
A játszós lehet akár 32-es, itt fontos a g-sync, meg a minimum 120hz
A munkamonitorra bőven elég a 27, vagy akár a 24 is.
A játszósra legyen 150 a keret, a munkás pedig jó lenne ha valami csoda folytán 100 körül kijönne -
LicskaiJ
aktív tag
válasz Simivok #109929 üzenetére
Sziasztok!
Én is hasonló monitort szeretnék, mint [Simivok] .
24", ips, 144hz, Full HD
Ezeket néztem:
[AOC 24G2U]
[ACER NITRO VG240YP]
[ASUS VP249QGR]
Melyik lenne ezek közül a legjobb vétel? V van jobb esetleg?Go Pats!
-
Mcray
senior tag
Na megvettem az AOC 24G2U-t.
1 db pixel hibája van. Találtam a neten egy AOC doksit, amiben kb az áll, hogy 5 db pixelhibáig szóba sem állnak az emberrel Nektek mi a tapasztalatotok ilyen esetben?
A jó hír az, hogy rossz a szemem és emiatt normál használat során nem látszik, mert bal fent van...
Csak VGA kábellel tudtam a gépemre kötni ( 7 éves gép), de meglepően jó minden gyári beállításokkal 60 Hz-en.
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
Krisz0418
őstag
-
nyul105
senior tag
Sziasztok!
új Lg 27gl850-b monitoromon fedezem fel a gsync-et.
Ami fura, hogy 120-as FPS cap mellett konsntas 120 fps mellett (vajsima, nincs zöccenés) a monitor OSD-je nem 120 hz-et jelez, hanem ugrál (fluktuál), néha 120 alatt, néha 120 felett.
Ez normális dolog?monitoron: adaptive sync on
control panel: gsync on, vsync on, triple buffering off. -
Krisz0418
őstag
válasz Mcray #109940 üzenetére
Annál bizony erősebb kell, attól függ mivel jatszol. Nekem a 1080ti se hozzá a fix 144 nagyobb címeknel. Ilyen 100 környéke ami fix. Persze ha lejjebb vennem ultrarol akkor oke, de az nem én vagyok
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
nyul105
senior tag
válasz schawo #109946 üzenetére
Ingame vagy nvidia control panel is ugyanez
Akkor az tuti, hogy ez nem normális működés?
Esetleg egy lg g monitor tulaj tudná ellenőrizni ezt a sajátján,?Megpróbálok egy réggebbi nvidia drivert.
Gtx 1070ti ha ennek is van jelentősége.Nzxt cam-t megpróbálom. Ha jól sejtem hz-et kiíratni semmivel sem lehet, ugye?
Monitor drivert vagy az lg smart screen (vagy valami hasonló) is kipróbálom.
Firmware updatet azért nem merek, mert oázis megmondta, ha brick a monitor, ők nem vállalnak felelősséget, ha nem szervíz csinálta a firmware updatet... -
BITBOYS
addikt
Tegnap megnéztem ezzel az nv fw update progival [link] , hogyan áll a dp port az asus 1080 ti kártyán gsync tekintetében. Mivel javasolt volt az update megcsináltam.
Egyelőre nem vettem észre bármiféle változást a megjelenített képen. -
nyul105
senior tag
válasz nyul105 #109948 üzenetére
no teszteltem:
- régi driverrel, új driverrel
- mindenféle limiterrel (ingame, nvidia control panel, rivaturner)
- firmware a legújabb
- driver a legújabbletöltöttem nvidia pendulumot is, a pendulum nagyon szépen syncben van, gsync-on felirat is jelez, ha bekapcsolom NVCP-ben az indikátorát... de ott is rosszul irkálja a hz-et az OSD (fluktuál)...
Egyetlen reményem, hogy valaki ugyanilyen monitorral kipróbálja
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest