- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lanash
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék otthoni munkára/játékra új monitort venni.
60-80 cm-ről nézném. 27"-32" között gondolkoztam.
Felbontásban mindenképp 2560x1440 felé kacsingatok, a monitort egy Asus G531GT (nVidia 1650) hajtaná meg.
AutoCad, office programokkal használnám illetve néha WoW-ozok (ha van időm).
Keret: 150k Ft-ig, sajnos a panel típusokhoz nem értek.
Amiket eddig néztem: Dell P2720D, Dell 2720DC, HP EliteDisplay E273q, SAMSUNG S27R750
Ezek közül valamelyik jó lehet? Ha ezeknél van jobb vagy olcsóbb azt is szívesen veszem. -
BennyHUN
csendes tag
Sziasztok,
Milyen monitort tudtok ajánlani 40-50ezer forint között?
Én az Acer VG240Y(46.000ft IPS 1920x1080/1ms(ami biztos nem ennyi,mert ha jól tudom az IPS nem tud 1ms-es válaszidőt) 2xHDMI 1xVGA és egy fejhallgató kimenet van rajta(ezek nekem fontosak,mert Xbox One S,Xbox 360(vga-hdmi átalakítóval lenne csatlakoztatva) és egy Nintendo Switch lenne rádugva és csak kényelmesebb,ha nem kell dugdosni ki/be a kábeleket+ hangszóró is be lenne dugva.
Egy nagyon régi monitort cserélnék le kb 8 évest,szóval nekem még ez is nagy ugrás lenne. Vagy esetleg gyűjtsek még rá és vegyek a drágábbat? Xbox Series X vásárlás is tervben van,de az max 1-2 év múlva lenne.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz KisDoc #109048 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy ajánlott az egész rendszeredet egyben kalibrálni a lehető legpontosabb eredményhez.
Tanmese: csináltam magamnak 2 kábelt, a telefonomat DAC-al összekötni zenehallgatáshoz (a 2 kábel teljesen egyforma, csak a hosszuk különbözik pár centivel) - ugye ezek csak kábelek, amiknek az a feladata, hogy a digitális 0-kat és 1-eket elvigyék A pontból B-be. A meglepetés az, hogy az egyik kábel Bithibákat generál és véletlenszerű pattanásokat okoz a zenében - először ritkábban, majd egyre sűrűbben, végül, amikor hibák száma eléri a hibajavítás határát, a DAC elveszti a szinkront és csikorogva megszakad a zene. A másik ugyanolyan kábellel nincs ilyen probléma: azzal órákon keresztül működik pattanások, zajok és akadás nélkül.
Tanulság: hiába digitális 1-ek és 0-ák, mert ha egy passzív alkatrész is (mint a kábel) össze tudja őket keverni, akkor az aktív alkatrészek (amik a jelfeldolgozó áramkörökben vannak) még jobban.
Ezek után remélem már mindenki el tudja dönteni magának, hogy milyen kalibrálást szeretne.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz schawo #109056 üzenetére
"Tanulság, hogy az egyik kábeled hibás, rossz, nem használandó."
Ezt én is tudom.
"Egy csomó digitális audio kábelem van, bithibát egyik se okoz. Nem is szabad neki."
Minek hívod azt, amikor Bitazonosan nem az jön ki a kábelből az egyik végén, mint ami bekerült a másikon?
Egy jó kábel valóban nem okoz Bithibát, viszont egy kicsit sérült árnyékolásúnál a zajbetörés már simán elfedheti a jelet és lehet ilyen az eredmény. Vagy évekkel ezelőtt volt két olyan, noname HDMI kábelem is, amik véletlenszerűen fehér pixeleket szemeteltek: a 720p-t még bírták, a 1080p-t már nem. Gondolom kispórolták a tripla árnyékolást és a kábelnek a hossza miatt megnövekedett kapacitása beleszólt az átvitelbe.
-
adalbert1
veterán
válasz adalbert1 #108973 üzenetére
Szerda délután óta használom az LG 27BK750-t, de a 2 régebbi Dell Ultrasharp monitorommal (U2414H és U2311H) összehasonlítva egyáltalán nem vagyok elégedett...
Ami nem tetszik, hogy ha valamilyen feliratos dolgot néznék, akkor a fehér felirat nagyon világít, idővel fárasztó olvasni (hiába próbáltam fényerőt, kontrasztot, gammát, képjavító feature-öket állítani, ki-bekapcsolni).
A másik, hogy ha játszok valamilyen játékkal (PS4 és Xbox One), akkor a gyors mozgásokat is rossz nézni, vajon ez ghosting miatt lenne (itt is próbálgattam a Response Time-ot minden beállításban, de egyikben sem jó)?Valakinek van valami ötlete, hogy ezekkel mit lehetne kezdeni, vagy inkább fogadjam el, hogy jobb ez nem lesz, és álljak el a vásárlástól?
-
Exodius
őstag
Ajánlott plecsnit kapott az új AOC 27-es VA WHQD monitor. Vártam, hogy itt jól vizsgázzon. Van belőle flat verzió is.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz *Ropi* #109057 üzenetére
Szerintem a tanulság, hogy nem érdemes rossz minőségű kábeleket venni, a digitális átvitelnek is megvannak a maga követelményei. Én pl. ezért vettem a magas sávszélesség igényű WQHD 144Hz monitoromhoz egy Vesa certifikált Club3d DP kábelt. Kb. dupla annyi volt, mint egy sima, de csak egyszer kell megvenni, és biztos lehetek benne, hogy átviszi, amit kell neki.
-
titán
válasz *Ropi* #109057 üzenetére
Nincs ilyen kábelem, pedig jó ideig stúdióztam. Tízesével gyártottam a rövid hosszú, és kurva hosszú digit kábeleket. Ha egy kábel bithibázik, akkor ott valami nagyon súlyos hiba van a láncban, ha pedig csak egy kábellel hibázik, akkor a kábelben folytonossági hiány van (törött forrasztás, érszakadás). De ez önmagában nem indokolja lánc együttes kalibrálását. Ez azonnali kábelcserét indokol. Ráadásul szemben az audió vonallal a vizuális átvitelnél komoly, redundáns hibajavító rendszerek működnek, amit a magas frekvenciák indokolnak.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
padi68
senior tag
Sziasztok, 27 de inkább 32" ívelt monitorban mi az amit érdemes/szabad megvenni?
Semmi extra, esetleg ezek közül valamelyik
Felhasználás: sok internet, esetenként film nézés, semmi játék és ilyesmi...
Ezt cserélném le: LG 27MP68VQ-P
Keret 120körülköszönöm
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
Amerigo57
őstag
válasz Winne #109053 üzenetére
Winne
Szinte hasomló a két monitor tudása .
Link:
AOC U2777PQU
Teszt értékelés : 89/100
Link:
vásárlói értékelések.
Link:AOC U2790PQU
Teszt értékelés : 98/100
Link:
vásárlói értékelések:
Link:Mind a teszt értékelések , mind a vásárlói értékelések alapján ,
picivel jobb monitor az AOC U2790PQU.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Üdv. Leendő ps4-emhez keresek fullhd monitort. Amit tudok: érdekel használt is, hdmi kell, 4k nem kell, legyen benne hangszóró és szélesvásznú legyen. Szeretnék kérni egy-két konkrét ajánlást. Méret 60 és 100 cm képátló között bármi szóba jöhet. Max 40k-t tudok rászánni.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
félisten
válasz Weareus #109065 üzenetére
Használtak közül:
Asus VX279H, LG 27EA73 - mindkettőnek jó a képe, LG nálam is jól teljesített, de Asus talán még jobb, bár nincs rajta VESA felfogatás.
PHILIPS 278E8QJAB - ez ívelt VA paneles... talán a legkevésbé ajánlanám.
LG 29UM68 - ez 21:9-es képarányú, amit nem kezelnek a konzolok, de középre igazított 16:9-es képpel menni fog. Tudja a Freesync-et Radeon-nal, DP csatin.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Hmm... milyen sok 21:9-es LG monitort használnak a szerkesztőségben!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Weareus
addikt
válasz AxBattler #109066 üzenetére
Már megijedtem, hogy nem kapok ajánlást, most meg a bőség zavara... Ezúton is köszönöm. Az általad legkevésbé ajánlott Philips ívelt monitorról szabad kérdezni? Ez egy kőhajításnyira lenne tőlem - igen, néha ez is számít - és az eladó azt írja, hogy mondjon valaki egy normális árat és viheti. Na az rejtély, hogy mit is kéne...?
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
_flamer
aktív tag
Sziasztok!
Monitort tervezek vásárolni a közel jövőben de sajnos nem teljesen vagyok képben, hogy milyen márkát érdemes venni. A MacBook-omat szeretném rákötni és azon keresztül szeretnék filmezni mert sajnos a 13,3" nem elég ehhez.
Azonban nem szeretnék rá olyan sokat szánni, kb. 30k és 40k között keresek FHD monitort. Találtam a napokban egy AOC monitort ami tetszik és egész jó árban van. A kérdésem, hogy megbízható márka?
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
félisten
válasz Weareus #109068 üzenetére
Végül is, arról sem írnak rosszakat (1, 2), és még a Freesync-et is tudja 49-75Hz-en, bár VESA furat ezen sincs - ha ez nem gond, akkor vehető.
Új ára 60k HUF körül volt, most még garisan talán be lehet próbálkozni egy 40k HUF-os ajánlattal.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz schawo #109061 üzenetére
USB micro B ---> USB-C átalakító, OTG-re kötve. Meg betettem egy pár Ohmos ellenállást a tápvonalra, hogy ne szívja le a telefon akkuját a DAC töltése. Egyszer majd szerzek egy logikai analizátort és a végére járok (egyébként nem mértem kábel sérülést vagy rossz forrasztást: többször ellenőriztem szakadásra).
Igen, tudom, hogy a TMDS átvitelben egy minimális Reed Solomon hibajavítás is van, viszont pontosan emiatt nagyon vékony a határ a még csak hibázgató, és a már teljes képvesztéses állapot között.
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Lg 34 Wk650 monitort tervezek venni, egy gtx 1080 mellé. Kérdésem, hogy van olyan aki NV kártyával használja? "Freesync" működik vele?
Köszi,Pakmara
-
veterán
Sziasztok! Egyszerűen nem találom a Samsung 24" CRG50 vagy C24RG50 típust itt a fórumban.
Ajánlott? Vagy nem annyira? Gsync működik rajta vagy csak freesync?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok
Azonos áron (73-74k) a kettő közül melyik éri meg jobban ár/értéket tekintve? Ill. van különbség a panelek között?
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Amerigo57
őstag
válasz MaddeNNNN #109084 üzenetére
Egyértelműen az ASUS VG249Q Monitor .
De ha 20 ezer Ft-al kiegészíted , akkor megveted a nagyobbik testvérét , az
ASUS TUF Gaming VG259Q monitort.
Link:ASUS TUF Gaming VG259Q :
G-Sync támogatás , ELMB SYNC technológiával
Maximum fényerő 400 cd/m2
Panel : IPS AUO M250HAN01.6 , az egyik legjobb panel típus. -
Floyd80
addikt
válasz Amerigo57 #109085 üzenetére
ASUS TUF Gaming VG259Q: több lesz a +20, én is ezt akartam, de most nem lehet kapni, felbontott is 112.
Helyette amit elhoztam Acer XB-t 110-ért, ami elvileg ugyanez az AUO panel (?), az is kifogyott, meg most kirakták a TN-est 121-ért, az már rablás.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Mr.C
őstag
Udv!
Segitseget szeretnek kerni, mert elakadtam a keresesben. Olyan DELL monitort keresek, ami:
- WQHD felbontasu (1440p)
- 24-27" kornyeken
- IPS
- van rajta tpye-c (toltesre is kepes port)
- van rajta ethernet (itt verzik el az osszes opcio majdnem)
- maximum 150e ftEddig a [Dell UltraSharp 25 hüvelykes monitor: U2518D] all a legkozelebb az elkepzeleseimhez, csak az ethernet port, ami nincs rajta. Szerintetek mukodni USB<->Ethernet atalakitoval, ha valamelyik portjaba belebiggyesztem? Vagy egyaltalan letezik ilyen megoldas, csak dragabban?
koszonom a segitseget!
[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Amerigo57 #109085 üzenetére
Köszi. És ér az 20k-val többet? Mivel jobb az azon kívül, hogy 60 helyett 62 cm átmérőjű?
szerk: most látom abban írja a honlap a G-Sync támogatást, viszont a kisebbiknél nem találom
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
veterán
Sziasztok. Melyik monitor volt téma nemrég hogy mennyire best buy? AOC 27G2U?
Kb ugyan annyi pénzért melyiket lenne érdemesebb megvenni, új 27G2U-t (esetleg mást), vagy alig használt Q27G2U-t?
Utóbbi ugyebár VA QHD, míg előbbi IPS FullHD, mindkettő 144Hz.
Kicsit félek a VA-tól, meg hogy ki kell hajtani.
Most egy Dell U2311H IPS 60@75Hz monitorom van, vágyom a sync meg a 144Hz után.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Beri
addikt
válasz Lanash #109079 üzenetére
Arra céloztam, hogy ha nem kell a 144Hz, akkor sokkal olcsóbban is tudsz 10bites, full sRGB monitort venni mint 150k. Ha ezen felül egyéb elvárásaid vannak, szólj, de nekem a leírtak alapján úgy tűnik, hogy az az AOC is tudja, amit szeretnél és még jóval nagyobb is, mint 27", a kereted feléért.
Ha el akarod költeni a 150ezret, azért már kapsz 144Hz-es panelt, ami látványos különbség egy 60-75Hz-eshez képest.eladó Aromamizer RDTA V1
-
csacsa66
újonc
Sziasztok egy olyan dologban kérném segítségeteket, hogy milyen monitort ajánlanátok pc és konzol(Ps4később ps5) játékhoz. Keret 100k lenne. És jó lenne 144hz vagy felette tudom konzol max60at visz de pc miatt jo lenne a több, felbontás min. Fullhd előre is köszi akinek van ötlete.
-
Lanash
senior tag
Köszönöm. De az az igazság, hogy még mindig el vagyok tévedve (AOC nem tetszik).
Jelenlegi gépem (ami céges) nem acélos, viszont a jövőben biztosan lesz újra rendes gépem és nem egy laptop, ezért is szeretnék olyan monitort választani ami 1-2-3 év múlva is jó lesz.
ASUS TUF Gaming VG32VQ - VA
ASUS TUF Gaming VG27AQ - IPS
LG 27GL83A-B - IPS
LG 27GL850-B - Nano IPS?
Hiába olvasok megannyi tesztet, nézek videókat, nem értem, hogy ha a VA panel rossz akkor miért árulják? Kinek jó?
Az is igaz, hogy ezek a monitorok már nem 150k, szeretnék beleférni a keretbe, de ha nem megy akkor nem megy. -
Redplee
senior tag
LG 27GL850 most 161 a media marktba, ennyit megér már, vagy van jobb vétel?
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
v1kt0hr
tag
Sziasztok!
DELL P2314H / P2414H helyett mit tudtok ajánalni? Jelenleg van egy P2314H-m, amivel nagyon meg vagyok elégedve, azonban ez már nem kapható ha jól látom.
Irodai használatra kellene, az állítható magasság, dölésszög stb fontos.[ Szerkesztve ]
Lenovo y510p, OnePlus 6
-
morgonc83
tag
Sziasztok. Lehet láma kèrdèst teszek fel. De van egy aoc24g2 monitorom full hd 144hz. De mègis be lehet állìtani 2k felbontásra igaz csak 100hz re.
Ez mièrt van?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Trollok komolyan
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest